Dodaj do ulubionych

AS-BAU raz jeszcze

IP: *.crowley.pl 21.10.05, 11:51
Czy macie jakiś sposób żeby pogonić As-Bau i zmusić ich do bardziej
efektywnego kontaktu z wykonawcą, którego już nie ma na ich budowie? To już
50 dni poślizgu a ja dalej kluczy nie mam. Jestem bezsilny, bo pisma nic nie
dają, a straszyć sądem nie chcę - to bez sensu.
Obserwuj wątek
    • mps64 Re: AS-BAU raz jeszcze 22.10.05, 09:37
      Witam
      Moi znajomi mieli odbior na Drohobyckiej w tym tygodniu. Nie wiem co prawda czy
      odebrali ale na 100% mieli odbior.
    • Gość: Barber Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:03
      Napisz pismo do Polskiego Związku Firm Developerskich do którego należy As-
      bau.Opisz sytuacje i jak As-bau traktuje klienta. To jest niedopuszczalne bo As-
      bau nie realizuje punktów kodeksu, którym się tak podpiera.Może to ich
      zmobilizuje.Ja tak zrobiłam.Jestem z Drohobyckiej ale nie odebraliśmy
      mieszkania bo były usterki.
      • Gość: Darek Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.crowley.pl 25.10.05, 10:07
        Jestem tuz przed odbiorem. Barber jakie usterki znalezliscie, na co nalezy
        pilniej zwrocic uwage ?? Napisz lub podaj kontakt do siebie. Nie chcialbym
        czegos pominac przy odbiorze i pozniej walczyc o usuniecie usterki
      • Gość: liber Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.neurosoft.pl 25.10.05, 12:51
        No właśnie. Jakie to były usterki?
        Też niedługo czeka mnie odbiór.
        • Gość: greymanho Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.crowley.pl 25.10.05, 15:04
          U mnie jak na razie najpoważniejsza usterka to dwie rewizje sanitarne w
          mieszkaniu (!) (parter) :)
        • Gość: Sasiadka Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.orange.pl 26.10.05, 00:32
          Piekielne problemy z wilgocia... widzialam wszystko na roznych etapach budowy...
          tam wszystko plywalo... ja na szczescie dopilnowalam zeby mi dokladnie
          wysuszyli...i dopiero po potwierdzeniu od firmy ktora to suszyla ze jest OK
          odebralam... i teraz spie spokojnie.

pozdrawiam sasiadow
          • Gość: Gostek Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 05:31
            Jesli mozna cos podpowiedziec to nie odbierajcie mieszkania z jakimikolwiek
            usterkami. Po odebraniu AS-Bau od razu o was zapomni i o waszych usterkach
            • garfielg Re: AS-BAU raz jeszcze 26.10.05, 10:15
              Radzę uważać na te usterki. Na moim przeglądzie przedodbiorowym strona As-Bau
              zapewniała mnie, że wszelkie usterki zrobi się po odbiorze. Tylko kto je zrobi,
              wątpię że As-Bau. Największym problemem tego budynku jest wilgoć. W moim
              mieszkaniu pojawił się grzyb.
              • Gość: liber Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.10.05, 15:25
                > Radzę uważać na te usterki. Na moim przeglądzie przedodbiorowym strona As-Bau
                > zapewniała mnie, że wszelkie usterki zrobi się po odbiorze. Tylko kto je zrobi,

A to ciekawe. Ja na przeglądzie usłyszałem, że on jest po to właśnie, żeby
                usunęli przed odbiorem (w co notabene i tak nie wierzę ;))

> Największym problemem tego budynku jest wilgoć. W moim
                > mieszkaniu pojawił się grzyb.

Zamoczone ściany to i ja mam, choć wyglądało że to już tylko ślady a ściany są
                suche. Co zamierzasz zrobić? Myślisz, że skucie tynku i zrobienie od nowa wystarczy?
                • garfielg Re: AS-BAU raz jeszcze 26.10.05, 15:32
                  Skontaktowałam się ze specjalistą w tej dziedzinie. Poradził mi, żeby nie
                  odbierać mieszkania dopóki usterki (szczególnie te związane z wilgocią) nie
                  zostaną usuniete. Poza tym stwierdził, że organoleptycznie (tzn.wzrokowo czy
                  przez dotkniecie ścian) nie jestem w stanie stwiedzić wilgotności. Jest to w
                  stanie zrobić jedynie specjalista.
                  Ale to nie wszystko! Poza tym istnieje problem klatek schodowyh na których nie
                  ma grzejników. Jeżeli nawet przy najlepszej wersji da się osuszyć super
                  mieszkania co z klatkami, na nich prędzej czy później MOŻE (ALE WCALE NIE MUSI)
                  pojawić się wilgoć, która cudownie potrafi się roznieść po całym budynku.
                  • Gość: liber Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.10.05, 16:10
                    No ja nie zamierzam odebrać jeśli cokolwiek będzie nie tak.

Rozumiem, że przed odbiorem trzeba by zamówić fachowca do pomiaru wilgotności
                    ściany tak jak to się robi z podłogą przed układaniem?

Z klatką jest chyba większy problem...
                    • garfielg Re: AS-BAU raz jeszcze 26.10.05, 18:27
                      Z podłogą jest innego rodzaju problem, zależy czy układasz kafle, czy panele,
                      jeszcze inaczej jest z parkietem. Radzę poszukać dobrego fachury. Poza tym
                      szukam kontaktu z mieszkańcami klatek K1-K9, zainteresowanym podaję mojego
                      maila: garfielg@gazeta.pl
            • Gość: liber Re: AS-BAU raz jeszcze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.10.05, 15:21
              To bardzo dobra rada :) Podpiwsuję się obiema ręcami.
              Ale w sumie dotyczy wszystkich deweloperów.
              Doświadczali tego wszyscy moi znajomi, niezależnie do firmy w której kupowali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka