Gość: bm Re: PDM osiedle pod plantami IP: 89.234.77.* 25.02.08, 18:40 witam, mam tylko krotkie pytanko odnosnie budowy, otoz zastanawiam sie czy wszystkie budynki "wzrastaja" w takim samym tempie. Niestety bylam na budowie tylko raz w styczniu i teraz pewnie nie predko sie tam pojawie, niestety nie bylo sie kogo zapytac ktory budynek jest ktory? Widzialm na stronie Pdm ze klada juz stropy ale nie wiem czy sa to budynki czy domki? konkretnie chodzi mi o budynek B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:40 Na stronie PDMu zamieszczono 2 dzjęcia i są to zdjęcia bloczków wielorodzinnych, pierwsze zdjęcie to budynek G a na drugim widać dwa bloczki D i H. Budynek B jakoś chyba slabo idzie bo jak byliśmy 2 tyg. temu nie zauważyliśmy go, ale większość już ma ściany do stropu i niektóre wylany strop. Odpowiedz Link Zgłoś
joannalos82 Re: PDM osiedle pod plantami 27.02.08, 11:20 mam pytania do osób budynku A, bowiem byłam tam tydziń temu i trochę jestem przerażona stanem budowy tego budynku. czy ktoś się dowiadywał na jakim etapie są realnie a na jakim być powinni? pozostałe budynki jakoś się wznoszą a ten A ciągle bez zmian. dlaczego??? przecież wpłaciliśmy już sporo kasy, więc mają za co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.171.19.118.crowley.pl 27.02.08, 14:33 a czy ktoś otrzymał już wycenę zmian wprowadzonych w projekcie? albo chociaż zatwierdzenie tych zmian? Bo ja już czekam naprawdę długo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.devs.futuro.pl 06.03.08, 12:43 Witam, Tak otrzymaliśmy wycenę naszych zmian włącznie z aneksem do umowy. Wszystko się zgadza , jedyne co nas martwi to to, że po podpisaniu tego aneksu trzeba od razu w ciągu 7 dni wpłacić całość za zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:48 Witam, My także dostalismy wycenę zmian i dokładnie to samo nas martwi - czyli termin wpłaty pieniędzy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: PDM osiedle pod plantami IP: 89.234.77.* 06.03.08, 18:07 witam, jesli mozna zapytac to kiedy mniej wiecej dostaliscie wycene tych zmian i czy poza tym 1500 zl. niby dla architekta to sa jeszcze jakies koszty dodatkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:48 witam,wszystko mozna ustalic-nam zaproponowano zmiane terminu wplaty jezeli nam te 7 dni nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 21:14 jeżeli chodzi o dodatkowe koszty, to do kwoty 1500 zł trzeba doliczyć vat i koszty związane np. z dodatkowymi gniazdami. U mnie np. wyszedł całkowity koszt prawie 2200. A tak w ogóle to ręce mi opadają jak czytam czym Wy się martwicie. Przecież z tym naszym deweloperem można załatwić przesunięcie terminu wpłaty. Mnie np. przed podpisaniem zapytano czy termin 7 dni mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.171.19.118.crowley.pl 07.03.08, 09:50 czy zamawiałeś rownież rolety? czy w tym aneksie zmian zawarta jest również cena za rolety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.08, 10:19 tak troszke w innym temacie apropo rolet... czy ktoś zrezygnował z rolet oferowanych przez PDM??? może udało się komuś już zaklepać inna firmę montujacą rolety??? My dopero się zabieramy za poszukiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.171.19.118.crowley.pl 07.03.08, 15:04 my weźmiemy rolety w PDMie pomimo kolosalnej ceny, ale próbowaliśmy znaleźć gdzie indziej i nisetety warunki jakie musi spełnić firma zakaładające rolety są nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 13:46 ja mam mieszkanie na pierwszym piętrze, tak więc ominął mnie koszt rolet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.provider.pl 28.02.08, 15:19 Jak byłem ostatnim razem to miałem wrażenie, że wszystkie budynki są na podobnym etapie. Pozdr. KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 28.02.08, 22:18 ja też długo czekam na wycenę zmian, ale uspokajają mnie tym, że ściany działowe na tym etapie budowy jeszcze nie będą wznoszone. Zresztą to dobrze, że później wpłacimy pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
pavek Kociol Viessmann 12.03.08, 19:13 Witam wszyskich forumowiczów. Stałem się niedawno (mam nadzieje) szczęsliwym posiadaczem mieszkania "Pod platanami" b.G. Mam pytanko do Was, czy ktoś robił rozeznanie co do kotłów proponowanych przez PDM? Którą opcje wybraliście i dlaczego (Vitopend vs Vitodent)? Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Kociol Viessmann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 10:43 Oczywiście, że Vitodens jest najlepszy. Handlowcy z Viessmanna stwierdzili, że mając to co oferuje nam pdm w standardzie "to sami sobie robimy krzywdę" (a dlaczego to nie wiem, głupio było mi się zapytać). Poprosiłam pdm o wycenę Vitodens (najtańsza wersja) to koszt ok. 6,1 tys pln :) Koszt katalogowy to ok. 9 - 12 tys (informacje mam od handlowców Viessmanna z targów budowlanych). Powstaje pytanie, czy powinniśmy oszczędzędzać na kotle?, zamówienie do pdm można złożyć tylko do końca marca. Jeśli chodzi o budowę to nieprawda, że wszystkie budynki sa w takim samym stanie. Budynek B i (chyba) C nie ma nawet 1 cegły. Wg kierownika budowa ich rozpocznie się 20 marca!! Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Kociol Viessmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 19:12 Witam wszystkich :) znam piec, który oferuje pdm, ponieważ mieszkanie, które miałam było ogrzewane właśnie takim piecem. Muszę Wam powiedzieć, że nie mam co do niego zastrzeżeń , ponieważ dwa lata ogrzewania nie odbiły się jakoś znacznie na mojej kieszeni. Brałam pod uwagę możliwość skorzystania z oferty pdm,ale jeśli to wiąże się z jakąś kolosalną dopłatą, to zostanę przy standardzie. Postaram się jutro dowiedzieć czegoś więcej na temat tych piecy i jak coś będę wiedziałą, to napiszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavek Re: Kociol Viessmann IP: *.generacja.pl 13.03.08, 21:36 Witam, ja raczej boję się o ciepłą wodę a nie o ogrzewanie. Nie chciałbym, aby zmieniała mi się temperatura pod prysznicem podczas gdy ktoś będzie zmywał naczynia w kuchni. Mam niezbyt dobre wspomnienia z piecem gazowym gdy mieszkałem na stancji w czasie studiów, ale to był jakiś bardzo stary model. Dopłata do oferty PDM to ok 2tyś zł za zasobnik 120l oraz ponad 5tyś za piec kondensacyjny Vitodens. Ceny odzwierciedlają faktyczny koszt urządzeń u firmy Viessmann. Dajcie znać co o tym sądzicie i czy warto wg. Was. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Kociol Viessmann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:59 Witam sąsiadów :) Dowiedziałam się troszkę o tych kotłach i oto informacje, jakie mam. Piec oferowany w standardzie, jest dobrym piecem, odpowiednio dobranym do naszego metrarza. Faktycznie minusem jest to, że kiedy ktoś bierze prysznic, a druga osoba w tym czasie zmywa naczynia to spada - ale nieznacznie - temperatura i ciśnienie wody. Jeśli komuś przeszkadza coś takiego, wtedy warto zaopatrzyć się w zasobnik, w którym utrzymywana jest stała temperatura wody. Jeżeli chodzi o piec oferowany za dodatkową opłatą, to jest to piec podobno przeznaczony do mieszkań o większych metrarzach niż nasze - ale nie znaczy to, że nie może być zamontowany w naszych mieszkaniach. Plusem tego pieca jest to, że posiada zasobnik, tak więc unika się zmian temperatury wody w czasie kompieli. Przedstawiłam Wam skrócone informacje odnośnie tych kotłów. Ja pozostaję przy opcji standardowej, ponieważ znam funkcjonowanie tego pieca w praktyce. Mi osobiście nie przeszkadzały zmiany ciśnienia i temperatury wody. Są one naprawdę nieznaczne i można się do nich przyzwyczaić. Pozdrawiam Wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Problemy finansowe PDM Development IP: *.telsat.wroc.pl 17.03.08, 23:09 Witam! Planowałam zakup mieszkania na osiedlu pod platanami, aż ostatnio dowiedziałam się że PDM ma duże problemy finansowe- podombo nie placi podwykonawcom na osiedlu oltaszyn. Dlugi podobno sięgaja kilku milionow pln. Druga sprawa to w oltaszynie są olbrzymie problemy z jakością miszkań. Podobno tragedia!! Czy ktoś ma dokładniejsz informacje? Wolałabym wiedzieć czy to jakiś pewny inwesot czy lepiej sobie to osiedle podarować.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.magma-net.pl 18.03.08, 11:41 Aniu, bardzo proszę nie wprowadzaj niepotrzebnego zamieszania i nie powtarzaj przeczytanych plotek !!!! Co chcesz osiągnąć? Masz jakieś dowody, bo co drugie słowo piszesz "podobno"! To jest tak czy nie jest ??? I to chyba nie do Nas powinnaś się zwrócić ze swoimi wątpliwościami. Przecież My chcemy wierzyć ze PDM wypełni swoje zobowiązania i wybuduje Nasze mieszkania. Ja jestem akurat właścicielką mieszkania w budynku G , i budowa idzie całkiem sprawnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.telsat.wroc.pl 18.03.08, 14:28 To proponuje poczytac tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=73690379 Co chce osiagnac? Kupilam mieszkanie i sie boje czy dojdzie do skutku- to chyba zrozumiale. A co do Oltaszyna - ludzie mieli odbierac mieszkania I etapu w PAZDZIERNIKU 2007, a mamy dzieki Bogu koncowke marca. No i jakosc mieszkan jest taka ze nie ma co odbierac. Wiec co - lepiej siedziec cicho teraz i plakac w grudniu? Moim zdaniem - NIE!! Dlatego pytam - czy ktos cos slyszal o klopotach finansowych PDM. Pytam bo mam wiele do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Problemy finansowe PDM Development IP: 193.0.242.* 18.03.08, 16:35 to prawda jest opoznienie na I etapie na Ołtaszynie ja kupiłem mieszkanie w II etapie co do jakości to opinia o tym ze nie ma co odbierac jest po prostu nieprawdziwa mam kontakt z mieszkancami I etapu ktorzy korzystaja z niezaleznych fachowcow sa uwagi dot. jakosci natomiast na pewno nie w takim zakresie jak to mozna poczytac na grupach dyskusyjnych ludzie nie siejcie paniki, przekazujcie wiarygodne informacje bo na razie jest to na zasadzie podobno, slyszalem, mowi sie.... rozmawialem ostatnio z jednym z podwykonawcow i jesli chodzi o platnosci to wyrazal opinie ze pod tym wzgledem na PDM nie mozna narzekac niestety wiecej informacji na ten temat nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 15:23 kłopoty ? chyba jednak są ! wpłaciłem 5000 zł (rezerwacja mieszkania) zrezygnowałem z mieszkanka i napisałem pismo o zwrot zaliczki .. no i czekam sobie tak już ponad 2 tygodnie - (pdm ma podobno na oddanie tej zaliczki 2 tygodnie) ale nasuwa się jedno stwierdzenie- bieda chyba w pdmie panuje okrutna (lub burdel) jeśli marne 5 tys to tak łakomy kąsek dla tego dewelopera ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 21:20 może dostaniesz te pieniądze za dwa dni, były święta, po co ten dym i straszenie ludzi - uważaj bo za chwilę rzucą się na Twoją poświąteczną starą kiełbasę - to też super kąsek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.lanet.net.pl 25.03.08, 23:13 mic - 2 tygodnie czekasz na zwrot wpłaconych pieniędzy i sie bardzo niecierpliwisz - więc przejdź się po paru developerach, wpłać im "rezerwacyjne", a potem zrezygnuj - w wiekszości przypadków NIE DOSTANIESZ ANI GROSZA - bo temu służy ta wpłata - aby klient się nie rozmyslił, a jak sie rozmyśli - żeby go to troszke kosztowało wyluzuj więc - wszystko sie może wydarzyć, ale póki co, w mojej opinii, PDM nie wykazuje żadnych symptomów "developera-złodzieja" i oby tak trzymali dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.provider.pl 19.03.08, 10:51 Witaj Aniu, podobno to baba w koziej wólce na katar umarła. Jeśli chodzi o inwestora to ja jak na razie nie mogę narzekać bo budowa idzie wizualnie zgodnie z planem. Budynek G, w którym zakupiłem mieszkanie jest w dość zaawansowanym stanie i jeśli takie tempo zostanie utrzymane to myślę, że wrzesień jest dość prawdopodobnym terminem kiedy możemy się spodziewać odbioru mieszkań. Jeśli się tak boisz ryzyka to proponuje zakup na rynku wtórnym tam masz zawsze pewność i widzisz to co kupujesz zamiast wprowadzania niepotrzebnego zamętu. Chciałbym jeszcze podzielić się wiedzą na temat piecyków gazowych z sąsiadami. Moja żona zawodowo zajmuje się projektowaniem instalacji wewnętrznych i po konsultacji z kolegą, który sprzedawał te piecyki stwierdziliśmy, że raczej wolelibyśmy zamienić ten piecyk na wyższy model - minimum to zasobnik, inaczej występują skoki w temperaturze wody co przy braniu prysznica jest mega niewygodne. Mam teraz taki przepływowy piecyk (firmy ariston - niezly szit) w mieszkaniu, które wynajmuje i efekt jest taki, że gdy wchodzę pod prysznic to raz leci woda letnia a raz taka ze może poparzyć gdy włącza się palnik. Jeśli planujecie wannę to raczej tego problemu nie będzie co najwyżej przy myciu naczyć ale to się da załatwić kupując zmywarke;-) Myślę, że jeśli macie środki to warto pomyśleć przynajmniej o zasobniku na wodę. Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
martuchas77 Re: Problemy finansowe PDM Development 25.03.08, 10:23 czy ktos wie ile bedzie wynosił czynsz w mieszkaniach i co jest wlicozne w czynsz. Myślałam ze w mieszkaniach wlasnościowych developerskich nie ma zadnego czynszu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.pl 26.03.08, 08:02 Zejdź na ziemię. Perpetum szukasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.telsat.wroc.pl 26.03.08, 20:37 1. sprzątanie części wspólnych i miejsc postojowych 2. mycie elewacji 3. odśnieżanie dachu 4. odśnieżanie 5. pielęgnacja zieleni, sprzątanie części zewnętrznych 6. usługa kominiarska 7. ubezpieczenie nieruchomości 8. konserwacja instalacji RTV 9. konserwacja instalacji domofonowej i dostępu 10. konserwacja instalacji alarmowej centrala 11. konserwacja instalacji monitoringu TV 12. konserwacja instalacji telefonicznej 13. konserwacja systemu nawadniania 14. konserwacja bieżąca 15. ochrona 16. materiały eksploatacyjne 17. administrowanie 18. prąd na iluminacje budynku - zaliczka 19. podatek od nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:42 w czynszu chyba nie będzie podatku od nieruchomości, ja za swoje mieszkanie własnościowe w bloku, otrzymuję info o zapłacie bezpośrednio z Urzędu Miasta, a nie ze spółdzielni. Ubezpiecznie nieruchomości, nie wiem może miałaś na myśli część wspólną, ale Ci co brali kredyt obowiązkowo muszą mieć własne ubez. nieruchomości z cesją na bank. Ochrony i monitoringu podobno ma nie być, jest to sprawa indywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Problemy finansowe PDM Development IP: *.telsat.wroc.pl 27.03.08, 20:49 bedzie wszystko co napisałam. Niestety póki co nikt nie pomyślał o funduszu remontowym... wiec w razie usterki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marmat Re: Kociol Viessmann IP: *.devs.futuro.pl 19.03.08, 15:15 Interesuje mnie kwestia np samego zasobnika, czy to jesc coś co się montuje dodatkowo obok piecyka, coś jak "bojler"...nie chciałbym jeszcze zagracać sobie łazienki butlą wiszącą nad głowami w łazience, a znowu ten mocniejszy piecyk jest dużo większy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
paweuu PDM osiedle pod plantami - budynek C 26.03.08, 15:23 Czy znajdują się tutaj mieszkańcy budynku C? Zapraszam do wpisywania się oraz do kontaktu, czekam na wiadomość Powód?: budynek C i nie tylko zresztą dalej tkwi w martwym punkcie, wg informacji od prezesa ze względu na brak sprzedanych mieszkań oraz brak kasy na inwestycje tych budynków. Na dzień dzisiejszy zostało już wolne tylko jedno mieszkanie i budowa ma ruszać ostrą parą. Wierzyć trzeba prezesowi, ale sprawdzać i kontrolować również:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.as.kn.pl 26.03.08, 20:35 Ja również mam być mieszkanką budynku C i po dzisiejszej wizycie na budowie jestem przerażona. O ile budynek G ma już dwie kondygnacje, to pod budynkiem C nie ma nawet dziury w ziemi! Jest to tym bardziej irytujące, że zgodnie z umową wpłaciłam już większość pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.08, 21:14 "czerwony alert" dostali zadyszki . "c-ki" musicie sie pilnowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.08, 19:55 Witam, tak się składa że ja również wykupiłem mieszkanie w budynku c i jak do tej pory żyłem w przekonaniu że " mury się pną do góry" a z Twojego wpisu widzę że muszę się przejechać do pdm-u. Poniżej podaję kontak do siebie: pakulski@magicprint.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannalos82 Re: PDM osiedle pod plantami - budynek A IP: *.uwoj.wroc.pl 31.03.08, 10:09 WITAM. CZY JEST KTOŚ NA TEJ STRONIE Z BUDYNKU A? MAM PODOBNE OBAWY JAK SĄSIEDZI Z BUDYNKU C. POZOSTAŁE BUDYNKI JAKOŚ IDĄ A BUDYNKU A NIE WIDAĆ. TYM BARDZIEJ, ŻE DEVELOPER OBIECYWAŁ, ŻE BĘDZIE TO BUDYNEK STAWIANY W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI. CZY KTOŚ WIE DLACZEGO NIC SIĘ Z BUDYNKIEM A NIE DZIEJE? PROSZE O INFO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.08, 17:23 Witam ponownie, dzisiaj byłem w PDM-ie i udało mi się porozmawiać z prezesem. Nasza rozmowa dotyczyła budynku C. Prezes zapewniał, że biorą się z tym budynkiem ostro do roboty a terminy odbioru mieszkań nie ulegną zmianie i przypadną na wrzesień/ październik (mam nadzieję że tego roku). Właściciel PDM-u zapewniał że w czerwcu bud. C dorówna gabarytami pozostałym budynkom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.srv.volvo.com 16.04.08, 07:21 Był ktoś ostatnio na budowie? Ruszyło coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.lanet.net.pl 16.04.08, 22:46 Witam Odwiedziłem 3 razy budowę w Kiełczowie w tym roku i jestem przekonany, że postępy widać. Będąc miesiąc temu bylo znacznie mniej niż jest w chwili obecnej. W większości domkow widziałem już II kondygnację. Sądzę że juz niedlugo będą przygotowywać się kompleksowo do stawienia wieźby dachowej. Jak dla mnie dzięki ten zimie, zrobili więcej niż się spodziewałem. Choć dowiedzialem się, że firma miała male klopoty z nadzorem na budowie. Mam nadzieje, że to efekt przejściowy i już bogatsi o doświdczenie na Ołtaszynie, pójdzie im to sprawniej i lepiej organizacyjnie. Jest jasne, że są młoda firmą i jeszcze sie uczą. Pozdrawiam i więcej optymizmu. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.lanet.net.pl 16.04.08, 22:51 Zapomnialem o jednej ważnej rzeczy. jeśli zauważycie coś niezgodnego z projektem i ze sztuką budowlana proszę o tym pisać. Jeśli więcej osób będzie zwracać uwagę tym lepiej. Ja zauważyłem, że nie ma izolacji pionowej fundamentów. Po rozmowie z kierownikiem dowiedzialem się, że będzie wykonana poźniej aby jej nie zniszczyć. Kładąc ocieplenie od dachu do dołu, na samym koncu zrobią podkop i dadzą izolację pionową. Proszę zwrócić na to uwagę to bardzo ważna rzecz! Jeśli ktoś coś zauważy niech się zastanowi i dopiero wtedy napisze, aby nie siać zbędnego zamieszania. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bng Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:57 ludzie czy wy naprawde tak glupi jestescie i zamrazacie swoja kase placa deweloperowi za co czego jeszcze nie macie .ja kupuje z rynku wtornego kase mam do tego czasu na koncie 5.8% i wprowdzam sie tam gdzie chce i widze co biore a wy kupujecie w ciemno cos czego nie widzicie i kiedy dostaniecie a deweoper obraca wasza kasa a wy placicie odsetki ale was wyhujal na max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.lanet.net.pl 17.04.08, 15:16 bng - puknij się w ten pusty łeb i nie zaśmiecaj nam forum - ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.lanet.net.pl 17.04.08, 21:33 HEJ Moja propozycja jest aby nie komentować takiego postu. Do takich osób nic nie dociera. Słownictwo w tym poście daje juz na obraz na jakim poziomie jest ta osoba. Proponuje nie reagować - szkoda słów, tej osobie należy tylko współczuć :) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Zagospodarowanie terenu IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.08, 23:19 Witam. Zauważylem że zmienił się plan zagospodarowania terenu,na szczęście według mnie na wiele korzystniejszy.Mianowicie doszło...boisko piłkarskie:):) i coś w rodzaju ścieżki spacerowej wokół niego,a także dużo miejsc parkingowych.Cieszy mnie ten fakt bardzo,bo nie przypominam sobie żeby w Kiełczowie były jakiekolwiek tereny rekreacyjne(nawet chodników przy ulicy nie ma).Zadowala mnie pomyslowość i dobre chęci developera. Odpowiedz Link Zgłoś
2adela ogrody oltaszyn 23.04.08, 15:27 Witam wszystkich Przyznam szczerze, ze jestem trochę zaniepokojona, po tym jak przeczytałam na forum informacje o Ogrodach Ołtaszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: ogrody oltaszyn IP: *.as.kn.pl 24.04.08, 22:49 jakie informacje masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavek Re: ogrody oltaszyn IP: 192.28.65.* 20.05.08, 10:29 Witam, czy ktoś może ostatnio rozmawial z PDM, czy opoznienia na osiedlu Oltaszyn odbija sie na Naszej inwestycji? Ciekaw jestem jak tlumacza sie z tak duzego opoznienia. "Platany" jakoś idą, ale nie podobają mi się to opoznienie na Oltaszynie... Odpowiedz Link Zgłoś
agkris Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C 20.05.08, 22:49 Witamy cię Paweł. Tu nowi forumowicze z budynku C. Też jesteśmy ciekawi postępów, tym bardziej, że nasz budynek jest najbardziej opóźniony. Jeśli masz jakieś wiadomości, to proszę odpisz. Agata i Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin i Krysia Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 17:44 Witam wszystkich przyszłych mieszkańców! Byłem dzisiaj z żonką koło budowy - nas interesuje rozwój budynku B (a raczej na razie jego brak ). Pod budynkiem B wylane są fundamenty i beton na posadzce. W budynku C tylko fundamenty bez wypełnienia betonem w środku raczej. Do ukończenia 1 kondygnacji jeszcze sporo roboty!! Mamy w umowie ze zrobią to do końca 30 maja - a co za tym idzie powinniśmy zapłacić 2 ratę! Pytanie czy płacić 2 ratę skoro na razie stoi to w miejscu?? Czy wy inni zainteresowani z budynków B i C będziecie płacić w terminie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.crk-fc.metro.digiweb.ie 25.05.08, 18:29 witam, ja najchetniej bym nie placila, ale niestety jak sie dobrze doczytac w umowie to jest w niej zawarte ze "podstawa roztrzygajaca kwestie ewentualnych opoznien w zakonczeniu robot budowlanych musi byc stosowna opinia rzeczoznawcy PZITB lub porozumienie stron,a koszt opini ponosi wystepujaca strona" - czyli my, a na porozumienie stron to raczej nie mamy co liczyc. Takze chyba nie mamy wyboru i pieniazki trzeba wplacic :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.lanet.net.pl 26.05.08, 21:05 Witam Z informacji jakie posiadam w chwili obecenj nic nie jest robione w Kiełczowie. Z obserwacji moich od około miesiąca nie widzę żadnych postępów. Wszystkie osoby zostały oddelegowane na Ołtaszyn. W tej chwili tam jest cała firma zaangażowana. Szkoda tylko, że nikogo o tym fakcie nie poinformowali. Mam tylko nadzieje, że niedługo wrócą na Kiełczów i bez pośpiechu dokończą swoje dzieło. Widać zresztą, że cześć budynków jest lepiej wykonana a część gorzej. Jestem przekonany, że różne ekipy budynki budują, choć kierownik jeden ale chyba niekompetentny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C IP: *.provider.pl 27.05.08, 15:44 Z moich obserwacji wynika niestety taki sam fakt tyle, że brak postępów na budowie widzę od więcej niż jednego miesiąca (około dwóch). Odpowiedz Link Zgłoś
agkris Re: PDM osiedle pod plantami - budynek C 27.05.08, 22:42 Potwierdzam fakt, że budynek C to tylko fundamenty. Pięciu pracujących ludzi na taka budowę to trochą za mało. Czy ktoś wybiera sie do zarządu w tej sprawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 14:55 Witam, mam pytanko, czy ktoś ma zamiar wycofać się z inwestycji na Kiełczowie? A może już ktoś z Was próbował to zrobić? Interesuje mnie czy pdm robi jakieś trudności z tego tytułu. Ja dotychczas z optymizmem patrzyłam na to wszystko, ale powiem Wam, że osobiście mam już tego dosyć. Zaczynają mnie wkurzać zapewnienia Pani z pdm, że na pewno mieszkania będą oddane do grudnia. Nie znam się na budowlance, ale uważam, że jest to niemożliwe. Nie ma szans na oddanie tego w tym roku, może w połowie 2009 uda im się wszystko skończyć...może.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 29.05.08, 21:44 Skoro sie nie znasz to dlaczego mowisz ze nie skoncza. Nie jestem fachowcem ale znam troche ten temat. To sa latwe i proste budynki, wiec czas tez jest krotszy. Jesli wejda tam na poczatku czerwca i wtedy wszystko skoncza. Ale jesli pozniej to bedzie to wygaldala na pospiech i odwalenie aby skonczyc. Tynki powinny spokojnie wyschan w srodku i tak samo mury zanim budynki ociepla. W moim budynku naszczescie mury juz sa. Pozniej jak ociepla a jeszcze woda z murow dobrze nie odparuje to w srodku (w ziemie) bedzie wszystko pekac! Na to bede musieli dac gwarancje, nie widze innej mozliwosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 30.05.08, 00:23 Zgadzam się z Cezarem. Zresztą, koło mojego domu jakiś deweloper buduje pięciokondygnacyjne budynki od nieco ponad dwóch miesięcy. Idzie to tak szybko, że właściwie za kilka dni zostaną one zadaszone. Wiele inwestycji miało spore spóźnienia. Nie usprawiedliwiam (broń Boże!) PDMu, bo też jestem na nich wściekła, ale wiem, że jeśli się dobrze zorganizują (a mam nadzieję, że tak się stanie jak już porozwiązują problemy z Ołtaszynem) to nasza budowa ruszy. Nie wiem czy uda im się do końca grudnia, na to jednak liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.08, 18:10 Z natury to jestem optymistą ale też staram się być realistą i jak na moje oko to nie sądzę, żeby do grudnia im się udało i już się z tym pogodziłem:D Dlaczego tak sądzę...jest kilka powodów: 1. Jeśli nie potrafili dotrzymać terminu na Ołtaszynie to nie wiem dlaczego mieliby nagle tego dokonać na Kiełczowie tym bardziej, że tam jest jeszcze etap drugi. Tak to już jest, że jak developer daje za przeproszeniem dupy raz to później to się ciągnie za nim ciągle bo jedna budowa nie oddana na czas opóźnia kolejną i tak dalej. 2. Budowa się zaczęła jakoś w październiku a więc minęło już około 8 miesięcy a do grudnia zostało 7 a więc jesteśmy już poza połową a kiedy byłem ostatnim razem na budowie to nie wiem czy dałbym budowie 30-40% stanu zaawansowania. W tej chwili jest tylko kilka budynków podciągniętych do drugiej kondygnacji, większość ma tylko jedną a dwa czy jeden ma tylko fundamenty C..? Moim zdaniem wykończeniówka zajmuje więcej czasu niż zalewanie fundamentów, stawianie ścian i stropów. Jest więcej drobnych szczegółów a one zawsze zajmują więcej niż np. wylanie fundamentu gdzie przyjeżdża grucha i wlewa dwie tony glajchy w dół wykopany koparką. 3. Nawet jeśli jesteś ,,posiadaczem'' budynku gdzie już są dwa piętra jako tako wymurowane (ja mam mieszkanie w G) to nie ma co liczyć, że PDM skończy je wcześniej i będzie się brał za kolejne. Z tego co widzę robią to etapami a więc zanim wszystkich budynków nie pociągną do drugiego piętra nie wezmą się za nasze - to jest moim zdaniem logiczne. Każdy chce mieć swoje mieszkanie na czas i nie wiem dlaczego mieliby np. faworyzować właścicieli mieszkań np. w G a na tych z C się wypiąć... 4. To, że innemu developerowi idzie to szybko nie znaczy, że naszemu to pójdzie jak z płatka. Jak widzicie sami z Ołtaszynem mają duże opóźnienie dlatego nie ma co za bardzo liczyć, że nagle stanie się cud i będą budować tak jak ten co robi to koło ciebie. To jest takie myślenie życzeniowe - ja wolę być jednak realistą i wyciągać wnioski z aktualnych faktów a te nie napawają jednak zbytnim optymizmem;-) 5. Z tego co widziałem sprzedają na Kiełczowie drugi etap. Nie wiem czy ktoś z was wie jaki proponują termin dla tego drugiego etapu ale myślę, że logicznie by było zacząć jego budowę jakoś w tym roku a to by oznaczało, że część ekip będzie zajęte drugim etapem. Tu się jednak mogę mylić ponieważ nie znam dokładnie terminu oddania tamtych budynków. Lepiej moim zdaniem już się przygotować na to, że grudzień nie będzie dochowany i pilnować ich żeby w ogóle coś wybudowali do przyszłych wakacji i żeby to było przyzwoitej jakości a nie się zaraz zawaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe zdjęcia IP: *.as.kn.pl 06.06.08, 15:12 na stronie PDMu pojawiły się w końcu nowe zdjęcia z naszego osiedla. No ale są na nich tylko maszyny i przyszły budynek C, a właściwie to jego fundamenty w toku powstawania. Wstrzymywał ktoś z Was może kolejne transze z powodu ślimaczenia się prac na budowie? Bo my się nosimy z takim zamiarem, szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: zdjęcia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.08, 15:57 oby sytuacja nie była tylko chwilowa!! niech już zabiorą się w końcu za robotę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 13:22 Witam przyszłych mieszkańców Osiedla. Jestem z Katowic, PDM będzie budował u nas nowe osiedle i zastanawiam się nad rezerwacją. Jak przebiega Wasza współpraca z PDMem? Czytam o opóźnieniach w Ołtaszynie i zaczynam się niepokoić, jak PDM to tłumaczy? Jeżeli u Was się coś opóźni - czego z całego serca nie życzę - macie w umowach jakieś kary dla PDMu? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
joannalos82 Re: PDM osiedle pod plantami 04.07.08, 09:54 WITAM WSZYSTKICH. CZY KTOS BYŁ MOŻE OSTATNIO U PREZESA I MA JAKIEŚ NOWOŚCI? Z TEGO CO WIEM TO OGŁASZAJĄ W GAZETACH, ŻE TERMIN ODDANIA MA BYĆ NA GRUDZIEŃ, ALE NA OŁTASZYNIE OPÓŹNIENIA SĄ JUŻ PÓŁ ROCZNE. CZY KTOŚ WYCOFAŁ SIĘ Z UMOWY BZ DEVELOPEREM? JEŚLI KTOŚ WIE JAK TO WYGLĄDA W RZECZYWISTOŚCI TO PROSZĘ NAPISAĆ. OSTATNIO COŚ W OGÓLE NIKT NIE PISZE, WSZYSCY PEWNIE WKURZENI I DLATEGO TAKA CISZA, ALE PROSZĘ O JAKIEŚ NEWSY I DZIELENIE SIĘ ZDOBYTYMI INFORMACJAMI NA FORUM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.08, 10:32 Witam, u Prezesa nie byliśmy ale dwa dni temu ponownie odwiedziliśmy budowę. Wyglada na to że zabierają się za robotę - przybyło robotników, przywieźli też jakieś konstrukcje z Ołtaszyna, budynki których do tej pory wogóle nie było (czyli jeśli się nie mylę A,B i C) są juz prawie na etapie 1-wszego piętra. Z tego co wiemy to w środy można umawiać się z Kierownikiem budowy na oglądanie mieszkań które już maja przynajmniej szkielet ;o) Przyznam się że troszke powiało optymizmem ale chyba termin oddania znacznie się przeciągnie :o( Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.08, 22:38 Hej. Odwiedziłem tą porażkę dzisiaj. Potwierdzam ciut się poruszyło po kilku miesiącach nic nierobienia i zbijania bąków. Grudzień moim zdaniem jak najbardziej nierealny - są jeszcze w daleko polu. Wciąż wiele budynków nie ma jeszcze gotowej drugiej kondygnacji. Powstały wreszcie budynki, o których developer na początku ,,zapomniał'' - wyłoniły się jak cichociemni z lasu ;-) Niestety nie mogę się tam pojawić na tygodniu żeby sprawdzić ile tam w ogóle osób na tej budowie pracuje. Mam wrażenie, że przez ostatnie 3 miesiące to tylko strażnik bo robota stała zupełnie w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 07.07.08, 00:17 Owszem, strażnik sam potwierdził nam, że przez ostatnie miesiące nie działo się kompletnie nic. To znaczy: przyjeżdżała garstka budowlańców, pokręciła się i odjeżdżała (zapewne na Ołtaszyn). Niemniej jednak ostatnio faktycznie pojawiły się długo wyczekiwane budynki A, B i C. Ale i tak osiedle przy ul. Polnej wciąż jest w przysłowiowym polu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa A co z izolacją fundamentów???!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.08, 20:06 Witam sąsiadów. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to, że nasze budynki nie posiadają zaizolowanych fundamentów... Prezes twierdzi, że posiadają...Kierownik budowy twierdzi zaś że zrobi to na sam koniec... Trochę mnie to przeraża, bo całą zimę fundament stal w mrozie i roztopie bez izolacji...co mogło spowodować popękanie fundamentów itp. ciekawe rzeczy! Proponuję, by może pomyśleć nad zatrudnieniem z naszego ramienia inspektora nadzoru, który będzie mógł trochę wymóc presję na ten bezład który teraz panuje na budowie i pogonić kierownika budowy itp. Znam jednego takiego pana, który chętnie by wziął to wszystko w obroty. Czekam na Wasze zdanie w tym temacie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:44 Tak, tak bardzo mądry jesteś. Czy studiowałeś budownictwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: 62.233.177.* 12.07.08, 14:38 Dobry pomysł, ale widząc entuzjazm na forum to wątpię, czy to wypali. Znajomi z Ołtaszyna mieli podobne pomysły ale z braku frekwencji na forach nic z tego nie wychodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: *.srv.volvo.com 14.07.08, 18:00 Witam Izolacja fundamentów ma zostać wykonana razem z izolacją budynków. Informację posiadam od kolegi, który rozmawiał z kierownikiem budowy. Zauważyłem już to dawno temu. Odnośnie inspektora budowy jestem za, zostaje stworzyć listę chętnych, dowiedzieć się ile gość by chciał za nadzór i wtedy wyjdzie nam kwota na jedną rodzinę. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: 83.71.151.* 14.07.08, 18:43 ja jestem jak najbardziej na tak i juz moge sie wpisac na liste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.08, 08:55 popieramy w 100% - również chętnie dopiszemy się na taką listę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paweuu Re: A co z izolacją fundamentów???!!! 15.07.08, 11:09 Jestem jak najbardziej na tak, wpiszcie mnie na listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasko Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: *.srv.volvo.com 24.07.08, 13:41 Zapraszam na: www.podplatanami.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop Re: A co z izolacją fundamentów???!!! IP: 62.233.177.* 15.07.08, 20:06 to jest nas już sześcioro...albo tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
joannalos82 Re: A co z izolacją fundamentów???!!! 17.07.08, 11:35 Również przyłączamy się do tego pomysłu. Jeśli ktoś stworzy taką listę to proszę dać znać nna forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleoo Re: PDM osiedle pod plantami IP: 87.105.164.* 24.07.08, 11:37 bylismy z mężem tydzień temu na budowie, no idzie im to marnie ale coś się dzieje, budynki ABiC maja drugą kondygnacje, podobno tam jest teraz kilka ekip,tylko ze nie wszyscy pracują , kończą o 15 i cisza, więc na ten rok z oddaniem nie ma co liczyc, chociać w biurze twierdza ,że oddadzą chyba,ze warunki pogodowe im pokrzyzuja plany...Dzis idziemy do biura to sie cos dowiemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 62.233.177.* 17.07.08, 12:29 We wczorajszym dodatku do GW jest ogłoszenie o sprzedaży wolnych mieszkaniach w osiedlu "Pod Platanami", gdzie PDM daje 10 tys. w prezencie do wyposażenia mieszkania. Moje pytanie jest takie. A co z osobami, które kupiłyjuż mieszkania na tym osiedlu, czy nie powinno im się też dołożyć tych 10tys. przy podpisaniu odbioru mieszkania? Czy ktoś zamierza walczyć o te pieniądze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 193.0.242.* 17.07.08, 12:38 o jakie pieniadze walczyc? jak kupowalas/les to nie bylo tej promocji, a nikt nie zmuszal Cie zeby to mieszkanie kupic jak kupilas/les wczoraj bulki po 60 groszy, a od dzisiaj sa po 50 groszy to tez uwazasz ze sklep powinien ci zwrocic 10 groszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 62.233.177.* 17.07.08, 12:55 a jak PDM będzie spóźniał się z oddaniem mieszkań i będzie musiał ponieść koszty zwłoki to Ty dostaniesz od kwoty o 10 tys. mniejszej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 62.233.177.* 17.07.08, 13:01 ...poza tym w sklepie jak mówisz już o bułce, to ta bułka była już upieczona więc ją rzeczywiście nabyłeś i zjadłeś, a tu nic jeszcze nie jest wybudowane więc nie można powiedzieć z formalnego punktu widzenia, że nabyłeś mieszkanie. Ta "bułka" dopiero się robi w piekarni, więc jak będzie w sklepie to możemy mówić o zakupie w danym dniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 193.0.242.* 17.07.08, 13:13 podpisałes umowe na określonych warunkach, PDM zobowiazal sie wybudowac mieszkanie i przenieść prawo wlasnosci do mieszkania po określonej cenie w okreslonym czasie, Ty zobowiązales sie je kupic po okreslonej cenie, czy umowa przewiduje zmiane ceny jesli spadna ceny nieruchomosci? wiadomo, ze nie jak dzisiaj sie umowie z piekarzem i zaplace mu za bulki 60 groszy, ktore on mi dostarczy za tydzien, a w miedzyczasie ceny spadna to znaczy ze ma mi oddac czesc kasy? zastanow sie zanim cos napiszesz co do kar za nieterminowe wybudowanie mieszkania to jak Ci PDM nie wybuduje w terminie to mozesz oczekiwac od niego rekompensaty, mozesz rozpoczac cala procedure prawna ale to nie ma nic wspolnego z obnizeniem ceny zwiazej z nowa promocja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 62.233.177.* 17.07.08, 13:51 wiem doskonale o co Ci chodzi i zgadzam się z Tobą, jedyny szkopuł tkwi w tym, że PDM nie obniżył ceny mieszkania tylko dołożył do mieszkania te 10 tys.a tym samym podniósł jego "wartość rynkową". Jest to jak piszesz wszystko zgodne z prawem, ale mało eleganckie bo jak byś się czuł gdybyś odbierał ze sklepu zamawiane bułki widział, że kupujący przed Tobą dostał do każdej bułki jeszcze pączka, a Ty jako solidny, uczciwy klient nie dostał żadnego. Kupujący po Tobie nazwałby Cię co najmniej frajerem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 193.0.242.* 17.07.08, 14:04 moim zdaniem to nie jest zadne frajerstwo tylko reguly rynku Ci co kupili w pierwszej polowie 2007 r. po prostu kupili mieszkanie na gorce i tyle teraz mamy dolek, lub jego poczatek, wiec developerzy staraja sie zachecic nowych klientow zeby kupili, generalnie ceny spadaja na rynku pierwotnym, zreszta wtornym tez na czym ma polegac to podniesienie wartosci rynkowej? jak Ci co kupia mieszkanie w promocji beda je sprzedawac to bedzie ono wiecej warte od Twojego? to co daje PDM to najzwyklejszy pod sloncem rabat, jedni daja samochody, inni kuchnie, jeszcze inni obnizaja ceny a PDM daje gotowke zreszta cena PDM nawet bez tego rabatu nie wydaje sie wygorowana, nie widze w tym nic nieeleganckiego z pewnoscia przy takim zakupie nie mialbym pretensji do sprzedajacego, dlaczego? bo np.: kupilem dokladnie to co chcialem, liczylem na wzrost cen i dlatego kupilem, niestety okazalo sie ze przeplacilem i do siebie moge miec pretensje, bo kupilem po rynkowej cenie w momencie zawarcia transakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: *.lanet.net.pl 18.07.08, 00:24 tempo, w jakim buduje PDM jest nam (tym, którzy juz kupili) znane ale zżymanie się, że chcą pozyskiwać klientów w tym niełatwym (dla developerów) czasie jest absolutnie bez sensu - jesli będą nowi klienci, będą nowe pieniądze w firmie - a więc tym większa jest szansa, że to, za co zapłacilismy - szybko będzie w pełni nasze niech daja promocje, upusty, samochody - byle mieli pieniądze na skończenie inwestycji - o to nam wszystkim chodzi, prawda ? mają swój biznesplan - iles tam muszą sprzedać, aby w ogóle być w stanie budować dalej, bo przecież nie robią tego z własnych środków - więc każdy nowy klient jest równie cenny dla PDM, jak i dla nas nie róbmy więc, Drodzy Sąsiedzi, niepotrzebnego fermentu - bo działa to na naszą niekorzyść - mieszkania i domki są OK, za dobrą cenę - niech tylko budują, niech budują ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 18.07.08, 12:08 a moja "bulka" kiedy ja zakupilam kosztowala o jakies 70 tys. taniej niz to same mieszkanie w tej chwili to co tez mam oddac przyszlym sasiadom nadwyzke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 193.0.242.* 18.07.08, 12:15 zgodnie z logika myslenia robtop-a to tak wiesz co w sumie ta logika nie jest zła mozesz podam Ci mój rachunek i przelejesz mi ta roznice:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajbiuch Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: *.uwoj.wroc.pl 18.07.08, 14:21 Witam wszystkich. Czy oprócz rzuconego pomysłu z inspektorem ktoś robi listę osób chętnych? Jest to bardzo dobry pomysł do którego się przyłączamy, więc proszę o info na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 62.233.177.* 18.07.08, 16:31 zauważyłem, ze 3/5 lub nawet więcej mieszkań jest już sprzedanych. Zastanawia więc fakt, że PDM nie ma pieniędzy na wybudowanie naszych mieszkań i nie płaci podobno robotnikom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 193.0.242.* 18.07.08, 17:01 podobno.... ma ktos jakies wiarygodne informacje, czy znowu jest to cykl ktos slyszal do kogos, ze ktos mowil.... proponuje pisac konkretnie, albo nie rozsiewac plotek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: 62.233.177.* 18.07.08, 17:29 pozwolę sobie zacytować część listu, który przysłała mi jedna z naszych sąsiadek wczoraj. Mam nadzieję, że się nie pogniewa. ...."Byliśmy wczoraj oglądać, co słychać na budowie i w sumie nie ma dobrych wieści. Pan, który tam był poinformował nas, że ogólnie to brygada siedzi w kontenerze i nic nie robi, bo PDM znów nie wypłaca im pensji. To mnie zastanawia, skoro maja ludzi i nasze pieniądze wpłacone w 80-100% całej inwestycji??!! Pracuje tylko 4 Ukrainców na całym osiedlu! Także bardzo często brygady się zmieniają, głównie z tego powodu-braku wypłat. Obecna brygada tez już rozgląda się za nową pracą… " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwinto Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania IP: *.as.kn.pl 18.07.08, 21:29 nie wiem jak jest w Waszym przypadku, ale ja podobna sytuacje juz przerabialem tez robota stawala, tez robotnicy odchodzili bo im nie placono, tez mowili ze nie placi developer, w koncu okazalo sie ze developer placil, tylko podwykonawca nie wyplacal robotnikom i sprzedawal im bajke ze to przez niewyplacalnosc developera budowlanka to bardzo specyficzna dzialka, kazdy zwala na kogos innego i proboje oszukiwac moje "przygoda" z tym tematem zakonczyla sie an szczescie dobrze czego i Wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: PDM kusi 10tys. na urządzenie mieszkania 22.07.08, 23:37 Gość portalu: bm napisał(a): > a moja "bulka" kiedy ja zakupilam kosztowala o jakies 70 tys. taniej niz to sam > e > mieszkanie w tej chwili to co tez mam oddac przyszlym sasiadom nadwyzke? Wtrącę się do wątku, bo temat tyczy się wielu inwestycji i raczej rozmawiamy o "bułce". A jeśli zamówiłeś bułkę i umówiłeś się na jej cenę przed wypieczeniem, a na moment, gdy jest wypieczona cena podobnej na półce obok jest dużo niższa, to którą weźmiesz? Przecież masz świadomość, że różnica między bułkami w cenie to dodatkowa marża piekarza? Odbierzesz tę bułkę, bo przedwstępnie się umówiliście na cenę wyższą? Mnie się wydaje, że to nie giełda i dopóki nie kupisz-odbierzesz, to ryzyko może ponieść piekarz, że się zawiniesz i pójdziesz do piekarni obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robtop Czy zdąrzą wybudować...? IP: 62.233.177.* 18.07.08, 22:21 Nadzieja, to chyba jedyna rzecz jak mi jeszcze pozostał, bo z wiarą u mnie już krucho. Pozostało dwa i pół miesiąca do końca III kwartału. Do końca września, według zapewnień dewelopera, ma zakończyć się etap budowy. Od października, teoretycznie, mają wejść firmy zewnętrzne w celu podłaczenia instalacji... Koniec września będzie więc egzaminem dla naszego dewelopera. Czy go zda....? Bank już mi zapowiedział, że fakultatywnie przelewa 2 transzę ale trzeciej jeśli budynki nie będą stały to nie wypłaci... Czy wam banki nie zaczynają robić problemów...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 23:48 Witam przyszłych mieszkanców z osiedla Pod Platanami, przyznam sie że od dłuzszego czasu śledzę Wasze posty na tym forum, jestem pełen podziwu dla cierpliwości jaka prezentujecie, ale do czego zmierzam...otórz prosze sobie wyobrazic ,że podobna firma budujaca osiedle domkow wielorodzinnych na poczatku Kiełczowa a mianowicie COnstruct Invest- Rezydencja MOdrzewiowa, zaprzestała prac budowlanych z powodu kłopotów finansowych. Wykonawca od paru dni zwija swoj sprzęt z budowy i wywozi go na inna budowe , tłumaczac swoje poczynania włąśnie niewypłacalnoscia firmy, inwestora developera. pozdrawiam i zycze duzo szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 22:46 To dobra wiadomość dla Kielczowa! Daj Boże, aby ta skandaliczna inwestycja, kompromitująca wszystkich, którzy do tego dopuścili, nigdy nie powstała. Dla niewtajemniczonych - to budowa sześciu miejskich bloków w srodku wsi, pod oknami domów jednorodzinnych, z gigantycznym szambem, z niewydolnym wodociągiem, kompromitacja architektoniczna i krajobrazowa, słowem dno, pod każdym względem. Teraz jeszcze okazało się, co to za biznesmen, ten developer. wyrazy współczucia,tym którzy dali sie oszukać, iskierka nadziei dla mieszkńców Kiełczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy kiełczowianin Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.lanet.net.pl 20.07.08, 23:56 czy ty, drogi "gościu portalu" to rzeczywiście mieszkasz w Kiełczowie? jesli tak - to sądząc z tonu i treści wypowiedzi - jestes naszym sąsiadem - małorolnym chłopem, ale spoko - nie będziemy szabrować kartofli ani cebuli, bez obawy :) może dobrą rekompensatą naszej obok Ciebie obecności będzie droga, która, mam nadzieję, powstanie - gdy kopniemy solidnie w xxxx naszą piękną gminę - czyli cos, czego od wojny (1945) nie udało sie zrobić - serdeczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.provider.pl 21.07.08, 12:02 Z tymi drogami to przyłączam się w 100%. Tyle domków się tam teraz buduje a drogi dojazdowe są w opłakanym stanie. Czy ktoś się wogóle orientuje czy gmina ma jakiś plan aby ten stan rzeczy zmienić....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu kama Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 22:59 Prośba do Gościa portalu – aby podejmował polemiki z "nowym Kielczaninem, ten gość niczego nie zrozumie, to ograniczony typ , prawdopodobnie ze złotym łańcuchem na szyi, dla którego najważniejsza jest obietnica twardej drogi, aby mógł po niej grzać ile fabryka dała w gary. On nie widzi i nie rozumie , bo jest zbyt tępy, że ta budowa , to urbanistyczne gangsterstwo, architektoniczny potworek, pokazujący, za kasę nawet coś takiego można popełnić i posadzić taką miejską kupę w środku wsi, tuż pod oknami niskich domków. Widziałam tę budowę z bliska , mam znajomych w Kiełczowie. Swoją drogą to niesamowite, ze taka karykatura architektoniczno-ekologiczna mogła powstać w czyjeś głowie, ktoś się pod tym nie wstydził podpisać, ktoś inny pozwolił rozpocząć budowę ( może znajomy, tego pierwszego). Ale ten „nowy kielczanin” , ten wytwór i egzemplum ogólnego ogłupienia i schamienia , dla którego uprawa cebuli, to cos poniżającego, nie dostrzega, bo nie jest w stanie , ze ta pożal się Boże, „rezydencja” to gwałt na krajobrazie , ładzie przestrzennym, ludziach tam mieszkających. Jest też za głupi , aby sprawdzić developera-oszusta, który obiecywał kanalizację, a zbuduje mu podziemną instalację na zbieranie g…. z sześciu bloków, którą szambonurki będą opróżniać 3 razy dziennie, aby się w tym szambie wszyscy nie potopili. Na szczęście dotychczasowy wykonawca już wie, co to za towarzystwo i zszedł z budowy , bo go developer puścił z torbami , a następnych frajerów już się nie znajdzie, bo ich ten oszukany ostrzeże. No cóż - gratulacje dla tych , którzy dokonali świetnego wyboru i powodzenia w odzyskiwaniu utopionych pieniędzy. Trzeba jednak sprawdzać komu powierza się pieniądze , bo oszustów nie brakuje, a głupich nie sieją.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 23:43 Chyba ci się inwestycje pomieszały w głowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.lumenpolska.pl 24.07.08, 09:49 Droga kamo, zaprawdę mądrze prawisz i zastanawiam się skąd w tobie tyle złości? naprawdę nie mogę się już doczekać, kiedy zamieszkamy na tym gwałcie architektonicznym i będę mógł sobie zakupić wielkiego psa, który wysra się na twoim podwórku i zadusi wszystkie twoje kurki. Jak również życzę Ci aby to wielkie gó.. z szamba wylało się prosto na twoje podwóreczko zasrane już przez twóje zwierzaczki. Nie potrafisz zrozumieć, że większoć przyszłych mieszkańców to ludzie młodzi którzy związali się kredytem na całe życie - i dla nich takie posty jak twój to kołek w serce. Więc zatrzymaj swoje komentarze dla siebie, siej sobie zborze, wyprowadzaj krówki, zamiataj podwórko, a może kiedyś zrozumiesz że mamy XXI wiek i miasta zawsze będą wchłaniać takie wiochy jak twoja. Nie pisz już więcej nic, albo zmień forum na jakieś rolnicze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: Czy zdąrzą wybudować...? 24.07.08, 09:54 czy lumenpolska.pl robi jakieś instalacje na osiedlu że sie wypowiedziałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy kiełczowianin Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.lanet.net.pl 24.07.08, 12:07 no cóż, powiem krótko drogi "gość portalu kama" - Twój post bardzo wiele mówi o Tobie, bardzo mało o mnie - do tej Twojej autoprezentacji trudno wręcz coś dodać aha, a skoro już podejmujesz zabawne próby polemiki z samym sobą (tzn. "gość portalu kama " z "gość portalu") to wykaż choć odrobinę sprytu i używaj dwóch różnych adresów IP :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Czy zdąrzą wybudować...? IP: *.provider.pl 21.07.08, 11:57 Hej. Mi na tą chwilę Bank nie robił jeszcze problemów. Pozostała mi już tylko ostatnia rata płatna we wrześniu. Co do postępów na budowie to wygląda to ciut lepiej. Powstają drugie kondygnacje na reszcie budynków i budynki, których wcześniej długo nie było. Co do strażnika to ja bym tak na 100% mu nie ufał - ludzie generalnie mają tendencje do plotkowania nie znajdującego później potwierdzenia w faktach...co można zauważyć i na tym forum ;-) Myślę, że najlepiej jest się samemu przejechać na tygodniu na budowę i dokonać wizji lokalnej. Jest mi też trudno uwierzyć, że PDM-owi uda się dotrzymać terminów przy obecnym tempie pracy. Na moje oko jeśli do końca sierpnia uda im się dociągnąć wszystkie budynki do drugiej kondygnacji to będzie nieźle. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario właściciele bliźniaków - prośba IP: *.lanet.net.pl 22.07.08, 20:46 szanowni szczęśliwi posiadacze bliźniaków (tych do mieszkania ;) na osiedlu "pod Platanami" - jest pare spraw, które dobrze byłoby omówić we wspólnym gronie - jeśli bylibyście zainteresowani - dajcie znać: kaczmmar@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: właściciele bliźniaków - prośba IP: 80.48.71.* 23.07.08, 08:35 A jakież to sprawy dobrze byłoby omówić? Pozdrawiam Właściciel "Bliźniaka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: właściciele bliźniaków - prośba IP: 195.160.253.* 23.07.08, 15:20 A ja widze że pan bardzo zainteresowany i domkami i mieszkaniami. Więc w końcu gdzie masz lokum??? Bo wyglądasz na szpiega na tym forum. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Inspektor nadzoru IP: *.wroclaw.mm.pl 23.07.08, 22:44 Witam Sąsiadów, Udało mi się w końcu spotkać z inspektorem budowlanym. Spotkaliśmy się od razu na budowie i on wstępnie obejrzał jak to wszystko wygląda. Generalnie nie jest źle, na pewno będziemy musieli zwrócić uwagę na jakość materiałów, jakie będą użyte przede wszystkim do ociepleń, rodzaj dachówki itp. W tej chwili on wyjeżdża na 3 tygodnie, ale gdybyśmy chcieli i mieli jakieś problemy z wyegzekwowaniem od dewelopera odpowiednich materiałów, może się on zająć nadzorem stałym lub doraźnie na nasze życzenie. Koszt wynagrodzenia nie jest mi znany, bo on dziś nie miał czasu tego sprecyzować dokładnie, zależeć będzie od ilości chętnych. Im więcej tym taniej na mieszkanie, dlatego proponuje zrobić listę zainteresowanych i po tych 3 tyg. ruszyć temat. Inspektor to naprawdę dobry fachowiec, prowadzi wiele nadzorów we Wrocławiu i okolicy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasko Re: PDM osiedle pod plantami - podplatanami.fora.p IP: *.srv.volvo.com 24.07.08, 11:38 Zapraszam wszystkich na: www.podplatanami.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasko FORUM IP: *.srv.volvo.com 24.07.08, 13:45 www.podplatanami.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: FORUM IP: *.as.kn.pl 27.07.08, 12:11 zapraszam sasiadow do wymiany opinii na forum www.podplatanami.fora.pl/ wymiana mysli na zamknietym forum pozwoli nam uniknac kontroli tego co robimy, lub chcemy zrobic ze strony developera ktory z pewnoscia czyta to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavek Re: FORUM IP: 192.28.65.* 29.07.08, 09:46 Witam, Forum to dobry pomysł, ale z drugiej strony jak zabronisz osobie od developera dostępu do niego? Potwierdzanie tożsamości będzie raczej trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: FORUM IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.08, 23:06 A co jest złego w tym, że ,,developer'' też czyta to forum? Uważam, że jeśli coś nam się nie podoba to developer i inni klienci chętni na zakup mieszkania od PDM powinni o tym wiedzieć. To że być może ktoś z PDM czyta to forum świadczy o tym, że liczy się w jakiś sposób z naszą opinią, która będzie dla niego ważna przy kolejnych projektach, które chce realizować. Knucie i kopanie dołków pod developerem na ukrytym forum do niczego nie prowadzi ponieważ w gruncie rzeczy kopiemy dołki pod sobą samym. Moim zdaniem każde uzasadnione uwagi co do inwestycji powinniśmy upubliczniać tak aby developer wiedział, że każdy z nas uważnie przygląda się temu jak przebiegają prace i nie leciał sobie w kulki tak jak przez ostatnie kilka miesięcy nic nie robiąc mimo, że kolejne transze za ,,kolejne etapy'' wpływają na jego konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: FORUM IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 04.08.08, 13:45 ale to forum wcale nie jest ukryte i developer tez moze sobie je czytac! one poprostu ulatwia komunikacje, a nawet podgladanie poczynan developera dzieki zamieszczanym zdjecia! ale nikt cie nie zmusza zebys tam sie przenosil, jak chcesz to zostan sobie tu sam i tocz monolog.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleoo Re: FORUM IP: 87.105.164.* 04.08.08, 14:58 kazdy może tam wejśc czytac i pisac tak samo jak tu, nic nie jest ukryte, LUdzie wyluzujcie, chodzi tylko o to,żeby był większy ład, jakas tematyka itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasko Re: FORUM IP: *.cust.tele2.pl 05.08.08, 22:30 Forum można zablokować (lub jego część), tylko jak weryfikować kto powinien mieć do niego dostęp? ;) Tak czy inaczej na forum jest trochę przejrzyściej, więcej możliwości i funkcjonalności. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Nierzetelnosc PDM IP: *.wroclaw.mm.pl 20.08.08, 12:11 Witam. Jestem przyszlym mieszkancem Osiedla Pod Platanami i od dawna ogladam co sie dzieje na budowie(forum znalazlem niedawno,dobrze ze jest) i rozmawialem kilka razy z okolicznymi ludzmi.Pora sie obudzic i nie ludzic ze PDM tam cokolwiek robi,bo od miesiaca marca prace zaledwie sie poruszyly, co widac golym okiem,a to dlatego ze na budowie jest garstka ludzi wystarczy przyjechac i przekonac sie na wlasne oczy,o 15 zastanie sie tam tylko stroza(z relacji ludzi owa garstka kreci sie tam z powodu BRAKU HARMONOGRAMU ROBOT! bo zarzad PDM nie postaral sie zeby go zapewnic, ale to nie jeden powod)PDM na pewno nie zdazy wybudowac mieszkania w okreslonym terminie jego jakosc daje wiele do myslenia ,a zapewnienia o terminowosci mozna wsadzic miedzy bajki (mam tu na mysli 1 etap budowy co juz widac golym okiem,a i z nastepnym bedzie podobnie)Na Oltaszynie ma okolo ROCZNE! opoznienie...Tu bedzie podobnie.Nasuwa sie pytanie dlaczego nie zatrudni wiecej ludzi skoro ciagnie kilka srok za ogon??Daje promocyjne prezenty ,a my jeszcze dlugo zostaniemy bez dachu nad glowa-daje do myslenia...a na dodatek nie idzie sie z prezesem spotkac bo...unika spotkan przekonalem sie na wlasnej skorze. P.S Warto by bylo nawet nalezy ocieplenia scian zrobic teraz poki jest cieplo i nie sa zawilgocone sciany ,ale jak je zrobic skoro etap budowy jest na takim poziomie jakim widac(czyli bedzie robione od D... STRONY jak bedzie chlodno,zimno i deszcze).Jak by byla kasa to i by harmonogram byl i robotnicy na budowie... Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie umowy IP: *.magma-net.pl 20.08.08, 23:59 Witam, Chcę rozwiązać umowę kupna mieszkania ( przyrzeczoną , przedwstępną podpisaną w formie aktu notarialnego) Czy ktoś z Was to zrobił jeżeli tak proszę o rady. Albo zamierza to zrobić. Przeczytałem akt i ponoszę tylko koszty w wysokości 5% wartości. Nie wiem jak wygląda sprawa z bankiem ale myślę, że nie będzie problemu. Proszę o każdą radę bo w chwili obecnej na rynku jest tyle ofert i mieszkania już stoją gotowe do odbioru a z tego co widać po placu budowy i niejasnych wyjaśnieniach developera to nie ma co się łudzić że w 2009 dostaniemy mieszkania. Nie chce płacić za coś co jest tylko w odległych planach. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinię i rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:16 na poczatek przeklikaj strone UOKiK'u, z tego co sie orientuje ustalanie kary na podstawie widzimisie jest surowo potepiane ;). cytuję z rejestru klauzul niedozwolonych: "W przypadku odstąpienia od umowy przez kupującego, sprzedający zwróci mu sumę dokonanych przedpłat, bez rewaloryzacji i oprocentowania, pomniejszoną o 5% wartości mieszkania oraz kwoty robót dodatkowych i zamiennych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: *.magma-net.pl 21.08.08, 20:47 ćzy jeżeli jest umowa w postaci aktu podpisana przez nas i zawiera taką właśnie klauzule jaką przytoczyłeś to możemy się wybronić przed zapłatą 5% tzw kary odstępnej?? Zależy mi tym momencie na czasie i kasie więc proszę o każdą cenną informację. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.08, 10:30 jest możliwe, ale w naszych warunkach (SĄDY :D) - długotrwałe i kosztowne wymaga samozaparcia i szczęścia, bo nie wiesz czy nie trafisz na "układ sąd w kieszeni dewelopera" tzn. tam gdzie będzie sprawa wykorzystują to właśnie deweloperzy - bezwzględnie! zakładając i słusznie, że sobie odpuścisz jedyne co zmusi ich do działania to odpowiednia informacja przedprocesowa, tj taka, po której analizie ich prawnicy uznają, że lepiej ciebie sobie odpuścić, bo w końcowym efekcie bekną za to dużo więcej Jest jedno ale, musisz mieć b.dobrego znajomego prawnika Jeśli nie jesteś sam to pomyśl(cie) o czymś w rodzaju pozwu zbiorowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: *.chello.pl 22.08.08, 19:01 dwie opcje, zadzwonic do uokik'u i popytac, lub udac sie do prawnika i zapytac jak to mozna zrobic, mozna poszukac darmowych porad, duzo nie powiedza, ale nakieruja i pozwoli ci to podjac decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: *.magma-net.pl 23.08.08, 22:14 Mam pytanko Jak jest z płynnością finansową PDM ?? Chcę zrezygnować ale warunek jest takie aby odali mi kase zgodnie z paragrafem aktu notarialnego czyli 14 dni,od tego dużo zależy, Jak macie jakieś konkretne informację to podzielcię się nimi Z góry dziękuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.08, 10:25 raczej kiepsko. na szybka kasę nie licz- wręcz mało realne. kuszą ludzi nowymi inwestycjami na śląsku, jeśli znajdą naiwnych to masz jakieś szanse, ale ... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie 24.08.08, 20:15 Wiele było już na tym forum dyskusji nt. homoseksualizmu. Nie wiem więc, gdzie najlepiej wkleić tego linka. Robię to zatem tutaj: Artykuł o przyczynach homoseksualizmu Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie 24.08.08, 20:21 Chciałbym abyśmy zastanowili sie nad tym, czy homoseksualizm jest zjawiskiem społecznie groźnym. Wszyscy pamiętamy niedawne wiece, parady i marsze tzw. równości. Moim zdaniem jest to krok do rozkładu moralnego społęczeństwa. Osobiście uważam homoseksualizm za zboczenie od normy, wszak norma jest współżycie dwóch przedstawicieli odmiennych płci w obrębie tego samego gatunku. Literatura naukowa donosi, że homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do zoofilizmu, nekrofilizmu. Homosie domagają się równych praw? A czy ich nie mają? Gdzie jest przepis, który ich dyskryminuje? Skoro mamy gloryfikowac margines społeczny - tak używajmy właściwych słów, Lewica podaje, że homoseksualistów jest 5%, są to - tradycyjnie - dane przekłamane, gdyż tego jest raptem 0,5% - to dlaczego ludzie ceniący sobie stosunek z psem czy nieboszkykiem mają być gorsi? Biologicznysens życia człowieka to urodzić się - dac potomstwo - umrzeć. Ze związku przedstawicieli etj samej płci dziecka nie będzie, więc taki związek jest wbrew naturze. Natomiast szczytem braku rozwagi jest domaganie się prawa do adopcji dziecka, istnieje przecież coś takiego jak homoseksualizm nabyty, jest forma homoseksualizmu nabytego w wyniku przebywania w towarzystwie gejów, lesbijek, lub przebywania tylko w towarzystwie tej samej płci. Słuzba w wojsku sprzyja objawianiu sie homoseksualistów, nawet zdrowy człowiek moze ulec takiemu wynaturzeniu. W amerykańskich filmach nieraz pokazuje sie jak więźniowie pozbawieni kobiet dokonuję między sobą stosunków analnych - świadczy to o możlwiości nabycie homoseksualizmu. Ponadto jak takie dziecko będize wzrastało mając dwóch tatusiów, czy dwie mamusie? Jak będzie przebiegał jego rozwój fizyczny? Jako liberał uważam, że preferencje seksualne to prywatna sparwa każdego człwoeika, anie sparwa władzy państwowej i żadne dodaktowe regulacje traktujące o homosiach nie sa potrzebne. Teraz nikt im nie zabrania mieszkać razem w mieszkaniu. Natomiast legalizacja tego wynaturzenia jest zbędna i może psounać za sobą nieprzewidziane skutki. Statystycznei związki gejowskie trwają ok. jednego, góra dwóch lat, bardzo rzadkos ei zdarza, żeby taki zwiazek pzretrwał wiecej, a już na pewno nie moze sie równac z trwałością związku kobiety i meżczyzny. Czy chcemy aby widok całujących sie facetów w tramwaju był zjawiskiem codziennym? Przeciez nie muszą sie z tym obnośić, mopgą to zachowac dla siebie, a nie gorszyć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie 24.08.08, 21:13 Może homoseksualizm jest choroba psychiczna która da sie wyleczyc. Poczytajcie sobie literatutę Coehna (nie mylic z piosenkarzem) Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie 24.08.08, 21:15 www.homoseksualizm.friko.pl/ tam jest napisane, Nikt nie rodzi się homoseksualistą Nie istnieją dane naukowe, które potwierdzałyby hipotezę o genetycznych lub biologicznych uwarunkowaniach skłonności seksualnych do osób tej samej płci Nikt nie wybiera pociągu do osób tej samej płci Jest on skutkiem niewyleczonego urazu z okresu dzieciństwa prowadzącego do pomylenia płci. Każdy może zdecydować się na zmianę Nikt się takim nie rodzi. jest to z ksiazki ["Wyjść na prostą" Richard Cohen, Wydawnictwo WAM, Kraków Zatem jak nie jest to coś wrodzonego, jest to nabyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie IP: 195.60.182.* 25.08.08, 10:56 jak jesteś z PDM to udało Ci się zaśmiecić formu tak aby odciągną c zainteresowanych od temetu Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: Rezygnacja z zakupu mieszkania i rozwiązanie 25.08.08, 13:18 Przepraszam! Chyba źle trafiłem. Miałem otwartym 2 forum i niechcący wpisałem tu. Właśnie jestem w trakcie wyboru mieszkania. A pytania, dotyczące mieszkań wpisałem w forum gejowskim. Tam też są niezadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: Nierzetelnosc PDM 24.08.08, 21:19 Postawiłem pytanie czy homoseksualizm ejst zjawiskeim spolecznie groźnym. Jest juz ponad 30 postów i nikt nie udzielił odpowiedzi, niczym analfabecie rozpisuja sie niewiadomo o czym, a nie potrafią odpowiedziec na pyatnie. Ponadto, jaki ma sens przytaczanie jakis danych z badaniami, skore te ktore potwierdzaja pewną teze, są nazywane prawdziwymi, a te ktore zaprzeczaja są przekłamana i prowadzone przez nieodpowiednich ludzi. Widocznei nauka nie jest jeszcze zgodna co do tego czym tak na prawde jest homoseksualizm, czy mozna go nabyc, czy jest on "chorobą" genetyczna? Jak w takim razie wytłumaczyc przejsciowe zainteresowanie ta sama płcią w okresie dojrzewania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: Nierzetelnosc PDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 10:48 co za bzdury tu wypisujesz! to przecież forum o developerach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gug-a Re: Nierzetelnosc PDM 25.08.08, 13:10 Czy przyczyną problemów homoseksualistów jest tylko nietolerancyjne społeczeństwo? A może raczej leży ona we wnętrzu człowieka? Wielu homoseksualistów czuje się nieszczęśliwymi, samotnymi i nierozumianymi przez otoczenie. Przeważnie są to osoby bardzo uczuciowe i nadwrażliwe, przez co cierpią w dwójnasób. Jeden z prekursorów terapii dla homoseksualistów w Holandii prof. Johan Leonard Arndt wspominał, że jego pacjenci najczęściej użalali się na samotność, depresje i brak stabilizacji w kontaktach z innymi. Działacze ruchów gejowskich uważają, że problemy te mają swoje źródło w nietolerancji i dyskryminacji ze strony społeczeństwa. Czy rzeczywiście jest to główny powód? W Holandii tego typu przyczyny zostały w dużej mierze ograniczone. Homoseksualizm jest nie tylko powszechnie akceptowany, lecz także prawnie usankcjonowany, łącznie z legalizacją związków jednopłciowych i nadaniem im prawa do adopcji dzieci. A jednak skala problemów neurotycznych wśród gejów wcale się nie zmniejszyła. Pim Fortuyn, lider prawicowej partii holenderskiej zamordowany przez lewackiego ekologa, niedługo przed swoją śmiercią wyznał, że homoseksualizm jest dla niego jak zniewolenie, a ceną za ten wybór jest straszliwa samotność. A przecież znajdował się u szczytu popularności i sławy. Także badania naukowców z amerykańskiego uniwersytetu stanu Indiana wykazały, że o pomoc psychiatryczną lub psychologiczną prosiło aż 60 proc. gejów, którzy sami twierdzili, że są „dobrze przystosowani społecznie”. Holenderski psychiatra prof. Adrianus Dingeman de Groot dowodzi, że homoseksualiści mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie niż heteroseksualiści. Być może więc źródło niepokojów znajduje się nie w otoczeniu, lecz we wnętrzu osoby? Oferta dla nieszczęśliwych Odpowiedz Link Zgłoś
gug-a Re: Nierzetelnosc PDM 25.08.08, 13:12 Wielu homoseksualistów, którzy nie są w stanie pogodzić się ze swoją orientacją, decyduje się na terapię. Zawsze jednak musi być to krok dobrowolny. Terapia trwa kilka lat. Polega głównie, tak jak większość terapii dla osób neurotycznych, na wglądzie we własną psychikę i na wewnętrznym zmaganiu. Powodzenie zależy od motywacji danej osoby, jej wytrwałości i szczerości wobec siebie. Ponieważ najsilniejsza jest motywacja religijna, niektóre grupy terapeutyczne (jak np. EHAH założona w 1975 r. w Amsterdamie przez Johana van der Sluisa) wprowadzają do praktyki psychologicznej elementy formacji duchowej. Jak mówi van der Sluis, który sam przez wiele lat był aktywnym gejem: – Nasza oferta jest skierowana do tych, którzy jako homoseksualiści czują się nieszczęśliwi i niepogodzeni ze sobą. Nie chcemy nikogo zmieniać na siłę, chcemy tylko pokazać homoseksualistom, że nie są skazani na biologiczny determinizm, że istnieje dla ich sposobu życia alternatywa, że istnieje dla nich nadzieja. Gejowski styl życia wiąże się często z dużą rotacją partnerów. Przychylny środowisku gejowskiemu Instytut Kinseya opublikował w roku 1978 głośny raport, w którym połowa badanych homoseksualistów w USA przyznała się do kontaktów z co najmniej 500 różnymi partnerami seksualnymi. Pracownik amsterdamskiego ośrodka terapeutycznego Allard Buhre, niegdyś homoseksualista, przyznaje, że tak duża zmienność partnerów wynika z ciągłego niezaspokojenia i nienasyconej tęsknoty. Geje wpadają w ciąg nieustannych poszukiwań, ponieważ drugi mężczyzna nigdy do końca nie jest w stanie dać tego, co może dać kobieta – uważa van der Sluis, w którego ośrodku udaną terapię przeszło kilkuset homoseksualistów. Za mało ojca, za dużo matki Odpowiedz Link Zgłoś
gug-a Re: Nierzetelnosc PDM 25.08.08, 13:13 Nie ma żadnego dowodu naukowego na to, że homoseksualizm jest zjawiskiem wrodzonym, dziedzicznym, uwarunkowanym genetycznie lub hormonalnie. Gdyby homoseksualizm był wrodzony, wówczas bliźnięta jednojajowe, mające ten sam genotyp, powinny mieć taką samą orientację: albo homo-, albo heteroseksualną. Tymczasem z badań prof. J.D. Rainera wynika, że wiele bliźniąt jednojajowych różni się między sobą orientacją płciową. Z kolei badania prof. W.H. Perloffa wykluczyły wpływ hormonów na powstanie homoseksualizmu. Z drugiej strony nie ma też dowodu odwrotnego – całkowicie wykluczającego biologiczny determinizm. Istnieje natomiast wiele udokumentowanych przypadków pojawienia się homoseksualizmu wskutek nabycia takich preferencji w procesie socjalizacji (np. wśród chłopców wykorzystywanych seksualnie w dzieciństwie przez starszych mężczyzn). Do takiego zdania przychylają się m.in. psychologowie Karen Horney, Charles Socarides, Marcel Eck, a nawet seksuologowie sympatyzujący z ruchem gejowskim, np. William Masters i Virginia Johnson, którzy twierdzą, że źródłem homoseksualizmu są „nabyte preferencje”. Holenderski profesor Gerard van den Aardweg, który prowadzi terapię homoseksualistów od 1967 r., uważa pociąg seksualny do osób tej samej płci za zaburzenie emocjonalne, rozwijające się już w dzieciństwie i w okresie dojrzewania. W ciągu niemal 40 lat psycholog zdołał przeprowadzić udaną terapię ponad 600 osób. Przy czym udaną terapię definiuje on jako osiągnięcie trwałej dyspozycji do zawarcia stałego związku heteroseksualnego. Głównym źródłem homoseksualizmu są, zdaniem van den Aardwega, nienormalne relacje z matką, zwłaszcza zaś z ojcem. Najczęściej chłopiec jest albo zbyt rozpieszczany przez matkę, albo niedoceniany przez ojca (często jedno i drugie), co powoduje, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości. Podręcznikową wręcz ilustracją takiego przypadku jest casus brytyjskiego reżysera zmarłego na AIDS Dereka Jarmana, który w dzieciństwie był rozpieszczany przez nadopiekuńczą matkę, a zarazem ciągle bity i poniżany przez ojca. Kanadyjski lekarz Irving Bieber, który zajmował się wieloma homoseksualistami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej rela Najczęściej chłopiec jest albo zbyt rozpieszczany przez matkę, albo niedoceniany przez ojca (często jedno i drugie), co powoduje, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości. Podręcznikową wręcz ilustracją takiego przypadku jest casus brytyjskiego reżysera zmarłego na AIDS Dereka Jarmana, który w dzieciństwie był rozpieszczany przez nadopiekuńczą matkę, a zarazem ciągle bity i poniżany przez ojca. Kanadyjski lekarz Irving Bieber, który zajmował się wieloma homoseksualistami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji między synem a ojcem. Nic więc dziwnego, że w krajach zachodnich terapie homoseksualistów cieszą się coraz większą popularnością, choć wielu psychologów – także w Polsce – uważa, że to niemożliwe (patrz ramka). W roku 1997 Amerykańskie Stowarzyszenie Psychiatryczne opublikowało nawet oświadczenie, w którym wezwało swoich członków do zaniechania terapii homoseksualistów jako nieetycznej i nieskutecznej. Prof. van den Aardweg uważa decyzję ATP za krzywdzącą wobec wielu homoseksualistów: – Gdybym się do niej zastosował – mówi – nie pomógłbym wielu osobom, które z rozpaczy wyły do pustych ścian. Do dziś utrzymuję kontakt z moimi byłymi pacjentami, spotykamy się, wielu z nich ma żony i dzieci, to są ludzie zupełnie inni niż kiedyś. Cieszę się, że pomogłem wielu z nich zbudować szczęśliwe życie. Katarzyna Abramowicz, Amsterdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 17:09 Fantastyczna inwestycja www.debowa-przystan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: 195.116.125.* 24.08.08, 22:42 Solidna firma. Polecam inwestycje dewelopera pdev.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml zaproszenia na spotkanie IP: *.magma-net.pl 25.08.08, 21:12 Witam, Kto z przyszłych mieszkaniców osiedla Pod Platanami dostał zaproszenia od dwvelopera na rozmowę.?? Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: zaproszenia na spotkanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.08, 15:16 ja na 1 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: zaproszenia na spotkanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.08, 15:38 budynki F i G na 1 września Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: zaproszenia na spotkanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.08, 15:39 budynki F i G na 1 wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Spotkania w PDM IP: *.img.com 01.09.08, 12:08 Witam, Czy mozecie napisac jakie informacje uzyskaliscie od PDM na tych wyznaczonych spotkaniach. Dobrze by bylo porownac co nam mowia Pozdrawiam Sil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud. B Re: Spotkania w PDM IP: 79.110.192.* 01.09.08, 22:03 Jakie informacje?! O czym chcesz dowiedzieć się?! Co, nie wiesz więcej o czym pisać na tym forum? Nie potrafisz wymyślić? Rozumiem, po co ci "informacje"... Bo nie byłeś na "wyznaczonych spotkaniach"? Może nie byłeś, bo nie jesteś właścicielem żadnego z mieszkań? "Dobrze by bylo porownac co nam mowia". Nie ma co porównywać. To informacja wyłącznie dla mieszkańców. A ty nie jesteś mieszkańcem, chyba że jesteś upośledzonym umysłowo(dlatego pytasz). Napisz lepiej o gejach, podyskutuj. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Spotkania w PDM c.d. IP: *.img.com 02.09.08, 10:04 Jestem przyszlym mieszkancem osiedla i dostalem mailem zaproszenie na spotkanie w sprawie harmonogramu prac na naszym osiedlu, ale na spotkaniu nie bylem bo nie moglem (wybiore sie w najblizszym czasie). Stad chcialem zapytac jak obecna sytuacje przedstawia Pan P.Sz. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nc Re: Spotkania w PDM c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 12:58 to wejdź na www.podplatanami.fora.pl , tam jest wszystko napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spotkania w PDM c.d. IP: 79.110.192.* 23.09.08, 13:06 Witam sprzedam mieszkanie 2 -pok z garażem , ciekawie urzadzone z caŁym wyposażeniem. POlecam na Maslicach nowe osiedle z 2003r.rowkin@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: PDM osiedle pod plantami IP: 193.0.242.* 23.09.08, 13:12 czy to mieszkanie wybudował PDM? nie, to po jaka cholere umieszczasz tu swoje ogloszenie utworz nowy watek i to najlepiej w innym forum bo to jest forum developerzy a nie sprzedam mieszkanie z rynku wtornego Odpowiedz Link Zgłoś
ajbiuch Re: PDM osiedle pod plantami 09.12.08, 15:31 WITAM WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW. W ZWIĄZKU Z TEMPEM PRACY ROBOTNIKÓW I NIE WYWĄZANIEM SIĘ Z HARMONOGRAMU TO MOŻE NALEŻAŁOBY SIĘ UMÓWIĆ PONOWNIE W GRUPIE Z PREZESEM? CZY KTOŚ MYŚLI PODOBNIE? WYDAJE MI SIĘ ŻE CZAS NAJWYŻSZY GO ZMOBILIZOWAĆ. NA OSTATNIM SPOTKANIU CO PRAWDA PRZESŁAŁ HARMONOGRAMY, ALE TE ETAPY W OGÓLE SIĘ JUŻ NIE ZGADZAJĄ. PDM ZNOWU JEST W TYLE I TERMIN MARCOWY JAK WIDAĆ PO BUDOWIE MOŻE IŚĆ W ZAPOMNIENIE BO W CUDA NIE WIERZĘ. MOŻE WARTO SIĘ ZNOWU SPOTKAĆ BUDYNKAMI?CZEKAM NA OPINIE.JAK ZWYKLE SŁYSZĘ OD PREZESA GRUSZKI NA WIERZBIE:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx274 Re: PDM osiedle pod plantami IP: 217.153.189.* 07.01.09, 15:51 czy ktos wie czy oni placa swoim wykonawca i dostawca. Jak nie to za chwile nie beda mieli czym i kim tego skonczyc UWAGA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonawca Re: PDM osiedle pod plantami IP: 79.110.192.* 10.01.09, 18:36 pdm nie płaci wykonawcom na pewno na ołtaszynie . Pan Czudziak nie odpowiada na telefony ani maile nie mówiąc o dotrzymywaniu jakichkolwiek terminów . żenada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 17:33 PDM to klasyczny przykład podstępnego wyłudzenia pieniędzy i braku odpowiedzialności, pieniądze wyparowały i nie mają na dokończenie I inwestycji na Ołtaszynie. Zamierzali zbudować piramidę ale im nie wyszło. Nie sądzę żeby ta firma cokolwiek jeszcze wybudowała, może ekskluzywne cele w zakładzie karnym dla Prezesów, o ile nie znajdzie się ktoś kto osądzie ich wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej budynek A Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.chello.pl 25.01.09, 23:52 Tak myślę że trzeba się spotkać albo z prezesem albo sami mieszkańcy choćby po to by wymienić się informacjami i utrzymywać kontakt żeby trzymać rękę na pulsie...We wtorek mam umówione spotkanie z prezesem jak będę po napiszę tu to czego się dowiedziałem - Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabinek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.09, 10:00 Mam nadzieję że w końcu będą to jakieś realne informacje a nie jak poprzednio tylko czcze obietnice Prezesa :o( czekamy na wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
agkris Re: PDM osiedle pod plantami 29.01.09, 22:11 Jak najbardziej przychylamy sie do szybkiego spotkania przyszłych mieszkańców osiedla. To co się dzieje w pracach budowlanych też nas b. niepokoi. Propoujemy spotkanie przy wejściu do budynku gdzie mieści sie PDM na ul. Oławskiej, wtorek 03-02-09 godz.17.30. Wszystkich zainteresowanych prosimy o potwierdzenie na forum przyjścia na spotkanie. Mamy głęboką nadzieję, że nie będziemy tam sami :=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 21:53 cześć, ja postaram się być:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:01 Witam czy wiadomo już coś więcej odnośnie opóźnień? i czy wczorajsze spotkanie doszło do skutku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.09, 22:11 Witam. Co prawda nie mam zamiaru kupować mieszkania ani domu od PDM-u, ale przeglądając internet w poszukiwaniu ciekawych mieszkań trafiłem na to forum. Chciałem powiedzieć, że pracowałem kiedyś u podwykonawcy przy budowie osiedla pod platanami, a mój znajomy był kierownikiem u jednego z podwykonawców, niestety firma PDM nie wywiązywała się z umów z podwykonawcami tzn nie płaciła pieniędzy w terminie, co ma odbicie w terminach realizacji budowy. W trakcie budowy przyjeżdżali często przedstawiciele z banków sprawdzić postęp robót, i z tego co dochodziły słuchy klienci tego developera nie byli zachwyceni, gdyż banki wstrzymywały wypłaty kolejnych transz. Nie chcę nikogo zniechęcać do kupna ale polecałbym również sprawdzić jakość wykonania budynków, szczególnie wymiary. Na koniec moja sugestia aby uważać na tego developera. Życzę miłego zamieszkiwania na Osiedlu pod Platanami, bo usytuowanie jest naprawdę ciekawe. Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.cust.tele2.pl 22.02.09, 13:54 Właśnie się dowiedziałam, że są szanse na stratę pieniędzy wpłaconych na mieszkania z PDM DEV. Zwolnili wszystkich pracowników budowlanych, są po prostu niewypłacalni. Może sam prezes będzie układał cegły, coś czuję, że ktoś niezłe lody kręci na boku wciskając ludziom kit o panowaniu nad sytuacją. Niedaleko buduje inna firma im pogoda nie przeszkadza i prace trwają, a co z naszymi domkami?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 22.02.09, 15:15 skad masz informacje ze zwolnili pracownikow budowlanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabinek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.09, 13:25 czy to potwierdzone informacje? sytuacja jest już i tak wyjątkowo napięta więc jeśli to tylko plotki to może lepiej zachować je dla siebie???... Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: PDM osiedle pod plantami 23.02.09, 16:54 Wszyscy jesteście frajerami, co spieszę wam napisać. Kiedyś też zainterseowała mnie oferta tego developera. Od razu jednak podejrzana mi się wydała strategia firmy: budowanie z wpłat klientów, nie zaś z kredytu zaciągniętego w banku. Rozmawiałem z prezesem, że wpłaty mogę dokonać w wysokości może 30 tysięcy, resztę zaś wpłacę po oddaniu mieszkania. Prezes się nie zgodził, więc podziękowałem za współpracę. Wy byliście zwyczajnie naiwni, więc plujcie sobie w brodę. Skończmy wreszcie z kupowaniem dziury w ziemi i obietnic. Przywróćmy normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasko Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.cust.tele2.pl 23.02.09, 17:39 Podzielcie się proszę uwagami na: podplatanami.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.cust.tele2.pl 23.02.09, 18:52 To się rusz i zainteresuj, a nie podważaj pewnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.09, 09:29 skoro te informacje są "pewne" to może dobrze byłoby sprawdzić jak wygląda sytuacja po stronie dewelopera i czym spowodowane są te zwolnienia... ci którzy się interesują sprawdzają takie informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.09, 15:05 Bylem dzisiaj na budowie. Tylu ludzi ilu pracowało pracuje dalej. Nikt nic nie slyszal i zwalnianiu. Polki co przynajmniej wyglada ze cos sie tam dzieje, chociaz ekipa nie jest ciegle jeszcze zbyt liczna Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:36 ja też byłem na budowie. Nic się nie dzieje. Niestety podpisaliśmy umowy z OSZUSTEM. PDM nie płaci i nie buduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.09, 20:38 Jak byłem wczoraj na budowie widziałem pracujących robotników, więc zastanawiam się o co chodzi "tomkowi". Zaczynam podejrzewać, że ostatnie odżycie tego forum jest raczej za sprawą ludzi którzy próbują wywołać negatywną otoczkę, niż mieszkańców zainteresowanych jak faktycznie wygląda realizacja inwestycji. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 25.02.09, 21:30 odpowiem w ten sposób, nie zajmuję się otoczkami, ale dobrze, że pracownicy PDM czytają to forum. Ja też popełniłem ten błąd i kupiłem mieszkanie w PDM - Kiełczów. Firma ta nie jest w stanie oddać również inwestycji Ogrody Ołtaszyn I i II! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AM Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.devs.futuro.pl 26.02.09, 12:14 Sytuacja dla nas wszystkich jest trudna (kupiłem również mieszkania pod Platanami), kwota kredytu zaciągniętego w bankach zwiększyła się diametralnie (jeśli ktoś brał kredyt w walucie)...wycofanie się więc wiązałoby się z wyłożeniem ze swojej kieszeni dużych pieniędzy. Ponadto raczej jest niemożliwe żeby w chwili obecnej PDM oddał nam pieniądze bo ich najprawdopodobniej nie mają. Trzeba się tylko modlić żeby w końcu budowa ruszyła i została dokończona w jak najszybszym czasie ....a żeby przypadkiem nie spotkało nas najgorsze to czego wszyscy się najbardziej obawiamy i boimy. Byłem na budowie i rozmawiałem z kierownikiem, sytuacja jest taka jak widać. Na budowie pracują tylko pracownicy PDM-u (nie prawdą jest że ich zwolniono), jest wśród nich chyba 2 albo 3 dekarzy i powoli taką siłą stawiają dachy na bliźniakach. O zalewaniu stropów na budynkach które jeszcze ich nie mają (chyba A, B i C) nie ma w tej chwili o czym marzyć bo żaden sprzęt (gruszka) nie wjedzie na budowę przy takiej pogodzie. Fakt jest taki że jeżeli pojawią się pieniądze, to pojawią się również pracownicy i jak to powiedział kierownik przy liczbie 30-40 pracowników są w stanie do wakacji budowę zakończyć. Pytanie tylko skąd wziąść pieniądze ? Może najwyższy czas żeby PDM zastanowił się nad inwestorem zewnętrznym, który przyjdzie wyłoży pieniądze i dokończy budowę... to jeden z pomysłówl. W dobie recesji którą mamy teraz w kraju i na świecie nie ma co liczyć że pojawią się nowi nabywcy mieszkań pod Platanami... za które PDM będzie mógł dokończyć budowę... zdobycie kredytu też pewnie będzie ciężkie bo raz że mają już kredytowaną ziemię którą muszą spłacić , dwa sytuacja na rynku, trzy pytanie czy będą próbować zaciągać nowe kredyty... Musimy wierzyć że kiedyś ten koszmar dla nas się skończy i budząc się rano nie będę musiał myśleć co z naszą inwestycją i co dalej.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 28.02.09, 10:52 Można spierać się tu o różne rzeczy, ale fakty są takie, że MIŚ nadchodzi; na Ogrodach Ołtaszyn gaz i ciepłą wodę odcięli, sprawdził się scenariusz filmowy. Niestety PDM to taki MIŚ na czele ze swoim prezesem, Ochuckim naturalnie, Rysiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaaa Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.mm.pl 06.03.09, 19:41 Widzę, że internauta "tomek" bardzo się nudzi i sieje jakieś brednie na forum, nie wiadomo w jakim celu. Na gorzkie żale zapraszam do kościoła. Pozdrawiam prawdziwych Platanowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 08.03.09, 21:05 Poczułem się kolejny raz wywołany do tablicy i kolejny raz cieszę się, że PDM na bieżąco monitoruje forum. Drodzy Państwo - prawda jest taka, że Spółka ta nie wywiązuje się z realizacji inwestycji. Dotyczy to mojego "Pod Plantami", jak i "Ogrody Ołtaszyn". Na Ogrodach odcięcie gazu jest rzeczywistą rzeczywistością, mieszkają już tam dzieci, na marginesie. Piszę to nie z nudów, ale po to, aby powiedzieć wam - zarządowi PDM, że czas wakacji się już skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 12.03.09, 10:06 witam wszystkich przyszłych mieszkańców pod plantami PDM. Czy sądzicie, że nadszedł już czas aby o złych praktykach dewelopera PDM powiadomić media? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: og-nick Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 12.03.09, 20:26 Do AM – masz rozsądne spojrzenie na problem. Niestety rynek jest jaki jest. Trudno o finansowanie zewnętrzne. Ludzie, którzy mogliby zainwestować pieniądze, wstrzymują decyzje. O bankach można zapomnieć. Generalnie nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: og-nick Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 12.03.09, 20:28 Tomku, powiedz mi w czym akurat Tobie lub mnie to pomoże? Czy telewizja da PDM kasę i za tydzień się wprowadzimy? Czy pomoże deweloperowi dokończyć inwestycję? Nie czujesz, że siedzisz w niej tak samo jak on? Chyba, że jesteś w lepszej sytuacji niż ja - kredyt, waluta itd. Mącisz wokół wodę działając pośrednio na swoją niekorzyść niestety, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi do tomka IP: *.as.kn.pl 13.03.09, 00:40 Internet już huczy od plotek różnej maści, co do których tak naprawdę nie mamy pojęcia na ile są prawdziwe. Jeśli narobimy rabanu w mediach, a te są do robienia jak największego rabanu bardzo chętne, z pewnością odstraszymy jakichkolwiek potencjalnych inwestorów. Chcesz, tomku, podciąć gałąź, na której wszyscy siedzimy? Jeśli nie, to przestań zajmować się dziwnymi domysłami i mnożeniem pogłosek. Nie chcę do końca życia spłacać kupy cegieł na kretowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky luck Re: do tomka IP: 192.100.112.* 13.03.09, 10:01 Dokładnie, niech inni również dołożą się do piramidy to może ci pierwsi dostaną coś więcej niż trochę cegieł. Sęk w tym, że piramidy upadają jak nie ma już kolejnych chętnych do dokładania się ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Og-nick Re: do tomka IP: *.centertel.pl 13.03.09, 19:31 kurcze, ale deweloper zarabia na sprzedaży, a to nie jest jedyna ich inwestycja. Mam nadzieję, że uda im się coś skończyć i sprzedać. Może to zatka dziurę na czas dekoniunktury. Nie ma chętnych do kupowania, bo wszyscy się boją co będzie dalej. Z kolei teraz łatwiej jest negocjować z firmami wykonawczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny kupujacy Re: do tomka IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.09, 13:32 Wiesz... jak tak czytam opinie Kolegów, którzy zakupili mieszkanie..tak jak ja to zastanawiam się czy..całe życie mają zamiar spłacać to mieszkanie czy też..mają zamiar wziąść sprawę w swoje ręce.. Przecież PDM zgarnął od nas pieniądze, na pewno ilość sprzedanych mieszkan pozwoliłaby na skonczenie inwestycji choćby do poziomu stanu surowego zamkniętego, co..z pewnościa dodałoby NAM odrobinę otuchy lecz..tak nie jest.. tak więc uważam, iż warto byłoby zastanowić się nad jakimś konkretnym rozwiązaniem - tu mam na myśli rozmowę z deweloperem, bądź innym sposobem reakcji na aktualną sytuację. Z całym szacunkiem wobec niektórych - ale taka sytuacja nie może trwać w nieskonczoność.. spłacamy kredyty, przypuszczam większość z Nas a oni... siedzą i nic nie robią.. ja nie chcę się obudzić z przysłowiową ręką w nocniku..i zostać z kredytem bez mieszkania.. a poki co..na to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient PDM Re: do tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:19 A czy znacie jakąś ukończoną inwestycję PDM? Ze strony wynika, że powinni też budować coś w okolicach Katowic, ale nie wygląda na to aby zaczeli. Chyba, że doszli do poziomu fundamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: do tomka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.09, 08:31 podczas ostatniej rozmowy z Prezesem dowiedzieliśmy się że inwestycja w Katowicach została "na razie" wstrzymana ze względu na sytuację na rynku... tak więc został im Kiełczów i z tego co wiemy Ołtaszyn II do dokończenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: do tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:08 Informacje udzielone przez Szymczyka (prezesa?!) można sobie między buty włożyć. Nie tylko inwestycja pn. Ogody Ołtaszyn II nie jest zrealizowana (stan surowy otwarty), ale dodatkowo Ogrody Ołtaszyn I, nie został formalnie zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi ? IP: *.as.kn.pl 16.03.09, 22:26 jak to nie został formalnie zamknięty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: do tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:34 Wszystko prawda uważam, że Prezesi PDM-u za wyrządzoną krzywdę powinni do końca swoich dni mieszkać w barakowozie na ich "sztandarowej" budowie Ołtaszyn i usuwać usterki których jest ogromna ilość oraz sprzątać, a nie siedzieć na koszt podatnika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 11:59 Dzisiaj na Ogrodach Ołtaszyn prąd odcięli!!!!! Sprawdza się Misiowy scenariusz PDM. Panowie Szymczyk i jego pomocnik Czudziak (tzw. prezesi) bawią się z mieszkańcami, wszyscy wiemy że po ciemku trudniej szukać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.71.* 20.03.09, 13:00 Tomku, zdecyduj się zatem kiedy ten prąd w końcu odcięli w lutym, czy dziś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Og-nick Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 21.03.09, 12:42 witam, czy ktoś ma jakieś potwierdzone informacje z Ołtaszyna? Tomek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Og-nick Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 21.03.09, 12:44 jeśli to prawda - to nie nazwę tego zabawą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:07 Odnośnie Osiedla Ołtaszyn, to niestety temat prądu i tym samym nieudolności PDM muszę potwierdzić. Brak jest jakiegokolwik wsparcia ze strony dewelopera a wiele czynnosci przyszli mieszkańcy realizują we własnym zakresie. To samo zresztą dotyczy własności. PDM w dalszym ciągu nie chce uwolnić mieszkańców, być może z powodu obciążonej hipotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Og-nick Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 24.03.09, 20:27 sorki, ale nie rozumiem co to znaczy, że nie chce uwolnić mieszkańców. Czy tam jeszcze nie są podpisane akty przeniesienia własności? Jakie czynności muszą realizować we własnym zakresie skoro nie są właścicielami? Czy pdm ma jakiś kredyt zabezpieczony hipoteką na tym gruncie? Nie rozumiem tego co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloria54 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ups.com 25.03.09, 13:22 Tomek to głównie zajmuje sie sianiem zamętu i wypisywaniem niesprawdzonych informacji...byle by tylko zdołować pozostałych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 29.03.09, 21:01 A ja ostatnio byłem zobaczyć "zaprzyjaźnione" Ogrody Ołtaszyn, o których czasami piszecie. Znalazłem potwierdzenie znajdujących się tu informacji. Na "jedynce" uderzyłem czołem w płot, który blokuje dojazd na budynków, budowa nie jest więc oddana. O II szkoda gadać, bo to stan surowy otwarty. Tak jak u nas w Kiełczowie. Szkoda, że wpadliśmy w sieć "cwaniakom" z PDM, która na nasze pocieszenie, nie jest bez wyjścia. Miejsce "cwaniaków" jest w pudle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 29.03.09, 21:23 cos sie rozmijasz z prawda II to nie stan surowy otwarty sa okna i dachy, w srodku wiekszosc instalacji elektrycznych i okolo 1/3 tynkow wiec zanim napiszesz takie pierdoly to sprawdz jak wyglada to w rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 29.03.09, 23:39 Proszę wybaczyć, ale stan surowy otwarty obejmuje elementy konstrukcyjne i przykrycie dachu bez pokrycia (samo poszycie), bez okien i drzwi. Poniżej wklejam link do zdjęcia "Ogrodów.." ze stycznia: picasaweb.google.com/pavekpodplatanami/2009_01_11OsiedleOTaszynPDM#5290165439122308578 To nie jest stan surowy otwarty!!! I zdecydowanie nie jest to taki sam etap zaawansowania jak w Kiełczowie! Więc niejaki "łukasz" chyba jednak nie odwiedził "zaprzyjaźnionych" Ogrodów Ołtaszyn, lecz z jakichś przyczyn rozsiewa dziwne plotki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloria 54 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ups.com 31.03.09, 12:59 Czy ktos widzial sie ostatnio z szanownym panem prezesem?CZy juz zawinal sie z tej firmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 31.03.09, 20:02 to prawda nie ma kontaktu z tym pseudoprezesem. Odnośnie pracownika PDM, który zamieścił zdjęcie Ołtaszyna, uprzejmie Państwa informuję, że fakty są trochę inne. Wewnątrz na placyku pomiędzy budynkami są wielkie dziury, których na zdjęciu nie widać (postaram się dołączyć takie). Jest to bez wątpienia stan surowy otwarty. Dla Ochuckiego i jego żony trzeba będzie zorganozować przestronną celę z ogrodem naturalnie w jednym z większych polskich zakładów karnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.o. Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.media4.pl 31.03.09, 21:41 do łukasza: czy Ty przypadkiem nie jesteś byłym pracownikiem PDM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 31.03.09, 21:55 Lukasz ta "dziura" w środku to patio nad garazami, w ktorym maja byc lawki i teren zielony sprawdz sobie w wikipedii co to jest patio, bo zalamujesz mnie swoimi "rzeczowymi" wpisami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 07:30 Uprzejmie donoszę, że zajrzałem do wikipedii aby sprawdzić co to jest patio. Oto co tam przeczytałem: "Patio – w architekturze hiszpańskiej i iberoamerykańskiej, wewnętrzny dziedziniec, najczęściej wyłożony płytkami, w domu mieszkalnym Hiszpanii. Patio często było otoczone krużgankami, ozdobione roślinami i innymi formami małej architektury (posągi, fontanny itp.) Z niego prowadziły wejścia do poszczególnych pomieszczeń" Nie wiedziałem, że osiedle PDM na Ołtaszynie leży w Hiszpanii i że PDM ozdobił garaże między którymi jest to patio krużgankami, posągami i fontannami. Super, zazdroszczę mieszkańcom dewelopera o takim guście i smaku, nie żałującym pieniędzy na wystrój zewnętrzny swoich hacjend (patrz wikipedia). Szczerze oddany sprawie itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 01.04.09, 08:01 to jak juz przeczytales to nie wypisuj glupot o stanie surowym otwartym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloria52 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ups.com 01.04.09, 08:49 Byl ktos na budowie w kielczowie ostatnio? 1 kwiecien dzis mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 09:56 Tak jest Panie Komendancie! Głupot nie wypisywać! Notabene - zaszło nieporozumienie. Ja nie mam nic wspólnego ze stanem surowym otwartym. Ja nie podszywam się pod łukasza (co widać zresztą po adresie IP). Jestem człowiekiem o podwójnym życiu, dwóch obliczach i trzech twarzach ale żadna z nich nie jest łukaszowa. A na to forum zajrzałem przez przypadek bo akurat mam dzień wolny. Trudno jednak pozbyć się codziennych nawyków i musiałem zrobić chociaż mały donosik. Szczerze oddany sprawie itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiz Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.04.09, 22:10 Czy ktoś wie kiedy pdm ma zamiar zacząć budowę w Kiełczowie? Mieli rozpocząć z końcem marca i co robią sobie przerwę świąteczną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.09, 08:07 Witam, dzwoniliśmy do PMD żeby dowiedzieć się jak się sprawy mają i czy już prace zaczynają się na budowie... z tego co się dowiedzieliśmy to zapewniają że sprawy mają się dobrze i dzisiaj (piątek) mają podpisać stosowne umowy (podobno finansowanie też zorganizowali)... mamy nadzieję że to nie kolejne obietnice bez pokrycia... w przyszłym tygodniu zadzwonimy znowu i mamy nadzieję że informacje będą konkretne a prace już rozpoczęte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajbiuch Re: PDM osiedle pod plantami IP: 156.17.251.* 03.04.09, 15:39 WITAM, BYLIŚMY WCZORAJ W KIEŁCZOWIE I ROBOTNIKÓW ŻADNYCH NIE BYŁO A PREZES OBIECAŁ ŻE PO DKONIEC MARCA ROBOTY RUSZĄ. OCZYWIŚCIE UDALIŚMY SIĘ DO NIEGO I TERAZ OBIECUJE ŻE PO ŚWIĘTACH WEJDĄ ROBOTNICY, ALE NAWET NIE POTRAFIŁ NAM POWIEDZIEĆ ILU ICH BĘDZIE. TO CO ONI ROBIĄ TO JUŻ TOTALNA PORAŻKA!!!MY MAMY JUŻ DOŚĆ. CZY KTOŚ ROZWIĄZAŁ MOŻE UMOWĘ, PONIEWAŻ POWAŻNIE O TYM MYSLIMY.SĄSIEDZI???SPOTYKACIE SIĘ JAKOŚ, PONIEWAŻ PÓKI CO "PREZES" ŻADNEGO SPOTKANIA NIE PRZEWIDUJE. PEWNIE NIE CHCE ZOSTAĆ POJECHANY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malwara84 Re: PDM osiedle pod plantami 03.04.09, 22:06 Witajcie Wszyscy Mieszkańcy Pod Platanami! Jesteśmy nowymi uczestnikami forum ale od września kredytobiorcami w walucie frank szwajcarski:( na nasze wymarzone wspaniałe mieszkanie które miało już dawno być wybudowane, a tymczasem developer okazał się jednym wielkim draniem bo tak jak on z nami postępuje to jest jakaś masakra!Obecnie mieszkamy nie daleko więc możemy być w przeciągu 5 minut na budowie, ale po co? skoro nasze przyszłe mieszkania jak stało tak stoi, tylko ochroniarza czasami widać! Wpłaciliśmy sporą sumkę jako pierwszą transze, pewnie nie jeden z Was, i gdzie teraz te pieniądze są?!!!!byliśmy w środę na budowie i dalej oczywiście nic, ochroniarz coś mówił że może od połowy kwietnia zaczną coś robić, ciekawe?! Brak Nam sił!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: 79.110.192.* 05.04.09, 14:23 nie kupujcie mieszkań w pdm !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malwara84 Re: PDM osiedle pod plantami 09.04.09, 12:36 Witajcie! Czy ktoś z Was kontaktował się z developerem w sprawie ruszenia budowy i podpisaniu umów z podwykonawcami? ja ostatnio dzwoniłam i coś nasz szanowny prezes nie miał czasu ze mną rozmawiać!będę próbować dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajbiuch Re: PDM osiedle pod plantami IP: 156.17.251.* 09.04.09, 15:04 Tak, rozmawiałam na dniach z prezesem, ponoć do Świąt ma podpisać wszystko po Świętach mają wejść robotnicy. Jestem umówiona z nim na spotkanie we wtorek to zobaczymy bo w jego kłamstwa to juz nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwara84 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:43 To proszę bardzo jak tylko będziesz po spotkaniu napisz co Ci powiedział, my mamy zamiar się z nim spotkać także w następnym tygodniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacje Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 21:53 Ten cały pdm to jakieś dno, na czele z prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 10.04.09, 21:14 Panie Prezesie, na spotkaniu 2.04 umówiliśmy się z Panem na kolejne spotkanie 17.04 w większym gronie dotyczące Kiełczowa tzn. ze wszystkimi klientami osiedla Pod Platanami. Potwierdził Pan, że należy poinformować o tym wszystkich ludzi jak wygląda sytuacja w chwili obecnej i dobrze byłoby takie spotkanie zorganizować . Osobne spotkania raczej nie mają sensu dlatego że po każdym spotkaniu sytuacja wygląda inaczej. Nam przekazał Pan, że sprawa powinna się wyjaśnić do świąt ewentualnie do spotkania 17.04, a kilka dni później grupa ludzi która była usłyszała, że sprawa inwestora, umowy, finansowania budowy osiedla wyjaśni się pod koniec kwietnia, z początkiem maja.......więc termin wydłuża się z dnia na dzień....a my nie chcemy już więcej czekać. Proszę o przygotowanie odpowiedniego miejsca na 17.04 godzinę 17:00 i poinformowanie ludzi gdzie takie spotkanie się odbędzie, ponieważ w chwili obecnej na spotkanie wybiera się już grupa conajmniej 20 osób lub nawet więcej (do których wysyłam powyższego maila). Konieczne jest takie spotkanie z klientami w celu podjęcia dalszych działań. Prosze przekazać również Pani Magdalenie Nagaj bo najprawdopodobniej o tym spotkaniu nie jest poinformowana stąd niedomówienia wśród klientów osiedla. Będę wdzięczny za odpowiedź i potwierdzenie spotkania 17.04.2009. To mail wysłany do Prezesa, wszyscy zainteresowani powinni się stawić w tym dniu w PDM-ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ntlworld.ie 11.04.09, 21:38 o ktorej ma byc to spotkanie bo tez chcemy tam byc. jestesmy niedoszlymi mieszkancami kielczowa. prosze o potwierdzenie terminu i godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ntlworld.ie 11.04.09, 21:39 kto potwierdzil juz.ile osob ma tam byc?im wiecej nas bedzie tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.09, 15:30 Moge potwierdzic spotkanie za siebie i jeszcze dwie rodziny,mysle ze bedzie nas mieszkancow wiecej,bo kazdemu z nas zalezy.Wiem juz na pewno ze prezes (kretacz i dran) nie ma pieniedzy na ukonczenie budowy,bo tak naprawde nie wiadomo co z nimi zrobil,ale pewne jest to,ze w Siemianowicach na pewno nikt mu nie kupi zadnego mieszkanie z dwoch glownych powodow:nikt teraz nie kupuje dziury w ziemi,bo kazdy woli kupic gotowe niz czekac,a po drugie nikt tez nie kupi,bo banki zaostrzyly kryteria udzielania kredytow,a wiec za pieniadze z Siemianowic nie ukonczy naszej budowy(na zasadzie piramidy) dlatego szuka wspolinwestora.Jego marny kapital zakladowy byc moze nawet nie pokryje 1 etapu budowy.Od grudnia nic sie nie zmienilo,a kazdy dzien zwieksza koszty budowy(prad budowlany,ochrona,utrzymanie biura itd itd....) Piatek godz 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwarka84 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:20 Witam, i jak tam na spotkaniu z prezesem? dalej nas okłamuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 15:03 ludzie!!!!Przejżyjcie na oczy!!!Zacznijcie składać już pozwy do sądu,bo jesteście ostatni w kolejce do odzyskania wpłaconego kapitału.Zaciągnięty kredyt nie pozwoli wam na zaciągnięcie kolejnego,żeby zrealizować swoje marzenia.Ten developer już leży a pracownicy tylko mydlą wam oczy.Spróbujcie odzyskać choć część kapitału,bo zdrowia już wam nikt nie zwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwarka84 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 15:57 A skąd masz takie informację?jesteś mieszkańcem?złożyłeś już pozew do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajbiuch Re: PDM osiedle pod plantami IP: 156.17.251.* 15.04.09, 17:19 Czy spotkanie w piątek o 17 jest nadal aktualne? Dzwoniłam dzisiaj do biura, bo wczoraj pseudo-prezes nas wystawił i wział wolne i nic ta gruba nie mówiła o jakimś spotkaniu. Ludzie napiszcie co się dzieje, czy ktoś już się wycofał z umowy? Jakie wyszły koszta? To juz przestaje być śmieszne więc może podzielicie się informacjami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieanka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 15.04.09, 18:56 Znasz kogoś kto powie jak, a może złożymy pozew zbiorowy? Poszukajmy może wśród znajomych prawników ktoś się musi znać na szczegółach... Przydałoby się spotkanie z kimś kto się zna i wyjaśni nam, jakie mamy prawa do tego kawałka ziemi? Dostaliśmy z sądu akty - z jakimi prawami to się wiąże??? Przecież to co tam stoi to nasz majątek? Postawiony za naszą kasę...Ziemia w Kiełczowie to dobra inwestycja. Kwestia tylko naszych praw i zablokowania możliwości zbycia tego majątku czy zajęcia przez komornika. Obawiam się że bajka o inwestorze to sen wariata... czy ktoś mi w sposób logiczny wyjaśni jak nakłonić kogoś by wybudował mieszkania dla obcych ludzi, z którymi nie jest związany żadną umową, a za które ktoś inny wziął kasę??? co mógłby zyskać taki ktoś oprócz wydatków??? jeśli jest tak źle, a przecież nie budowali na swoich gruntach nie mają zatem własności, nie dadzą w rozliczeniu planowanych inwestycji... będę w piątek o 17.00 pod drzwiami... nie sadzę by ktoś na nas czekał... mimo wrodzonego optymizmu...ta szklanka jest pusta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku#$%^&*ny Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 15.04.09, 20:12 ja rowniez bede o 17:00 17.04.09 pod drzwiami siedziby PDM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwarka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 22:26 Mam pytanie o spotkanie, czy już jest ustalone że spotykamy się o 17 w piątek 17.04.09 pod PDM?prezesa pewnie o tej porze już nie będzie w biurze, dajcie znać co i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieanka PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 16.04.09, 01:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=91755261 "W przypadku upadłości dewelopera sytuacja osób, które wpłaciły pieniądze na mieszkanie, nie jest do pozazdroszczenia. Na ich odzyskanie raczej nie mają szans. - Upadłość porównywalna jest ze śmiercią osoby fizycznej. Podobnie więc jak w przypadku śmierci, tak też i przy upadłości niewiele można zrobić - twierdzi radca prawny i adwokat Dariusz Okolski z kancelarii Okolski Kancelaria Radcowska. Istniejący majątek dewelopera staje się częścią masy upadłości, którą zarządza syndyk. Klienci stają się wierzycielami upadłego, a ich roszczenia kwalifikowane są zgodnie z prawem upadłościowym i naprawczym do kategorii III. W pierwszej kolejności z majątku upadłego dewelopera zaspokajane są m.in. wszystkie koszty postępowania upadłościowego, należności z tytułu składek na ubezpieczenie emerytalne, rentowe i chorobowe pracowników oraz należności ze stosunku pracy. Pozostała część majątku przekazywana jest na pokrycie wszystkich zobowiązań podatkowych dłużnika. Dopiero po ich uregulowaniu, jeżeli z majątku jeszcze coś zostanie, roszczeń mogą dochodzić klienci. - Osoby, które wpłaciły pieniądze na mieszkania, są takimi wierzycielami dewelopera, jak firmy budowlane, dostawcy materiałów oraz inne podmioty, którym deweloper był winny pieniądze - mówi Aneta Styrnik z biura prasowego UOKiK. Taka kolejność zaspokajania roszczeń i duża liczba wierzycieli sprawia, że najczęściej klienci dewelopera nie mogą liczyć na zwrot pieniędzy. Obowiązkiem syndyka jest przystąpienie do sprzedaży przedsiębiorstwa lub nieruchomości w drodze przetargu. Sprawia to, że majątek wyprzedawany jest poniżej jego rynkowej wartości. Dokończenie inwestycji Dla osób, które podpisały umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego, szansą na odzyskanie wpłaconych pieniędzy jest dokończenie rozpoczętej przez dewelopera inwestycji. Prawo upadłościowe i naprawcze przewiduje taką możliwość, ale rozwiązanie to jest wyjątkowe i może zostać podjęte wówczas, gdy syndyk ma gwarancję, że istnieje możliwość sfinansowania przedsięwzięcia i doprowadzenia budowy do końca. - Jeżeli klienci dysponują umowami przedwstępnymi w formie aktu notarialnego, to mogą powierzyć dokończenie inwestycji innemu inwestorowi na koszt dewelopera. Jest to trudne, gdyż upadły deweloper zazwyczaj nie ma środków na dokończenie inwestycji - twierdzi mec. Dariusz Okolski. Najważniejszy akt notarialny" "Upadłość dewelopera nie zwalnia jego klientów od regulowania zobowiązań. Jeżeli więc zaciągnęli kredyt mieszkaniowy, to nawet gdy mieszkania nie otrzymali, muszą go spłacać." ................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajbiuch Re: PDM osiedle pod plantami IP: 156.17.251.* 16.04.09, 16:00 Proszę bądźcie jutro o 17, nawet wcześniej. Jesteśmy umówieni z prezesem na 16.30 indywidualnie więc jak ktoś będzie wczesniej to niech spokojnie wchodzi na nasze spotkanie.Prosze zmobilizujcie się i bądźcie jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwarka84 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:21 My na pewno będziemy o 17!dozobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 16.04.09, 20:52 my także potwierdzamy bedziemy przed 17.00 !!!! do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieanka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 16.04.09, 21:08 Będziemy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajbiuch Re: PDM osiedle pod plantami IP: 156.17.251.* 17.04.09, 12:45 no to mam nadzieję, że zbierze nam się grupka i przyatakujemy prezesa.W miarę możliwości bądźcie przed 17, bo nie wiem czy wiecie, że pdm pracuje prawdopodobniej krócej. Do później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.O.II Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.media4.pl 17.04.09, 14:32 Witajcie, Trzymam za Was kciuki. Nie dajcie się zwieść czczym obietnicom tego oszusta. Już słyszę te opowieści o kryzysie, o tajemnicy handlowej jego firmy, a tym samym o niemożliwości udzielenia konkretnych informacji. Widzę to współczujące spojrzenie i opuszczoną głowę. Słysze już jego zapewnienie że wszystko wyjaśni się pod koniec kwietnia, lub z początkiem maja. I oczywiście, że wszystko robi, aby zakończyć budowę. Ech...Może Wy będziecie skuteczniejsi. Napiszcie potem co i jak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.04.09, 17:28 Proszę o informacje z przebiegu spotkania my nie moglismy w nim uczetniczyc bo mieszkamy zbyt daleko od wroclawia i mozemy tylko nekac prezesa telefonicznie i mail-ami ale do tej pory nie dostalismy odpowiedzi co sie stalo z kasa jaka wplacilismy(eta pierwsz 23mil-zł!!!,gdzie to korw...jest!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.O. II Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.media4.pl 17.04.09, 19:47 Panie Szymczyk, Panie Czudziak, Gdzie są nasze pieniądze!!!Nie chrzańcie, że te marne kilka budynków w stanie surowym pochłonęły cały kapitał inwestycji na Kiełczowie i na Ołtaszynie!!!To jest poprostu skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:19 Kasa poszła na niemałe pensje Prezesów i ich żon, utrzymanie siedziby w bardzo atrakcyjnym miejscu Wrocławia, no i na budowanie piramidy. A tak na marginesie to po co kierownik budowy i inspektor nadzoru i cały ten zarząd i co oni robią jeżeli od grudnia zero prac na budowach.W takiej sytuacji Panowie Prezesi powinni podziękować wszystkim współpracownikom a sami na zmianę zająć się ochroną budowy za 600 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabasz Spotkanie mieszkańców IP: *.magma-net.pl 05.05.09, 20:57 Biorąc pod uwagę stan obecny proponuję zamiast wylewać swoje frustracje na tym forum zabrać się do roboty. Wydaje mi się , że powinno dojść do spotkania niedoszłych mieszkańców Osiedla Pod Platanami . Proszę o propozycję miejsca i czasu spotkania (najlepiej około godz.18 .Może sobota 09.05.2009) Wydaje mi się że powinniśmy realnie i bez emocji podejść do problemu, ja mam pewien pomysł jak próbować ratować sytuację i chętnie się nim podzielę . Może ktoś jeszcze będzie mógł pomóc . Myślę że powinniśmy wspólnie wytypować z nas zespół który będzie pracował na naszą rzecz i reprezentował nas jako grupę . Myślę że sprawa jest już bardzo poważna , a obawiam się że im później zaczniemy działać tym drożej nas to będzie kosztować. Oczywiście każdy może działać na własną rękę , sam już zatrudniłem prawnika i rozmawiam z moim bankiem . Ale powinniśmy też zadziałać wspólnie jako grupa. Proszę o poważne podejście do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: Spotkanie mieszkańców IP: *.wroclaw.mm.pl 09.05.09, 22:45 Czesz Wszystkim, Na najblizsza srode odbedzie sie takie spotkanie. Bardzo waazne jest, zeby kazdy zabral na nie ze soba akt notarialny (umowe) zakupu mieszkania i dowod osobisty - tylko osoby tak "wyposazone" beda wpuszczane na spotkanie. Co do miejsca i dokladnej godziny, jeszcze poinformuje bo nie ustalilismy do konca. Bardzo nam zalezy zeby zjawilo sie na spotkaniu jak najwiecej osob. @Barabasz, bardzo dobrze ze masz pomysly na nasze dzialania w obecnej sytuacji i bardzo prosze przyjdz na spotkanie i sie z nami tymi pomyslami podziel. Jak narazie na spotkanie planowane jest ponad 30 osob, poniewaz nie do wszystkim dotarlismy, ale zalezy nam zeby nawiazac kontakt ze wszystkimi mam nadzieje przyszlymi sasiadami. Jeszcze raz apeluje, zeby zjawil sie kazdy kto moze. Jak pisalem, dam znac do do miejsca i czasu Pozdrawiam Sil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabasz Re: Spotkanie mieszkańców IP: *.magma-net.pl 10.05.09, 19:41 Witam , mam problem z terminem środowym gdyż wracam do Wrocławia w piątek . Bardzo proszę o info kiedy będzie kolejne spotkanko . Myslę że z uwagi ,że to wolny dzień na takie spotkania najleprze są soboty.Pytanie do Sila , czy moglibyśmy spotkać się w sobotę 16.05.09 po południu np w Koronie , jeśli Sil nie da rady to może ktoś z zainteresowanych naszą sprawą miałby możliwość . Chciałbym złapać kontakt z grupą. Pozdrawiam , barabasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sil Re: Spotkanie mieszkańców IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.09, 21:30 Czesc Barabsz, Nam tez zalezy zeby miec kontakt ze wszystkimi z naszego osiedla. Niestety w ta sobote nie moge, ale bede pamietal o Tobie i przekaze informacje reszcie i napenwo sie jakos umowimy. Napisz mi jeszcze, czy generalnie nie mozesz w tygodniu ? Tylko w weekendy ? Pzdr Sil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: 81.170.126.* 12.04.09, 22:13 Czy ktoś wie dlaczego sprzedawane są ponownie mieszkania z Ogrodów Ołtaszyn? Podaję linka mieszkania.trovit.pl/obroncow-poczty-gdanskiej_4vj6s13vj/2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: 81.170.126.* 12.04.09, 22:17 Jeszcze jedna strona wroclaw.gumtree.pl/c-Nieruchomo-ci-dom-mieszkanie-dzia-k-sprzedam-agencje-Mieszkanie-w-stanie-developerskim-Ogrody-O-taszyn-W0QQAdIdZ107941771 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.lanet.net.pl 14.04.09, 09:04 Ołtaszyn ludzie sprzedają bo mają nadzieję, że znajdą jelenia do zakupu mieszkania, które jest w stanie surowym otwartym. Szymczykowi i Czudziakowi plus tej całej bandzie rodzinno - służbowej wydaje się tylko, że przejdą obok tego bez uszczerbku. Prawdopodobnie chłopcy wymyślili sobie spółeczkę, która służy do transferu majątku, sprawdzamy to aktualnie. Jak potwierdzę, to poinformuję Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiK Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ntlworld.ie 14.04.09, 22:37 Co z tym spotkanie na 17.04.2009 o 17, czy jest nadal aktualne, czy szymczyk sie z nami spotka, gdzie my sie mamy spotkac, moze mi ktos wyslac info na mejla jak nie chce pisac na forum. 85002900@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.05.09, 21:44 Wszystko miało się wyjaśnić do końca kwietnia tylko że mamy maj a w biurze dziewczyny nadal nic nie wiedzą.Dzwonię tam co kilka dni prezes się wozi tylko że nic nie załatwia.Jeśli ktoś był na spotkaniu z prezesem w tym tygodniu to proszę o informację,jaką teraz ma wymówkę? Myślę że to zwykłe oszustwo z tymi inwestorami dopóki ma naszą kasę i miesięczną pensję będzie nas zwodził, ale pieniądze kiedyś się skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: 81.170.49.* 07.05.09, 20:33 miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,6579013,Sad_oglosil_upadlosc_dewelopera.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Spotkanie klientów Osiedla pod Platanami IP: *.as.kn.pl 10.05.09, 14:03 Wystawiłem na obu naszych starych forach informacje, ze w najblizsza środę planowane jest spotkanie. Podałem tam, ze na spotkanie wpuszczane będą tylko osoby z aktem notarialnym (umowa) i dowodem osobistym. Jesli macie kontakt do kogoś kogo nie ma na liście, bardzo proszę roześlijcie tez ta informacje. Spotkanie odbędzie się na Psim Polu , środa godzina 19 lub 19.30 miejsce dokładne spotkania w poniedziałek. Proszę o rozsyłanie tej informacji pośród osoby zainteresowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Spotkanie klientów Osiedla pod Platanami IP: *.as.kn.pl 11.05.09, 17:50 Witam Spotkanie odbędzie się w środę o godz.19.00 w szkole podstawowej nr 10 na ulicy Inflanckiej 13 ( Psie Pole) Wjazd od Kiełczowskiej lub Litewskiej. Na spotkanie będą wpuszczane tylko osoby z dowodem osobistym i aktem notarialnym na zakup nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Spotkanie klientów Osiedla pod Platanami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 13:29 jestem także zainteresowana środowym spotkaniem, tylko proszę powiedzcie, czy to jest spotkanie zorganizowane przez PDM, czy inicjatywa samych mieszkańców??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość PDM Osiedle pod platanami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 20:34 Proszę o jakieś nowe info o osiedlu pod platanami, ponieważ od dłuższego czasu stoi jak zaczarowane...nic się nie dzieje. Czy ktokolwiek wie cokolwiek o tym stanie rzeczy. Bardzo to osiedle leży mi na sercu gdyż jestem jednym z klientów którzy po mału tracą nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: PDM Osiedle pod platanami IP: *.as.kn.pl 16.05.09, 13:34 Witam Widziałem na naszym forum informację że szukacie kontaktu z nami. Powiem,że my też szukamy intensywnie kontaktu w Wszystkimi których jeszcze nie mamy na liście. Proszę o jak najszybszy kontakt e-mail: malina102@interia.pl lub telefoniczny +48 661 110 090 malina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Spotkanie klientów Osiedla pod Platanami IP: *.as.kn.pl 16.05.09, 13:35 Witam Widziałem na naszym forum informację że szukacie kontaktu z nami. Powiem,że my też szukamy intensywnie kontaktu w Wszystkimi których jeszcze nie mamy na liście. Proszę o jak najszybszy kontakt e-mail: malina102@interia.pl lub telefoniczny +48 661 110 090 malina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Spotkanie Piątek 22.05 - GODZ.19.00 IP: *.as.kn.pl 19.05.09, 21:47 Kolejne spotkanie nas Wszystkich odbędzie się w piątek (22.05) godzina 19.00 ADRES : Szkoła Podstawowa Nr 17im. prof. Stanisława Kulczyńskiego we Wrocławiu ul. Wieczysta 105, 50-550 Wrocław tel. (071) 336-23-50 www.sp17wroc.republika.pl Zapraszam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Spotkanie - Czwartek 28.05.2009 godz.19 IP: *.as.kn.pl 26.05.09, 22:03 Chcielibyśmy zaprosić Wszystkich na kolejne spotkanie grupowe, które odbędzie się w CZWARTEK 28.05. godz 19.00 w tym samy miejscu co ostatnio czyli: W Szkole Podstawowej nr 17 na ulicy Wieczystej. Dokładny adres : Szkoła Podstawowa Nr 17 im. prof. Stanisława Kulczyńskiego we Wrocławiu ul. Wieczysta 105, 50-550 Wrocław tel. (071) 336-23-50 www.sp17wroc.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Kolejne Spotkanie - Czwartek 04.06.2009 godz.19 IP: *.as.kn.pl 02.06.09, 21:31 Witam Zapraszam na kolejne spotkanie w pełnym gronie Wszystkich zainteresowanych sprawą PDM. Spotkanie odbędzie się w Czwartek 04.06 o godz. 19 w tej samej szkole. SP 17 na ul. Wieczystej Pozdrawiamy i zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez pdm Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 05.08.09, 21:49 To jest nieuczciwa firma, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 03.12.09, 20:20 oszuści jedni , ale nie podaruję prezesowi - oszuści , nie mam słów zaporzyczyłem się w banku na kupe kasy dla nich , nie podaruję prezesowi będzie musiał oddać całą kasę - oszuści oszuści oszuśći!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.srv.volvo.com 05.12.09, 13:55 Witam Początek końca tej firmy. Mam nadzieje, że wszyscy z firmy PDM (członkowie zarządu - włacznie z Panią M.Sz.i pracownicy firmy) poniosą odpowiedzialność z KPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 07.12.09, 14:47 mam nadzieję że pdm development zostanie ukarany , ale najpierw oddadzą mi moje pieniądze - nie podaruję tym...... choćbym miał walczyć do końca!!!!!!!!!!!!!!!!!!potrafili oszukiwać wiedząc że nie mają z czego budować,oszukiwali do końca rozumiecie Państwo???? Oszukiwali z całą determinacją i z zamiarem !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: 79.110.201.* 07.12.09, 20:10 Witam Proponuje cierpliwość zachować powoli się tym zajmę. Obiecuję wszystkim którzy zostali oszukani przez PDM, że zacznę w tym temacie działać. Jak to Pan P.Sz.: "...określił to są młodzi ludzie ja sobie z nimi poradzę..." Myśleli, że mają z gó...arzami do czynienia, więc powoli niech zacznie sobie radzić. W tym ich procederze oszustw brali udział wszyscy łącznie z sekretarką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumburak Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 10:51 Witam, zarząd PDM (pan P.Sz. + pan M.Cz + ich małżonki) będą musieli odpowiedziec za wszystko. Swego czasu w Gdańsku była firma Gipsoblok - tam prezes też wyłudził od ludzi pieniądze mamiąc ich mieszkaniami,potem ogłosił upadłośc, a wcześniej przepisał majątek osobisty na rodzinę (wraz z rozdzielnością majątkową) i myślał, że będzie się śmiał z tych, którzy chcieli miec własne mieszkanie - na szczęście sądy dobrały się panu prezesowi do d... na podstawie artykułu 527 kodeksu cywilnego. Panowie Sz. i Cz. nie będą bezkarni! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.chello.pl 10.12.09, 13:50 w piątek 11-go grudnia w godz. 14:00 - 17:30 na ulicy Oławskiej 27- 29 we Wrocławiu (przed siedzibą dewelopera) odbędzie się PIKIETA zorganizowana przez klientów i wierzycieli spółki PDM - jeśli chcecie się z pierwszej ręki dowiedzieć o działalności tego "dewelopera" - lub nas wspomóc w proteście - zapraszamy !!! wszelkie "media" mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: 79.110.201.* 11.12.09, 23:42 Pan pseudo prezes nie miał nawet odwagi odpowiedzieć na pytania dzienikarzy? Wcześniej wykazywał się taką elokwencją. Musi Pan zacząć się przyzwyczajać do kanałów razem ze swoim kolegą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 12.12.09, 19:55 wiedzieliśmy o pikiecie, ale niestety nie mogliśmy uczestniczyć, wierzymy że za te oszustwa prezesi dwa - odpowiedzą majątkiem i jeszcze raz majątkiem firmy lub całym swym prywatnym majątkiem, zastanawia mnie tylko - dlaczego pdm -oszuści są taką nieudolną firmą ,może pazerni spryciarze? dlaczego z premedytacją - do 2009 roku wyłudzali pieniądze na zakup mieszkań?????? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaalicjabartosz Re: PDM osiedle pod plantami 13.12.09, 22:34 to wszystko no niestety jest nasz dramat z którym oni się nie liczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 14.12.09, 19:49 to jest dramat, ale oni tnz pdm development będą musieli się z tego rozliczyć i tyle, w tym całym prcoderze brał nie tylko udział prezes i jego żona viceprezes i jego żona,także ludzie którzy zajmują się biurem i t d. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.2009 Re: PDM osiedle pod plantami 14.12.09, 21:49 "oszukany" masz niestety racje tam wszyscy to jedna wielka banda złodzieji na czele z Panią Magdaleną N.Te podłe świnie zabrały nam marzenia o swoim domu i mają to w dupie że nie mamy gdzie mieszkać z dziećmi i spłacamy kredyty, a najlepsze jest to że jeszcze w czerwcu spotkałam u notariusza ludzi którzy podpisywali umowę na kupno mieszkania na kiełczowie, brak słów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.magma-net.pl 14.12.09, 22:32 Proponuje już stonować słowa. Jeśli ktoś ma mozliwości i chęci niech zacznie wyjaśniać tą sprawę. Wypisywanie na forum tzw. straszaków spowoduje jedynie przygotowanie ich do odparcia ataku. W ten proceder wplatała się jeszcze jedna osoba. Należy to zrobić rozważnie i mądrze nie powodując jeszcze większego dramatu ludzi którzy kupili mieszkania. Wśród Was jest gorycz i chęć rozliczenia PDM-u ze swoich działań ale musicie wiedzieć, że to będzie ciężka przeprawa przez wymiar sprawiedliwości. Jestem ciekawy czy starczy Wam sił i nerwów z tym związanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzyciel 6 Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.09, 18:51 obecnie zbieramy, osoby które tak jak my mają już wyroki . PDM posiada majątek, który komornicy już namierzyli. Nie musi prezes już poddawac się dobrowolnie egzekucji - nadchodzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.centertel.pl 25.12.09, 13:35 NO TO JESTEŚMY W DUPIE … :-( www.tuwroclaw.com/wiadomosci,developer-zglasza-wniosek-o-upadlosc,wia5-3273-1035.html Firma PDM Development, która miała już rok temu oddać 70 rodzinom należne im mieszkania w Kiełczowie pod Wrocławiem, złożyła wniosek o upadłość z porozumieniem. Wszystko przez to, że źle zainwestowała pieniądze, a w związku z tym nie miała za co kontynuować prowadzonych prac. Szanse na odzyskanie wszystkich wpłaconych przez poszkodowanych pieniędzy są nikłe, bo nie są oni jedynymi wierzycielami. Majątkiem podzielą się zatem: budowlańcy, banki, komornicy, ZUS i dopiero niedoszli właściciele mieszkań. Dzięki porozumieniu zgłoszonemu wraz z wnioskiem, przed sądem będzie można walczyć o przejęcie działki, a nie tylko o sam podział majątku developera, co nastąpiłoby w przypadku zgłoszenia zwykłej upadłości. Jeżeli na podstawie decyzji sądu uda się wywalczyć prawa do nieruchomości, na wstępie wierzyciele będą musieli zapłacić 1,5 miliona złotych za zadłużoną ziemię. Wtedy samą budowę muszą już skończyć za własne pieniądze, gdyż taki był warunek porozumienia. Inwestycja gotowa jest w 30%, a na jej wykończenie potrzeba jeszcze około 6 milionów złotych. Pieniądze te są nieosiągalne dla pokrzywdzonych, którzy wpłacili developerowi nieraz po 250, 300 tysięcy złotych, a teraz nie mają nawet, gdzie mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.bluel.net 25.12.09, 20:08 Nie rozumiem tych problemów. Wszyscy trafają na złodzieji, a to pdm, a to problemy z religą , a to inny ich oszukał. Nie wiem czy ja mam szczęście czy trafiłem na uczciwego dewelopera. Fakt , że to nie duża firemka, buduje małe osiedle 12 szeregów. Ale wszystko idzie niemal bezproblemowo. Jeśli jest jakiś feler, to jest usuwany. Czyżby to jakiś wyjątek. Czy ja nie mam pecha jak inni. W każdym razie życzę powodzenia w walce o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: PDM osiedle pod plantami IP: 213.77.11.* 28.12.09, 14:27 biznes.onet.pl/deweloperzy-oszukiwali-przy-sprzedazy-mieszkan,18496,3103837,1,news-detal PDM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.cdma.centertel.pl 28.12.09, 22:51 chyba jeszcze nie, Iwiny - architekt 21 Odpowiedz Link Zgłoś
pdmoszusci Re: PDM osiedle pod plantami 29.12.09, 21:25 czy to nie przypadkiem o PDM i prezesach pasuje jak ulał ! www.tuwroclaw.com/wiadomosci,kolejny-deweloper-oszukal-swoich-klientow,wia5-3273-1070.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: PDM osiedle pod plantami IP: 79.139.97.* 29.12.09, 22:19 Nie to nie PDM to Architekt21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.srv.volvo.com 05.01.10, 06:55 Z informacji przedstawionych w mediach wynika, że firma Architect 21 działała bardzo podobnie jak firma PDM. Myślę, że zarząd firmy PDM także będzie musiał odpowiadać na pytania i zarzuty stawiane przez Prokuraturę. Środki, które były przyznawane na budowę w rzeczywistości trafiały gdzie indziej - dokładnie wyjaśni to już prokuratura. Wypisując się z zarządu się Pani Sz. (M.T) nie uniknie odpowiedzialności, możecie być tego pewni. Teraz ich czekają chwile, które my przeżywaismy z naszymi bliskimi rodzianmi przez wiele miesięcy. Od Was (mieszkańców) jedynie zależy czy będziecie chcieli składać wyjaśnienia w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prb Re: PDM osiedle pod plantami IP: 78.8.8.* 14.01.10, 14:23 złozyli (oni albo ktorys z klientow - nie sprawdzalam) wniosek o upadłość, wisi w sadzie na Poznanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.connecta.pl 16.01.10, 15:00 ale jesteście gdzie jesteście trochę na własne życzenie. Ja też miałam kupić tam mieszkanie - już nawet część pieniędzy wpłaciłam to było w 2008 jeszcze - i pytałam tu na forum (szukajcie w archiwum) co z tą firmą? że słyszalam, że oszuści, że nie płacą - to mnie wtedy wyśmialiście i zgnoiliście że sieje zamęt... i co - i już od roku MIESZKAM W SWOIM MIESZKANIU - kupiłam gdzie indziej - z umowy z PDM- em zrezygnowałam - straciłam tylko kilkaset złoty za odstąpienie z umowy. Trzeba było mnie posłuchać i kontrolować a nie wierzyć w obietnice... długo się zastanawiałam czy powinnam to pisać, ale bardzo źle mnie wtedy potraktowaliście więc... Tak czy inaczej - powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
julyl Re: PDM osiedle pod plantami 16.01.10, 19:56 Witaj Aniu Śledze od jakiegoś czasu ten wątek faktycznie miałaś rację, ja tez właśnie wprowadziłąm się do nowego mieszkania i jestem juz po podpisaniu aktu notarialnego. Mieszkanie wybudowało WPB ale zanim podjęłam decyzję o zakupie u tego dewelopera to zrobiłam wywiad na forach , w bankach. Bardzo wam współczuję, mam świadomość co to u was oznacza.a tak a propo kobiety są bardziej roztropne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.as.kn.pl 17.01.10, 14:15 to wlasnie udowodnilas, ze jestes taka sama jak Ci co Ciebie wtedy krytkowali gratuluje wyczucia chwili na takie komentarze i zawisci PS. a tak w ogole gdyby Ciebie wtedy posłuchali to bys swoich pieniedzy nie zobaczyla, developer moze wytrzymac odstapienie kliku klientow, ale nie kilkunastu szczegolnie w czasach gdy sprzedaz mieszkan sie zalamala, bo rozumiem o tym okresie piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:01 Ludzie jedyne wyjście jakie widzę to nie dopuszczenie do ogłoszenia upadłości i próba przejęcia tego co jest. Jeżeli sąd ogłosi upadłość to jesteście w dupie. Ten palant Szymczyk narobił długów gdzie mógł. ZUS, PODATKI, KREDYTY BANKOWE IDĄ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI. Wasze roszczenia są na szarym końcu i nikt wam nie pomoże ani sąd ani państwo ani prasa i telewizja. Musicie brać co jest i kończyć sami. Pewnie nie obejdzie się bez dopłat ale jest to jedyne rozsądne wyjście. Zadna upadłość tego złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Trapp Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:22 Pani Sz. (M.T) założyła w sierpniu ub.r. firmę konsultingową PIMA Consulting (KRS 0000334885) - pewnie żeby robic następne przekręty. Ja ze swej strony nie przepuszczę zarządowi PDM. I zapłacą za wszystko - o to czego nie dostanę z majątku firemki będę występował z powództwa cywilnego sam albo w grupie. Paru prezesów cwaniaków innych firm developerskich już ma zarzuty postawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PDM osiedle pod plantami IP: 92.0.221.* 16.01.10, 20:43 Jak będziesz przechodziła przez ulicę i coś cię przejedzie to też na własne życzenie bo mogłaś wybrać inną drogę.Ciesz się z nowego mieszkania i daruj sobie te komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 17.01.10, 14:19 próba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:21 Ludzie jedyne wyjście jakie widzę to nie dopuszczenie do ogłoszenia upadłości i próba przejęcia tego co jest. Jeżeli sąd ogłosi upadłość to jesteście w dupie. Ten palant Szymczyk narobił długów gdzie mógł. ZUS, PODATKI, KREDYTY BANKOWE IDĄ W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI. Wasze roszczenia są na szarym końcu i nikt wam nie pomoże ani sąd ani państwo ani prasa i telewizja. Musicie brać co jest i kończyć sami. Pewnie nie obejdzie się bez dopłat ale jest to jedyne rozsądne wyjście. Zadna upadłość tego złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:35 Najpierw zabezpieczcie Kiełczów aby stał się waszą własnością a następnie możecie występowować do sądu przeciwko PDM -owi lub osobno z powództwa cywilnego przeciwko całej bandzie Szymczyka dotyczy też rady nadzorczej żon, ojca itp. bo wszyscy w między czasie figurowali w organach zarządzająco- nadzorczych spółki. Musicie się dogadać i to jeszcze przed ogłoszeniem upadłości bo innego wyjścia nie ma. Tylko wspólne działanie da wam możliwość wyjścia z tego syfu jak najmniejszym kosztem. Pamiętajcie upadłość to koniec nie dostaniecie niczego bo złodziej wyprowadził już wszystko co mógł a długów ma po same uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minus Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 23:30 dobra informacja z ostatniej chwili. Sad wydał postanowienie o ogloszeniu upadlosci z mozliwoscia zawarcia ukladu. Zmierzacie wiec w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 16.11.10, 21:14 Witam , szukamy wszystkich tych , którzy są chętni do założenia pozwu zbiorowego przeciwko Państwu Szymczyk i Państwu Czudziak. Proszę o kontakt na tym forum. PS. Może ktoś z Państwa wie coś na temat firmy Pima Consulting Sp. z o.o. założonej przez żonę Pana Szymczyka ,wpis w KRS około sierpnia 2009 z kapitałem założycielskim 5000 zł. Firma mieści się we Wrocławiu. Szukamy informacji czy ewentualnie PDM nie korzystał z usług PIMA Consulting. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thecube Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 10.10.0.* 01.12.10, 17:16 podaj jakis adres mail do tego pozwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 22:55 dajcie namiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata do thecube i oszukany IP: 80.48.168.* 11.12.10, 20:45 Moje namiary na maila : bwj@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.internetia.net.pl 13.03.11, 17:25 Witam Szukam osób którym bank uniemożliwił wejścia na drogę sądową przeciwko PDM ze względu na umowę cesji. Znam już trzy banki które utrudniały klientom odzyskania własnych należności. P.Szymczyk doskonale wiedział, że klient który wziął kredyt w banku nie może wejść na drogę sądową gdyż nie jest legitymowany w sprawie. W ten sposób mógł robić co chce. Chcemy powiadomić odpowiednie organy państwowe aby zajęły się sprawą. Pozdrawiam Anioł stróż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.10, 21:24 Tej akurat nie znam, ale mogę cię uczulić na innego, który będzie ssał z Ciebie kasę. Ja odradzam spółdzielnię ŻAK z Kniaziewicza. Mają w centrum kilka budynków. Tyle lat, ile mieszkam nie miałem jeszcze ciepło w mieszkaniu zimą. Inni lokatorzy skarżą się na to samo. Dodatkowo budynek tak został zbudowany, że pojawia się w mieszkaniach pleśń. To co widziałem u sąsiadów na ścianach jest nie do opisania – czarny grzyb! Ludzie nie mogą zimą wietrzyć mieszkania, bo potem nie mają czym ogrzać, chyba, że lubisz mieć 17 stopni w domu. A dopłaty za okres grzewczy, gdzie i tak nie nagrzeję powyżej 20 (z kuchenką i klimatyzacją) sięgają od 500 do 1500. Prezes udaje wariata, że nic nie wie albo, że wszystko gra, albo zwala na technicznego, albo na projektanta. I tak miesiącami przeciąga. Ale na zbieranie czynszu ze swoich lokali to ma czas, na sprawy bytowe lokatorów nie ma czasu. Spółdzielnia jest zaśniedziała i ślamazarna. Każda decyzja trwa miesiące. Już nie mówię o nieuprzejmej administracji. Wszystko nadęte i napuszone. Żałuję, że w czasie budowy bloku nie nakręciłem kamerą nawalonych budowlańców. A potem wszyscy się dziwią, że wszystko się sypie. Dlatego po kilku latach za nasze pieniądze musieli remontować wszystkie balkony, bo ludziom na głowę z 7 pietra tynk leciał. Każda najprostsza reakcja trwa miesiącami, bo udają, że coś robią. Nie chcesz mieć kłopotów, to omijaj z daleka ŻAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.srv.volvo.com 21.01.11, 06:01 Witam Po zobaczeniu propozycji układowych widać, że złodziej nadal dyktuje warunki takie jak mu odpowiadają. Ciekawe czy ktoś znajdzie się, że doprowadzi go do więzienia. Ale może być pewny, że bedzie czuł oddech na plecach paru osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 22.01.11, 14:59 Anioł Stróż możesz odezwać się na maila bwj@interia.eu, zbieramy chętnych na pozew zbiorowy.Są szanse , zaczęli zgłaszać się poważni ludzie.Potrzeba 10 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł stróż Re: PDM osiedle pod plantami - problem z bankami IP: *.srv.volvo.com 14.03.11, 06:30 Szukam osób którym bank uniemożliwił wejścia na drogę sądową przeciwko PDM ze względu na umowę cesji. Znam już trzy banki które utrudniały klientom odzyskania własnych należności. P.Szymczyk doskonale wiedział, że klient który wziął kredyt w banku nie może wejść na drogę sądową gdyż nie jest legitymowany w sprawie. W ten sposób czuł się bezkarny. Chcemy powiadomić odpowiednie organy państwowe aby zajęły się sprawą. Zostały już podjęte wstępne kroki prawne wobec banków. Pozdrawiam Anioł stróż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez PDM Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 24.03.11, 18:08 PDM - to - dziady- przebrzydłe- i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o pdm w necie Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 25.03.11, 17:19 Nieuczciwych Deweloperów budowlanych jest coraz więcej, czyli kto można „skroić” Inwestorów ? Przeczytajcie: www.infonius.pl/print.php?news.112 Oto jak udzielali się cwaniacy z PDM DEVELOPMENT WE WROCŁAWIU: III edycja konferencji Zarządzanie projektem inwestycyjnym w przemyśle Termin i miejsce: 08-04-2008, Marriott, Warszawa, czas trwania (liczba dni): 4 MARCIN CZ. Dyrektor ds. Inwestycji, Członek Zarządu PDM Development Sp z o.o. Odpowiedzialny za nadzór i realizację projektów deweloperskich. Wcześniej kierownik projektów w firmie PDM Polska. W latach 2003-2005 pracował w DIEHL CONTROLS POLSKA na stanowisku kierownika działu utrzymania zakładu / facility manager (wydzielenie zakładu, remonty infrastruktury). Natomiast w latach 2002-2003 pracował w WABCO POLSKA VEHICLE CONTROL SYSTEMS na stanowisku inżyniera działu utrzymania / koordynatora inwestycji. PIOTR SZ. Prezes Zarządu grupy kapitałowej PDM Development Firmy zajmującej się realizacją projektów inwestycyjnych w branży deweloperskiej (budownictwo mieszkaniowe i komercyjne). Jest również Prezesem Zarządu firmy doradczej PDM Polska Sp. z o.o. w której realizuje projekty szkoleniowe i doradcze z zakresu restrukturyzacji grup przemysłowych (np.energetyka) fuzji, przejęć oraz outsourcingu. Pracował dla Volvo Truck Poland, Vattenfall Poland oraz Elektrociepłowni Warszawskich (Kierownik Programu Restrukturyzacji, Menadżer Projektów Strategicznych) jak również spółek grupy R&M w Polsce. Posiada tytuł certyfikowanego Project Managera (PMP®) nadany przez stowarzyszenie Project Management Instiute (PMI®). II dzień 9.00 Uzbrojenie terenu - ważny aspekt projektów przemysłowych •Planowanie projektu deweloperskiego – analiza potrzeb i wielkości zużycia mediów •Wybór rozwiązań w zakresie uzbrojenia terenu, analiza strategiczna w zakresie dostawy mediów •Dostawca mediów – kluczowy partner inwestycji •Praktyczne rozwiązania i przykłady projektów inwestycyjnych Prelegent: Piotr Szymczyk, Prezes Zarządu, PDM Development Sp z o.o., Marcin Czudziak, Dyrektor ds. Inwestycji, Członek Zarządu, PDM Development Sp z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mnie oszukali Re: PDM osiedle pod plantami IP: 80.48.168.* 27.03.11, 17:43 Tacy z nich menagery jak z koziej dupy trąby:) Skrzywdzili tak wiele rodzin, ukradli nam kupę forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziemek Re: PDM osiedle pod plantami IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.11, 11:36 Nie wiem czyją własnością jest to straszydło ale chciałem zgłosić, że jest rozkradane. Policji nic to nie obchodzi. Niebieskie Cinquecento, bordowa Nexia, laweta,,Kasacja pojazdów" wywożą wszystko co się da, regularne kursy po kilka razy dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot PDM osiedle pod plantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.11, 20:09 zawiesili tabliczki obcym wtęp wzbroniony oraz podany jest numer do inwestora 601715940 pewnie jakiś blef. Najlepsze że ogrodzili od frontu a można wejść od tyłu. A wiadomo może jakie są ustalenia co dalej z osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: PDM osiedle pod plantami IP: 193.0.242.* 08.05.13, 18:48 cos sie dzieje w temacie tego osiedla, bo na razie budynki stoją i niszczeją:( Odpowiedz Link Zgłoś