Gość: megs IP: *.aig.pl 07.08.06, 13:40 Zrealizowane dotąd inwestycje wyglądają całkiem ok... Ale jak, tak naprawdę, wygląda standard wykonania (od wewnątrz)? terminowość? obsługa klienta? Dzięki za wszystkie uwagi. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ka-ja Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 23.08.06, 17:54 Wrobis deweloper nic dotąd nie zbudował. To firma która istnieje od kwietnia tego roku. Pewnie mówisz o inwestycjach Wrobisu SA, ale on jest tylko wykonawcą budynku. Dodatkowo firma cały budynek zamierza realizowac za pieniądze klientów. Chca skończyc do końca 2007r 12 piętrowy blok + 3 kondygnacyjny garaz a na placu budowy nawet dzwigu nie ma (pewnie szekaja az ludzie kupia mieszkania). Szczerze to myslalam o zakupie mieszkania na Strzegomskiej ale rezygnuje. Nie bede topic 1/3 dlugosci mojego zycia przeznaczonego na splanie kredytu w niepewna inwestycje niepewnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 23.08.06, 19:04 Ja tez sie wacham. Na razie na nie... Ktos z Was kupił???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanchez Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 23.08.06, 19:37 Ale co miał kupić jeśli jeszcze nie ma nawet wzoru umowy przedwstępnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: 194.54.21.* 23.08.06, 19:43 Do końca 2007 r. na pewno tego nie wybudują. Przy pierwszej inwestycji dewelopera tylko rachunek powierniczy. Nie ma co wpłacać (wtapiać) pieniędzy deweloperowi. TYLKO RACHUNEK POWIERNICZY> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.aig.pl 24.08.06, 13:51 Pytałaś wprost, czy istnieje jakiś fundusz na zrealizowanie tej inwestycji? Czy też zamierzają finansować wszystko za pieniądze klientów? A dźwig już jest- nie żebym ich broniła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.08.06, 16:04 no to rewelacja skoro jest już dzwig Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-ja Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.magma-net.pl 24.08.06, 16:45 całość inwestycji ma być zrealizowana za pieniądze klientów. Nie żebym złośliwie krytykowała po prostu jak dla mnie za duże ryzyko...A jesli chodzi o termin to inne firmy budują 4 piętrowy budynek w rok...oni chcę zbudowac wielki wieżowiec i to z trzy piętrowym parkingiem a jeszcze nie zaczeli budować. Pewnie czekaja na kase od klientów. Jesli zbiora tylu naiwniaków/albo szczęściarzy (zalezy czy sie inwestycja uda bo dla mnie to 50 na 50) to i tak zanim zaczna podpisywać umowy minie jeszcze co najmniej miesiąc. Potem nastepny miesiac aż ludzie dostana kredyty im wpłaca i dopiero mogą budowac. Po za tym zagadka sa tez koszty eksploatacji (portiernia, garaze, trawnik, windy itd) a nie potrafia podać nawet orientacyjnej ceny czynszu. Ja juz zrezygnowałam. Po prostu ostrzegam innych i to nie po to zeby zrezygnowali ale po to żeby pomysleli i sprawdzili wszystko dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:16 tez mio rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.aig.pl 04.09.06, 15:41 a umów jak nie ma, tak nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: Wrobis Developer - Wasze opinie 11.09.06, 12:02 Gość portalu: gosc napisał(a): > a umów jak nie ma, tak nie ma! umowy już są. Chwilami krew mnie zalewa - wszelkie ryzyko zwiazane z ta inwestycja przenoszone sa na zamawiajacych! Jesli na terenie znajdzie sie np. jakas rura uniemozliwiajaca budowe to za jej usuniecie zamawiajacy beda dodatkowo placic? (tak interpretuje jeden z zapisow) Nie ma tez ani slowa o ew. roznicach pomiarowych. Roszczenia z ich strony sa olbrzymie, a przeciez to ich pierwsza inwestycja i powinni byc bardzo elastyczni. Zastanawiam sie nad podpisaniem - kusi mnie fakt, ze buduje Wrobis SA i Wrobis Developer nie powinien chciec zepsuc marki Wrobis... Miał ktoś może okazję się zapoznać z umowami? A moze ktos juz podpisal? Odpowiedz Link Zgłoś
karpis1 Re: Wrobis Developer - Wasze opinie 15.09.06, 15:41 czy znacie nazwisko osoby zatrudnionej do obsługi klienta we Wrobis-developer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.e-wro.net.pl 16.09.06, 13:56 karpis1 napisała: > czy znacie nazwisko osoby zatrudnionej do obsługi klienta we Wrobis-developer? moze warto zadzwonic i zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiza Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.09.06, 21:25 Pani zatrudniona w dziale sprzedaży jest bardzo miła i zorientowana ale za wiele nie chce zdradzić. Umowy na piętra OD 7-11 mają być podpisane do 25-09- 2006r. WTEDY ogłoszą dopiwro ceny mieszkań na niższych poziomach, ale zdaje się, że nie sprzedadzą tego tak szybko. Ja mam rezerwację ale z podpisaniem umowy czekam do ostatniej chwili, bo nie wiem jak naprawdę z tą inwestycją jest?? Mam pewne obawy. Kopią dopiero pod fundament, NIE WIEM CZY TO NIE ZA MAŁO CZASU?? może KTOŚ ZNA WIĘCEJ SZCEGÓŁÓW???? A MOŻE KTOŚ ZNA INWESTYCJĘ U INNEGO DEVELOPERA ZA ZBLIŻONĄ CENĘ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dakota Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.180.219.81.magma-net.pl 19.09.06, 18:42 Ja sie umowilem na podpisywanie umowy w Piatek...mam nadzieje ze wszysko wypali. Duza czesc zamierzam wplacic po podpisaniu umowy, reszta na kredyt. Podobno wszystkie mieszkania sa juz zarezerwowane (7-11 pietra). Mysle ze kolejne mieszkania beda drozsze (2-6pietra). Licze na to ze Wrobis nie wkopie sie na tej inwestycji. Nie chce juz czekac dluzej z kupnem mieszkania bo ceny jakos wydanie nie zmniejszaja szybkosci wzrostu, a mieszkac gdzies trzeba. Rzeczywiscie w umowie duzo niepewnosci przechodzi na Zamawiajacego. Pytalem dzis o sytuacje w ktorej ceny materialow budowlanych wzrosna - dostalem odpowiedz ze kosztorysy zostaly zrobione z pewna rezerwa i nie powinno byc wzrostu ceny z tego powodu. (Alekto ich tam wie...) Jedyna sytuacja prawdopodobna to wzrost podatku vat...ale podobno Vat wzrosnie selektywnie - tylko dla duzych mieszkan i tych z rynku wtornego. Czy ktos sie moze wiecej wypowiedziec na ten temat??? Pozdrawiam, Czekam na kolejne opinie i ciekawostki zwiazane z investycja.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.telsat.wroc.pl 25.02.07, 21:00 Mam jutro podpisać umowę przedswtępną u notariusza, ale martwi mnie ta "wstępna cena sprzedaży" - mam wrażenie, że po zakończeniu inwestycji będzie trzeba dopłacić. Proszę o jakieś Wasze doświadczenia, szczególnie tych osób które już podpisały. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:27 Ja podpisałam dzisjaj. Jak myślicie dotrzymają terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Wrobis Developer - Wasze opinie IP: *.e-wro.net.pl 03.03.07, 16:21 ja wierzę, że oddadzą przed terminem Mam na budowę 200m i codziennie widzę, że robotnicy zaczynają o 7.30 a koncza o 19stej. Czesto pracuja takze w soboty. Nie widze powodow, dla ktorych mialoby byc opoznienie. Odpowiedz Link Zgłoś