Gość: Michał IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 23.08.05, 14:43 Cześć! Szukam przyszłych sąsiadow na nowym osiedlu na Maślicach. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Max Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.magma-net.pl 23.08.05, 18:10 Witam, Jak tam postepy na budowie ? Max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna.stepak Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:59 hej kochani wlasnie dzis z mezem podpisalismy umowe.chyba bedziemy sasiadami:))) bylismy tez wczoraj na placu budowy,wydaje nam sie ze wszystko jest oki,wczoraj akurat zakladali elektryke ,zacieramy raczki byle tak dalej:))) dajcie meile to powymieniami sie wrażeniami:)) pozdrowienia dla przyszlych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
max1245 Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 24.08.05, 09:35 Cześć! Podaję mailika. max1245@NOSPAM.gazeta.pl Pozdrawiam Max Odpowiedz Link Zgłoś
cmok6 Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 25.08.05, 23:27 Mam prosbe do przyszlych mieszkancow tego osiedla, opiszcie mjesce w ktorym stoi to osiedle. Tzn jezeli chodzi o infrastrukture, czy to jest wies, jak daleko do szkoly podstawowej i sklepow? Jaki jest dojazd? Czy bedzie plac zabaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:36 nie wiem jak z placem zabaw ,nie pytalam ale 50 m dalej jest koscioł -to dla tych bardzo praktykujacych :))autobus spod niemal bramy nr 103 do pl solidarnośći (dawny pl,czerwony) trasa troche na okolo bo przez kozanow ale jak dojedziesz do pilczyc to wszystkim dojedziesz do centrum,okolica piekna mnowstwo zieleni i raczej nie ma miejsca na kolejne duze bloki wiec chyba zadnego kolosa nie wybuduja przed oknami ,acha a obok jest takie bajorko ,niektorzy mowia ze cuchnie ale miedzy bogiem a prawda to 10% wroclawia jezdzilo tam kiedys w upalne dni,nie wiem jak teraz:))) pozdrawiam ,jak mi sie cos przypomni to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
adammarciniak Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 01.09.05, 11:38 Witam, coż, bardzo miło Was poznać przyszli sąsiedzi:-) w ostatni poniedzialek (30.08) ogladalismy "postep" prac. Termin oddania wyglada na b. realny. Ja tam nie widze wiekszych wad tego naszego osiedla: dojazd calkiem do rzeczy przeciez, niebawem obwodnica autostradowa (jednoczesnie blisko, ale i przeciez dosc daleko,stad nie bedzie z niej halasu). No i piekne tereny spacerowe. A jedyna wada, do ktorej sie jednak mozna przyzwyczic i chyba trzeba bedzie: to ta samowola budowlana po sasiedzku. Niestety bedzie straszyla jeszcze latami, bo z tego co wiem grunt jest tak rozparcelowany pomiedzy niedoszlych wlascicieli nieukonczonego budynku, ze trudno bedzie miastu czy jakiemus inwestorowi go wykupic. Ale poza tym wsio gra:-)) Maslice rulez!! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 22:50 proponuję przyjechać jak jest msza święta , jest taki hałas ,że nie do wytrzymania , a szkoły nie będzie bo tamtędy ma przeboegać autostrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 08:34 kochana wrocławianko, ja tak się zastanawiam komu tak bardzo zależy na tym aby nam, tym którzy już kupili i innym potencjalnym mieszkańcom "śliwowego" tak obrzydzić tę inwestycje... i właściwie przychodzi mi jedno na myśl ... a może dwa rozwiązania... ale daruje sobie... nie opowiadaj bzdur... ja mieszkam na Maślicach od urodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.stepak Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe 04.10.05, 17:53 witam serdecznie dawno mnie nie bylo na forum i coś jakoś ucichło.I od razu ogromny plus ode mnie dla wrocławianki:)cieszę się że są jeszcze wśród Nas ludzie,którzy potrafią się z czegoś cieszyć a nie wiecznie narzekać.Kochani ja juz nie mogę się doczekać aż wprowadzimy się do naszego mieszkanka.Dużo pracy jeszcze przed nami ale bedzie dobrze.Współczuję tylko tym wszystkim malkontentom co będą "musieli" tu mieszkać. Pozdrowienia dla sąsiadów. ach jeszcze jedno bylam niedawno na Śliwowym i już malują z zewnątrz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:49 A Ty Justyno jak myslisz można podpisac umowę na II etap? bez obaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:03 Witam, Staś, m y z mężem podpisaliuśmy umowę i jak dotąd budus wywiązuje z warunków umowy ,więcej będzie można powiedzieć po odbiorze:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proximity Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.crowley.pl 10.11.05, 16:11 Witam Też jestem w trakcie kupowania mieszkanka - 3 pokoje 63m2. Mam pytanie do tych co kupili: czy podczas kupowania da się wynegocjować nizszą cenę za m2 niż oficjalnie na necie jest? U mnie 2980zł/m2 (mieszkanie na brzegu budynku). Mi się nie udało, a jak wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stef Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:13 Witam Niestety tez zapłaciłem cenę jaka jest podana na necie. Wydaje mi się że za duży jest popyt na mieszkania a podaż mizerna więc developerzy nie są raczej skorzy do negocjajcji zwłaszcza w dół :((( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.lukas.com.pl 21.11.05, 14:08 cześć Wszystkim Planujemy z żoną zakup mieszkanka w przyszłym roku i bardzo nam się spodobało osiedle "Śliwowe". Chciałbym się tylko zapytać Was czy to nie są przypadkiem tereny popowodziowe, a jeśli tak to czy się tego nie obawiać? Wracając jeszcze do "wyposażenia" Maślic, to jak jest z przedszkolami, szkołami, ośrodkami zdrowia ...? Acha, byłbym zapomniał, wspomniałem iż planujemy zakup w przyszłym roku. Moje pytanie w związku z tym - kiedy kest planowany II etap inwestycji?? Pozdrawiam - ewentualny, przyszły sąsiad :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proximity Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.05, 16:40 Z poniższej mapy wynika, że powodź zahaczyła o teren os. Śliwowego, ale gdyby nie ofiarność mieszkańców Biskupina - ta dzielnica też by była zalana, przynajmniej częściowo. www.wroclaw.pl/powodz/mapa.htm Raczej nie ma się czego obawiać, Wrocław sukcesywnie wzmacnia i przebudowuje układ rzeczny. Szkoły i przedszkola są niedaleko. Termin realizacji to zawsze pięta achillesowa w budownictwie, sądzę jest szansa na zakończenie II etapu przed końcem 2006r. Przyszły mieszkaniec os. Śliwowego (II etap) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: .* / 212.185.43.* 13.12.05, 08:32 Witam sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proximity Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 18:53 Witam sąsiadkę ;-) Byłem 30.12.2005 na budowie i drugi budynek ma już podstawowe fundamenty w 3/4 swojej długości. Widać, że robotnicy spieszą oddać pierwszy etap przed 15 stycznia (taka jest umowa). Podoba mi się ładne wykończenie klatek (np. okrągłe obręcze barierek w kolorze groszkowym), ale zobaczymy jak będzie po zakończeniu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Szukam sąsiadów - Osiedle Śliwowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.01.06, 15:34 wszystko się zgadza oprócz tego, że termin oddania inwestycji miał być do 31.12.2005 - taka była umowa...tymczasem prace dot. terenu wokół budynku są jeszcze w polu, dokładając do tego zimę i śniegi opóżnienie będzie znaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturpe FORUM OSIEDLA IP: *.um.wroc.pl 05.01.06, 15:14 Za opóźnienie będą płacić, ale na pewno mniej niż kredytobiorcy ubezpieczajacy lokale do czasu wpisu hipoteki do księgi wieczystej ;) Powstaje forum osiedla Śliwowego, wraz z listą sąsiadów. Zapraszam! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36104 Odpowiedz Link Zgłoś