Gość: gusia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 20:04 czy ktoś kupuje tam mieszkanie - mam kilka pytań i informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dd21 Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 19.07.03, 07:34 jakiego typu informacje posiadasz ? Zastanawialem sie nad zakupem mieszkania na tym osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 19:43 Gość portalu: dd21 napisał(a): > jakiego typu informacje posiadasz ? Zastanawialem sie nad zakupem mieszkania na > > tym osiedlu po pierwsze obok osiedla będzie obwodnica autostwadowa....po dwa pasy w każdą stronę - nie wiem czy sie cieszyc czy płakać.... byłam 3 razy na budowie i nie zauważyłam zeby cos sie działo - siedzi kilku facetów i się opala.... deweloper twierdzi,że z terminem sie wyrobi...hmmmmm zapłace 100% ceny do końca roku zeby nie objął mnie przyszłoroczny podatek za grunt i wzrost vatu na mat. budowlane - deweloper twierdzi,że moze w przyszłym roku po wybudowaniu mieszkania zażądać wyrównania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmaslov Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroc.zigzag.pl 20.07.03, 21:44 > > po pierwsze obok osiedla będzie obwodnica autostwadowa....po dwa pasy w każdą > stronę - nie wiem czy sie cieszyc czy płakać.... > byłam 3 razy na budowie i nie zauważyłam zeby cos sie działo - siedzi kilku > facetów i się opala.... deweloper twierdzi,że z terminem sie wyrobi...hmmmmm Mieli podobno problemy z prądem na budowie i zmieniali plan osiedla (zamieniali budynki). Z fundamentem mieli okolo 3 tyg. spóźnienia, ale podobno mają z kolejnymi etapami nadrobić (przynajmniej tak twierdzą). > zapłace 100% ceny do końca roku zeby nie objął mnie przyszłoroczny podatek za > grunt i wzrost vatu na mat. budowlane - deweloper twierdzi,że moze w przyszłym > roku po wybudowaniu mieszkania zażądać wyrównania..... To jest w umowie, że: "Kolejna rata może być zwiększona przez Sprzedającego o taką część wskaźnika wzrostu cen wg GUS.... itd." Także to tyle jeżeli chodzi o ewentualny wzrost cen. I nie wydaje mi się, żeby Integer mógł żądać jakiegoś wyrównania już po wpłacie raty. Przed wpłatą jak najbardziej, wcześniej informując i powołując się na jakiś tam wskaźnik GUS, ale po zdecydowanie nie. Natomiast ostateczna wycena może ulec zmianie po obmiarze powykonawczym (też to jest w umowie). Kupiłem tam mieszkanie. Jakby co to zapraszam na priv mmmaslov@poczta.onet.pl Chetnie podyskutuje. MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBird Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.localdomain / 192.168.29.* 24.07.03, 08:38 Mam podpisaną z firmą INTEGER umowę przedwstępną. Mogę coś nie coś podyskutować o zapisach w umowie (zresztą w procesie negocjacji można starać się wprowadzić własne zapsy - developer nie rozbi z tym większych problemów). Sporo pochodziłem żeby dowiedzieć się o wspominanej przez poprzedników drodze wojewódzkiej (nie obwodnicy!!!). Szczegółami chętnie podziele się na privie skornak@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.03, 11:57 Interesowałam się zakupem mieszkania na tym osiedlu i muszę przyznać, że z bólem serca (bardzo ładna architektura, świetne projekty mieszkań, ciekawa lokalizacja), ale zrezygnowałam z tego pomysłu, bo za dużo tam niewiadomych. W siedzibie firmy niewiele można się dowiedzieć na temat inwestycji, a jeśli już udzielą jakiejś odpowiedzi, to jest ona albo wymijająca albo zbyt optymistyczna w stosunku do tego, co dzieje się na placu budowy. Nie wierzę, że budynki będą skończone w IV 2003 - przecież tam jest jeszcze masa do zrobienia! Poza tym firma Integer nie ma jakichś specjalnych osiągnięć w budownictwie mieszkaniowym, choć może nie jest to do końca miarodajne kryterium, ale wolałabym nie przekonywać się o tym na własnej skórze, jako że jest to ich pierwsza tego rodzaju inwestycja. W dodatku cena 2400 PLN/m2 wydaje mi się zbyt optymistyczna w stosunku do standardu wykończenia i planowanej infrastruktury i nie można jej do końca usprawiedliwiać lokalizacją poza granicami administracyjnymi Wrocławia, w którym średnia cena metra kwadratowego to ok. 2700 zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.03, 11:58 Nie wierzę, > że budynki będą skończone w IV 2003 Chodziło mi oczywiście o IV 2004 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmaslov Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroc.zigzag.pl 27.07.03, 14:16 > jest to ich pierwsza tego rodzaju inwestycja. W dodatku cena 2400 PLN/m2 > wydaje mi się zbyt optymistyczna w stosunku do standardu wykończenia i > planowanej infrastruktury i nie można jej do końca usprawiedliwiać lokalizacją > poza granicami administracyjnymi Wrocławia, w którym średnia cena metra > kwadratowego to ok. 2700 zł/m2. Z tego co sie orientuje, to mieszkań o cenie 2400 za m2 (netto) to jest na tym osiedlu chyba z 5 albo 6 (parter budynku E - punktowca). Pietra budynku E oraz budynki C i D to 2500 za m2, budynki A i B to 2650. Także chyba z tą ceną 2400 za m2, to nie jest tak jak napisałaś. Poza tym piszesz, że za dużo tu niewiadomych i nic się nie można dowiedzieć. Może by tak konkretnie, bo to co dla jednego niewiadome, dla drugiego będzie oczywiste... Pozdrawiam MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.03, 11:11 Gratuluję optymizmu. Mieszkam na sąsiednim osiedlu budowanym przez Integer (jako podwykonawca). Mieliśmy z nimi tyle problemów, że drugi raz bym się w to nie pakował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueBird Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.localdomain / 192.168.29.* 29.07.03, 14:05 A mógłbys coś więcej powiedzieć ???? Bo Twoje osiedle z tego co wiem było budowane przez ESWL System Sp. z o.o. Podwykonawcami byli Integer i Wrocławska Jedynka o ile pamiętam. Rozumiem, że masz jakieś zastrzeżenia co do jakości prac wykonanych przez Integer, bo co do jakości materiałów to chyba w tej kwestii władny był ESWL. Gdybyś coś więcej mógł napisać o zastrzeżeniach do Integera byłbym wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmaslov Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroc.zigzag.pl 09.08.03, 01:02 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Gratuluję optymizmu. Mieszkam na sąsiednim osiedlu budowanym przez Integer > (jako podwykonawca). Mieliśmy z nimi tyle problemów, że drugi raz bym się w to > nie pakował. Dowiedziałem się czemu mieliście problemy z Integerem. Otóż ESWL nie płacił im za robote, toteż oni, nic dziwnego, że nic nie chcieli poprawiać... Chyba, że masz jakieś inne informacje, to napisz, chętnie posłucham. MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.magma-net.pl 08.08.03, 23:57 Jeżeli chodzi o "obwodnicę autostradową" to bedzie to droga wojewódzka - jeden pas wjedna stronę, parametry drogi zbliżone np. do drogi nr 8. Buduję dom na Ołtaszynie, byłem również zaniepokojony informacjami o "obwodnicy" i sprawdziłem te informacje w Urzedzie Gminy w Kobierzycach. Mimo minusów jakie niesie droga, okolica jest super i warto tam inwestowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecad Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.crowley.pl 11.08.03, 10:36 Gość portalu: M napisał(a): > Jeżeli chodzi o "obwodnicę autostradową" to bedzie to droga wojewódzka - jeden > pas wjedna stronę, parametry drogi zbliżone np. do drogi nr 8. Buduję dom na > Ołtaszynie, byłem również zaniepokojony informacjami o "obwodnicy" i > sprawdziłem te informacje w Urzedzie Gminy w Kobierzycach. Mimo minusów jakie > niesie droga, okolica jest super i warto tam inwestowac. Pozdrawiam Właśnie rozmawiałem z kimś z Urzędu Gminy w Kobierzycach z działu zagospodarowania terenu. Dowiadziałem się, że owsze droga ma być drogą wojewódzką, ale ma to być wschodnia część obwodnicy wrocławia. Ma powstać do 2008 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Integer - osiedle chabrowe IP: 80.68.224.* 12.08.03, 15:28 Gość portalu: gusia napisał(a): > czy ktoś kupuje tam mieszkanie - mam kilka pytań i informacj Planowałem kupno mieszkania, ale się wycofałem. Tym którzy chcą tam kupić mieszkanie proponuję sprawdzić czy Integer ma pozwolenie na przyłącze do sieci kanalizacji w Wysokiej. Z tego co wiem, a sie dowiadywałem w gminie Kobierzyce oczyszczalnia ścieków w Wysokiej nie jest na obecnym etapie przyjąć dodatkowych ścieków, dopiero po rozbudowie która ma nastąpić w 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exxon Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.usr.onet.pl / 192.168.1.* 01.09.03, 16:01 Jesli jestes juz po podpisaniu umowy na kupno mieszkania na Osiedlu Chabrowym w Wysokiej od Integera to daj znac pod adres: jacek@friends.id.pl Miło bedzie poznac przyszlych sasiadow oraz pilnowac wlasnych interesow :) PZDR Exxon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloopek Re: Integer - osiedle chabrowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 15:06 Przybywajcie ludziska piszcie na jacek@friends.id.pl lub do mnie wdym@op.pl Dodam, że już jest planowany pierwszy wieczorek zapoznawczy przy piwku, więc takiej okazji nie można przegapić. Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś