Dodaj do ulubionych

nie wiemy co wybrać

22.04.11, 13:28
Witam
Mam do Was pytanie gdzie najlepiej jechać z dziećmi (3,5 i 8 lat) za granicę na wakacje. Jeszcze nigdy nie były dalej niż nad naszym morzem. Myślimy między Turcją, Egiptem, Tunezją a Grecją a może jakieś inne miejsce zaproponujecie.
Musimy brać pod uwagę też czynnik ekonomiczny (dotyczy również cen na miejscu) np hotel z opcją all dla nas tak do 8000 myślicie, że damy radę w miarę porządnym no i ile byśmy musieli wziąć tak mniej więcej ze sobą. Wycieczki oczywiście tak ale nie za dalekie bo moje chłolpaki tego by nie wytrzymali.
Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 15:09
      Opcja all w miarę porządnym hotelu ,w czasie wakacji na dwa tygodnie ? Wydaje mi się niemożliwe . Nawet na tydzień by było chyba ciężko . Prędzej apartamenty w Grecji,we Włoszech czy Chorwacji .
      • voyager747 Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 15:14
        Turcja jest ok, w miarę tanio, może na tydzień się uda coś znaleźć ? Polecam Side, fajna plaża, zabytki blisko.
        • t.jeziorek Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 15:38
          no w grę wchodzi tylko jeden tydzień
          • voyager747 Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 16:22
            Tydzień to spoko, a jaki miesiąc ? W czerwcu są dobre ceny, przyzwoity hotel 4 * z ALL gdzieś po 1400-1500 pln od osoby powinno się dać znaleźć. Lipiec i sierpień będzie droższy, ale czerwiec jest w sam raz, woda już ciepła. Byłem parę razy w Turcji w czerwcu, było super.
            • voyager747 Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 16:27
              albo Cesme:

www.itaka.pl/wczasy/turcja/cesme/hotel_grand_ontur_779.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DSV&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&
              • t.jeziorek Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 17:49
                no my tylko lipiec i to od 18 tak mamy urlopy zaplanowane
              • Gość: t.jeziorek Re: nie wiemy co wybrać IP: *.5.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 22.04.11, 17:50
                no a hotel świetny
                • pietnacha40 Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 18:40
                  ja znalazłam lipiec ,hotel 4* ultra all w lipcu - 1800 ,- Riviera
                  • voyager747 Re: nie wiemy co wybrać 22.04.11, 21:35
                    w lipcu będzie drożej i cieplej, ale spokojnie powinniście się zmieścić. Turcja jest super, zabytki, w miarę tanio, polecam, byliśmy 5 razy i jeszcze się wybierzemy. Patrz na okolice Side, tam jest fajnie.
                    • grekan Re: nie wiemy co wybrać 23.04.11, 00:55
                      W tym terminie/lipiec/ tydzien z All w hotelu Primera- Alanya z biura GTI; dla 2+3 ok.7700zl.
                      Hotel ma apartamenty rodzinne z dwoma pomieszczeniami.
                      • voyager747 Re: nie wiemy co wybrać 23.04.11, 01:23
                        a to 2 czy 3 dzieci ? :)
                        • Gość: Anq Re: nie wiemy co wybrać IP: 31.63.243.* 24.04.11, 01:40
                          Ja bym polecała jednak Tunezję. Klimat przyjemniejszy chociaż Afryka. W Turcji na przełomie lipca i sierpnia jest gar okropny, do tego wilgotne powietrze...
                          Tunezja jest tańsza i bardziej przyjazna dzieciom. Plaże są wręcz idealne dla dzieci. Do tego ludzie nieco się boją po tych całych zamieszkach podróżować do krajów arabskich i wszyscy masowo udają się do Turcji, przez co ceny są zawyżone i do tego na miejscu można spodziewać się tłoku i kolejek. Dlatego Turcja dla mnie w tym roku odpada i po 4 latach tureckich wakacji wracam do Tunezji.

Fajny hotel: content.traveltainment.pl/content_page_premium_v3/index.php?kid=111004&view=&iff=3987&hcat=&va=&ref_id=999_10_GE13
                          Z Neckermana na 21 lipca tydzień dla 2+3 w dużym pokoju rodzinnym to koszt 9000zł w wersji all inclusive. Na miejscu za wiele się nie wyda jak się jedzie z dzieciakami bo zazwyczaj się siedzi w hotelu.

Pamiętaj, że w Turcji jest drożej na miejscu i jest więcej miejsc do wydawania. W Tunezji życie skupia się na terenie hotelu głównie. W Turcji trzeba też pamiętać o dodatkowym koszcie - wizie po 20 euro/os płatnej na miejscu.

Dobrą propozycją na pierwsze zagraniczne wakacje jest też bliższa nam Bułgaria. Fajna oferta również z neckermana za 9000zł za 5 osób w wersji all inclusive:
                          content.traveltainment.pl/content_page_premium_v3/index.php?kid=111004&view=&iff=1050&hcat=&va=&ref_id=999_10_GE96

A jak jednak Turcja to za 7500zł z Wezyra jest fajny hotel:
                          content.traveltainment.pl/content_page_premium_v3/index.php?kid=111004&view=&iff=1557&hcat=&va=&ref_id=999_10_GE11
                          Skromny ale ze zjeżdżalnią dla dzieciaków:)

Musisz wziąć jednak pod uwagę, że w Bułgarii i Tunezji masz plaże jak nasze polskie, czyli długo jest płycizna i przy brzegu jest drobny piasek podmywany przez fale. W Turcji w Alanyi przy tych tańszych hotelach, przy brzegu jest uskok stromy z kamyczków, żwirek i miejscami kamienie, raczej nie jest to miejsce idealne na robienie babek z piasku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka