Gość: Arwena IP: *.e-wro.net.pl 31.01.07, 10:32 Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w nowej inwestycji SM PIAST na ul. Hynka. Ponoć to najdroższa SM we Wrocławiu? Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: SM PIAST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.07, 10:47 gdzie znajde info o tej inwestycji? bo za oknem widze ze cos buduja ale nie wiedzialem co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena SM PIAST IP: *.e-wro.net.pl 31.01.07, 11:35 No to jest trudne pytanie, ale chyba tylko w SM, bo żadnego ogłoszenia nie wiedziałam w prasie. Osobiście wiem, ze docelowo ma być 5 budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: SM PIAST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 15:57 masz jakis telefon do tej spółdzielni? tez sie zapytam , co buduja. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar SM PIAST IP: *.e-wro.net.pl 31.01.07, 21:26 Administracja piast 3257222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szast-prast Re: SM PIAST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.07, 13:35 Oj tak, drogie są tam czynsze, a poziom obsługi mieszkańca jeszcze na etapie głębokiego PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
luisapaserinni Re: SM PIAST 31.01.07, 14:38 tak to jest chyba z większoscią spółdzielni, nie zauwazyli, że PRL się skonczył - np. taki Metalowiec to dopiero porażka, więc niech cię to nie zraża akurat do Piasta:), ale przygotuj się, że fundusz remontowy może iść w całości na remont blokerstwa, schody na klatce nigdy nie będą posprzątane, a w twojej bramie żarówki nie będzie przez pół roku:), za to czynsz, ten to spółdzielnie potrafią podnosić w nieskończoność... Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: SM PIAST 02.02.07, 19:46 oj, bez przesady:) przez cztery lata mieszkałam w bloku należącym akurat do Spółdzielni Piast i nie zauważyłam, żeby było źle czy brudno. klatka schodowa była sprzątana codziennie, windy wypucowane, zsyp dezynfekowany regularnie, wszelkie awarie usuwane natychmiast, a i z żarówkami problemu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
michasia170677 Re: SM PIAST 17.02.07, 20:45 czy ktoś już podpisał umowę z SM Piast? Chodzi o nowo budowane mieszkania przy ul. Hynka (czasem kojarzona z Bajana0? Odpowiedz Link Zgłoś
michasia170677 Re: SM PIAST 17.02.07, 20:51 czytałam ta umowę i niepokoi mnie wiele zapisów, m.in. to, że trzeba dopłacic w przypadku wzrostu kosztów budowy co jest przktycznie nie do udowodnienia, nie ma dokładnie określonego terminu oddania klientowi mieszkania, jest ten termin określony wstępnie i nie ma mowy o karach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: SM PIAST IP: *.as.kn.pl 19.02.07, 10:49 adres jest przy Bajana, nie Hynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: SM PIAST IP: *.e-wro.net.pl 19.02.07, 17:00 Adres w umowach na budynki 2-3 sa przy Hynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer Re: SM PIAST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:28 spółdzielni PIAST szczerze nie polecam. Mam u nich lokal usługowy: czynsz wysoki, a gdy coś chce się wyegzekwować cokolwiek zgodnie z umową to trwa to strasznie długo, odsyłają cię od jednej osoby do drugiej, ze wszystkim wtedy są problemy. TRAGEDIA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michasia170677 Re: SM PIAST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.07, 14:18 Masakra, szlag mnie trafia jak się tak człowiek wgłębi w tą współpracę ze spółdzielniami czy deweloperami Odpowiedz Link Zgłoś