Dodaj do ulubionych

''Podskrzydło"-->IV etap

IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.07, 14:20
hej!www.arc2.com.pl/61.html co myslicie?calkiem fajnie to wyglada:)
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.rozanka.wroc.pl 30.04.07, 14:52
      Fajnie ale mi się już marzy domek z ogródkiem.
      • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.05.07, 08:54
        :)domek z ogródkiem-tak,ale ja idę metodą 'małych kroczków';)jeszcze mam czas:)
    • Gość: ewela Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 15:34
      Ja już podpisałam umowę:) Nie ma się co zastanawiać! wolnych mieszkań już
      prawie nie ma!:)
      • Gość: nelson Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 03.05.07, 15:41
        Witam
        Są juz podpisywane umowy właściwe? Jest mozliwosc podpisania jej notarialnie?
        • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.akron.net.pl 03.05.07, 19:27
          hej!z tego,co wiem,to umowy wlasciwe beda podpisywane jakos
          maj/czerwiec,poniewaz nie ma jeszcze pozwolenia na budowe.prace maja ruszyc w
          czerwcu.szkoda,ze nie beda oddawac etapami,wowczas odbiory mogly by byc ciut
          wczesniej,ale i do 2009 wytrzymamy:)pzdr dla nowych sasiadow;)
    • Gość: alternatywy4 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.e-wro.net.pl 07.05.07, 21:01
      Sam jestem jednym z czekajacych na szczesliwy final (poczatek? ;) ) tej inwestycji. Kilka wizualek wyglada zachecajaco. Martwi mnie cena miejsca postojowego... 25000?.. Czy to troche nie za duzo? pozdrawiam.
      • druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 08.05.07, 17:08
        kupuj bo juz teraz nie ma gdzie parkowac, jak przyjezdzasz o 22:00 to jest
        dramat...
        a jeszcze spoldzielnia wpadnie na pomysl ze przeciez mozna najmowac za jakies
        200zl/msc, skoro parkingi strzezone kosztuja od 120-150zl/msc..
    • mamusia_niuni1 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 08.05.07, 11:18
      nieźle to wygląda, zobaczymy jak w rzeczywistości będzie :)
      Są juz znane ceny miejsc postojowych? A komórek też? Muszę zadzwonić i się
      dowiedzieć.
    • Gość: krzysiek Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:22
      jaka cena za m2 tam obowiązuje ?
      • Gość: Marzenka była 5800zł/m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 17:36
    • Gość: ogon Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.160.172.* 09.05.07, 09:41
      osiedle fajne, ale ciasne jak każde ostatnio budowane i jak każde maksymalnie
      zastawione samochodami. Nie ma jak chodnikiem przejść, a i parkujący często
      bezmyślnie stawiają tak samochody, że ani przejść ani przejechać. Budynki wg
      mnie zbyt blisko siebie - chyba nie fajnie tak całe życie mieszkać z widokiem na
      sąsiada z rozdzielczością co do pryszcza...
      o kontaktach ze spółdzielnią i przedstawicielem dewelopera na corocznych
      przeglądach też można książki pisać. Inna sprawa, że tak czy siak to i tak jedno
      z lepszych miejsc na kupno mieszkania.
      • Gość: ogon Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.160.172.* 09.05.07, 09:43
        dodam jeszcze spory hałas od ulicy Bajana (wbrew pozorom spory ruch na tej
        ulicy) poczynając od porannych ryczących autobusów po wieczorne popisy pożal się
        boże motocyklistów jeżdżących "przecinakami".
        • Gość: gość Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.185.43.* 09.05.07, 10:20
          Mieszkam na tym osiedlu od 5 lat i co jak co to akurat na chałas nie można
          narzekać. Jak ktoś chce mieć idealną ciszę to niech się przeprowadzi na wieś.
          • Gość: ogon Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 212.160.172.* 09.05.07, 10:27
            mieszkam tam od 4 i o ile na początku było faktycznie cicho to teraz jest
            zdecydowanie gorzej.
            O idealnej ciszy nie mówiłem więc nie wiem skąd się tobie wieś wzięła.
            • druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 09.05.07, 11:05
              zalezy czy sie mieszka od ulicy czy ma sie okna na dziedziniec,
              • Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 11:31
                ja będę miała okna na plac zabaw więc aż tak blisko innego bloku nie będę
                miała. Fakt blokowisko tam jest duże, ale gdzie teraz nie ma? Jak są takie
                miejsca to niedługo się to zmieni. Zastanawiałam się nad kupnem mieszkania na
                Osobowicach, narazie mało bloków, cisza, blisko las rędziński. No ale nie wiem
                co jeszcze będą tam budować (słyszałam o zakładach utylizacji zwierząt :/ )
                dlatego zostałam przy Bajana. Hałas jest chyba nie do uniknięcia, nawet z
                pozoru ciche miejsca mogą być głośne (teraz tak mam, nigdy bym nie pomyślała że
                może być tu tak głośno).
                • druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 09.05.07, 13:49
                  na halas moga narzekac ci z wczesniejszych etapow ktorzy maja okno na ulice
                  Bajana, reszta ma cisze i spokoj, jest tak cicho ze az czasem to przeszkadza ;)
                  a nowy etap z tego co wiem bedzie jeszcze bardziej w glebi, dalej od ul.Bajana
                  • Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 16:16
                    nowy etap ma być koło kościoła, tam gdzie teraz są górki. Na pewno nie będzie
                    bardzo głośno.
    • Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:04
      stronka osiedla podskrzydlami.republika.pl/
      • Gość: aert Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 09.05.07, 21:56
        czy ktos moze wie kiedy beda podpisywać umowy przedwstepne?
        • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.07, 12:23
          jakoś maj/czerwiec,poniewaz w polowie maja uzyskaja (miejmy nadzieje;))
          pozwolenie na budowe,a od czerwca chca ruszac.oby nic sie nie przesunelo,to
          bedzie dobrze.pzdr
    • Gość: Alterantywy4 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.e-wro.net.pl 21.05.07, 23:29
      Ja juz powoli zaczynam sie niepokoic... Wydaje mi sie ze nie musze dzwonic do milej pani obslugujacej sprzedaz.. bo wiem co powie.. Brzmi to mniej wiecej tak: "Za miesiac.." albo "Do miesiaca" Moglo by sie juz cos dziac! Pozdrawiam sasiadow ;)
      • Gość: nelson69 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 22.05.07, 01:28
        Ponoc spoldzienia chce wykupic teren od miasta na wlasnosc a potem przekazac go mieszkancom, wiec ceny mieszkn wzrosna o jakie 150 zl/metr. no i miejsce postojowe ma kosztowac 20 tys, a garaz 35...sporo ale radze sie nad tym zastanowic, gdyz mieszkam przy skrzydlatej i obecnie sa juz problemy z parkowaniem wieczorem
        • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.07, 10:23
          hej!dzieki za rade,Nelson.co prawda nie mam jeszcze wlasnych 4 kolek,ale fakt,
          warto sie zastanowic nad miejscem parkingowym.skad informacje o planach
          spoldzielni?czy to pewne?troche nas trzymaja w niepewnosci,a czas ucieka.pzdr
        • druop22 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 22.05.07, 10:38
          ja mieszkam na Bajana i zaparkowac jak sie wraca np. z weekendu 21:00-22:00 to
          cud!wszystkie chodniki, kazdy skrawek miejsca jest wykorzystany do zaparkowania!
    • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 25.05.07, 09:40
      Witam. Powiem szczerze ze troszke dziwi mnie brak podstawowych informacji osob
      ktore podpisaly umowe z ARC2 na zakup mieszkania. Narazie ARC2 nie podpisuje
      umow przedwstepnych bo przeciez spółdzielnia 6 nie ma jeszcze pozwolenia na
      uzytkowanie wieczyste tych gruntow!! Zdreszta spokojnie...ARC2 ma czas do konca
      czerwca. wiec troszke cierpliwosci...
    • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 28.05.07, 17:40
      I jak Wasza reakcja na pisemko??:)
      • Gość: qqqqq Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.as.kn.pl 28.05.07, 20:34
        jakie pisemko?
        • Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:15
          właśnie się dzisiaj dowiedziałam telefonicznie co to za pisemko. Umowy będą
          podpisywane dopiero za miesiąc, termin realizacji przesunięty został na
          czerwiec 2009 r :// Nie powiem że się nie wkurzyłam.
          • Gość: kanton Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.crowley.pl 29.05.07, 09:31
            Czy w zwiazku z tym wydluzeniem czasu realizacji (a co za tym idzie wzrostem cen
            materialow i robocizny) wzrosnie cena za m2?
            • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 29.05.07, 09:45
              Cena nie moze wzrosnac! Przeciez w uwowie jest wyrazna cena za jaka kupujesz!
              Moze wzrosnac jedynie jezeli wskaznik waloryzacji kwartalnej bedzie wyzszy niz
              1% (o ile dobrze pamietam).
              • Gość: wwww Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 62.29.160.* 29.05.07, 17:46
                pewnie ze moze, to jest tylko umowa rezerwacyjna ;-(
                • mamusia_niuni1 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 30.05.07, 16:43
                  dzwoniłam dzisiaj do biura upewnić się co do ceny mieszkań. Nie ulegną one
                  zmianie jedyne co to może dojść opłata za grunt (spółdzielnia probuje wykupić
                  grunty od gminy) - będzie wtedy wieczyste użytkowanie gruntu czyli jak dobrze
                  zrozumiałam nie będzie to już spółdzielcze wlasnościowe prawo do lokalu. Gmina
                  odwołała się do US stąd te opóźnienie, a wykup gruntu i tak nas czeka albo
                  teraz albo później.
                • Gość: Tomek Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.mortin.pl 23.09.07, 18:49
                  Umowę rezerwacyjną ja podpisywałem już w ubiegłym roku. Na dzień
                  dzisiejszy posiadam juz umowę docelową z ustaloną ceną za m2...
                  Pozdro
            • Gość: Nutka oczywiście ze cena wzrośnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.07, 11:17
              no zabawne że ktos tu sie pieklił że NIE!!! bo w umowie jest tak napisane...
              hehe, no jest, ale poza tym jest mnóstwo zapisów pozwalających cenę zmienić,
              prosze sie tylko wczytać w umowe, dokładnie. Poza tym gdy juz wam te mieszkania
              kiedys wybudują (swoją drogą co was podkusiło...) to zanim przekształca we
              własność/uzytkowanie wieczyste, to bedzie jeszcze spółdzielcze własnościowe, a
              zgodnie z prawem spółdzielnia rozlicza swoich spółdzielców z kosztów
              ostatecznych. na 150 % cena wzrośnie, no chyba nikt sie nie łudzi, ze przy tym
              wzroście cen gruntów i materiałów pozostanie na tym poziomie. +wykup.
              POZDRAWIAM. pS. umowa rezerwacyjna przedwstepna (wzór) zawiera takie zapisy, że
              na te mieszkania będziecie czekać dodatkowe pół roku.
              • Gość: Tomek Re: oczywiście ze cena wzrośnie IP: *.mortin.pl 23.09.07, 18:55
                Umowa docelowa jest całkowicie inna niz umowa rezerwayjna (Urząd
                Ochrony Praw Konsumenta położył na tym łapę). Powiem tak, dokładnie
                to samo truł mi mój znajomy że cena może sie zmienić a jak do tej
                pory to podpisałm umowę już docelowa na ustaloną odgórnie cenę z
                możliwością wzrostu przez wskaźnik waloryzacji. I teraz mój znajomy
                obudził sie z ręką w nocniku bo ceną są na poziomie 6500 - 7500
                zł/m2 betto a ja zakupiłem mieszkanko za 5400 + 92 zł/m2 i
                cierpliwie czxekam jakieś 1,5 roku żeby odebrac klucze a Ty sie mart
                dalej gdzie za taka kase kupić mieszkanko he he he he. Moja wiedza z
                tego tematu jest ogromna i sprawdziłem umowy kilkudziesięciu
                developerów w tym mieście i żadna nie brzmi wcale lepiej, powiem
                wiecej są o wiele gorsze. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
    • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 31.05.07, 08:39
      Tylko spokój Was uratuje:) Trzeba po prostu czekać a zauważyłam że tu sporo
      nerwowych ludzi;)Pozdrawiam!!
      • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.07, 09:48
        dzien doberek,tez jestem zdania,ze trzeba byc cierpliwym-nie od razu
        'Podskrzydlo' zbudowano;)zycze sobie i wszystkim sasiadom,zebysmy mogli w
        przyszlosci powiedziec,ze warto bylo czekac:P pzdr
      • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.07, 08:59
        cześć Sąsiedzi:)prawdopodobnie w tym tygodniu SM 'Szóstka' podpisuje akt
        notarialny dot.przejęcia gruntu od gminy.umowy właściwe mają być zawierane na
        przełomie lipca/sierpnia.to tyle,czego się dowiedziałam;)pozdrowionka
        • Gość: oczekujacy Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.crowley.pl 28.06.07, 10:01
          witam, to teraz termin jest lipiec/sierpien? W sumie jak sie czeka juz pol roku
          to miesiac nie robi roznicy... Ale mam nadzieje ze to odwlekanie nie stanie sie
          tradycja...
    • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 13.06.07, 08:38
      Słuchajcie czy umowę przedwstępną bedzie można podpisać w formie aktu
      notarialnego? Dopiero teraz o tym pomyslałam:) Pozdrawiam sąsiadów:)
    • mamusia_niuni1 Re: ''Podskrzydło"-->IV etap 04.07.07, 20:08
      w piątek dostają pozwolenie na budowę podobno. 2 tygodnie się uprawomacnia no i
      wchodzę z budową
      • Gość: alka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.magma-net.pl 07.07.07, 18:29
        proponuję poczytac więcej Prawo budowlane i KPA.. nie mają szans wejśc na
        budowę za 2 tygodnie.. Kupiłam tez tam mieszkanie.. ale podziwiam Wasz
        optymizm.. Najwcześnioej za 3 miesiące moze zaczną ogradzać teren..
        • Gość: ewka Do Alka IP: 89.174.53.* 09.07.07, 09:35
          Spoko, spoko:) mi sie nie spieszy, poczekam i 3 lata:)
          • Gość: do ewka Re: Do Alka IP: *.magma-net.pl 12.07.07, 19:48
            zazdroszcze... ja to bym sie dzisiaj chętnie przeprowadziła.. kto wie co będzie
            za trzy lata.. Pozdrawiam sąsiadów.. A propos pozwolenia na budo nadal nie
            mają..
    • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 23.07.07, 18:51
      No to doczekalismy sie podpisywania przedwstepnych umow:) Cieszycie sie??:)
      • Gość: kanton Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.wroclaw.mm.pl 23.07.07, 19:47
        A w jakiej formie te umowy będą podpisane? Notarialnie? Pytam z ciekawości, bo
        jeszcze nie dostałem nic z arc2.

A tak na marginesie to dziś jechałem kolo placu gdzie ma powstać nasz blok i nic
        nie drgneło. Nawet robotnika opartego o łopatę nie zauważyłem... :((
        • Gość: arturo Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 01:43
          A ktoś juz podpisał umowę przedwstępną,albo dostał zawiadomienie o terminie
          podpisywania??
          pozdro
          • Gość: ewka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: 89.174.53.* 24.07.07, 09:14
            Kanton robotników nie ma i jeszcze przez najblizsze 2 miesiące pewnie nie
            zobaczymy. Maja juz pozwolenie na budowe ale zanim sie to uprawomocni (wiesz
            jak jest). O umowach wiem bo jade w srode podpisac:) Co pradwa rozni sie od tej
            ktora widzialam przy podpisywaniu umowy przyzeczenia. A tak na marginesie to do
            30.10.07 musimy zaplacic spółdzielni "Szóstka" za zakup udziału w gruncie:)
            Policzcie sobie 93 zł/m2. Pozdrawiam serdecznie:)
            • Gość: arturo Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 10:49
              Hej, a w jakim sensie umowa rózni się od tej którą widziałaś wcześniej??
              Słyszałem tez wczesniej, że za grunt płacic sie będzie nie tylko za metr
              mieszkania ale i garażu, czy coś bliżej wiadomo? pozdrawiam
              • Gość: Marzenka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:29
                za garaż ryczaltem 2tys. (za boks). To co mnie ucieszyło to to, że nie będzie
                galer - zrezygnowali. A w piątek podpisuję umowę, byłam dzisiaj zarezerwować
                boks garażowy i umówiła mnie kobitka od razu.
                • Gość: katka Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.07, 08:55
                  witam!co znaczy,że za garaż można płacić "ryczałtem"? czy ktoś z Was próbował
                  dokonywać zmian zapisów w umowie?no i jak podpisujecie-w formie aktu
                  notarialnego?pozdrawiam
                  • Gość: AlternatywyIV Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.e-wro.net.pl 31.07.07, 18:44
                    ryczalt jest za "grunt" pod miejsce parkingowe - tzn ze nie licza 92PLN/m2 tylko cena jest stala. Nie da sie negocjowac umowy ktora jest baaardzo korzystna .. dla wiadomo kogo. co za czasy.. Mam nadzieje ze warto. Pozdrawiam sasiadow! ;)
                    • Gość: antek Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.magma-net.pl 02.08.07, 20:15
                      JA juz mam podpisana umowę.. Natomiast zaświdczenia do banku będą dopiero we
                      wrześniu...
                      Troche mnie zastananwia zapis o przedlużeniu realizacji inwestycji o 60 dni bez
                      konsekwencji dla dewelopera..
                      Pozdrawiam sąsiadów..
                      • Gość: kanton Re: ''Podskrzydło"-->IV etap IP: *.crowley.pl 07.08.07, 10:52
                        Kupowałeś może komórke lokatorską? Jeżeli tak to ile takowa kosztuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka