Dodaj do ulubionych

[OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77.

IP: 195.20.110.* 21.01.05, 08:59
Witam,
jeśli to czyta ktoś, kto parkuje obok placu zabaw i w wąskim przejeździe
przed placem zabaw, to niech ruszy wyobraźnię a potem tyłek i przejdzie się
30 m od parkingu, a nie blokuje przejazdu.
Jak tak dalej pódzie to trzeba będzie dzieciom (w tym moim) po zabawakach
(może i po nogach ???) jeździć przez plac zabaw, bo nie chce się zaparkować
trochę dalej, na wolnych miejscach parkingowych. Gdzie człowiek nie "dotknie"
chamstwo w Polsce jest olbrzymie.
Jak to się nie zmieni kontaktuję się z Administratorem i Policją, zobaczymy
co z tego wyjdzie, ale nie popuszczę.

Kto się dołącza do mnie?

wk
Obserwuj wątek
    • Gość: Fircyk Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. IP: 193.30.160.* 21.01.05, 09:19
      Daj sobie na wstrzymanie troche...
      Tez mi sie to nie podoba, ale pewnie jak sam sie wprowadzales to ekipa noszaca
      materialy a potem wprowadzajaca Cie do mieszkania, parkowala pod samymi
      drzwiami. Szkoda ze tak szybko sie o tym zapomina a atakuje tych co to wlasnie
      sa na tym etapie. Ja co prawda nie mam samochodu, ale we mnie odrobina
      wyrozumialosci jeszcze przez ten miesiac.
      Z tego co wiem wewnetrzne drozki nie sa do jazdy samochodami, ale na czas
      remontow Moj Dom na to zezwolil. Niekiedy przejście nawet 30 metrow z
      ogromniastymi ciezarami jest naprawde meczace.
      A jak nie popuscisz, to nie popuszczaj... ciekawe co Ci Administrator odpowie w
      tej chwili? bo co, bedzie chodzil i kierowal ruchem?
      Spokojnie, pewnie tak bedzie jeszcze przez jakies miesiace...

A jezeli ktos parkuje tutaj wlasnie ale nic do noszenia nie ma to ja sie
      przylaczam:)
      • Gość: wk Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. IP: 195.20.110.* 21.01.05, 09:40
        No właśnie mi chodzi o parkująch na stałe.
        Zwróć uwagę, że stoją tam nagminnie, a nie tylko przy wyładunku itp.!
        Nikogo nie atakuję i o niczym nie zapominam. Nie chodzi mi ochwilowe stanie
        przy wyładunku, tylko o robienie parkinu w miejscu nie dozwolonym.
        A wewn. dróżki są do jazdy samochodami, chyba, że jest jakiś przejazd dookoła???
        Zapomniałem o czymś? Na planie to jest, ale w rzeczywistości to nie wiem jak
        dojechać do klatki f nie przejeżdżając obok placu zabaw. Natchnij mnie proszę,
        może tam jeszcze trwa budowa?

WK
        • Gość: Fircyk Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. IP: 193.30.160.* 21.01.05, 10:31
          oj, a mowia ze kobiety sa niedomyslne....
          przeciez jak wjezdzasz na osiedle to tak, na wprost masz wjazd do garazu, po
          lewej zakaz wjazdu bo jak sie mozna domyslec tam jest WYJAZD, a po prawej.. oj
          cóż my mamy poprawej??... WJAZD - jeden i prawdziwy!. Objeżdza sie dookola
          osiedla... szkoda ze ludzie nie chca sie przejsc jakies 30 metrow zeby choc
          odrobinke poznac osiedle na ktorym sie mieszka... taaaaa... chwila
          zastanowienia:)
          Powodzenia przy odkrywaniu kolejnych zakamarkow naszego OGROMNEGO przeciez
          osiedla:)

P.S.
          A jednak przydałby sie ten administrator kierujacy ruchem....:)
          • wkat Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. 21.01.05, 10:51
            Dzięki, dzięki!
            Sprawdzę to jutro jak będę na chacie.
            Jak ostatnio wjeżdżałem tak jak mi wskazałeś musiałem cofnąć, bo było
            zagrodzone!
            Jeśli jest tak jak mówisz to wszystkich przepraszam.

A właśnie! Zawsze stoją samochody w wąskim przejeździe obo tego wjazdu do
            garażu na wprost, tego nie rozumiem, bo to nie jest pod samą klatką. Więc
            nic nie wnoszą, tylko sobie po prostu parkują.

wk

WK
            • Gość: Fircyk Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. IP: 193.30.160.* 21.01.05, 11:09
              Aaaa co do tych, to to sa pewnie Ci przyszli mieszkancy, ktorzy wlasnie co
              nabyli samochod i koniecznie musza sie na niego patrzec ze swojego balkonu:))

Tak sobie mysle ze moznaby bylo za jakis miesiac jednak poprosic o postawienie
              zakazu wjazdu na to nasze pocieszne podwórko:) Ale to pewnie za czas jakiś:)

Co do tej drogi to zawsze mozesz sobie spojrzec na rzut osiedla na stronie MD.

Pozdrawiam
              • wkat Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. 21.01.05, 11:14
                Co do planów osiedla to znam je na pamięć.
                Ale tak jak pisałem, jakieś 2 tyg. temu nie mogłem na około przejechać,
                było zagrodzone, pomyślałem więc, że kończą robić tam drogę lub może coś się
                zmieniło w planach i na razie odpuściłem sobie jazdę tamtędy, przeciskając się
                obok placu zabaw.

Juz nie mogę się doczekać jutra, kiedy jeszcze raz się "rozejrzę".

Jesteś pewny że jest uruchomiony przejazd tamtedy?

wk
                • Gość: Fircyk Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. IP: 193.30.160.* 21.01.05, 12:16
                  hmmm z tego co pamietam droga tam juz byla zrobiona fiu fiu temu... byc moze
                  teraz nawozili ziemie na tarasy i dlatego byla zagrodzona. Wczoraj dalo sie
                  przejechac.
                  Swoja droga, dobra masz pamiec.. dwa tygodnie temu byles a dopiero teraz Ci sie
                  przypomialo ze sie musisz przeciskac... taaa. W ogole to chyba trzeba uwazac na
                  takie generalizowanie jak sie czlowiek do konca nie upewni:)
                  Pozdrawiam i milych odwiedzin na osiedlu zycze:)
                  • wkat Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. 21.01.05, 12:27
                    Wczoraj teść materiały mi przywiózł i nie miał jak przejechać, musiał się
                    przeciskać. Mówiłem mu jak ma jechac i tak pojechał, sam powiedział, że musiał
                    dzieciom na piasek wjechać. To apropos ...dwa tygodnie temu...
                    Jutro zobaczę sobie przejazd i dam znać. Szkoda, że tylko w dwójke piszemy bo
                    jeszcze może ktoś miał jak ja.
                    Dodam jeszcze, że jak ludziom wożą materiały ze sklepów czy agd to widziałem,
                    że się przeciskają przez środek... zamiast dookoła, więc chyba rzeczywiście coś
                    było nie tak....
                    • Gość: Fircyk Obornicka 77 IP: 193.30.160.* 21.01.05, 12:43
                      Ano pewnie ze szkoda ze tylko dwojka nas ...
                      Aaa to prawda ze sie przeciskaja przez srodek, dlatego tym bardziej uzasadnione
                      jest postawienie zakazu wjazdu. Ale jak znam pewnie to potrwa:)
                      Panowie co to wnosza sprzet tez chca miec blisko i na szczescie wjezdzaja na
                      plac tylko na chwile. Wkurzajace sa te samochody, co to ludzie (czyt.
                      pracownicy majowi) postawia tak, ze ci co wlasnie materialy chca wnosic, albo
                      sprzet, musa sie przeciskac miedzy maska, a drzwiami. No i oczywiscie cierpia
                      te biedne roslinki wsrod kamykow...
                      Byleby do lata (wtedy mam nadzieje ze wszyscy sie juz wprowadza i nie bedzie
                      zamieszania dodatkowego:)
                      • bari99 Re: Obornicka 77 21.01.05, 13:43
                        No to bedzie Was troje.
                        Co do przejazdu naokolo osiedla to od kiedy postawiono zakaz wjazdu przy
                        skrecie po wjezdzie na osiedle w lewa strona przejazd naokolo czyli w prawo
                        jest przejezdny caly czas. Wiem bo codziennie tamtedy przejezdzam. Ewentualnie
                        mogla byc jakas chwila kiedy cos tam zamknieto.
                        Ja jednak obawiam sie tego czasu jak wszyscy sie wprowadza bo garaze sa dosyc
                        drogie i pewnie nie wszyscy je nabyli a miejsc nie jest wcale za wiele. U nas
                        pod klatka czesto jest juz ciasno.
    • Gość: Pan Maleńczuk Re: [OSTRE] Co mnie wkur... na Obornickiej 77. IP: 194.146.120.* 25.01.05, 12:53
      Ile taki garaż? a do klatki F jeździ sie wokół osiedla - ja to cham jesrem wiec
      jeżdze na zakazie od razu w lewo;) - wiec pewnie niedługo sie z kims spotkam na
      czołówce;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka