Gość: marsha IP: *.kask.net.pl 30.09.01, 23:19 ...ktoś tu jeszcze zagląda,zatem otwieram kolejną część! m. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Birbant Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.01, 23:22 To naprawdę fantastycznie bo z Dialogu nie można wyjść dalej w Świat -oprócz Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 30.09.01, 23:49 ... zaglada od czasu do czasu :-) bzzz przyjacielskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.kask.net.pl 30.09.01, 23:55 niesamowite...! pszczółka się odezwała! jak miło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 30.09.01, 23:57 nareszcie jesteście, ja rzadko piszę, ale zawsze zaglądam, od 50 z samozaparciem miło, że jeszcze są bezsenni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.01, 00:05 "Mimozami jesień sie zaczyna, Złotawa, krucha i miła. To Ty, to Ty jesteś ta dziewczyna, Która do mnie na ulicę wychodziła. Od Twoich listów pachniało w sieni, Gdym wracał zdyszany ze szkoły, A po ulicach w lekkiej jesieni Fruwały za mną jasne anioły. Mimozami zwiędłość przypomina Nieśmiertelnik żółty - padziernik. To Ty, to Ty moja jedyna, Przychodziłaś wieczorem do cukierni. Z przemodlenia, z przeomdlenia senny, W parku płakałem szeptanymi słowy. Młodzik z chmurek prześwitywał jesienny, Od mimozy złotej - majowy. Ach, czułymi, przemiłymi snami Zasypiałem z nim gasnącym o poranku, W snach dawnymi bawiąc się wiosnami, Jak tą złotą, jak tą wonną wiązanką...." Tym pięknym wierszem Juliana Tuwima:"Wspomnienie" forumowiczom przypominam, że pażdziernik się zaczął, a sobie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.kask.net.pl 01.10.01, 00:12 ...gdy już apteki przenika październik i nie ma leku na smutek i katar jedyny Stwórca dał nam medykament to w szklance mocna,gorąca herbata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aana Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 01.10.01, 00:16 witam, rzadko pisze, ale bardzo czesto podgladam Was na forum. moj pazdziernik tez sie rozpoczal- taki jakis byla jaki- "pazdziernikowy"... spac nie moge, wiec zzostane jesze troche z Wami... A Jankowi bardzo dziekuje za chwilke wzruszenia. Ana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.kask.net.pl 01.10.01, 00:21 jakże mogę kłaść się spać, skoro magiczne jazzowe utwory w radiu słyszę...?! Odpowiedz Link Zgłoś
aana Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 01.10.01, 00:29 a ja sobie cichutko siedze w swoim "pokoiku komputerowym" i radia sluchac nie moge... ale zaraz zaparze herbatke i zostane z Wami jesze troszeczke. melancholijna dla mnie jesien sie zaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 01.10.01, 00:29 'Autumn leaves' w wykonaniu Errolla Gardnera ? bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.kask.net.pl 01.10.01, 00:35 radio poszło spać... jeszcze tylko herbata z cynamonem; włączę Dianę Krall i można odpłynąć w objęcia Morfeusza... dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.01, 00:37 A Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej "Jesień" jaka nastrojowa. "Jesiennego krwotoku nic już nie powstrzyma. Czerwień kapie z parku na ulicę... Jesień żyły sobie rozcięła i blednie z zimna, jak śmiertelnie senna Eunice...." Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 01.10.01, 01:41 ...ale dziś w nocy trafiłem...wszyscy "kimają"... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 01.10.01, 02:29 Opuszczam forum na około dwa tygodnie (ech, ta praca, Berlin czeka). A wiec do spotkania za około dwa tygodnie i DOBRANOC... Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczek i Forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.01, 20:24 Roczek akademicki się zaczął, a mi się piosenka przypomniała. "Gdy wieczorem siedzę sam, Wówczas w wyobrażni Staje widmo dawnych lat, Szczęścia i przyjażni. Gwar wesołych młodych lic W głowie mi się cieśni, Zda się słyszę słowa te, Ulubionej pieśni Gaudeamus igitur,....... I rozkosznych wspomnień rój Błyszczy ponade mną, I jak gwiazdek złotych rój W noc ponurą, ciemną Zda się widać miasta kształt, W ciemnej fal ulicy Stoi stary znany gmach, Mury mej Wszechnicy. Vivat Academia,........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.01, 21:33 Jeszcze jest dosyć wcześnie Janku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.01, 21:38 Wczoraj dyżur miałem i dziś wcześnie z forum znikam. Dobranooooc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Przechodniu, IP: 156.24.231.* 01.10.01, 21:51 jesli chcesz cos napisac to napisz, bo ja czuwam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Przechodniu, 01.10.01, 22:08 już piszę : Miłego czuwania i dobranoc wszystkim ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Przechodniu, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.01, 19:56 Byłem na Stabłowicach. Dobranoooooc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.01, 00:33 "Kiedy dla śmiertelników ucichną dnia gwary, I noc, współprzejrzystą szatę Rozciągając nad głuchej stolicy obszary, Spuszcza sen trudów zapłatę:...." A.Puszkin: Wospominanija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 04.10.01, 01:08 ciemno wszędzie,głucho,pusto... a ja za dużo dziś wypiłam,więc czas na sen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 07:34 Marsha ! Ty pijesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 04.10.01, 13:29 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Marsha ! Ty pijesz ??? ...skąd to zdziwienie ?! :)) (trochę już zaczyna mi przeszkadzać każdorazowe okazywanie dowodu, gdy chcę kupić choćby piwko...-wczoraj "za wygląd" oceniono mnie na 16 lat...) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 04.10.01, 17:30 Gość portalu: marsha napisał(a): > wczoraj "za wygląd" oceniono mnie na 16 lat...) chciałabym, chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 19:35 > (trochę już zaczyna mi przeszkadzać każdorazowe okazywanie dowodu, gdy chcę kup > ić > choćby piwko...-wczoraj "za wygląd" oceniono mnie na 16 lat...) Mhhm...może przez tą grzywkę? Dołączam do bezsennych, bo nie planuję spać tej nocy:( I bynajmniej nie z żadnych przyjemnych powodów:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 04.10.01, 21:35 ...bywa czasem,że ogarnia nas bezganiczne uczycie smutku,którego nie potrafimy opanować. Spostrzegamy,że magiczna chwila tego dnia dawno już minęła,a my jej wcale nie wykorzystaliśmy. A wtedy życie jakby ukrywa przed nami cały swój kunszt,cały urok. Powinniśmy zawsze słuchać małego dziecka,którym niegdyś byliśmy- i które wciąż jeszcze w sobie nosimy. Ono dobrze wie, co to są magiczne chwile. I choć często udaje nam się zagłuszyć jego płacz,to jednak nigdy nie zdołamy stłumić jego głosu... P.Coelho Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 04.10.01, 22:22 Gość portalu: marsha napisał(a): > > ...bywa czasem,że ogarnia nas bezganiczne uczycie smutku,którego nie potrafimy > opanować. Spostrzegamy,że magiczna chwila tego dnia dawno już minęła,a my jej > wcale nie wykorzystaliśmy. A wtedy życie jakby ukrywa przed nami cały swój > kunszt,cały urok. Powinniśmy zawsze słuchać małego dziecka,którym niegdyś > byliśmy- i które wciąż jeszcze w sobie nosimy. Ono dobrze wie, co to są > magiczne chwile. I choć często udaje nam się zagłuszyć jego płacz,to jednak > nigdy nie zdołamy stłumić jego głosu... > P.Coelho dobry wieczor marsha, bzzz sympatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 156.24.231.* 04.10.01, 22:24 pszczolowski napisał(a): > Gość portalu: marsha napisał(a): > > > > > ...bywa czasem,że ogarnia nas bezganiczne uczycie smutku,którego nie potra > fimy > > opanować. Spostrzegamy,że magiczna chwila tego dnia dawno już minęła,a my > jej > > wcale nie wykorzystaliśmy. A wtedy życie jakby ukrywa przed nami cały swój > > > kunszt,cały urok. Powinniśmy zawsze słuchać małego dziecka,którym niegdyś > > byliśmy- i które wciąż jeszcze w sobie nosimy. Ono dobrze wie, co to są > > magiczne chwile. I choć często udaje nam się zagłuszyć jego płacz,to jedna > k > > nigdy nie zdołamy stłumić jego głosu... > > P.Coelho > > dobry wieczor marsha, > > bzzz sympatyczne > Dobry wieczor! beeee od serca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 14:12 wstawać lenie Odpowiedz Link Zgłoś
jum Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 05.10.01, 01:42 Gość portalu: car napisał(a): > wstawać lenie NIe spie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 217.30.154.* 05.10.01, 01:33 Zaczorovana drożka: Noc. Biju dve. Aż mrazi. A posztar zdupniel prave. Zjeżili sa mi vlasy aż k lustru vo vyszave:..... Odpowiedz Link Zgłoś
jum Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 05.10.01, 01:48 Ok skoro nie mozemy spac, powiem pewna historie :) prawdziwa ... Otoz nadszedl dzien, kiedy mialem zostac ojcem chrzestnym. Bardzo sie ucieszylem, to takie wzniosle. Tak wiec jestemy juz w kosciele (na kozanowie), w osobnej salce, poniewaz byly lacznie 4 chrzty na raz, w sali glownej obok trwala msza. Tak wiec stoje, wszystko jest super, wszyscy odstawieni, dzieci pieknie ubrane. I zaczyna sie. 1. problem - mlody chyba nie lubi tego typu ceremonii, bo na konto tego ze beda Go oblewali woda (male dzieci chyba nie lubia wody), narobil w gacie :) No i musialem Go trzymac, takiego "pachnacego" :))) Jednak prawdziwe zamieszanie zaczelo sie kiedy ksiadz powiedzial "a teraz ojcowie chrzestni proszeni sa o odpalenie swiec...od pashalu" Ja jednak tego ostatniego wyrazu niestety nieuslyszalem, tak wiec wyciagnalem moje blyszczace ZIPPO i krzesam, cholera nie chce odpali. NO ale kiedy juz odpalilem, mysle sobie "hehe dobrze ze ja jedyny mam chociaz zapalniczke, przynajmniej odpale tym innym bo widze ze nie maja"... Ksiadz patrzy, oczy Mu z orbit wylazly, ojciec dziecka (moj kolega :), patrzy i (jak mi pozniej powiedzial) mysli "hehe chlopak sobie jaja robi", wszystkie "wyjace" stare babcie przeszywaja mnie zabojczym wzrokiem...az w koncu ktos mnie szturcha i szepcze "od pashalu...!!!" hehe wychodzilem pierwszy z mszy po cichutku :))))))))))))) Pozdrawiam :))) i zycze 1000 usmiechow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoden Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.01, 02:00 www.go2sleep.be Odpowiedz Link Zgłoś
jum Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 05.10.01, 02:02 Gość portalu: spoden napisał(a): > www.go2sleep.be Mila stronka ale na prad nie wyrobilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.txucom.net 05.10.01, 04:59 Co to jest paschalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 00:44 Pewnie mu chodziło o paschał, jeżeli to było na Wielkanoc.Ale tą dużą świecę stawia się po lewej stronie ołtarza, a kolega o jakichś bocznych salkach pisał. Coś zmyślał, widać, że bezsenny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 06.10.01, 00:43 muszę wam o tym opowiedzieć: przeżyłam dziś cudowne chwile! byłam w teatrze na spektaklu wg. sztuk Rożewicza i zbiegiem okoliczności autor siedział obok mnie. Zostałam zagadnięta przez pana Tadeusza: a czyją ty jesteś córeczką? Rozmowa była "pyszna" (ponoć myślał,że chodzę do 3 klasy LO) :)) po spektaklu Pan Tadeusz zatrzymał mnie na chwilkę i podarował mi "Kartotekę" (z wpisem oczywiście). jestem przeszczęśliwa i od jutra ostro zasiadam do skończenia mej magisterki ( a właśnie o inscenizacjach Jego spektakli piszę!) :) dziś na pewno nie zasnę-tak jestem podekscytowana :) pa! całusy dla wszystkich ślę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 01:20 Gratulacje. A z pisaniem pracy tak bardzo się nie spiesz, bo jak powiedział Tuwim .."Kobieta pisząca popełnia dwie zbrodnie: zwiększa ilość książek i zmniejsza ilość kobiet". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 06.10.01, 01:44 > Tuwim .."Kobieta pisząca popełnia dwie zbrodnie: zwiększa ilość książek i > zmniejsza ilość kobiet". Pozdrawiam. piękne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 156.24.231.* 06.10.01, 01:25 Gość portalu: marsha napisał(a): > > muszę wam o tym opowiedzieć: przeżyłam dziś cudowne chwile! byłam w teatrze na > spektaklu wg. sztuk Rożewicza i zbiegiem okoliczności autor siedział obok mnie. > Zostałam zagadnięta przez pana Tadeusza: a czyją ty jesteś córeczką? > Rozmowa była "pyszna" (ponoć myślał,że chodzę do 3 klasy LO) :)) > po spektaklu Pan Tadeusz zatrzymał mnie na chwilkę i podarował mi "Kartotekę" > (z wpisem oczywiście). jestem przeszczęśliwa i od jutra ostro zasiadam do > skończenia mej magisterki ( a właśnie o inscenizacjach Jego spektakli piszę!) : > ) > dziś na pewno nie zasnę-tak jestem podekscytowana :) > pa! > całusy dla wszystkich ślę! Marsha, to nieslychane! Wraca moja wiara w porzadek swiata! :) Nie wyobrazam sobie nikogo kto bardziej by to docenil, bardziej przezyl, no i kto bardziej na to zapracowal! Los dal wyjatkowy prezent ale i dla wyjatkowej osoby! Wierzysz czy nie, ciesze sie razem z Toba jak dziecko!!! :) No i sluchaj dalszych wiesci: mamy podpisane EXPO!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
spoden Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 06.10.01, 01:28 może jestem sceptyczny w tej sprawie,ale sam podpis łoBUZKA expo nam nie załatwia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 156.24.231.* 06.10.01, 01:39 spoden napisał(a): > może jestem sceptyczny w tej sprawie,ale sam podpis łoBUZKA expo nam nie > załatwia... Ale brak podpisu na pewno by Expo przekreslil! Tak wiec pierwszy ostry zakret mamy za soba i wciaz trzymamy sie drogi! Czy to nie piekne? Tym bardziej ze jest w tym czastka naszej forumowej roboty! :)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
spoden Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 06.10.01, 01:41 no niby tak,ale martwie się,że wielu osobom wydaje się,że dostaniemy expo,a szanse w rzeczywistości są znikome.również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 156.24.231.* 06.10.01, 02:07 spoden napisał(a): > no niby tak,ale martwie się,że wielu osobom wydaje się,że dostaniemy expo,a > szanse w rzeczywistości są znikome.również pozdrawiam. Spoden, Ty sie tak strasznie boisz porazek czy tylko uwielbiasz sie martwic? Przeciez to nic strasznego nawet przegrac w takiej rywalizacji! Niejeden marzy by w ogole kiedykolwiek do niej przystapic, a wielu nawet na to sobie nie moze pozwolic! Natomiast my dzisiaj jestesmy wsrod pieciu miast swiata ktore podjely wyzwanie i stanely w szranki, wiec nie pora na autorefleksje tylko na aktywnosc kolego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jum Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 06.10.01, 02:10 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > spoden napisał(a): > > > no niby tak,ale martwie się,że wielu osobom wydaje się,że dostaniemy expo, > a > > szanse w rzeczywistości są znikome.również pozdrawiam. > > > Spoden, Ty sie tak strasznie boisz porazek czy tylko uwielbiasz sie martwic? > Przeciez to nic strasznego nawet przegrac w takiej rywalizacji! Niejeden marzy > by > w ogole kiedykolwiek do niej przystapic, a wielu nawet na to sobie nie moze > pozwolic! Natomiast my dzisiaj jestesmy wsrod pieciu miast swiata ktore podjely > > wyzwanie i stanely w szranki, wiec nie pora na autorefleksje tylko na aktywnosc > > kolego! :) Zgadzam sie. Ktoregos dnia przystanalem na Swidnickiej i dlugo rozmawialem z chlopakami od "EXPO". Przeczytalem rowniez dokladnie ksiazeczke "Wroclaw-EXPO". Nawet jesli nie wygramy, to warto sobie uswiadomic fakt przystapienia, to po pierwsze. Po drugie piekne jest to ze jestesmy "otwartym miastem". To zeczywiscie jest prawda. Oczywiscie wielu rzeczy nam brakuje ale mozemy byc dumni ze jestesmy wroclawiakiami. Moja narzeczona pochodzi z Lubania Sl. Kiedy mi opowiada, jak bardzo sie Jej Wroclaw podoba, sam uswiadamiam sobie ze przeciez TO PRAWDA :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.01, 01:35 Gratuluję, a to że myślał, iż jestes z III klasy LO chyba jest najwspanialsze :)). A swoją drogą coś wspaniałego Ci się przydażyło, tylko pozadrościć i nie dziwie się, że nie możesz spać. Dzięki za całuski:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 195.116.104.* 06.10.01, 12:07 No no - to piękna sprawa porozmawiać z bohaterem własnej magisterki... Też miałem kilkakrotnie tę przyjemność, tyle że pisałem o kimś innym ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 00:41 jestem.... i czytam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 195.116.104.* 07.10.01, 10:41 Tirso - gdzieś była, gdy Cię nie było? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... do Jarosza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 16:28 jestem... wlaściwie codziennie... tylko jak czytam to, co tu piszą, to mnie siem już stukania w klawiszki odechciewa.... a poza tym mieliśmy iść razem na Zakład Krawiecki i co??... kto siem nie odzywał?? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ XIV... do Jarosza IP: 195.116.104.* 07.10.01, 16:50 Mea culpa - sam też nie byłem, ale nadrobimy to w listopadzie ;-))) Poza tym to Cię rozumiem - też bywało ostatnio sporo dni, kiedy żadnego postu na Forum nie wrzucałem... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... do Jarosza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 20:27 A ja myślałem, że Jarosze lubią tylko Trawiatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ XIV... do Jarosza IP: 195.116.104.* 08.10.01, 11:03 Hehe - Janku, wprawdzie "Traviata" jest rzeczywiście dla jaroszy, ale forumowy Jarosz za operą specjalnie nie przepada. Chadza tam w sporadycznych przypadkach ;-))) Pozdrowionka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... do Jarosza IP: 156.24.231.* 07.10.01, 20:30 Gość portalu: Jarosz napisał(a): > Mea culpa - sam też nie byłem, ale nadrobimy to w listopadzie ;-))) > > Poza tym to Cię rozumiem - też bywało ostatnio sporo dni, kiedy żadnego postu > na Forum nie wrzucałem... ;-))) Troche nam forum pogoraczkowalo, ale zdaje sie ze wlasnie wraca do rownowagi. Jesien... Moze tak wiecej tlustych postow o teatrze przyspieszyloby jego powrot do pelnego zdrowia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ XIV... do Jarosza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.01, 20:48 ...oczywiście -:))) Witam Tirso oraz Jaroszu!! Zresztą całą resztę forumowiczów również -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.01, 00:50 Nikogo nie ma więc ciasta na stół wystawiam: 1.Placek królewski, 2.Keks piaskowy z bakaliami, 3.Jadą goście,itd. To wszystko i jeszcze więcej znalazłem w skrzynce na listy. Przepisy czytelników. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.filg.uj.edu.pl 08.10.01, 12:47 idzie jesień, rady na to nie ma... czas zacząć naukę. ma to swoje plusy i minusy. plus: mam 4 godziny pracowni komputerowej w tygodniu, na poziomie: "to jest myszka, ma 2 przyciski, lewy i prawy..." minus: muszę tu siedzieć i jest nudno!!! chyba założę wątek "SENNOŚĆ" - ale, w przeciwieństwie do bezsennych, piszących w nocy (w nocy nie mam komputera:( ), będę pisać w dzień, na pracowni... pozdrawiam (już) z Krakowa:))) PS :) <-to buźka dla marshy :) <-a to dla Jarosza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 195.116.104.* 08.10.01, 13:21 Dzięki wielkie za pamięć i buźkę :-))) Trzymaj się Axamitko cieplutko i... zaglądaj do nas ;-))) Choćby w dzień :-))) PS To napisawszy, sam zniknę na dwa tygodnie ;-))) Urlop :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 08.10.01, 22:24 ...jeśli człowiek poszukuje miłości,to ją w końcu znajduje,a wtedy skupia wokół siebie jeszcze więcej miłości.Wystarczy, by jeden człowiek był nam życzliwy,a wtedy inni również stają się życzliwi.Zaś kiedy jesteśmy sami,to coraz bardziej zasklepiamy się w naszej samotności.dziwne jest życie... witaj axamitko ponownie wśród nas!!! pozdrów ode mnie Kraków! Jaroszowi życzę udanego urlopowania się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.txucom.net 09.10.01, 00:12 Pozdrowienia dla Krakowa krolewskiego miasta.Ucz sie axamitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 00:09 Podciągnąłem w górę i spać chyba pójdę. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 22:36 Z utrudzeniem wielkim ale winduję do góry. Leniuchy do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 23:24 jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 23:27 Całe szczęście. Senność samotnego na dyżurze forumowym ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 10.10.01, 23:32 na Tirsie jak na Zawiszy ? bzzz przyjacielskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 00:03 tiaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 11.10.01, 00:35 oj, czuje sie wstrzemiezliwosc w slowach twoich ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 11.10.01, 12:33 a ja bezsenne noce spędzam na festiwalu Dialog... polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 23:38 a ja wątek w górę muszę ciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 12.10.01, 21:33 Dziś sen zmorzył mnie bardzo wcześnie... DOBRANOC !!! Mam nadzieję, że dziś na forum ktoś będzie jednak trzymał NOCNĄ STRAŻ... Pozdrowienia dla BEZSENNYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 12.10.01, 22:24 'And sometimes when the night is slow, The wretched and the meek, We gather up our hearts and go, A Thousand Kisses Deep' -------------------------------------- 'I czasami gdy noc wolno uplywa, Nieszczesni i lagodni, Zbieramy nasze serca i ruszamy, W odchlanie tysiecy pocalunkow' Leonard Cohen , z ostatniej plyty "Ten new songs" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 23:43 "A gdzie to idziesz, Jasiu kochanie?" "Idę daleko na zalecanie." "Zalecajże się, ale wiedz komu, Jeśli niegrzeczna, wracaj do domu." I z tą starą pieśnią gminną na ustach forum dzisiejsze zmuszony jestem opuścić. Dobranoc bezsennym. Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:15 pszczolowski napisał(a): > 'And sometimes when the night is slow, > The wretched and the meek, > We gather up our hearts and go, > A Thousand Kisses Deep' > -------------------------------------- > 'I czasami gdy noc wolno uplywa, > Nieszczesni i lagodni, > Zbieramy nasze serca i ruszamy, > W odchlanie tysiecy pocalunkow' > > Leonard Cohen , z ostatniej plyty "Ten new songs" > > "Już miesiąc zaszedł, psy się pośpiły i ktoś tam kląska za borem to pewnie czeka mój Filon miły pod umówionym jaworem..." Dziewczę w nocnej koszuli, otulone chustą, wymykające się na "szczypanki" wykorzystując podle sen powalonych pracą w polu na ugorze rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 00:17 ja jeszcze kwilku posiedzem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:33 ... siedz Tirsa, siedz tylko sie nie garb ! bzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 00:36 Pszczółek... ulubniona... a Ty czemu jeszcze nie w łóżeczku z misiem w objęciach? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:42 Mis mnie zdradzil :-(, jestem sama jak przyslowiawe zadlo ! bzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 00:45 przytulić do mej szerokiej piersi?... czy mojego misia pożyczyć?.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:48 Tirsa, cos ci sie stalo ? Po latach milczenia chcesz tulic pszczoly do piersi (rozlozystej jak bardzo ?) bzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 00:54 heh... no sama nie wiem... na wszelki wypadek oddalę się więc... Dobrej Nocy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:57 ah ta Tirsa, narobi smaku na miod i do widzenia ;-) Filon-Tirsa jedna klika ! bzz Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:35 mozesz podac dokladny adres tej wsi, gdzie sie dziewcze wymyka ? bzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 00:41 słuchy niosą, że to Zbereźnica Wyżna.... ;-) ewentualnie Głucha Dolna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:44 gdyby nie ta noc to bym juz poleciala, bo na Filona liczyc nie mozna ... bzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 00:47 no przecież sama powiedz.... jak można liczyć na kogoś, kto ma na imię Filon???... żebyż to jeszcze Filemon... ale tak? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 00:51 Zgadza sie, on musi byc niezly filut ten Filon, i pewnie w dodatku po wyroku ... bzz Odpowiedz Link Zgłoś
efka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 01:31 No i to zbereźne dziewczę tak nuci dalej: "Nie będę sobie włosów trefiła, tylko włos zwiążę splątany bobym się jeszcze bardziej spóźniła a "mójtam" czeka kochany" Wynika z tego, że Filon wyszedł był na przepustkę, a ona nie mogła się zdecydować W CO SIĘ UBRAĆ i jak zwykle się spóźni, a On jak zwykle poczeka. Bahhh - przypomniała mi się scena z "Balladyny", ta, w której Grabiec komentuje urodę Goplany, porównując ją do galarety! Chyba dziewczę biegnące do Filona miało jednak na czym siedzieć i czym oddychać! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 01:39 efka, jakbys przy tym byla ... a potem to juz do konca szlo jakos tak : Wezme z koszyczka maliny moje, I te plecionke rozowa Maliny bedziem jedli oboje, Wieniec mu wloze na glowe Prowadz mnie teraz milosci smiala, Gdybys mi skrzydla przypiela, Zebym najpredzej bor przeleciala, Potem Filona scisnela. Jednym slowem Laura pszczola byla i juz ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 13.10.01, 02:38 ...ech,maliny... dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 22:24 jestem :-)... szykuję się do świętowania Dnia Nauczyciela hehehe ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 22:32 Dobry Wieczór Tirso, Dobry Wieczór wszystkim i każdemu z osobna... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 22:52 rozumiem, ze zaczelas juz pic :-))) bzzz serdeczne dla czlonkini ciala pedagogicznego Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 23:11 Forumowiczu Pszczolowski ponoć ciekawość to pierwszy stopień do PIEKŁA (Diabełek powinien coś wiedzieć na ten temat), ale zapytam się Ciebie wprost... Czy Ty nie masz przypadkiem coś wspólnego z wrocławską koszykówką (IDEA Śląsk)? Jeżeli nie "trafiłem" to wielkie sorrewicz... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 23:17 Roberto, a co ja ci takiego zrobilam, zebys mnie o takie rzeczy podejrzewal ? Taz lepiej juz tanczyc na barze ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 13.10.01, 23:20 A więc jednak pudło, a więc sorrki Pszczolowski, po prostu w klubie Idea Śląsk dyrektorem klubu jest Dariusz Pszczolowski, a że Pszczolowskich jest bardzo mało, to jakoś skojarzyło mi się to z Twoją osobą... Jeszcze raz wielkie sorrki ! Pozdrowionka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 14.10.01, 03:41 postanowiłam wieść życie w pojedynkę: będę "singlem", a me hasło przewodnie,to: SAMIEC TWÓJ WRÓG! DOBRANOC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 156.24.17.* 14.10.01, 04:44 Gość portalu: marsha napisał(a): > > postanowiłam wieść życie w pojedynkę: będę "singlem", a me hasło przewodnie,to: > SAMIEC TWÓJ WRÓG! > > DOBRANOC. A Rozewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ XIV... 14.10.01, 09:26 Marsha, cala Bezsennosc jest z toba w tej waznej zyciowej decyzji ! To prawie tak jak twoje rzucanie palenia, ktore sledzimy z drzeniem serc ... :-) bzzz poranne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 14:09 zdecydowanie łatwiej rzucić facetów niż palenie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ XIV... IP: 192.168.0.* / *.kask.net.pl 14.10.01, 15:43 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > zdecydowanie łatwiej rzucić facetów niż palenie :-)) oj,prawda,prawda... :) ale dzisiejszej nocy rzuciłam i jedno i dugie ! (ciekawe,który nałóg pierwszy mnie dopadnie...) już mi lepiej- słoneczne jesienne poranki poprawiają nastrój największych smutasów... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ XV zbliża się coraz większymi krokami........... 14.10.01, 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ XV zbliża się coraz większymi krokami........... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.01, 20:23 Marshooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!! XV czas zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś