Dodaj do ulubionych

Quart Bielany I

IP: *.lsb.com.pl 30.03.07, 14:06
Czy ktoś kupił już mieszkanie od Quart'a? Developer nieznany, co o nim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 30.03.07, 22:02
      www.quart.com.pl
    • Gość: Princessa Re: Quart Bielany I IP: *.dream.net.pl 31.03.07, 20:12
      Kupiłam mieszkanie w Quart na Bielanach. Dwa tygodnie temu podpisalam umowe
      przedwstepną u nich w biurze. W porownaniu z innymi "dziurami w ziemi" to tu
      przynajamniej widac juz pierwsze pięro mojego budynku :).Obsluga bardzo fajna,
      mlodzi ludzie, pomagają przy załatwieniu kredytu. Jak narazie jestem bardzo
      zadowolona i już zastanawiam się nad wykończeniem.
    • Gość: Princessa Re: Quart Bielany I IP: *.dream.net.pl 31.03.07, 20:13
      a czas sam pokaże...........
      • Gość: Gość Re: Quart Bielany I IP: 213.25.181.* 02.04.07, 11:27
        Deweloper znany (!), ja tez mam mieszkanie i umowe. I dupa...
        Pozdrowienia ze Smolca.
      • Gość: czika Re: Quart Bielany I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:31
        princessa ktore kupilas? ja tez kupilam i na razie jestem zadowolona bo juz mam
        mury wokol moich 55 m2
    • Gość: DRAB Re: Quart Bielany I IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.07, 12:07
      jakie ceny za m2?
      • Gość: NES Re: Quart Bielany I IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.07, 17:04
        WYSOKIE. OSBIŚCIE SPRAWDZAŁEM. OBSŁUGA NIBY MIŁA, ALE JAKIŚ FAŁSZ DA SIĘ
        WYCZUĆ. NOWY DEWELOPER NA RYNKU, USIŁUJE WBIĆ SIĘ W DOBRĄ KONIUNKTURĘ, ALE MU
        NIE WYCHODZI - NIC DZIWNEGO, PRZY OBECNYCH PRZEKRĘTACH NA RYNKU...STRACH
        INWESTOWAĆ W TAKĄ NIEWIADOMĄ.
        • Gość: DRAB Re: Quart Bielany I IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.07, 18:49
          jakie sa obecne przekrety na rynku?
          • Gość: bullet Re: Quart Bielany I IP: *.range86-133.btcentralplus.com 03.04.07, 18:43
            hej "sasiad"
            a podkowe juz sprzedales?? widze, ze cos nowego masz na oku.

-----------------------
            www.zlotapodkowa.wroclaw.pl
        • Gość: klient Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 02.04.07, 20:25
          własnie jakie przekręty? kurcze z tego co widze na bilboardach to 4950 za mkw
          to wysoka cena? wiesz idac do kazdego developera mozna poiwedziec ze czuc fałsz
          (nie chce wskazywac po nazwie), masz jakies konkrety bo sam zastanawiam sie nad
          kupnem mieszkania w wysokiej? przegladnełem umowe i prawnik powiedział ze jest
          nad wyraz równorzedna. a odiwedzilem kilku developerów i ci dopiero zeruja na
          koniunkturze.
          • Gość: klient Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 02.04.07, 20:28
            poczytaj postu nizej apropo fałszu- archicom -zmiana statusu mieszkan?
          • Gość: wroc Re: Quart Bielany I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:11
            Co to znaczy,że umowa jest równorzęna i inni zerująna koniunkturze?
            Kto jest włascicielem Quarta i jakie przekręty? Mam zarezerwowane mieszkanie na
            Wysokiej. Npiszcie więcj i szczerze i odważnie na temat tego developera
    • Gość: zybek Re: Quart Bielany I IP: 193.59.72.* 06.04.07, 11:51
      ludzie nie kupujcie u nich!!!czy ktoś z was sie pokwapił i sprawdził w KRS'ie
      firmy kto jest właścicielem QUARTA? no więc jak już sprawdzicie, to zapytajcie
      kogokolwiekz branzy budowlanej lub np. w starostwie we wrocku lub w powiatowym
      inspektoracie nadzoru bud, lub w gminie kobierzyce o nich. Każdy ich zna i to
      od złej strony. To ich kolejna firma i kolejne machlojki. BADZCIE SWIADOMI!!!
      • Gość: bullet Re: Quart Bielany I IP: *.range86-133.btcentralplus.com 07.04.07, 18:16
        a czy moglbys powiedziec cos wiecej na ten temat, tzn bez tajeminic i bez ogrodek??
        co to za wlasciciel i jakie machlojki zrobil?
        pozdro

--------------------------------
        www.zlotapodkowa.wroclaw.pl
      • Gość: klient Re: Quart Bielany I IP: *.telsat.wroc.pl 07.04.07, 18:22
        własnie, bo takie szafowanie oskarżeniami to grozi odpowiedzialnościa prawną.
      • Gość: nelson Re: Quart Bielany I IP: *.as.kn.pl 09.04.07, 20:15
        ja osobiscie nic nie wiem o przekretach/machlojkach ludzi z quartu ale moj znajomy, architekt, pracujacy dla firm developerskich ( moze troche nieobiektywny przez to ) mowil mi ze wlasnie przez wlasciceli, quart nie jest godna polecenia firma, przynajmniej on im by nigdy nie zaufal bo ponoc sie mozna na nich przejechac, jest to tylko zaslyszana opinia wiec nie radze sie nia kierowac ale jednak faktycznie cos nie daza w branzy sympatia ta firme, moze poprostu kwestia walki z konkurencja...inna sprawa ze dziwie sie ludziom ktorzy decyduja sie zamieszkac na bielanach niewiele sie zaoszczedzi, a bawic sie potem w dojazdy
      • Gość: stefan Re: Quart Bielany I IP: *.dream.net.pl 10.04.07, 18:18
        zybek ty pedale jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz
        • Gość: b Re: Quart Bielany I IP: *.range86-133.btcentralplus.com 10.04.07, 19:06
          easy stefan.
          • Gość: mamuska Re: Quart Bielany I IP: *.e-wro.net.pl 10.04.07, 19:30
            a ja wiem i wam powiem, ale nie widze nic w tym zlego. sama kupilam mieszkanie
            na bielanach i licze na to ze z taka lokalizacja i w takich czasach to chyba nie
            problem poprowadzic ta inwestycje do konca, wiadomo ze deweloperzy sie
            kredytuja,ale ludzie kupujac mieszkania systematycznie placa transze i budowa
            idzie do przodu.

a jesli chodzi o wlasciciela to wszytsko jest jawne, i zamiast siedeic przed
            kompem i pier..lic sprawdz se jeden z drugim co mowi KRS.
            a wiec jeden z wlascicieli to Pan Jedrzejczyk, wspolwlasciciel firmy EKO BAU,
            ktora nie sfinalizowala inwestycji w smolcu. wiesci mowia ze to z winny drugiego
            wspolwlasciciela ale prawdy nie dociekniesz. a moze to celowa zagrywka?

nie mniej jednak quart to nowa firma, nowi ludzie, nowi wspolnicy, 3 ladne
            kawalki ziemi - jesli sie nie pokloca to powinni oddac nam mieszkania w grudniu:))
            • Gość: smolec Re: Quart Bielany I IP: *.icm.edu.pl 12.04.07, 19:35
              Życzę powodzenia w tym składzie.
              • Gość: wiedzący Re: Quart Bielany I IP: *.lanet.net.pl 19.04.07, 20:43
                Jest jeszcze jedna persona w Qarcie,oficjalnie w drugiej lini,wg. mnie lider
                orkiestry.Ponieważ nazwiskami nie warto szafować bo można mieć kłopoty to
                spytam czy ktoś słyszał o sprawie upadku,wyrokach i póżniejszym oczyszczeniu z
                zarzutów właścicieli firmy "System 3"?
                • Gość: ggggg Re: Quart Bielany I IP: *.icm.edu.pl 19.04.07, 21:45
                  Co się cykasz, powiedz kto tak narozrabiał w systemie 3. Może nasz znajomy ze Smolca?
      • Gość: QUART SP. Z O.O. Re: Quart Bielany I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:12
        Szanowni Państwo.
        W związku z zamieszczonymi na tym forum przez użytkownikow poslugujących sie
        pseudonimami "zybek" i "wiedzac" postami szkalującymi dobre imie naszej firmy
        Zarząd firmy Quart sp. z o.o. podjął odpowiednie środki prawne mające na celu
        ochrone dobrego imienia naszej firmy.
        O dalszych czynnościach procesowych będziemy Państwa informowac na bieżaco.
        Jednocześnie chcielibyśmy poinformować iż szanujemy swobodę wypowiedzi na
        formum internetowym ale nie możemy akceptować wypowiedzi łamiących prawo i
        naruszających nasze dobre imię.
        Zarząd firmy
        Quart sp. z o.o.
        • Gość: Zuza Re: Quart Bielany I IP: 195.116.249.* 20.04.07, 14:50
          Szanowni Państwo,
          A czy nie ma w tym prawdy? A może prawda w oczy kole? Jest sporo osób, które
          zraziły się w Smolcu i nie tylko,czują się oszukane i może dlatego Was
          oskarżają, jak piszecie jest swoboda wypowiedzi, nikt nazwiskami przecież nie
          rzuca, KRS jest jawny, więc o co chodzi? Skąd to przewrażliwienie?Czy inni
          deweloperzy reagują jak Wy?Nie - widać nie mają nic na sumieniu.To forum jest
          właśnie po to, by ostrzegać innych, dzielić się spostrzeżeniami i nie jest to
          zabronione.Opanujcie się.Gdyby w wypowiedziach na forum było coś nie
          tak,administrator by je usunął.
          PS. Można wiedzieć, dlaczego NIE MA WAS NA TARGACH REFE??? To tak bardzo
          podnosi wiarygodność...
          • Gość: Blacklion Re: Quart Bielany I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 13:17
            Mhm... Chyba mamy demokrację i wolność słowa, coś mi się wydaje, a
            po to są takie fora, żeby przyszli nabywcy mogli się skonsultować,
            a nie być zastraszani. Rzetelne firmy nie boja się konfrontacji z
            internautami.
          • Gość: Sam swoi Re: Quart Bielany I IP: 213.25.181.* 04.04.08, 14:13
            Zuza, sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. Wydawać by sie mogło że
            narobią gnoju i popsują człowiekowi kawał życia i potem wystarczy
            zmienić nazwę firmy i będzie fajnie. A ta osoba która wcześniej
            pisała że nowi ludzie i nowe kawałki ziemi - niestety za pieniądze
            mozna wszystko ale człowieka nie zmienisz.

Jedyna nadziej w tym, że Pan J. ma wiecej honoru niż jego
            wczesniejszy wspólnik. Jeśli nie to zostaje prokurator i sąd.
            • Gość: kier Re: Quart Bielany I IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.13, 11:38
              Witam,
              i jak deweloper się sprawdził ?
              • Gość: kaz Re: Quart Bielany I IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.13, 08:48
                Byłem jendym z podwykonawców na Bielanach, za roboty nie zapłacił mi Generalny Wykonawca firma ExpoBud Pan Ziarko (wygrałem proces w sądzie i komornik do tej pory nie odzyskał ani złotówki), gdy zwróciłem się o pomoc do Inwestora tj. Quart (w czasie, kiedy miał jeszcze rozliczenia z Expobudem i mógł spokojnie rozliczyć moje należności lub przynajmniej próbować pomóc) oni się wypięli i wyrzucili z korytarza w biurze, bo na spotkanie nikt się nawet nie chciał umówić (choć winni odpowiadać na zasadzie solidarnej odpowiedzialności- powinienem ich wtedy pozwać, ale o tym nie wiedziałem...teraz minął już okres przedawnienia 2 lata) i nic im nie mogę zrobić.... straciłem ok 120 tys złotych...
                wszyscy mają się dobrze, Pan Ziarko nie ma na siebie żadnego majątku, działa jak działał tylko na inne osoby z rodziny, jeździ samochodem, który oczywiście nie jest jego itd...
                Firma Quart też ma się dobrze...
                zdecydowałem się o tym napisać, ponieważ jak czytam o dobrym imieniu firmy i postawie w stosunku do piszących na forum, to aż się we mnie gotuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka