Dodaj do ulubionych

Spectrum Development - Wroclaw

IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 20.09.03, 16:43
Witam,

Zamierzam kupic u tego dewelopera mieszkanko w budynku, ktory ma sie zaczac
budowac przy ulicy Niemczanskiej. Jesli ma ktos jakies info na temat tego
inwestora lub mial z nim doczynienia to prosze o kilka slow.

dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 07.10.03, 13:34
      Witam,

Ponawiam w/w pytanko. Termin sie zbliza - czy nikt o tym nic nie wie?

pzdr
      • Gość: aneta Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroc.gazeta.pl 08.10.03, 17:29
        mozemy pogadac - zadzwon na 507 094886
        • Gość: Mariusz Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 13:12
          Gość portalu: aneta napisał(a):

> mozemy pogadac - zadzwon na 507 094886

Czy cos zlego tam sie dzieje,
          ze informacje sa tylko na telefon?

Prosilbym o informacje, bo przymierzam sie
          do zakupu mieszkania, wlasnie w tej firmie
          • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 17.11.03, 15:13
            Witam,

Nic strasznego sie tam nie dzieje. Wlasnie kupilem tam mieszkanie i wszystko
            zdaje sie byc OK - ale tak naprawde to sie okaze na przelomie grudnia/stycznia
            2004 r.
            Teraz szukam ludzi, ktorzy juz kupili lub sa na najlepszej do tego drodze -
            lepiej sie poznac i skonsolidowac na poczatku :)
            Jesli jestes zainteresowany kontaktem to wal na mail lmatusz@wp.pl.
          • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 17.11.03, 15:27
            Firma zdaje sie byc OK.
            Jest to spolka, ktora zajmowala sie budowa obiektow uslugowych (banki itp.)
            glownie w rejonie Wałbrzycha. Rok temu postawili budynki przy Pawiej - i jak
            mowia lokatorzy nie ma z tym Developerem zadnych problemow.
            Zreszta prezes jest czlowiekiem, z ktorym mozna nawiazac dialog (w
            przciwienstwie do innych wroclawskich developerow). Firma zdaje sie wchodzic na
            rynek deweloperski w zwiazku z czym zalezy im na dobrej obsludze klienta - i oby
            tak bylo dalej.
            Umowy sa do negocjacji ! - da sie i to bez wiekszych a praktycznie zadnych
            oporow ze strony dewelopera.
            Budowa ruszyla w pazdzierniku - raczej pod koniec i jakos to sukcesywnie sie
            posuwa do przodu - choc do niedawna rozlozyli tam swoje zabawki archeolodzy, ale
            na szczescie juz sobie poszli :).
            Widzialem wykonczenia juz postawionych budynkow - sam Prezes oprowadzal no i nie
            omieszkalem odwiedzic lokatorow - na pierwszy rzut oka wszystko wyglada ok, moze
            nie sa to marmury ale schludnie i bez niedorobek.
            Wiecej nie chwale - zobacze co z tego wyjdzie za rok :)
            Nara.
            • Gość: Mariusz Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:34
              Dzieki, w srode zamierzam z nimi podpisac umowe ...
              Wyglada to niezle, a jak bedzie ...
              jak zawsze wyjdzie w praniu ;-)
              • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 21.11.03, 11:13
                Witam Mariuszu

Moglibysmy nawiazac kontakt - w grupie razniej.
                Plan mam taki by zebrac przyszlych lokatorow zanim cos sie wybuduje. Zazwyczaj
                ludzie nawizuja znajomosci w przypadku przykrych zdarzen - moze by przelamac te
                regule :)
                Moj mail lmatusz@wp.pl
                • Gość: K. Markowski Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 12:36
                  Witam,
                  ja też kupię u Spectruma mieszkanie. W tym tygodniu podpisuję umowę.
                  Potwierdzam to co napisaliście powyżej: wydają się solidni, prezes to bardzo
                  miły człowiek, roboty są w toku - wylewają fundamenty. W mieszkaniach już
                  wybudowanych jest ciepło i budowa była bez zastrzeżeń (rozmawiałem wprawdzie
                  tylko z jedną lokatorką - ale zawsze coś). Generalnie wyjaśni się wszystko w
                  lutym 2005. Na razie boję się jak cholera, ale podpiszę bo co mam zrobić.
                  Namiary na mnie: 605 351 600; markowski@kordes.com.pl GG 1579484

Jak to mówią: "W kupie raźniej" więc my przyszli mieszkańcy zbierajmy się, w
                  razie kłopotów.

pozdrawiam

K. Markowski
                  • Gość: rogacek Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.03, 14:54
                    Witam
                    ja też właśnie kupuję mieszkanie na Niemczańskiej. Prawdopodobnie parter z
                    dużym tarasem. kontakt ze mną: rogacek@plusnet.pl GG 35241
                    Pozdro
      • Gość: Mira Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.01.04, 14:50
        witam,
        czym moglby mi ktos podac adres internetowy tego inwestora ?

Serdeczne dzieki
        • Gość: magda Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 22.01.04, 14:54
          ADRES INTERNETOWY WWW.SPECTRUM.WROC.PL
          • Gość: Cornelsto Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.04, 14:54
            Dziekuje ponownie za informacje

Pozdrawiam

Mira
    • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 05.12.03, 15:23
      Swietnie - cos sie zaczyna dziac i na budowie - juz nawet dzwig stoi. Poki co
      pogoda sprzyja i juz wyprzedzamy OSADE - tak trzymac oby nie zdechlo.
      • Gość: rogacek Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.03, 16:17
        byłem wczoraj i oglądałem. mam też film i kilka zdjęć z placu budowy
        • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 09.12.03, 10:34
          W najblizszym terminie postaram sie zalozyc strone lub forum dla uzytkownikow z
          Niemczanskiej wowczas bedzie mozna opublikowac zdjecia.
          • Gość: rogacek Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 11:03
            było by super
          • Gość: jola Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.04, 10:43
            Cześć!
            To kiedy będzie funkcjonować ta stronka dla przyszłych lokatorów Niemczańskiej?
            My tez kupiliśmy tam mieszkanie -chętnie poznamy przyszłych sąsiadów.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 27.02.04, 12:08
              Witam,
              Zapraszam do korespondencji mail'owej i na spotkania.
              lukasz.matusz@wp.pl
    • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 19.12.03, 14:15
      Wszystkim przyszlym mieszkancom Niemczanskiej zycze cieplych i wesolych Swiat
      Bozego narodzenia oraz szczesliwego Nowego Roku.
      • Gość: rogacek Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.03, 19:28
        Dołączam się do tych życzeń. Mam nadzieję że developer zrobi nam niespodziankę
        i następne święta będzie można spędzić już na nowym mieszkaniu. pozdro
        • Gość: Mariusz UWAGA cos jest nie tak!!!!! IP: 195.205.44.* 08.01.04, 16:34
          Wczoraj byłem na budowie i pracownicy poczatkowo niechetnie bo podobno szef i
          zakazal powiedzieli mi ze opozniaja sie im z platnosciami. Mozliwe ze to tylko
          chwilowa sytuacja ale jak bedzie sie powtarzac strach pomyslec. W kazdym razie
          pojde tam za miesiac i zapytam znowu. Dzisiaj o przekret bardzo latwo.
          Pozdrawiam wspolmieszkancow.
          • Gość: Diablo Re: UWAGA cos jest nie tak!!!!! IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 09.01.04, 16:10
            Hej,

No to warto to sprawdzic, dzis a najpozniej jutro udam sie na budowe i popytam.
            A poki co Mariuszu moze sie spotkamy bo proboje zebrac przyszlych mieszkancow.
            Moj mail : lukasz.matusz@wp.pl
          • Gość: magda Re: UWAGA cos jest nie tak!!!!! IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 16.01.04, 08:10
            Stary, pojawiasz się niemal w każdym wątku, Twoje imię i numer IP 195.205.44
            często się powtarza. Podobno kupiłeś mieszkanie we WPBM "Mój Dom" - Stronska
            6/2D rok temu, w wielu listach wychwalasz tego developera. Stary.....
            • Gość: mar Re: UWAGA cos jest nie tak!!!!! IP: 195.205.44.* 17.01.04, 19:50
              no i co z tego?
              cos ci przeszkadza
              • Gość: Diablo Re: UWAGA cos jest nie tak!!!!! IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 19.01.04, 13:56
                Witam,

mariuszu czy jak tez Ci inaczej tam

Nie jest to miejsce na agitacje i reklame, ale na wypowiedzi zainteresowanych -
                jesli obce Ci sa dobre maniery i znajomosc uzytkowania forum to prosze wiecej
                tutaj sie nie wpisywac. Jesli masz jakies uwagi to skontaktuj sie ze mna
                osobiscie
                na mail, ktory wczesniej podalem. Jesli jestes wiarygodna osoba to wpisze to na
                forum, jesli natomiast tylko zadymiarzem to prosze tu nie smiecic.
      • Gość: sasiadka Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.03, 17:42
        Również życze wesołych świat i szczęsliwego nowego roku!!
        Mieszkam w osadzie, więc mam dobry punkt widokowy aly obserwowac budowe.
        Pozdrawiam K
      • Gość: K. Markowski Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 12:37
        Wesołych Świąt i Wsjewo Charoszewo s Nowym Gadom - zaciągając nieco po rosyjsku
        życzy Krystian mieszkanie DE12.

A wracając do dewelopera. Umowę podpisałem i to notarialnie. Bardzo podobało mi
        się akwarium notariusza warte więcej niż pół mojego przyszłego mieszkania. A
        prezes Spectruma, co podkreślam już chyba drugi raz, robi wrażenie dobre - ale
        to gwarancji nie daje. Nie był przeciwny kiedy chciałem przejrzeć papiery firmy
        czyli F01 i bilans za ostatnie trzy lata, ale tego w końcu nie zrobiłem - bo
        znajoma księgowan nie miała czasu, a to jest trzy dni pracy. Za to prezes
        zapewniał że ich bilans był badany przez biegłych - i jeżeli to prawda to daje
        tez pewne przypuszczenia, ze papiery są w porządku (robi się to np. w przypadku
        brania kredytu przez developera i wtedy biegły sprawdzając i akceptując papiery
        firmy bierze tez na siebie odpowiedzialnoś jakby coś było nie tak). Inni
        deweloperzy o spectrumie mówią jak o średniaku, ani nie miał wpadek, ani
        specjalnych extra-sukcesów (wprawdzie to tylko opinia z trzeciej ręki, ale z
        dwóch niezależnych źródeł zciągnięta).
        Poza tym w rozmowie z panem Bartoszem Szczap odniosłem wrażenie że jest mu
        trochę przykro, że tak go wszyscy o nieuczciwość podejrzewają i pytał czy
        byłbym skłonny kupić mieszkanie gotowe ale o 10% droższe. I tu developer wcale
        by na nas nie zarobił bo koszt kredytu na rok to ok. 10-14%. Facet robi dobre
        wrażenie, i ja umowę podpisałem, i zasadniczo swoim znajomym też bym polecił.

To ja tyle o sobie.
        pozdrawiam
        • Gość: aśka Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 22:15
          Wesołych świąt, szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń życzę przyszłym
          mieszkańcom i moim sąsiadom przy ulicy Niemczańskiej. Mam nadzieję, że w
          przyszłym roku o tej samej porze nasz budynek będzie już gotowy.Pozdrawiam Was
          wszystkich
          • Gość: aneta Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroc.gazeta.pl 28.12.03, 19:24
            dołączam się do życzeń noworocznych dla przyszłych sąsiadów - może spotkamy się
            wszyscy w nowym roku w knajpie?
            • Gość: magda b Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 29.12.03, 10:36
              Pomysł z wypadem do knajpy jest super, jestem za, fajnie byłoby się poznać.
              Dołączam się do świąteczno-noworocznych życzeń. Wszystkich cieplutko
              pozdrawiam. Magda (mieszkanie de43),tel. 609 21 61 66
        • Gość: Jacek Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 09:19
          To ładnie ze sie można dogadac. Ale to że sprzeda 10 % drozej to żadna łacha. Bo póki co, to oni sprzedają mieszkania które mają być gotowe za rok, czyli defakto kredytowane z naszych pieniedzy. Gdybyś te pieniadze dziś wrzucił na lokate miałbys jakies 5 % więcej, developer chce 10% - czyste 5 % zysku.
          • Gość: bulba Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 21.03.04, 08:46
            Sorry za off-topic, czy możesz mi powiedzieć który bank ma lokaty na 15% na rok?
            Jestem bardzo tym zainteresowany.
    • Gość: miku Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.12.03, 14:22
      Najlepsze zyczenia Noworoczne dla wszystkich sasiadow i ooczywiwsie dla
      Developera i Pana Bartosza.
      Zycze nam( choc sam jestem narciarzem) lekkiej zimy to bedziemy mieli szybciej
      mieszkania skoczone:))
      miku(de13)
    • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.lanet.wroc.pl 30.12.03, 19:10
      Witam Wszystkich,

Świetny pomysł na spotkanie w knajpie. Mam propozycję - może prześlijcie
      terminy w jakich jesteście wolni (najlepiej weekend) - wówczas postaram się
      skoordynować to spotkanie. Zaproponujcie termin.
      Mój mail jak już wcześniej podałem lmatusz@wp.pl. Podam wam też tel mailem bo
      nie chce go upubliczniać (służbowy) na forum.

Pozdrawiam i życzę szampańskiej zabawy PA!
      • Gość: T. Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.12.03, 20:32
        Życzę wszystkim przyszłym mieszkańcom budynku przy ul. Niemczańskiej szalonej
        zabawy w noworoczną noc.

Pomysł ze spotkaniem - rewelacja.
    • Gość: Diablo UWAGA SPOTKANIE IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 09.01.04, 17:19
      Witam Wszystkich,

Ponawiam propozycje - może prześlijcie
      terminy w jakich jesteście wolni (najlepiej weekend) - wówczas postaram się
      skoordynować to spotkanie. Zaproponujcie termin.
      Wstepnie proponuje PIATKOWY WIECZOR co do daty to sie dogadamy :)
      Mój mail lukasz.matusz@wp.pl.
      Podam wam też tel mailem bo
      nie chce go upubliczniać (służbowy) na forum.

Pozdrawiam PA!
      • Gość: Diablo I PO SPOTKANIU !!! IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 19.01.04, 14:09
        Dziekuje wszystkim za przybycie.
        Spotkanie ODBYLO SIE choc nie wszyscy dotarli co moze BYC MOJA EWIDENTNA WINA,
        poniewaz nie ustalilem z Wami umowionego znaku rozpoznawczego. Ale mysle,ze przy
        nastepnym spotkaniu to naprawimy.
        Ustalilismy wspolnie, ze bedziemy sie spotykali co miesiac z nadzieja na
        powiekszenie grona przyszlych "Niemczańskich"
        Oczywiscie, gdy ustalimy nowy termin i miejsce, niezwlocznie damy do wiadomosci.

Jak sie slusznie spodziewalem takie spotkania nieslychanie wiele wnosza - mozna
        sie dowiedziec ciekawych rzeczy i uzupelnic brakujaca wiedze. Dlatego zapraszam
        na spotkania - WARTO.

Na ra
        Diablo
    • sebonetg Re: Spectrum Development - Wroclaw 20.01.04, 19:57
      Witam szanownych grupowiczów!
      Ja również zastanawiam się nad kupnem mieszkania u tego dewelopera. Czy może mi
      ktoś powiedzieć jaki jest standard wykończenia mieszkań. Na ich stronce
      internetowej nie ma nic o drzwiach wewnętrznych? Czyżby ich nie było?????????
      A co z domofonem i innymi gadżetami typu liczniki prądu, itd.?
      A co z regipsami na ścianach? Jak się ma wykończenie tego mieszkania do
      konkurencji?
      Może ktos już wie jaki będzie czynsz?
      Dzięki

Pozdrawiam,
      Sebastian
      • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 21.01.04, 14:44
        >Na ich stronce
        >internetowej nie ma nic o drzwiach wewnętrznych? Czyżby ich nie było?????????

Witam, rzeczywiscie dzrzwi wewnetrznych brak. To jest standard tzw. developerski
        tzn: bez bialego montazu i kuchenki.

>co z domofonem i innymi gadżetami typu liczniki prądu, itd.?

Wszystkie te elementy dostarcza developer (nie wiem jak jest z licznikiem
        energii). W inwestycjach zakonczonych wszystkie liczniki sa na zewnatrz mieszkania.

>A co z regipsami na ścianach? Jak się ma wykończenie tego mieszkania do
        konkurencji?

Na podlogach bedzie wylewka. Sciany w gladzi raz malowane.

Ten developer dopuszcza wiele swobody - tzn z kazdym lokatorem co innego.
        Ale uwaga - wszystko musi byc zapisane w umowie.!!!

Mozesz napisac lukasz.matusz@wp.pl
    • Gość: Diablo SPOTKANIE V2.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 19.02.04, 10:08
      Witam,

Zapraszamy wszystkich przyszlych lokatorow Spectrum przy ulicy Niemczanskiej na
      spotkanie integracyjne 20.02.2004 g. 20 "POD PAPUGAMI"

Pozdrawiam
      Diablo
      • bozena0303 Re: SPOTKANIE V2.0 27.02.04, 21:44
        Widzę że potwierdza się plotka Pana Bartosza, że wsród kupujących jest Pani
        redaktor z Gazety... bo dowiedzieliśmy się o Was z artykułu.

Fajnie, że się ludzie potrafią tak zgadać.

Mam trochę pomysłów na naszą inwestycję więc liczę że Diabolo zkleci jakąś
        stronkę z bardziej dostępną wymianą zdań..

Na razie pozdrawiamy wszyskich przyszłych sąsiadów

Bożena i Marcin z parteru.

PS. Czy jakoś inaczej też się kontaktujecie?
        mail: szymanski@cls.pl
      • Gość: Skynet Re: SPOTKANIE V2.0 IP: *.skk / 212.244.141.* 01.03.04, 08:34
        Witam. Po tym artykule w Wyborczej chyba przybedzie "Niemczańskich" wysłałem
        już maila na ten temat do Ciebie ale podaję swoje namiary. Skynet-> mieszkanko
        DE19 (1-e piętro), mailik: maximus.fm@interia.pl Pozdrowionka i czekam na
        jakies info od sąsiadów. Może małe piwko? (chociaz szczerze mówiąc preferuję
        duże i to nawet dwa) ;-)
    • Gość: SPOTKANIE V3.0 Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 11.03.04, 17:27
      Witam,

To juz kolejna tym razem 3 edycja spotkan
      cyklicznych "Niemczanskich"(19.03.2004). Chetnych i nowych lokatorow zapraszamy.
      Szczegoly lukasz.matusz@wp.pl

Pozdrawiam
    • Gość: DIABLO SPOTKANIE V3.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 11.03.04, 17:29
      Witam,

To juz kolejna tym razem 3 edycja spotkan
      cyklicznych "Niemczanskich"(19.03.2004). Chetnych i nowych lokatorow zapraszamy.
      Szczegoly lukasz.matusz@wp.pl

Pozdrawiam
      • Gość: T. Re: SPOTKANIE V3.0 IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 14.03.04, 21:47
        A jakies szczegoly? :) Gdzie i o ktorej?
        • Gość: Diablo Re: SPOTKANIE V3.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 15.03.04, 14:32
          Szczegóły przez mail: lukasz.matusz@wp.pl
        • Gość: Diablo Re: SPOTKANIE V3.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 22.03.04, 13:23
          (Michale):) podeslij prosze ustawe dot. gwarancji no i kontakt do siebie.
          lukasz.matusz@wp.pl
      • ricofederico Dziekuje wszystkim za wspolprace i wyrozumialosc! 20.03.04, 18:47
        Dziekuje wszystkim za pomoc w realizacji filmu o "Niemczanskich". Ciesze sie ze
        wspolpraca przebiega tak pomyslnie i wzystko uklada sie ok. Pragne poinformowac
        wszystkich ktorzy moze jeszcze tego nie wiedza, ze nie bedziemy ingerowac z
        kamera w niczyje zycie i publikowac jakichkolwiek materialow bez zgody
        zainteresowanych. Tyle w kwestii formalnej a poza tym to zapraszam do
        wspolpracy: moze ktos ma jakies fajne pomysly albo ciekawe informacje dotyczace
        budowy, mieszkancow itp. Moj e-mail jest moim loginem na tej stronie.
        Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia...
        Michal
        • Gość: Diablo Re: Dziekuje wszystkim za wspolprace i wyrozumial IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 22.03.04, 13:25
          Ja rowniez dziekuje i mam nadzieje, ze realizacja tego dokumentu przyczyni sie
          w pewnej mierze do bezpiecznego zakonczenia inwestycji.
    • Gość: Diablo SPOTKANIE V4.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 22.03.04, 13:28
      Jako,ze V3 sie odbylo i dzialo sie oj oj, zapraszam na kolejne z nadzieja na
      jeszcze wieksze.
      Szczegoly standardowo: lukasz.matusz@wp.pl
      • Gość: Diablo Re: SPOTKANIE V4.2 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 23.04.04, 10:48
        Witam,

Ustalono termin i miejsce kolejnego spotkanka:

Pod Złotym Psem - obok SPHINX'a
        23.04.2004 godz 19 na haslo Sasiedzi

Zapraszam goraco
        • claris Re: SPOTKANIE V4.2 26.04.04, 23:06
          Szkoda, że tak późno puściłeś posta o spotkaniu, bo właśnie w piątek
          dołączyliśmy do grona Niemczańskich [mieszkanko DE 36] i chętnie poznalibyśmy
          już sąsiadów. Może następnym razem :)
          • Gość: Lea Re: SPOTKANIE V4.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:52
            o widzę że mam nowych sąsiadów, my jesteśmy z DE 37 :) kiedy następne spotkanko?
          • Gość: Diablo Re: SPOTKANIE V4.2 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 27.04.04, 10:02
            Wybaczcie.O nastepnym spotkaniu z pewnoscia dowiecie sie wczesniej - zreszta
            juz wyslalem do Was mail.

Pozdrawiam,
            Diablo
    • Gość: Diablo Spotkanie V5.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 27.04.04, 09:39
      No coz 4.0V odbylo sie i bylo OK choc lokatorami nie obsypalo. Poniewaz czesci
      z Was bardziej pasuja spotkania w soboty (rozumiem bo tez pracuje) wnosze o
      zorganizowanie nastepnego w sobote - proponuje 22.05.2004 - termin w miare
      odlegly a to dlatego abyscie mogli sobie zaplanowac czas. Co WY na to?
      Propozycje i uwagi prosze kierowac standardowo na mail'a:
      lukasz.matusz@wp.pl
      • Gość: irek Re: Spotkanie V5.0 IP: 62.29.232.* 06.05.04, 17:47
        Cześć!
        Rzeczywiście spotkania sobotnie są dużo wygodniejsze. Mam nadzieję, że na
        najbliższym spotkaniu uczestnicy bardziej dopiszą niż na dwóch
        wcześniejszych /na ostatnim w szczególności!/. Nic straconego. Mamy jeszcze
        trochę czasu.
        Byłem ostatnio na budowie /niedaleko pracuję/ i zasmucił mnie widok ogrodzenia
        i tabliczki informacyjnej o inwestycji Osady. Myślałem, że tam będzie droga, a
        nie budynek /zasłonią mi widok z okna.../.
        Jeśli ktoś dysponuje bliższymi informacjami na temat tej inwestycji /jej
        gabarytów/ to będę wdzięczny.
        Do zobaczenia 22 maja!
        • Gość: szymonb Re: Spotkanie V5.0 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.04, 18:57
          czesc w odpowiedzi na towj list chcialbym napisac male sprostowanie zeczywiscie
          osada buduje nam obok jeszcze dwa bloki o o tych bloczkach bylo juz wiadomo
          wczesniej mnie martwi co innego a wlasciwie to budynek po przeciwnej stronie
          gdyz ten jest zdecydowanie blizej a wracajac do osady to ma tam powstac nie
          jeden blok a trzy koniec bedzie w 2006 wiec robi sie ciasno plan drogi mozna
          znalezs u szczapa jak cos to mozemy pogadac o tym na nastepnym spotkaniu nara
      • Gość: Diablo Re: Spotkanie V5.0 - TERMIN IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 21.05.04, 08:47
        Termin: 22.05.2004
        Miejsce: knajpa obok naszej budowy w budynku "Mojego Domu"
        Godzina: 20-ta

Zapraszam
        • Gość: miku Re: Spotkanie V5.0 - TERMIN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.04, 14:06
          Spotkanie dzisiaj, kanjpa w blokach Mojego Domu. godzina 2o. stolik
          oznaczony"Niemczanscy".
          pozdrawiam
          • ppysznik Re: Spotkanie V5.0 - TERMIN 24.05.04, 12:43
            Witam

niestety wyjazd nie pozwolił mi się zjawić na spotkaniu i w związku z tym mam
            pytanie dotyczące jego przebiegu - czy zapadły na nim jakieś istotne decyzje,
            czy może ktoś miał do przekazania jakieś ważne informacje?

Mam także pytanie o możliwość zmiany drzwi wejściowych do mieszkania. Czy ktoś
            może wie, kiedy Spectrum przedstawi ofertę, bo dzwoniłem tam kilka razy w tej
            sprawie i ciągle brak jakichkolwiek informacji odnośnie terminu.

pozdrawiam
            Paweł P.
    • ppysznik Re: Spectrum Development - Wroclaw 12.05.04, 11:09
      Witam przyszłych sąsiadów!

szkoda, że tak późno trafiłem (dzięki kumplowi) na to forum
      będę zajmował lokal AB18! Jeżeli popjawią się jakieś nowe informacje o
      kolejnych spotkaniach przyszłych lokatorów to proszę maila na ppysznik@gazeta.pl

pozdrawiam
      Paweł P.
    • Gość: Grzegorz Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: 5.5R4D* / *.mch.sbs.de 16.06.04, 15:32
      Witam,
      dlaczego juz od miesiaca nikt tu nic nie pisze ?
      Ja mam zamiar kupic mieszkanie na Niemczankiej, w II etapie, byloby fajnie,
      gdyby udalo sie zebrac podobna grupe "nowych" Niemczanskich ?
      Pozdrawiam,
      Grzegorz.
      • Gość: Lea Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:39
        ja tu czasami zaglądam ale tak jak piszesz nikt tu się nie odzywa od
        miesiąca,ja jużjestem właścicielką jednego i gorąco polecam kupno:)
        • Gość: Grzegorz Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: 5.5R4D* / *.mch.sbs.de 17.06.04, 14:56
          Lea, a mozesz mi powiedziec, czy juz tam mieszkasz, czy ciagle czekasz?
          A moze wymienimy sie adresami mailowymi ? moj to gregadam@gazeta.pl.
          Ja niestety mam jeszcze pare watpliwosci co do tego zakupu....:(
          • Gość: Lea Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:51
            Nie no jeszcze nie mieszkam :) ale mieszkanie kupiliśmy i czekamy do grudnia,
            każdy ma jakieś wątpliwości przy kupnie mieszkania dziwne jakby ich nie było:)
            mój adres to kkasia@pf.pl
          • ppysznik Re: Spectrum Development - Wroclaw 21.06.04, 11:15
            cześć

też miałem wątpliwości i dosyć mocno zaryzykowałem z kasiorką podpisując umowę,
            ale wszystko wygląda OK. Prace idą do przodu, pojawiają sie nowe oferty np. na
            wymianę drzwi wejściowych (jutro podpisuje aneks), nie ma problemu z kontaktem i
            obsługa przyszłych lokatorów.

Paweł P.
            • teha Re: Spectrum Development - Wroclaw 21.06.04, 20:33
              Nowe oferty? Jakie? Spectrum coś zaproponowało, czy może to Ty zwrócileś się z
              propozycją zmian?

e-mail: teha@poczta.gazeta.pl
              • ppysznik Re: Spectrum Development - Wroclaw 22.06.04, 08:59
                cześć

interesowało mnie zainstalowanie od razu jakiś dobrych drzwi antywłamaniowych,
                bo te standardowe to raczej niewiele z bezpieczeństwem mają wspólnego. Lepiej
                wstawić od razu, bo to rama też inna musi być....

zwróciłem sie do nich z pytaniem czy mają jakąś propozycję i rzeczywiście
                zaproponowano mi dobre markowe drzwi za przyzwoitą cenę, więc sie zgodziłem.

trzeba zadzwonić tylko do nich...
                • teha Re: Spectrum Development - Wroclaw 22.06.04, 12:16
                  Dzięki za info.
                  Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców ulicy Niemczańskiej.
                  T.
                • Gość: Pytanko Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.skk / 212.244.141.* 22.06.04, 15:07
                  Pytanko podstawowe.. ile trzeba dopłacić do tych "extra" drzwi? "przyzwoita
                  cena" to jakoś niezbyt precyzyjne okreslenie... Pozdrowionka ;-)
                  • ppysznik Re: Spectrum Development - Wroclaw 23.06.04, 09:27
                    nie wiem czy mogę zdradzić cenę, bo to w sumie umowa, ale powiem, że to drzwi
                    WITEX, dobrej jakości i z tego co widzę to będą mnie one kosztowały 50-60 proc.
                    ceny rynkowej
                    www.witex-sl.pl/pl/html/drzwi.htm - typ BASIC
                    • Gość: skynet Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.skk / 212.244.141.* 23.06.04, 11:13
                      Dzięki za info :-)
                    • Gość: JerzyR Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.04, 12:27
                      wprawdzie nie kupuje mieszkania u tego dewelopera, ale przy okazji drzwi
                      napisze cos o Witexie
                      Swego czasu glosno bylo o kolesiach z Krakowa co otwierali drzwi tej firmy
                      Niestety u nich nie mozna zamowic innego zamka niz tylko ich marki WItex
                      Ja bym raczej polecal drzwi, gdzie mozna zamontowac dowolny zamek (dowolnej
                      firmy) i to najlepiej dwa zamki różnych systemów.

JerzyR
                      • ppysznik Re: Spectrum Development - Wroclaw 19.07.04, 09:22
                        > Swego czasu glosno bylo o kolesiach z Krakowa co otwierali drzwi tej firmy

tak jak pan napisał - "kiedys" - też sledziłem tą sprawę, szczególnie na różnych
                        forach, proponuję także posprawdzać, od tamtego czasu drzwi uległy modernizacji
                        i nie słychać już o takich przypadkach

> Niestety u nich nie mozna zamowic innego zamka niz tylko ich marki WItex
                        > Ja bym raczej polecal drzwi, gdzie mozna zamontowac dowolny zamek (dowolnej
                        > firmy) i to najlepiej dwa zamki różnych systemów.

oczywiście, ale dla wiekszości ludzi istnieje problem pogodzenia jakości z ceną,
                        jaką jesteśmy w stanie zapłacić - ja się patrzę na to realnie, nie chcę mieć
                        drzwi płycinowych, ale nie stać mnie na jakieś superdrogie rozwiązania, więc
                        myslę, że Witexy, przynajmniej na poczatku, dobrze spełnia swoją role.

Paweł P.
                        >
                        > JerzyR
                        • Gość: JerzyR Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.04, 23:39
                          i jeszcze jedno - ich wkładka jest specyficznej konstrukcji i nie mozna jej
                          zamienic na inna (innej firmy) - po ok. 2 latach wkłądka pada (polecam forum
                          Muratora) - koszt 200 zł !- rozboj w bialy dzien
                          Ja jednak odradzam Witexa - tym co jeszcze nie kupili

Pozdrowienia
                          JerzyR
                          • ppysznik Re: Spectrum Development - Wroclaw 20.07.04, 08:04
                            a Pan z konkurencji Witex-a? skoro Pan nie kupuje mieszkania na Niemczańskiej...

każdy widzi na forach to co chce, a prawda jest taka, że zaden produkt nie obył
                            się bez pojechania po nim. Oto jeden z AKTUALNYCH (z 2004) wątków ze
                            wspomnianego przez pana forum
                            - www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=26483&highlight=witex

Paweł P.
    • Gość: miku Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.04, 17:10
      Informuje ze juz wstawiane sa okna na budowie:))))
      • Gość: Diablo Re: Spectrum Development - Wroclaw IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 19.07.04, 11:33
        Witam,

Tez zauwazylem, ze okna wstawiaja.
        Jednak sam wyglad okien balkonowych ma wiele do zyczenia. Na wizualizacji mialy
        byc jednoplytowe i tak wynikalo z rozmowy z deweloperem a jak widac sa niedosc
        ze 3 elementowe to jeszcze w srodkowym skrzydle podzielone na pol. Takie okna
        wstawialo sie za komuny bo innych nie bylo. Mam nadzieje, ze pozostale okna
        beda jednoplytowe. To moja opinia Co Wy nato?
    • Gość: Diablo Spotkanie v6.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 21.08.04, 10:25
      Szanowni !

Zbliza sie koniec wakacji i okresu urlopowego, no moze jeszcze wrzesien, w
      zwiazku z czym wypadalo by zorganizowac spotkanie lokatorow. Moze pojawi sie
      ktos z nowej inwestycji kto wie.

Jesli jestescie zainteresowani walcie na mail: lukasz.matusz@wp.pl

Gdy pojawia sie konkrety odnosnie daty i miejsca spotkania umieszcze je na
      forum.

Jak widac domek rosnie i rosnie i obrasta w rozne elementy az milo patrzec :)

Bywajcie!
      Diablo
      • Gość: Diablo Re: Spotkanie v6.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 26.08.04, 12:50
        Heja!

Decyzja co do terminu zapadla - bedzie to 3 tydzien wrzesnia w SOBOTE
        (18.09.2004). Co do godziny i miejsca to sie jescze obaczy. W razie zapytan i
        sugestii pisac smialo na:
        lukasz.matusz@wp.pl

Apeluje o wieksza aktywnosc mailowa i forumowa

pozdrawiam
        • claris Re: Spotkanie v6.0 14.09.04, 09:52
          Czy sa jakies blizsze ustalenia w kwestii spotkania? Termin zbliza sie wielkimi
          krokami...
          • Gość: Diablo Re: Spotkanie v6.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 16.09.04, 10:04
            Faktycznie kroki do spotkania coraz wieksze wiec spiesze z informacja, ze
            spotkanie na 99% odbedzie sie w Piwnicy Swidnickiej w Sobote ok godz. 19.
            Szczegoly podam jeszcze dzis. Jesli ktos z Was nie bedzie mial dostepu do
            internetu w najblizszych dniach to prosze o przeslanie na moj mail nr telefonu
            kom., woczas o ostatecznym miejscu i godz. poinformuje SMS'em (dzis lub
            najpozniej jutro do poludnia)- oczywiscie data jest niezmienna 18.09.2004.
            Dla przypomnienia moj mail: lukasz.matusz@wp.pl. Dla osob z listy mailingowej
            info podam jescze dzis.

Pozdrawiam
            • Gość: Diablo Re: Spotkanie v6.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 16.09.04, 13:26
              Ok, miejsce spotkania: Piwnica Swidnicka Sala Rajcow - plan rozmieszczenia na
              stronie www.piwnicaswidnicka.pl.
              Przypominam, ze godzina spotkania to 19.00 dnia 18.09.2004

Pozdrawiam i w imieniu wszystkich "Niemczanskich" zapraszam.
              Diablo
              • Gość: Diablo Re: Spotkanie v6.0 IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 16.09.04, 13:29
                A tak przy okazji to nas STALMONT przegania iloscia postow - zrobmy z tym cos
                :)))) Moze macie pomysl gdzie umiescic linki do tego postu coby nas wiecej zebrac?

Diablo
    • Gość: Diablo Mozna Poczytac IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 26.08.04, 13:27
      Mozna poczytac w wolnych chwilach:

www.nieruchomosci.com.pl/fachowe_informacje/wroclawski_rynek_nieruchom/facholwe_info_nieruchomosci_03.2004
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,2145310.html
      inni developerzy:

szukaj.gazeta.pl/katalog/1816462,51360.html?x=1080079&slowo=Dolno%C5%9Bl%C4%85skie
    • Gość: Diablo Media IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 26.08.04, 13:48
      Witam,

Chcialbym poznac wasza opinie na temat dostawcow TV Kablowej i Internetu oraz
      innych uslug dotyczacych inwestycji. Chodzi mi o mozliwosc wyboru dostawcow czy
      preferujecie narzuconych przez developera czy wolelibyscie abysmy sami
      wynegocjowali warunki?

• Gość: Diablo Wolno - znaczy powoli IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 17.09.04, 09:58
      Witam,

Budowlancem nie jestem ani fachowcem w tej dziedzinie ale wydaje mi sie (moze
      tylko wydaje), ze budowa jakby sie przytkala. Porownujac tempo rozwoju
      sasiednich budynkow nasz jakby stanal w miejscu - oczywiscie pewnie
      jednoczesnie trwaja prace wykonczeniowe wewnatrz. Co o tym myslicie?
    • Gość: Diablo FORUM NIEMCZANSKICH IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 21.09.04, 09:42
      Witam,

Dzieki uprzejmosci RadeK'a doczekalismy sie wlasnego forum. Znajduje sie ono na
      strinie: ear.pl/niemczanska. Niestety aby moc na nim powymieniac sie
      uwagami/wiadomosciami nalezy sie uprzednio zarejestrowac - instrukcja na w/w
      stronie. Zachecam wszystkich przyszlych lokatorow.

Pozdrawiam,
      Diablo
      • Gość: RadeK Re: FORUM NIEMCZANSKICH IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.09.04, 08:21
        Rejestracja na forum jest obowiązkowa, ponieważ tak na ostatnim spotkaniu
        określiliśmy , że forum ma być wyłącznie dla mieszkańców naszego domu.

Pozdrawiam
        Radek
        • Gość: marta_ka Re: FORUM NIEMCZANSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:49
          witam wszystkich ! podpisałam umowe rezerwacyjna na II etap, strrasznie chce
          sie zarejestrowac na tym nowo-powstałym forum ale podana strona nie istnieje,
          przynajmniej taki mam komunikat. pomoooocy :)
          • Gość: marta_ka Re: FORUM NIEMCZANSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:08
            juz jest ok :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka