Dodaj do ulubionych

Rafin czy DachBud

IP: *.devs.futuro.pl 17.07.07, 16:50
czy ktos ma jakies doswiadczenia z ktorymkolwiek deweloperem? zastanawiamy
sie nad nimi mile widziane rady:)
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Rafin czy DachBud IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.07.07, 18:07
      szczerze ja bym radzila poszukac 3 wyjscia. duzo na temat tych deweloperow jest
      na forum...
      • Gość: rafał Re: Rafin czy DachBud IP: *.telsat.wroc.pl 18.07.07, 08:14
        o rafinie piszę się dużo na tym forum i niestety źle.
        zdach budem lepiej ale znajoma ma mieszkanie na poleskiej i jest strasznie
        akustyczne:)) NIe polecam dla młodych par i małżeństw:)

Pozdrawiam
        • Gość: z Re: Rafin czy DachBud IP: *.crowley.pl 18.07.07, 09:11
          hehe, ja mieszkam aktualnie w budynku wybudowanym przez dachbud przy ul
          obornickiej... i tez jest calkiem niezla akustyka ;)
          poza tym..jeden z pokoi w mieszkaniu jest najbardziej zewnetrznym i jest tam
          kilka pekniec (ale to chyba tylko tynk..nie moje mieszkanie, wiec sie
          przesadnie tym nie przejmuje..).
          • Gość: odi Re: Rafin czy DachBud IP: *.171.19.211.crowley.pl 18.07.07, 15:01
            Dach Bud to firma, która działa jeszcze w systemie totalitarnym czyli byłym
            czerwonym. Rafin to twór ruszający się jak mucha w smole. Oddają mieszkania
            zopóźnieniem, akty podpisują z opóźnieniem, usterki usuwają z opóźnieniem.
            Podzielam zdanie poprzednika. Szukaj innego dewelopera. Najważniejsze to oddane
            inwestycje (czy były opóźnienia, czy były ustarki i jak przebiegło ich
            usunięcie) oraz treść umowy i czy można ją podpisać u notariusza (tutaj Rafin
            dostaje +).
            • Gość: bullet Re: Rafin czy DachBud IP: *.range86-133.btcentralplus.com 18.07.07, 18:45
              aha zapomnialbym odwiedz sobie prosze nasze forum
              www.zlotapodkowa.wroclaw.pl
              tam znajdziesz duzo ciekawych tematow o tym co nasz deweloper wyprawia
            • Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.07, 23:52
              kolezance pewnie chodzi o inwestycje na psiaku. przynajmniej widzi co kupuje, bo
              budynki juz wybudowane, moze wejsc, dotknac i jezeli zdecyduje sie na kupno to
              praktycznie w ciagu niecalego miesiaca sie tam wprowadzi.
    • Gość: ll Re: Rafin czy DachBud IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.07.07, 22:27
      no wlasnie zastanawialam sie nad kupnem od Dach-budu tych mieszkan rok temu,
      ale ich warunki i ich podejscie sprawilo ze zrezygnowalam. i jak widac nie ja
      jedna - nawet jak bylo w 2006 wiekie bummm to tych mieszkan do dzis nie
      sprzedali. a akustyka - kolezanka Z Poleskiej tez mowila ze wszystko niesie po
      budynku
      • Gość: Freeholder Re: Rafin czy DachBud IP: 195.20.110.* 20.07.07, 15:55
        DachBud to deweloper dla mas, nie żeby był niesolidny, bo co obiecuje to robi -
        ale ich budownictwo wielorodzinne przyciąga wszelkiej maści prymitywów, którzy
        trochę gotówki zarobili i kupują mieszkania tam gdzie najtaniej - zobacz jak
        wygląda klatka schodowa w bloku przy Litewskiej 16, pół roku po wprowadzce:
        totalny syf + dużo mieszkań wynajmowanych studentom i świeżym absolwentom o
        małych móżdżkach = hałasy i nagminne dewastacje.
        • Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.07, 20:07
          Ale teraz DB sprzedaje mieszkania, w budynkach, ktore maja od 7 do 9 mieszkan. I
          to jest niezaprzeczalny plus, niz mieszkanie w klockach, ktore sie teraz buduje...
          • Gość: / Re: Rafin czy DachBud IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.07, 13:31
            pewnie o kilczowskiej piszesz, tj milostowska - tylko ze oni je sprzedaja od
            ponad roku i sprzedac nie moga. Zreszta bardzo duzo deweloperow sprzedaje
            mieszkania w niskiej zadubowie tylko trzeba troche poszukac.Ja kupilam na
            Muchoborze - w bloku parter + dwa pietra - 1 mieszkanie na pietrze, a cena byla
            wtedy to sama co oferowal dachbud. W dachbudzie robili problemy, wiec kupilam
            gdzie indziej. Tyle jest ofert - ze jest w czy wybierac.
            • Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.07.07, 21:29
              wiem, wiem
              mnie bardziej pasowalo psie pole wiec kupilem tam
              co kto lubi
              poza tym osiedle juz jest wybudowane, mieszkania po przegladach technicznych i
              osiedle wg mnie wyglada bardzo ladnie
              • Gość: xxx Re: Rafin czy DachBud IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.07.07, 00:39
                a co do DB to nie wiem czy u nich cos sie zmienia, ale poki co przynajmniej mnie
                pozytywnie zaskakuja (czego nie bylo w planach)..

1) na osiedlu sami zamontowali szlaban i kazdy bedzie obslugiwal go pilotem
                2) posadzili nadprogramowo drzewka zeby bylo ladniej
                3) ustawili lawki

i to ich wlasna inicjatywa..
                • Gość: gus Re: Rafin czy DachBud IP: *.dialog.net.pl 22.07.07, 11:23
                  Skąd wiesz że nie było tego w planach? Problem z DachBudem jest taki że, w
                  zasadzie nie wiadomo jakie są plany. W umowie masz niewiele poza wielkością
                  mieszkania. Pamiętam, że wiele osób było zawiedzionych gdy DB zaczął kłaść na
                  dach papę a nie dachówkę. Tak było w planach, powiesz - tylko gdzie to było
                  napisane, gdzie są te plany?
                  • Gość: hl Re: Rafin czy DachBud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 16:10
                    Papa była w planach, a plany były do wglądu - wystarczyło zapytać. Rzecz w tym,
                    że dzięki tej papie, na poddaszu
                    1. będzie ciszej podczas deszczu,
                    2. papa (asfalt + różne dodatki) jest lepszym izolatorem niż blacha,
                    3. trwałość jest porównywalna z blachą.
                    • Gość: TP Re: Rafin czy DachBud IP: *.wssk.wroc.pl 27.08.07, 09:42
                      W Dachbudzie kupowane są mieszkania na wynajem (w ofercie więcej
                      małych mieszkań, taniej). Rafin to mieszkania raczej dla
                      zamożniejszych klientów. Jeśli masz cierpliwość i czas (Rafin nie
                      dotrzymuje terminów!) to jako bardzo zadowolona mieszkanka coraz
                      piękniejszego, wspaniale zlokalizowanego osiedla Złota Podkowa
                      polecam Rafin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka