o25 04.11.06, 13:07 Chciałbym kupić mieszkanie na rynku pierwotnym od uczciwych ludzi(może jestem naiwny). Czy ktoś spotkał się we Wrocławiu z solidnym deweloperem. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mtr Re: Developer Wrocław IP: *.os1.kn.pl 04.11.06, 14:27 Jeszcze sie taki nie narodzil, co by wszystkim dogodzil. Chocby nie wiem jaki super deweloper, to i tak znajdzie sie kilku niezadowolonych i oni beda najbardziej krzyczec. Ogolnie, to najpierw znajdz wstepnie swoje M, a pozniej przeszukaj to forum i zobacz, co znajdziesz na tego developera. Z reguly pozytywow nie znajdziesz. Twoim kryterium powinno byc: im mniej negatywnych watkow, tym lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Developer Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.06, 22:17 polecam developera z GRUPY kapitałowej GANT ma najlepsze warunki finansowania 10% ceny reszta po wybudowaniu , na styczen sprzedaz rusza ale ceny beda jak wszedzie natomiast najlepiej organizuje. Gozej ponoc z wykonawca INTAKUS BART ale i tak sie opłaca www.gant.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Developer Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 16:11 polecam asm www.asm-inwestycje.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wziuu Re: Developer Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:15 Witam, Jeśli szukasz solidnego dewelopera to na pewno NIE "ATRIUM"- budują na partynicach. Takich patałachów i kłamców dawno nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Developer Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:52 Polecam Janbud - (teraz Locus) - mimo że są zalatani - wg mnie bardzo porzadni i uczciwi :) teraz inwestycja na Wietrznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arual Re: Developer Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:38 Witam Ktoś napisał o Intakusie i firmie Gant. Nasze pierwsze mieszkanie kupiliśmy od Intakusa, który mieszkania, które nie miały chętnych (to było ponad 6 lat temu)- tak były takie czasy "oddał" miastu, na mieszkania komunalne!!!To była cała historia:Gant miał miastu wybudować mieszkania komunalne, zainkasował pieniądze i nic nie wybudował. Intakus w rozliczeniu dostał działkę między Zoo a Wittigowem. Więc jak słyszę, że te dwie firmy są porządne to coś mi się gotuje. Udało nam się mieszkanie intakusowskie sprzedać (rewelacyni sąsiedzi, wieczny syf na klatkach)i teraz mieszkamy na osiedlu budowanym przez firmę Safehome - budują osiedle na Wojnowie. I wiadomo jak ktoś napisał, że nie ma takiej firmy, która wszystko i wszystkim zrobi dobrze, ale jak narazie nie możemy narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Developer Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.07, 14:31 przyłączam się do "przedmówcy" - a.s.m. inwestycje sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Developer Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 06:04 Polecam AS-BAU , bardzo solidna firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Developer Wrocław IP: 82.160.135.* 26.01.07, 09:10 Polecam Fokus developer solidni konkretni fachowi pozdrawiam Krysia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Developer Wrocław IP: *.promax.media.pl 19.04.07, 22:00 Nie polecam, niesolidni odbiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Developer Wrocław IP: *.as.kn.pl 23.04.07, 19:23 Nie polecam WESTBUDU. Budowa z nim to istny cyrk, TY -inwestor musisz trzymać się narzuconych reguł, Westbud zachowuje sie jak dyktator . Anuluje ustalenia, niedługo wygra z Białorusią za krzewienie dyktatury. Zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbiorek Re: Developer Wrocław IP: 194.146.120.* 24.04.07, 11:39 Tak. Zgadzam się w przedmówcą. WESTBUD to banda patałachów i lewusów. Odebrałem mieszkanie przez nich budowane. Nie potrafią prostu postawić ściany, sufit to "fale Dunaju", nie mówiąc o innych szczegółach. Trzymajcie się od nich z daleka!!! Zbiorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechęcony Re: Developer Wrocław IP: *.as.kn.pl 25.04.07, 21:32 zgadza się. ustalenia mają gdzieś, stawiaja pod ścianą w najmniej spodziewanym momencie, prawo jest dla nich chińszczyzną, do Prezesa nie można się dodzwonić, a z blondyną w biurze nie ma o czym porozmawiać, bo wiedzy jej brakuje bardzo a zachowuje się tak bezczelnie jakby pozjadała wszystkie rozumy. z etapu na etap jest gorzej, są mili tylko przy podpisywaniu umowy. Nie wyobrażam sobie nawet jak będą sie zachowywać przy budowaniu tych wstrzymanych mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apaluza Re: Developer Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:13 O jakich wstrzymanych mieszkaniach Pan pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Developer Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.07, 10:26 Zgadza się. Mam podobną opinie dotycząca firmy Wesbud (Inter-es). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Developer Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:43 Nie rozumiem dlaczego firma Westbud powiązana została z firmą Inter-es. Kupiłam od dewelopera Inter-es dwa mieszkania przy ul. Słowiańskiej i jestem bardzo zadowolona. Właściciel super gość, konkretny facet, pełny profesjonalizm. Polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechęcony Re: Developer Wrocław IP: *.as.kn.pl 26.04.07, 20:44 firma wystawiła na sprzedaż mieszkania w budynku przy Gagarina. Wstrzymali sprzedaż , bo mieli niezgodności w projektach. Podobno nie mieli pozwolenia na budynek trzypiętrowy, ale zachłanność wzięła górę i zrobili taki projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
wild6 Re: Developer Wrocław 29.04.07, 14:02 mam dla cibie propozycje.Skontaktuj sie ze mna mailem prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Developer Wrocław IP: *.ukonline.co.uk 01.05.07, 09:35 kupila Pani mieszkanie przy Slowianskiej i jest Pani zadowolona? A moge wiedziec z czego? Nie wiem kiedy kupowala Pani to mieszkanie, ale ona na ich stronie w pierwszej wersji mialo byc gotowe 2006, potem zmienili na 2007 (coz tylko rok opoznienia), ponad to z 3,5 tys podniesli znacznie cene. A sama budowowa - zaglada Pani na nia? Bo tak opieszale budowanego bloku to jeszcze nie widzialem. Poza tym nie wiem czy zastanowila sie Pani nad lokalizacja, fakt do rynku blisko i wlasciwe wszedzie da sie szybko dojechac, ale dzielnica jest okropna. Jesli ma Pani okna od ulicy to towarzystwo zajezdni tranwajowej do sie bardzo odczuc, szczegolnie rano gdy wyjezdzaja i kolo 23 jak sie zjezdzaja. Poza tym mieszka tu duzo cyganow jak i miejscowych meneli i ten odcinek Srodmiescia nie nalezy do najbezpieczniejszych, oczywiscie do wszystkiego sie do przyzwyczaic i faktycznie bliskosc do kazdej czesci Wroclawia ma plusy, ale naprawde okolica jest nie ciekawa. ale odbiegam od tematu bo pytanie moje brzmi z czego jest Pani taka zadowolona? Owszem Pan prezes umiem pieknie czarowac , ale czy procz tego jest jeszcze cos? Odpowiedz Link Zgłoś