Dodaj do ulubionych

Wrobis Developer - Wasze opinie

IP: *.aig.pl 07.08.06, 13:40
Zrealizowane dotąd inwestycje wyglądają całkiem ok...
Ale jak, tak naprawdę, wygląda standard wykonania (od wewnątrz)? terminowość?
obsługa klienta?
Dzięki za wszystkie uwagi.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: ka-ja Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 23.08.06, 17:54
      Wrobis deweloper nic dotąd nie zbudował. To firma która istnieje od kwietnia tego roku. Pewnie mówisz o inwestycjach Wrobisu SA, ale on jest tylko wykonawcą budynku. Dodatkowo firma cały budynek zamierza realizowac za pieniądze klientów. Chca skończyc do końca 2007r 12 piętrowy blok + 3 kondygnacyjny garaz a na placu budowy nawet dzwigu nie ma (pewnie szekaja az ludzie kupia mieszkania). Szczerze to myslalam o zakupie mieszkania na Strzegomskiej ale rezygnuje. Nie bede topic 1/3 dlugosci mojego zycia przeznaczonego na splanie kredytu w niepewna inwestycje niepewnej firmy.
      • Gość: gość Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 23.08.06, 19:04
        Ja tez sie wacham. Na razie na nie... Ktos z Was kupił????
        • Gość: Sanchez Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 23.08.06, 19:37
          Ale co miał kupić jeśli jeszcze nie ma nawet wzoru umowy przedwstępnej!
      • Gość: Gość Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: 194.54.21.* 23.08.06, 19:43
        Do końca 2007 r. na pewno tego nie wybudują. Przy pierwszej inwestycji
        dewelopera tylko rachunek powierniczy. Nie ma co wpłacać (wtapiać) pieniędzy
        deweloperowi. TYLKO RACHUNEK POWIERNICZY>
      • Gość: m Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.aig.pl 24.08.06, 13:51
        Pytałaś wprost, czy istnieje jakiś fundusz na zrealizowanie tej inwestycji? Czy
        też zamierzają finansować wszystko za pieniądze klientów?
        A dźwig już jest- nie żebym ich broniła...
        • Gość: zosia Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.06, 16:04
          no to rewelacja skoro jest już dzwig
          • Gość: ka-ja Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 24.08.06, 16:45
            całość inwestycji ma być zrealizowana za pieniądze klientów. Nie żebym złośliwie krytykowała po prostu jak dla mnie za duże ryzyko...A jesli chodzi o termin to inne firmy budują 4 piętrowy budynek w rok...oni chcę zbudowac wielki wieżowiec i to z trzy piętrowym parkingiem a jeszcze nie zaczeli budować. Pewnie czekaja na kase od klientów. Jesli zbiora tylu naiwniaków/albo szczęściarzy (zalezy czy sie inwestycja uda bo dla mnie to 50 na 50) to i tak zanim zaczna podpisywać umowy minie jeszcze co najmniej miesiąc. Potem nastepny miesiac aż ludzie dostana kredyty im wpłaca i dopiero mogą budowac. Po za tym zagadka sa tez koszty eksploatacji (portiernia, garaze, trawnik, windy itd) a nie potrafia podać nawet orientacyjnej ceny czynszu. Ja juz zrezygnowałam. Po prostu ostrzegam innych i to nie po to zeby zrezygnowali ale po to żeby pomysleli i sprawdzili wszystko dokładnie.
          • Gość: jolka Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:16
            tez mio rewelacja!
    • Gość: gosc Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.aig.pl 04.09.06, 15:41
      a umów jak nie ma, tak nie ma!
      • rok1978 Re: Wrobis Developer - Wasze opinie 11.09.06, 12:02
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> a umów jak nie ma, tak nie ma!

umowy już są.
        Chwilami krew mnie zalewa - wszelkie ryzyko zwiazane z ta inwestycja przenoszone
        sa na zamawiajacych! Jesli na terenie znajdzie sie np. jakas rura
        uniemozliwiajaca budowe to za jej usuniecie zamawiajacy beda dodatkowo placic?
        (tak interpretuje jeden z zapisow)

Nie ma tez ani slowa o ew. roznicach pomiarowych. Roszczenia z ich strony sa
        olbrzymie, a przeciez to ich pierwsza inwestycja i powinni byc bardzo elastyczni.

Zastanawiam sie nad podpisaniem - kusi mnie fakt, ze buduje Wrobis SA i Wrobis
        Developer nie powinien chciec zepsuc marki Wrobis...

Miał ktoś może okazję się zapoznać z umowami? A moze ktos juz podpisal?
    • karpis1 Re: Wrobis Developer - Wasze opinie 15.09.06, 15:41
      czy znacie nazwisko osoby zatrudnionej do obsługi klienta we Wrobis-developer?
      • Gość: willy Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.e-wro.net.pl 16.09.06, 13:56
        karpis1 napisała:

> czy znacie nazwisko osoby zatrudnionej do obsługi klienta we Wrobis-developer?

moze warto zadzwonic i zapytac?
        • Gość: hiza Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.09.06, 21:25
          Pani zatrudniona w dziale sprzedaży jest bardzo miła i zorientowana ale za
          wiele nie chce zdradzić. Umowy na piętra OD 7-11 mają być podpisane do 25-09-
          2006r. WTEDY ogłoszą dopiwro ceny mieszkań na niższych poziomach, ale zdaje
          się, że nie sprzedadzą tego tak szybko. Ja mam rezerwację ale z podpisaniem
          umowy czekam do ostatniej chwili, bo nie wiem jak naprawdę z tą inwestycją
          jest?? Mam pewne obawy. Kopią dopiero pod fundament, NIE WIEM CZY TO NIE ZA
          MAŁO CZASU?? może KTOŚ ZNA WIĘCEJ SZCEGÓŁÓW???? A MOŻE KTOŚ ZNA INWESTYCJĘ U
          INNEGO DEVELOPERA ZA ZBLIŻONĄ CENĘ???
          • Gość: Dakota Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.180.219.81.magma-net.pl 19.09.06, 18:42
            Ja sie umowilem na podpisywanie umowy w Piatek...mam nadzieje ze wszysko wypali.
            Duza czesc zamierzam wplacic po podpisaniu umowy, reszta na kredyt. Podobno
            wszystkie mieszkania sa juz zarezerwowane (7-11 pietra). Mysle ze kolejne
            mieszkania beda drozsze (2-6pietra). Licze na to ze Wrobis nie wkopie sie na tej
            inwestycji. Nie chce juz czekac dluzej z kupnem mieszkania bo ceny jakos wydanie
            nie zmniejszaja szybkosci wzrostu, a mieszkac gdzies trzeba. Rzeczywiscie w
            umowie duzo niepewnosci przechodzi na Zamawiajacego. Pytalem dzis o sytuacje w
            ktorej ceny materialow budowlanych wzrosna - dostalem odpowiedz ze kosztorysy
            zostaly zrobione z pewna rezerwa i nie powinno byc wzrostu ceny z tego powodu.
            (Alekto ich tam wie...) Jedyna sytuacja prawdopodobna to wzrost podatku
            vat...ale podobno Vat wzrosnie selektywnie - tylko dla duzych mieszkan i tych z
            rynku wtornego. Czy ktos sie moze wiecej wypowiedziec na ten temat???

Pozdrawiam, Czekam na kolejne opinie i ciekawostki zwiazane z investycja.!
            • Gość: justyna Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.telsat.wroc.pl 25.02.07, 21:00
              Mam jutro podpisać umowę przedswtępną u notariusza, ale martwi mnie ta "wstępna
              cena sprzedaży" - mam wrażenie, że po zakończeniu inwestycji będzie trzeba
              dopłacić. Proszę o jakieś Wasze doświadczenia, szczególnie tych osób które już
              podpisały.
              Pozdrawiam
              Justyna
              • Gość: olo Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:27
                Ja podpisałam dzisjaj. Jak myślicie dotrzymają terminu?
                • Gość: 78 Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.e-wro.net.pl 03.03.07, 16:21
                  ja wierzę, że oddadzą przed terminem
                  Mam na budowę 200m i codziennie widzę, że robotnicy zaczynają o 7.30 a koncza o
                  19stej. Czesto pracuja takze w soboty. Nie widze powodow, dla ktorych mialoby
                  byc opoznienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka