Gość: monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 15:11 Szukam przyszłych sąsiadów :) Kto już kupił tu mieszkanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gfh Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 21:43 po ile te nory?fajna okolica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldurk Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.08, 00:54 Witam, miło mi poinformować, iż właśnie powstało forum dyskusyjne mieszkańców osiedla przy ul. Gorlickiej. Forum znajduje się pod adresem www.gorlicka.foraosiedlowe.pl Zapraszam do dyskusji, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 21.01.09, 12:11 a czy ktoś wie kiedy to forum zacznie funkcjonować? bo narazie pojawia sie tylko ze "It works!"... i tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 13:40 22 kwietnia i nadal tylko "It works". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 22.04.09, 14:36 jest juz dzialajace :) -> www.gorlicka.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.lanet.net.pl 05.11.08, 21:12 kupiliśmy zżona mieszkanie przy numerze 66 szanowna sąsiadko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volly Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.wroclaw.mm.pl 07.11.08, 08:37 Hej. Też zamierzamy z żonką kupić tam mieszkanko, ale jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji. Podobno dojazd zrobił się tam niezły jak mosty otworzyli... Cena (ofertowa 5350) niby przystępna, ale coraz więcej deweloperów schodzi w okolice "piątki", a mieszkania schodzą dość marnie, także nie wiem czy nie lepiej jeszcze poczekać... Napiszcie proszę ile tam płaciliście za metr i czy udało Wam się coś znegocjować. Mi podczas wizyty w biurze Pani powiedziała, że ceny są raczej sztywne ... ale w obecnych czasach raczej trudno w to uwierzyć :) Acha ... wiecie może z jakich środków (własnych, kredytu, nie daj boże za pieniądze, które wpłacają kupujący) jest finansowana ta inwestycja? Pozdrawiam Volly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 07.11.08, 18:34 Budowa jest za kredyt w PKO BP. Prace idą zgodnie z harmonogramem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.chello.pl 07.11.08, 20:48 Nas też zapewniano, że ceny są sztywne i pozostaną niezmienne. Jednakże 2 tyg. po podpisaniu umowy przedwstępnej zaproszono nas do biura w celu podpisania aneksu. Nasza cena wyjściowa to 5.671 brutto, po aneksie 5.350. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volly Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.wroclaw.mm.pl 07.11.08, 23:10 Tak po prostu dali Wam prezent ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Dach-Bud Gorlicka IP: 79.97.244.* 08.11.08, 08:46 nie wierze, ze dev z dobrej woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.chello.pl 09.11.08, 21:55 Chcecie to niewierzcie. W umowie przedwstępnej jest zapis, mówiący o tym, że do momentu podpisania aktu notarialnego można odstąpić od umowy nie tracąc przy tym pieniędzy. Dla nas nie byłoby różnicy zrezygnować i nabyć mieszkanie ponownie w niższej cenie. DB widocznie też tak sądził, skoro sam zaproponował aneks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volly Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 08:36 to mam sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 09:37 A tym razem zonk :( Promocja -7% do końca roku nie obejmuje klientów, którzy już mieszkania kupili... A orientuje się ktoś jak wygląda sprzedaż % w DachBudzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja178 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 28.11.08, 12:48 a będzie jeszcze taniej... i wreszcie nastąpi era klienta a skończy się era dewelopera (rymnęło mi się). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwe Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.centertel.pl 28.11.08, 21:37 Niech ich wszystkich szlag wezmie!Zachlanne ludzie, w dupie sie poprzewracalo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja178 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 29.11.08, 12:08 Komu się poprzewracało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwe Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.centertel.pl 29.11.08, 12:32 jak to komu?DEWELOPEROM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volly Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.08, 16:37 No ale skoro macie w umowie zapis, że można zrezygnować bez straty kasy (i niby dlatego Wam wcześniej obniżyli), to można teraz ten trik zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.chello.pl 04.12.08, 21:13 Niby można. Tj można zrezygnować, ale jest taki punkt w umowie "Zamiana mieszkania nie może nastąpić poprzez odstąpienie przez Kupującego od umowy i zawarcie kolejnej nowej umowy". Niby to nie byłaby zamiana, bo kupilibyśmy to samo mieszkanie, ale dzoał handlowy DB w oparciu o tenże punkt stwierdza, że drugi raz tego samego mieszkania by nam nie sprzedano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.chello.pl 04.12.08, 21:15 aaa i jeszcze - w pierwszym przypadku obniżono cenę metra kw i stąd aneks do umowy. Tym razem zrobili promocję - do końća roku cena mieszkania -7% i taka forma na aneks się nie nadaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa 5200 na tej wiosce :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.09, 21:36 Gant na Psim Polu (tez na gorlickiej) sprzedawal juz od 3900 brutto. Za 5500 mozna juz wytargowac w okolicach centrum a bedzie jeszcze taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: 5200 na tej wiosce :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 09:21 Tak jasne, a widziałeś KTÓRE mieszkania kosztowały 3900 za metr?? 50+50m piwnicy - dziękuje bardzo. A na tej "wiosce" mieszkamy już od 4 lat i sobie chwalimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: 5200 na tej wiosce :( IP: *.comarch.com 27.01.09, 09:44 Tak sie sklada ze niedawno kupilem mieszkanie i jakos nie znalazlem oferty "za 5500 w centrum" chociaz szukaled dosyc dlugo. W ogole te niby ogromne spadki cen wygladaja na zwykla nagonke prasową, owszem pareset zl na metrze nieraz mozna uciąć ale nie 20%!!! jak piszą te "wróżki" z gazet Odpowiedz Link Zgłoś
borysek81 Re: Dach-Bud Gorlicka 06.11.09, 07:59 Witam wszystkich prawdopodobnie przyszłych sąsiadów!:) mam pytanie. na jakim etapie podpisywania umowy można z Dach-budem negocjować cenę? nie ukrywam że większoć kwoty wpłacić chce gotówką... czy każdy wynegocjował jakąś lepsza ofertę, czy faktycznie ceny mają stałe i niepodlegające zmianie? za odpowiedź z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczek Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.veritydevelopment.com 20.01.09, 10:01 Od 1,5 roku mieszkam na osiedlu na Miłostowskiej (Dach-Bud) na Psim Polu. W porównaniu z zeszłym rokiem dojazd do centrum Wrocławia jest teraz "ułatwiony" bo poszerzono most Warszawski i otwarto Szczytnicki. Problem jest jednak z wyjazdem z samego Psiego Pola. Korki robią się juz na wysokosci LZN na Kiełczowskiej. Powroty z miasta na Psiaka przebiegają juz płynniej ale i tak tworzą się korki przy zjezdzie z Sobieskiego. Tak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy. Obawiam się, że jak juz wprowadzą sie wszyscy lokatorzy do nowego budynku Dach-Budu przy Gorlickiej, korki będą o wiele większe. Juz teraz na przystanku 131 i N przy LZN w stronę miasta autobus jest pełny mimo, że w godzinach od 7 do 9 autobusy jeżdzą naprawdę bardzo często. Czasami są problemy z wejsciem do autobusu. Psie Pole niedługo stanie się sypialnia Wrocławia z której nie będzie można wydostać się rano. Prawda jest taka, ze wiekszośc osób zamieszkujących Psie Pole musi wydostac sie z niego do centrum - do pracy, szkoły, na uczelnię. Wiem, ze korki są w całym mieście ale Psie Pole jest dodatkowo stosunkowo daleko od centrum. Fakt, są tu tereny do spacerowania nad Widawą ale trzeba chyba dobrze przemyslec wybór. Proponuję wybrać się kiedys na Psiaka w tygodniu, w porach szczytu i zobaczyc jak żyje osiedle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fido1979 Uwierzyłbym, gdybyś nie był z konkurencji - IP 20.01.09, 10:28 Gość portalu: Maczek napisał(a): > Od 1,5 roku mieszkam na osiedlu na Miłostowskiej (Dach-Bud) na Psim > Polu. W porównaniu z zeszłym rokiem dojazd do centrum Wrocławia jest > teraz "ułatwiony" bo poszerzono most Warszawski i otwarto > Szczytnicki. Problem jest jednak z wyjazdem z samego Psiego Pola. > Korki robią się juz na wysokosci LZN na Kiełczowskiej. Powroty z > miasta na Psiaka przebiegają juz płynniej ale i tak tworzą się korki > przy zjezdzie z Sobieskiego. Tak wygląda sytuacja na dzień > dzisiejszy. Obawiam się, że jak juz wprowadzą sie wszyscy lokatorzy > do nowego budynku Dach-Budu przy Gorlickiej, korki będą o wiele > większe. Juz teraz na przystanku 131 i N przy LZN w stronę miasta > autobus jest pełny mimo, że w godzinach od 7 do 9 autobusy jeżdzą > naprawdę bardzo często. Czasami są problemy z wejsciem do autobusu. > Psie Pole niedługo stanie się sypialnia Wrocławia z której nie > będzie można wydostać się rano. Prawda jest taka, ze wiekszośc osób > zamieszkujących Psie Pole musi wydostac sie z niego do centrum - do > pracy, szkoły, na uczelnię. Wiem, ze korki są w całym mieście ale > Psie Pole jest dodatkowo stosunkowo daleko od centrum. Fakt, są tu > tereny do spacerowania nad Widawą ale trzeba chyba dobrze przemyslec > wybór. Proponuję wybrać się kiedys na Psiaka w tygodniu, w porach > szczytu i zobaczyc jak żyje osiedle. Pozdrawiam A dlaczego kupiłeś od DachBudu a nie od Verity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_psiego_pola Re: Uwierzyłbym, gdybyś nie był z konkurencji - I IP: *.lanet.net.pl 20.01.09, 10:56 Może w Verity za mało płacą a cena za m2 za wysoka ;-) A poważanie - niestety to co Maczek napisał to święta prawda. Dokładnie tak to tu wygląda. Mieszkam w tym rejonie już 8 lat i jest coraz gorzej jeśli chodzi o komunikację. Liczymy na ten łącznik - przedłużenie Litewskiej (obok budynku Ganta) do Krzywoustego z wyłączeniem Starego Psiego Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid225 Re: Uwierzyłbym, gdybyś nie był z konkurencji - I IP: *.sdm.de 21.01.09, 08:13 Ja bym nie liczyl na ten lacznik. Rozumiem, ze mialby sie on rozpoczynac pomiedzy Gantem, a Domem Weselnym, czyli skrzyzowanie Szewczenki z Litewska. Tam jest za wasko, bo stoi jeszcze jeden dom. Na tej drozce mieszcza sie conajwyzej dwa rowery albo tylko jeden samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życ nie umierać Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:11 Mieszkam z drugiej strony od Szewczenki, tam to jest odlot komunikacyjny 911, nie dość ze kierowca wpuszcza ludzi tylko jednymi drzwiami, bo pomyleńcy wprowadzili jakieś inne bilety kupowane u kierowcy to rano jest taki tłok ze nie można wsiąść, ponieważ autobus jeździ w szczycie co 40m min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.img.com 09.12.08, 11:47 Polecam forum: www.litewska.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 12:19 Ależ dziękuje. Od jego powstania czynnie się udzielam (obecnie mieszkam na litewskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 12.01.09, 16:36 Witam, czy orientje sie ktos z szanownego grona forumowiczów czy dachbud robi jakies problemy kiedy chce sie podpisac umowe przedwstepna w formie notarialnej ? moja sytuacja wyglada tak ze kupilem tam mieszkanko ale z braku czasu nie zawarlem umowy notarialnej tylko cywilno-prawna, pozniej wyjechaem na dosc dlugi okres. Teraz juz jestem na miejscu i chcialbym umowic sie z nimi do jakiegos notariusza. Czy ma ktos jakies doswiadczenia z tym deweloperem w tej materii ? ;) za odpowiedzi z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 12.01.09, 20:11 2 lata temu Dachbud w ogóle nie zgadzał się na umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego. Ale teraz w budownictwie zastój to może zmiękli... Rozumiem że chcesz się jakoś zabezpieczyć przed ewentualnym bankructwem dewelopera? W chwili obecnej inwestycja jest na ukończeniu a sytuacja Dachbudu jako jednego z tańszych i bardziej doświadczonych deweloperów wygląda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.09, 21:25 Witam również :) dokladnie, wole teraz wydac jeszcze troche niz pozniej stracic kilkaset tysiecy. Kiedy podpisywalem umowe babka z marketingu zapewniala mnie ze "tak,oczywiscie,nie ma problemu,zadzwoni pan i sie umowimy..." ale wiadomo obieca wszystko zeby tylko sprzedac mieszkanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panstek Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.09, 20:56 Witam :) Kupilem dzis kawalerkę na Gorlickiej - Ciasne ale wlasne :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 27.01.09, 09:45 No to witam sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Dach-Bud Gorlicka IP: 78.8.139.* 28.01.09, 11:32 Witam! Czy ktoś wie kiedy na Gorlickej będą oddawać klucze do mieszkań? 1 kwartał to tylko zakończenie budowy, ale kiedy będzie się można wprowadzać? dziękuję za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 28.01.09, 12:10 "pani" z marketingu powiedziala ze 29 marca skladaja dokumenty do urzedu itp. i czekaja... no i podobno po ok 2 miesiacach maja uzyskacj jakis zaswiadczenie o samodzielnosci (czy cos takiego nie pamietam doladnie ;) i wtedy zaczna rozdawac klucze, nie byla mi w stanie dokladnie odpowiedziec kiedy ale pododno czerwiec-lipiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariodd Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 19:47 spoks kupiłem 2 na Gorlickiej - Pańcia w marketingu mówiła że klucze to lipiec pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Dach-Bud Gorlicka IP: 78.8.140.* 29.01.09, 10:59 Dziękuję za odpowiedzi:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 16.03.09, 09:39 Witam:) zwracam sie z prosba do jakiejs chetnej osoby, z odpowiednia iloscia wolnego czasu, o zalozenie forum internetowego dla tej inwestycji, cos na wzor litewska.net i poleska.net . Wiem ze byl juz kiedys post odnosnie takiego forum lecz najwyrazniej temat zostal porzucony;) Co do samej inwestycji, bylem wczoraj na placu budowy, budynek jest juz gotowy, zostalo dokoncznie drog parkingow itp. Wyglada wiec na to ze nie bedzie zadnego poslizgu i budowa zakonczy sie pod koniec marca :) Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszkam Re: Dach-Bud Gorlicka 16.03.09, 11:06 Witam wie ktos moze przypadkiem, kiedy mieszkania na VI pietrze beda sprzedawane?? czemu nie ma ich w ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 16.03.09, 11:16 no wlasnie to samo pytanie zadalem paniom w marketingu:) niestety nabraly wody w usta i nie chcialy nic powiedziec, oficjalne stanowisko "jeszcze nie sa skonczone i nie mozemy ich wycenic narazie" co oczywiscie jest wielka bzdura;)bo pozostalych mieszkan tez jeszcze niedawno nie mieli skonczonych a jakos udalo im sie je wycenic ;)nie wiem czy moze trzymaja dla znajomych czy co ale tez zastanawia mnie ta sprawa z VI pietrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszkam Re: Dach-Bud Gorlicka 16.03.09, 11:29 >nie wiem czy moze trzymaja dla znajomych > hehe jak za starych dobrych czasow... :)) moze beda uzalezniac cene tych mieszkan od tego,jak szybko uda im sie sprzedac te na nizszych pietrach... moze potraktuja je jako "luksusowe" ze wzgl. na tarasy :) i drozej beda sprzedawac... na razie sprawiaja wrazenie, jakby w ogole nie chcieli ich sprzedawac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid225 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.sdm.de 16.03.09, 14:14 Ta tu czuje obnizke ceny (choc oczywiscie moge sie mylic). Zblizaja sie chyba targi mieszkaniowe i wtedy moze pojawi sie w ofercie ostatnie pietro i przy okazji obnizenie ceny pozostalych pieter. W DachBudzie obnizki lubieja byc przy tego typu roznych okazjach, jak np. targi mieszkaniowe czy ukonczenie inwestycji itp. Zatem warto poczekac do targow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 16.03.09, 14:49 Wydaje mi sie ze nastepna obnizka bedzie najwczesniej w maju. Obecna promocje maja do 30.04. Sledze ta inwestycje prawie od poczatku i przekonalem sie ze jak dachbud sobie cos tam ustali na tym ich zgromadzeniu to sie tego trzymaja ;) jak kupowalem tam mieszanie to kobieta nie chcial mi pojsc o KILKA DNI na reke ;) Mianowicie pod koniec roku mieli promocje -7% obowiazujaca do 31.12.2008 i nie trzeba bylo kupowac miejsca parkingowego. Powiedizalem ze jestem zainteresowany ale umowe chcialbym podpisac w pierwszysch dniach stycznia (na warunkach promocji do 31.12) ze wzgledu na brak czasu pod koniec grudnia. Otrzymalem odpowiedz ze niestety "zarzad" tak ustalil i po 31 grudnia bede musial kupic juz na innych warunkach, no i niestety musial sie spiac i sparwe zalatwic jeszcze w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecky Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:00 witam wlasnie razem z zonka zakupilismy tam mieszkanko 3-pokojowe... poczatkowo tez myslalem o mieszkaniach na 6 pietrze ale uzyskalem podobna informacje ze nie maja jeszcze ustalonych cen z tym ze :" na 100% te mieszkania beda drozsze" wiec odpuscilem temat i kupilismy inne razem z miejscem parkingowym. W tej chwili mieszkamy na Psim polu wiec czesto zagladam na teren budowy i musze przyznac ze widok cieszyl oko - caly czas ruch , caly czas cos robili. Teraz wyglada na to ze zadnego poslizgu nie bedzie bo budynek praktycznie jest skonczony wiec trzeba bedzie czekac tylko na klucze. Mielismy okazje wynajmowac dwa mieszkania ( oba wybudowane przez dachbud) i bylismy bardzo zadowoleni - firma wydaje sie byc godna zaufania - porownujac do innych firm i sluchajac przerazajacych opowiesci o numerach wykrecanych przez innych deweloperow ciesze sie ze kupilismy to mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 27.03.09, 15:45 >budynek praktycznie jest skonczony< no lepiej zeby byl skonczony;) 30 marca to podobno termin zakoczcenia budowy, wiec jak 31 zobacze ze cos sie tam przeciagnelo to jade do dach budu inaczej z nimi "pogadac" ;) a tak na powaznie to tez nie wydaje mi sie zeby byly jakies cyrki z tym dev, nic tylko czekac teraz na klucze i akty. p.s. pozdrawiam przyszlego sasiada ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lorak79 Re: Dach-Bud Gorlicka 30.03.09, 21:28 mieszkania w bloku obok na litewskiej dachbud sprzedawał na początku zeszłego roku po 4900 za metr. Teraz jest "kryzys", to może i tu cena spadnie co najmniej do tej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 31.03.09, 12:59 Watpie, z kilku powodów: 1. blok na gorlickiej jest budowany z lepszych (drozszych) materiałów 2. koszt budowy był wiekszy, bo okres budowy przypadal na tzw "górke" 3. własnie podniesli limity w "rodzina na swoim" zamiast obnizyc, wiec teoretycznie dach bud nie ma potrzeby dalej obnizac ceny;) No chyba ze rzeczywiscie te mieszkania im nie ida, wtedy jasne napewno obniza cene zeby miec z czego kredyt splacic. Odpowiedz Link Zgłoś
zaje_gazeta Re: Dach-Bud Gorlicka 31.03.09, 13:19 Gość portalu: Kriskros napisał(a): > Watpie, z kilku powodów: > 3. własnie podniesli limity w "rodzina na swoim" zamiast obnizyc, wiec teoretyc > znie dach bud nie ma potrzeby dalej obnizac ceny;) jakie sa na wroclaw na 2 kwartal 2009 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 31.03.09, 13:30 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6445269,Tani_kredyt__Krakow_znowu_w_tyle.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4777659 z artykułu wynika ze wzrosly o 300 zl a jakie byly to niestety nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
zaje_gazeta Re: Dach-Bud Gorlicka 31.03.09, 14:28 ja mam cos takiego www.minigo.pl/index.php/page/wska-niki-przeliczeniowe i tylko pytanei czy to jeszcze raz 1,4 czy to juz po mnozeniu jest ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 31.03.09, 14:46 na pewno przed :) gdyby to były ostateczne limity to żadna inwestycja we wrocku by sie nie łapala ;) a podobno mamy ich 30 % :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbs2009 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 14:37 Dla Wrocławia wcześniejsza stawka wynosiła ok. 5696zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbs2009 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 14:48 Wychodzi więc, że nowa stawka wynosi od jutra 6088zł dla Wrocławia. Zatem w najbliższym czasie nie mamy co liczyć na spadek cen mieszkań. Rynek stanie... lub co niektórzy podniosą nawet lekko ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 31.03.09, 14:55 mozliwe... ale popatrzmy na to z innej strony,podobno nasza gospodarka ma byc jedyną w europie która zakończy rok na plusie :) wiec moze rzeczywiscie kryzys sie juz konczy;) albo nawet wcale go nie bylo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbs2009 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 15:28 Kryzys to w tym państwie jest już od wielu lat. Życie na kredycie tłumi ogólną biedę i niedostatki społeczne. Zauważ, iż dobrobyt na wielką skalę rozpoczął się w momencie... gdy banki zaczęły dawać kredyt KAŻDEMU na WSZYSTKO. W moim odczuciu był to dobrobyt pozorny. Kowalski nagle kupił nowe mieszkanie, wyposażył je w sprzęt, o którym jego rodzice mogli jedynie marzyć, wyjechał na wakacje w egzotyczne strony, pod domem postawił dwa samochody...a w McDonadzie robił debet przy "cheesach" :) Tak właśnie wyglądał ów dobrobyt. Kowalski swoje raty będzie spłacał przez najbliższe 20-3o lat. Sprzętu nowego nie kupi, domu, samochodu też nie - po co skoro już je ma? Zatem on ani jego zadłużeni po uszy koledzy nie napędzą gospodarki :) Pomijając istnienie kryzysu, zwróć uwagę na to, iż rząd perfekcyjnie współgra z deweloperami. Gdyby stanowisko rządu było choć trochę logiczne, to OBNIŻYŁBY stawkę za m2 mieszkania. W ten sposób do obniżek zmuszeni byli by deweloperzy, jak i rynek wtórny. Dzięki obecnej zagrywce rządu nie ma na to szans. Ceny w najlepszym wypadku będą więc oscylowały wokół 6-6,5 tys/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
zaje_gazeta Re: Dach-Bud Gorlicka 31.03.09, 15:36 tak naprawde trzeba by sie zorientowac jaki procent kredytow jest udzialany w tym systemie RNS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 31.03.09, 15:51 zgadzam sie z Tobą, według mnie tez powinni obnizyc wartosc wskaznika zeby w kontrolowany sposob spuscic powietrze z tej bańki jaka mamy teraz. fakt ze limity sa ustalane na podstawie wartosci odtworzenia 1 m2, czyli niby kosztu budowy, a dla tego kwartalu byly brane z poprzednich (przynjamniej tak mi sie wydaje)kwartałow, kiedy koszty byly wysokie. Jedyna nadzieja w tym ze na 3 kw. wskaznik bedzie liczony na podstawie 1-2 kw a wiec teoretycznie powinien spasc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbs2009 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 16:05 Pomyśl bardziej przyszłościowo :) Jeśli według Ciebie niższy wskaźnik będzie dopiero na trzeci kwartał, to obniżenie cen nieruchomości nastąpi na koniec 2009/ początek 2010. Czyli ceny znów będą wysokie niejako dzięki "przysłudze" państwa. Cieszę się więc, że mieszkanie kupuję na dniach, gdyż na spadek cen nie ma co liczyć przez najbliższe pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 31.03.09, 16:10 >Czyli ceny,znów będą wysokie niejako dzięki "przysłudze" państwa.< tego kawałka za bardzo nie rozumiem:) dlaczego maja byc "znów" wysokie? dzieki obnizeniu wskaznika w 3 kw według mnie mieszkania w 4kw beda tansze niz np w 1 kw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbs2009 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 16:16 W I kwartale taniały (trzymając się zwykle magicznej kwoty 5679zł/m2, czyli kwoty proponowanej przez RnS). W II kwartale wskaźnik wzrósł do ok. 6088zł/m2. Pytanie dla Ciebie: jak myślisz, czy sprzedający ma dużą motywację, by obniżać cenę? :) W III kwartale (według Ciebie) wskaźnik ma być niższy - deweloperzy zareagują szybciej, zaś rynek wtórny zawsze działa z dużym opóźnieniem. Zatem można podejrzewać, iż mieszkania potanieją nieznacznie dopiero w IV kw 2009/I kw 2010. Nie jestem zwolenniczką spiskowych teorii dziejów, ale zdaje się, że deweloperzy i rząd grają w jednej drużynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaje_gazeta Re: Dach-Bud Gorlicka 31.03.09, 18:55 zmartwie was 9siebie rowniez) wskaznik ten bedzie obowiazywal przez najblizsze 2 kwartaly, bo liczy sie go na pol roku ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 12:44 witam, jest takie forum - gorlicka.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin <a href="http://www.gorlicka.fora.pl" target="_blank">www.gorl IP: 188.33.23.* 31.03.09, 21:52 Zapraszam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki6 Re: <a href="<a href="http://www.gorlicka.fora.pl"" target="_b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 14:33 co do cen to nie wydaje mi sie zeby mialy spasc ... tzn moze i spadna ale podejrzewam ze na mieszkania ktore im pozostaja i ciezko bedzie je sprzedac ale trzeba pamietac ze wsrod nich moze nie byc takiego ktore bedzie nas interesowac... ostatnio ogladalem jakis program z fachowcami z rynku nieruchomosci i byli zgodni co do dwoch rzeczy : 1. rok 2010 bedzie jednym z najgorszych jezeli chodzi o rynek mieszkaniowy 2. od roku 2012 przewidywany jest znaczny wzrost cen mieszkań a co do rodziny na swoim ... sam taki kredyt wlasnie dostalem ale nie oznacza ze jest to takie latwe , mialem kontakt ze spora iloscia ludzi ktorzy nie dostali tego kredytu chociaz spelaniali wszystkie warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitus Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.lanet.net.pl 03.04.09, 08:39 Czy ktos wie ile kosztuje miejsce garazowe po upuscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriskros Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.comarch.com 03.04.09, 10:31 www.dachbud.com.pl/CMS/oferta_sprzedazy/miejsca_parkingowe.html pojedyńcze: 1952zl x 15m x 0,7 = 20496 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki6 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 15:26 w najtanszej wersji czyli miejsce o powierzchni 14m kosztuje okolo 19tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitus Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.lanet.net.pl 03.04.09, 18:17 dziekuje bardzo jakos patrzac na ich strone nie zauwazylam tej infomacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitus Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.lanet.net.pl 07.04.09, 16:57 A za balkon i komorke lokatorksa sie placi (ew. ile)? dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cathy Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.static.tvk.wroc.pl 07.04.09, 17:05 Balkony sa w cenie mieszkania, piwnic niestety w ogole nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitus Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.lanet.net.pl 07.04.09, 18:34 Ojej to szkoda bo co np w lecie robic z sankami (i innymi rzeczami kotre teraz trzymam w piwnicy) dla dzieci w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:26 Są mieszkania z oszklonymi werandami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 12:50 Zapraszam na nowe forum mieszkancow : www.gorlicka.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 11:04 Szafa w zabudowie duzo jest w stanie pomiescic:) Mozna trzymac sanki u babci albo dogadac sie z sasiadem, ktory ma garaz w bloku:) Mozna kupic garaz... W sumie sama mam podobny problem, bo wiele rzeczy kwalifikowaloby sie do piwnicy ale nie martwie sie na zapas, jakos pomieszcze je w mieszkanku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki6 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:45 jak to uslyszalem przy pierwszej wizycie w dachbudzie " w budynku nie sa przewidziane komorki lokatorskie wiec warto zakupic mieszkanie z garazem chociazby dla alterntywy trzymania zbednych rzeczy " ... no i sie nie pomylili ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 09:36 Zapraszam koleżankę z forum e-mama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 12:51 witam, w celu poznania nowysh sąsiadów zapraszam na forum mieszkańców www.gorlicka.eu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRR Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:26 To forum jest martwe. Forum gorlicka jest tu: Forum Gorlicka 60-78 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.09, 18:42 Są już w sprzedaży mieszkania na VI piętrze. Są chętni na ich kupno ? Odpowiedz Link Zgłoś
kokoszkam Re: Dach-Bud Gorlicka 29.05.09, 19:59 hehe pojechali troche z cenami :)) dluuugo kazali sobie czekac na decyzje szanownego zarzadu o sprzedazy tych mieszkan, a teraz wyskoczyli z ekstra platnymi tarasami hehe ja im podziekowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukają jeleni Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.171.23.31.static.crowley.pl 29.05.09, 23:03 Ceny - z kosmosu dla tej lokalizacji; a to coś na VI p. to tarasy? Wolne żarty ... klatki jakieś raczej (wąskie i wysokie barierki - zero przestrzeni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 01.06.09, 00:17 Przeholowali i to grubo. Taki moloch i na dachu ceny z kosmosu:) Śmieszni są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ngai Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.chello.pl 23.08.09, 09:47 Tarasy na VI p. przeciekają i zalewają mieszkania na V piętrze.... wilgotne ściany i jak tu mieszkać.... ponadto każą sobie płacić za udrażnianie rur w pionie za czyjąś głupotę jak PRL.Boję się co będzie jutro... ODRADZAM KUPOWANIE MIESZKAŃ Z DACH-BU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozara... Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 15:22 w którym miejscu masz mieszkanko i gdzie ci przecieka, bo ja też kupiłam na V piętrze i chciałabym wiedzieć gdzie ewentualnie szukać przecieku ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinż Re: Dach-Bud Gorlicka IP: 78.8.138.* 28.09.09, 00:14 Byłem dzisiaj na Gorlickiej oglądać dostępne mieszkania. Widziałem plamy (zacieki) na suficie/ścianach w klatce 72 na V piętrze. Rdza na suficie to standard na każdym piętrze,w każdym mieszkaniu. Im dłużej przyglądam się tej inwestycji i innym deweloperom, tym bardziej Dach-bud wypada blado,mniej korzystnie. Są ciekawsze inwestycje, z lepszym dojazdem, lepsze cenowo. Dojazd w godzinach szczytu na Gorlicką jest naprawdę kiepski. Brałem urlop i testowałem. I jeszcze jedna rzecz z którą nie wiem jak bym sobie poradził gdybym tam miał mieszkać - balkony obsrane przez gołębie. Każdy balkon w gównach. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
lorak79 Re: Dach-Bud Gorlicka 10.11.09, 00:16 każdy balkon w gównach? rdza w każdym mieszkaniu? co za bzdury... czyżby konkurencja? Przecież balkony to do połowy zabudowane loggie. Rdzy nie uświadczyłem w moim mieszkaniu. A dojazd - wiadomo, to nie jest centrum, tylko Psie Pole. Polecam rower. Poproszę o info, gdzie można znaleźć lepsze cenowo i z lepszym dojazdem mieszkania 3 pokojowe o dobrym rozkładzie? szukałem 2 lata i nie mogłem znaleźć niczego w takiej cenie jak na psiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: Dach-Bud Gorlicka IP: 79.110.194.* 23.09.09, 15:52 a kto ma placic za przeciskanie podpasek z pionow? deweloper? nie bądź śmieszna... Odpowiedz Link Zgłoś
borysek81 Re: Dach-Bud Gorlicka 06.11.09, 08:02 Witam wszystkich prawdopodobnie przyszłych sąsiadów!:) mam pytanie. na jakim etapie podpisywania umowy można z Dach-budem negocjować cenę? nie ukrywam że większoć kwoty wpłacić chce gotówką... czy każdy wynegocjował jakąś lepsza ofertę, czy faktycznie ceny mają stałe i niepodlegające zmianie? za odpowiedź z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.as.kn.pl 10.11.09, 00:12 nie słyszałem, żeby komuś udało sie coś negocjowac z dachbudem. ale może warto zapytać na forum. sam próbowałem, ale niestety nic z tego nie wyszło. Cena ustalana jest sztywno przez zarząd - tak mi pani tłumaczyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.lanet.net.pl 15.11.09, 08:40 ceny poszly w gore Odpowiedz Link Zgłoś
piaseckaanna2 Re: Dach-Bud Gorlicka 21.11.09, 09:18 czy ktos wie kiedy w sprzedazy beda te nowo budowane bloki?przy samej gorlickiej?bo to tez chyba dachbud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid225 Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.chello.pl 21.11.09, 13:34 Pewnie dopiero na wiosne i pewnie na poczatku wywala cene siodemke za metr. Trzeba bedzie z rok poczekac, az zejda do piatki Odpowiedz Link Zgłoś
borysek81 Re: Dach-Bud Gorlicka 22.12.09, 08:04 informacja o II etapie na Gorlickiej znajduje się już na stronie firmy. podane są rzuty i ceny, natomiast sprzedaż ma się zacząć od 29 grudnia. ... a tak przy okazji:) Pozdrawiam nowych Sąsiadów i mam nadzieję, że będzie się nam dobrze współżyło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnetaPik Odbiór mieszkania lub domu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 15:52 Odbierz mieszkanie lub dom z profesjonalistą : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ha.pwr.wroc.pl 30.12.09, 17:21 Spójrzcie na ceny nowego etapu, przy tym promocja na ostatnie mieszkania z pierwszego etapu to jak za darmo... kupujcie póki gorące, bo po nowym roku pewnie będzie drożej... Odpowiedz Link Zgłoś
borysek81 Re: Dach-Bud Gorlicka 11.01.10, 09:32 Witam Ponownie. tym razem chciałbym sie zapytać tych, którzy mają wszystkie formalności z glowy :) jak długo trwa podpisanie umowy z dostawcą prądu, i czy jakies jeszcze media trzeba we własnym zakresie załatwiać? Domyślam się że woda i ogrzewanie będa w czynszu, więc chyba w momencie podpisania aktu not., woda i ogrzewanie będą dostarczane. Może też ktoś podpowiedzieć kto będzie zarządzał wspólnotą? tzn do kogo występować z różnymi wnioskami o pozwolenia itp. dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omcm Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 18:20 Witam, Czy na poprzedni etap (Gorlicka I) okres rękojmi na budynek wynosił 1 rok? Byłem zainteresowany zakupem mieszkania w tym nowym budynku, ale jak zobaczyłem umowę to zwątpiłem. Dlatego prosiłbym o pomoc w ocenie nowego etapu, gdyż nie wiem czy brak wyraźnego określenie terminów oddania mieszkania, roczna rękojmia na całość budynku włącznie z instalacjami (i uprawnienie do "skorzystania" z rękojmi podwykonawców) oraz kilkanaście zapisów dziwnie przypominających klauzule niedozwolone to standard u tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.ha.pwr.wroc.pl 14.01.10, 22:48 Standard, tak samo jak wielmożne przedłużenie promocji bo "AŻ" takie okazało się zainteresowanie (ta promocja trwa już od początku sprzedaży mieszkań, a jej kolejne wydania tylko podnoszą cenę za m2). Moim zdaniem jakby "TAKIE" zainteresowanie było w tej promocji to nic by nie zostało do 1 stycznia, kiedy to znajomy dał się złapać w ich sidła i mnie przekonywał, że przepuszczam wielką okazję... Wygląda na to, że strategia działu marketingowego działa im na niekorzyść i te mieszkanka sporo postoją jeszcze... Chyba że znajdzie się paru w gorącej wodzie kąpanych, którzy nie znając historii oferty rzucą się na odgrzewane bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.sdm.de 15.01.10, 09:59 Tu na przeciw wychodzi niniejsze forum. Lektura jego niech da potencjalnym klientom do myslenia, zeby absolutnie nie kupowali teraz mieszkan w inwestycji "Gorlicka II etap", tylko poczekali pare miesiecy, az cena spadnie o conajmniej tysiac za metr - wlasnie obserwujac historie dotychczasowych "promocji" w istniejacych juz blokach. "Ogromne zainteresowanie" mozna zweryfikowac, patrzac jakie ciemnosci panuja w oknach na 6 pietrze w inwestycji "Gorlicka I etap". Mysle, ze kupno mieszkania jest na tyle powaznym zakupem, ze potencjalny klient odda sie lekture opinii na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Dach-Bud Gorlicka IP: *.provider.pl 16.02.10, 15:35 Promocja może i będzie tylko wybór niewielki ;-) Zostaną tak jak teraz same wielkie mieszkania a kogo na to stać....? Odpowiedz Link Zgłoś