Gość: Luzak IP: 212.160.183.* 27.08.02, 16:20 Proszę o opinie na temat firmy developerskie Dach-Bud z siedzibą przy ul. Komandorskiej 53H. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.02, 22:13 pojęcia nie mam, jak jest NAPRAWDE ale chodza plotki że maja kłopoty.......... zobacz po ile sprzedaja mieszkania na Kromera, 1950 za m2, to troche dziwne, tak jakby na silę póbowali sprzedać, DLACZEGO? popytaj na mieście, pozdrofka Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 05.09.02, 23:45 Gość portalu: Marta napisał(a): > pojęcia nie mam, jak jest NAPRAWDE > ale chodza plotki że maja kłopoty.......... > zobacz po ile sprzedaja mieszkania na Kromera, > 1950 za m2, > to troche dziwne, > tak jakby na silę póbowali sprzedać, DLACZEGO? > > bo budują z "tanich" materiałów, na bazie prostych projektów, duzo mieszkań na małym terenie. Wszystkie jego inwestycje miały niska cenę. ogólnie mówiąc jakość nie najlepsza, ale własny dach za "niewielkie" pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.02, 09:26 Gość portalu: olga napisał(a): > Gość portalu: Marta napisał(a): > > > pojęcia nie mam, jak jest NAPRAWDE > > ale chodza plotki że maja kłopoty.......... > > zobacz po ile sprzedaja mieszkania na Kromera, > > 1950 za m2, > > to troche dziwne, > > tak jakby na silę póbowali sprzedać, DLACZEGO? > > > > bo budują z "tanich" materiałów, na bazie prostych projektów, duzo mieszka > ń > na małym terenie. Wszystkie jego inwestycje miały niska cenę. ogólnie mówiąc > jakość nie najlepsza, ale własny dach za "niewielkie" pieniądze. nie wszystkie! tylko Poleska i Kromera, - wyraznie widać, że wtopili....... poza tym, większość firm sprzedaje mieszkanie nie najlepszej jakości, ale cene ma powyzej 2200 więc co to za argument? przyjrzyj się plombie na Komandorskiej , tam koszt byl jak w Warszawie, > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 06.09.02, 18:22 Gość portalu: Gabi napisał(a): > Gość portalu: olga napisał(a): > > > Gość portalu: Marta napisał(a): > > > > > pojęcia nie mam, jak jest NAPRAWDE > > > ale chodza plotki że maja kłopoty.......... > > > zobacz po ile sprzedaja mieszkania na Kromera, > > > 1950 za m2, > > > to troche dziwne, > > > tak jakby na silę póbowali sprzedać, DLACZEGO? > > > > > > bo budują z "tanich" materiałów, na bazie prostych projektów, duzo mi > eszka > > ń > > na małym terenie. Wszystkie jego inwestycje miały niska cenę. ogólnie mówi > ąc > > jakość nie najlepsza, ale własny dach za "niewielkie" pieniądze. > > nie wszystkie! tylko Poleska i Kromera, - wyraznie widać, że wtopili....... > poza tym, większość firm sprzedaje mieszkanie nie najlepszej jakości, ale cene > ma powyzej 2200 > więc co to za argument? > > przyjrzyj się plombie na Komandorskiej , tam koszt byl jak w Warszawie, > > > to był wyjątek, Obornicka też nie jest droga i to są wszystkie jego inwestycje w/w . A jak ktoś ma problemy to przestaje inwestować a nie buduje dalej i sprzedaję poniżej kosztów własnych, bzdura, a głupi ten kto kupuje złą jakość za wyższą cenę, jak może mieć taniej. Przecież on nie buduje z cegły!!! dlatego ma tańsze materiały. Z tego co wiem, to można budować taniej niż się buduje, ale wszyscy liczą na zysk. Teraz mieszkania stoją, więc stąd wszelkie promocje. A jak myślisz, dlaczego TBS mają niski koszt budowy? Przyjedź na Opolską to zobaczysz. Sąsiedzi widzą co inni mają na obiad. Mały teren dużo mieszkań. każde mieszkanie płaci za m kw terenu , rachunek jest prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.02, 22:28 czyżby zacietrzewiony pracownik dach-budu???? Obornicka? 2 200 za m2 plus 1 300 za 1 m2 balkonu przy mieszkaniu 32 m2 balkon na 4 m2 , cytuję za ich stroną, policz sobie czy to tanio? plus OSOBNO za liczniki wody, ciepła, itd.......... to sie nazywa robić klienta w bambuko....... pozdrawiam Lili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.09.02, 22:31 Czy masz jakieś bliższe doświadczenia z Dach Budem. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania przy Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 08.09.02, 23:56 Gość portalu: Lili napisał(a): > czyżby zacietrzewiony pracownik dach-budu???? nie, ale jestem dośc dobrze zorientowana w tym co,kto, za ile i gdzie i jak buduje we Wrocławiu, tylko tyle mogę napisać, bo zajmuje się tym zawodowo. > > Obornicka? 2 200 za m2 plus 1 300 za 1 m2 balkonu > przy mieszkaniu 32 m2 balkon na 4 m2 , cytuję za ich stroną, > policz sobie czy to tanio? > plus OSOBNO za liczniki wody, ciepła, itd.......... > nie mówimy o Obornickiej a o Poleskiej i Kromera, tak niestety teraz wszyscy sobie liczą, czasem plus komórka lokatorska i do tego teren pod nią itp. > to sie nazywa robić klienta w bambuko....... > trzeba czytac dokładnie umowe zanim sie podpisze....a to sie nazywa mydlenie oczu, a najlepiej kupić mieszkanie na rynku wtórnym, tak właśnie zrobiłam, wtedy wszystko jest jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doti Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: 213.76.173.* 15.09.02, 09:05 Lili - proszę cię o ifnormacje o Budotexie jeżeli takowe posiadasz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba15 Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 10:01 Olga, czy możesz podać najlepszą (wg Ciebie) inwestycję na rynku pierwotnym we Wrocławiu. Chcę kupić mieszkanie 2-pokojowe o pow. do 50mkw. (cena do 120.000zł) z daleka od centrum miasta, a jednocześnie z dobrym dojazdem (komunikacją miejską)do centrum. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam.p.d Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.02, 14:41 niska cena na ul.Kromera to wynik złej lokalizacji na cele mieszkaniowe,ponieważ wokół są wielkie trasy samochodowe np. -wylotowa na Warszawę do pl.Grunwaldzkiego (centrum),- do hipermarketu KORONA oraz trasa łącząca centrum z dzielnią Psie Pole (przez ulice Jedności N./ B.Krzywoustego ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 21:22 moze jednak ktos cos wie o tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.02, 11:44 Ja kupilam 2 lata temu mieszkanie od DachBudu na Poleskiej. Bylo tanio, 1800 za metr, bez dodatkowej oplaty za balkon. Jedyna niedogodnosc jest taka, ze nie wybudowali piwnic i wszystko trzeba trzymac w domu. Nie narzekam. Jak tylko sa jakies problemy to po jednym telefonie zjawia sie ktos i probuje zaradzic. Dzwonilam tylko dwa razy, zeby odpowietrzyli kaloryfery i uszczelnili okna. Wywiazali sie. Poza tym mieszkanie po odbiorze bylo w stanie bardzo dobrym. Ja mieszkam na 4 pietrze i nie mam zadnych problemow, ale wiem ze sasiadom z trzeciego woda wlewa sie do domu przy wiekszych ulewach. Do plusow nalezy zaliczyc niski czynsz - kolo 100 zl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 13:44 Dziękuję za informacje. Za ile m2 czynsz wynosi ok.100zł? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.02, 12:47 za 52m2, jesli masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
finchuniu Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie 19.10.13, 18:50 Proszę zobaczyć jak wygląda jedna z inwestycji po latach www.facebook.com/TakBudujeDachBud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.bestgo.pl 17.01.14, 14:40 Ten deweloper buduje tanio i z materiałów niskiej jakości. Niestety kupiłem mieszkanie na nowej inwestycji i żałuję. O ile z usterkami jeszcze się nie spotkałem, chyba zbyt mało czasu minęło, to drzwi wejściowe do mieszkań najtańsze jakie mogą być. Wszystko przez nie słychać. Brak prywatności i komfortu. Najgorsze jest jednak wygłuszenie stropu a raczej jego brak. Wszystko słychać co dzieje się piętro wyżej. Rozmowy, chodzenie, telewizor itp. wieczorem ciężko zasnąć. Najśmieszniejsze jest to, że dźwięki dochodzą z mieszkań położnych obok mieszkania nade mną. Przez kratki wentylacyjne również słychać co ludzie mówią. Dramat i beznadzieja. Nie polecam nikomu. Jaka cena taka jakość. Nigdy więcej dach-bud!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wejherowska43 Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 17:18 Potwierdzam. Najgorszy syf jaki istnieje. Tępak przedstawiający się jako zastępca kierownika nie odróżnia gwarancji od rękojmi, strzeliła rura po 2,5 roku od kupna mieszkania, zapomnijcie o uznaniu rękojmi za wady ukryte. Rura strzeliła pod posadzką, horror, nie polecam syf nad syfy nigdy tam nie kupujcie. Z elewacji do mieszkania się leje, wychodzą grzyby, pęka ściana, chętnym mogę wysłać fotki na potwierdzenie na maila. Naprawdę przestrzegam przed kupnem mieszkań od tego dewelopera. Na Wejherowskiej mieszkania nie należały do tanich po 6780 za m2, więc pomyślcie co będzie na tanich inwestycjach. Firma podwykonawca Chatex następni oszuści. Dach-bud spycha na Chatex, Chatex na Dach-bud po to by zniechęcić ludzi. I umyć ręce od odpowiedzialności. Nawet nie potrafią się dogadać by "grać w jednej drużynie". Chatex twierdzi, że ponosi odpowiedzialność rok od momentu odbioru, a Dach-bud, że rok od zakupu. Nawet tego nie potrafią ustalić. Naprawdę, przestrzegam i na pewno pod siedzibą dach-budu przytrafi mi się rozdawać ulotki ze zdjęciami wad mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Developer Dach-Bud; proszę o opinie IP: *.249.104.5.static.rdi.pl 02.02.14, 21:29 Interesuje mnie ten watek bowiem przymierzam sie do kupna mieszkania na Gorlickiej 56 prosze o rade mam na mysli mieszkanie na IIIp. Odpowiedz Link Zgłoś