Dodaj do ulubionych

Muchobór Wielki

IP: *.um.wroc.pl / *.um.wroc.pl 24.08.05, 09:43
Jak sie wam mieszka na Muchoborze Wielkim ??
Bo mnie poza komunikacją MPK nic nie przeszkadza
Obserwuj wątek
    • garym Re: Muchobór Wielki 24.08.05, 12:12
      a remonty ulic ci nie przeskadzaja
      a brak parku i ogolnie terenow rekreacyjnych?
      i wciaz zwiekszajacy sie ruch samochodowy przez centrum osiedla, ktory zapewne
      jeszcze bardziej sie zwiekszy po zakonczeniu remontu minskiej (przerzuca sie tu
      jezdzacy obecnie klecinska) oraz oddaniu drogi pomiedzy Auchan a Oporowem
      (najatrakcyjneieszy dojazd z Wrozlawia zach dd bielan). Na szczescie planowana
      os inkubacji czy tez trasa przemyslowa (nie wiem ktora nazwa jest poprawna)
      beda stanowily obwodnice osiedla.
      • Gość: johann Re: Muchobór Wielki IP: *.de.deuba.com 24.08.05, 16:01
        Nie zgadzam się. Ruch jest spory ale na Mińskiej a nie na osiedlach. Przepiękne
        tereny są tuż obok - jest młody park tysiąclecia, trasa wzdłuż wałów na Ślęzy
        którą rowerkiem można jeździć od parku tysiąclecia do parku grabiszyńskiego
        (wpsaniała trasa, polecam)
        Jeśli chodzi o komunikację to uważam jest rewelacyjna jeśli ktoś ma samochód, a
        dobra jeśli porusza się komunikacją miejską. W przyszłości będzie linia
        tramwajowa, a nie daleko obwodnica autostradowa więc będzie tylko lepiej.
        co do remontów - przecież nie potrwają wiecznie, kładziona jest nowa
        kanalizacja co tylko zwiększy wartość tych terenów.
        Wg mnie to jedna z najlepszych lokalizacji we Wrocławiu
        • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki IP: *.magma-net.pl 24.08.05, 19:40
          1. co do linii tramwajowej - w przyszłości, tak, to dobre określenie; kiedyś
          ale nikt nie wiem (a z obecnego zawansowania gminy wskazuje, że również w
          kolejnym WPI NIE);

2. co do osiedla - johann przecież samochody obsługujące budowę firmy Atal przy
          ul. Trawowej niszczą podkłady (ciężko to nazwać drogą) na ul. tyrmanda; te same
          samochody wzbudzają drobinki piasku, które później mogę podziwiać w moim
          mieszkaniu oddalonym od Tyrmanda o 100metrów; dalej - dzisiaj dzwoniłem do ZDiK-
          u z pytanie czy faktycznie 24tone tiry i ciężki sprzęt budowlany może poruszać
          się po tej drodze (patrz: znak drogowy - zakaz pow. 3,5t - przy wjeżdzie z ul.
          Mińskiej) i co ? ... odesłali mnie do Biura Rozwoju Miasta (konkretnie Wydział
          Zarządzania Ruchem), a tam co ? ... nazad do ZDiKu-u (argument, chyba
          prawdziwy: "ul. Tyrmanda nie jest drogą publiczną i w związku z tym pozostaje w
          zarządzie jednostki organizacyjnej gminą, jaką jest ZDiK-u;

3. z innej strony - ul. Trawowa czeka cierpliwie na zrobienie (wiem wiem, ul.
          Zagodny w trakcie kanalizowania się), a jak zrobią tą ulicę, to co wtedy ?
          wiele osób uważa się będzie lepsza komunikacja - też do tej grupy się zaliczam,
          jest jednak jedno ale ... Tyrmanda stanie się drogą tranzytową dla
          tych "mądrych" kierowców, którzy będą sobie skracać drogę z Mińskiej na
          Krzemieniecką (no bo po co wtedy jechać ul. Zagodny nie mówiąc już o
          Stanisławowskiej i jej "rewelacyjnym" rondzie);

3. co do dobrej komunikacji - jakbym mieszkał na Nowym Dworze, to w tym temacie
          byłbym z Tobą zgodny, a tak ... nadzieja (ale to miecz obosieczny) w nowej
          inwestycji sklepowej przy Mińska/Graniczna;

to na tyle,
          na razie
        • garym Re: Muchobór Wielki 25.08.05, 09:46
          Gość portalu: johann napisał(a):

> Nie zgadzam się. Ruch jest spory ale na Mińskiej a nie na osiedlach.
          Jako osiedle traktuje caly Muchobor Wlk, nie tylko tereny wokol Tyrmanda i
          Hlaski
          >
          > tereny są tuż obok - jest młody park tysiąclecia, trasa wzdłuż wałów na Ślęzy
          > którą rowerkiem można jeździć od parku tysiąclecia do parku grabiszyńskiego
          > (wpsaniała trasa, polecam)

Wspaniala jest tylko nie calkiem przejezdna bo nie mozna przejechac pod torami
          kolejowymi. Tereny nad sleza zostaly w zeszlym roku odciete przez likwidacje
          przejazdu kolejowego w poblizu blokow. Wiem ze wiele osob nadal tam przechodzi
          ale zeby przejsc legalnie to chyba nie ma metody (przejscie przez tory przy
          Minskiej/Strzegomskiej tez zlikwidowano. Park tysiaclecia jest dosyc daleko
          szczegolnie dla mieszkancow starszej czesci osiedla i wymaga przejscia albo
          przez Minska albo Graniczna. Na obydwu nie ma wyznaczonych przejsc dla pieszych.
          Mam nadzieje ze wybudowany zostanie park np. w poblizu kosciola nad Kasina.
          Mozna by tez zagospodarowac jeziorko za Haste. Podobno bylo tam kiedys
          kapielisko.

> Jeśli chodzi o komunikację to uważam jest rewelacyjna jeśli ktoś ma samochód,

plusem jest ze mozna sie dostac do centrum albo przez Grabiszynska albo przez
          NW. Wogole zaleta MW jest bliskosc zarowno do Wroclawia Poludniowego jak i
          Zachodniego. Szybko mozna dojechac zarowno np. na Glinianki jak i do parku
          poludniowego. Dobry tez jest dojazd do Bielan i na autostrade a w przyszlosci
          dzieki AOW lub Obwodnicy Srodmiejskiej rowniez na Poznan i Warszawe
          >
          > dobra jeśli porusza się komunikacją miejską. W przyszłości będzie linia
          > tramwajowa,

tu bym sie nie zgodzil. Proponuje watek 107,119 koszmar na forum Komunikacja i
          Drogi

> a nie daleko obwodnica autostradowa więc będzie tylko lepiej.

tak, przyszlosc zapowiada ise rozowo, ja szczegolnie licze na trase przemyslowa
          ktora odciazy Minska i Stanislawowska

> co do remontów - przecież nie potrwają wiecznie, kładziona jest nowa
          > kanalizacja co tylko zwiększy wartość tych terenów.
          > Wg mnie to jedna z najlepszych lokalizacji we Wrocławiu

Remonty na pewno sie kiedys skoncza, planoiwane sa tez dodatkowe drogi na
          zachod od osiedla na planowanych terenach przemyslowych. A samo osiedle dzieki
          swemu peryferyjnemu polozeniu i izolacji przestrzennej od innych osiedli
          zachowuje swoj malomiasteczkowy urok.
      • Gość: przesmiewca Re: Muchobór Wielki IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.04.06, 20:50
        Oj mi remonty przeszkadzaja, ja tam wole dziury po pachy hehe
        • Gość: TYMEK Re: Muchobór Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 00:16
          i poprzeszkadzają jeszcze troche:)
    • Gość: jaga Re: Muchobór Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:22
      A mi na Muchoborze mieszka się cudownie. Cisza, spokój...remonty kiedyś się
      skończa i prosze ja nie narzekam, choc mieszkam na Zagony i nie moge podjechac
      autem pod dom, i codziennie przedzieram się przez błoto. Ale nie to sie liczy.
      Ja na Muchoborze czuje się po prostu bezpiecznie i dobrze, i to sie tylko dla
      mnie liczy, że czuje się tam jak u siebie.
    • garym Re: Muchobór Wielki 31.08.05, 08:17
      Gość portalu: Bunia napisał(a):

> Jak sie wam mieszka na Muchoborze Wielkim ??
      > Bo mnie poza komunikacją MPK nic nie przeszkadza
      Widze ze kilka osob tu jest z MW. Mam pytanie czy mieszkacie w starszej czesci
      osiedla czy na blokowisku?
      • bunia_bunia hm......... 31.08.05, 14:33
        blokowisko faktycznie zaczyna sie robic ;) ale narazie tego tak bym nie nazwała
        ja mieszkam moze nie w najstarszych blokach ale nie w tych cłakiem najnowyszych
        w kazdym razie maja juz jakies 4 lata
        • garym Re: hm......... 01.09.05, 10:13
          Piszac "blokowisko" nie mialem na mysli nic negatywnego. Po prostu nie przyszlo
          mi do glowy lepsze okreslenie. A blokow rzeczywiscie przybywa. Do Nw. Dworu
          jeszcze daleko, ale swoj klimat juz ma.
          Nie wiem tylko dlaczego te drogi takie dziwne sa. Z wystajacymi studzienkami,
          szcatkami hopek. Czy nad tym ktos panuje?
          Ja mieszkam w czesci za kosciolem przy Drohobyckiem, wiec oprocz wspolnego
          kosciola, poczty i aktualnych problemow komunikacyjnych z rejonem ulic Tyrmanda
          i Hlaski mam malo wspolnego. Czasami tylko zajade tam do fryzjera i apteki.
          • bunia_bunia Na spacerki........ 01.09.05, 11:06
            Ja sie w sumie tam na spacerki czasem zapuszczam... a teraz codziennie mojego
            szkodnika do przedszkola mam nadzieje odprowadzac, u Ciebie moze fajniej bo tak
            bardziej kameralnie i wiecej otwartej przestrzeni. Szkoda ze zamiast kompleksu
            sportowego budują na mińskiej centrum handlowe..... bo by było fajnie a
            tak...... pozyjemy zobaczymy. fajny jest park tysiąclecia ogólnie nie jest zle
            brak mi tylko zieleni no i ta fatalna komunikacja .....
            • garym Re: Na spacerki........ 01.09.05, 13:31
              bunia_bunia napisała:

> Ja sie w sumie tam na spacerki czasem zapuszczam...
              Z powodu prac budowlano-remontowych i jezdzacych ciezarowek staje sie to troche
              malo przyjemne
              > szkodnika do przedszkola mam nadzieje odprowadzac,
              jak juz bedziesz to podzil sie wrazeniami bo mnie tez to za pare lat czeka
              >
              > bardziej kameralnie i wiecej otwartej przestrzeni.
              kameralnie moze i tak, ale przestrzenie chyba u was tez nie brakuje, bloki
              wybudowane sa w wiekszych odleglosciach niz u nas a i otwarta przestrzen macie
              nad Sleza

> Szkoda ze zamiast kompleksu
              > sportowego budują na mińskiej centrum handlowe..... bo by było fajnie a
              > tak...... pozyjemy zobaczymy. fajny jest park tysiąclecia ogólnie nie jest
              Cemtrum handlowe tez nie jest zle, zwlaszcza ze njie bedzie to typowy blaszak.
              I jakis supermarket spozywczy by tam sie przydal bo ta biedronka jest
              beznadziejna. Sporo obiektow sportowych powstaje na ND a tam to prawie na
              pieszo mozna dojsc.

> brak mi tylko zieleni
              W tym temacie mialbym kilka propozycji:
              1. Budowa kladki nad Sleza pomiedzy ulicami Trawowa i Francuska.
              Skrocilo by to droge na Muchobor Maly
              2. Drogi do parku Grabiszynskiego i Tysiaclecia np. przedluzenie
              Stanislawowskiej (potrzebne przejscia przez tory) i drogi wzdluz POLKAMPU
              3. Park w poblizu kosciola w miejscu gdzie obecnie Hydrobudowa skladuje swoje
              materialy pomiedzy Rakietowa a potokiem Kasina
              4. Zagospodarowanie jeziorka za Haste, np budujac sciezki naokolo

no i ta fatalna komunikacja .....
    • garym Re: Muchobór Wielki 01.09.05, 12:01
      Jeszcze jedno pytanie do mieszkacow osiedla:
      Czy ktos probowal sie kontaktowac z Rada Osiedlowa?
      Czy wogole jest sens?
      • bunia_bunia A gdzie jest siedziba Rady Osiedla 05.09.05, 07:37
        Rady Osiedla Muchobór Wielki bo nic nie słyszałam o takm stworze ;) Jak jest to
        chetnie sie tam udam "ponaciskac" władze przynajmniej w dziedzinie komunikacji.
        Garym co do twoich propozycji są świetne i oczywiste ale niestety znając życie
        to demagogia bo np. zamiast centrum sportu i rekeracji mamy miec na muchoborku
        centrum handlowe. Jeszcze tylko chciałam zapytac jak odczucia co do tempa prac
        przy mińskiej ? O 7 nikogo nie ma a o 14 juz nikogo nie ma, albo przykładowy
        obrazek jeden pracuje dzieciu sie patrzy :))
        • garym Re: A gdzie jest siedziba Rady Osiedla 05.09.05, 09:50
          A jest RO MW:
          www.wroclaw.pl/m9761/p4508.aspx#22
          punkt 22
          tyle ze przyjmuje raz na miesiac przez 1,5 godziny
          po samym tym fakcie mozna sie domyslac ze raczej nie jest zbyt aktywna.
          Ale mozna sie kiedys przejsc i porozmawiac
          • bunia_bunia Re: A gdzie jest siedziba Rady Osiedla 05.09.05, 13:25
            no to czekamy do nastepnej srody ;) jak bede miała czas to się przejde moze
            mają jakis wieloetapowy plan rozwoju MW hehehe
            • garym Skwerek przy kosciele 07.09.05, 11:20
              Ja wyjezdzam na wakacje ale chetnie dowiem sie jak wygladala wizyta w RO.
              Zauwazylem ze Hydrobudowa sprzata teren pomiedzy Rakietowa i Kasina, oraz
              przywoza tam ziemie do wyrownania terenu. Moze nie od razu park ale chociaz
              skwerek tam powstanie
    • cave Re: Muchobór Wielki 01.09.05, 15:04
      Oprócz problemów już wymienionych (zwłaszcza komunikacja) dodałbym:
      1. Przydałaby się ścieżka rowerowa lub szerszy chodnik na Mińskiej (zwłaszcza na odcinku Biedronka-Shell).
      2. Może jakiś pub, klub. Co prawda jest jeden, ale taki sobie. Wieczorem jak się mi nudzi to nie ma gdzie pójść a na ND czasami się nie chce iść.
      3. Inny supermarket bo biedronka to troche za malo (jak dla mały wybór jest tam).

Za to wielkie plusy za:
      - dobry teren do biegania (wały)
      - boisko
      - spokój
      - fajny wyjazd na autostrade (przez Pietrzykowice)
    • Gość: abc PSIE KUPY... IP: *.futuro.pl 12.09.05, 13:26
      ... na trawnikach , ale to jest problem bezmuzgich właścicieli czworonogów na
      każdym osiedlu w tym kraju.
    • Gość: cassia80 Re: Muchobór Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:28
      a ja mieszkam na Muchoborze już od 20 lat; to jest najbardziej super osiedle we
      Wrocq; widziałam jak się zmieniał, jak wciąz się ulepsza (kanalizacja,
      chodniki) i chociaż przybywa coraz więcej nowych twarzy, to wciąż czuje się
      BEZPIECZNIE; gdzie jest taka druga dzielnica w mieście???
      • Gość: anik Muchobór Wielki-nowe osiedla IP: 80.72.40.* 16.09.05, 22:38
        Mam pare pytanek do mieszkancow nowopowstajacych osiedli w okolicach Muchoboru Wlk.Chodzi mi
        kokretnie o siedela frimy As-Bau i Ekobau. Gdzie prowadzacie dzieci do szkoly podstawowej? Czy jest
        w poblizy szkola? Jaki poziom tam jest? Czy jest w poblizu jakas nowa szkola z basenem itp?
        Jesli chodzi o osiedle firmy As-Bau ul. Drohobyckiej,czy ten komin co widac z tylu osiedla dziala?
        Obawiam sie ze zacznie dymic na zime ale nie wiem, napiszcie jak wam sie mieszka na tym osiedlu i
        cos o tym developerze.
        Osiedle firmy Ekobau, jak sie tam mieszka? gzie do szkoly? i co ogolnie myslicie o Muchoborze
        Wielkim?
        Wiem ze wiele moge sama sobie zobaczyc ale niestety nie mieszkam jeszcze we Wroclawiu i trudno mi
        jest sie tego dowiedziec.
        Bardzo prosze o jakies info bo zastanawiam sie powarznie nad wybraniem tej lokalizacji.
        Z gory dziekuje.
        • miralon Re: Muchobór Wielki-nowe osiedla 17.09.05, 10:08
          Mieszkam na osiedlu AS-BAU wiec moge odpowiedziec na kilka Twoich pytan.
          Moze warto abys zajrzala tez na watek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=22655185 dotyczacy AS-BAU(to tak
          na poczatek).
          Co do szkoly to jest szkola na Muchoborze. Niestety nie ma basenu. Moje dzieci
          tam nie chodza ale z tego co wiem - opinie o tej szkole nie sa zle. Baseny masz
          blisko bo na Nowym Dworze (na Zemskiej albo REDECO). W obydwu miejscach mozesz
          zapisac dzieci np. na nauke plywania. Co do komina za osiedlem to niestety
          dziala. Chcialoby sie napisac "co slychac, widac i czuc". Dymi moze niezbyt
          mocno natomiast czesc mieszkancow osiedla narzeka na szum/pomruk slyszany z tej
          fabryki (rzeczywiscie czsami jest to malo przyjemne) oraz zapachy (:( ). Musisz
          tez pamietac ze osiedle to jest polozone w bezposredniem sasiedztwie planowanej
          autostrady. Dla niektorych to zaleta dla innych powazna wada- warto wiedziec
          przed zakupem. Co jeszcze? No oczywiscie samoloty - podobnie jak autostrada-
          jednym to przeszkadza innym nie i warto samemu ocenic. Sam Muchobor moim zdaniem
          to bardzo fajna dzielcina. Teraz wciaz przykryta blotem w wyniku budowy
          kanalizacji i drog ale to sie w koncu kiedys skonczy (choc czsami w to watpie ;)
          ) i wtedy bedzie naprawde ladnie. Ludzie spokojni. Nie mozna narzekac.
          Ja wybralem te lokalizacje i uwazam ze wybor Muchoboru byl/jest trafnym wyborem.
          Nie wybralbym tego developera ale to juz musisz ocenic sama - sporo dowiesz sie
          we wskazanym na poczatku watku.
          Miralon
          • Gość: anik Re: Muchobór Wielki-nowe osiedla IP: 80.72.40.* 17.09.05, 14:49
            Bardzo dziekuje za odpowiedz na temat As-Bau. A moze jeszcze ktos cos wie o Ekobau, buduja
            niedaleko, w Smolcu. Wiem ze tam tez samoloty lataja baaardzo nisko. I moze jeszcze ktos by mogl mi
            podac link do mapki jak bedzie przebiegac planowana obwodnica.
            Z gory dziekuje.
            • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki-nowe osiedla IP: *.magma-net.pl 17.09.05, 18:32
              Linki do map:

arcimswr.kataster.wroc.pl/pzk/open.jsp - gmina Kąty Wrocławskie

gisserver.um.wroc.pl/mapa/index.aspx - Wrocław - czerwona linia to AOW
              w tej części Wrocławia, niebieska linia to ulica Kunickiego
              • xemm1 Re: Muchobór Wielki-nowe osiedla 19.09.05, 14:14
                dzisiejsza Wyborka - Dolnośląska zacytowała kilka wypowiedzi z tego wątku...
                widzieliście?
                • Gość: Krzysiek Re: Muchobór Wielki-nowe osiedla IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 25.09.05, 08:39
                  Jak blisko osiedla AS BAU bedzie ta obwodnica?Czy jest to taka odleglosc ze
                  bedziemy mieli niezly jazgot w tle?
                  • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki-nowe osiedla IP: *.magma-net.pl 25.09.05, 14:33
                    1/ Co do odległości:
                    1.1. Możesz się wiele dowiedzieć w GDDKiA Oddział we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich (prawie na przeciwko zajezdni). Sam byłem, to wiem (interesował mnie inny odcinek AOW).
                    1.2. Inna możliwość to znalezienie MPZP dla tego rejonu (np. na stronie www.wroclaw.pl), jeśli został uchwalony, i obliczenie odległości.
                    1.3. Inna możliwość to zapyać developera, ale tej nie polecam - takie bzdury jakie oni opowiadają, to prawie wszystkie nadają się do prasy w rubryce "co człowiek potrafi wymyśleć, żeby sprzedaż"

2/ Co do jazgotu:
                    W tym przypadku trudno precyzyjnie powiedzieć czy będzie głośno, czy też nie.
                    Polecam:
                    2.1. Sprawdzić czy zostało opracowane "studium wpływu na środowisko" (nazewnictwo może być inne), to a'propos Ustawy Prawo ochrony środowiska - miejsce sprawdzenia: patrz pkt. 1.1.
                    2.2. Ustalić jakie miasto i/lub inwestor (GDDKiA) przewiduje osłony przed zwiększoną uciążliwością - miejsce sprawdzenia: UM Wrocławia, patrz pkt. 1.1.
                    2.3. Sprawdzenie jaka jest przewidywana uciążliwość inwestycji mierzona w decybelach (są na to przeypisy, co do dopuszczalnego obciążenia dla człowieka, ale nie mogę teraz znaleźć).

• Gość: qwerty123456 Re: Muchobór Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:51
      co tam slychac na muchoborze wlk? co sadzicie o tej lokalizacji? czy beda
      poczynione jakies inwestycje w najblizszym czasie w tym rejonie (niekonicznie
      mieszkaniowe)?
      • garym Re: Muchobór Wielki 09.04.06, 20:58
        Oczywiscie, inwestycji bedzie mnostwo - zwlaszcza drogowych
        1. Najwazniejsza AOW tuz obok MW
        2. Rondo kolo Shella
        3. Poszerzona Graniczna i Strzegomska - na razie do ronda (kolo Shella) pozniej
        do planowanej zajezdni tramwajowej
        4. Z drugiej strony Trsa Czeska wzdluz torow ma Katy Wroclawskiej
        5. W dalszej przyszlosci lacznik pomiedzy rondem (kolo Shella oczywsicie) a
        klecinksa
        6. Jeszcze kilka mniejszych uliczek pomiedzy Minska a AOW.
        7. W przyszlosci tramwaj i zajezdnia przy Minskiej
        8. A z niekomunikacyjnych to wlasnie wykanczany outlet na skrzyzowaniu Minskiej
        i Granicznej.

Jak dla mnie to brakuje inwestycji w tereny rekreacyjne, chociaz budowany park
        1000 lecia tez pod MW mozna podlaczyc.

pozdr z muchoboru

Michal
    • Gość: Patryk Re: Muchobór Wielki IP: *.e-wro.net.pl 10.04.06, 14:16
      hehe czesc bunia
      • bunia_bunia Re: Muchobór Wielki 18.04.06, 08:20
        Gość portalu: Patryk napisał(a):

> hehe czesc bunia

cześć, cześć ale patryk ja cie znam ?? (-:
    • Gość: J. Re: Muchobór Wielki IP: *.crowley.pl 13.04.06, 09:44
      A ja wlasnie kupilem chatke na Tyrmanda (wprowadzam sie w czerwcu). Osiedle mi
      sie na maksa podoba, i wcale nie jest az tak strasznie zle z ta komunikacja jak
      tu niektorzy pisza. No chyba ze mieszka sie gdzies tam dalej (Stanislawowska),
      ale akurat od Tyrmanda do przystanku Nowy Dwor/Krzyzowka, skad jest dobry dojazd
      wszedzie ja osobiscie ide 10 minut, dla mnie to w pelni akceptowalna odleglosc.
      Zreszta jak jest pogoda to na rowerze do roboty jezdze:)
      Pozdrawiam przyszlych sasiadow :))
      • Gość: Pesymista Re: Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.06, 12:31
        jasne, że blisko, ale:
        - po błocie,
        - brak pobocza, tj chodnika

i co jest ładnego w tym osiedlu? mógłbyś cos wiecej powiedzieć? mnie wydalo się
        okropne
        • Gość: J. Re: Muchobór Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 12:39
          No cóż, widać kwestia gustu. Mnie się tam o wiele bardziej podoba niż np. na
          Partynicach. No, ale nie chcę wszczynać kolejnej wojny pt. "Krzyki kontra reszta
          świata" ;)
    • Gość: nnn Re: Muchobór Wielki IP: *.net 15.04.06, 15:17
      moze ktos wie co to za inwestycja przy ul. ibn siny Avicenny ? na razie
      powstala chyba jakas zatoczka autobusowa. Czyzby robili jakis lacznik?
      • Gość: marin Re: Muchobór Wielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 10:16
        hej

jeżeli chodzi ci o to za dworcem PKP, to z tego co słyszałem to mają tam wybudować sortownie Poczty Polskiej.
        • Gość: Gogo Re: Muchobór Wielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 15:21
          Właśnie, czy ktoś mógłby się szczerze wypowiedzieć w temacie wytwarzanego
          hałasu przez samoloty? Faktycznie jest tak uciążliwie? Pytam, gdyz spotkałem
          się z takim zarzutem i jak widze niektórzy Forumowicze ogólnie potwierdzają ten
          fakt. Jak jest w rzeczywistości?
          • Gość: Gogo Re: Muchobór Wielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 15:24
            A i jeszcze jedno, w pobliżu ulic Tyrmanda, Hłaski jest linia kolejowa. Czy ona
            w jakiś poważny sposób również daje o sobie znać?
            • Gość: Beata Re: Muchobór Wielki IP: *.w81-251.abo.wanadoo.fr 16.04.06, 16:09
              Mieszkam na Hlaski od lutego i nie zwrocilam nawet uwagi na samoloty ani
              pociagi. Naprawde nie przeszkadzaja.
            • Gość: marin Re: Muchobór Wielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:13
              jeżeli chodzi o "chałas z lotniska" to nie jest on uciążliwy, mi on bynajmniej nie przeszkadza.
              Pisze tego posta w niedziele o 16 i jak narazie było tylko jedno kołowanie ktore trwało 2,3 min. Szyby w oknach mam całe, TV dało sie oglądać przy otwartym oknie, wiec ja nie widze problemu lotniska.
              Większym problemem są korki na mińskiej, które mam nadzieje w najblizszym czasie znikną:))
              Co do pociągów to też mi nie przeszkadzająa mieszkam na Trawowej wiec jakies 500m od torów.

pzdr
              • Gość: bartekr Re: Muchobór Wielki IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.04.06, 13:20
                A cóż takiego pozwala Ci mieć nadzieję na zmniejszenie korków? Czy w okolicy ma
                być zbudowane coś nowego, poza setkami nowych mieszkań, które bynajmniej korków
                nie zmniejszą? ;)
                Pytam, bo nie wiem, a rozważam kupno mieszkania w okolicy.
                • Gość: marin Re: Muchobór Wielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:05
                  pare postów wyżej:)))
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=28095812&a=40026715
                • Gość: marin Re: Muchobór Wielki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:07
                  no może nie w najbliższym ale kiedys napewno :)))
            • mf22 Re: Muchobór Wielki 16.04.06, 19:59
              > A i jeszcze jedno, w pobliżu ulic Tyrmanda, Hłaski jest linia kolejowa. Czy ona
              > w jakiś poważny sposób również daje o sobie znać?

Mieszkam na Tyrmanda juz prawie 15 lat i samoloty czy pociąg to żaden problem.
              Praktycznie tego nie słychać. Jak ktoś jest przewrażliwiony, czy całe życie
              mieszkał w puszczy to może usłyszeć :-)
            • vharia Re: Muchobór Wielki 12.05.06, 22:40
              pociągi nie są złe, bo to linia boczna, tylko jedna "nitka" torów i wyłacznie
              towarowe. Nie ma regularnego ruchy typu "pośpieszny na Jelenią Górę 16.20"
        • Gość: hmm Re: Muchobór Wielki IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 07.05.06, 10:31
          sortownia poczty? ale wtedy to chyba nie zaczynaliby od budowy drogi? a tu
          widac ze budowana jest jakas droga plus zatoczki na ul. avicenny.
    • Gość: opel Re: Muchobór Wielki IP: 212.160.138.* 24.04.06, 11:04
      w zasadzie gdyby nie korki na minskiej to byloby calkiem OK. Sama obwodnica
      autostradowa chyba raczej nie wystarczy aby rozladowac dosc spore natezenie
      ruchu drogowego gdyz sam ruch lokalny z uwagi na nowe inwestycje mieszkaniowych
      z kazdym rokiem narasta. Pomoglaby pewnie jakas alternatywna droga do minskiej-
      stanislawowskiej. Przydaloby sie rowniez troche wiecej inwestycji w jakies
      tereny rekreacyjne. W sumie miejsce by sie znalazlo bo to peryferie wroclawia
      wiec na brak przestrzeni raczej nie mozna narzekac. Szkoda tez tego oczka
      wodnego za fabryka mebli Haste - obecnie zasmieconego i zaniedbanego.
      • Gość: marin Re: Muchobór Wielki IP: 62.233.177.* 25.04.06, 12:10
        co do oczka to przydało by sie je co nieco pocynić, ale woda nie jest zła, w zesłe lato kompałem sie i zyje..;))
        co do terenów rekreacyjnych to przydała by się jakas inicjatywa ze strony mieszkanców muchoboru, fundusze z unii mozna zdobyc wystarczy troszke za tym pochodzić.
        • mf22 Re: Muchobór Wielki 25.04.06, 14:37
          Mamy niby rade osiedla ale nie widać rzadnej aktywności z ich strony. Wogóle coś
          oni robią?
        • Gość: bobo Re: Muchobór Wielki IP: 62.233.177.* 26.04.06, 09:22
          Napisałes że kąpałes sie i żyjesz ale jakie to jest zycie :)
        • garym Re: Muchobór Wielki 26.04.06, 15:41
          Nie znam sie dokladnie na tym, ale mozna by zalozyc stowarzyszenie ktore
          mogloby wychodzic z wnioskami do urzedu miejskiego i ewentualnie opiniowac
          projekty. Takie stowarzyszenie istnieje chyba na wielkiej wyspie. Z rozmowy z
          przewodniczacym RO wynika ze rada ma tylko charakter opiniotworczy z ktorego
          opinia i tak sie nikt specjalnie nie liczy. Podobnie z ich wnioskami np. o
          budowe sygnalizacji swietlnej. Byc moze to wynika z male aktywnosci RO, a byc
          moze z generalnego olewactwa przez UM. W kazdym badz razie dodatkowe
          stowarzyszenie mogloby wspierac RO i na odwrot.
          Co do jeziorka za Haste to w planach zagospodarowania przestrzennego teren ten
          przewidzinay jest jako kapielisko. Nie wiadomo jednak kiedy to nastapi.
          Natomiast dobrym miejscem na teren rekreacyjny moglby byc teren pomiedzy
          rakietowa a Kasina, a przynajmniej ta czesc przy mostku (na drodze odchodzacej
          od buczackiej). Jest tam juz kilka drzew oraz krzakow i spowodzeniem mozna by
          zbudowac np. plac zabaw.
          • mf22 Re: Muchobór Wielki 26.04.06, 15:58
            Rękoma i nagami sie pod tym podpisuje :) Okolica fajna ale nic poza budową
            nowych mieszkań i sklepu nic sie nie dzieje.
            Do założenia stowarzyszenie zwykłego wystarczy 5 osób ale czy coś zdziała trudno
            powiedzieć.
            • garym Muchobór Wielki - stowarzyszenie 26.04.06, 16:08
              to potrzebujemy jeszcze 3 osoby :)
              • pw44 Re: Muchobór Wielki - stowarzyszenie 10.05.06, 13:07
                Chętnie przyłączę się do tej inicjatywy. Mieszkam na Tyrmanda, mam już dość
                problemów z dojazdem. "Droga" na Tyrmanda jest w coraz gorszym stanie i nic się
                w tej sprawie nie dzieje od lat. Rozmawiałem kilka miesięcy temu z SM i gościem
                z RO. Twierdzili, że coś robią, piszą pisma, ale jak widać nieskutecznie. Sam
                też orientowałem się w ZDiK i Gminie. Okazało się, że generalnie nikt się tą
                drogą nie zajmuje, bo są jakieś problemy w geodezji. Droga ta jest jedną z 1%
                dróg we Wrocławiu, która nie jest pod zarządem ZDiK. W Gminie też nikt tak
                naprawde za nią nie odpowiada i nie potrafi nic powiedzieć. Wyjazd na Mińską i
                regularne stłuczki to już inna sprawa. Osiedle się rozbudowuje i jeśli dalej
                nic się nie będzie działo to z dojazdem będzie coraz gorzej. Zainteresowanych
                tematem proszę o kontakt na maila gazetowego.
                • Gość: fimsk Re: Muchobór Wielki - stowarzyszenie IP: *.prawo.uni.wroc.pl 19.05.06, 13:05
                  witam
                  no własnie, co z ta Tyrmanda, koszmarne sa te wystające studzienki....czy mamy
                  przedstawiac rachunki wladzon za naprawy aut.....sa albo dziury, albo
                  wystajace,b. wysokie studzienki,,.,,,skandal
                  • mf22 Re: Muchobór Wielki - stowarzyszenie 19.05.06, 15:34
                    Mieszkam na Tyrmanda praktycznie od początku (jak stały tylko 2 bloki i wokół
                    łąki, pasące sie krowy, itp - jak na wsi było :D) i już wtedy mówili że wyleją
                    asfalt jak się zakończą wszystkie budowy i.. kilkanaście lat później dalej
                    budują kolejne bloki i jeżdżą ciężarówki.
      • Gość: marin Re: Muchobór Wielki IP: 62.233.177.* 25.04.06, 12:15
        a co do alternatywy dla mińskiej i stanisławowskiej, dobrym pomysłem było by wybudowanie drogi wzdłuż torów aż do avicenny...
        • Gość: gosc Re: Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.06, 12:56
          dobrym dla kogo?? może dla mieszkańców blokow i domków przy torach?
        • Gość: gosc Re: Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.06, 12:58
          swoja droga ruch dosc mocno sie rozladuje jak szanowni panowie drogowcy zabiora
          sie wreszcie za Klecinska ktora to teortycznie robia od zeszlego roku, mnie
          teoretycznie od poczatku kwietnia a praktycznie dzis wycieli kilka krzakow...
          Masa ludzi objezdza klecinska przez stanislawowska
        • Gość: ddd Re: Muchobór Wielki IP: 212.160.138.* 25.04.06, 14:22
          wydaje mi sie ze ktos kiedys juz pisal na forum o drodze od stacji Shella do
          krzemienieckiej wzdluz torow kolejowych, ale tak aby droga przebiegala za
          torami (czyli nieco dalej od osiedla). To chyba zdecydowanie lepsze rozwiazanie
          dla mieszkancow osiedla niz skrot przez ul Trawowa pod oknami blokow.
          Oczywiscie poki co Trawowa przypomina raczej droge lesna wiec nikt nie robi
          przez nia skrotow. Podsumowujac taka droga na pewno pozwolilaby ominac bokiem
          Muchobor i zdecydowanie poprawic przepustowosc dla ruchu lokalnego i
          komunikacji miejskiej. No ale to przyszlosc:) Jak na razie korek zaczyna sie
          przed torami na ulicy avicenny a konczy na krzyzowce nowodworskiej.
          • garym Re: Muchobór Wielki 25.04.06, 14:40
            To jest planowany lacznik strzegomski i bedzie przebiegal od planowanego ronda
            kolo shella do planowanej obwodnicy srodmiejskiej, czyli obecnej klecinskiej.
            • Gość: gosc Re: Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.06, 15:17
              I zdaje sie bardziej wzdluz rzeki niz torow ;)
        • Gość: ddd Re: Muchobór Wielki IP: 212.160.138.* 25.04.06, 15:10
          moze wiecie co to sa za domki przy ul. Kunickiego jak sie jedzie w kierunku
          obrzezy wrocka za jeziorkiem po prawej stronie zaraz przed torami. Jest nawet
          jakas brama wjazdowa, ale bez ogrodzenia:) Wyglada jak kolejowe domki
          wczasowe;))
          • Gość: Bobo Re: Muchobór Wielki IP: 62.233.177.* 27.04.06, 13:20
            Był kiedyś taki człowiek nazwiskiem A.... i on próbował na poczatku lat 90
            sprzedawać domy i pomysł jak widac po np. eko bau nie był zły tylko o 10 lat za
            szybko, facet popadł w długi potem to stało puste później mieszkanli tam jacyś
            uchodźcy i tak stoi
        • Gość: mega Re: Muchobór Wielki IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 26.04.06, 21:26
          na poczatku tego watku ktos pisal o "trasie przemyslowej" jako alternatywie do
          ulic minskiej-stanislawowskiej. Czy moze jest dostepna w necie mapa ktoredy ma
          przebiegac ta trasa? jesli nie ma to moze da sie jakos to opisac slowami?
          • tygryz79 Re: Muchobór Wielki 26.04.06, 22:07
            wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/afcd400e-7305-4b9d-83cd-93ea797288ed/w-studium-2006-rys-7.jpg

Tutaj znajdziesz b. dokładną mapę planów infrastruktury komunikacyjnej we
            Wrocławiu. To, o czym mowa, to na tej mapie najprawdopodobniej Trasa Przemysłowa
            + Oś Inkubacji.
            • Gość: mega Re: Muchobór Wielki IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 06.05.06, 12:08
              a na jakie lata planuja budowe tej drogi przemysłowej (czy tez osi inkubacji) ?
              • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki IP: *.magma-net.pl 06.05.06, 14:00
                Zgodnie z WPI w latach 2007-2008.
                • Gość: zyta Re: Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.06, 20:00
                  tez mieszkam na Tyrmanda i chciałabym wiedzieć, czy jeśli jexdzicie mpk i
                  wysiadacie przy biedronce, nie wkurz to idiotyczne rozwiązanie - przechodzę
                  przez uloce, a potem szybko wielokrotnie ogladając sie próbuje dostać się na
                  chodnik. rozmawialiśmy z kier. osiedla, twierdzi, że rada słała jakieś pisma,
                  ale nic w tej sprawie sie nie robi. wydaje mi sie to przejście toche
                  niebezpieczne - wystarczyłoby położyć chanik po przeciwnej stronie - tak, aby
                  piesi nie musieli przeskakiwac na chodni przed samochodami. a rada to chyna
                  faktycznie mało operatywna. jeszcze - kiedy otwercie outletu?
                  • bunia_bunia Re: Muchobór Wielki 16.05.06, 10:48
                    przejście faktycznie nie dość że żle pomyślane to i niebezpieczne bo zadrzyło mi sie pare razy ze ktoś sie zatrzyma ale BARANY wyprzedzją a tak by postwili słupki na chodniku jeden z drugim by sie nadział raz przy takim wyprzedzaniu to by sie odechciało mu wyprzedzania bezpośrednio przed przejściem, moim skromnym zdaniem natężenie ruchu jest na tyle duze ze powinny sie tam pojawic swiatła takie z guzikiem tzn. chcesz przejść naciskasz
                    a co outletu to mysle ze na wakcje
                    • Gość: BOBO Re: Muchobór Wielki IP: 62.233.177.* 17.05.06, 09:06
                      Dzisiaj stałem rano w korku na mińskiej 20 minut
                      • tygryz79 Re: Muchobór Wielki 17.05.06, 12:08
                        A jak wygląda wyjazd z Muchoboru w drugą stronę - Stanisławowska i Krzemieniecka?
                        • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 17.05.06, 16:32
                          też korki, a organizacja ruchu przy biedronce jest zdecydowanie niewłaściwa.
                          Podpisuję się pod propozycją "świateł na żądanie", a może ktoś ma inną
                          propozycję ?
                          • bunia_bunia Re: Muchobór Wielki 19.05.06, 07:32
                            To moze w sparwie tych świateł zaczniemy działać ! Nie mam doświadczenia, ale słuze pomocą !!
                            • Gość: BOBO Re: Muchobór Wielki IP: 62.233.177.* 19.05.06, 08:32
                              Znowu stałem na Mińskiej 20 minut mam pomysł zróbmy zadyme zeby miasto
                              wymysliło jakiś objazd dla muchoboru, gdyby tam jeździli tylko mieszkańcy nie
                              było by wielkiego ruchu a tak jest tam tranzyt z polowy miasta.
                              Zablojkujmy mińską !!!!!!!!1 Jak Leper.
                              • Gość: p000 Re: Muchobór Wielki IP: 212.160.138.* 19.05.06, 08:58
                                a co to za droge buduja mniej wiecej w polowie ul. avicenny ? pojawily sie tez
                                jakies zatoczki na avicenny.
                                • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki IP: *.magma-net.pl 21.05.06, 20:37
                                  część "łącznika" między obwodnicą śródmiejską a ch bielany (tak w uproszczeniu)
                                  • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki IP: *.magma-net.pl 21.05.06, 21:25
                                    pomyłka, przepraszam
                                    • Gość: a Re: Muchobór Wielki IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 21.05.06, 22:24
                                      tzn co jest pomylka?
                                      • bunia_bunia Dlaczego u nas nie wisi żadna flaga ?? !! 09.06.06, 13:47
                                        Bo tak jeżdze po mieście to pełno a u nas na Muchoborku ami jednej !! Ja nie mam co wywieszać, bo nie udało mi sie zakupić :(. Coś nie wierze ze nie ma u nas fanatyków piłki nożnej :))
                                        • mf22 Re: Dlaczego u nas nie wisi żadna flaga ?? !! 09.06.06, 19:33
                                          Może nikt nie lubi tyskiego? :D Nie ma jak dobra prawie darmowa reklama w całym
                                          kraju.
                                          Ja wywiesiłem pranie na balkonie - jak to nie pomoże to nic nasze piłce nie
                                          pomoże :-)
                                • Gość: gość Re: Muchobór Wielki IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.06.06, 17:28
                                  sortownie poczty + dojazd na avicenny buduja
                              • Gość: pikaczu Re: Muchobór Wielki IP: *.crowley.pl 19.05.06, 09:03
                                A co z budową ronda na skrzyżowaniu Mińskiej i Granicznej? Czy w ogóle będzie?
                                Mówiło się przecież, że Neinver wybuduje tam rondo w ramach transakcji
                                dotyczącej sprzedaży terenów pod ten ich cały outlet? Myślę, że rondo
                                poprawiłoby trochę sytuację, może nie diametralnie, ale zawsze coś.
                                • mf22 Re: Muchobór Wielki 19.05.06, 15:30
                                  Wycieli drzewa i to może w końcu zaczną robić :)
                                  • Gość: gość Re: Muchobór Wielki IP: *.kom / *.os1.kn.pl 13.06.06, 17:35
                                    no 'coś' robia :D A co to sie dowiemy za jakis czas ;) Mam tylko nadzieje, ze
                                    robiąc to rondo wezma od razu poda uwage przyszla linie tramwajawa zeby od nowa
                                    nie ryc za czas 'jakis'... Pozyjemy-zobaczymy na pewno bedzie wesolo ;)
                                    • Gość: Pepik Re: Muchobór Wielki IP: *.crowley.pl 14.06.06, 08:43
                                      >na pewno bedzie wesolo ;)

W naszym kraju to gwarantowane :D

A swoją drogą to kiedy outlet rusza? Bo wtedy może być masakra :/
                                      • Gość: gość Re: Muchobór Wielki IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.06.06, 09:41
                                        A bo to u nas cos wiadomo? Dowiemy sie jak ruszy ;)
                              • bunia_bunia Re: Muchobór Wielki 19.05.06, 12:02
                                tak i wyspmy na droge piasek z pobliskich piaskownic :))
    • Gość: 8th8 co buduja przy ul avicenny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 17:52
      czy wie ktos moze co konkretnie buduja przy ul. Avicenny? na razie widac ze
      robia jakas droge (dokad?) oraz wyrownuja calkiem spory plac niedaleko dworca
      wroclaw zachodni?
      • Gość: gość Re: co buduja przy ul avicenny? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.06.06, 18:28
        Sortownie poczty
      • mf22 Re: co buduja przy ul avicenny? 19.06.06, 20:31
        Zależy z której strony. Po jednej stronie w planach jest cmentarz połączony z
        tym na grabiszyńskiej
        (gisserver.um.wroc.pl/mapa/startup.aspx?lng=pl&zid=38461)
        • Gość: sz1 Re: co buduja przy ul avicenny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:40
          To będzie blisko , jakby co.
    • Gość: zigi internet IP: *.os1.kn.pl 28.08.06, 19:08
      proszę o informację nt. dostawców internetu. Jakie firmy oferują dostęp, za ile i jakiej jakości.
      Z góry dziękuję
    • Gość: 9009 Re: Muchobór Wielki - rondo IP: 212.160.138.* 01.09.06, 12:36
      witam,
      mam dwa pytania:
      1. Na kiedy planowane jest zakonczenie ronda obok stacji shell'a?
      2. co obecnie robia pomiedzy budowanym rondem a biedronka?
      pozdr
      • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki - rondo IP: 195.149.64.* 01.09.06, 16:47
        ad.1. - wrzesień (ten miesiąc)
        ad.2. - remont nawierzchni jezdni + dojazdy do CH
        • Gość: tych Re: Muchobór Wielki - rondo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:25
          a czy przy okazji remontu nie poszerza Minskiej na tym odcinku?
          wiem ze ambitne plany maja zakladaja poszerzenie drogi z "drugiej strony
          ronda" : od nowego dworu po to rondo.
          • Gość: Marek Re: Muchobór Wielki - rondo IP: *.magma-net.pl 04.09.06, 19:04
            Odpowiadając i szerzej nt. docelowego układu komunikacyjnego w tym rejonie.
            Zamierzeniem Miasta jest (co wynika MPZP uchalonego kilka lat temu), aby:
            - Mińska (z wyjątkiem odcinka: ulica Zagony - rondo na ulicy Stanisławowskiej) była droga klasy technicznej KZ 2/2 - droga zbiorcza z dwma jezdniami, gdzie każda ma dwa pasy ruchu kołowego; dodatkowo - na odcinku od nowego ronda na ulicy Mińskiej (w budowie) do ulicy Roślinnej (czyli tam, gdzie WPB stawia obecnie trzy "trójkątne" budynki) - wydzielone torowisko; oczywistością jest chodnik, droga rowerowa (a nie, jak niektórzy nazywają, "ścieżka"), pasy rozdziału
            - nowe rondo na ulicy Mińskiej będzie się składać z czterech dróg dojazdowych (od lotnicka, od Strzegomskiej, od Mińskiej, od projektowanego i zaplanowanego do realizacji w roku 2009 tzw. łącznika muchoborskiego, który połączy lotnisko z OŚ na wysokości obecnie realizowanego odcinka przebudowy ulicy Klecińskiej)
            - na osiedle MW (domy jednorodzinne, Tyrmanda, Hłaski i inne) pojawi się nowa (dodatkowy, oprócz tego na wysokości Biedronki) droga dojazdowa - częściowo już jest, tak ta realizowana w bieżącym roku przez firmę Remdro na wysokości domów jednorodzinnych między stacją Shell a ulicą Tyrmanda

Chcecie więcej wiedzieć, coś wyjaśnić ?
            Piszcie.

Napisałem wcześniej, że jest to remont ulicy Mińskiej.
            Teraz mam wątpliwość.
            Obym się mylił i żeby to była przebudowa.
            (W razie potrzeby wyjaśnienia różnicy - odsyłam do prawa budowlanego).
            • Gość: arm Re: Muchobór Wielki - rondo IP: *.prokom.pl 05.09.06, 08:01
              A czy ktoś wie, jakie są plany w stosunku do ulicy Trawowej? Buduje się tam nowe
              osiedle Morelowe, a sama ulica to bagno jak popada, a pustynia piaskowa, jak
              jest sucho.
              • Gość: jynx1 Re: Muchobór Wielki - rondo IP: *.core.lanet.net.pl 08.09.06, 17:53
                Ponoć do stycznia 2007 odcinek ulicy "obok budynku" wzdłuż Trawowej zostanie
                wykonany, nie wiadomo jednak nic na temat innych "odcinków".
            • Gość: gron Re: Muchobór Wielki - rondo IP: 212.160.138.* 08.09.06, 16:05
              nie wiem czy dobrze zrozumialem:

czyli dwupasmowka na Minskiej ma byc prawie az do ronda przy kosciele ( tzn do
              wyskokosci ul. Zagony)? Na ul. Stanislawowskiej to sobie nie wyobrazam
              szerszej ulicy ze wzgledu na waska zabudowe. Z reszta sadzilem ze bedzie jakis
              sensowny objazd Muchoboru Wielkiego (moze wlasnie ten lacznik) aby samochody
              ciezarowe i inne auta ktore nie traktuja MW jako docelowego przystanku nie
              robily nadmiernego, niepotrzebnego tloku. A tu widze ze jednak
              wybuduja "autostrade" i Minska zamiast peryferyjnej (chociaz glownej) drogi
              osiedlowej bedzie dosyc halasliwa tranzytowka. Chociaz z drugiej strony jak juz
              wybuduja obwodnice autostradowa to moze nie bedzie tak zle...

a jaka rola jest przewidziana dla Awicenny?
              • Gość: jynx1 Re: Muchobór Wielki - rondo IP: *.core.lanet.net.pl 19.09.06, 20:45
                Jak zrobią AOW i łącznik muchoborski nei powinno być tak zle, jedyny problem to
                kiedy zrobia ;)
    • garym Re: Muchobór Wielki 10.10.06, 12:18
      Zapraszam na nowa strone:
      muchoborwielki.wroclaw.pl/
      oraz forum dyskusyjne:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43476
    • Gość: moconmor Re: Muchobór Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:29
      Mi rewelacja, pozdrawiam całą ekipe sąmsiadów:)
    • Gość: PIOTR KREDYT!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:13
      POLECAM WSZYSTKIM DORADCE FINANSOWEGO, KTÓRY POMOŻE WAM WYBRAĆ NAJTAŃSZY KREDYT
      SPOŚRÓD NAJLEPSZYCH BANKÓW W POLSCE-
      EMILIA WĘGRZYN (emFinanse Grupa BRE Banku SA)
      0502-653-605

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka