Dodaj do ulubionych

Osiedle Zdrój Trzebnica Forum

IP: *.itk.net.pl 17.04.11, 14:01
Witam,

Jestem zainteresowany nawiązaniem kontaktu z osobami którzy już kupili, zarezerwowali, zamierzają kupić mieszkanie na trwającej inwestycji OSIEDLA ZDRÓJ w Trzebnicy. Chodzi mi o "skrzyknięcie" się zanim nasze osiedle będzie już funkcjonować i działać- zanim tam zamieszkamy. Dobrze byłoby wymienić się informacjami typu jakie są nasze plany względem osiedla, co udało Wam się wynegocjować z deweloperem, podzielić się wiedzą różną ("uczymy się na błędach") zanim, być może, stworzymy jedno wspólne miejsce internetowych spotkań.
Obserwuj wątek
    • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 25.04.11, 20:29
      zgłaszam się :)
      • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 25.04.11, 20:35
        tzn uściślając - zgłaszam się, kupiłam i chętnie się "skrzyknę".
        Zadałam tu nawet jakiś czas temu podobne pytanie ale brak odpowiedzi. Zatem cieszę się, że ktoś się odezwał.
        • Gość: zdrój_forum Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.11, 08:55
          Witam serdecznie, cieszę się, że jest jeszcze jedna osoba. Myślałem nawet o małej stronie internetowej, gdzie można by dzielić się komentarzami dla zarejestrowanych użytkowników, wrzucać zdjęcia itp. Może moglibyśmy porozmawiać mailowo?
          • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 26.04.11, 08:59
            oczywiście! joannam2002@gmail.com
          • Gość: zdroj_forum Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.11, 09:14
            Witam,

mail wysłany do Ciebie , dzięki.
            • Gość: zainteresowany Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetia.net.pl 14.05.11, 15:47
              Witam,

Chętnie poznam Wasze wrażenia z przeprowadzonej transakcji. W tej chwili chcę kupić mieszkanie w kolejnym etapie, który bedzie realizowany. Jakbyście mogli napisać czy da sie negocjować ceny, czy dewleoper jest otwarty na zmiany w projekcie i przede wszystkim czy jest terminowy i godny zaufania. Moj adres to tomasz6@interia.pl. Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki.

• Gość: forum_zdrój Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.centertel.pl 14.05.11, 22:40
                Witam, to to jest nas już trójka do kontaktu. Podeślę na Twojego maila swoje uwagi. Pozdrawiam
              • Gość: dioda Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 16:24
                ja słyszałem ze spoko są.
                • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 05.08.11, 10:13
                  co tu tak cicho?
                  Ktoś może już zamieszkał?
    • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 24.05.11, 08:30
      Witam i ja :)
      poszedł mail na podany adres
    • Gość: zdroj_forum Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.centertel.pl 29.05.11, 10:19
      Witam, fajnie jest nas czwórka do kontaktu. Planuję wcześniej lub później utworzyć www naszego osiedla dla przyszłych mieszkańców. szkoda, że nie zdążyłem odpisać Ci na maila bo umowa domyślam się już podpisana...pozdrawiam i odezwę się mailowo.
      • dagolo Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 25.06.11, 18:47
        Witam,
        ja też przymierzam się do zakupu mieszkania w kolejnym etapie. W przyszłym tygodniu mam spotkanie z developerem.
        Chętnie poznam uwagi i opinie, zarówno tych, którzy mają już kupione mieszkanie, jak i tych, którzy to dopiero planują.
        Mój mail: dagolo@gazeta.pl

Pozdrawiam!
        • Gość: Andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 13:56
          czekam i patrzę pełen optymizmu,
          jak to wszystko rośnie. Czekam
          na te wieczory spędzone przy
          układaniu kafelków i paneli ;-)
          • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 29.06.11, 21:42
            :)
            • Gość: Andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 13:28
              Jedno mnie zastanawia. Słyszałem, że to osiedle dla VIP-ów. Czy teraz będę musiał chodzić w garniturze?
              • Gość: gina1974 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.21.54.194.generacja.pl 30.06.11, 15:03
                Jak dla mnie, możesz chodzić bez ;-)

Pozdrawiam serdecznie.
              • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 30.06.11, 19:44
                Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Jedno mnie zastanawia. Słyszałem, że to osiedle dla VIP-ów. Czy teraz będę musi
                > ał chodzić w garniturze?

ja już szykuję stosowną garsonkę bo z pewnością inaczej tam nie będzie wypadało.
                • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 30.06.11, 19:45
                  właśnie! tak się zastanawiam czemu mnie wczoraj strażnik na budowę nie wpuścił!!!
                  To przez nieodpowiedni strój!!!
    • Gość: mis Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.e-wro.net.pl 20.08.11, 18:48
      ile płaciliście za m2 ??
      • gina1974 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 29.08.11, 17:11
        Aktualna cena za metr to 4200-4250 brutto.

Kto kupił mieszkanie w budynku B?
        • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 29.08.11, 21:00
          gina1974 napisała:

> Kto kupił mieszkanie w budynku B?

ja
          • Gość: Andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 12:32
            Witam!
            jakieś pomysły na wystrój wnętrz?
            gdzie zamawiacie kuchnię?
            jakie kafelki?
            klimę ktoś montuje? kominek?
            • gina1974 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 04.10.11, 15:35
              U mnie klima będzie bezapelacyjnie! :)
              Kominek też, biokominek właściwie.
              Co do reszty, to dopiero za dwa lata... :(

ps. czy mamy już obiecaną stronkę [pozdrowienia dla Kamila] ;) gdzie moglibyśmy dzielić się pomysłami, refleksjami?... to forum jest takie sobie, smutne, nijakie...

Mnie się marzy ognicho z kiełbaskami, takie sąsiedzkie, wspólne, z piwkiem lub winkiem, albo jednym i drugim;
              a i miejsce do tego mamy wspaniałe :)

Pozdrawiam Sąsiadów :)
          • gina1974 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 04.10.11, 15:06
            No właśnie, nie sprecyzowałam, a chodziło mi o "duży" B, ten który będzie stał ostatni... na razie regularnie kilka razy w miesiącu oglądam placyk przygotowany pod ten budynek, ale na wiosnę ma ruszyć jego budowa, więc nie mogę się już tego doczekać!

Asia, czy Ty już zamieszkałaś? :)

pozdrowienia dla Sąsiadów :)
            • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 04.10.11, 19:13
              nieee, nie mieszkam, oddanie planowane na 31.12.2011 ;)
              w listopadzie może nas wpuszczą żeby sobie coś tam dłubać ale mój majster nie może więc może dopiero w grudniu coś zacznę.
              Jakie kominki jakie klimy? mój budżet by tego nie wytrzymał ;)
              koncepcja łazienki, kolorów itp zmienia mi się mniej więcej co dwa tygodnie ;)
              Kuchnię biorę w szwedzkim sklepie na I bo jakby nie liczyć to cała kuchnie z AGD będzie tam tańsza niż u stolarza bez AGD.
              No właśnie - jakoś smętnie na tym forum, czy jest tu ktoś kto już mieszka albo będzie mieszkał wkrótce?
              A czy przeniesienie się gdzie indziej w sieci gwarantuje ożywienie tego forum? :)
              Na ognisko już się zapisuję. Co mam kupić? :)
              • Gość: Andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:28
                to B i E mają taki sam termin oddania?
              • Gość: Andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:52
                budżet budżetem, ale mieszkanie na poddaszu i klima to dobra para. O kominku myślałem, ale mi przeszło (koszt budowy/zakupu z kominem był blisko 10tyś, do tego koszt drewna, składowanie i popiół, uciążliwa obsługa i zadymianie sąsiadom okien). Chcę kupić suszarkę do ciuchów. Macie jakieś typy? Myślałem o electrolux z pompą ciepła, ale...
                • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 06.10.11, 20:29
                  nie mam pojęcia kiedy data oddania E.
                  o suszarkach też nie bardzo :/
                  teraz jestem na etapie kafelków do łazienki (przymierzania się) i chyba oszaleję.
                  • Gość: zdrój_forum Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.centertel.pl 06.10.11, 21:57
                    Witam wszystkich forumowiczów. To ten co zaczął dyskusję...Nie wtrącałem swoich kilku groszy do dyskusji z uwagi na nisko przelatujące bociany, czyli od miesiąca jest nas więcej w rodzinie, dziewczyny w odwrocie, drugi chłopak do drużyny...chyba siatkówki plażowej bo z drużyną piłkarską się nie wyrobimy...raczej.
                    Forum faktycznie smutne i wiem że proponowałem stronę wwwkońcu trzeba ją będzie zrobić. Poradźcie jak wg Was miałoby to wyglądać: zamknięte forum z możliwością dodawania zdjęć? jak to
                    Słyszałem, że wszystkie mieszkania łącznie z nieistniejącymi jeszcze fizycznie są sprzedane a i chodzą słuchy że ta działka pomiędzy hotelem a naszym osiedlem też już poszła pod deweloperski nóż- ale nie naszych deweloperów. Coś możecie podpowiedzieć? Moje piętro w budynku E będzie w listopadzie tego roku więc zobaczymy już niedługo rozkład mieszkania na żywo. No i jesteśmy też na etapie zmian w rozmieszczeniu ścian oraz propozycji na to gdzie i jak instalacje. Z kominkiem a raczej biokominkiem jesteśmy na tak / klima nie wiem, ile u nas tego lata jest...basen blisko można wyskoczyć do wody:)
                    • gina1974 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 06.10.11, 22:51
                      Witamy, witamy... i gratulujemy! :) - serdecznie pozdrowienia dla dzielnej Mamy :)

Rzeczywiście masz rację, teren między Naszym Osiedlem a hotelem kupił Klisowski - KLIWO.

Nie wiem dlaczego wydawało mi się, że zakupiłeś mieszkanie w budynku C, coś musiałam źle przeczytać. Ja również będę zmieniać układ ścian, ten zaproponowany trochę mi nie odpowiada, ale na szczęście można to zmienić. Tylko przydałby się ktoś mądry w temacie, żeby nie schrzanić...

Co do biokominka, to ja jestem fanką totalną, polecam! Lato rzeczywiście w tym roku średnio nam wyszło, ale klimy nie odpuszczę, przynajmniej w sypialni musi być... raczej nie będziemy schładzać się nocą w basenie, chociaż muszę się przyznać, że swojego czasu przechodziło się przez płot w nocy i pływało... ojjj... a ileż to razy trzeba było z gołym tyłkiem brać odwet haha bo Pan Stróż chciał dorwać :):):) Echh... fajnie było :)

Odnośnie suszarki, o której wspomina Andrzej, to nie do końca łapię - chodzi o pralko-suszarkę, czy taką suszarkę, na której wiesza się pranko bezpośrednio na drążkach? :)

Asiu, jak ja Ci zazdroszczę tego wybierania kafli, mówię Ci :) Tylko nie oszalej na amen :)

Pozdrowienia.
                      • Gość: zdrój_forum Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.centertel.pl 06.10.11, 23:14
                        A dziękuję dziękuję...racja mam mieszkanie w budynku C, to z niewyspania te literki szaleją. Pozdrawiam i dajcie znać jak strona powinna wg Was wyglądać
                        • krotka_bajka Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 07.10.11, 10:56
                          Gratuluję powiększenia rodziny! :)

ja myślę, że wystarczy zamknięte forum, z możliwością dodawania zdjęć.
                          Ile takie coś może kosztować?
                      • andrzej1971 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 10.10.11, 09:15
                        Chodziło mi o suszarkę (taka jak pralka- na prąd, kondensacyjną).
                        • gina1974 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 10.10.11, 11:10
                          andrzej1971 napisał:

> Chodziło mi o suszarkę (taka jak pralka- na prąd, kondensacyjną).

Rozumiem.
                          Kiedyś miałam bardzo mylne pojęcie na temat takich urządzeń, sądziłam że pranie po wyjęciu z takiej suszarki wygląda jak wyjęte krowie z d... ;) ale jak bardzo się myliłam, przekonały mnie opinie dwóch koleżanek, u których na własne oczy widziałam efekt działania suszarki - pranie wcale nie jest wygniecione, większość rzeczy trafia od razu do szafy, ciemne ubrania pozbawione są wszelkich paproszków, pyłków...

Obie mają Elektroluxa, i gdybym ja planowała zakup takiego urządzenia [nie wykluczam, aczkolwiek bardziej skłaniałabym się do zakupu pralko-suszarki, bo szkoda mi miejsca w łazience na dwa grzmoty] to zdecydowanie wybrałabym właśnie tę markę, jeżeli zdecyduję się na samą pralkę, to również będzie to Elektrolux. Jedna z dziewczyn ma suszarkę z funkcją iron-aid, ale sprawdza się ona wg Jej opini tylko wówczas, gdy ma mało rzeczy do suszenia [idealnie rozprostowuje ubrania dzięki wytwarzaniu się pary]
                          Taka suszarka, o której wspominasz, to ponoć błogosławieństwo dla Osób, które mają małe Dzieci i dużo piorą i pewnie jest w tym sporo racji, bo wieszanie, prasowanie zajmuje sporo czasu. Ja osobiście nie lubię wieszać prania, potem zdejmować go z suszarki a o prasowaniu nie wspomnę. Zresztą przetrzymywanie suszarki [tej tradycyjnej, z drążkami na pranko] też jest trochę kłopotliwe, a na balkonie wolałabym rozłożyć leżaczek ;)

Na pewno, przy wyborze takiego sprzętu, warto zwrócić uwagę na wielkość bębna, im większy - tym lepszy oraz na klasę energetyczną. Reszta chyba wg upodobań i gustu Kupującego.
                          Ja mam jeszcze sporo czasu na decyzję, ale temat jest b. ciekawy.

Pozdrawiam :)
                          • krotka_bajka Re: grzanie i grzejniki 23.10.11, 20:53
                            a znacie może jakąś normę, która mówi jaka powierzchnia grzejnika powinna przypadać na daną powierzchnię pomieszczenia?
                            • Gość: Andrzej Re: grzanie i grzejniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 15:14
                              Na forum Muratora napisali, że to zależy od ocieplenia i kubatury oraz od źródła zasilania (kondensacyjne piece są niskotemperaturowe), czyli zazwyczaj liczy sie zapotrzebowanie do konkretnego przypadku.
                              Odbierał ktoś w budynku B ??? Jakieś usterki były ?
                              • krotka_bajka Re: grzanie i grzejniki 24.11.11, 15:39
                                nie było jeszcze odbioru
                                • Gość: Andrzej Re: grzanie i grzejniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 08:55
                                  Pytałem o B bo wieczorami świeci się tam światło i myslałem , że to już wykończeniówka się wprowadziła, a jak tak to znaczy, że już po odbiorach.
                                  • krotka_bajka Re: grzanie i grzejniki 25.11.11, 09:51
                                    odbiór jest na 31.12 zaplanowany, ale wiem, że wpuszczają wcześniej jak kto chce sobie robić.
                                    Ja jeszcze nie mogę bo nie mam drzwi ;)
                                    • Gość: Andrzej Re: grzanie i grzejniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.11, 13:43
                                      A jaki macie termin ostatniej raty?
                                      Bo ja w zasadzie już, a odbiór do 31-12-2011.
                                      • krotka_bajka Re: odbiór 30.11.11, 16:01
                                        no ja już zapłaciłam i odbiór tez 31.12, a Wy który budynek? bo się zgubiłam.
                                        • gina1974 Re: odbiór 01.12.11, 11:14
                                          Ale Wam zazdroszczę... ja dołączę do Was dopiero pod koniec 2013 :(

Asiu, nie znasz kogoś, kto chce kupić yorczka? Za jakieś 2 tyg. będę miała sunię na wydanie, po miniaturkowym tatusiu i mamusi :)
                                          Jak nie sprzedam, będę łaziła z dwoma pieskami, jak Ty :)) A potem z 5, 8, 12... oszaleję :)
                                          • krotka_bajka Re: odbiór 01.12.11, 11:25
                                            chyba nie znam, ja już chodzę tylko z jednym psem... :( od sierpnia
                                            a skąd ten mały yorczek?
                                        • Gość: Andrzej Re: odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.11, 15:54
                                          Ja jestem E
                                          • adam_k1982 Re: odbiór 02.01.12, 21:11
                                            Witam Szanownych Sąsiadów!

Garnitur to chyba będę zakładał przed bramą, bo inaczej na parafie mnie nie wpuszczą... :D

Teraz trochę bardziej serio, ponieważ "godzina zero" zbliża się wielkimi krokami chciałbym prosić tych, którzy już cieszą się własnym M o kontakt.

Mój adres e-mail: a.kubiszyn@gmail.com

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
                                            Adam
                                            • Gość: forum_zdrój Re: odbiór IP: 79.162.90.* 07.01.12, 21:32
                                              Witam,
                                              Z tej strony założyciel wątku "osiedle zdrój". Powoli ruszają prace nad stroną internetową naszego osiedla gdzie przeniosę naszą dyskusję i będziemy mogli zrobić ją bardziej rozbudowaną. Sugestie mile widziane.Pozdrawiam
                                              • krotka_bajka Re: odbiór 08.01.12, 09:53
                                                a do mnie w poniedziałek wchodzi majster ;)
                                                • Gość: Andrzej Re: odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 08:09
                                                  A ja mam obsuwę. Odbiór na luty.
                                                  • pola8522 Re: odbiór 09.01.12, 12:55
                                                    Witam wszystkich przyszłych i obecnych mieszkańców Naszego Osiedla:).
                                                    Przypadkowo natknęłam się na forum i postanowiłam dołączyć:)
                                                    Poniżej podaję swojego maila i proszę o kontakt i informację wszystkie osoby, które kupiły mieszkanko w budynku B:)
                                                    Czy wiadomo już coś na temat odbioru mieszkań:)?
                                                    mój mail: macra89@wp.pl
                                                    Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiadomości:)
                                                  • gina1974 Re: odbiór 09.01.12, 13:55
                                                    Witam :)

są dwa budynki B, być może jest to tymczasowa nazwa a może chodzi o drugi etap budowy, stąd powielenie.

Jest B mały, już wybudowany oraz B duży, którego rozpoczęcie budowy planowane jest na marzec 2012, a odbiór na październik 2013 i wtedy również ja będę obierać swoje mieszkanko.

Pozdrawiam :)
                                                    ----------------

pola8522 napisała:

> Witam wszystkich przyszłych i obecnych mieszkańców Naszego Osiedla:).
                                                    > Przypadkowo natknęłam się na forum i postanowiłam dołączyć:)
                                                    > Poniżej podaję swojego maila i proszę o kontakt i informację wszystkie osoby, k
                                                    > tóre kupiły mieszkanko w budynku B:)
                                                    > Czy wiadomo już coś na temat odbioru mieszkań:)?
                                                    > mój mail: macra89@wp.pl
                                                    > Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiadomości:)
                                                  • pola8522 Re: odbiór 09.01.12, 15:38
                                                    ...a to w takim razie jestem mało zorientowana;) myślałam, że budynek B jest tylko jeden:). Oczywiście chodzi mi o budynek B już wybudowany:)
                                                  • krotka_bajka Re: odbiór 17.01.12, 15:12
                                                    czy ktoś coś wie na temat obsuwy? Majster jednak nie wszedł bo za zimno i za mokro. Czekamy na gaz ale mimo zapewnień, że to już tuż tuż - ciągle cisza w temacie. Najgorsze, że nie wiem czy to potrwa jeszcze miesiąc czy dwa dni i nie mogę nic planować.

• krotka_bajka Re: odbiór 20.01.12, 09:59
                                                    nikt nic nie wie? :)
                                                    a ja już podpisałam umowę z gazownią ;) żeby majster mi nie marzł :P

a muszę powiedzieć, że ostatnio był u mnie gość od montażu drzwi żeby sobie pomierzyć to i owo i powiedział że jest w szoku. Nie zdarza mu się mianowicie prawie wcale widzieć tak prostych ścian i podłóg :) A miał wielką dwumetrową poziomicę i szukał i szukał ale stwierdził, że wszystko proste! :D
                                                  • pola8522 Re: odbiór 20.01.12, 11:50
                                                    Ja dopiero będę się wybierać do swojego mieszkanka żeby wszytko pooglądać:), ale cieszy taka informacja, że jest wszytko w porządku ze ścianami i podłogami:) bo z tym bywa naprawdę różnie:)
                                                    Poza tym nie mam żadnych nowych informacji..., ale jeśli ktoś coś wie więcej to podbijam temat koleżanki:)
                                                    Pozdrawaim
                                                  • Gość: Andrzej Re: odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.12, 10:10
                                                    Mam klucze, gaz i budowlany prąd. Szukam kafli i paneli. Gdzie kupić klej do płytek, folie, piankę pod panele?
                                                    Podłogi równiutkie, ściany prawie (są ok, ale nie równe jak stół), piec cicho szumi.
    • lucyna2012 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 12.03.12, 12:23
      witam! mam pytanie do osob, ktore juz zakupily mieszkanie/zarezerwowaly - jak wyglada najpier rezerwacja, dowiedzialam sie, ze placi sie 2 tys.zl kaucji, i jest ona bezzwrotna w przypadku rezygnacji, do jakiego momentu mozna miec mieszkanie zarezerwowane - bez jego kupna? oraz, jakie sa przewidziane oplaty za mieszkanie (srednio), czynsz...inne?
      bardzo dziekuje za wszelkie informacje na ten temat
    • lucyna2012 Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum 12.03.12, 12:25
      witam, jakie sa warunki rezerwacji mieszkania? ile czasu po zarezerowaniu nalezy usiscic cala kwote za mieszkanie? oraz jakie sa przewidziane oplaty zwiazane juz z mieszkaniem, mam na mysli czynsz itp..? dziekuje z gory za odpowiedzi
      • Gość: zdrój_forum Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.centertel.pl 17.03.12, 09:42
        Witam,

zostaw tu swojego maila i dołącz do grupy forumowiczów na załozonej przeze mnie stronie osiedla zdrój.beta.osiedlezdroj.pl/
        • Gość: ZDROJ_FORUM Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.12, 12:07
          WWW.OSIEDLEZDROJ.PL

ZAPRASZAM NA FORUM!
          PRZEJDŹCIE NA MOJĄ STRONĘ:)
          • Gość: Andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 13:33
            forum się przeniosło i zamarło i tu i tam
            • Gość: andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.12, 12:06
              witam czy to prawda ze osiedle zbudowano na glinie i terenie podmokłym ??? juz od kilku osob słysze ze w piwnicach jest wilgoc, stoi woda??? prosze o potwierdzenie tego problemu
              • Gość: andrzej Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.static.tkt-net.pl 02.07.12, 22:08
                Nie zauważyłem, a codziennie parkuję auto pod budynkiem. Może trzeba dopytać tych "wiele osób"?
              • Gość: dtr Re: Osiedle Zdrój Trzebnica Forum IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.12, 21:31
                no fakt faktem teren jest podmokły, po drugiej stronie Korczaka masz stawy.
                Co do gliny i warunków posadowienia. Nie wiem jak pierwszy etap osiedla, ale na drugim, przed wylaniem płyt fundamentowych wykonano pale. Przez klika tygodni stała ogromna palownica w wykopie. O ile sam grunt mógł nie przenieść obciążenia od budynku, to pale zrobią to znakomicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka