frostantek 03.03.11, 20:54 Czy ktos w Polsce ma wycieczki do USA w last minute? Nie moge nic znaleźć na marzec. Mam wize i chetnie bym skoczył nie do roboty ;), ale żeby sobie odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: USA na last minute 03.03.11, 21:05 Raczej nie ma, jest kilka wycieczek objazdowych, drogich zwykle i terminy są ustalone wcześniej. Nie możesz bez biura jechać? Tam się łatwo podróżuje, samochód, hotel wszystko możesz przez internet zarezerwować. My byliśmy 5 razy w USA i zawsze sam organizowałem wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jomicco Re: USA na last minute 03.03.11, 23:56 Poleć z Berlina, to blisko granicy, a jak jeszcze mieszkasz gdzieś w zachodniej Polsce, to masz tam jeden skok. Lasty do USA ma TUI. Zerknij na hotel w Miami Beach na www.tuitam.pl/hotel3010/RIU_Florida_Beach/USA/Floryda/Miami_Beach - 3 tygodnie za 8 K. Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik321 Moze rejs po zachodnim wybrzezu USA i Meksyku? 05.03.11, 12:06 Wylot 25 marca z Warszawy na 10 dni. W cenie rejs z postojami w 3 meksykanskich portach + pobyt w Los Angeles i Las Vegas. Calosc ok. 5 300 zl z pelnym wyzywieniem na statku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vik Re: Moze rejs po zachodnim wybrzezu USA i Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 13:53 Ja mam pytanko do Voyagera : czy na coś szczególnie trzeba zwracać uwagę jadąc do USA na własną rękę? I jaki termin najlepszy jest na podróż (wschód i zachód razem) ? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Moze rejs po zachodnim wybrzezu USA i Meksyku 05.03.11, 23:56 W stanach Kalifornia, Utah, Arizona, Nevada byliśmy w maju, we wrześniu i w październiku. To jest dobra pogoda do zwiedzania. W Nowym Jorku byliśmy we wrześniu i też było ok. Na Hawajach w styczniu, pogoda super. Trzeba znaleźć w miarę tani bilet, ja zwykle latałem WAW-LAX, najczęściej BA, raz Swissem. Ceny bywają różne. Reszta: samochody, hotele rezerwowałem przez internet. Jeśli chcecie zacząć na wschodzie, to najłatwiej z Nowego Jorku. wewnętrzne przeloty też rezerwowałem prze neta ( Amercia West, Souhtwest itp.) Trzeba zaplanować trasę,poczytać przewodniki i w drogę. Nie wiem co można dodać, wiadomo że np. hotele w Las Vegas w tygodniu są dużo tańsze niż w weekend. Wszystko łatwo sprawdzić w necie. Kiedyś udawało mi się kupić bilety WAW-LAX po 1800 pln w promocjach różnych. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: USA na last minute 05.03.11, 13:53 Jechanie do USA z biurem podróży to pieniądze wywalone w błoto. Skoro masz wizę to kupuj jak najtańszy bilet, rezerwuj hotel przez net i sprawa załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś