IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:20
Kochani czy ktoś miał juz doczyniebia z dewelopermem Activ Investmeny?
Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania u nich. Prosze o kontakt wszystkich
życzliwych bo sprawa nie jest tania "mieszkanie za 300 tys . zł."
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dante Re: Activ IP: 195.205.145.* 26.01.07, 18:51
      Mają opóźnienia w I etapie w Wysokiej - to podstawowy zarzut. I... chyba jedyny,
      bo w Krakowie (tam mają siedzibę), Activ cieszy się niezłą opinią u klientów.
      • Gość: Ela Re: Activ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.07, 19:52
        Hej, ja kupiłam mieszkanie w Activie. Faktycznie mają opóźnienie i denerwujący
        jest sposób załatwiania z nimi jakichkolwiek spraw technicznych. Mimo iz
        zapewniali że wszelkie zmiany w układzie mieszkania można wprowadzać a jakże
        tylko nie zauważyli że zmiany budowlane niosą ze soba różnież zmiany
        insttalacji np wielkości i usytuowania grzejników i w tym miejscu zaczeła się
        przepychanka mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy i nie bedę marznąć :)
        Pozdrawiam może będziemy sąsiadkami :)
        • Gość: ala Re: Activ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:55
          Ja kupiłam w Krakowie i w Wysokiej. W Krakowie odpada mi balkon-od jakichś 4
          miesięcy zero reakcji ze str activ-tylko obiecują, ze zareagują. W Wysokiej
          przy odbiorze sieci elektr. okazało się, że geniusze zagipsowali wszystkie
          (!!!) włączniki swiateł... trzeba pruc sciany.nie odebralam elektryki i
          paniusia z activ powiedziala, że jak wszyscy beda tak odbierac jak ja, to w
          zyciu odbiory sie nie skoncza...no comments.Poza tym kupiłam w Krakowie miejsce
          parkingowe, które jak się okazało nie bylo na sprzedaż-kazdy moze z niego
          korzysac. WIELKI NEGATYW DLA ACTIV!!!
          • Gość: neska Re: Activ IP: *.as.kn.pl 11.02.07, 17:53
            Czesc.Tez kupiłam mieszkanie w Activ i jak narazie nie ma problemu.Nie wiem
            tylko jakim cudem odebrałaś już mieszkanie jak jeszcze odbiorów nie było .Wiec
            chyba ujawniła się jakaś zazdrosna konkurnencja.Zachęcam do odwiedzenia forum o
            Osiedlu Wysoka www.wysoka.wroclaw.pl/Pozdrawiam
            • Gość: neska Re: Activ IP: *.as.kn.pl 11.02.07, 17:54
              www.wysoka.wroclaw.pl/
            • Gość: p. Re: Activ IP: *.crowley.pl 06.03.07, 13:18
              odbiór był już pod koniec grudnia -mam tu na myśli odbiór techniczny.... i też
              mieliśmy dużo zastrzeżeń, wszystkie poprawki zostały uwzględnione.
              Czekamy już 4 miesiąc, żeby dostać mieszkanie....
            • Gość: ala Re: Activ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.07, 16:25
              odbiory elektryczne były w grudniu. widze ze kolezanka sie nie orientuje.
      • Gość: nia Re: Activ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 20:31
        --------------------------------------------------------------------------------
        Wszyscy Ci,którzy mieli podpisane umowy przedwstępne w Activ Investment,
        następnie bezpodstawnie rozwiązane przez dewelopera z chęci zysku-pazernego
        Pana Prezesa - NIE ODPUSZCZAJCIE!!!!Należy się Wam kasa za bezprawne
        rozwiązanie umowy. Nie będzie jednak łatwo, ale skórka opłaca się za
        wyprawkę. Koniec z deweloperami, którzy zrywają umowy i czują się
        bezkarni.Walczcie-wiem, że sprawa jest do wygrania. Zacznijcie od Krakowa, a
        jeśli będzie trzeba , złóżcie wniosek do sądu. Kara jest karą , a takie
        postępowanie, robienie ludziom wody z mózgu, przetrzymywanie kilka
        msc...,bo...nie ma pozwolenia, bo coś tam z drogą itp...wszystko jasne i jest
        dopuszczakne...procedury trwają długo, jednak szczytem chamstwa jest zerwanie
        umów, kiedy nastawiliśmy się, że mamy zarezerwowane mieszkanie po określonej
        cenie. Każdy z nas tracił czas na szukanie banków, możliwości itp., stracony
        czas, miesiące oczekiwań, a w związku z tym wielu z nas od tej chwili nie
        stać już na żadne mieszkanie....bo nasza zdolność kredytowa niestety
        straciła "zdolność". Łączcie się, więc wszyscy poszkodowani i pokażmy Panu
        Prezesowi, że nie można robić z ludzi durni

• Gość: nia Re: Activ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 21:05

--------------------------------------------------------------------------------
      Wszyscy Ci,którzy mieli podpisane umowy przedwstępne w Activ Investment,
      następnie bezpodstawnie rozwiązane przez dewelopera z chęci zysku-pazernego
      Pana Prezesa - NIE ODPUSZCZAJCIE!!!!Należy się Wam kasa za bezprawne
      rozwiązanie umowy. Nie będzie jednak łatwo, ale skórka opłaca się za
      wyprawkę. Koniec z deweloperami, którzy zrywają umowy i czują się
      bezkarni.Walczcie-wiem, że sprawa jest do wygrania. Zacznijcie od Krakowa, a
      jeśli będzie trzeba , złóżcie wniosek do sądu. Kara jest karą , a takie
      postępowanie, robienie ludziom wody z mózgu, przetrzymywanie kilka
      msc...,bo...nie ma pozwolenia, bo coś tam z drogą itp...wszystko jasne i jest
      dopuszczakne...procedury trwają długo, jednak szczytem chamstwa jest zerwanie
      umów, kiedy nastawiliśmy się, że mamy zarezerwowane mieszkanie po określonej
      cenie. Każdy z nas tracił czas na szukanie banków, możliwości itp., stracony
      czas, miesiące oczekiwań, a w związku z tym wielu z nas od tej chwili nie
      stać już na żadne mieszkanie....bo nasza zdolność kredytowa niestety
      straciła "zdolność". Łączcie się, więc wszyscy poszkodowani i pokażmy Panu
      Prezesowi, że nie można robić z ludzi durni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka