Gość: stokrotka IP: *.lanet.net.pl 04.12.07, 18:58 Proszę o informacje na temat firmy ell dommo[domeco],gdyż zastanawiamy się nad kupnem bliźniaka tej spółki w Kiełczówku.Opinie,jakie dotychczas udało nam się zebrać,są niestety sprzeczne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.07, 20:22 nie róbcie tego u nich....szukajcie innch developerów, ci co kupili żałują....były już nawet artykuły w gazetach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulam Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.08, 15:57 Prosze podeprzec sie faktami.Jak dotąd nasza współpraca z Domeco jest bez zarzutu.Umowa od poczatku inwestycji NOTARIALNA a standard developerski bogaty:doprowadzone media,rozprowadzona instalacja,piec,kominek z płaszczem wodnym,schody drewniane,drzwi z katalogu wewn i zewn wybiera klient do kwoty w umowie,rolety zewn.ogrodzenie.Zapraszam na str.internetowa Domeco.O wszystkim mozna sie przekonać odwiedzajac juz zaawansowane inwestycje w kiełczowie lub Wilczycach.A z Kielczówka jest tylko 9 km do Korony to duuża zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: 195.85.249.* 07.01.08, 11:47 fakty: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=72693373 Odpowiedz Link Zgłoś
bert2004 Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek 19.01.08, 02:39 Ja naszczescie sie rozmyslilam..rok temu miala wziasc od nich domek, ale wszystko wydalo mi sie podejrzane, gdy chcialam kupic domek niby zostal ostatni wolny, pozniej ciagle byly ogloszenia (ale to nie jest tak wazne)ja to, ze w pt mialam uzgodnioná cene, zas w pon gdy zadzownilam i powiedzialam, ze sie zdecydowalam, uslyszalam ze cena wzrosla, ale mnie nie obejmie cala podwyzka tylko 20 tys wiecej. Poza tym nie mieli pozwolenia na budowe, podpisywali tylko umowy rezerwacyjne, zas kaucji na dzien dobry chcieli tez 20 tys. Wszystko to wydalo mi sie podejrzane i jednak niezdecydowalam sie na zakup, coz teraz sie ciesze, ze wlasnie tak wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 15:31 Myślę, że to nie jest zła firma, budują mi domek, że aż huczy. Owszem, trzeba pilnować, ale nie należy od razu na nich wieszać psów, po prostu żyjemy w Polsce, a tu standardy pracy są takie jakie są. Firma Ell dommo, to całkiem przyzwoita ekipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapo Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.08, 19:11 ludzie, nie dajcie sie nabrac tej firmie (ell dommo). Jest to banda krętaczy i partaczy. To co było opisane w Gazecie Wyborczej to szczera prawda . Tak naprawde wyglądają ich budowy. Nie dotrzymują terminów. Nie mówiąc już o problemach żeby z nimi się skontaktować. Prezes i jego zastępca to buraki jakich mało. Słoma z butów im wystaje. Nie umieją rozmawiać z klientem. Oni już się gubią we własnych kłamstwach. Omijajcie ich z daleka nawet wtedy gdy będą was kusili atrakcyjną ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 08:36 dobrze ze weszlam na ta strone. juz prawie bylismy zdecydowani na zakup domku, ale to o czym tu czytam zadecydowalo ze sie rozmyslilismy. lepiej nie ryzykowac. wole znalezc bardziej wiarygodnego developera. wspolczuje tylko tym ludziom ktorzy dali sie nabrac. no i ten artykul daje duzo do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krysnat Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek 20.03.08, 22:36 Możesz żałować ale siebie, ja jestem bardzo zadowolona z tego, że zdecydowaliśmy się na współpracę. Ja jestem ciekawa w jaki sposób chcesz "znaleźć bardziej wiarygodnego developera" jeśli się słuchasz tych co piszą by sobie ulżyć, weź pod uwagę fakt, że jedna zła opinia krąży 10 razy szybciej niż dobra, niestety Polak ma naturę wiecznego stękania... A ja w między czasie, skończę projektować meble w kuchni i sztukaterię w salonie, bo budowa niebawem się skończy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zel Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.dialog.net.pl 21.03.08, 08:33 te domki to partactwo budowlane.....po zakupie budowa w 50% od nowa ze swoją ekipą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.dialog.net.pl 21.03.08, 20:12 jak może dobrze budować firma która jest developerem od 2001 roku a doświadczenie ma tylko w organizowaniu rajdów samochodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marin re: do Olo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.08, 10:05 Ty Olo, jak o czymś nie wiesz to nie pisz. Ell dommo nie organizuje rajdów, bo nie ma takich możliwości, jeśli już to może sponsoruje samochód, a takie coś to może potencjalny Kowalski zrobić, nawet Ty. To, że kierowca jeździ obklejony czyimś logo to nie znaczy, że ten ktoś organizuje rajdy...pomyśl trochę czasem. I jesli uważasz, że 7 lat na rynku to mało jako deweloper, to dalej mieszkaj sobie w bloku z wielkiej płyty i gadaj jak to deweloperzy oszukują. A co do budowy to prawda jest taka, że przy takich firmach jest możliwość jakiegokolwiek dopilnowania postępu prac i z tego należy się cieszyć. Przy deweloperach bubujących osiedla, dostajesz mieszkanie gotowe i się ciesz, bo nie masz żadnego wpływu na wygląd i przebieg pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: ell dommo vel domeco,kiełczówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 19:41 Firma Ell-Dommo to taka zwykła firma polska jak wszystkie, trzeba patrzeć na ręce, a wtedy wszystko jakoś tam idzie. Jeżeli ktoś myśli, że w Polsce się coś zmieniło od czasów PRL-u, to się myli, po prostu pamiętajmy, że pańskie oko itd., trzeba pilnować i już. Jak patrzę na remonty prowadzone w mieście, to wcale mnie nie dziwi budowanie przez Ell-Dommo. Po prostu jazda bez trzymanki, ale nie ma co ich obrażać, bo w sumie się starają i jakoś to w efekcie końcowym, to coś, do waleta jest podobne. No cóż NOBODY IS PERFECT! Odpowiedz Link Zgłoś