Dodaj do ulubionych

Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe

IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 23.08.05, 14:43
Cześć!

Szukam przyszłych sąsiadow na nowym osiedlu na Maślicach.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.magma-net.pl 23.08.05, 18:10
      Witam,

Jak tam postepy na budowie ?

Max
      • Gość: justyna.stepak Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:59
        hej kochani wlasnie dzis z mezem podpisalismy umowe.chyba bedziemy sasiadami:)))
        bylismy tez wczoraj na placu budowy,wydaje nam sie ze wszystko jest oki,wczoraj
        akurat zakladali elektryke ,zacieramy raczki byle tak dalej:))) dajcie meile to
        powymieniami sie wrażeniami:))
        pozdrowienia dla przyszlych sąsiadów:)
        • max1245 Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 24.08.05, 09:35
          Cześć!

Podaję mailika. max1245@NOSPAM.gazeta.pl

Pozdrawiam Max
          • cmok6 Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 25.08.05, 23:27
            Mam prosbe do przyszlych mieszkancow tego osiedla, opiszcie mjesce w ktorym stoi to osiedle. Tzn
            jezeli chodzi o infrastrukture, czy to jest wies, jak daleko do szkoly podstawowej i sklepow? Jaki jest
            dojazd? Czy bedzie plac zabaw?
            • Gość: justynka Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:36
              nie wiem jak z placem zabaw ,nie pytalam ale 50 m dalej jest koscioł -to dla
              tych bardzo praktykujacych :))autobus spod niemal bramy nr 103 do pl
              solidarnośći (dawny pl,czerwony) trasa troche na okolo bo przez kozanow ale jak
              dojedziesz do pilczyc to wszystkim dojedziesz do centrum,okolica piekna
              mnowstwo zieleni i raczej nie ma miejsca na kolejne duze bloki wiec chyba
              zadnego kolosa nie wybuduja przed oknami ,acha a obok jest takie
              bajorko ,niektorzy mowia ze cuchnie ale miedzy bogiem a prawda to 10% wroclawia
              jezdzilo tam kiedys w upalne dni,nie wiem jak teraz:)))
              pozdrawiam ,jak mi sie cos przypomni to napisze
              • adammarciniak Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 01.09.05, 11:38
                Witam,
                coż, bardzo miło Was poznać przyszli sąsiedzi:-) w ostatni poniedzialek (30.08)
                ogladalismy "postep" prac. Termin oddania wyglada na b. realny. Ja tam nie
                widze wiekszych wad tego naszego osiedla: dojazd calkiem do rzeczy przeciez,
                niebawem obwodnica autostradowa (jednoczesnie blisko, ale i przeciez dosc
                daleko,stad nie bedzie z niej halasu). No i piekne tereny spacerowe. A jedyna
                wada, do ktorej sie jednak mozna przyzwyczic i chyba trzeba bedzie: to ta
                samowola budowlana po sasiedzku. Niestety bedzie straszyla jeszcze latami, bo z
                tego co wiem grunt jest tak rozparcelowany pomiedzy niedoszlych wlascicieli
                nieukonczonego budynku, ze trudno bedzie miastu czy jakiemus inwestorowi go
                wykupic. Ale poza tym wsio gra:-)) Maslice rulez!! Pozdrawiam :-)
    • Gość: wrocławianka Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:50
      proponuję przyjechać jak jest msza święta , jest taki hałas ,że nie do
      wytrzymania , a szkoły nie będzie bo tamtędy ma przeboegać autostrada
      • Gość: sąsiad Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 08:34
        kochana wrocławianko,
        ja tak się zastanawiam komu tak bardzo zależy na tym aby nam, tym którzy już
        kupili i innym potencjalnym mieszkańcom "śliwowego" tak obrzydzić tę
        inwestycje...
        i właściwie przychodzi mi jedno na myśl ... a może dwa rozwiązania... ale
        daruje sobie...
        nie opowiadaj bzdur...
        ja mieszkam na Maślicach od urodzenia...

• justyna.stepak Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 04.10.05, 17:53
          witam serdecznie dawno mnie nie bylo na forum i coś jakoś ucichło.I od razu
          ogromny plus ode mnie dla wrocławianki:)cieszę się że są jeszcze wśród Nas
          ludzie,którzy potrafią się z czegoś cieszyć a nie wiecznie narzekać.Kochani ja
          juz nie mogę się doczekać aż wprowadzimy się do naszego mieszkanka.Dużo pracy
          jeszcze przed nami ale bedzie dobrze.Współczuję tylko tym wszystkim
          malkontentom co będą "musieli" tu mieszkać.
          Pozdrowienia dla sąsiadów.
          ach jeszcze jedno bylam niedawno na Śliwowym i już malują z zewnątrz :)))
          • Gość: Staś Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:49
            A Ty Justyno jak myslisz można podpisac umowę na II etap?
            bez obaw?
            • Gość: justynka Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:03
              Witam, Staś, m y z mężem podpisaliuśmy umowę i jak dotąd budus wywiązuje z
              warunków umowy ,więcej będzie można powiedzieć po odbiorze:)
              Pozdrawiam
              • Gość: Proximity Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.crowley.pl 10.11.05, 16:11
                Witam

Też jestem w trakcie kupowania mieszkanka - 3 pokoje 63m2. Mam pytanie do tych
                co kupili: czy podczas kupowania da się wynegocjować nizszą cenę za m2 niż
                oficjalnie na necie jest? U mnie 2980zł/m2 (mieszkanie na brzegu budynku). Mi
                się nie udało, a jak wam?
                • Gość: Stef Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:13
                  Witam
                  Niestety tez zapłaciłem cenę jaka jest podana na necie. Wydaje mi się że za
                  duży jest popyt na mieszkania a podaż mizerna więc developerzy nie są raczej
                  skorzy do negocjajcji zwłaszcza w dół :(((
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Paweł Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.lukas.com.pl 21.11.05, 14:08
                    cześć Wszystkim
                    Planujemy z żoną zakup mieszkanka w przyszłym roku i bardzo nam się spodobało
                    osiedle "Śliwowe". Chciałbym się tylko zapytać Was czy to nie są przypadkiem
                    tereny popowodziowe, a jeśli tak to czy się tego nie obawiać?

Wracając jeszcze do "wyposażenia" Maślic, to jak jest z przedszkolami,
                    szkołami, ośrodkami zdrowia ...?

Acha, byłbym zapomniał, wspomniałem iż planujemy zakup w przyszłym roku. Moje
                    pytanie w związku z tym - kiedy kest planowany II etap inwestycji??

Pozdrawiam - ewentualny, przyszły sąsiad :))
                    • Gość: Proximity Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.05, 16:40
                      Z poniższej mapy wynika, że powodź zahaczyła o teren os. Śliwowego, ale gdyby nie ofiarność mieszkańców Biskupina - ta dzielnica też by była zalana, przynajmniej częściowo.

www.wroclaw.pl/powodz/mapa.htm
                      Raczej nie ma się czego obawiać, Wrocław sukcesywnie wzmacnia i przebudowuje układ rzeczny.

Szkoły i przedszkola są niedaleko.

Termin realizacji to zawsze pięta achillesowa w budownictwie, sądzę jest szansa na zakończenie II etapu przed końcem 2006r.

Przyszły mieszkaniec os. Śliwowego (II etap)
                      • Gość: kasia Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: .* / 212.185.43.* 13.12.05, 08:32
                        Witam sasiada.
                        • Gość: Proximity Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 18:53
                          Witam sąsiadkę ;-)
                          Byłem 30.12.2005 na budowie i drugi budynek ma już podstawowe fundamenty w 3/4 swojej długości. Widać, że robotnicy spieszą oddać pierwszy etap przed 15 stycznia (taka jest umowa). Podoba mi się ładne wykończenie klatek (np. okrągłe obręcze barierek w kolorze groszkowym), ale zobaczymy jak będzie po zakończeniu budowy.
                          • Gość: Marko Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.06, 15:34
                            wszystko się zgadza oprócz tego, że termin oddania inwestycji miał być do
                            31.12.2005 - taka była umowa...tymczasem prace dot. terenu wokół budynku są
                            jeszcze w polu, dokładając do tego zimę i śniegi opóżnienie będzie znaczne.
                            • Gość: arturpe FORUM OSIEDLA IP: *.um.wroc.pl 05.01.06, 15:14
                              Za opóźnienie będą płacić, ale na pewno mniej niż kredytobiorcy ubezpieczajacy
                              lokale do czasu wpisu hipoteki do księgi wieczystej ;)

Powstaje forum osiedla Śliwowego, wraz z listą sąsiadów. Zapraszam!

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36104
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka