Dodaj do ulubionych

Chce kupic kawalerke.

IP: 217.153.88.* 20.11.03, 10:02
Ponizej moje wymagania:

1.Lokalizacja: poludnie lub poludniowy-zachod Wroclawia (dojazd do ul.
Strzegomskiej nie powinien przekroczyc 15-20 minut)
2. 1-2 pietro, ok. 30m. kw.
3. mozliwosc zamieszkania w pierwszym kwartale 2004.

Czy mozecie mi udzielic kilku porad:
- jakie sa ceny za metr kwadratowy w tej okolicy (nie pochodze z Wroclawia,
wiec nie mam rozeznania)
- czy mozecie polecic powazne firmy, ktore tam buduja?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Chce kupic kawalerke. IP: *.dtvk.tpnet.pl 20.11.03, 11:07
      Muszę Cię zmartwić ale w tch okolicach w obecnej chwili nikt nie buduje,
      zostają Ci więc mieszkania z rynku wtórnego. Ceny wachają ię o 2400 - 3000
      zł/m2.
    • Gość: sas Re: Chce kupic kawalerke. IP: 195.205.44.* 20.11.03, 13:27
      Budują, budują ...
      Spólka WROBUD - tez tram kupuję mieszkanie.
      Mieszkania będą gotowe w sierpniu, ale jest szansa, ze zostaną oddane wczesniej
      tak, jak z poprzednich etapów budowy.
      Proponowałabym Ci wynająć cos na te kilka miesięcy i zamieszkać na Złotnickiej.
      www.wrobud.pl - zachęcam Cie do obejrzenia strony, tam znajdziesz tez plany
      mieszkań III etapu budowy.
      Z tego co wiem, to większość mieszkań mają już sporzedane, ale zawsze można się
      dowiedzieć, może została jeszcze jakaś kawalerka - a firme polecam, nie nalezy
      się jej bać.
      Dojazd do Strzegomskiej nie zajmie Ci więcej niż 15 min.
      Pozdrawiam.
      • Gość: ala Re: Chce kupic kawalerke. IP: *.dtvk.tpnet.pl 20.11.03, 14:21
        Nie chcę nikogo obrazić - ale ul.Złotnicka leży na obrzeżach miasta niemalże. I
        do Strzegomskiej się może i jedzie 20 min ale w nocy kiedy nie ma korków.
        • Gość: sas Re: Chce kupic kawalerke. IP: 195.205.44.* 20.11.03, 14:42
          Mieszkam teraz za Astrą a to powiedzmy jest ok. 5-7 min. jazdy samochodem do
          ul. Złotnickiej.Więc dodając ten czas i skręcając koło Astry na nową estakadę a
          z połowy estakady zjeżdżając w Strzegomską, to nie bedzie więcej niż następne 5
          min. Teraz mozna sobie pododawać ruch na drodze i światła. Ale zważywszy, że od
          Złotnickiej do Astry jedziesz cały czas prosto a skrecając koło Astry masz w
          prawo, więc nie widzę większego problemu w dojechaniu do Strzegomskiej.
          Mieszkam w tych okolicach, więc orientuję się dobrze. Chyba, ze zaczniemy mówić
          o jakichś szczególnych robotach drogowych, objazdach itp(kilka razy jadąc
          Legnicka zdarzyło mi się stac w korku ok. pół godziny,nie wiadomo z jakiej
          przyczyny, gdzie zazwyczaj pokonuję te drogę ok. 5-10 min - ale na to kierowcy
          nie poradzą, choć może gdyby nie wjeżdżali na skrzyżowanie na zielonym, jesli
          widzą, ze nie będą mogli z niego zjechać, ale to juz inny temat...), ale
          normalnie dojedziesz bez jakichś wyjątkowych przestojów. Sprawdź z zegrakiem w
          ręku.

A propos obrażania - ja się nie obrażam, jesli nikt nie ma nic złego na mysli.
          Pa.

• Gość: ana Re: Chce kupic kawalerke. IP: 213.25.141.* 20.11.03, 15:14
            mieszkam na Złotnickiej, do pracy jadę na Wagonową (przez Strzegomską) autem
            zajmuje nam to (rano i po poł.) ok 20 min. Oczywiście nie jadę Legnicką tylko
            Żernicką. W tych 20 min. uwzględniłam ew. postój na przejeździe kolejowym.
            Autobus jedzie ok. 30 min. (409).
            Może to przedmieście, ale dużo lepiej skomunikowane niż np. Karłowice.

• Gość: sas Re: Chce kupic kawalerke. IP: 195.205.44.* 20.11.03, 15:28
              czyli rozmawiamy o dwóch różnych trasach dojazdu :)

nie byłoby szybciej, tak jak pisałam? Z tym, ze zjechałabym z całej estakady i
              pojechałabym koło stacji Orlena w lewo i potem wypad na Strzegomską i tak do
              Wagonowej.
              pozdrawiam
              • Gość: ana Re: Chce kupic kawalerke. IP: 213.25.141.* 21.11.03, 13:09
                wydaje mi się, że na ul. Kosmonautów/Lotniczej jest niezły tłok w szczycie. Za
                każdym razem gdy jedziemy prosto lotniczą to pakujemy się w korek. Na
                Żernickiej korków nie ma.
            • Gość: sas Re: Chce kupic kawalerke. IP: 195.205.44.* 20.11.03, 15:34
              Kolega ma już dwie trasy dojazdu w 20 min. do Strzegomskiej :)
              • Gość: Gorny Slazak Re: Chce kupic kawalerke. IP: 217.153.88.* 20.11.03, 16:50
                Dzieki za te wskazowki logistyczne :-) . Byc moze skorzystam.
                Zajrze tez na strone Wrobud chociaz zalezy mi zeby wprowadzic sie
                przed latem. Wynajete mieszkanie juz mam,tyle ze daleko (Olszewskiego,
                kolo zajezdni tramwajowej), jakies 40 minut jazdy.
                Czy znacie firme Archicom? Wyglada na to, ze maja ciekawa oferte.
                • Gość: gabbiano Re: Chce kupic kawalerke. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.03, 10:43
                  ARC2 buduje na ul.Bajana. Jeden blok ma byc zdaje się oddany w kwietniu 2004.
                  Z Bajana na Strzegomską dojedziesz w 10 minut. Mieszkam w I etapie i jestem
                  ogólnie zadowolona.
                  • Gość: Gorny Slazak Re: Chce kupic kawalerke. IP: 217.153.88.* 21.11.03, 11:19
                    W ARC2 juz pytalem. Najmniejsze mieszkania jakie maja w sprzedazy
                    to dwa pokoje 66m. kw. Dla mnie samego to za duzo :-) .
                    Pozdr.
      • Gość: Gorny Slazak Re: Chce kupic kawalerke. IP: 217.153.88.* 21.11.03, 11:29
        Czy mozesz dac namiary na Wrobud? Telefon albo mail?
        Ich strony w necie nie znalazlem.

Dzieki
        • Gość: Gorny Slazak Re: Chce kupic kawalerke. IP: 217.153.88.* 21.11.03, 11:34
          Juz znalazlem namiary na Wrobud.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka