akami21
07.08.11, 18:41
Witam,
Dla osób szukających informacji o tym miejscu napiszę parę słów, ponieważ spędziłem tam weekend z dzieckiem.
Po pierwsze od razu muszę napisać, że noclegi agroturystyczne są tylko dodatkowym zajęciem i dochodem gospodarzy, tak więc są również traktowane aby aby. Gospodarstwo stoi przede wszystkim hodowlą bydła, środkami UE i od niedawna gospodarze stawiaja ogromną salę bankietowo -weselną.
Jak dla mnie atrakcji na miejscu jest akurat na weekend z dzieckiem. Zwierzątka są, ptactwo swobodnie biega po całej posesji (pawie, perlice, itp) Szkoda, że króliki stłoczone zostały w małym" konzentratlager" co naprawdę budzi współczucie a nie atrakcję. Ogólnie małe dzieci na pewno nie będą się nudzić, np karmienie lam i osiołka oraz półdzikich danieli (nawet jedzą z ręki) to na pewno atrakcja dla dzieci. Jest plac zabaw, trochę zaniedbany, trochę brudny, ale jest. Są płytkie stawy z mętną wodą pełną karasi dla amatorów mikro wędkowania. Brak basenu czy baseniku dla małych dzieci. Ogólnie nie można narzekać. Posiłki bardzo smaczne. Podsumowując - Osobiście nie dałbym rady tam wytrzymać dłużej niż 3 dni, chyba, że Ktoś naprawdę lubi nic nie robić, jeździć po okolicy rowerem, zwiedzać okoliczne jeziorka itp. Ja przyjechałem z 2-letnim dzieckiem spodziewając się, że gospodarstwo przykłada się do takich agroturystów z małymi dziećmi, a okazało się, że to tylko taki dodatek do tego biznesu. Ale nie mogę złego słowa napisać, nie spodziewałem się cudu, chodziło tylko aby mały dzieciaczek zobaczył trochę zwierzątek z bliska. Byłem, zobaczyłem, zaliczyłem, nigdy więcej tam nie przyjadę bo nie będę miał takiej potrzeby. Ale polecam na krótki wypad 2-3 dniowy po drodze np. nad morze.