10.07.09, 19:40
Co sądzicie o tej lokalizacji? Czy tam się coś buduje i na co trzeba zwracać
uwagę (ew bliskość uciążliwych obiektów bądź inwestycji).
Obserwuj wątek
    • Gość: mkasiak Re: Ołtaszyn IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.09, 11:21
      bardzo duzo inwestycji na finiszu, do tego sporo inwestycji w
      wysokiej = ok 10.000 nowych mieszkancow w niedlugim czasie.

Najwiekszym problemem oltaszyna są drogi.
      1. karkonoska - korki w godzinach roboczych
      2. wyscigowa - w remoncie przez najblizszy rok
      3. grota roweckiego - dojazd od AM - rozkopana
      4. strachowskiego - wtf?! - drugi rok stoi w betonowych plytach :/
      5. wojszycka - tylko na mapie wyglada dobrze, jest to droga 30kmh,
      kostka brukowa

obejrzyj na mapie jakie 4 pierwsze drogi mają znaczenie dla
      ołtaszyna, zrozumiesz o co chodzi ;)
      • 82qwerty Re: Ołtaszyn 10.07.14, 22:59
        ale przeciez bardzo duzo dróg juz sie pobudowaly a remonty dobiegaja końca. Mieszkam na Osiedlu Bursztynowym od WPB i jak jeszcze kiedys miałem problem zeby dojechac do osiedla od zwycieskiej to teraz przeciez droga juz wlasciwie skonczona jest.
      • gruntyrolne Re: Ołtaszyn 11.07.14, 14:05
        interesują mnie mieszkania i szeregówki w Wysokiej, ale znalazłam tylko dwie nowe inwestycje, mianowicie: Vienna Wysoka Park i Apartamenty Partynice Park, może ze 100 mieszkań, a gdzie reszta 9900 mieszkań? proszę mi wskazać inwestycje, może źle szukam.
        Znalazłam jeszcze jakąś inwestycje w sprzedaży na otodomie, ale nie podają co to dokładnie za developer

Czy ktoś może napisać jak się mieszka w Wysokiej, byłam tam ostatnio przypadkiem i podoba mi się, do centrum 7km, całe osiedle praktycznie nowe, wygląda zachęcająco, ceny też przystępne,
        zastanawiam się nad Wysoką i Małą Toskania na Buforowej, interesuja mnie ceny około 4500/m2 co jest do wynegocjowania w przypadku bloków, ale wolałabym jednak szeregówke, cena dużo niższa, ale wtedy wchodzi w grę tylko Wysoka lub okolice
        • polaz-pola Re: Ołtaszyn 28.07.14, 09:53
          My też chcemy kupić coś w tej lokalizacji Wysoka, Bielany Wrocławskie.:) W Wysokiej podobają nam się Wille Murano ale cena i ilość domów w tej inwestycji jest przerażająca. Ale sam produkt i lokalizacja bomba. Spodobało nam się też ostatnio osiedle naprzeciwko Matchpointu - Multiforma. Byliśmy na spotkaniu, cena jak dla nas świetna bo jak dobrze pamiętam wychodzi coś ponad 3200zł/m2. Naszych dwóch znajomych już kupiło tam segmenty i niedługo będą się wprowadzali:). My już się praktycznie zdecydowaliśmy ale zbyt długo zwlekaliśmy z podpisaniem umowy i w ostatnim tygodniu sprzedali segment, który nam interesował i w tym tyg planujemy podpisać rezerwację na taki sam segment ale w ostatnim budynku.
          Byliśmy też na Osiedlu przy zamku bo odpowiada nam Slęza i chcieliśmy zobaczyć wszystkie inwestycje :) ale nie odpowiada nam ta architektura no i jakoś tak nisko się wydaje w nich być. Nie ma też poddasza więc jak dla nas odpada. Bo chcemy zrobić sobie na poddaszu sypialnię z salonem kąpielowym:) Znowu się rozpisałam ... A Wy już się na coś zdecydowaliście?
        • polaz-pola Re: Ołtaszyn 28.07.14, 09:55
          My też chcemy kupić coś w tej lokalizacji Wysoka, Bielany Wrocławskie.:) W Wysokiej podobają nam się Wille Murano ale cena i ilość domów w tej inwestycji jest przerażająca. Ale sam produkt i lokalizacja bomba. Spodobało nam się też ostatnio osiedle naprzeciwko Matchpointu - Multiforma. Byliśmy na spotkaniu, cena jak dla nas świetna bo jak dobrze pamiętam wychodzi coś ponad 3200zł/m2. Naszych dwóch znajomych już kupiło tam segmenty i niedługo będą się wprowadzali:).w tym tyg planujemy podpisać rezerwację :)
          Byliśmy też na Osiedlu przy zamku bo odpowiada nam Slęza i chcieliśmy zobaczyć wszystkie inwestycje :) ale nie odpowiada nam ta architektura no i nie ma poddasza więc jak dla nas odpada. Bo chcemy zrobić sobie na poddaszu sypialnię z salonem kąpielowym:) Znowu się rozpisałam ... A Wy już się na coś zdecydowaliście?
        • 4aleks2005 Re: Ołtaszyn 30.09.14, 12:15
          Hej Wszystkim :) my z mężem zdecydowaliśmy się już prawie na Vienna Wysoka Park, ponieważ w takim metrażu i w tej cenie wychodzi najkorzystniej. Pojutrze jesteśmy umówneini na podpisanie umowy, zdecydowaliśmy się na parter (75 m2) z ogrodem - 110 m2, także i metraż mieszkania i ogrodu myślę w sam raz. Bardzo podoba nam się rozkład mieszkania, sa schowki, garderoba, spizarnia, itp. i ogólnie architektura zewnętrzna też przypadął nam do gustu, a czy ktoś z Forumowiczów może też zastanawia się nad Vienna Wysoka Park? Chętni wymienilibyśmy się spostrzeżeniami :)
          • simkola Re: Ołtaszyn 30.09.14, 15:11
            ja szukam na jagodnie w 4 porach roku :) zwłaszcza, że ma tam dojeżdżać tramwaj i ma być sporo nowych budynków na osiedlu, więc będzie w czym wybierać :). no i podoba mi się, że w pobliżu będzie wszystko, szkoła, sklepy, etc.
            • limon_ka Re: Ołtaszyn 09.10.14, 10:19
              Co za nachalna reklama - kiedy będzie szkoła i tramwaj? - 10 lat?
          • el_viajero Re: Ołtaszyn 01.10.14, 00:03
            Gdyby ogród był faktycznie jeden 110 m2, byłoby super. A jest niestety podzielony. Z jednej strony widok na ściany garaży, z drugiej strony... no właśnie, kto wie, kto co jeszcze wybuduje. Facet od strony zachodniej przegiął....
            Inwestycja bardzo mocno wciśnięta.
            • el_viajero Re: Ołtaszyn 02.10.14, 00:57
              Teraz dostrzegłem jeszcze lepszy patent. Tutaj 30.09 piszesz, że jesteście umówieni na podpisanie umowy w dniu 2.10, a na forum budowlanym tego samego dnia piszesz, że 29.09 zakupiliście to mieszkanie.
              Jak to komentować można? Jak zaufać takiemu deweloperowi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka