Dodaj do ulubionych

EkoBau - Osiedle Leśne

IP: *.crowley.pl 30.07.03, 11:48
Witam wszystkich
Poszukuje informacji na temat tej inwestycji. Czy ktoś kupił już tam może
mieszkanie. Chodzi mi głównie o informacje czy bliskość lotniska na
Strachocinie jest uciążliwe?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.crowley.pl 01.08.03, 21:24
      z tego co sie dowiedziałem to na w bardzo bliskiej odległości od tego osiedla
      mają poszerzać lotnisko wiec zastanów się dobrze
      • Gość: bulba Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 13.03.04, 09:29
        Z tego co słyszałem to obecne plany rozbudowy lotniska zakładają przedłużenie
        pasa startowego na zachód oraz budowę nowego terminala. Będzie to więc rozbudowa
        _korzystna_ dla osiedla w Smolcu - smoloty przesuną się na zachód - zarówno przy
        lądowaniu jak i podczas załadunku.
        • Gość: bulba Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 13.03.04, 09:38
          Zapomniałem napisać że terminal będzie budowany po pn stronie pasa, mniej więcej
          w połowie długości.
    • Gość: gość portalu Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.03, 16:11
      kupiłam tam dom i w ostatnim czasie przebywam tam często wykańczając go.
      Samoloty latają ale nie są w ogóle uciążliwe, tym bardziej że z tej strony
      lądują. Z tego co ostatnio słyszałam o tej całej aferze z rozbudową loniska, to
      najprawdopodobniej mają go rozbudowywać, ale w drugą stronę
      • Gość: liberal Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.qthv.quintiles.com / 193.129.161.* 12.03.04, 20:03
        Czy mozecie mi powiedziec cos blizej o Eko-bau i Osiedlu Lesnym. Zamierzam
        kupic tam dom w szeregowce lub dzialke bud., a nie wiem nic o tym developerze.
        Interesuje mnie czy sa solidni, czy rzeczywiscie dostarczaja wszystkie media do
        sprzedawanych dzialek, jak wyglada sprawa budowy drog osiedlowych - czy, kiedy
        i jak ten problem zostanie rozwiazany. Prosze o pomoc i informacje!!!
        Dziekowka!!!
        • Gość: bulba Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 13.03.04, 09:35
          A może zainteresuj się inwestycją firmy as-bau w Krzeptowie - kawałek na pn od
          Smolca. Stoi tam pod lasem sześć domów, aktualnie chyba robią drogę dojazdową.
          Przy tym całość jest spójna architektonicznie, co wpływa na estetykę osiedla -
          to co widziałem w Smolcu, gdzie panuje kompletny chaos przyprawia mnie o ból
          zębów ;). A co do uciążliwości samolotów to może po prostu zajrzyj na stronę
          lotniska i przyjedź do Smolca w momencie przylotu czy odlotu - najlepiej zbadać
          sprawę organoleptycznie.
          • Gość: liberal Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.qthv.quintiles.com / 193.129.161.* 13.03.04, 13:51
            Dzieki za rade, jest to godne zastanowienia. Oferty obu firm - Eko-bau i As-bau
            sa zblizone, tak samo jak ich nazwy. Interesuje mnie tylko sprawa dojazdowych
            i wewnatrz-osiedlowych drog oraz przylaczy mediow. Jak ta sprawa i kiedy bedzie
            rozwiazana. Interesuje mnie to, poniewaz w przypadku zakupu dzialki jest to dla
            mnie glowny atut tych inwestycji, zaznaczajac ze cena m2 jest zblizona z cena
            na Bielanach. Jesli cos wiecej wiecie od, tego co mozna znalesc na stronach
            internetowych w/w developerow lub tam mieszkacie albo kupiliscie tam
            dz.budowlane to bylbym wdzieczny za informacje. Dziekowka!!!
            • Gość: pm Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.03.04, 10:31
              Jestem właścielem jednego z domów budowanych przez As-bau w Krzeptowie. Moje
              doświadczenia z As-bauem są jak najbardziej pozytywne: jakość prac bardzo dobra,
              terminowość - ujdzie, obsługa - bardzo dobra.
              Właśnie dostałem info że uzyskali pozwolenie na budowę infrastruktury, chcą ją
              zakończyć do czerwca. Ja mam zamiar wprowadzić się przed zimą.
    • Gość: dyzio Wrocławskie lotnisko IP: *.pkobp.pl 15.03.04, 09:21
      To we Wrocławiu jest lotnisko na Strachocinie? Czytałem, że lotnisko mają
      rozbudowywać, ale żeby miało być takie duże?
      Sorki, taki żarcik, a lotnisko jest na Strachowicach - przynajmniej we
      Wrocławiu.
      Na razie, pozdr. Dyzio.M.
    • Gość: gość Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 11:46
      Na Osiedlu Leśnym są już wybudowane domki szeregowe przez firme Temar. Jestem
      właścicielem jednego z nich i wiem , ze są jeszcze wolne domki do sprzedaży. Są
      tam już wszystkie media, najgorzej było z energią, ale już wreszcie zakład
      energetyczny doprowadza tam prąd i można podpisać już umowę, tak więc można
      spokojnie się wprowadzać. Droga dojazdowa jest do tych domków.
      • Gość: liberal Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.qthv.quintiles.com / 193.129.161.* 18.03.04, 23:54
        Dzieki za pomoc. Juz tam dzwonilem i ich oferta mi pasuje. Jak dobrze pojdzie
        to zostaniemy sasiadami, a jesli nie zdaze z zakupem domku w Temarze to i tak
        zamierzam osiedlic sie na tym osiedlu w szeregowkach Eko-Bau. Interesuje mnie
        tylko sprawa uciazliwosci lotniska i komunikacji do Wroclawia, jak wyglada
        okolica i czy jest tam ladnie. Jesli mozna bardzo bym prosil o informacje. Ktos
        tu napisal, ze lotnisko nie jest uciazliwe, ale chcialbym to uslyszec z ust
        osoby juz tam mieszkajacej. Dziekowka z gory!!!
        • igi.wr Re: EkoBau - Osiedle Leśne 19.03.04, 05:40
          Mieszkam na muchoborze wlk, lotnisko nie jest uciążliwe :)
    • Gość: miki Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 19:57
      W koncu trafilem na temat o którym mysle od dluzszego czasu. Co sadzicie o
      uczciwosci tych deweloperow. (eko- bau)? czy wydam pieniadze a oni uciekna po
      pewnym czasie i zostawia mnie z niczym? czy sa okay?
      • Gość: fuzzy Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: 194.147.211.* 18.03.04, 11:06
        Hmm, z tego co się orientowałem to Eko-bau sprzedaje działki budowlane, na
        których później może postawić dom, albo sam sobie go stawiasz. Natomiast As-bau
        sprzedaje działkę i jednocześnie zawierasz z nim umowę o wybudowaniu domu w
        stanie surowym zamkniętym. Płacisz po wykonaniu i odebraniu poszczególnych
        etapów. Nie bardzo widzę w którym momencie mogliby zostawić kogoś na lodzie?
        Działka od początku należy do kupującego, płacisz po wykonaniu etapów.
        • igi.wr Re: EkoBau - Osiedle Leśne 18.03.04, 16:59
          As-bau zbydował już wiele domów i mieszkań na Muchoborze Wlk. i nie słyszałem,
          o jakichś większych problemach ludzi, którzy zdecydowali się zaufac temu
          deweloperowi.
          • Gość: ron5 Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 22:55
            Oglądałem te osiedla i mam uwagę-panuje tam wszędzie nieprawdopodobny burdel.Po
            drodze jakieś powyrzucane bryły betonu,wszędzie hałdy gruzu-trzeci świat,naród
            burdelarzy.W Krzeptowie jakieś stare slumsy,półzawalone chałupy,Smolec to
            samo.Czegoś takiego można chyba doświadczyć tylko w Albanii.
    • Gość: lotni Re: EkoBau - Osiedle Leśne IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 11:05
      Z tego co ja wiem to aby lotnisko mogło się rozbudować to niestety muszą
      wykupić prawie całe osiedle (jeśli tak się stanie to na lotnisko już im nie
      starczy). Całkowicie dziwne jest zachowanie lotniska. Czy ktoś widział lotnisko
      w centrum miasta ???? Ja myślałem że lotniska są oddalone od miasta o jakieś 10-
      20 km tak jak to jest w Krakowie albo Katowicach. Dajcie spokojnie mieszkać
      ludzią a nie co pięc minut samolot nad głową !!!!!!!!!!!!!!! nie dla lotniska.
      Mieszkaniec Oporowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka