Gość: marta IP: *.devs.futuro.pl 17.07.07, 16:50 czy ktos ma jakies doswiadczenia z ktorymkolwiek deweloperem? zastanawiamy sie nad nimi mile widziane rady:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: Rafin czy DachBud IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.07.07, 18:07 szczerze ja bym radzila poszukac 3 wyjscia. duzo na temat tych deweloperow jest na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Rafin czy DachBud IP: *.telsat.wroc.pl 18.07.07, 08:14 o rafinie piszę się dużo na tym forum i niestety źle. zdach budem lepiej ale znajoma ma mieszkanie na poleskiej i jest strasznie akustyczne:)) NIe polecam dla młodych par i małżeństw:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Rafin czy DachBud IP: *.crowley.pl 18.07.07, 09:11 hehe, ja mieszkam aktualnie w budynku wybudowanym przez dachbud przy ul obornickiej... i tez jest calkiem niezla akustyka ;) poza tym..jeden z pokoi w mieszkaniu jest najbardziej zewnetrznym i jest tam kilka pekniec (ale to chyba tylko tynk..nie moje mieszkanie, wiec sie przesadnie tym nie przejmuje..). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odi Re: Rafin czy DachBud IP: *.171.19.211.crowley.pl 18.07.07, 15:01 Dach Bud to firma, która działa jeszcze w systemie totalitarnym czyli byłym czerwonym. Rafin to twór ruszający się jak mucha w smole. Oddają mieszkania zopóźnieniem, akty podpisują z opóźnieniem, usterki usuwają z opóźnieniem. Podzielam zdanie poprzednika. Szukaj innego dewelopera. Najważniejsze to oddane inwestycje (czy były opóźnienia, czy były ustarki i jak przebiegło ich usunięcie) oraz treść umowy i czy można ją podpisać u notariusza (tutaj Rafin dostaje +). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bullet Re: Rafin czy DachBud IP: *.range86-133.btcentralplus.com 18.07.07, 18:45 aha zapomnialbym odwiedz sobie prosze nasze forum www.zlotapodkowa.wroclaw.pl tam znajdziesz duzo ciekawych tematow o tym co nasz deweloper wyprawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.07, 23:52 kolezance pewnie chodzi o inwestycje na psiaku. przynajmniej widzi co kupuje, bo budynki juz wybudowane, moze wejsc, dotknac i jezeli zdecyduje sie na kupno to praktycznie w ciagu niecalego miesiaca sie tam wprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: Rafin czy DachBud IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.07.07, 22:27 no wlasnie zastanawialam sie nad kupnem od Dach-budu tych mieszkan rok temu, ale ich warunki i ich podejscie sprawilo ze zrezygnowalam. i jak widac nie ja jedna - nawet jak bylo w 2006 wiekie bummm to tych mieszkan do dzis nie sprzedali. a akustyka - kolezanka Z Poleskiej tez mowila ze wszystko niesie po budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freeholder Re: Rafin czy DachBud IP: 195.20.110.* 20.07.07, 15:55 DachBud to deweloper dla mas, nie żeby był niesolidny, bo co obiecuje to robi - ale ich budownictwo wielorodzinne przyciąga wszelkiej maści prymitywów, którzy trochę gotówki zarobili i kupują mieszkania tam gdzie najtaniej - zobacz jak wygląda klatka schodowa w bloku przy Litewskiej 16, pół roku po wprowadzce: totalny syf + dużo mieszkań wynajmowanych studentom i świeżym absolwentom o małych móżdżkach = hałasy i nagminne dewastacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.07, 20:07 Ale teraz DB sprzedaje mieszkania, w budynkach, ktore maja od 7 do 9 mieszkan. I to jest niezaprzeczalny plus, niz mieszkanie w klockach, ktore sie teraz buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Rafin czy DachBud IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.07, 13:31 pewnie o kilczowskiej piszesz, tj milostowska - tylko ze oni je sprzedaja od ponad roku i sprzedac nie moga. Zreszta bardzo duzo deweloperow sprzedaje mieszkania w niskiej zadubowie tylko trzeba troche poszukac.Ja kupilam na Muchoborze - w bloku parter + dwa pietra - 1 mieszkanie na pietrze, a cena byla wtedy to sama co oferowal dachbud. W dachbudzie robili problemy, wiec kupilam gdzie indziej. Tyle jest ofert - ze jest w czy wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.07.07, 21:29 wiem, wiem mnie bardziej pasowalo psie pole wiec kupilem tam co kto lubi poza tym osiedle juz jest wybudowane, mieszkania po przegladach technicznych i osiedle wg mnie wyglada bardzo ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.07.07, 00:39 a co do DB to nie wiem czy u nich cos sie zmienia, ale poki co przynajmniej mnie pozytywnie zaskakuja (czego nie bylo w planach).. 1) na osiedlu sami zamontowali szlaban i kazdy bedzie obslugiwal go pilotem 2) posadzili nadprogramowo drzewka zeby bylo ladniej 3) ustawili lawki i to ich wlasna inicjatywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gus Re: Rafin czy DachBud IP: *.dialog.net.pl 22.07.07, 11:23 Skąd wiesz że nie było tego w planach? Problem z DachBudem jest taki że, w zasadzie nie wiadomo jakie są plany. W umowie masz niewiele poza wielkością mieszkania. Pamiętam, że wiele osób było zawiedzionych gdy DB zaczął kłaść na dach papę a nie dachówkę. Tak było w planach, powiesz - tylko gdzie to było napisane, gdzie są te plany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hl Re: Rafin czy DachBud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 16:10 Papa była w planach, a plany były do wglądu - wystarczyło zapytać. Rzecz w tym, że dzięki tej papie, na poddaszu 1. będzie ciszej podczas deszczu, 2. papa (asfalt + różne dodatki) jest lepszym izolatorem niż blacha, 3. trwałość jest porównywalna z blachą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TP Re: Rafin czy DachBud IP: *.wssk.wroc.pl 27.08.07, 09:42 W Dachbudzie kupowane są mieszkania na wynajem (w ofercie więcej małych mieszkań, taniej). Rafin to mieszkania raczej dla zamożniejszych klientów. Jeśli masz cierpliwość i czas (Rafin nie dotrzymuje terminów!) to jako bardzo zadowolona mieszkanka coraz piękniejszego, wspaniale zlokalizowanego osiedla Złota Podkowa polecam Rafin. Odpowiedz Link Zgłoś