Dodaj do ulubionych

Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom

IP: 81.219.157.* 05.02.07, 15:37
Witam!
Zapraszam przyszlych sasiadow na wymiane informacji o naszej inwestycji. Sa
juz wzory umow inwestycyjnych, w tym miesiacu mam byc pozwolenie na budowe.
Czy ma ktos moze jakies inne informacje?
Pozdrawki
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowa Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.e-wro.net.pl 05.02.07, 19:48
      zerknij ponizej juz ten watek ma swoje forum zapraszam.....Zernicka 215
    • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 09.02.07, 19:20
      Witam, wątek przestał sie rozwijać, niestety. My też witamy Sąsiadów;) Na razie chyba nie żadnych informacji na temat umowy inwestyjnej, powinna być za jakiś miesiąc.
      pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:36
      Zastanówcie się nad kupnem mieszkania od SM Wrocławski dom!!! SM jest nie
      poważna robią sobie co chcą nie informując przyszłych mieszkańców o zmianach ja
      zainwestowałem pieniądze w mieszkanie na objazdowej i na dzień dzisiejszy
      przesunięcie jest o 3 kwartały a na rumiankowej 2 kwartały więc pomyślcie
      zaczym wpłacicie pieniądze do spółdzielni
      • Gość: brrr Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:42
        O rany nie strasz:((( Kto buduje Objazdową i Rumiankową? Też Arkop? Skąd te
        opóźnienia? Czy Wrocławski Dom ponosi jakies kary w związku z niedotrzymaniem
        terminów? Co jest w umowie inwestycyjnej?
        • Gość: Chris78 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:04
          Opóźnienia tłumaczą brakiem rąk do pracy. Karne odsetki naliczają im lokatorzy
          mieszakń, zgodnie za zapisami w umowie.
          • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 12.02.07, 23:11
            No właśnie, nie strasz (ale, oczywiście, wszelkie informacje są pożądane). Jo-Be, z którym podpisywaliśmy umowę przedwstępną twierdzi, że mieszkania zostaną oddane w III kwartale 2008, ale to i tak na wyrost, bo inwetsycja jest mała, więc pewnie II kwartał. Jak duża jest Wasza inwestycja? bardzo proszę o informacje, póki co włożyliśmy 12000, potem może duuużo więcej
          • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 12.02.07, 23:13
            No właśnie, czy Waszą inwestycję też realizuje Arkop? W zasadzie mają przyzwoitą opinię.
    • Gość: Nowa Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.e-wro.net.pl 15.02.07, 22:32
      Zagladam sobie na to forum juz od jakiegos zcasu..i zaczynam sie zastanawiac i
      dochodzic do wniosku, ze spoldzielnia wroclawski dom nie cieszy sie uznaniem
      swoich mieszkancow...za bardzo...nie sadze zeby te opinie byly tak do konca
      wyssane z palca...otoz zaczerpnelam troche informacji od osob, ktore juz
      wczesniej zamawialy mieszkanie w tej spoldzielni i wiadomo jak wszedzie nie
      wyglada to kolorowo. Ja pokladam jakies nadzieje w tej dobrej opinii
      ARKOPU..ale ta zwloka jest zoraz bardzije zastanawiajaca sie. Oni przeciez juz
      od nas pieniadze pobrali. Tak nie mozna. Nie sadze, zeby pozwolenie bylo jutro
      ale jesli sie wezma do zalatiwania badz ponaglania to moze w tym mieisacu
      jeszcze zobaczymy papiery od dewelopera potrzebne do banku. Dewloperze prosze
      nie kaz nam czekac.....az tyle! pozdrawiam
      • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 16.02.07, 09:15
        O ile dobrze pamietam, w umowie przedwstepnej jest info, ze zgode maja uzyskac
        do konca pierwszego kwartalu, czyli jeszcze chwila. Natomiast mowi sie (zdaje
        sié, ze Jot-Be), ze to mialo zajac 2 tygodnie, czyli do dzis. Zoabczymy.
        Generalnie od samego poczatku wyglda to tak sobie, ale oferta jest najlepsza na
        rynku i papiery (+ opinie) maja ok. Mysmy sie w ogole jeszcze nie kontaktowali
        ze spoldzielnia, hedynie z JB oraz Arkopem. W kazdym razie chyba nikt nie spi
        spokojnie, a im wiecej pieniadzy wlozymy, tym bedzie trudniej;)
        • loker82 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 16.02.07, 18:14
          witam przyszlych sasiadow, ja niedawno zakupilem mieszkanie u tego dewelopera.
          Z tego co wiem, to pozwolenie na budowe maja juz od zeszlego piatku, czekaja
          tylko na uprawomocnienie, co moze potrwac jeszcze kilka dni.
          poczekamy... zobaczymy
          • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 16.02.07, 18:50
            Dzieki loker za cenne info (btw witamy sasiada;)).
    • Gość: Nowa Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.e-wro.net.pl 16.02.07, 19:18
      Loker nie dawaj wiary wszystkiemu co Ci ludzie powiedza, troche dystansu do
      wszystkiego. Uprwaomocnienie? a jesli tak to nie ma do tego odpowiedniej
      procedury ktora okresla ilosc dni? a powiedzieli Ci ile to potrwa? Ja slyszalam
      ze pozwolenie mialobyc na 14 wiec? juz 2 dni po....czy oni nie moga powiedziec
      wprost, ze bedzie na koniec marca a nie zwodzic obietnicami? ja juz 3 raz
      zaswiadzcenie z pracy biore bo mialo byc na juz....hmmmm nie podoba mi sie to.
      • loker82 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 16.02.07, 19:46
        witam
        Ja to pozwolenie mam obecnie w domu bo zbieram juz materialy potrzebne mi do
        kredytu. Tez slyszalem ze mialo byc na 14, jak sie okazuje podpisane zostalo juz
        9 ego. Na uprawomocnienie czeka sie 14 dni.
        • Gość: arch Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:57
          witam, ja kupiłem w WD na objazdowej jak od momentu jak powiedzieli mi że juz
          mają mieć pozwolenie do momentu jego otrzymania zwodzili nas pół roku a teraz z
          terminem oddania mieszkania jest podobnie. Mieliśmy dostać mieszkania w III kw
          2006 a oni do tej pory nie potrafią podać terminu. wiec uważajcie!!!
          • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 17.02.07, 19:58
            Wasze mieszkania tez budowal Arkop?
          • Gość: gosc1 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:39
            Czesc Sasiad, w obecnej sytuacji, kiedy ceny mieszkan ida w gore w zawrotnym
            tempie, fachowcy-budowlancy stadami wyjezdzaja za chlebem za granice, powinienes
            sie cieszyc, ze SM nie zorientowala sie w pore i sprzedala ci mieszkanie za 3tys
            /m2. Gdyby poczekala kilka miesiecy pewnie nie byloby Cie stac na to
            mieszkanie!! Cala roznice wzrostu cen materialow, robocizny przyjal na siebie
            Glowny Wykonawca, ktory, mimo wszystko chce zakonczyc te inwestycje przy
            Objazdowej (pewnie ze stratami). Choc pewnie moglby przerwac realizacje i zejsc
            z budowy. Dlatego zastanow sie czasami nad caloscia zagadnien i popatrz na to z
            innej perspektywy:)
    • Gość: Nowa Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.e-wro.net.pl 18.02.07, 22:55
      witaj loker, masz je w domu? dobrze rozumiem, ze moge sie zglosic po kopie do
      spoldzielni? no wkoncu.Zatem do dziela. pozdrawiam :-)
      • loker82 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 20.02.07, 16:38
        wszystkie dokumenty potrzebne do zlozenia wniosku, chyba oprocz jeszcze odpisu
        z KW bo powinien byc w tym tygodniu, posiada pan Bartek Ludowicz z Jot-Be, od
        niego przynajmniej je dostalem, ale spoldzielnia powinna rowniez je miec.
        • Gość: erko Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.02.07, 16:20
          Witam!
          loker82 mowi prawde na tyle na ile ja mam telefoniczne potwierdzenie ze
          pozwolenie na budowe jest od 11 lutego i teraz dwa tygodnie musi potrwac
          uprawomocnienie. Wiem tez ze mozna juz uzyskac kopie niezbednych dokumentow
          wymaganych przez bank, chyba bez ksiegi wieczystej. Mysle ze sa to pozytywne
          informacje kktore wnosza troche optymizmu do naszego forum.
          Pozdrawiam
          • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 21.02.07, 18:25
            Owszem, wnosza, ale -jak zapewne wiesz z sasiedniego watku - Wroclawski Dom ma
            ogromne opoznienia z oddawaniem budynku. Niestety, nijak sie nie moge
            dowiedziec, kto buduje mieszkania na Objazdowej. Czy to tez Arkop? Ponawaim
            wiec pytanie, jesli ktos zna odpowiedz, BARDZO prosze o odpowiedz.pozdrawiam
            • blanka4 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 22.02.07, 18:35
              Witam wszystkich!
              Na Rumiankowo-Objazdowej buduje Budmat, czy jakoś tak - firma niegodna polecenia.
              • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 22.02.07, 18:44
                Wielkie dzieki, Blanka;)
                • blanka4 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 22.02.07, 19:44
                  alez ależ - nie ma za co. Omijajcie ich wielkim kręgiem! Mam nadzieję, że Wasz
                  wykonawca będzie solidniejszy! Tego Wam życzę!
                  Pozdrawiam
                  • loker82 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 22.02.07, 23:59
                    Mysle, ze to nie do konca rozchodzi sie o solidnosc firmy budowlanej. Po prostu
                    Wroclawski Dom sprzedawal te mieszkania na objazdowej dosc tanio w stosunku do
                    cen rynkowych. chyba cena byla tam ok 2700 jesli sie nie myle. Z tego wniosek ze
                    z wykonawca zawarl umowe na nizsza cene wybydowania metra kwadratowego. A
                    wiadomo, ze od dawna juz ceny wykonania kasztaltuja sie na poziomie 2600 - 3000.
                    W pewnym momencie nie mial z czego placic swoim pracownikom, wiec mu zwiali z
                    budowy. Zanim zgromadzil nastepnych, ktorzy za te pieniadze zgodzili sie
                    pracowac, to juz narobily sie zaleglosci, stad te opoznienia. Mieszkania
                    sprzedawane obecnie na Żernickiej przez Jot-Be nie sa najdrozsze, ale na pewno
                    gonia za poziomem rynkowym, wiec mam nadzieje ze nam sie taka sytuacja nie zdarzy...
                    Pozdrawiam
                    • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.02.07, 14:53
                      Kiedy nieco ponad miesiac temu przeszukiawlismy rynek developerski, okazalo
                      sie,ze oferta Wroclawskiego Domu byla najlepsza na rynku (tzn. chcieli mniej za
                      metr niz inne firmy). Oczywiscie, rozniec nie byly kolosalne, ale jednak
                      znaczace. Uwazam, ze developer gra jednak kluczowa role w procesie realizacji
                      projektu. Z drugiej strony, jesli spoldzielnia przestanie placic, to skutki
                      beda oczywsite. Poki co zadnych wiesci od pana Ludowicza na temat ew. zgody na
                      budowe nie ma. Zobaczymy.
                      • loker82 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 23.02.07, 16:00
                        ale pozwolenie na budowe juz dawno jest, uprawomocni sie w poniedzialek, juz
                        mowilem o tym wczesniej

pozdrawiam
                    • blanka4 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 23.02.07, 16:16
                      pisząc o naszym wykonawcy, ze jest niesolidny miałam na mysli raczej wykwity
                      ścienne a niekoniecznie termin oddania mieszkań.. Szczegóły w wątku dot.
                      Rumianowo-Objazdowej.
                      Pozdrawiam
    • melagi Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 23.02.07, 20:01
      zrezygnowałam z tego mieszkania
      Byłam tam i widziałam bagno po stronie przedniej
      poza tym pociągi jeżdzą non stop
      • Gość: bas Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:54
        Z kolei we Wrocławiu jeżdżą tramwaje i to napewno częściej niż pociągi na
        Żernikach. Idąc Twoim tokiem rozumowania należy się wyprowadzić na wieś. Na
        mieszkanie na Ołtaszynie za 7 tys/m2 mnie nie stać. Za to będę mieszkać jak
        Shrek na bagnie na Przedniej. Pozdrawiam
    • Gość: Nowa Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.e-wro.net.pl 25.02.07, 12:53
      Witajcie, nie chodzi zapewne o to czy mieszkasz jak shrek czy jak droznik przy
      samych torach, chodzi o wygode..a prawda jest taka, ze jej nie bedzie.
      Pozwolcie, ze do tego dorzuce jeszcze 400 metrow dalej obwodnice, ktora tam
      wybuduja. BEDZIE HALAS, bedzie glosno i ceny tez nie sa za niskie jesli chodzi o
      takie warunki. Widze, ze jedynej rzeczy jaka teraz potrzebuja Ci nowi tam
      mieszkancy to jakiegos pocieszenia, ze skoro juz sie zdecydowali, to ktos musi
      ich utweirdzic w przekoaniu, ze dobrze zrobili. Tego nikt nie Wam nie
      potwierdzi. Sami musicie czuc, ze skoro podjeliscie ta decyzje to na nia wlasnie
      bylo Was stac i ze dobrze zrobiliscie. Nie szukajcie potwierdzenia na forum sami
      musicie to czuc. Natomiast jesli macie watpliwosci zrezygnujcie. Pamietajcie, ze
      to mieszkanie nie bedzie z cegly i ze nie mozecie go odsprzedac nie wczesniej
      niz za dwa lata od momentu podpisania umowy. Tz do momentu wpisu. Dowiadujcie
      sie jak najwiecej i piszcie kazdy nadal jest w trakcie podejmowania tej decyzji.
      • loker82 Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom 25.02.07, 13:25
        dzwonilem do droznika, sporo tam pociagow przejezdza, ale wiekszosc wowczas,
        kiedy jestem w pracy, w nocy nie ma ich duzo a w weekendy jezdza po 2 lub 3 na
        dobe. Co do obwodnicy to dla mnie akurat to bedzie atutem, nie bede musial sie
        przez miasto przebijac. Miedzy obwodnica a naszym osiedlem beda ekrany i duzo
        niskiej zabudowy a nie otwarte pole, wiec raczej halasu nie bedzie.
        • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 25.02.07, 17:32
          Wlasnie, beda ekarny. Trudno powiedziec, na ile to poprawi jakos mieszkania. My
          zostajemy przy tej inwestycji.pozdrawiam
    • Gość: On i Ona Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.e-wro.net.pl 28.02.07, 21:48
      hej, sa juz pozwolenia, zaczelo sie. Mamy pytanie, w jakich bankach bierzecie
      kredyt, ktory bank zaoferowal najlepsze warunki prosimy o krotka podpowiedz
      ..pozdrowionka
      • Gość: nottm Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: *.nott.cable.ntl.com 28.02.07, 23:38
        Przeszukalismy banki i najlepsza oferte zlozyl nam Open Finance (wtedy to byl
        chyba z mbankiem). Ale przyzwoicie wyglda tez oferta dom banku. macie moze
        jakies informacje na temat open finance?
        pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: 62.29.170.* 02.03.07, 15:08
          Czytam sobie te wszystkie komentarze i nie mogę się nadziwić ilu mamy
          malkontentów na forum. Ja rok temu podejmowałem decyzje o zakupie mieszkania i
          zdecydowałem się na żerniki. Idąc tokiem myślenia niektórych forumowiczów to:
          1. Osobowice nie bo zapach od świniar,
          2. bielany nie bo zbyt uczęszczana droga i korki,
          3. Smolec - nie bo samoloty,
          4. Kiełczów nie bo za daleko i w polu,
          5. Pilczyce - nie bo tramwaje jeżdzą jak głupie,
          6. Psie pole - daleko od centrum, wieczne korki,
          7. Partynice - ceny z kosmosu
          8. pozostaje Centrum gdzie mieszkania zaczynają się od 10.000 więc też nie

Myślę, że żerniki to super miejsce do mieszkania. Wasza lokalizacja to chyba 7
          nowa inwestycja w tej okolicy, obwodnica to błogosławieństwo bo będzie nie 400m
          tylko ponad pół kilometra dalej, więc niech mi nikt nie mówi że będzie coś
          słychać, a chcąc wyjechać z miasta nie trzeba się będzie ładować w korki w
          centrum.

A teraz najważniejsze o czym jeszcze mało osób wie. za 5-8lat ceny mieszkań na
          żernikach to będzie kosmos, bo żerniki mają się stać centrum kulturalnym
          wrocławia, najbardziej ekskluzywną dzielnicą. Polecam lekturę
          www.investmap.pl/index.php?a=news&id=513pozdrawiam
          • Gość: jadzia Re: Zernicka 211-215 SM Wroclawski Dom IP: 86.42.207.* 20.03.07, 19:37
            Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w budynku 2. Czy może ktoś z Was wie co jest na ulicy żernickiej 213? to jest naprzeciw naszych bloków. Nie mam możliwości zobaczyć tego terenu naokoło. Czy ma ktoś moze jakieś zdjęcia z rejonu na którym mają być postawione bloki? Byłabym bardzo wdzięczna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka