Dodaj do ulubionych

Tropikalna wyspa

17.11.11, 20:24
Szanowni,
Niebawem czeka mnie wypad na wyspę, która nie widziała mnie już ponad dwa lata. Niewiele już zresztą pamiętam z tamtej wycieczki, mógłby ktoś objaśnić procedurę, na co uważać i na co uczulić licealistów...? Jeśli ten wątek gdzieś już jest, to proszę o linka, bo znaleźć go nie mogę...
Obserwuj wątek
    • macbelda.com Re: Tropikalna wyspa 17.11.11, 21:53
      A za bardzo się nie zmieniło raczej. Może te szafki się bardziej zacinają i może będziesz musiał/a pójść do punktu przy kasie, by odblokowali szafkę? Logistycznie chyba to może być problemem, dlatego daj trochę więcej czasu przed odjazdem autobusu, by się wszyscy ogarnęli, powysuszali i podostawali do swych szafek :) Licealistów - i nie tylko - można uczulić na to, by poprzyczepiali dobrze swe kluczyki, bo jak pogubią, to znowu do punktu musisz iść powiedzieć, by zablokowali. Warto być wcześniej z grupą i zająć miejsce na leżakach, by każdy wiedział dokładnie "punkt dowodzenia".
      A by przy kasach nie było awantur typu: "dlaczego ja tyle zapłacilem/łam" pouczulać, że bramki są płatne. By nie przykładali zegarków, gdzie nie potrzeba :) Kilka razy pouczulać :) I że kubki jak się odda to zwracają pieniądze za kaucję :)
      Miejsce zbiórki koło suszarek ustalić. Na pytania, gdzie są toalety mówię, że "wszędzie" bo dzieciaki i tak se znajdą, a nie będę prowadził całej grupy pod kibelki.
      Ja wchodzę z grupą, idziemy do szafek, gdzie daję im czas 20 min. na przebranie, przechodzę koło zjeżdżalni na wolne leżaki i modlę się, by przez te 8 godzin nie latać do punktu obsługi co chwila :) Powodzenia !!!
      • ekkore Re: Tropikalna wyspa 17.11.11, 22:09
        Leżaki są płatne - przynajmniej były trzy dni temu - a może jeszcze inaczej - wszędzie stały tabliczki o opłacie 2 euro.

Dzieciaki (nawet takie wyrośnięte) sobie poradzą, gorzej z dorosłymi - bo tych to trzeba za rączkę...
        Ogólny burdel z numeracją szafek - nie denerwować się, zostawić grupę w jednym miejscu, aby przetrwała saunowe warunki (bo najgorzej jest w szatni) i samemu odnaleźć wskazane numery i dopiero potem prowadzić.

oczywiście uczulać na temat działania opaski - bo można przy kasie się zdziwić.
        Ewentualnie przygotować się na wyjaśnianie po wyjściu w informacji - a to zajmuje trochę czasu - bo generalnie obsługa ma wszystkich w d...szkoda, że tego co wymagają od przyszłych pracowników jakoś nie można dopatrzeć w zachowaniu obsługi...

A i przy wyjściu potrzeba sporo czasu - na samą kolejkę może być i pół godziny - bo każdy pasek skanowany jest indywidualnie - to pal licho - ale do każdego pracownik musi wprowadzić swoje hasło..trochę to zajmuje
        Wiec jeżeli po wyspie jest jeszcze coś - lepiej skrócić czas pobytu.

A najlepiej to zaszyć się w tym gaju w doniczkach - tak - aby nie mogli znaleźć...Wiem, że tak się nie da..
        Ja przy ostatnim pobycie na 7 godzinny czas pobytu z dorosłymi nie zanurzyłam nawet palca w wodzie..tylko tłumaczyłam, wyjaśniałam, biegałam..
        Ale przynajmniej czas szybko zleciał...
        • balamutto Re: Tropikalna wyspa 18.11.11, 08:31
          Co do leżaków- materace do nich są płatne 2 euro za dzień - wypożyczenie.A poza tym pilnować ,aby do szafek powkładali wszystkie rzeczy - bo np. buty nie włożone można znaleźć w koszu / albo i nie znaleźć wcale/ rzeczy zostawione przy szafkach są przez obsługę wyrzucane ,rzeczy pozostawione na terenie basenowym są do ew. odbioru przy recepcji grupowej , o zagubione opaski warto zapytać ratowników, często ludzie tam oddają znalezione w wodzie ,
    • monte_pilot Re: Tropikalna wyspa 04.12.11, 22:19
      Dzięki za info!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka