Gość: GOŚĆ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.08.07, 08:41 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOŚĆ Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.08.07, 08:42 kto kupił mieszkanie na ołtaszynie? i dlaczego? wpisujcie się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 16.08.07, 10:22 jesli interesuje cie co ludzie pisza o tej inwestycji to trzeba bylo troche dokladniej przejrzec watki , bo o tej budowie jest juz 141 wpisow : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=51658903 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.mietkow.com 29.08.07, 18:51 Zdecydowanie nie polecam tego developera, ma fatalną renome i nie wywiązuje się z tego co założył. Nawet na stronie widać że mieszkania mają byc oddane do użytku (mówię o budynku B i C) a z togo co wiadome to pewnie może będą na początku 2009. PP oszukuje ludzi i przestrzegom przed nim. Pozdo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srv Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.mietkow.com 29.08.07, 18:57 wro masz racje, zresztą widać to na stronie developera po niesprzedanych mieszkaniach, mnóstwo jest niesprzedanych mieszkań. Obserwowałem tą stronę i zauważyłem że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy odeszło od niego sporo klientów, głównie po akcji kiedy zdobył pozwolenie na budowę. Ludzie czekali prawie rok na pozwolenie na budowę i nikt nic nie mówił, kiedy dostał pozwolenie od razu zaczął bardzo restrykcyjnie wybierać od ludzi pieniądze za mieszkanie. Nie pomogło że ktoś spóźjnił się kilka godzin, a znam taki przypadek, facet powiedziałwtedy " masz pecha - bizness to biznes". Facet opie..ł się ponad rok, żadnych odsetek nie oddał klintom, a sam nie poczekał nawet paru godzin aby któs móg uregulować należność. Przestrzegam przez takimi ludzmi, i współczuję przyszłym mieszkańcom że mają takiego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.hsd1.pa.comcast.net 29.08.07, 19:14 zdecydowanie nie podzielam Twojego zdania i takich "zaslyszanych" opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:26 to niezaslyszana informacja tylko autopsja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śródmieście Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:45 Przyłączam sie do opini wro. Nie polecam tego dewelopera, nie wywiązuje się z terminów (Słowiańska - 8 miesięcy opóźnienia, do dziś brak odbioru technicznego budynku). Do tego dochodzi brak profesjonalizmu ze strony tego dewelopera. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.07, 13:29 Ja też odradzam tego dewelopera. Byłem w ich biurze 2 tygodnie temu i przeżyłem szok. Przy długosza jest taki budynek w którym mieści się jakać urtownia kompów. Wchodzę pytam, gdzie jest deweleoper inter es, Pan mi odpowiada, że za rogiem za budynkiem, za ramopą na parterze. wchodzę, a tam jakieś kartony, syf na podłodze, patrzę na drzwi - sprzedaż mieszkań, wchodzę, a tu sala konferencyjna w której stół z krzesłami brudnymi, szafka na której stoi telewizor a pod nim nagrywarka obrazu z kamer, myślałem że to pomieszczenie oichrony. Idę do innego pokoju, pytam gdzie mogę porozmawiaco sprzedaży mieszkań, a jakiś grubas mówi do mnie Pan se poczeka na kanapce w poczekalni. Śiadam na kanapce, która pamięta ludwika XVI. Po ok. 15 minutach przychodzi jakiś kolo i prosi mnie do sali wyżej opisanej. I zaczyna zanudzać. Ludzie! Kto kupuje mieszkania u takich dziadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.07, 15:09 Ludzie jak Ja sie ciesze że odpowiednio wczesniej wycofałam sie od tego PP. Czuję teraz prawdziwą ulgę. Ludzie apeluje o rozsądek. Ja z tą "inwestycją" pożegnałam się ponad pół roku temu, odzyskałam kasę, zainwestowałam i teraz rozglądam się powoli za gotowym produktem (mieszkankiem) a nie wyimaginowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.08.07, 19:15 ja sie to inwestycja interesowalem prawie rok temu, po rozmowie telefonicznej, wlasciel jakos mnie nie przekonal, mowi ze powolenia na budowe bedzie za tydzien dwa, dobrze ze nie uwierzylem. Poczytalem wzor umowy i jak cos chcialem wynegocjowac to zadego kompromisu, wszystko mnie zniechecilo, i wybralem innego dewelopera teraz czekam na odbior, a z ciekawoscie czytam formum i tydzien dwa przeciagal sie w rok:) rowniez odradzam zdecydowanie tego dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 21:00 wiecie, jak ktos kupil mieszkanie w tej inwestycji na poczatku sprzedazy po cenie 3500zł/m2 potem ceny uciekly momentalnie, to teraz nie ma innego wyjscia jak czekac....czekac i czekac, no moze jeszcze sie pomodlic , zeby deweloper dotrzymal słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta która kupiła Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.e-wro.net.pl 01.09.07, 11:06 jak czytam coś takiego to zastanawiam się skąd to sie bierze? ta zawiść i nic więcej..może lokalizacja się zgadza ale dalej to już jakas paranoja..panie kozi...ja tam byłam jestem często itp i takich rzeczy nie widziałam co pan piszesz..to totalna bzdura ...jakiś nie wiem jak to nazwać? a byl pan u innych developerów? i nie jakas hutownia tylko bardzo znana hurtownia i jedna z większych we Wrocławiu..i żadnego brudu!!!!żadnego ludwika!!!!a za nazwanie dziadem to już kpina....panie ,pan nie znasz kompletnie tego developera!!a kto kupuje? ja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.09.07, 15:02 blablabla tak ten deweloper jest "wspanialy", biuro nie wazne jak wyglada - ale to jak wykonuje inwesytcje - rok czasu pozwolenie na budowe , Slowianska to juz dawno miala byc skonczona 2006 roku, robotniow na tej budowie grastka, wiem ze pracownicy dewelopera przegladaja forum i jak sie pojawi za duzo na minusow to trzeba cos na plus napisac, ja tam bym nie kupilam mieszkania, nawet jakby biuro bylo luksusowe i rozdawali klientom prezenty. CI co nie wierza, nie popytaja kupujacych, niech obejrza budowe, i zobacza ile czasu ludzie czekaja jedynie z rezerwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta ktora kupila Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.e-wro.net.pl 02.09.07, 00:43 więc tak:byłam ,oglądam często bo płacę developerowi,a co do innych developerów-żaden nie jest idealny,przeczytajcie na forum ..każdemu można coś zarzucić ...i naprawdę nieważne jak zaczyna ,ale czy jest wiarygodny..jak na razie nie mam zastrzeżeń...długo czekałam na pozwolenie na budowę ale wiem dlaczego-wystarczy się przejść do urzędu miasta...i popytać...pozdrawiam malkonentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.09.07, 18:27 dobrze ze wiesz dlaczego czekalas prawie rok na pozwolonie, i dobrze ze ci nie zalezy na czasie, i dobrze ze wierzysz swojemu deweloperowi. Ale ja czekac nie chcialam, trudno mowic o zaufaniu do dewelopera , ktory zapewnia ze pozwolenie bedzie za 1- 2tygodnie, a czeka sie 11 miesiecy. to dla mnie nie czyni go wiarygodnym, poza tym inna jego inwestycja tez ma bardzo duze opoznienie. Wierzysz to wierz, twoja sprawa, ja nie umierzylam tez moja sprawa, ale inni niech sie dobrze zastnowia, bo to jest forum, by ostrzagac przed roznymi sytuacjami i pisac jakie sie ma doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten ktory kupil Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.hsd1.pa.comcast.net 03.09.07, 19:19 chyba kazdemu zalerzy na czasie chyba z zarabia na transze "online" i na reke jest przeciaganie sie inwestycji... nie mniej jednak wszystkim tym, ktorzy tak psiocza na tego i INNYCH deweloperow polecam wybrac sie do wroclawskich urzedow i sprobowac cos zalatwic... niestety biurokracja w Polsce nie zna granic i wypada mi wierzyc, ze pan PP mrozil te 5tys nie dla zabawy (zreszta przypuszczam, ze dla niego owe 5tys razy 100 to i tak nie sa duze pieniadze) doczekalem sie pozwolenia, teraz widze, ze inwestycja rosnie i musze byc dobrej mysli... a czepianie sie "kanapy" czy tez "jakiejs" hurtowni jest zupelnie smieszne... ta hurtownia zaczynala sie bawic w podzespoly PC gdy wiekszosc osob poznawala atari lub amige a internet byl wewnetrzna siecia pentagonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.07, 23:36 tak, bo ty pewnie jesteś żoną właściciela, albo któregoś pracownika ty. Owszem u deweloperów byłem i porównać np. Archicom czy Profit do was to jak porównać fiata 126 p z audi A6 z 2005 roku. Kupuj, kupuj jak jesteś odważna. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten ktory kupil Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.hsd1.pa.comcast.net 05.09.07, 05:05 masz naprawde zenujace porownania... chyba ciagle na podsluchu jestes tez, co? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta ktora kupila Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 08:06 powiem tak:nie jestem znajoma,nie pracuje,wybralam lokalizacje ktora nmi sie podoba,wybralam mieszkanie takie jakie chcialam ,a co do realizacji to zobaczymy,jak sie zakonczy.mi nie zalezalo zeby pisac ze wszystko jest okey tylko to ze nie mozna na kims wieszac przyslowiwych psow ,tylko popatrzec realnie,mam paru znajomych co obebrali mieszkania naprawde u renomowanych developerow i co? krzywe sciany ,niedomalowanie,pokoje nie maja takiego wymiaru jak byc powinno, inwestycja z poslizgiem do roku itp..wystarczy poczytac sobie na forum jak inni nas traktuja,ja osobiscie uwazam ze nie ma idealnego developera.kolezanka odebrala wlasnie mieszakanie pod Wysoka,ma 70 usterek!!!lacznie z oknami i brakiem metrow w mieszkaniu..wiec pisac ze ktos jest be a ktos cacy to nie ma zadnego sensu..pozdrawiam wszystkich takich jak ja czekajacych i ufajacych ze jakos dotrwamy do konca inwestycji i jakos poprawimy nasze przyszle M (osobiscie mam mieszkanie i tak naprawde nie spieszy mi sie zeby szybko zakonczyl budowe,chce zeby to zrobil tak jak zaplanowal ale w umowie notarialnej mam napisane ze moze byc poslizg nawet do pol roku)aha dziekuje za slowa powodzenia ,odezwe sie jak bedzie zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >-- Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 09:02 Nie porwonuj osiedla na wysokiej, poniewaz w porownaniu do inwertycji Interesu ona juz jest. Dobrze podkreslone Osiedle na Wysokiej juz jest! Powiem tak nikogo nie interesuje ze developer jest az takim fatalnym dyplomata i nie potrafi sie dogadac w urzedzie. Na pewno nie zalezy mu wogole na klientach, poniewaz jak juz ktos tutaj wspominal to powiedziel "business to business", a klienci niech czekaj. Zalosne jest to bronienie developera przez jego najbliższą świtę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten ktory kupil Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.hsd1.pa.comcast.net 10.09.07, 23:10 "najblizsza swita" bauahuehauah sie usmialem... pan Ponikowski tylko RAZ sam zabral glos, w innym temacie i w innej inwestycji, teraz widac uznal ze to i tak nie ma sensu bo w koncu kazdy jest najlepszym expertem zarowno jesli chodzi o "bussines" jak i urzad miasta czy obsluge klienta ja jestem JEGO klientem i nic ponadto... sam sie rok na maxa wkurzalem ze nie ma pozwolenia, ale sam tez probuje cos zalatwic w administracji i urzedzie miasta z innym mieszkaniem i widze jaki burdel tam maja... osiedle na wysokiej "juz jest" tyle ze tam jest z 5 roznych deweloperow i pare jeszcze budynkow do zrobienia... w "szelescie" wszystko dookoloa niemal pobudowane, wiec po skonczeniu inwestycji nie bedzie sie mieszkalo na terenie okolicznej budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta ktora kupila Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 10:18 czy pan dobrze czyta? wiec jestem ta KTORA KUPILA A NIE ZADNA SWITA ....A TO PAN JEST ZALOSNY I NIC WIECEJ ,doszlam do wniosku ze szkoda pisania w tym temacie bo jacys wogole nie zorientowani ludzie sie wtracaja a nie ci ktorym zalezy na opniii,nie bede sobie strzepila piora..szkoda po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >-- Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.gopskobierzyce.pl 11.09.07, 22:45 Miłego, długiegoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooo czekania na mieszkanie z waszym developerem PP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --> Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.mietkow.com 29.09.07, 17:57 Właśnie byłem na stronie developera Inter-es i co zauważyłem, że mnóstwo ludzi wycofało się z kupna mieszkania. Pamiętam jak zaglądłem tam w maju, może było 25 nie sprzedanych mieszkań, a dzisiaj nie ich już 48. Ciekawe dlaczego taka masa ludzi się wycofałą, można to przeczytać w powyższych postach dołączonych do tego tematu. Jaki developer taka inwestycja i wytrwałość klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 20:11 zawisc ludzka jest niesamowita, szczegolnie polska i szczegolnie forumowa... do tego wiele osob ma marne pojecie o robieniu interesow ale jest pewna swoich racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 17:50 Potencjalnym przyszłym mieszkańcom Zielonego Szelestu, radzę podjechać na Słowiańską i zasięgnąć opinii o solidności tego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teta Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:58 A ja radzę wejść na stronę developera PP i zobaczyć jak wielu klientów uciekło od niego. Pragnę zwrócić uwagę że w maju 2007 roku wolnych mieszkań było około 20, a teraz 50 lub więcej. Ciekawe dlaczego developer tak odpych od siebie ludzi. Zgadzam się z przedmówcami, że ten developer jest nierzetelny i nieodpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:33 czlowieku a nie wpadles na takie wnioski ze mieszkania byly SZTUCZNIE sprzedane po to zeby je potem odblokowac i sprzedac po wyzszej cenie? nawet pare dni temu bylo to poruszone pprzy okazji spzedazy apartamentow "angel wings" albo tez ze to nie ludzie uciekaja a deweloper z nich rezygnuje z uwagi na niedopelnianie formalnosci?! nie sadze zeby ktos na obecnym rynku rezygnowal z mieszkan kupionych za <5000/m2 brutto sprobujcie wykazac gram zdrowego rozsadku zanim wyglaszacie tak daleko idace wnioski... polecam tz pzejechac sie na miejsce budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troki Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 12:51 UWAGA NA DEVELOPERA INTER-ES TO ZWYKLY OSZUST, KTORY WYKORZYSTUJE SWOICH KLIENTOW. NIE DAJCIE SIE OSZUKAC!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.europe.hp.net 05.11.07, 15:48 troki, moglbys uzasadnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troki Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 08:04 nie trzeba uzasadniac, to widac golym okiem, ze czlowiek oszukuje ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budA Re: inter-es 'zielony szelest' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 08:56 do troki: to jest po prostu oczywista oczywistosc ze oszukuje. kupilem w BudA i nie powiem ze sie nie wkurzalem ze pozawolenie tak długo sie przeciaga. ale zalezalo mi na lokalizacji no CENA ( udalo mi sie pzred szalenstwem ). Z tego co widac opoznienie ( BudA )nie odbiega od tego co reprezentuja inni deweloperzy. co do zrywania umow za niedotrzymanie terminow - byly okreslone jasne zasady w umowie przedwstepnej. wymagacie od PP aby byl ok a sami jak nie dotrzymujecie słowa ( mozna potraktowac umowe ) to robicie wielkie larum ze was oszukał. PS. to oczywista oczywistosc ze jestem pracownikiem PP ;-) Odpowiedz Link Zgłoś