rybczuchy 02.05.05, 11:40 29.04.05 były pierwsze odbiory mieszkań przy Rymarskiej od InterInvest, moze jest tu ktos, kto odebrał swoje; my mamy odbiór 10.05 i jestem ciekawa jak to wygląda, czy jest dużo poprawek; pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: quantum Re: Rymarska IP: 195.205.44.* 02.05.05, 12:27 Ja swoje mieszkanie odbieram 04.05. Po odbiorze napiszę co i jak ale jak ktoś już jest po, to chętnie usłyszę na co zwracać uwagę. pzdr q Odpowiedz Link Zgłoś
rybczuchy Re: Rymarska 02.05.05, 14:08 w której klatce masz mieszkanie, może będziemy sąsiadami? czekam w środę na wrażenia z odbioru pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quantum Re: Rymarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 14:40 Klatka nr 38. pzdr wo Odpowiedz Link Zgłoś
zadowoleni już po odbiorze 02.05.05, 14:55 Witajcie! My odebraliśmy 29.04. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Fakt, że oglądaliśmy nasze mieszkanie dość często w trakcie budowy, więc nie mieliśmy większych obaw. Do poprawki mamy jedynie lekkie wgłębienie na parapecie. Uszkodzenie drewna. Prądu jeszcze nie ma. Będzie w środę/czwartek. Mieszkanie wygląda bardzo dobrze. Wiele się nasłuchaliśmy od znajomych jakie cuda usiłują wcisnąć inni deweloperzy, ale tutaj wszystko gra. Kierownik Budowy jest świetnym facetem. Wszystko jest robione według zasady "klient nasz pan" i nigdy nie mieliśmy wrażenia, że chcą nas w jakikolwiek sposób oszukać, zbyć, albo coś w tym stylu. A, uwierzcie, nie jesteśmy klientami-aniołami. Nie wiem, co więcej mogę napisać. Może macie jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: już po odbiorze 02.05.05, 22:43 Nie ma prądu w mieszkaniu a wy odebraliście mieszkanie. To chyba z ważniejszych kwestii przy odbiorze własnego M. A jak nie będzie w czwartek a za miesiąc, to co? Odpowiedz Link Zgłoś
zadowoleni Re: już po odbiorze 03.05.05, 13:52 Jak nie będzie w środę/czwartek, to się zastanowię, czy nie byłam zbyt naiwna. Ale do tej pory w wielu sprawach istniała tylko ustna umowa i wszystko zawsze było dotrzymane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makro Re: Rymarska IP: *.wroclaw.mm.pl 02.05.05, 21:55 Jeśli mogę coś podpowiedzieć to zwróćcie również uwagę na to co wspólne - klatki schodowe, elewacje i na otoczenie budynku, a nie tylko na to co w mieszkaniu (choć napewno to jest dla was najważniejsze). Te elementy także są wasze, a z doświadczenia wiem, że jeśli wszyscy podpiszą protokoły bez zastrzeżeń dotyczących tzw. części wspólnych, to ciężko potem egzekwować cokolwiek od dewelopera. Ja mieszkam w "starych" budynkach na Rymarskiej. Wierzcie mi: umycie elewacji, posadzenie drzewek (jak było to w projekcie i w pięknej wizualizacji) czy naprawa oczywistych usterek na klatce schodowej była nie do przejścia. ... a deweloper chyba ten sam tylko pod inna nazwą :))) ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zadowoleni Re: Rymarska 03.05.05, 13:45 Deweloper ten sam pod inną nazwą. Zgadza się. Ale generalny wykonawca inny. A to moim zdaniem najważniejsza sprawa. Bo to od wykonawcy zależy jak będzie wykonany budynek. Czy będzie mnóstwo niedoróbek, czy poprawią od razu nieliczne usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Rymarska IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.05.05, 23:32 wykonawca jest ten sam co na Pałuckiej i Maleczyńskich Temaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Rymarska IP: *.wroclaw.mm.pl 04.05.05, 19:26 Poprawią po interwencji dewelopera, któremu będziecie zgłaszać usterki (albo zarządcy zależnemu od dewelopera). A deweloper ma faktyczną władzę nad Wami dopóki ponad 50% udziałów nie zostanie zapisanych w KW i na zebraniu w obecności notariusza wybierzecie sobie sami zarządcę. Ze względu na sądy trwa to minimum 1,5 roku. W tym czasie bossem jest deweloper i jesteście zdani na jego łaskę - niełaskę. Miłego mieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
zadowoleni Re: Rymarska 05.05.05, 11:12 Nie wiem, jak było u Ciebie. Ja usterki zgłaszam do Kierownika Budowy. Są naprawiane na bieżąco. Nawet nie dzwonię do dewelopera. Bo i po co? Nie potrzebujemy żadnej interwencji. Fakt, jesteśmy zdani na dewelopera, ale jakoś mnie to nie przeraża. Do tej pory świetnie się spisuje. Niestety wiem, że wcale nie jest to normą. Współczuję, jeśli masz jakieś kiepskie doświadczenia. Z miłym mieszkaniem trochę musimy poczekać, bo to ciągle jeszcze plac budowy. Ale bardzo dziękuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś