Gość: ania1966 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 11:59 Witam! mam zamiar wybrać się jesienią na objazdówkę po Meksyku z Rainbow-nie wiem,którą wybrać:Wielką Konkwistę czy Tajemnice Ameryki Łac.? Może ktoś był i coś doradzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.11, 15:44 obie fajne ale jak trafisz na Kaśkę Rotter jako pilotkę, to szczerze współczuję i zdecydowanie nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Meksyk z Rainbow 11.06.11, 17:50 Gość portalu: basia napisał(a): > obie fajne > ale jak trafisz na Kaśkę Rotter jako pilotkę, to szczerze współczuję i zdecydow > anie nie polecam piszesz o kimś z imienia i nazwiska ! sama się ukrywasz za nie za nic nie znaczącym nickiem... rzucasz jakieś jakieś insynuacje nic nie wyjaśniając..... co to ma być paszkwil ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 04:34 pilotka jest osobą w pewnym sensie publiczną a ta kobieta olewała grupę, zabrała na wyjazd / nie wiem czy 'legalnie' wyglądało, że nie/ swoją koleżankę, tylko z nią rozmawiała, informacje czytała z kartki w autobusie, na miejscu nie miała nic do powiedzenia, komentarze dot. lokalnych przewodników były co najmniej nietaktowne - żeby nie powiedzieć chamskie- a sama tych przewodników zamawiała, generalnie grupa przeszkadzała jej w plotkowaniu z koleżanką i jak ktoś śmiał o coś zapytać - to jeśli odpowiedź już była - to tak lub nie, na więcej nie było ją stać , zawsze miała problem z dogadaniem się na miejscu - czyżby hiszpański szwankował ? tego nie ocenie, bo nie znam więc nie paszkwil, tylko stwierdzenie faktów a byłeś mazantas z tą pilotką gdziekolwiek?? Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Meksyk z Rainbow 12.06.11, 08:36 może masz rację ! może nie ? może to tylko twoje subiektywne odczucie , - choć za pewne i tacy piloci sie zdarzają ( całe szczęście ja nigdy na takiego nie trafiłem - z Rainbowem jeżdżę już od długiego czasu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rytyum Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 10:10 Ma rację! Pilot to osoba publiczna. Na stronce RT masz wykaz pilotów z imienia i Nazwiska. www.rainbowtours.pl/piloci Fatalni piloci stają sie normą w RT. Niestety pod tym względem jest coraz gorzej. Podobną pilotkę spotkaliśmy w ub.r. na Włochy i Sycylia - Szlakiem Pomarańczy. Pani Iga Karasinska obsługuje w RT Włochy i podobno Turcję. Turyści wprost jej przeszkadzają. Ciekawsze cytaty w/w osoby: "godzinę temu przejeżdżaliśmy trzy rzeki, jedną z nich był Pad" Przy śniadaniu: "Dopiero po kolacji poinformowano mnie że walizki zostają w pokojach. Nie chciało mi się już schodzić do recepcji i państwa powiadamiać. Proszę zanieść walizki do pokoi". hotel kilkupiętrowy z jedna windą. Grupa 40 osobowa w tym wiele osób starszych. Po szybkim biegu przez Watykan, po wyjściu na zewnątrz : "Macie państwo 3 godziny wolnego czasu" W Pompejach poganiała przewodniczkę by po wyjściu dać godzinę wolnego!! W okolicach Neapolu: "Mieczniki to takie małe delfinki a miejscowi polują na nie dzidami" Mimo że byli ludzie bez wykupionej kolacji, nigdy nie zgodziła się na przystanek przy dużym markecie. Za to bardzo chętnie prowadziła do zaprzyjaźnionych sklepów w centrum. Na to zawsze był czas. W grupie były osoby niepełnosprawne ruchowo. Zebrały większą grupę i poprosiły o pomoc w zagospodarowaniu czasu wolnego (zaprowadzenie tu czy tam). Odpowiedź była stanowcza. To nie należy do moich obowiązków. Były jednak chwilę gdy była miła: Podczas sprzedaży piwa w autobusie po 5zł za małą puszkę :) Nie wspomnę już o kilku zimnych kolacjach i brakiem jakiejkolwiek pomocy z jej strony. Od tamtej pory byłem z RT już na następnej objazdówce (Iberiada) Wycieczka bardzo dobra, ale zanim wykupiłem, dokładnie sprawdziłem kto będzie pilotem. Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Re: Meksyk z Rainbow 12.06.11, 10:40 więc ja miałem duzo szczęścia ....jeżdżę z nimi już od kilku lat , co prawda nigdy Eu raczej Azja i nigdy jeszcze nie miałem problemów z pilotami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rytyum Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 11:14 Trochę nieuczciwe z mojej strony. Tylko krytykuję a nie chwalę. Na Iberiadzie trafiliśmy na świetną pilotkę: Katarzyna Ignaszewska-Rutz. Takich pilotów polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reta Re: Meksyk z Rainbow IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 14:12 Nas tez olewala pilotka w Izraelu - Aneta. Zapatrzona w lokalnego przewodnika spedzala z nim kazda chwile a dla grupy czasu nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania1966 Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 20:37 Byłam już z Rainbow i zawsze byłam zadowolona-mam nadzieję,że i teraz tak będzie:) Ale ponawiam pytanie-czy był ktoś w Meksyku z Rainbow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Meksyk z Rainbow IP: *.214.83.35.addr.tdcsong.se 13.06.11, 13:37 Byliśmy w marcu -WK- było bardzo fajnie -pilotka ok, hotele ok, program ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachęcony Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.11, 15:27 Przekonujący opis ! Rzucam wszystko i lecę :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Meksyk z Rainbow IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 14:31 po takiej recenzji nie sposób się oprzeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Meksyk z Rainbow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 08:28 Byłam z p. Kasią Rotter i wróciliśmy zachwyceni i Meksykiem i profesjonalizmem pilotki. Wiedza i zaangażowanie na 102%. Grupa chodziła jak zegareczek poinformowana o wszystkim zarówno o zwiedzanym kraju jak i o szczegółach logistycznych wycieczki. Czytanie z kartki? - w czasie długich przejazdów, żebyśmy nie odczuli tego za bardzo, czytała nam horoskopy Majów i Azteków. Innych kartek nie zauważyliśmy, a przekazała nam ogrom wiedzy, nie tylko o ruinach i historii, ale tez o gatunkach drzew i zwierzaków. Nie bardzo chce mi się wierzyć w prawdziwośc słów o Jej niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rytyum Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 20:52 Chciałem dodać coś miłego :) W Grudniu byłem na Wielkiej Konkwiście. Pilotka Ania spisała się w 110%. Takich pilotów sobie i Wam życzę na każdej wycieczce. Wielka Konkwista jest świetna. polecam kilka zdjęć z wycieczki znajdziecie tu picasaweb.google.com/108652889321057308996/WIELKAKONKWISTA2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 21:47 Aniu no to zazdroszczę, bo nam akurat Kaśka trochę 'spieprzyła' tą imprezkę dobrze chociaż, że było parę super osób, z którymi się integrowaliśmy nie wiem - może miała 'złe dni', może była zmęczona, może ktoś/coś ją wkurzyło - nie interesuje mnie to jako klienta moje i zdanie innych 8 czyli razem z nami 10 osób na 19 było takie, że tak 'dupiatej', asertywnej i niemiłej pilotki jeszcze nie spotkaliśmy, a wszyscy byliśmy co najmniej, kilkanaście razy na różnych imprezach objazdowych ale to dobrze, że Wam było super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 30.01.12, 19:13 Podbijam wątek:) Którą wycieczkę wybrać WK czy TAŁ?Jaki najleszy czas by tam lecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisełka Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.12, 20:20 Najlepszy czas to okres od grudnia do kwietnia. Byłam na wielkiej Konkwiście. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Meksyk z Rainbow IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 17:34 Wycieczki różnią sie programem, musisz wybrać który program wolisz, obie są doskonale zorganizowane i zrealizowane. Moją pilotką była Kasia Rotter i świetnie poprowadziła wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisełka Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 18:58 Z p.Kasią R miałam juz przyjemność spotkać się 2 razy na wyjazdach. Kuba i Iberiada. Uważam ją za świetną pilotkę. Obydwa wyjazdy wspominam bardzo mile Z tego co wiem, niestety (dla klientów) awansowała. Została szefową na Amerykę Łacińską. Już nie prowadzi wycieczek. Dużo ciekawych informacji o Rainbow w Meksyku znajdziecie tu forum.wakacje.pl/read.php?26,1019866 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska Re: Meksyk z Rainbow IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 21:01 Obecnie jest w Meksyku i prowadzi grupy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 31.01.12, 21:49 oba programy wydają się bardzo ciekawe i ciężko się zdecydować który lepszy:)niestety TAŁ rzadziej dochodzą do skutku z tego co rozmawiałam z biurem niż WK,myślałam o Meksyku w listopadzie czy to dobry czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisełka Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 09:34 Moje wiadomości są z połowy grudnia z Meksyku. Możliwe że się coś zmieniło. Jeśli masz rację to tylko dobrze dla turystów:) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 02.02.12, 22:17 czy byl ktos w listopadzie w meksyku,jakiej mozna spodziewac sie pogody czy bedzie mozna sie wygrzac?z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.12, 04:38 Byłem na objazdówce na początku grudnia. Pogoda w Acapulko była świetna "do wygrzania" W Cancun pogoda była do " plażowania" ale nie do " wygrzania". Cancun jest chłodniejsze. W listopadzie "na wygrzanie" zdecydowanie polecam Egipt i np Marsa Alam. Taniej, bliżej i pogoda "murowana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmaria Re: Meksyk z Rainbow IP: *.bb.online.no 03.02.12, 22:38 dzięki za radę,Egipt już zwiedziłam,a leżakowanie na dłuższą metę to nie dla mnie;) zdecydowanie wolę aktywny wypoczynek przy 30 stopniach na piramidzie niż na plaży,choć 2 dni nic nie robienia też są przyjemne;) O jaka mniej więcej była temperatura w Cancun podczas twojego objazdu? Ciągle waham się pomiędzy WK a TAŁ jeśli ktoś coś może dodać w tym temacie to będę wdzięczna za radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Meksyk z Rainbow IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 07:04 na tej stonce sa temperatury polish.wunderground.com/history/airport/MMUN/2011/12/16/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA Odpowiedz Link Zgłoś