Gość: celofan IP: 213.77.49.* 09.01.08, 13:48 ....we Wrocławiu, ciekawe które ?? polecam> gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4820555.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.08, 14:22 to proste, te na których sprzedaż idzie słabo, przy takich absurdalnych cenach, dzwoń do deweloperów i pytaj za ile Ci sprzedadzą mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 14:22 wszystkie ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantek Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.static.korbank.pl 09.01.08, 17:51 Ja na razie żadnych obniżek we Wrocławiu nie widzę. Jak sprawdzałam ceny w grudniu u developerów i w dniu dzisiejszym,to nigdzie nie obniżyli cen. Mało tego,u niektórych developerów oddanie nastąpiło w grudniu 2007-mają jeszcze mieszkania i nic nie spuszczą z ceny..Taki Wrobis oddaje w marcu,ma full niesprzedanych i co? z ceny nie schodzi. Podobnie w Dach-budzie,mieszkania się nie sprzedają,a budynek ukończony. Więc na razie we Wrocławiu chyba nie będzie spadków cen..Druga rzecz,ze może faktycznie trzeba sie targować? ale czy z każdym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chriss Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:44 nie kazdy jest sklonny do obnizek, ale trzeba zawsze probowac. sadowalem taka mozliwosc u kilku developerow, na ogol nie chca o tym slyszec ale sa i tacy, ktorzy sami prpoponuja negocjacje cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.08, 18:59 a skąd wiesz ze Wrobis ma full nie sprzedanych? Ja wiem, ze ma tylko kilka. A dachbud tez slyszałem ze ma juz sporo sprzedanych. A obniżki są np. w WPB na 5500 na Robotniczej i Gagarina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantek Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.static.korbank.pl 09.01.08, 19:07 Wiem,bo dzwoniłam..jest duży wybór.Ale oczywiście sprawiają wrażenie,ze to już ostatnie mieszkania..standard.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina lawina Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.08, 19:14 niech trzymają, chciwy traci dwa razy ja poleci pierwszy to zacznie się lawina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.08, 19:16 mają może kilkanaście mieszkań 2 pokojowych co procentowo nie daje zbyt wiele nieprzedanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.08, 19:23 pisałem o wrobisie oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.chello.pl 09.01.08, 19:54 W Hiszpanii już ceny mieszkań runeły w dół czytajcie na Onecie u nas polecą do 2500-3000/m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.ikatel.pl 09.01.08, 20:07 przewartościowane? np. mój dom - taka pochyła/zdrow(a)o ich jeblo z cenami w tym gniocie 2500 za m2???????????????? to już j...lo kogoś innego. jak tyle bedzie to biore ze 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonso Re: do fantek IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 09.01.08, 20:45 skąd masz takie info ze Wrobis ma full niesprzedanych? jak kupowałem od nich w sierpniu mieszkanie, to zostały w sprzedazy ostatnie kilka 2 pokojowych i chyba jedna kawalerka - i to tylko na kondygnacjach 11-13? ktoś Ci głupot naoopowiadał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantek Re: do fantek IP: *.static.korbank.pl 09.01.08, 21:04 Hm..ja byłam nie dawno osobiście we Wrobisie, przed świętami. Pani dała mi do zrozumienia ,ze jest wybór w mieszkaniach. Nie umiała jednoznacznie określić ile mieszkań zostało wolnych.Mogłam przebierać jeszcze. Z tym ze faktycznie na wyższych kondygnacjach. Może jak kupowałeś w sierpniu,to taka zmyłka była..No bo przecież nikt się nie przyzna,ze się słabo sprzedają..mogę się mylić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonso Re: do fantek IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 09.01.08, 21:58 no po czesci masz racje :) tylko ze oni juz sprzedają od 2006 r. :) i faktycznie koncówke mają. a tak zapytam z ciekawosci, jaka maja teraz cene za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantek Re: do fantek IP: *.static.korbank.pl 09.01.08, 22:12 No właśnie,ze wciąż taką samą 5905zł brutto. Ale czytałam gdzieś na forum,ze Wrobis raczej nie ma polityki obniżania ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonso Re: do fantek IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 09.01.08, 22:16 a jakie Ty szukałas? 3 pokojowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel one nie wiedzą IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.08, 23:42 te panie niewile wiedza jak sie zapytasz o cos to najczesciej jest to trudne przy ich rozeznaniu, wiec nie mowmy o jednoznacznosci skoro sa wiecznie zdziwione kazdym zapytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.telsat.wroc.pl 09.01.08, 22:45 srutututu, cena wybudowania metra to min. 3 tys a marża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: 212.185.43.* 10.01.08, 08:25 Żyj dalej marzeniami i naucz się czytać ze zrozumieniem. Ten artykuł na Onecie mówi o jakimś 35 tys miasteczku, gdzie ceny spadły o około 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 16:05 Potwierdzam!!!. Jak sie udaje wynegocjować to naprawdę niewiele. Niektórzy developerzy w mniej atrakcyjnych miejscach (np przy samych torach kolejowych) robią jakieś promocje, ale co z tego jak chyba nikt tam by nie chciał mieszkać. Spotkałam się jeszcze z jedna obniżką o wysokośc Vat-u, ale to też nic ciekawego, bo ceny są strasznie wysokie. Ja generalnie szukam mieszkań na południu Wroclawia i co ciekawsze oferty to nie mniej niż 6.500-7.000 zł/m2 przy dużych mieszkaniach. A już porażka totalna na Brochowie, gdzie firma Descount sprzedaje mieszkania ze skosami i antresolą i liczy sobie metraż po podłodze. Powariowali. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. 09.01.08, 22:16 Do czego to doszło, że jak deweloperowi zostaje niesprzedanych 10 mieszkań w nieciekawym położeniu i kształcie to się zaczyna mówić że mieszkania są przewartościowane a deweloper ma problemy :) Przypomina mi się jak z 5 lat temu jak się wybudowało pierwsze osiedle w Jagodnie - Lamowicach to deweloperowi zostały z 4 kawalerki i z 3 dwupokojowe, które sprzedawał jeszcze przez rok po cenie 20% niższej i nie było to tragedią. Albo ten blok na Balonowej - tam po zakończeniu budowy przez prawie 2 lata z 5% mieszkań było pustych i tez była obniżka i nikt nie płakał, że źle sprzedaż idzie. A jak myślicie w tym momencie, gdy we Wrocławiu jest tyle inwestycji to ile pustych mieszkań będzie za 3 lata??? Kredyty idą do góry i juz za pensje 3 tys. nie dostanie się kredytu na 300 tyś. Za chwile bedzie taka sama sytuacja jak przed 5 laty gdzie na obecne czasy cena mieszkań była wysoka bo kredyty były drogie. Ceny mieszkań miały swoje max w zeszłym roku i koszty kredytu były wtedy najniższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.telsat.wroc.pl 09.01.08, 22:49 jest wiele inwestycji i zaczynaja caly czas nowe, patrz Temar w dzisiejszej GW, ceny na pewno spadna, ale max. 20%, no 305 to juz bedzie odjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.chello.pl 10.01.08, 13:23 akurat z Balonową przykład jest średnio trafny. Mieszkania były sprzedawane w momencie gdy był duży wybór mieszkań gotowych we Wrocławiu po b. niskich cenach z dzisiejszej perspektywy - a ostanie mieszkania poszły jak świeże bułeczki w kilka dni gdy zaczął sie ruch cen w górę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: young Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.as.kn.pl 10.01.08, 00:08 polecam pierwsza strone dzisiejszego dodatku Nieruchomosci GW tam jedna z firm (bodajze Profit) wspomina o promocji i zacheca do negocjacji cen. Ja zamierzam sie zainteresowac, bo maja jeszcze niesprzedane mieszkania w 3 inwestycjach (przy Obornickiej, w poblizu Grabiszynskiej i na Muchoborze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.08, 08:28 w końcu słyszę rozsądne głosy, pamiętajcie, że deweloperzy też biorą kredyty (przykład oferta typu 10% teraz 90 % po wybudowaniu)na prowadzenie inwestycji, zakupy ziemi. Polityka ich jest bardzo prosta, jak sprzedadzą ponad 80 % mieszkań w danym projekcie czują się pewni i stać ich na trzymanie mieszkań (poprzedni klienci zapłacili wysokie ceny i dali im zarobić). Większy problem dla nich to iwnestycje rozpoczęte w zeszłym roku lub zaczynane teraz, z terminami oddania w tym lub przyszłym roku. Przy spadającym popycie, muszą odpuścić i zejść z ceny, bądzmy pewni i tak zachowają marże tylko nie 50 %, ale 20%. Do tej pory tylko podnosili ceny i wydawało im się, że tak będzie wiecznie, gdyby dynamika wzrostu się utrzymała, mielibyśmy najdroższe mieszkania na świecie, co jest absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1975 Witam Panstwa mam solidna pomoc 10.01.08, 09:09 Narescie znalazlam solidna firme budowlano-wykonczeniowa. Polecam wszystkim. Pozdrawiam caly team. ::::::::Mieszkania we Wrocku jeszcze beda drozsze::::::::::: poczekajcie do marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borat-2 Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 12:11 Biedna margarita.Wiem ze trudno zaakceptować że się mocno przepłaciło i teraz zaklina sie rzeczywistość.Przypomnij sobie w marcu co teraz napisałaś i dłużej się zastanów jak byłaś manipulowana przez różne sponsorowane artykuły i pseudoanalityków którzy z ciebie i tobie podobnych żyli.Do usłyszenia w marcu.A najlepiej marcu 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.08, 13:09 dobrze mówisz borat-2, myślę tak sama, kobitka spekulant (a może facet podszywający się za babkę kupił 5 mieszkań a teraz biadoli bo może zostanie z kredytami) próbuje robić szum, realia są takie, że Ci co mieli kupić jakąś nieruchomość to kupili już po niższej cenie, kolejnych szturmujący brak, albo pójdą płace w góre (aby to się stało musi iść w góre gospodarka) albo obniżą ceny, jak to sami będą mieszkać w tych budynkach, przypomnę lata 2000-2005, ceny rosły, ale w granicach rozsądku, rynek był stabilny co było korzystne tak naprawdę dla deweloperów, jaki klientów, pazerność i chamstwo deweloperów musi być ukrucone, a jak nie to nich zaczną sprzedawać rajtuzy i majtki na przestankach, tutaj są poność nawet 70-100 % marże na towarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.as.kn.pl 10.01.08, 14:54 ?? ceny nieruchomości we Wrocławiu to ceny rynkowe, tzn. developerzy ich sztucznie nie utrzymują na niebotycznym poziomie, i nie ma co tu krzyczeć na developerów, jakby ludzie nie kupowali to by takich cen nie było, proste jak drut i nie ma co płakać, nie każdego było i będzie stać na własne mieszkanie, średnia cena nowego M to 6tyś/m2 i po tyle się sprzedają bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fezuj Kto nie kupil mieszkania w 2006 przegral zycie... IP: *.scansafe.net 10.01.08, 15:11 Teraz to tylko ku..ko drogie mieszkania i ryzykowne kredyty zostaly. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: Kto nie kupil mieszkania w 2006 przegral zyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 20:55 co to znaczy ku...ko Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 sorry fezuje, ale... 10.01.08, 22:11 Gość portalu: fezuj napisał(a): > Teraz to tylko ku..ko drogie mieszkania i ryzykowne kredyty > zostaly. > > PZDR ...nie widzę różnicy pomiędzy zakupem w 2006 a 2007 w niektórych inwestycjach. Przecież sporo miało w 2006 cenę jak w 2007. Oczywiście nie piszę o początku 2006, tylko drugiej połowie. A co do kredytów, to ten, kto wziął w 2006 i 2007 ma tak samo jeśli wziął zmienną stopę procentową, a tak brało, strzelam, chyba 99% kredytobiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.08, 15:56 kolejny deweloper, jak Ci nie pójdą po 6 tyś. to pewnie, zadowolisz się 5,5 tyś, a jak się nie sprzeda, to zejdziesz z ceną do 5 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.as.kn.pl 10.01.08, 16:07 moga nawet i po 4tys/m2 sprzedac z zyskiem, ale po co, powtarzam przeciez za srednia cena 6tys/m2 po tyle się sprzedają, moze kolejek spolecznych pod biurami juz nie ma od 4 rano, ale sprzedaja sie na zadowalajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłuszczyk Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:18 aż tak zadowalająco, że odpowiada Ci taki "Ziobrowy poziom" sprzedaży przez kolejne pół roku? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borat-2 Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 18:02 Co ci się dobrze sprzedaje ? Oferyty są ale tranzakcji jak na lekarstwo.Jeżeli masz możliwość zapytania znajomego z agencji nieruchomości(w obecnej sytuacji powinien powiedziec ci prawdę)to dowiesz się że obecnie i w bliskiej przyszłości też wchodzi na rynek duża ilość sprzedarzy cesji do mieszkań .Sprawa jest dosyc prosta ,rok temu ludzie kupowali w dużej części mieszkania licząc na duży zysk.Płacili 10% ceny,a resztę muszą zapłacić przy odbiorze.Przyszły teraz czasy że trzeba dopłacić te 90% powiedzmy za 5 mieszkań wcześniej zabukowanych.I robi się problem bo chętnych na cesje do lukali zabrakło ,a kasy na wykup aż tyle nie ma.Jest wybór albo pogodzic się ze stratą 10% i odpuścić lokal developerowi albo zejśc z ceną i sprzedac cesję taniej ale to też strata.Zamiast zapowiadanego zysku pojawia się strata i duża podaż lokali na rynku,które taniej czy drożej trzeba komuś sprzedać bo to zablokowana czyjaś gotówka.To tylko jeden przykład z wielu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borat-2 Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 18:11 I jeszcze jedna sprawa.Każdy towar jest tyle wart ile chce dać za niego potencjalny klient,nie mniej ani nie wiecej.Zwyczajne prawa ekonomii.Jak chętni będą tylko po 3000k to mieszkania bedą tyle własnie kosztować.Chciejstwo jednej czy drugiej strony nie ma żadnego znaczenia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc IP: *.as.kn.pl 10.01.08, 19:29 i ja to własnie powyżej napisalem, tylko nierozumię o co chodzi z tym zaklinaniem rzeczywistosci?? ludzie myslą że jak na forum wszyscy bedę chcieli mieszkania po 3tyś/m2 to po tyle bedą? ilość 5-6tyś nowych mieszkań na rok we Wrocławiu i okolicach to śmiech na sali, sytuacja się zmienia ale jakiegoś gwałtownego zalewu w H1.2008 raczej bym się nie spodziewał, obsuwa przy oddaniu o kwartał lub nawet o pół roku to norma, wiem cos o tym :) Ceny od 5-7tyś w zalezności od standardu i lokalizacji to norma na nastepne lata, nie mówię oczewiście o apartamentowcach a o klasycznych M. Może dlatego, że jakoś działek pod budowę w mieście nie chce przybywać, ceny ziemi jakoś też nie leca na łeb na szyję, a infrastruktura jak będzie około 2012 to będzie i tak cud :) Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Re: Witam Panstwa mam solidna pomoc 10.01.08, 22:20 Co do poprzedniego wątku, to raczej nie występuje on we wrocławskich warunkach. chyba że coś przepuściłem. Tyczy się to raczej tylko Ganta, a o innych nie słyszałem. Powód jest prosty, otóż nie każdego developera stać na to, by finansować inwestycję z własnych środków, a z 10% niewiele sfinansuje. Gant ma środki z giełdy, stać go na taki plan, wiem, że DachBud stać było postawić przy Litewskiej z własnych środków i sprzedawać gotowe, do obejrzenia, co zwłaszcza kusi ludzi najmujących, gdyż niemalże płynnie mogą poświęcić koszt najmu na ratę, a mieszkania te są całkiem niźle wykonane. Wiem, bo byłem niegdyś tam z ciekawości i zaskoczyła mnie głównie jakość pracy tynkarza i to co zawsze pisałem-funkcjonalne rzuty. Pomijam całą resztę typu: dyskusyjna lokalizacja, z niektórych okien widok na blok itd. jeśli są inni developerzy oferujący płatność 10-90, to odpowiedz mi proszę, bo moja wiedza kończy się na tym przypadku. Gość portalu: borat-2 napisał(a): > I jeszcze jedna sprawa.Każdy towar jest tyle wart ile chce dać za > niego potencjalny klient,nie mniej ani nie wiecej.Zwyczajne prawa > ekonomii.Jak chętni będą tylko po 3000k to mieszkania bedą tyle > własnie kosztować.Chciejstwo jednej czy drugiej strony nie ma > żadnego znaczenia.Pozdrawiam. To jak, a to że dam tylko 3 tys., to nie moje chciejstwo? I taka uszczypliwa dygresja: 3000k=3000x1000, a zatem metr za 3000000, to w SkyTower masz ostatnie piętro, spokojnie Ci oddadzą obecni-przyszli właściciele ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 korekta 10.01.08, 22:41 fido1979 napisał: >Powód jest prosty, otóż nie każdego > developera stać na to, by finansować inwestycję z własnych środków, > a z 10% niewiele sfinansuje. Gant ma środki z giełdy, stać go na > taki plan, wiem, że DachBud stać było postawić przy Litewskiej z > własnych środków i sprzedawać gotowe, Oczywiście nie chodzi o 100% własnych środków, lecz dostęp do finansowania bez konieczności uzyskiwania na bieżąco środków ze sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: korekta IP: *.as.kn.pl 11.01.08, 12:44 zwróć uwagę na fakt iż większość developerów sprzedaje lub uzyskuje sporą cześc rezerwacji inwestycji na długo zanim pierwszy szpadel zostaje wbity w ziemię.. Szczytem dla mnie było Arc2 na Skrzydlatej gdzie zbierali kasę w XII.2006 a budowa ruszyła w lecie 2007r... Także z tych kilkuset mieszkań na 2009, tej podazy bym juz raczej nie brał pod uwagę, podobnie jest z wieloma innymi inwestycjami. To co nieraz słychać w radiu lub widać w gazetach czyli tzw. promocje na już oddane lub na ukończeniu to najgorsze lokale które są beznadziejne czyli np. widok na scianę sąsiedniego bloku, zero słońca 24h/7dni 265dni w roku albo inne wynalazki 70m2 w otwartej przestrzeni z antresolą etc. lub np. przy legnickiej 6pasów ruchu ulicznego (> 100tyś aut na dobę) plus 2xlinia tramwajowa -łacznie ok.80dB hałsu dla przechodnia na chodniku, zatem w mieszkaniu tuż za chodnikiem pewnie niewiel mniejszy... Cięzko tez się sprzedają M w lokalizacjach gdzie jest utrudniona komunikacja, lub nie ma gdzie zaparkować.. ceny są zbyt wysokie i te wszystkie minusy w niektórych przypadkach powoduja że nikt nie chce tego kupić, dlatego naturalną sprawą jest obniżka ceny, przy jej odpowiednim poziomie zawsze znajdzie się chętny, któremu te minusy nie bedą przeszkadzać, tak było do tej pory, nawet duza i ustawna piwnica by się sprzedała gdyby tylko była odpowiednio tania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantek Re: korekta IP: *.static.korbank.pl 11.01.08, 13:26 świetnie powiedziane!nic dodać,nic ująć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: korekta IP: *.as.kn.pl 11.01.08, 17:46 przy ul.Kukuczki Milart buduje dość tanio -> 5200/m2 + miejsce postojowe obowiazkowe za 24tyś. Jest jescze trochę lokali, głównie duże :) myslę że jak na tę lokalizację i fakt że realne oddanie w Ikw.2009 to dobra cena, bo generalanie ciężko znaleźć coś fajnego i w dobrej lokalizacji <6tyś/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jms Re: korekta IP: 217.237.185.* 14.01.08, 13:20 Tylko wydaje mi się to trochę oszukańcze, że miejsca postojowe za 24 tys - ja mam garaż za 15 tys i miejsce przed blokiem darmowe.....Nikt do zakupu mieszkania mnie nie zmuszał. Np - dodatkowo - standard mieszkań bardzo się różni nawet przy cenie 6 tys za metr kwadratowy. U nas np - były drzwi wewnętrzne wybrane nie w moim guście - zrezygnowałam z nich i dostałam 5 koła (ok 1300 sztuka). U koleżanki za tą samą kasę - drzwi nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: korekta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.08, 16:49 Tylko kto chce mieszkać przy samych torach??? To obwodnica Wrocławia dla pociągów towarowych i pociagi jeżdżą tam bardzo często. Na dodatek większość balkonów na tej budowie wychodzi właśnie na tory, niektóre prostopadle do nich. Koszmar jakiś. Dlatego robią promocje... Fakt, że mieszkanka są dość tanie, ale rzuty już mniej ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:44 www.wprost.pl/ar/121374/Nie-kupujcie-mieszkan/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alonso Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 14.01.08, 22:33 ale bzdury w tym artykule Wprosta - szkoda gadać - i gościa który to nazmyślał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.chello.pl 14.01.08, 22:49 A może konkretniej? bo akurat z wieloma jego wnioskami jestem skłonny sie zgodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozioł ofiarny Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:00 Kupującym mieszkania w blokowiskach po 7-8 tys/m2 w mieście gdzie pracy w brud za 1.000 zł/m-c najnormalniej odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozioł ofiarny Re: Czytaliście!!!! ...przewartościowane osiedla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 17:22 oczywiście w bród Odpowiedz Link Zgłoś