Dodaj do ulubionych

Nowy Kiełczów DomKoncept

25.09.12, 14:52
Jestem zainteresowany kupnem mieszkania u na tym osiedlu u tego dewelopera. Mam jednak obiekcje ponieważ znalazłem sporo nieprzychylnych opinii o Dom Koncept. Prosiłbym mieszkańców, którzy już mieszkają w mieszkaniach wybudowanych przez tą firmę o szczerą opinię dla przyszłych mieszkańców Nowego Kiełczowa
Obserwuj wątek
    • Gość: jadziunia89 [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 25.09.12, 15:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 25.09.12, 15:50
        Pytam o opinie a nie o komentarz mojego posta. Polecam czytać ze zrozumieniem i gratuluje bezczelności jadziuniu89

Gość portalu: jadziunia89 napisał(a):

> to jak masz objekcje, to po co błagalnie prosisz na forum o opinie?? nie masz s
        > wojego rozumu?? jedz porozmawia,j zobacz jak wszystko wygląda, podejdz do miesz
        > kanców. Liczysz na szczere wpisy i super opinie i na podstawie tego kupisz mies
        > zkanie?? Nie widzialam pozytywnego wpisu jeszcze na jakiegokolwiek dewelopera,
        > więc odpuśc sobie.
        • Gość: jadziunia89 [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 25.09.12, 16:18
          • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 25.09.12, 16:21
            Jadziunia a może napiszesz coś na temat, bo jak nie masz nic ciekawego do napisania to lepiej nie pisać.
    • Gość: igor Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.ecatel.net 25.09.12, 17:33
      O ile usterki natury budowlanej mozna wytlumaczyc prosta zasada "niska cena = niska jakosc" to problemy jakie maja z dokonczeniem budów rzutuja na ich kompetencje. Wille Agrestowa II i Wiosenna, Zielone Agresty i Zlote Osiedle 2 nadal nie sa doprowadzone do konca (akty notarialne) mimo, ze juz dawno terminy uplynely. Jesli takie problemy maja z wczesniejszymi budowami to nie wiadomo jak bedzie teraz, gdy rozpoczeli ich wiecej (i wieksze).
      Z inwestycji w portfolio dewelopera chyba tylko trzy mozna uznac za w pelni zakonczone.

Slyszalem tez, ze w sprawie naleznych kar za opóznienia odsylaja kientów do sadu co nienajlepiej swiadczy o ich uczciwosci.

Tez bylem zainteresowany ich oferta, ale stwierdzilem, ze na razie zbyt duze ryzyko. Poczekam jak sie rozwinie sytuacja ze starymi i nowymi budowami.
      • Gość: chmielu Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.158.216.23.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.09.12, 20:59
        Tak jest Igor, nic nie ugralem z deweloperem i smaruje. Brak informacji i wprowadzanie chaosu innym do głowy to jak widać, twoja specjalność. Wystarczy, tak jak ktoś wspomniał, podjechać i zapytać a propaganda z Twojej strony, to jedyny w twoim życiu element zaspokajajacy twoje marne ego. Kupiłem na Nowym Kielczowie mieszkanie i jestem po podpisanym akcie na wiosennej, tyle na temat.
        • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 25.09.12, 22:29
          No właśnie w tym tygodniu planuję się wybrać do Kiełczowa i popytać mieszkańców. Czyli dla Ciebie chmielu ten deweloper jest OK, bo Twoja wypowiedź jest trochę dwuznaczna? Nowy Kiełczów to chyba ulica Południowa a nie Wiosenna? No chyba, że się mylę?
          • Gość: naganiacz Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 00:15
            sprawdź przy okazji na południowej budowę obok. investcube.pl
            • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 26.09.12, 08:38
              Investcube jest OK ale nie szukam tak dużej powierzchni - max 60m2

Gość portalu: naganiacz napisał(a):

> sprawdź przy okazji na południowej budowę obok. investcube.pl
        • Gość: Igor Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.ecatel.net 26.09.12, 10:20
          Na Wiosennej rzeczywiście podpisana jest część aktów notarialnych. Reszta się wstrzymuje bo jak można wyczytać w innym wątku forum istnieje ryzyko cofnięcia pozwolenia na budowę! Skoro uważasz, że "smaruje" to co powiesz na temat Willi na Agrestowej II, Zielonych Agrestów i Złotego Osiedla 2? To prawda, że warto się przejechać i porozmawiać z mieszkańcami, zwłaszcza tych trzech wymienionych inwestycji.
          • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 26.09.12, 10:28
            A czy ktoś ma informacje dot. inwestycji na ul. Południowej dokładnie budynek P2?
            • Gość: wader99 [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.09.12, 14:32
              • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 26.09.12, 14:38
                wader99 dziękuję za opinię. Jak mniemam kupiłeś nieruchomość u Dom Koncept? Dzięki wielkie za opinię. Czekam na inne opinie klientów Dom Koncept. Pozdrawiam wader99 :-)
              • Gość: forumowicz Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.158.216.23.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 14:46
                Tak, koleś niby szuka informacji a tu wyszkolony jak talala:))) w cztery godziny wszystkich objechal i zdążył pogadać z każdym i pedem przed komputer, bo trzeba newsa zapodac, jesteś skończonym glupkiem i prostakiem. Myślisz, ze ludzie to stado durnowatych oslow i ty jak Matka Teresa obronisz każdego przed złym naciagaczem, oszustem, złodziejem, partaczem, bo w tym kierunku idziesz. Nie kupuj człowieku jak masz tyle negatywnych opinii i koniec kropka. Ewidentnie zalozyles ten wątek, patrząc nawet jak szczegółowo zadbales o detale przy wpisie, tylko po to, zeby pisać propagandę. Nie masz zielonego pojęcia o inwestorze z południowej, a piszesz bez zajakniecia, ze jest OK. Pozdrawiam i weź sie za robotę:))
                • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 26.09.12, 14:51
                  Dziękuję za opinię. Zależy mi jednak na opiniach klientów tego dewelopera a nie na chamach.
                  • Gość: Igor Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 74.63.112.* 26.09.12, 15:05
                    Dziwne, że każdego kto zwątpi w dewelopera od razu ktoś atakuje. Mam dziwne przeczucie, że ludzie z firmy "dbają" w specyficzny sposób o wizerunek w internecie.
              • Gość: Igor Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 95.154.230.* 26.09.12, 14:52
                o Wiosennej pisza tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,186,105453268,138234605,Re_Wiosenna_Kielczow.html?wv.x=2

Nie rozumiem dlaczego są tutaj tak nerwowe reakcje na wszelką krytykę w stronę dewelopera. Tymbardziej, że poza Wiosenną wspomniałem jeszcze trzy problematyczne inwestycje i jakoś ich nikt nie komentuje.
                • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 26.09.12, 14:58
                  Dzięki Igor za link i za normalny wpis bo widzę, że ciężko tu normalnie zapytać o opinię jak na innych normalnych forach. Czekam na dalsze "kreatywne" opinie o Nowym Kiełczowie.
                  • Gość: hehehe Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.146.136.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 15:08
                    Chłopaki poczuli do siebie miete:)))))
                    • Gość: Kwiatywewlosach Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 15:29
                      A jak ja nasmaruje na nich chłopaki to przyjmiecie mnie do waszej paczki??
                      • Gość: dabu [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.09.12, 08:57
                        • Gość: K-rol Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 194.31.63.* 27.09.12, 09:56
                          A w której inwestycji masz mieszkanie?
                          • Gość: dabu [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.09.12, 10:37
                        • Gość: qwerty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.legnica.vectranet.pl 29.09.12, 19:38
                          Gdyby wszyscy mieszkańcy byliby zadowoleni to nikt by nie pisał, a jest inaczej. Może nowe inwestycje zostaną dokończone bez błędów. Fakty są takie, że Domkoncept nie dotrzymał terminów zawartych w UMOWACH i nie widać końca.
                          • Gość: Zielony Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.man.tk-internet.pl 30.09.12, 17:41
                            Możliwe, że deweloper po tym jak rozpoczął większe inwestycje (Poświecka, Zielna, Południowa) po prostu olał te starsze (Zielone Agresty, Agrestowa II, Złote Osiedle 2). Jeśli przy tych większych zafunduje klientom podobne przygody to wtedy dopiero zacznie się festiwal negatywnych komentarzy.

Ciekawe jak będą sprzedawać mieszkania w K5, K6, K7 bo podobieństwo nazewnicze do osiedla K8, które chyba od dwóch lat nie może ruszyć z budową raczej ludzi do zakupu nie zachęci.
                          • Gość: kk$ Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 15:56
                            nie polecam zakupu tej inwestycji uwazam ze to duże ryzyko
                            • Gość: adwokaci.pl [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.10.12, 16:34
                              • Gość: klient Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.man.tk-internet.pl 08.11.12, 21:42
                                A można zapytać kim jest Pan adwokaci.pl? Przedstawicielem dewelopera, klientem, potencjalnym klientem czy po prostu bezinteresownym obrońcą przed marudnymi internautami?
              • Gość: qwerty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.finemedia.pl 28.09.12, 11:45
                www.krotoski-adwokaci.pl/publikacje/skutki_uchylenia_pozwolenia_na_budowe/
            • Gość: ewelka Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.internetia.net.pl 14.01.13, 12:32
              ja z mężem kupiłam tak mieszkanie-w P2 i pilnie śledzimy budowe...a czemu pytasz? Będziemy sasiadami? ;)
    • nikitawirus Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 02.11.12, 18:20
      Zapraszamy na Złote Osiedle 2.Przyjedź, porozmawiaj z ludźmi i sam ocenisz.
      Pozdrawiam.
      P.S.
      Na akty notarialne czekamy już 11 m-cy..
      • Gość: Dajpanspokoj Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.146.58.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.12, 21:44
        A co ma idiotko nowy Kielczow do twojej zapyzialej Zlotnickiej?
        • Gość: Adwokaci.pl Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 02.11.12, 21:54
          Ja jestem zainteresowany spotkaniem, kiedy mogę podjechać i do kogo mogę się zgłosić? Daj nikita namiar na siebie, bo widzę, ze wszędzie masz coś do powiedzenia, wiec uznaje, ze jesteś eksportem od wszystkich inwestycji. Czekam na namiary i pozdrawiam.
          • nikitawirus Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 12.11.12, 13:00
            Wejdz na Nasze Forum i określ się kiedy możesz byc, wtedy ustalimy termin.Praktycznie w każdy dzień możesz podjechac.
            Pzdr.
        • Gość: klient dk Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 204.45.133.* 05.11.12, 10:08
          Złote Osiedle 2 jest budowane przez tego samego dewelopera co Nowy Kiełczów. Jednym z podstawowych sposobów na sprawdzenie wiarygodności i jakości dewelopera są jego poprzednie inwestycje. Jeżeli ludzie od prawie roku nie mogą doczekać się aktów notarialnych (podobna sytuacja jest na Agrestowej II gdzie nie ma zarówno aktów jak i pozwolenia na użytkowanie) to powinna się zaplić potencjalnym klientom ostrzegawcza lampka.

Możliwe, że po rozpoczęciu większych inwestycji deweloper olał te mniejsze (co też najlepiej o nim nie świadczy) i mieszkańcy P1, P2 itd. dostaną wszystko wszystko w terminie. Jeżeli na P1 i P2 pojawią się takie problemy jak na Złotnickiej czy Agrestowej to afera będzie poważniejsza i negatywne komentarze będzie można liczyć w setkach. Ale o tym przekonamy się pewnie nie wcześniej niż za rok. Wtedy okaże się czy więcej racji mieli dotychczasowi, niezadowoleni klienci czy osoby, które z niewyjaśnionych przyczyn za cel w życiu obrały sobie atakowanie każdego kto napisze negatywny komentarz o domkoncepcie.
          • Gość: KIII [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.11.12, 10:32
            • Gość: t Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 95.154.230.* 08.11.12, 22:20
              KIII? Nie ma takiej inwestycji na stronie dk.
              • Gość: dziadekzmetra [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 09.11.12, 16:41
        • nikitawirus Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 12.11.12, 13:02
          Gość portalu: Dajpanspokoj napisał(a):

> A co ma idiotko nowy Kielczow do twojej zapyzialej Zlotnickiej?
          Po pierwsze idiotą to jesteś TY! a po drugie ma tyle głąbie, że buduje go ten sam deweloper.
          • Gość: dajpanspokój [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 12.11.12, 13:51
            • Gość: Dzejki75 Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 12.11.12, 13:57
              Przestańcie się jak dzieci przepychac. Oddana pięknie Zielna Projekt na czas. Budynek i infrastruktura godna pogratulowania. Ja trzymam kciuki, bo coś się poprawia i rozumiem tez gniew ludzi ze starych inwestycji, ale ja daje mały plusik za poprawę:)
              • Gość: anonim Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.ecatel.net 12.11.12, 16:20
                To dobra wiadomość dla klientów inwestycji "z problemami", odracza ryzyko, ze deweloper pójdzie z torbami jak Religa zanim je skończy.
                • Gość: do anonima galla Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.181.212.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 17:24
                  Ale ci tyłek zazdrosniku ściska, pamiętaj o tym, ze są tez dobre opinie...
                  • Gość: anonim Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 67.159.36.* 13.11.12, 09:40
                    Na prawdę chciałbym już sobie w spokoju mieszkać i wystawić im pozytywną opinię. Niestety deweloper robi wszystko żeby do tego nie doszło.
                    • Gość: j_arek [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.11.12, 11:00
    • Gość: ewelka Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.internetia.net.pl 14.01.13, 12:15
      Ja również kupiłam mieszkanie w P2 i sami nie wiedziliśmy co myślec na temat tego developera....ale pojechaliśmy na kilka inwestycji, tych co już sa gotowe i tych co sie buduja i widać że podnieśli poziom. Dyrektor handlowy sam przyznał ze na początku mili różne potknięcia bo dopiero zaczynali. Teraz jest zdecydowanie lepiej-budowa idzie szybciej niż było w planach. Budynki po ukończeniu są śliczne i bardzo dopracowane. Zobaczymy jak będzie z oddaniem mieszkań bo ostatni etap ma byc ukończony we wrześniu jednak kierownik budowy powiedział że będzie szybciej. Myślę że każdy uczy się na błędach a chcąc sie utrzymac na rynku muszą muszę pewne rzeczy zmienić....P.S. chętnie poznac jakiś sąsiadów z P2 :)
      • Gość: tomasz Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.181.138.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.13, 12:31
        Potwierdzam, jest dużo lepiej. Chyba tez zamknęli stare "ogony" bo zwiedzilem budowy i potwierdzono mi, ze to co na sercu im leżało, to załatwili. Kupujemy na P3, wiec prawie sąsiedzi;) pozdrawiam Tomek
        • Gość: qwerty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.internetunion.pl 15.01.13, 13:06
          hej, jak Wam wybudują to P3 w obecnym kształcie,bo podobno do projektu jest duużo zastrzeżeń.tak czy siak będziemy sąsiadami ;)
          • Gość: Tomasz Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.181.138.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.13, 13:35
            Co Ty człowieku opowiadasz?? skad masz takie informacje? i jak nie masz co pisać, to przestań siać propagandę.co za ludzie....
            • Gość: qwerty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.internetunion.pl 15.01.13, 16:15
              słyszałem tak od konkurencji.może to być ściema,a może nie.po prostu zachowaj czujność.nie ma się co denerwować.pozdro
        • Gość: klient DK :( [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.01.13, 21:21
        • sauronimegi Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 24.08.13, 14:49
          Sprawdz sobie jak wygląda budowa po i etapie bliskość sąsiedniego budynku mnie przeraziła.
        • Gość: P3 Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 18:49
          Siema Tomek
          Tez kupiłem mieszkanie w P3,i tez mam pare obaw ale jak już ktos wspomniał ze pozostałe inwestycje sa ok
          Także p2i3 wyglądają wspaniałe nie ma co słychuc pedalow po wybudowaniu robimy grilla na p3
      • Gość: Krysia Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.13, 21:47
        Hej hej wszystkim z P2 tu nowa sąsiadka z parteru:)
        Ostatnio byłam na budowie i widać, że chłopaki działają:)
        • Gość: Tomasz sz. Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.146.214.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 09:57
          Tez sie cieszę, mrozy puściły i widać, ze nie ma ociągania :) pozdrawiam sąsiadów :))
          • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 217.96.31.* 01.02.13, 16:33
            Niech nam piszą co chcą! Trzymajmy się razem sąsiedzie z P2 :)
            • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 01.02.13, 20:23
              Witam sąsiadów z P.2 W poniedziałek jadę pogadać z kierownikiem to dam znać co się tam dzieje. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem
              • Gość: ann Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 94.42.181.* 04.02.13, 10:21
                Witam sąsiadów z P2:) Proszę o kontakt na maila andy1333@wp.pl - jest nas juz coraz więcej więc myślę, że warto załozyc jakieś forum. Co do mojej opini o deweloperze to rozmawiałam z osobami z Moreli, agrestów, wiosennej i złotników i owszem wytykali deweloperowi problemy, ale koniec końców wszystko zakonczyło się szczęśliwie. Jak na razie jestem zadowolona. Zobaczymy co przyniesie jutro:) Po zakończeniu inwestycji napewno napiszę rzetelny komentarz o deweloperze.

Pozdrawiam
                • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 217.96.31.* 04.02.13, 11:58
                  Rozmawiałem dziś z Panem Wiśniewskim (kierownik budowy P2). Dla zainteresowanych przekazuję, że za ok miesiąc można wchodzić na budowę i oglądać mieszkania :)
        • Gość: ewela Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.02.13, 17:56
          Hej, ja też z P2 parter- mieszkanko 9 miło poznac sąsiadkę :D
          • Gość: Jolka75 [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 08.02.13, 11:44
            • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.tktelekom.pl 08.02.13, 12:43
              Witam wszystkich z P2, zapraszam na założone forum. Na początek myślę, że wystarczy :)

kielczowp2.forumowisko.net/post/11.htm#11
              • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 08.02.13, 13:05
                Witam,

Link do forum nie działa
                • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.tktelekom.pl 08.02.13, 13:11
                  Witam, działa jedna osoba już się pojawiła :)

przekleje jeszcze raz

kielczowp2.forumowisko.net/informacje-ogolne-p2-vt9.htm
                  wypowiadajcie się tylko w głównym temacie nie zakładajcie na razie nowych. Eweliny jeden już usunąłem - przepraszam :)
                • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.tktelekom.pl 08.02.13, 13:22
                  Może jeszcze inaczej, bo jednym wchodzi innym nie

kielczowp2.forumowisko.net/
                  • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 08.02.13, 13:36
                    Dalej nie działa - nawet nie da sie wyguglowac
                    • Gość: ewelka Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.02.13, 09:51
                      kielczowp2.forumowisko.net ja tez z tego wchodzę i jest ok ... tylko bez ukośnika na końcu linka ;)
                  • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.tktelekom.pl 08.02.13, 13:57
                    Nie rozumiem dlaczego jedni mogą wejść, inni nie. Może to wynikać z przeglądarki ( ja korzystam z Moz.). Spróbujmy jeszcze inaczej.

1. strona katalog.forumowisko.net/
                    2. z katalogu wybierz "ekstremalne" i tam znajdziesz kiełczów p2 :)
                    • rujty Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 10.02.13, 21:04
                      Dalej forum nie działa
                      • Gość: p2 I piętro Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 217.96.31.* 11.02.13, 08:35
                        Otworzyłem forum na nowej stronie, zapraszam, może tutaj się uda.

www.poludniowap2.fora.pl

proszę o info, czy link działa.
                        • Gość: everud Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 10:47
                          Szukam sąsiadów z inwestycji P1 ;)
            • Gość: ewelka Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.02.13, 09:52
              oto link do forum....bez ukośnika-może teraz da radę wejśc :)
              kielczowp2.forumowisko.net
    • Gość: zbyś:) [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.04.13, 16:19
    • Gość: jazon Warunki życia w Kiełczowie IP: *.man.tk-internet.pl 28.04.13, 11:51
      Największym problemem w Kiełczowie są warunki życia.
      Jakoś nie widzę, żeby ktoś o tym wspominał i chyba niewielu kupujących (m.in. ja kiedyś) nie myśli na co się pisze żyjąc w tej wsi.
      Mieszkam tutaj już dwa lata i wymienię teraz najważniejsze mankamenty, które z biegiem czasu coraz bardziej dają się we znaki:

1. Brak dróg - obłocone auto, między październikiem a majem nie da się wyjść z domu bez samochodu (chyba że w gumiakach po kolana), co więcej, poza główna drogą nic nie zapowiada, że kiedykolwiek to się zmieni. Jeśli ktoś marzy o spacerach - niech zapomni o tym przez 7 miesięcy w roku.
      Latem błoto zamienia się w tumany kurzu, który osiada w mieszkaniu/domu grubą warstwą.

2. Nie ma co zrobić z dziećmi. Domkoncept nie buduje placów zabaw - dzieciaki bawią się na parkingach i ulicach jak po wojnie :)

3. Brak normalnego przedszkola - są tylko prywatne (drogie)

4. Przepełnienie w szkole - budowa nowej odkładana z roku na rok. Wobec konfliktu Kiełczowa z wójtową, sprawa będzie przeciągać się na długie lata.

5. Większość wsi nieskanalizowana - koszt metra wody + szambo to prawie 20 zł

6. Coraz większy tłok - na Wrocławską trudno już wjechać rano z bocznych ulic a będzie dużo gorzej, bo za Kiełczowem niedługo powstanie wschodnia nitka obwodnicy Wrocławia. Znaczy to, że całe Psie Pole + okolice będzie się tędy pchało na obwodnicę.

Ci, którzy parę lat temu wyprowadzili się na sielska wieś uciekają stąd gdzie pieprz rośnie bo duży ruch w połączeniu z beznadziejnymi drogami daje mieszankę wybuchową.

7. Komunikacja zbiorowa - autobus raz na godzinę. Szczególnie na Wrocławskiej nędza - jeżdżą tylko podmiejskie na Psie Pole (raz na godzinę). Nie ma się jak wydostać, więc pozostaje utrzymywać dwa samochody (spory koszt).

8. Kiełczów to inny powiat i inna gmina. Trzeba ponosić koszty przerejestrowania pojazdów, traci się możliwość korzystania z wrocławskich przedszkoli.

Każdy robi jak chcę, ale warto wiedzieć, że mieszkanie w Kiełczowie to nie sielanka. Widziałem jakiś ranking we Wrocławskiej gazecie (chodziło o warunki do życia). Kiełczów plasuje się gdzieś w ogonie. Podpisuję się pod tym rękami i nogami.
      • Gość: radek Re: Warunki życia w Kiełczowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 13:47
        i takie treściwe posty fajnie się czyta.dzięki za opinię.ja do kiełczowa wprowadzam się dopiero za pół roku i planów raczej nie zmienię.pozostaje jedynie mieć nadzieję,że z czasem sytuacja się poprawi.pozdrawiam
        • Gość: jazon Re: Warunki życia w Kiełczowie IP: *.man.tk-internet.pl 01.05.13, 11:21
          Też na to liczę, ale im dłużej mieszkam, tym jestem większym pesymistą.

Cały ten układ w gminie jest chory. Gmina się mocno zadłuża a w Kiełczowie żadnych efektów tego nie widać. Wygląda na to, że będziemy partycypować w spłacie długów, z których nie mamy żadnych korzyści.
    • monc Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 26.08.13, 11:30
      Jeśli potrzebujesz profesjonalnego doradcy przy zakupie nieruchomości, jestem do Państwa dyspozycji.

Pomogę:
      - wybrać i ocenić mieszkanie lub dom
      - wynegocjuję lepszą cenę
      - ocenię umowę i wynegocjuję korzystne dla klienta zapisy
      - ocenię zgodność transakcji z nową ustawą deweloperską
      - pomogę we wszystkich formalnościach , w tym również kredytowych

Zapraszam do współpracy - tel. 536 496 163,
      doradca_nieruchomosci@wp.pl

• Gość: kkk Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.internetunion.pl 20.11.13, 18:54
        a ile weźmiesz za to co każdy bardziej rozgarnięty człowiek sam może zrobić?
        • Gość: gość Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 22:00
          Witam niestety na Morelowym Sadzie mamy problemy z odbiorem dzięki wspaniałym sąsiadom z poprzednich inwestycji :(
          • Gość: ann Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: 94.42.181.* 11.12.13, 09:54
            A co to za problemy? i co do tego mają sąsziedzi?
            • sauronimegi Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 12.12.13, 18:36
              Poczytaj wątek z tego osiedla to się dowiesz co i jak.
    • sauronimegi Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 16.12.13, 21:50
      Odniosłem to samo wrażenie. Jeszce te metalowe śmietniki dopełniają całości.
    • Gość: kreski6 Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 11.02.14, 18:44
      Warto też zwrócić uwagę na to że w odległości 200m od nowo powstającego osiedla Nowy Kiełczów Classic powstanie wschodnia obwodnica Wrocławia
      • Gość: RADEK Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.120.127.117.telemedia.pl 12.02.14, 08:59
        wschodnia obwodnica ma przebiegać między kiełczowem,a śliwicami,więc skąd masz takie wiadomości?
        • Gość: kreski6 Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 12.02.14, 10:11
          Znajomy ma tam dzialke na sprzedaz (nikt nie chce jej kupić) wiec dokladnie wie co i jak, po za tym powstanie w poblizu jeszcze market budowlany obi. Pozdrawiam
          • Gość: RADEK Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.120.127.117.telemedia.pl 12.02.14, 10:25
            zerknąłem na mapę i w sumie bardzo prawdopodobne,że tak będzie. ok,hałas i ruch wzrośnie,ale połączenie z miastem lub dojazd do autostrady też się poprawi.coś za coś :/
            • Gość: kreski6 Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 12.02.14, 10:38
              Dokładnie tak, dla jednych plus dla drugich minus. Ciekawe czy w planie jest skrzyzowanie w kielczowie...
              Tez jestem zainteresowany kupnem mieszkania na NKC ale troche martwi mnie opinia dewelopera, artykul na gazecie wroclawskiej jest dość wiarygodny.
              • Gość: nowa Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 21:41
                Kupiłam mieszkanie od dewelopera "DomKoncept". Z mojego doświadczenia: jest to rzetelna i wiarygodna firma. Pozdrawiam.
          • Gość: marmar Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.120.126.105.telemedia.pl 12.02.14, 15:39
            Obi w kiełczowie? ciekawe gdzie, chyba jakaś bajka, prędzej postawili by obi koło długołęki, tutaj nikomu nie będzie po drodze :)
      • Gość: Jaioni Re: Nowy Kiełczów DomKoncept IP: *.play-internet.pl 15.04.14, 11:18
        Wszystkie mieszkania zostały tam sprzedane i możesz juz tylko sobie pojęczeć na forum z zazdrości człowieku biegunka...
    • Gość: car Re:Broń i kości-tajemnica? Nowy Kiełczów Classic.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 10:47
      Czy to prawda ,że na nowym osiedlu "Nowy Kiełczów Classic" przy ul.Polnej znaleziono szczątki i fragmenty broni?W/g relacji osoby która w okolicy mieszka to odkryto coś co przypominało broń i kości.Przez krótki okres było bardzo nerwowo przy wykopach.W ciągu dosłownie godziny zjechało się kilkanaście aut wywrotek i pospiesznie wywożono stamtąd ziemię.Może było to miejsce jakiś walk?A może jakaś większa tajemnica?A może to tylko przyspieszenie robót na tym osiedlu?Tylko dlaczego nagle przyjechało tak dużo osób w krawatach?I czemu błyskawicznie postawiono tam fundamenty,gdzie ogólnie na tym osiedlu panuje spokój i powolny tryb pracy?Dzwoniłem do developera budującego to osiedle ale Pani zbywała mnie odsyłając na swoje strony internetowe.Może ktoś więcej wie i może coś potwierdzić?
      • Gość: abc Re:Broń i kości-tajemnica? Nowy Kiełczów Classic. IP: 195.182.9.* 01.03.14, 14:27
        Myślę, że szukasz okazji żeby się przyczepić tylko. Budowa idzie ładnie i niech tak zostanie;)
        Kupiłem mieszkanie w classicu i zaglądam co jakiś czas na postępy..pogoda dopisuje;)
        • Gość: car Re:Broń i kości-tajemnica? Nowy Kiełczów Classic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 17:59
          Ciekawe czy ty będziesz szukał okazji żeby sprzedać swoje mieszkanko jak się okaże ,że mieszkasz na cmentarzu.Żadnego interesu w tym co piszę nie mam,tylko nie lubię niejasnych sytuacji.A jeżeli uważasz cyt. "Myślę, że szukasz okazji żeby się przyczepić tylko. Budowa idzie ładnie i niech tak zostanie" to znaczy że coś jest na rzeczy i boicie się straty kasy.Tak wygląda dzisiejsza rzeczywistość.Podejrzewam że jakby coś takiego było za płotem to pierwszy byś o tym pisał.Nie jestem mieszkańcem tych rejonów,mam swój dom w o wiele lepszej okolicy więc nie mam żadnego interesu szkalowania lub wychwalania kogokolwiek.Zadałem pytania i jeżeli ktoś zna merytoryczną odpowiedź to jestem po prostu ciekawy jak i zresztą wiele osób z tych okolic.W każdej plotce jest ziarno prawdy.
          • Gość: n.c. Re:Broń i kości-tajemnica? Nowy Kiełczów Classic. IP: *.play-internet.pl 01.03.14, 18:52
            Pol wroclawia wybudowana jest na cmentarzach, skoro nie mieszkasz tam i nie kupujesz tam mieszkania to po co gadasz glupoty. Idz na trauguta i zaluz watek czy ktos wie gdzie ta a gdzie tamta karetka pojechala.
      • Gość: gość [...] IP: *.219.146.194.generacja.pl 06.03.14, 12:36
    • Gość: mieszkaniecPP Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! IP: *.232.252.14.atman.pl 17.04.14, 13:39
      Prosze Panstwa,

NIE KUPUJCIE! doslownie, od tego dewelopera nic. to siatka tych samych ludzi - domkoncep, jginvestment, concepthouse - caly domkoncept dewelopment!

Zaczynaja budowy, w polowie sa opoznienia a o koncu nie ma mowy! Przykladem sa zlotniki, poswiecka park, morelowy sad.

Pamietajcie ze inwestujecie pieniadze zycia! Jak sie zaczna opoznienia zacznie sie mydlenie oczu, a pozniej arogancja i ciszaaaa!

Lada moment mieszkacy zloza pozew o upadlosc!
      • Gość: jack Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.14, 19:06
        Jak mogą mieszkańcy wystąpić o upadłość developera? Po co bzdury piszesz. Wymieniasz 3 inwestycje które miały problem a co z resztą inwestycji które zostały oddane w terminie i bez żadnych problemów.
      • grabbi Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! 18.04.14, 11:33
        A może zamiast składać wniosek o upadłość, to warto zastanowić się po odebraniu mieszkań nad pozwem zbiorowym. Kilka osób już tu pisało o takim rozwiązaniu, poza tym wniosku o upadłość nie możesz złożyć z powodu nie wydania Ci mieszkania.
        • Gość: zatroskany Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.14, 07:20
          Pytanie do przyszłch mieszkańców Nowego Kiełczowa Classic. Co sądzicie o tym calym zamieszaniu i eskalacji w mediach na temat DK? Czy nasza inwestycja jest zagrożona? Czy nasze pieniądze są zagrożone, czy kupiliśmy kota w worku? Niby jest rachunek powierniczy ale jest on otwarty co nie do końca daje tzw święty spokój. Lepszy byłby rachunek zamknięty, wtedy całą kase przelewamy dopiero po zakończeniu robót. Budowa chula, widać że się tam dzieje dużo, ściany powstają już i to całkiem szybko. Gorzej jak rzeczywiście zostanie zgłoszony wniosek o upadłość wtedy tak naprawdę wszystkie inwestycje gdzie mieszkańcy nie mają jeszcze aktów własności, są w czarnej d. Dajcie znać !
          • Gość: Rita Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! IP: *.play-internet.pl 09.05.14, 21:06
            Inwestycja na Złotnikach też wygląda dobrze i co? Aktów nie ma bo budynek jest za wysoki o parę cm i dach jest nie taki jak powinien być. I co? Nadzór nie dal pozwolenia na użytkowanie. Wszystko wygląda dobrze,budowa zakończona a jednak. Uważajcie ludzie
            • Gość: es Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 12.05.14, 16:08
              Dziwna sprawa, może nagonka, może nie - każdy z deweloperów miał jakieś wtopy. Jestem nabywcą z P3 i tam prace są mocno do przodu względem planu. Szwagier właśnie odebrał klucze na K7 dwa miesiące przed terminem. Mam nadzieje że deweloper nie padnie.
              • Gość: pies na baby Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 16:16
                Taaa,a brat kończy altankę,a babcia właśnie zbiera truskawki.Chociaż każdy broni się jak może....
                • wolfly Re: Upadlosc, bron WAS boze aby tam kupowac!!! 28.10.14, 11:09
                  No i jednak jest upadłość!

wyborcza.pl/1,75248,16849476,Deweloper_oglosil_upadlosc__Mieszkancy_beda_splacac.html

prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/upadlosc-concepthouse-mieszkancy-bez-aktow,246,0,1645302.html
    • Gość: pfr Unikac wszelkich Conceptów jak ognia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.14, 13:58
      Uwaga, odradzam. Na akt czeka sie latami i nie wiadomo co dalej.
    • 17an Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 14.05.14, 14:50
      tez kupilam mieszkanie w NC, z tego co wiem to deweloper nie placi podwykonawcom, na budowie cos sie dzieje,ale to nie oznacza ze bedzie zakonczona w terminie.
      • Gość: PP Postęp IP: *.cprnet.pl 15.05.14, 10:26
        Spokojnie z tą upadłością. Na poświęckiej jest już domofon, znalazły się pieniądze na windy, które niedługo mają być uruchomione - więc jak widać warto czekać :) nie obawiajcie się, upadłości nie będzie. Poczekamy jeszcze trochę i wszystko zostanie dokończone. Naważniejsze że jest postęp!
        • Gość: klient Re: Postęp IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.14, 10:41
          wow serio? pojadę jutro na budowę to sprawdzić...

a też dostałeś list od pani Figury w którym pisze że zalegamy z czynszami? hehe tylko szkoda że nie wiemy komu mamy te czynsze płacić i w jakiej wysokości... wygląda na to że zupełnie jej się już wszystko pomieszało...
          • Gość: klient Re: Postęp IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.14, 10:45
            a tvp też zrobiła materiał o DK
            vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polska-non-stop/wideo/14052014/14923673
            polecam.
            • Gość: klient Re: Postęp IP: *.man.tk-internet.pl 16.05.14, 22:41
              Reportaż nie do końca jest prawdziwy(mieszkacie i macie lepiej niż Atrium Zimowe Ogrody), nie dziwię się deweloperowi , że postawił ochroniarzy, bo ma dużo pracy. Wizyta tv mocno ją dezorganizuje. Idźcie do sądu. Bez wyroków nie możecie nic mówić. Dodam że podniosę Waszą hipotekę, ze względu na Wsze działanie, bo deweloper nie sprzeda mieszkań i nie będzie miał z czego płacić.
              • Gość: Gość Re: Postęp IP: *.120.123.148.telemedia.pl 18.05.14, 20:49
                Ten deweloper zawsze miał problemy z profesjonalnością (na temat uczciwości też można by pewnie podyskutować) . Od kilku lat ma fatalne opinie, a i tak znajdują się zawsze kolejni chętni na mieszkania, którzy potem są strasznie zdziwieni, przecież im obiecywali, że w ich przypadku będzie wszystko OK. Jeśli te partacze tak wykonali budynek, że bez dużej przeróbki (rozbiórki sporej części budynku) nie będę w stanie dostać pozwolenia na użytkowanie, to nie mocnych. Ta z ich spółek, która odpowiada za tą inwestycję na pewno upadnie, a kupujący będę mieli spory problem (jeśli to nie była spółka kapitałowa to problemy będą dotyczyć też innych inwestycji). Chyba, że jednak jakoś wymęczą to pozwolenia na użytkowanie. Proponuję sprawdzić w nadzorze budowlanym jak poważna jest są nieprawidłowości z inwestycją i czy w ogóle mają szansę na uzyskania pozwolenia na użytkowanie. Na szczęście dla Was nadzór przymyka oczy na wiele niedoróbek, byle inwestor nie był skończonym partaczem, który całkiem poszedł po bandzie.

Cały czas nie mogę jednak zrozumieć, jak ludzie w dzisiejszych czasach, z tak łatwym dostępem do informacji, kupują mieszkania od takich firm jak Domkoncept. Przecie to nie proszenie się, tylko błaganie o problemy.
                • Gość: klient Re: Postęp IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.14, 13:16
                  Teoretycznie masz rację. Niestety, Domkoncept ma sztab prawników, którzy grożą wszystkim na prawo i lewo. Ledwo się ukazywał jakiś artykuł, to już znikał, to samo z opiniami na forach itd. Na szczęście, ostatnio została przekroczona masa krytyczna, i teraz już nikt się ich prawników nie boi ( no są wyjątki - ukłony dla pewnej lokalnej gazety z nazwą miasta w tytule- oni tak się boją, że najchętniej by tylko robili artykuły o wypadkach drogowych). Kiedyś nie można było znaleźć praktycznie nic na temat DK, istniejące fora były dostępne tylko po rejestracji.
                  Oczywiście, nie znaczy to że zrobiliśmy porządny research przed kupnem, bo najwyraźniej nie. Teraz kupujący mają faktycznie szeroki dostęp do artykułów, reportaży i opinii na temat DK.
                  • Gość: sąsiad Re: Postęp IP: *.120.127.117.telemedia.pl 22.05.14, 19:07
                    Szanowni Sąsiedzi z P2, moglibyście powiadomić swojego zarządcę,że fajnie by było jakby coś zrobił z tą Waszą skrzypiącą bramą wjazdową? Wasz deweloper ma to w dupie,a ta brama wku...a każdego kto mieszka w pobliżu i chce się wyspać przy otwartym oknie.Pozdrawiam
    • wykonawca27 Re: Nowy Kiełczów DomKoncept 23.05.15, 22:44
      To oszusci wala straszna fuszerke nie polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka