Dodaj do ulubionych

SM OSADA budynek nr 14 i 15

IP: *.telsat.wroc.pl 09.01.07, 20:09
witam,
mam pytanie do osób które kupiły mieszkanie w budynku 14,15 czy wiedzieliście
że w mieszkaniach na parterze będą tarasy, czy były one ujęte w projekcie?
no i czy ktoś wie ile trzeba będzie za nie dopłacać za m2:)?

Pozdrawiam i dziękuje za informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:43
      witam,
      kupiłam mieszkanie na parterze w bud.14. Na planie mam balkon i z tego co wiem
      tak w istocie ma być. Nie mam pojęcia o tarasach ani tym bardziej o dopłacie za
      nie. Czy to dotyczy wszystkich mieszkań na parterze? ja zakupiłam 3 pok.
      jestem jeszcze na gg, chętnie pogadam na ten temat z sąsiadem:)
      Ulka
      gg 1427246
      • Gość: Krzysiek Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.telsat.wroc.pl 09.01.07, 22:16
        czesc Ula,
        pytam, bo widzę, że mieszkania od strony południowej w budynku 14 mają
        wybudowane tarasy, i ciekawi mnie czy to było ujęte w planach projektowych a co
        za tym idzie, pewnie będzie za nie dopłata. Ja akurat kupiłem mieszkanie (3
        pokoje parter) w budynku 18 ale nas już poinformowano o tym, że
        najprawdopodobniej będą tarasy za dopłatą, ze względu na parking podziemny.
        Jak było u Was?
        Pozdrawiam sąsiadkę
        Krzychu
        • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:20
          Ja kupiłam mieszkanko praktycznie w ostatniej chwili, wyboru nie miałam
          wielkiego:), ale moje z całą pewnością ma balkon, być może jakies inne
          mieszkania maja tarasy, więc tych tarasów troszke zazdroszcze:)))
          pozdrawiam
          • Gość: Krzysiek Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.telsat.wroc.pl 10.01.07, 18:11
            cześć Ulka:) chyba mnie nie do końca zrozumiałaś:)
            otóż tak.... wszystkie mieszkania od strony południowej mają tarasy i będą je
            miały najprawdopodobniej mieszkania położone po stronie zachodniej.
            Tarasy nie były przewidziane w projekcie tylko wszyscy mieli mieć tylko
            balkony.I balkony nadal są z tym że oprócz nich na skutek powstania garaży
            podziemnych powstały tarasy położone bezpośrednio przy balkonach.
            Mieszkam tuż obok więc widze jak to wygląda.
            Do Ciebie będzie należała decyzja czy decydujesz sie na taras położony przy
            Twoim potencjalnym balkonie czy zostajesz tylko przy balkonie:)
            jeśli oczywiście Twoje mieszkania znajduje się od strony południowej lub
            zachodniej, tak wygląda sytuacja z tego co udało mi się ustalić w Sm Osada.

Pozdrawiam
            Sąsiad:)
            • Gość: Ewa Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:37
              Jeżeli chodzi o mieszkania na parterze w bloku nr 14 i 15 to bedzie tak jak w
              projektach, czyli każe mieszkanie bedzie miało balkon. Natomiast tarasy, które
              powstały w wyniku wybudowania garaży podziemnych nie będą dostępne dla
              mieszkanców. Będzie to murek, na którym będzie posadzona trawa. Z tego co
              widziałem to jest to wspaniałe udogodnienie dla złodzieja. Nic tylko trzeba
              zamontować rolety w oknach.
              • Gość: osadnik Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.telsat.wroc.pl 10.01.07, 21:51
                z tego co słyszałem w SM Osada to Krzysiek ma rację,
                oczywiście balkony będą tak jak w planie ale ze względu na parkingi podziemne
                będą również tarasy tuż obok balkonów które można będzie wykupić.
                Budynki będą połączone ze sobą z tego co widzę... kto wie byc moźe w tym
                miejscu planują posiać trawkę bo raczej nikt nie bedzie reflektował na 80
                metrowe tarasy powstałe w ten sposób:)
                Proponuje zadzwonić do Osady i zapytać żeby rozwiać wątpliwości.
                Pozdrawiam
                • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:00
                  hmm,
                  jutro zamierzam odwiedzić budowe, to podpytam sie kierownika o co chodzi z tymi
                  tarasami. Idę walczyć o zdemontowanie scianki działowj , której nie chciałam, a
                  która jest na skutek kiepskiego przepływu informacji między Osadą a przyszłymi
                  lokatorami(to tak na marginesie)ufff...
                  jestem spoza Wrocławia i dawno nie byłam na budowie, mam nadzieje ze jutro
                  bede wiedziała co z tymi tarasami.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: osadnik Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.telsat.wroc.pl 10.01.07, 22:17
                    Ulka powodzenia jutro:)
                    masz rację co do tego nędznego przepływu informacji między osadnikami,
                    koniecznie trzeba to zmienić:)
                    daj znać jak Ci poszło no i co z tymi tarasami.

Pozdrawiam
                    • Gość: osadnik Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.telsat.wroc.pl 11.01.07, 20:42
                      cześć ULKA:)
                      napisz co dziś udało Ci się zwojować i ustalić w Osadzie.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:49
                        Witam,
                        jestem już po wizycie zarówno na budowie jak i w spółdzielni. Sprawa tarasów-
                        na budowie niewiele wiedzą, co się z tym stanie, jeden z kierowników
                        zażartował, ze trawę tam posadzą:), natomiast w spółdzielni usłyszałam, ze na
                        razie nie ma pomysłu jak bedzie wyglądała sprawa tarasów, nie wiedzą czy będą
                        sprzedawać, a jeśli tak, to w jakiej cenie itp... - czyli niewiele się
                        dowiedziałam:(
                        Jeśli zaś codzi o walkę ze ścianką działową, to przyznano w spółdzielni, że
                        niedopilnowali zmian, które chcieli wprowadzić niektórzy lokatorzy i zobaczą co
                        da się zrobic w mojej sprawie. Na razie ustaliłam, ze nie bedzie kładziony tam
                        tynk, a oni mają się dogadac z wykonawca co do rozbiórki. Jutro beda dzwonić do
                        mnie, jak to ma konkretnie wygladać. Pan na budowie przyznał także , ze
                        wykorzystuja dobrą pogodę i budują jak "leci", czyli nieszczególnie
                        uwzględniają zmiany, hehehe. Z tego co widziałam nieźle idą z tą budową
                        naprzód, mam nadzieje ze oddadzą w terminie i w cenie z umowy.
                        Pozdrawiam wszystkich
                        • Gość: czarek Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.mofnet.gov.pl 12.01.07, 12:33
                          kupiłem mieszkanie w budynku 16,tam co prawda tarasów nie będzie na 100% ale
                          tak przypatrując sie całej sprawie na zdrowy rozum.... bardziej Spółdzielni
                          będzie się opłacało sprzedać tarasy osobom zamieszkującym na parterze niż
                          obsiać je trawą:)
                          co do budowy idą ostro faktycznie w końcu.... pogoda sprzyja:)
                          Pozdrawiam Osadników:)

• Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.07, 20:38
                          Ula, jak udało Ci się dostać na budowę i pogadać z kierownikiem, ja próbuję,
                          ale widać mało skutecznie, pozdrawiam przyszłą sąsiadkę :-)))
                          • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:52
                            Witaj Monika:)
                            z mojego dostania się na budowę w rezultacie niewiele wynikło - w spółdzielni i
                            tak mnie zlano, w koncu stanęło na tym, ze ścianka działowa już stoi, rozbiorą
                            więc ją na mój koszt (około 150 zł. No ale niech tak już bedzie:))
                            pozdrawiam
                            • monika.otfinowska Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 28.01.07, 18:53
                              Witam Ula, a jak i z kim załatwiłaś tą rozbiórkę ścianki między kuchnią a
                              pokojem? Też wolę zapłacić i mieć z głowy. Możesz coś podpowiedzieć? ciekawa
                              też jestem czy można zrezygnować np. z drzwi wewnętrznych i białego montażu, no
                              to chyba muszę się w tym tygodniu wybrać do spółdzielni, a jakie mieszkanie
                              zakupiłaś? może będziemy bliskimi sąsiadkami? ja mam 3 pokoje na trzecim
                              piętrze z balkonem na zachód; serdecznie pozdrawiam
                              • Gość: sąsiad Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.lanet.net.pl 29.01.07, 00:13
                                A ja mam 3 pokoje na drugim pietrze z balkonem też na zachód.A tak przy okazji
                                możesz zrezygnowac z bardzo wielu rzeczy tylko musisz złozyć pismo o rezygnacji
                                w spółdzielni.Pzdr.
                                • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:12
                                  Dzień dobry wszystkim,
                                  hej Monika, zakupiłam 3 pok mieszkanko na parterze,w pierwszej klatce od prawej
                                  strony patrząc od nasypu kolejowego..Jeśli zaś chodzi o rezygnacje - musiałam
                                  napisac pismo do spółdzielni, ze prosze o rozbiór ścianki działowej i
                                  oświadczenie ze pokryje koszty rozbiórki. Wszystkie rezygnacje trzeba złożyć
                                  pisemnie, nie wiem tylko czy nie jest za późno
                                • Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 20:32
                                  Drogi Sąsiedzie to z czego można jeszcze zrezygnować i czy wiesz do kiedy jest
                                  termin złożenia takiego pisma (mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno)
                                  pozdrowienia
                                  • Gość: sąsiad Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.lanet.net.pl 30.01.07, 23:58
                                    Witam!
                                    Można zrezygnować z takich rzeczy jak: tzw. biały montaż(armatura
                                    sanitarna),drzwi wewnętrzne łącznie z ościeżnicami,parapety wewn,gniazdka
                                    el.,włączniki itp. W moim przypadku zrezygnowałem również z grzejnika,drzwi WC
                                    ponieważ zdecydowałem się na połączenie łazienki z ubikacją.Jezeli chodzi o
                                    termin to proponuję zrobić to szybko gdyż panie ze spółdzielni dość często
                                    zmieniają ustalane wsześniej daty.Oczywiście wszystko na piśmie.W wypadku
                                    większych zmian można załatwić projekt zamienny mieszkania za "jedyne" 800 zł.
                                    u projektanta budynku-niejakiego inż. Jarząbka.Pzdr.
    • Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: 62.87.130.* 02.02.07, 15:21
      Witam sąsiadów, no jeszcze udało mi się zrezygnować z drzwi wewnętrznych i
      białego montażu, na ścianki działowe oczywiście jest za późno :-(((
      W poniedziałek idę na budowę oglądać jak ten nasz domek wygląda, mam nadzieję,
      że klucze dostaniemy w terminie, pozdrawiam
      • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:13
        Witaj Monika,
        bardzo Cię proszę o info w poniedziałek co tam słychać u nas na budowie.Ehhh
        też mam nadzieje, ze odbiór nastąpi w terminie. Tyle czasu czekałam spokojnie,
        ale już zaczyna mnie nosic:) Im bliżej czerwca, tym czekanie na upragnione m
        bardziej się dłuży. pozdrawiam
        • Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 20:28
          Cześć Ula,
          no to byłam w poniedziałek na obchodzie z kierownikiem budowy, wszystko wygląda
          ok, z dnia na dzień widać efekty, jest coraz lepiej (mieszkam na tym osiedlu
          więc obserwuję na bieżąco postępy, nawet w soboty pracują). Moje mieszkanie
          mieści się w skrzydle zachodnim i w przyszłym tygodniu mają tam już tynkować.
          Nieoficjalnie dowiedziałam się, że chcą oddać budynek pod koniec maja, byłoby
          świetnie!!! Mam tylko obawy, że skoro tak pędzą to będzie dużo niedociągnięć,
          ale nie będę na zapas krakać, zobaczymy jak będzie.
          Muszę Ci się przyznać, że jak zobaczyłam to swoje mieszkanie to trochę jestem
          rozczarowana, jest o wiele mniejsze niż sobie to wyobrażałam :-((( mam tylko
          nadzieję, że to złudzenie i że coś tam mi się jednak zmieści.
          Postaram się na bieżąco zdawać relacje z budowy, chociaż wracam ostatnio tak
          późno, że już nic nie widać, w końcu trzeba zarabiać na te nasze mieszkanka:-)))
          Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie
          pozdrowienia
          • Gość: eva Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 20:41
            Monika,
            dzieki za wiesci z budowy!
            umawialas sie jakos specjalnie z kierownikiem budowy, jakie godziny, itp.
            No i nie wiem czy juz zagladaliscie na swieze forum www.osadabrygada.fora.pl/ :)

pozdr.
            eva
            • Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.07, 21:09
              Tak trzeba się wcześniej umówić :-)))
              nie mogę się zalogować do tego nowego forum osadników, coś jest nie tak :-)))
              • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:32
                Witam,
                dzięki Monika za wieści, co do terminu oddania mam nadzieje, że koniec maja,
                początek czerwca będzie realne. Na forum wyczytałam, że niestety przewidują
                miesiąc opóźnienia, czyli odbiór przypadłby na lipiec.Mam jednak nadzieje, ze
                opóźnienia nie będzie.
                • Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 20:28
                  Cześć Ula
                  ja teraz będę bacznie obserwować co się dzieje, jak będę miała nowe wieści
                  napiszę
                  • Gość: ulenka Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:06
                    Hej Monika,
                    byłam dziś na budowie, a nawet we włsanym mieszkaniu. I odniosłam wrażenie,
                    podobnie jak ty, że jest ono...małe.:) Mam nadzieje, ze po wytynkowaniu itp,
                    moje wrażenie zniknie hehe
                    Ehhh ale wogóle miałam jazde z tą ścianką działową, historie normalnie nie
                    nadające sie do opisania na forum:( W kazdym razie ścianka działowa zostaje, po
                    odbiorze mieszkania po prostu sama ją rozbiore. Inaczej się tego ruszyć nie da!
                    masakra, wkurzyłam się, bo w spółdzielni było dogadane, pismo wysłane, a
                    tu...ZONK!ale trudno. Odbiore mieszkanko i wtedy jakieś zmiany wprowadze:(
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Monika Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.07, 20:43
                      Cześć Ula
                      No to mnie trochę załamałaś, że też masz takie wrażenie, jeśli chodzi o wymiar
                      mieszkania :-((( może jednak nie jest tak źle, ja ciągle o tym myślę, bo
                      wyobrażałam sobie jako obszerne lokum a tu taka niemiła niespodzianka.
                      Jak to ścianka działowa zostaje??? ostatnio pisałaś, że załatwiłaś w
                      spółdzielni rozbiórkę??? Co się stało, że nie dotrzymali słowa??? oj coś ta
                      nasza spółdzielnia to sobie ostatnio grabi, musimy się razenm nie dać bo
                      naprawdę przesadzają!!! Myślą, że jak już się kupiło mieszkanie to już na nic
                      nie można mieć wpływu, a pozostaje się tylko cieszyć, że w ogóle się udało, oj
                      oj nie ładnie. Ja mam jazdę z wymianą drzwi wejściowych :-((( ale się nie
                      poddaje, dopnę swego
                      pozdrawiam
                      • Gość: eva Re: SM OSADA budynek nr 14 i 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 07:18
                        z tym wrazeniem to powszechne wiec moze na razie sie martwcie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka