Dodaj do ulubionych

Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj

20.04.10, 12:42
Grecja, Turcja - czy na przełomie kwietnia/maja jest tam w miarę ciepło? Można
poleżeć na plaży czy wejść normalnie do wody? Szukam tygodniowych wczasów z
last minute, wylot Katowice Kraków lub Wrocław, w miarę blisko plaży,
przydałby się choć jeden posiłek, no i stosunkowo tanio... Da radę tak za 1500
zł z last minute? Gdzieś w takiej cenie przewinęła mi się Gran Canaria i Cypr
(ten bez wyżywienia). Aha, poszukuję oferty koniecznie z wycieczkami
fakultatywnymi. Czy ktoś może mi coś poradzić? Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • 25wanilia Czyli nic? 21.04.10, 18:54
      Czyli nic?
      • bogna71 Re: Czyli nic? 21.04.10, 22:04
        Byłam w Grecji ( na Chalkidiki) na weekend majowy kilka lat temu. Nie można
        powiedzieć, że było zimno, ale do wody raczej nie dało się wejść. Wieczory były
        dość chłodne. Więc teraz latam do Egiptu i polecam tę destynację na taką właśnie
        porę roku;)
        (Może na wyspach Greckich - Rodos, Kreta - jest w tym czasie cieplej, ale może
        na ten temat niech się wypowie ktoś inny)
        • voyager747 Re: Czyli nic? 22.04.10, 00:26
          W Turcji powinno być ciepło, Kemer, Side, Alanya i w miarę tanio.
          Za 1500 pln może się uda jakieś 3 gwiazdki kupić. Cypr jest raczej drogi.
          • Gość: Anq26 Re: Czyli nic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 02:54
            przecież w tej cenie masz ciepłe kraje gdzie jest letnia pogoda! Na początku
            maja w Grecji chcesz do wody wchodzić?! Powodzenia...tam pogoda taka jak u nas w
            cieplejszy wiosenny dzień ale wieczorem kurtka potrzebna, woda zimna jak u nas w
            sezonie w Bałtyku...Turcja różnie może być...ale są oferty za 1200zl...

Przecież za 1500zł możesz już dzisiaj na cały maj wykupić wycieczkę do Egiptu
            (pogoda jak latem, słonecznie, czynne baseny, ciepła woda w morzu) czy Tunezji
            (ok. 25 stopni, wieczory chłodne ale bez problemu można się kąpać w morzu i
            basenie).....i to za 1500zł masz dobry hotel z opcją all inclusive! Czyli
            śniadanie, obiad, kolacja, podwieczorek i napoje bez limitu! Tunezję masz już za
            1200zł...

proponuję wejść na stronę fly.pl i zaznaczyć w wyszukiwarce przedział czasu,
            miejsce wylotu i ewentualnie All inclusive albo HB (dwa posiłki), pokaże
            wszystkie opcje od najniższej ceny na wszystkie kierunki.

Np. na 6 maja jest świetna oferta z wylotem z Wrocka do Tunezji do 4* hotelu z
            All inclusive...z biura Oasis tours...

• Gość: Anq26 Re: Czyli nic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 03:10
              zapomniałam dodać, że kosztuje 1069zł - pełna cena.

Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to kupuje się je na miejscu u rezydenta
              (w Tunezji) lub w Egipcie czy Turcji w lokalnym biurze (jest ich pełno na
              ulicach - również Polskie i wtedy takie wycieczki są bardzo tanie).

Poniżej wybrałam Ci te najciekawsze oferty.

Na 5 i 12 maja jest hotel fajny w Turcji z all za 996zł+15 euro wiza. Ark Suite
              hotel.

na 4 i 11 maja jest fajny hotel w Egipcie (Synaj) z all za 1469zł. Hotel Falcon
              Hills.

Na 7 maja albo 30 kwietnia również Egipt ale inny region, świetny i lubiany
              hotel Empire za 1390zł+15$ wiza, z dwoma posiłkami.

Na 29 kwietnia i 6 maja Tunezja, bardzo fajny hotel Sandra Club w wersji all
              inclusive za 1084zł. Również na ten termin świetny i lubiany 4* hotel Ruspina za
              1268zł z all.

Ofert do 1400zł jest ogrom i to przynajmniej z dwoma posiłkami...Przy czym ja
              bym odrzuciła Grecję i Cypr bo strasznie drogo...W Egipcie jest taniej niż w
              Polsce, do tego hotele są o wiele lepsze niż te najtańsze w Grecji, Tunezja ma
              również o wiele więcej do zaoferowania...

Ceny są pełne. Dodatkowe koszty to wydatki własne.

jeżeli jesteś zdecydowana na 100% gdzieś jechać to podaj dokładny termin, ilość
              osób i jedno najbardziej wygodne lotnisko, to ci coś poszukam konkretnie i podam
              linki do biura i oferty, żebyś mogła zadzwonić i wykupić. Jak ktoś jest obcykany
              w tym i zna te miejsca i hotele z własnego doświadczenia to znajdzie Ci
              najlepszą ofertę. Warunek taki, żeby nie tracić mojego czasu jeżeli się tylko
              gdyba o wyjeździe...a potem się nie jedzie...
    • Gość: Agnieszka Re: Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 09:01
      Ja na Twoim miejscu rezerwowałabym Egipt, bo w maju możesz być pewna, że będzie tam wysoka kreska na termometrze. Pogoda jest ważna, dlatego jeśli decydujesz się na wyjazd to lepiej wybrać słoneczny kraj. Spokojnie zmieścisz się w cenie 1500 złotych. W Itace już od około 1200 możesz rezerwować urlop w Sharm El Sheikh. Nie zastanawiaj się tylko rezerwuj last minute.
    • jszafranski Re: Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj 22.04.10, 11:42
      Hiszpania (Andaluzja), Maroko, Egipt, Wyspy Kanaryjskie
    • 25wanilia Re: Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj 22.04.10, 13:15
      Dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi.
      Szczególnie Anq26 za konkretne propozycje. Właśnie nie wiem jak jest w Grecji
      bo nigdy nie byłam. Tunezję już zjeździliśmy, a co do Egiptu - nigdy nie byłam
      na to napalona. Teraz wszyscy tam jeżdżą, a ja wolałabym coś mniej krzykliwego i
      otrzaskanego, choćby tę Turcję na przykład. No ale rzeczywiście - o takiej porze
      i z takim limitem cenowym pewnie nic innego nie wyjdzie... W razie czego
      skontaktuję się z Tobą.
      jszaranski - wymieniłeś świetne miejsca, a czy możesz polecić konkretne biura
      lub nawet oferty z takimi destynacjami (i oczywiście z limitem 1500, no może
      plus 200 zł)?
      Pozdrawiam.
      • jszafranski Re: Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj 22.04.10, 14:57
        Gran Canaria - b.dobry hotel - tylko trzeba sie pewnie pospieszyc, no i termin
        polowa maja

www.scanholiday.pl/wakacje/wyspy-kanaryjskie-gran-canaria/hotel-ifa-continental/index.php?wylot=WAW&dw=1273658400&dor=2&d=0&d1=-1&d2=-1&d3=-1

Tez Gran Canaria termin chyba jeszcze lepszy (koniec kwietnia) i tez napewno
        musisz sie pospieszyc
        Neckerman

www.neckermann.pl/?m=neckermann_objekt_view&show[kod]=13318&show[catalog]=JOKE&show[date_start]=2010-04-28&show[arrival]=LPA&show[departure]=WAW&show[period]=7

Obie te oferty mozesz kupic przez internet - sprawdzeni organizatorzy i
        sprawdzone hotele.
        Naprawde Polecam, i zareczam ze to nie bedzie twoj jedyny pobyt w tamtych stronach.
        • jszafranski jedyny "minus" to 22.04.10, 15:01
          wylot z Warszawy. Ale .... jesli Wrocław byłby dla Ciebie dobrym miejscem do
          wylotu to polecam auto i wylot z np Lipska. Ceny z tego niemieckiego lotniska sa
          baaardzo przyjemne

http://www.ltur.com/de/search.ltml?sa=PA&start_datum_day=25&start_datum_month=04&start_datum_year=2010&end_datum_day=&end_datum_month=&end_datum_year=&searchin=DE-SB-LM&searchbox_extend=0&foah=LEJ&zo=zlKA&start_datum=25.04.2010&rdvb=&end_datum=0&SEA_adults=2&SEA_kids1=&SEA_kids2=&pa_max=&hn=&hk=&xxf=&hl=&hz=&x=47&y=17
          • jszafranski jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy 22.04.10, 15:06
            zajrzyj na strone Itaka.pl
            tez maja ciekawe ceny, choc ja bralbym tego Neckermana, potem SH a potem dopiero
            Itake.

jszafranski napisał:

> wylot z Warszawy. Ale .... jesli Wrocław byłby dla Ciebie dobrym miejscem do
            > wylotu to polecam auto i wylot z np Lipska. Ceny z tego niemieckiego lotniska s
            > a
            > baaardzo przyjemne
            >
            > www.ltur.com/de/search.ltml?sa=PA&start_datum_day=25&start_datum_month=0
            > 4&start_datum_year=2010&end_datum_day=&end_datum_month=&end_datum_year=&searchi
            > n=DE-SB-LM&searchbox_extend=0&foah=LEJ&zo=zlKA&start_datum=25.04.2010&rdvb=&end
            > _datum=0&SEA_adults=2&SEA_kids1=&SEA_kids2=&pa_max=&hn=&hk=&xxf=&hl=&hz=&x=47&y
            > =17
            >
            >
            >
            • Gość: Anq26 Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:22
              Nie ma opcji by na Wyspy Kanaryjskie zmieścić się w tym limicie...owszem są
              oferty ale po 1600-1700zł...no i na miejscu wydasz o wiele więcej niż w Turcji
              czy Egipcie.

• Gość: guancho Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy IP: *.147.83.111.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.04.10, 15:59
                no faktycznie duza roznica - 1500 a 1600/1700 za tydzien z wyzywienem w dobrym
                hotelu. No i oczywiscie to ze jestes w UE, mozesz opalac sie z "gola d..a" na
                wydmach Maspalomas i nikt nawet krzywo na Ciebie nie popatrzy.
                Popieram jszafranski i tez wybralbym wyspy kanaryjskie.
                • Gość: rysik Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy IP: 212.126.10.* 23.04.10, 10:42
                  Egipt na pewno w Turcji byłam na przełomie kwietnia maja i temp dochodziła do 25
                  stopni C. Hiszpania jest zimna o tej porze jak i grecja, tak samo Tunezja.
                  Najpewniejszy zatem Egipt, Turcja
                  • motylanoga71 Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy 23.04.10, 12:26
                    ja na kanarach (Gran Canaria Teneryfa) bylem kilkakrotnie w ZIMIE. i nigdy nie
                    bylo tam wtedy zimno. Popatrz sobie nawet na mape pod jaka szerokoscia
                    geograficzna jest Turcja a Wyspy Kanaryjskie.
                    A plusem tych wysp jest tez to ze masz obsluge europejska a nie nachalnych arabow.

Gość portalu: rysik napisał(a):

> Egipt na pewno w Turcji byłam na przełomie kwietnia maja i temp dochodziła do 2
                    > 5
                    > stopni C. Hiszpania jest zimna o tej porze jak i grecja, tak samo Tunezja.
                    > Najpewniejszy zatem Egipt, Turcja
                    • voyager747 Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy 23.04.10, 21:25
                      Różnica jest taka, że Kanary leżą na zimnym Oceanie Atlantyckim, a Turcja
                      wiadomo. Dodatkowo w Turcji jest masa zabytków a na GC nic.
                      • motylanoga71 Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy 23.04.10, 22:29
                        pomine laskawym milczeniem twoja ignorancje dotyczaca temperatury wody na
                        poludnio Gran Canarii i na poludnio Turcji w tym okresie.
                        A autorke watku zapraszam do zerkniecia na forum wyspy kanaryjskie. Poczyta
                        opinie ludzi, pooglada zdjecia a co wybierze, jej wola.
                        • voyager747 Re: jeszcze jedno jesli wylot z Warszawy 23.04.10, 22:56
                          Oczywiście masz rację, woda 19 stopni bardzo ciepła. Atlantyk to bardzo ciepły
                          ocean, przez cały rok.
                          A ja zapraszam na forum Turcja, he he.
    • Gość: gość Re: Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj IP: 188.33.26.* 24.04.10, 21:24
      Turcja będzie tansza i w maju powinno być już cieplutko ale nie wiem jak z
      kąpielami... Na pewno Egipt w tym okresie (z tych tanich kierunków) będzie
      najcieplejszy ok. 40C i naprawdę morze-zupa.
      Mysle, że też w Tunezji powinno być znacznie pow. 25C ale morze trochę
      chłodniejsze. Ja wszystkie te kraje zwiedziłam z alfa i na miejscu u rezydentów
      kupowałam wycieczki.
      • Gość: egina Re: Ciepłe tanie miejsca kwiecień/maj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 21:02
        W maju w Egipcie jest ok 30 stopni, bardzo cieplutko. Trzeba używać kremów z
        wysokim filtrem bo naprawdę można się spalić. Polecam taką podróż i pamiętajcie
        żeby na głowie coś nosić bo naprawdę można się sparzyć!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka