Dodaj do ulubionych

Oszustwa deweloperów i spółdzielni - artykuł

IP: *.wprost.pl 30.07.07, 15:31
Witamy Państwa,

jesteśmy dziennikarzami tygodnika "Wprost" i przygotowujemy obecnie tekst na
temat oszustw dokonywanych przez deweloperów i spółdzielnie mieszkaniowe.
Interesują nas sprawy związane z przedłużającymi się budowami, wymuszaniem na
klientach dopłat do cen mieszkań, niską jakością oddawanych mieszkań,
różnicami między standardami budynków zapisanymi w umowie a faktycznym
standardem itp.

Materiały do artykułu zbieramy do środy 1 sierpnia do godziny 17. Gdyby
ktokolwiek z Państwa spotkał się z takim postępowaniem ze strony deweloperów
lub spółdzielni i chciał z nami na ten temat porozmawiać, to prosimy o
telefon albo przesłanie maila z krótkim opisem sprawy i numerem telefonu -
wtedy my oddzwonimy.

mail: a.pinski@wprost.pl
j.pinski@wprost.pl

tel. 0 22 529 11 59
0 22 529 11 60
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Spokojnie można byłoby sparafrazować temat wątka IP: 82.160.28.* 31.07.07, 08:46
      na "Wskaż uczciwego/rzetelnego dewelopera". Po pierwsze znacznie zawęziłoby to
      zakres poszukiwań, po drugie dzienniakrze mieliby mniej pracy, po trzecie nie
      wiem czy to wykonalne.
      • Gość: Oszukana Re: Spokojnie można byłoby sparafrazować temat wą IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.07, 09:13
        Ja napisałam o "x" i jego budowie. Mam nadzieję, że pozostali nabici w butelkę
        też dali upust swoim frustracjom w tej nierównej walce. Pewnie w przyszłym roku
        przybędzie tych "bezsilnych" co to chcieli zamieszkać na Wojnowie!
        • Gość: Oszukani Re: Spokojnie można byłoby sparafrazować temat wą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:14
          Tak ja jestem ofiarą takiego postępowania, opóznienie w oddaniu budynku na dzien
          dzisiejszy 7 miesięcy, niska jakość wykonania budynku, brak kontaktu z
          developerem tygodniami po prostu pan inwestor Janusz Kozioł nie odbiera
          telefonów lub zawiesza.
    • Gość: kablarz Re: Oszustwa deweloperów i spółdzielni - artykuł IP: *.e-wro.net.pl 31.07.07, 18:38
      ;) brawo WPROST!! cenna incjatywa!
    • Gość: klientka Safehome Re: Oszustwa deweloperów i spółdzielni - artykuł IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.07, 17:50
      Zostałam oszukana przez dewelopera:Safehome.Firma buduje osiedle TRUSKAWKOWE na
      Wojnowie (www.safehome.pl) .w maju wypowiedziano umowę wszystkim "szczęśliwcom"
      uzasadniając to brakiem materiałów do budowy.Niespełna 2 m-ce później buduje w
      najlepsze ale cena sprzedaży mojego WYMARZONEGO DOMKU jest już o ponad 200.000
      większa!! Podpisaliśmy umowę na kwotę 399.000zł -teraz sprzedają za 650.000zł
      mój adres mailowy:mondar1@@tlen.pl.
      Na poczet zakupu nowego domu sprzedaliśmy mieszkanie -po śmiesznych cenach...
      teraz nie mamy gdzie mieszkać ..rynek nam po prostu "uciekł..."
    • Gość: sroka Re: Oszustwa deweloperów i spółdzielni - artykuł IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.07, 18:21
      A jak tam osiedle Buczacka? Ja na szczęście w porę zdązyłam uciec? Ale jakaś
      cisza w mediach? Czyżby wszystko o.k?
    • Gość: wysoki Dom-Invest Wysoka IP: *.eranet.pl 02.08.07, 00:08
      To jest dopiero paranoja. Nowe domy wybudowane w wodzie bez izolacji pionowej.
      Woda przecieka od gruntu w garazach, niektórzy na parterze juz maja grzyb na
      scianach. Wspólnota zbiera kasę na sprawę sądową na wiele milionów złotych
      odszkodowania. Właścicielem Dom-Investu jest Agencja Mienia Wojskowego.
      • Gość: Gosc Re: Dom-Invest Wysoka IP: 81.219.219.* 07.08.07, 16:34
        Ale mimo tych oszustw, wciąż większość z Was - młodych tygrysów, woli kupować na
        rynku pierwotnym po 8000 pln niż po 6000 pln na wtórnym. Dlaczego? Nie rozumiem.
        Jeśli z mieszkaniem miało coś się dziać, to już się to stało. A zamiast wydawać
        na nowe mieszkanie więcej kasy, nie lepiej kupić tańsze i wyremontować?
        • jotde2 Re: Dom-Invest Wysoka 07.08.07, 16:42
          a mozesz przykładowo zrobic takie porównanie na przykladzie jakis
          konkretnych ofert ?
    • fido1979 czy ten artykuł ukazał się we Wprost? 17.09.07, 20:24
      pytanie jak w temacie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka