Gość: katka IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.07, 14:20 hej!www.arc2.com.pl/61.html co myslicie?calkiem fajnie to wyglada:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.rozanka.wroc.pl 30.04.07, 14:52 Fajnie ale mi się już marzy domek z ogródkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.07, 08:54 :)domek z ogródkiem-tak,ale ja idę metodą 'małych kroczków';)jeszcze mam czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 15:34 Ja już podpisałam umowę:) Nie ma się co zastanawiać! wolnych mieszkań już prawie nie ma!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelson Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 03.05.07, 15:41 Witam Są juz podpisywane umowy właściwe? Jest mozliwosc podpisania jej notarialnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.akron.net.pl 03.05.07, 19:27 hej!z tego,co wiem,to umowy wlasciwe beda podpisywane jakos maj/czerwiec,poniewaz nie ma jeszcze pozwolenia na budowe.prace maja ruszyc w czerwcu.szkoda,ze nie beda oddawac etapami,wowczas odbiory mogly by byc ciut wczesniej,ale i do 2009 wytrzymamy:)pzdr dla nowych sasiadow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alternatywy4 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.e-wro.net.pl 07.05.07, 21:01 Sam jestem jednym z czekajacych na szczesliwy final (poczatek? ;) ) tej inwestycji. Kilka wizualek wyglada zachecajaco. Martwi mnie cena miejsca postojowego... 25000?.. Czy to troche nie za duzo? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 08.05.07, 17:08 kupuj bo juz teraz nie ma gdzie parkowac, jak przyjezdzasz o 22:00 to jest dramat... a jeszcze spoldzielnia wpadnie na pomysl ze przeciez mozna najmowac za jakies 200zl/msc, skoro parkingi strzezone kosztuja od 120-150zl/msc.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_niuni1 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 08.05.07, 11:18 nieźle to wygląda, zobaczymy jak w rzeczywistości będzie :) Są juz znane ceny miejsc postojowych? A komórek też? Muszę zadzwonić i się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:22 jaka cena za m2 tam obowiązuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.160.172.* 09.05.07, 09:41 osiedle fajne, ale ciasne jak każde ostatnio budowane i jak każde maksymalnie zastawione samochodami. Nie ma jak chodnikiem przejść, a i parkujący często bezmyślnie stawiają tak samochody, że ani przejść ani przejechać. Budynki wg mnie zbyt blisko siebie - chyba nie fajnie tak całe życie mieszkać z widokiem na sąsiada z rozdzielczością co do pryszcza... o kontaktach ze spółdzielnią i przedstawicielem dewelopera na corocznych przeglądach też można książki pisać. Inna sprawa, że tak czy siak to i tak jedno z lepszych miejsc na kupno mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.160.172.* 09.05.07, 09:43 dodam jeszcze spory hałas od ulicy Bajana (wbrew pozorom spory ruch na tej ulicy) poczynając od porannych ryczących autobusów po wieczorne popisy pożal się boże motocyklistów jeżdżących "przecinakami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.185.43.* 09.05.07, 10:20 Mieszkam na tym osiedlu od 5 lat i co jak co to akurat na chałas nie można narzekać. Jak ktoś chce mieć idealną ciszę to niech się przeprowadzi na wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.160.172.* 09.05.07, 10:27 mieszkam tam od 4 i o ile na początku było faktycznie cicho to teraz jest zdecydowanie gorzej. O idealnej ciszy nie mówiłem więc nie wiem skąd się tobie wieś wzięła. Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 09.05.07, 11:05 zalezy czy sie mieszka od ulicy czy ma sie okna na dziedziniec, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 11:31 ja będę miała okna na plac zabaw więc aż tak blisko innego bloku nie będę miała. Fakt blokowisko tam jest duże, ale gdzie teraz nie ma? Jak są takie miejsca to niedługo się to zmieni. Zastanawiałam się nad kupnem mieszkania na Osobowicach, narazie mało bloków, cisza, blisko las rędziński. No ale nie wiem co jeszcze będą tam budować (słyszałam o zakładach utylizacji zwierząt :/ ) dlatego zostałam przy Bajana. Hałas jest chyba nie do uniknięcia, nawet z pozoru ciche miejsca mogą być głośne (teraz tak mam, nigdy bym nie pomyślała że może być tu tak głośno). Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 09.05.07, 13:49 na halas moga narzekac ci z wczesniejszych etapow ktorzy maja okno na ulice Bajana, reszta ma cisze i spokoj, jest tak cicho ze az czasem to przeszkadza ;) a nowy etap z tego co wiem bedzie jeszcze bardziej w glebi, dalej od ul.Bajana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:16 nowy etap ma być koło kościoła, tam gdzie teraz są górki. Na pewno nie będzie bardzo głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:04 stronka osiedla podskrzydlami.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aert Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 09.05.07, 21:56 czy ktos moze wie kiedy beda podpisywać umowy przedwstepne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.07, 12:23 jakoś maj/czerwiec,poniewaz w polowie maja uzyskaja (miejmy nadzieje;)) pozwolenie na budowe,a od czerwca chca ruszac.oby nic sie nie przesunelo,to bedzie dobrze.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alterantywy4 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.e-wro.net.pl 21.05.07, 23:29 Ja juz powoli zaczynam sie niepokoic... Wydaje mi sie ze nie musze dzwonic do milej pani obslugujacej sprzedaz.. bo wiem co powie.. Brzmi to mniej wiecej tak: "Za miesiac.." albo "Do miesiaca" Moglo by sie juz cos dziac! Pozdrawiam sasiadow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelson69 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 22.05.07, 01:28 Ponoc spoldzienia chce wykupic teren od miasta na wlasnosc a potem przekazac go mieszkancom, wiec ceny mieszkn wzrosna o jakie 150 zl/metr. no i miejsce postojowe ma kosztowac 20 tys, a garaz 35...sporo ale radze sie nad tym zastanowic, gdyz mieszkam przy skrzydlatej i obecnie sa juz problemy z parkowaniem wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.07, 10:23 hej!dzieki za rade,Nelson.co prawda nie mam jeszcze wlasnych 4 kolek,ale fakt, warto sie zastanowic nad miejscem parkingowym.skad informacje o planach spoldzielni?czy to pewne?troche nas trzymaja w niepewnosci,a czas ucieka.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 22.05.07, 10:38 ja mieszkam na Bajana i zaparkowac jak sie wraca np. z weekendu 21:00-22:00 to cud!wszystkie chodniki, kazdy skrawek miejsca jest wykorzystany do zaparkowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 25.05.07, 09:40 Witam. Powiem szczerze ze troszke dziwi mnie brak podstawowych informacji osob ktore podpisaly umowe z ARC2 na zakup mieszkania. Narazie ARC2 nie podpisuje umow przedwstepnych bo przeciez spółdzielnia 6 nie ma jeszcze pozwolenia na uzytkowanie wieczyste tych gruntow!! Zdreszta spokojnie...ARC2 ma czas do konca czerwca. wiec troszke cierpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 28.05.07, 17:40 I jak Wasza reakcja na pisemko??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqqq Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 28.05.07, 20:34 jakie pisemko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:15 właśnie się dzisiaj dowiedziałam telefonicznie co to za pisemko. Umowy będą podpisywane dopiero za miesiąc, termin realizacji przesunięty został na czerwiec 2009 r :// Nie powiem że się nie wkurzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanton Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.crowley.pl 29.05.07, 09:31 Czy w zwiazku z tym wydluzeniem czasu realizacji (a co za tym idzie wzrostem cen materialow i robocizny) wzrosnie cena za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 29.05.07, 09:45 Cena nie moze wzrosnac! Przeciez w uwowie jest wyrazna cena za jaka kupujesz! Moze wzrosnac jedynie jezeli wskaznik waloryzacji kwartalnej bedzie wyzszy niz 1% (o ile dobrze pamietam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 62.29.160.* 29.05.07, 17:46 pewnie ze moze, to jest tylko umowa rezerwacyjna ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_niuni1 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 30.05.07, 16:43 dzwoniłam dzisiaj do biura upewnić się co do ceny mieszkań. Nie ulegną one zmianie jedyne co to może dojść opłata za grunt (spółdzielnia probuje wykupić grunty od gminy) - będzie wtedy wieczyste użytkowanie gruntu czyli jak dobrze zrozumiałam nie będzie to już spółdzielcze wlasnościowe prawo do lokalu. Gmina odwołała się do US stąd te opóźnienie, a wykup gruntu i tak nas czeka albo teraz albo później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.mortin.pl 23.09.07, 18:49 Umowę rezerwacyjną ja podpisywałem już w ubiegłym roku. Na dzień dzisiejszy posiadam juz umowę docelową z ustaloną ceną za m2... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka oczywiście ze cena wzrośnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.07, 11:17 no zabawne że ktos tu sie pieklił że NIE!!! bo w umowie jest tak napisane... hehe, no jest, ale poza tym jest mnóstwo zapisów pozwalających cenę zmienić, prosze sie tylko wczytać w umowe, dokładnie. Poza tym gdy juz wam te mieszkania kiedys wybudują (swoją drogą co was podkusiło...) to zanim przekształca we własność/uzytkowanie wieczyste, to bedzie jeszcze spółdzielcze własnościowe, a zgodnie z prawem spółdzielnia rozlicza swoich spółdzielców z kosztów ostatecznych. na 150 % cena wzrośnie, no chyba nikt sie nie łudzi, ze przy tym wzroście cen gruntów i materiałów pozostanie na tym poziomie. +wykup. POZDRAWIAM. pS. umowa rezerwacyjna przedwstepna (wzór) zawiera takie zapisy, że na te mieszkania będziecie czekać dodatkowe pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: oczywiście ze cena wzrośnie IP: *.mortin.pl 23.09.07, 18:55 Umowa docelowa jest całkowicie inna niz umowa rezerwayjna (Urząd Ochrony Praw Konsumenta położył na tym łapę). Powiem tak, dokładnie to samo truł mi mój znajomy że cena może sie zmienić a jak do tej pory to podpisałm umowę już docelowa na ustaloną odgórnie cenę z możliwością wzrostu przez wskaźnik waloryzacji. I teraz mój znajomy obudził sie z ręką w nocniku bo ceną są na poziomie 6500 - 7500 zł/m2 betto a ja zakupiłem mieszkanko za 5400 + 92 zł/m2 i cierpliwie czxekam jakieś 1,5 roku żeby odebrac klucze a Ty sie mart dalej gdzie za taka kase kupić mieszkanko he he he he. Moja wiedza z tego tematu jest ogromna i sprawdziłem umowy kilkudziesięciu developerów w tym mieście i żadna nie brzmi wcale lepiej, powiem wiecej są o wiele gorsze. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 31.05.07, 08:39 Tylko spokój Was uratuje:) Trzeba po prostu czekać a zauważyłam że tu sporo nerwowych ludzi;)Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.07, 09:48 dzien doberek,tez jestem zdania,ze trzeba byc cierpliwym-nie od razu 'Podskrzydlo' zbudowano;)zycze sobie i wszystkim sasiadom,zebysmy mogli w przyszlosci powiedziec,ze warto bylo czekac:P pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.07, 08:59 cześć Sąsiedzi:)prawdopodobnie w tym tygodniu SM 'Szóstka' podpisuje akt notarialny dot.przejęcia gruntu od gminy.umowy właściwe mają być zawierane na przełomie lipca/sierpnia.to tyle,czego się dowiedziałam;)pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujacy Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.crowley.pl 28.06.07, 10:01 witam, to teraz termin jest lipiec/sierpien? W sumie jak sie czeka juz pol roku to miesiac nie robi roznicy... Ale mam nadzieje ze to odwlekanie nie stanie sie tradycja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 13.06.07, 08:38 Słuchajcie czy umowę przedwstępną bedzie można podpisać w formie aktu notarialnego? Dopiero teraz o tym pomyslałam:) Pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_niuni1 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 04.07.07, 20:08 w piątek dostają pozwolenie na budowę podobno. 2 tygodnie się uprawomacnia no i wchodzę z budową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.magma-net.pl 07.07.07, 18:29 proponuję poczytac więcej Prawo budowlane i KPA.. nie mają szans wejśc na budowę za 2 tygodnie.. Kupiłam tez tam mieszkanie.. ale podziwiam Wasz optymizm.. Najwcześnioej za 3 miesiące moze zaczną ogradzać teren.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Do Alka IP: 89.174.53.* 09.07.07, 09:35 Spoko, spoko:) mi sie nie spieszy, poczekam i 3 lata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ewka Re: Do Alka IP: *.magma-net.pl 12.07.07, 19:48 zazdroszcze... ja to bym sie dzisiaj chętnie przeprowadziła.. kto wie co będzie za trzy lata.. Pozdrawiam sąsiadów.. A propos pozwolenia na budo nadal nie mają.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 23.07.07, 18:51 No to doczekalismy sie podpisywania przedwstepnych umow:) Cieszycie sie??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanton Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.wroclaw.mm.pl 23.07.07, 19:47 A w jakiej formie te umowy będą podpisane? Notarialnie? Pytam z ciekawości, bo jeszcze nie dostałem nic z arc2. A tak na marginesie to dziś jechałem kolo placu gdzie ma powstać nasz blok i nic nie drgneło. Nawet robotnika opartego o łopatę nie zauważyłem... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 01:43 A ktoś juz podpisał umowę przedwstępną,albo dostał zawiadomienie o terminie podpisywania?? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 24.07.07, 09:14 Kanton robotników nie ma i jeszcze przez najblizsze 2 miesiące pewnie nie zobaczymy. Maja juz pozwolenie na budowe ale zanim sie to uprawomocni (wiesz jak jest). O umowach wiem bo jade w srode podpisac:) Co pradwa rozni sie od tej ktora widzialam przy podpisywaniu umowy przyzeczenia. A tak na marginesie to do 30.10.07 musimy zaplacic spółdzielni "Szóstka" za zakup udziału w gruncie:) Policzcie sobie 93 zł/m2. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 10:49 Hej, a w jakim sensie umowa rózni się od tej którą widziałaś wcześniej?? Słyszałem tez wczesniej, że za grunt płacic sie będzie nie tylko za metr mieszkania ale i garażu, czy coś bliżej wiadomo? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:29 za garaż ryczaltem 2tys. (za boks). To co mnie ucieszyło to to, że nie będzie galer - zrezygnowali. A w piątek podpisuję umowę, byłam dzisiaj zarezerwować boks garażowy i umówiła mnie kobitka od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.07, 08:55 witam!co znaczy,że za garaż można płacić "ryczałtem"? czy ktoś z Was próbował dokonywać zmian zapisów w umowie?no i jak podpisujecie-w formie aktu notarialnego?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlternatywyIV Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.e-wro.net.pl 31.07.07, 18:44 ryczalt jest za "grunt" pod miejsce parkingowe - tzn ze nie licza 92PLN/m2 tylko cena jest stala. Nie da sie negocjowac umowy ktora jest baaardzo korzystna .. dla wiadomo kogo. co za czasy.. Mam nadzieje ze warto. Pozdrawiam sasiadow! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.magma-net.pl 02.08.07, 20:15 JA juz mam podpisana umowę.. Natomiast zaświdczenia do banku będą dopiero we wrześniu... Troche mnie zastananwia zapis o przedlużeniu realizacji inwestycji o 60 dni bez konsekwencji dla dewelopera.. Pozdrawiam sąsiadów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanton Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.crowley.pl 07.08.07, 10:52 Kupowałeś może komórke lokatorską? Jeżeli tak to ile takowa kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś