Gość: Diavolo IP: *.lsb.com.pl 30.03.07, 14:06 Czy ktoś kupił już mieszkanie od Quart'a? Developer nieznany, co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 30.03.07, 22:02 www.quart.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Princessa Re: Quart Bielany I IP: *.dream.net.pl 31.03.07, 20:12 Kupiłam mieszkanie w Quart na Bielanach. Dwa tygodnie temu podpisalam umowe przedwstepną u nich w biurze. W porownaniu z innymi "dziurami w ziemi" to tu przynajamniej widac juz pierwsze pięro mojego budynku :).Obsluga bardzo fajna, mlodzi ludzie, pomagają przy załatwieniu kredytu. Jak narazie jestem bardzo zadowolona i już zastanawiam się nad wykończeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Princessa Re: Quart Bielany I IP: *.dream.net.pl 31.03.07, 20:13 a czas sam pokaże........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Quart Bielany I IP: 213.25.181.* 02.04.07, 11:27 Deweloper znany (!), ja tez mam mieszkanie i umowe. I dupa... Pozdrowienia ze Smolca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czika Re: Quart Bielany I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:31 princessa ktore kupilas? ja tez kupilam i na razie jestem zadowolona bo juz mam mury wokol moich 55 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: Quart Bielany I IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.07, 12:07 jakie ceny za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NES Re: Quart Bielany I IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.07, 17:04 WYSOKIE. OSBIŚCIE SPRAWDZAŁEM. OBSŁUGA NIBY MIŁA, ALE JAKIŚ FAŁSZ DA SIĘ WYCZUĆ. NOWY DEWELOPER NA RYNKU, USIŁUJE WBIĆ SIĘ W DOBRĄ KONIUNKTURĘ, ALE MU NIE WYCHODZI - NIC DZIWNEGO, PRZY OBECNYCH PRZEKRĘTACH NA RYNKU...STRACH INWESTOWAĆ W TAKĄ NIEWIADOMĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: Quart Bielany I IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.07, 18:49 jakie sa obecne przekrety na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Quart Bielany I IP: *.range86-133.btcentralplus.com 03.04.07, 18:43 hej "sasiad" a podkowe juz sprzedales?? widze, ze cos nowego masz na oku. ----------------------- www.zlotapodkowa.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 02.04.07, 20:25 własnie jakie przekręty? kurcze z tego co widze na bilboardach to 4950 za mkw to wysoka cena? wiesz idac do kazdego developera mozna poiwedziec ze czuc fałsz (nie chce wskazywac po nazwie), masz jakies konkrety bo sam zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w wysokiej? przegladnełem umowe i prawnik powiedział ze jest nad wyraz równorzedna. a odiwedzilem kilku developerów i ci dopiero zeruja na koniunkturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 02.04.07, 20:28 poczytaj postu nizej apropo fałszu- archicom -zmiana statusu mieszkan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Quart Bielany I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:11 Co to znaczy,że umowa jest równorzęna i inni zerująna koniunkturze? Kto jest włascicielem Quarta i jakie przekręty? Mam zarezerwowane mieszkanie na Wysokiej. Npiszcie więcj i szczerze i odważnie na temat tego developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybek Re: Quart Bielany I IP: 193.59.72.* 06.04.07, 11:51 ludzie nie kupujcie u nich!!!czy ktoś z was sie pokwapił i sprawdził w KRS'ie firmy kto jest właścicielem QUARTA? no więc jak już sprawdzicie, to zapytajcie kogokolwiekz branzy budowlanej lub np. w starostwie we wrocku lub w powiatowym inspektoracie nadzoru bud, lub w gminie kobierzyce o nich. Każdy ich zna i to od złej strony. To ich kolejna firma i kolejne machlojki. BADZCIE SWIADOMI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Quart Bielany I IP: *.range86-133.btcentralplus.com 07.04.07, 18:16 a czy moglbys powiedziec cos wiecej na ten temat, tzn bez tajeminic i bez ogrodek?? co to za wlasciciel i jakie machlojki zrobil? pozdro -------------------------------- www.zlotapodkowa.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 07.04.07, 18:22 własnie, bo takie szafowanie oskarżeniami to grozi odpowiedzialnościa prawną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelson Re: Quart Bielany I IP: *.as.kn.pl 09.04.07, 20:15 ja osobiscie nic nie wiem o przekretach/machlojkach ludzi z quartu ale moj znajomy, architekt, pracujacy dla firm developerskich ( moze troche nieobiektywny przez to ) mowil mi ze wlasnie przez wlasciceli, quart nie jest godna polecenia firma, przynajmniej on im by nigdy nie zaufal bo ponoc sie mozna na nich przejechac, jest to tylko zaslyszana opinia wiec nie radze sie nia kierowac ale jednak faktycznie cos nie daza w branzy sympatia ta firme, moze poprostu kwestia walki z konkurencja...inna sprawa ze dziwie sie ludziom ktorzy decyduja sie zamieszkac na bielanach niewiele sie zaoszczedzi, a bawic sie potem w dojazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Quart Bielany I IP: *.dream.net.pl 10.04.07, 18:18 zybek ty pedale jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Quart Bielany I IP: *.range86-133.btcentralplus.com 10.04.07, 19:06 easy stefan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: Quart Bielany I IP: *.e-wro.net.pl 10.04.07, 19:30 a ja wiem i wam powiem, ale nie widze nic w tym zlego. sama kupilam mieszkanie na bielanach i licze na to ze z taka lokalizacja i w takich czasach to chyba nie problem poprowadzic ta inwestycje do konca, wiadomo ze deweloperzy sie kredytuja,ale ludzie kupujac mieszkania systematycznie placa transze i budowa idzie do przodu. a jesli chodzi o wlasciciela to wszytsko jest jawne, i zamiast siedeic przed kompem i pier..lic sprawdz se jeden z drugim co mowi KRS. a wiec jeden z wlascicieli to Pan Jedrzejczyk, wspolwlasciciel firmy EKO BAU, ktora nie sfinalizowala inwestycji w smolcu. wiesci mowia ze to z winny drugiego wspolwlasciciela ale prawdy nie dociekniesz. a moze to celowa zagrywka? nie mniej jednak quart to nowa firma, nowi ludzie, nowi wspolnicy, 3 ladne kawalki ziemi - jesli sie nie pokloca to powinni oddac nam mieszkania w grudniu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolec Re: Quart Bielany I IP: *.icm.edu.pl 12.04.07, 19:35 Życzę powodzenia w tym składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: Quart Bielany I IP: *.lanet.net.pl 19.04.07, 20:43 Jest jeszcze jedna persona w Qarcie,oficjalnie w drugiej lini,wg. mnie lider orkiestry.Ponieważ nazwiskami nie warto szafować bo można mieć kłopoty to spytam czy ktoś słyszał o sprawie upadku,wyrokach i póżniejszym oczyszczeniu z zarzutów właścicieli firmy "System 3"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg Re: Quart Bielany I IP: *.icm.edu.pl 19.04.07, 21:45 Co się cykasz, powiedz kto tak narozrabiał w systemie 3. Może nasz znajomy ze Smolca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QUART SP. Z O.O. Re: Quart Bielany I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:12 Szanowni Państwo. W związku z zamieszczonymi na tym forum przez użytkownikow poslugujących sie pseudonimami "zybek" i "wiedzac" postami szkalującymi dobre imie naszej firmy Zarząd firmy Quart sp. z o.o. podjął odpowiednie środki prawne mające na celu ochrone dobrego imienia naszej firmy. O dalszych czynnościach procesowych będziemy Państwa informowac na bieżaco. Jednocześnie chcielibyśmy poinformować iż szanujemy swobodę wypowiedzi na formum internetowym ale nie możemy akceptować wypowiedzi łamiących prawo i naruszających nasze dobre imię. Zarząd firmy Quart sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Quart Bielany I IP: 195.116.249.* 20.04.07, 14:50 Szanowni Państwo, A czy nie ma w tym prawdy? A może prawda w oczy kole? Jest sporo osób, które zraziły się w Smolcu i nie tylko,czują się oszukane i może dlatego Was oskarżają, jak piszecie jest swoboda wypowiedzi, nikt nazwiskami przecież nie rzuca, KRS jest jawny, więc o co chodzi? Skąd to przewrażliwienie?Czy inni deweloperzy reagują jak Wy?Nie - widać nie mają nic na sumieniu.To forum jest właśnie po to, by ostrzegać innych, dzielić się spostrzeżeniami i nie jest to zabronione.Opanujcie się.Gdyby w wypowiedziach na forum było coś nie tak,administrator by je usunął. PS. Można wiedzieć, dlaczego NIE MA WAS NA TARGACH REFE??? To tak bardzo podnosi wiarygodność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blacklion Re: Quart Bielany I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 13:17 Mhm... Chyba mamy demokrację i wolność słowa, coś mi się wydaje, a po to są takie fora, żeby przyszli nabywcy mogli się skonsultować, a nie być zastraszani. Rzetelne firmy nie boja się konfrontacji z internautami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam swoi Re: Quart Bielany I IP: 213.25.181.* 04.04.08, 14:13 Zuza, sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. Wydawać by sie mogło że narobią gnoju i popsują człowiekowi kawał życia i potem wystarczy zmienić nazwę firmy i będzie fajnie. A ta osoba która wcześniej pisała że nowi ludzie i nowe kawałki ziemi - niestety za pieniądze mozna wszystko ale człowieka nie zmienisz. Jedyna nadziej w tym, że Pan J. ma wiecej honoru niż jego wczesniejszy wspólnik. Jeśli nie to zostaje prokurator i sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Quart Bielany I IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.13, 11:38 Witam, i jak deweloper się sprawdził ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Quart Bielany I IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.13, 08:48 Byłem jendym z podwykonawców na Bielanach, za roboty nie zapłacił mi Generalny Wykonawca firma ExpoBud Pan Ziarko (wygrałem proces w sądzie i komornik do tej pory nie odzyskał ani złotówki), gdy zwróciłem się o pomoc do Inwestora tj. Quart (w czasie, kiedy miał jeszcze rozliczenia z Expobudem i mógł spokojnie rozliczyć moje należności lub przynajmniej próbować pomóc) oni się wypięli i wyrzucili z korytarza w biurze, bo na spotkanie nikt się nawet nie chciał umówić (choć winni odpowiadać na zasadzie solidarnej odpowiedzialności- powinienem ich wtedy pozwać, ale o tym nie wiedziałem...teraz minął już okres przedawnienia 2 lata) i nic im nie mogę zrobić.... straciłem ok 120 tys złotych... wszyscy mają się dobrze, Pan Ziarko nie ma na siebie żadnego majątku, działa jak działał tylko na inne osoby z rodziny, jeździ samochodem, który oczywiście nie jest jego itd... Firma Quart też ma się dobrze... zdecydowałem się o tym napisać, ponieważ jak czytam o dobrym imieniu firmy i postawie w stosunku do piszących na forum, to aż się we mnie gotuje... Odpowiedz Link Zgłoś