bies-foto 29.05.03, 16:49 chciałbym zwiedzić wybrzeże na rowerze, Gdzie mogę się zatrzymać i gdzie pojechać, by cieszyć się naszym Bałtykiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: rowerem nad morze 30.05.03, 19:55 Ja byłem w zeszłym roku. Zatrzymaliśmy się we Władysławowie na wcześniej zamówionej telefonicznie kwaterze. Myślę, że to dobre miejsce. :-)) Odpowiedz Link
robertrobert1 Re: rowerem nad morze 03.06.03, 12:21 bies-foto napisał: > chciałbym zwiedzić wybrzeże na rowerze, Robert: Mozesz zwiedzic nie tylo same wybrzeze ale caly pas ladu polozony 50 km od wybrzeza. > Gdzie mogę się zatrzymać Robert: Najlepiej na dziko pod namiotem bo: - tak jest najtaniej - tak jest najbezpieczniej - masz niesamowite wspomnienia - jestes niezalezny i gdzie > pojechać, by cieszyć się naszym Bałtykiem Robert: Kup Pascala a wskaze ci wszystkie atrakcje. Radze tylko: - dostosowac trase pod rower bowiem proponowana trasa jest pod samochod - nie omijac malo znanych tyrystycznych atrakcji Odpowiedz Link
roman_j Re: rowerem nad morze 04.06.03, 13:32 robertrobert1 napisał: > > Gdzie mogę się zatrzymać > > Robert: Najlepiej na dziko pod namiotem bo: > - tak jest najtaniej > - tak jest najbezpieczniej > - masz niesamowite wspomnienia > - jestes niezalezny A gdzie radzisz rozbijać namiot w drodze? Chodzi o to, żeby z jednej strony było bezpiecznie, a z drugiej żeby legalnie. :-)) > i gdzie > > pojechać, by cieszyć się naszym Bałtykiem > > Robert: Kup Pascala a wskaze ci wszystkie atrakcje. > Radze tylko: > - dostosowac trase pod rower bowiem proponowana trasa > jest pod samochod > - nie omijac malo znanych tyrystycznych atrakcji A gdzie szukać tych mało znanych atrakcji? :-)) Odpowiedz Link
robertrobert1 Re: rowerem nad morze 04.06.03, 14:38 roman_j napisał: > A gdzie radzisz rozbijać namiot w drodze? Chodzi o to, > żeby z jednej strony było bezpiecznie, a z drugiej żeby > legalnie. :-)) Robert: Ja mam wypracowany taki sposob. Jade droga lokalna lub malo ruchliwa i jak dochodzi godzina noclegu czyli 20:00 to patrze na mape i szukam jakiejs wody (strmyk, rzeczka, jezioro). Jak juz dojzalem wode to zmierzam w tamtym kierunku. Jesli do wody prowadzi mala droga to jade nia. W 70 % ta sciezka prowadzi do duzego pola biwakowego, ktore przewaznie jest zasmiecone i okupowane przez samochodziazy. Jednak zawsze znajdziez jakas sciezynke i wowczas jade nia i dojezdzam do czystego miejsca, w ktorym sie rozbijam. Proste, nie? > A gdzie szukać tych mało znanych atrakcji? :-)) Robert: Tego dowiesz sie od miejscowych. Wystarczy tylko w miare czesto rozmaiac z miejscowymi a przy okazji mozesz uzupelniac wode do picia lub inne pozywienie. Rozmowa z miejsowymi zawsze jest przyjemna bez wzgledu na to gdzie sie znajdujesz: Czy na Litwie czy na Ukrainie czy w Chorwacji czy tez na dalekiej połnocy. > Odpowiedz Link
wenus42l Re: rowerem nad morze 16.08.03, 14:09 PROPONUJE MIEDZYZDROJE BYŁEM JUŻ KILKA RAZY I SPOTKAŁEM WIEKU NA ROWERACH CO ZJEZDZILI CAŁE WTBBRZEŻE A DECYZJA JEST TWOJA IPOLECAM TEZ STREFE NADGRANICZNOM ŚWNOUŚCIE NIEMCY TAM SĄ FAJNE DROGI ROWEROWE NIE JEZDZILEM ALE TROCHE PIECHOTM BYLEM TO WYBÓR TWÓJ JA BYŁEM ZADOWOLONY TO MIÓEGO WYPOCZYNKU ŻYCZY WENUS 42L OPOLE Odpowiedz Link
tradycja1 Re: rowerem nad morze 20.03.04, 07:22 Polecam wycieczke wzdluz wybrzeza od Swinoujscia po Hel. Bylam na takiej rowerowej, letniej tulaczce kilka razy i zawsze milo wspominalam. Wyjazd byl w grupie kilku osob, spalismy w schroniskach PTSM, na polach namiotowych, kilka razy na plebaniach :) albo rozbilismy sie gdzies na dziko, po dniu, dwoch jechalismy dalej.Bylo bosko, nigdy tych wyjazdow nie zapomne. Odpowiedz Link
kfadam Re: rowerem nad morze 16.04.04, 11:07 Kilka propozycji: jadąc z Koszalina w stronę Kołobrzegu za Słowienkowem skręć w lewo na Dobrzyce (fajny kościół) a dalej olbrzymi sklep ze wszystkim do ogrodu i wspaniałe wzory różnych ogrodów, dalej wracasz do skrzyżowania przy kościele i jedziesz w prawo (bliźniaczy kościół w Strzepowie) dalej Rusowo a tam stary park dworski i perełka ponad 600 letni kościółek, dalej jedziesz na Kukinie (świeże rybki) i jesteś w Ustroniu Morskim. Z Ustronia możesz wyskoczyć do Gąsek (latarnia Morska) lub zaliczyć je wcześniej skręcając w Słowienkowie w prawo, a w drodze do Kołobrzegu proponuje przejechać przez lotnisko w Sianożetach (lot motolotnią, hangary po migach) Kołobrzeg to już tradycyjnie katedra, port i latarnia morska oraz rybka w REKINIE Miłego Krzysiek ( ja wale na Mazury) Odpowiedz Link
gosiag38 Re: rowerem nad morze 28.12.04, 20:26 czesc.W tym roku wlasnie bylismy w 4 osoby rowerem nad morzem, na drugi równiez sie wybieramy .Dodam,ze wyjezdzamy z Zielonej Góry.Ponadto na poczatku sierpnia jedziemy w Bieszczady ,jakbyś był zainteresowany prosze o kontakt gg 5240025 :) Odpowiedz Link
neochuan Re: rowerem nad morze 14.01.05, 13:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=19448631 pozdrawiam :) Odpowiedz Link