Gość: Kamil IP: *.aster.pl 21.03.12, 20:16 Zauważyłem, że jeden z deweloperów wprowadził nowy trend tzw osiedle z parkiem, co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stary numer Re: Nowy Trend IP: 194.251.119.* 22.03.12, 08:50 Jest to bajer, ale za który można zapłacić więcej 500zł. Chyba że kluczową sprawą przy każdej racie i przy każdym powrocie do domu po robocie jest czy za oknem zasłoniętym roletą (po sąsiad paczy!) jest 100drzew, czy tylko 2. Ważna jest lokalizacja, ewentualnie jeszcze odległość od okien sąsiada z przeciwka. Park, miejsce do sadzenia krzaków czy inne bzdety ładnie wyglądają, ale znikoma wartość dodana. Można sobie za 4tyś. kupić działkę na ogródkach działkowych i jest to samo. Jedyna kwestia to dzieciaki, ale plac zabaw jest równie skuteczny co park. I nie ma się co oszukiwać - 100drzew nie sprawi że życie w mieście nagle zrobi się zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenowo Re: Nowy Trend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.12, 09:38 Pomysł bardzo dobry, zielonego nigdy za dużo ale jak się ma cena mieszkania na takim osiedlu w porównaniu z mieszkaniem na 'tradycyjnym' ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenowo kijowo Re: Nowy Trend IP: 194.251.119.* 22.03.12, 11:33 Taki park kosztuje. Więc nawet jeśli cena jest ta sama, to nie dlatego że developer zrobił prezent, tylko przyoszczędził gdzieś indziej - np. na materiałach. Swojej marży nie zmieni bo przecież to jego zarobek i zamiast męczyć się z krzakami mógłby po prostu zejść z ceny. Więc de facto nie da się tych cen porównać, bo zwykle kupujesz mieszkanie, a tu mieszkanie + park. Wszystko co dostajesz przy zakupie jest w cenie. Gratis to można dostać wodą w lany poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolo Re: Nowy Trend IP: *.1and1.pl 22.03.12, 18:44 Spoko pomysł z takim parkiem, ale to wtedy pewnie jest dużo drożej, właśnie jaka jest cena za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenowo Re: Nowy Trend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.12, 09:31 Żeby sprawdzić cenę trzeba by wiedzieć co to za osiedle, albo poczekać na info od autora wątku gdzie znalazł informacje o takim osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Nowy Trend IP: *.aster.pl 23.03.12, 14:46 Jeżeli chodzi o osiedle to Solaris Park dewelopera Gant, cena za metr to od 5999. Więcej znajdziecie na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cennowo Re: Nowy Trend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.12, 11:50 To nie jest dużo, ostatnio cenią jakieś nowe osiedla po 9tys. Oczywiście ważne ile będzie czynsz ale to ja i tak już jestem za. Już wolałbym zapłacić trochę więcej co miesiąc i mieć taki park pod oknem, a nie sam parking i setki samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chess Re: Nowy Trend IP: 137.71.226.* 26.03.12, 12:44 Od kiedy to kilka drzew na powierzchni boiska do pilki noznej mozna nazywac parkiem - ten "park" ma cale 8k m2. Cena 6k za metr to fantastyczna okazja.. Przypuszczam ze kupiles tam ze 2 mieszkania i kolejne na osiedlu z cenami 9k/m2. Sami milionerzy w tym kraju zyja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Nowy Trend IP: *.aster.pl 26.03.12, 21:02 Moim zdaniem to spory park 8 tyś metrów, mają być jakieś oryginalne drzewka, zawsze lepszy taki widok niż na parking bądź biurowce. Co do ceny wydaje się rozsądna, choć zawsze mogłoby być taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antygant Re: Nowy Trend IP: *.204.98.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.03.12, 08:06 Przestań opowiadać bzdury następny naciagaczu. Nie stać ganta już na reklamy?? Myślicie, ze bydło się rzuci i wykupi wszystkie mieszkania bo nowy trend powstał?? Jaki nowy?? Ceny od 5999 wiec pewnie za 100 m2 a potem się jazda zaczyna he he. Weź sobie w buty wsadz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Nowy Trend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:53 tu masz osiedle faktycznie przy parku Nowemaslice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Nowy Trend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:56 docs.google.com/viewer?url=http://nowemaslice.pl/download/katalog_A.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymm Re: Nowy Trend IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.12, 11:09 I kto tu coś reklamuje ;>? heh szkoda tylko, że ceny nie widać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Nowy Trend IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 22:33 Ja tu widzę reklamę innego osiedle nie koniecznie Ganta, zresztą po co wklejać takie linki:/beznadzieja. Co do parku to fajna sprawa ja od zawsze miałem widok na parking i ulice więc chętnie zamieszkałbym na takim osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś