Dodaj do ulubionych

Meksyk z Rainbow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 11:59
Witam! mam zamiar wybrać się jesienią na objazdówkę po Meksyku z Rainbow-nie wiem,którą wybrać:Wielką Konkwistę czy Tajemnice Ameryki Łac.?
Może ktoś był i coś doradzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 15:44
      obie fajne
      ale jak trafisz na Kaśkę Rotter jako pilotkę, to szczerze współczuję i zdecydowanie nie polecam
      • matanzas Re: Meksyk z Rainbow 11.06.11, 17:50
        Gość portalu: basia napisał(a):

> obie fajne
        > ale jak trafisz na Kaśkę Rotter jako pilotkę, to szczerze współczuję i zdecydow
        > anie nie polecam

piszesz o kimś z imienia i nazwiska ! sama się ukrywasz za nie za nic nie znaczącym nickiem...
        rzucasz jakieś jakieś insynuacje nic nie wyjaśniając.....
        co to ma być paszkwil ?
        • Gość: basia Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 04:34
          pilotka jest osobą w pewnym sensie publiczną
          a ta kobieta olewała grupę, zabrała na wyjazd / nie wiem czy 'legalnie' wyglądało, że nie/ swoją koleżankę, tylko z nią rozmawiała, informacje czytała z kartki w autobusie, na miejscu nie miała nic do powiedzenia, komentarze dot. lokalnych przewodników były co najmniej nietaktowne - żeby nie powiedzieć chamskie- a sama tych przewodników zamawiała, generalnie grupa przeszkadzała jej w plotkowaniu z koleżanką i jak ktoś śmiał o coś zapytać - to jeśli odpowiedź już była - to tak lub nie, na więcej nie było ją stać , zawsze miała problem z dogadaniem się na miejscu - czyżby hiszpański szwankował ? tego nie ocenie, bo nie znam
          więc nie paszkwil, tylko stwierdzenie faktów
          a byłeś mazantas z tą pilotką gdziekolwiek??
          • matanzas Re: Meksyk z Rainbow 12.06.11, 08:36
            może masz rację ! może nie ?
            może to tylko twoje subiektywne odczucie , - choć za pewne i tacy piloci sie zdarzają ( całe szczęście ja nigdy na takiego nie trafiłem - z Rainbowem jeżdżę już od długiego czasu )
            • Gość: rytyum Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 10:10
              Ma rację! Pilot to osoba publiczna. Na stronce RT masz wykaz pilotów z imienia i Nazwiska.
              www.rainbowtours.pl/piloci
              Fatalni piloci stają sie normą w RT. Niestety pod tym względem jest coraz gorzej. Podobną pilotkę spotkaliśmy w ub.r. na Włochy i Sycylia - Szlakiem Pomarańczy. Pani Iga Karasinska obsługuje w RT Włochy i podobno Turcję. Turyści wprost jej przeszkadzają. Ciekawsze cytaty w/w osoby: "godzinę temu przejeżdżaliśmy trzy rzeki, jedną z nich był Pad"
              Przy śniadaniu: "Dopiero po kolacji poinformowano mnie że walizki zostają w pokojach. Nie chciało mi się już schodzić do recepcji i państwa powiadamiać. Proszę zanieść walizki do pokoi". hotel kilkupiętrowy z jedna windą. Grupa 40 osobowa w tym wiele osób starszych.
              Po szybkim biegu przez Watykan, po wyjściu na zewnątrz : "Macie państwo 3 godziny wolnego czasu" W Pompejach poganiała przewodniczkę by po wyjściu dać godzinę wolnego!!
              W okolicach Neapolu: "Mieczniki to takie małe delfinki a miejscowi polują na nie dzidami"
              Mimo że byli ludzie bez wykupionej kolacji, nigdy nie zgodziła się na przystanek przy dużym markecie. Za to bardzo chętnie prowadziła do zaprzyjaźnionych sklepów w centrum. Na to zawsze był czas.
              W grupie były osoby niepełnosprawne ruchowo. Zebrały większą grupę i poprosiły o pomoc w zagospodarowaniu czasu wolnego (zaprowadzenie tu czy tam). Odpowiedź była stanowcza. To nie należy do moich obowiązków.
              Były jednak chwilę gdy była miła: Podczas sprzedaży piwa w autobusie po 5zł za małą puszkę :)
              Nie wspomnę już o kilku zimnych kolacjach i brakiem jakiejkolwiek pomocy z jej strony.

Od tamtej pory byłem z RT już na następnej objazdówce (Iberiada) Wycieczka bardzo dobra, ale zanim wykupiłem, dokładnie sprawdziłem kto będzie pilotem.
              • matanzas Re: Meksyk z Rainbow 12.06.11, 10:40
                więc ja miałem duzo szczęścia ....jeżdżę z nimi już od kilku lat , co prawda nigdy Eu raczej Azja i nigdy jeszcze nie miałem problemów z pilotami....
                • Gość: rytyum Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 11:14
                  Trochę nieuczciwe z mojej strony. Tylko krytykuję a nie chwalę. Na Iberiadzie trafiliśmy na świetną pilotkę: Katarzyna Ignaszewska-Rutz.
                  Takich pilotów polecam wszystkim
              • Gość: reta Re: Meksyk z Rainbow IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 14:12
                Nas tez olewala pilotka w Izraelu - Aneta. Zapatrzona w lokalnego przewodnika spedzala z nim kazda chwile a dla grupy czasu nie miala.
      • Gość: ania1966 Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 20:37
        Byłam już z Rainbow i zawsze byłam zadowolona-mam nadzieję,że i teraz tak będzie:)
        Ale ponawiam pytanie-czy był ktoś w Meksyku z Rainbow?
        • Gość: bo Re: Meksyk z Rainbow IP: *.214.83.35.addr.tdcsong.se 13.06.11, 13:37
          Byliśmy w marcu -WK- było bardzo fajnie -pilotka ok, hotele ok, program ok
          • Gość: zachęcony Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 15:27
            Przekonujący opis ! Rzucam wszystko i lecę :) :)
            • Gość: Tomek Re: Meksyk z Rainbow IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 14:31
              po takiej recenzji nie sposób się oprzeć ;)
      • Gość: Ania Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 08:28
        Byłam z p. Kasią Rotter i wróciliśmy zachwyceni i Meksykiem i profesjonalizmem pilotki. Wiedza i zaangażowanie na 102%. Grupa chodziła jak zegareczek poinformowana o wszystkim zarówno o zwiedzanym kraju jak i o szczegółach logistycznych wycieczki.
        Czytanie z kartki? - w czasie długich przejazdów, żebyśmy nie odczuli tego za bardzo, czytała nam horoskopy Majów i Azteków. Innych kartek nie zauważyliśmy, a przekazała nam ogrom wiedzy, nie tylko o ruinach i historii, ale tez o gatunkach drzew i zwierzaków.
        Nie bardzo chce mi się wierzyć w prawdziwośc słów o Jej niekompetencji.
        • Gość: rytyum Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 20:52
          Chciałem dodać coś miłego :) W Grudniu byłem na Wielkiej Konkwiście. Pilotka Ania spisała się w 110%. Takich pilotów sobie i Wam życzę na każdej wycieczce.
          Wielka Konkwista jest świetna.
          polecam
          kilka zdjęć z wycieczki znajdziecie tu
          picasaweb.google.com/108652889321057308996/WIELKAKONKWISTA2011
          • Gość: basia Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 21:47
            Aniu
            no to zazdroszczę, bo nam akurat Kaśka trochę 'spieprzyła' tą imprezkę
            dobrze chociaż, że było parę super osób, z którymi się integrowaliśmy
            nie wiem - może miała 'złe dni', może była zmęczona, może ktoś/coś ją wkurzyło - nie interesuje mnie to jako klienta
            moje i zdanie innych 8 czyli razem z nami 10 osób na 19 było takie, że tak 'dupiatej', asertywnej i niemiłej pilotki jeszcze nie spotkaliśmy, a wszyscy byliśmy co najmniej, kilkanaście razy na różnych imprezach objazdowych
            ale to dobrze, że Wam było super :)
          • Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 30.01.12, 19:13
            Podbijam wątek:) Którą wycieczkę wybrać WK czy TAŁ?Jaki najleszy czas by tam lecieć?
            • Gość: wisełka Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.12, 20:20
              Najlepszy czas to okres od grudnia do kwietnia. Byłam na wielkiej Konkwiście. Polecam!
              • Gość: luska Re: Meksyk z Rainbow IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 17:34
                Wycieczki różnią sie programem, musisz wybrać który program wolisz, obie są doskonale zorganizowane i zrealizowane. Moją pilotką była Kasia Rotter i świetnie poprowadziła wycieczkę.
                • Gość: Wisełka Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 18:58
                  Z p.Kasią R miałam juz przyjemność spotkać się 2 razy na wyjazdach. Kuba i Iberiada. Uważam ją za świetną pilotkę. Obydwa wyjazdy wspominam bardzo mile Z tego co wiem, niestety (dla klientów) awansowała. Została szefową na Amerykę Łacińską. Już nie prowadzi wycieczek.
                  Dużo ciekawych informacji o Rainbow w Meksyku znajdziecie tu
                  forum.wakacje.pl/read.php?26,1019866
                  • Gość: luska Re: Meksyk z Rainbow IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 21:01
                    Obecnie jest w Meksyku i prowadzi grupy:)
                    • Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 31.01.12, 21:49
                      oba programy wydają się bardzo ciekawe i ciężko się zdecydować który lepszy:)niestety TAŁ rzadziej dochodzą do skutku z tego co rozmawiałam z biurem niż WK,myślałam o Meksyku w listopadzie czy to dobry czas?
                      • Gość: wisełka Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 09:34
                        Moje wiadomości są z połowy grudnia z Meksyku. Możliwe że się coś zmieniło. Jeśli masz rację to tylko dobrze dla turystów:)
                        pozdrowionka
    • Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 02.02.12, 22:17
      czy byl ktos w listopadzie w meksyku,jakiej mozna spodziewac sie pogody czy bedzie mozna sie wygrzac?z gory dziekuje za odpowiedz
      • Gość: takitam Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.12, 04:38
        Byłem na objazdówce na początku grudnia. Pogoda w Acapulko była świetna "do wygrzania" W Cancun pogoda była do " plażowania" ale nie do " wygrzania". Cancun jest chłodniejsze. W listopadzie "na wygrzanie" zdecydowanie polecam Egipt i np Marsa Alam. Taniej, bliżej i pogoda "murowana"
        • Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 03.02.12, 22:38
          dzięki za radę,Egipt już zwiedziłam,a leżakowanie na dłuższą metę to nie dla mnie;) zdecydowanie wolę aktywny wypoczynek przy 30 stopniach na piramidzie niż na plaży,choć 2 dni nic nie robienia też są przyjemne;) O jaka mniej więcej była temperatura w Cancun podczas twojego objazdu?
          Ciągle waham się pomiędzy WK a TAŁ jeśli ktoś coś może dodać w tym temacie to będę wdzięczna za radę:)
          • Gość: takitam Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 07:04
            na tej stonce sa temperatury
            polish.wunderground.com/history/airport/MMUN/2011/12/16/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka