Dodaj do ulubionych

Australia Nowa Zelandia Logostour

IP: *.toya.net.pl 06.12.11, 17:45
Czy ktoś z Was był na tej wycieczce? Interesują mnie opinie i szczegóły dot. organizacji imprezy, pilota, wycieczek fakultatywnych, hoteli. Co możecie polecić do zobaczenia poza programem? Czy hotele znajdują się w centrach miast czy na obrzeżach? Przelot: jakie linie, czy pilot organizuje zwiedzanie w miejscach przesiadkowych, jeśli czas na to pozwoli? Dolary australijskie i nowozelandzkie - czy wymianiać na miejscu, czy jest możliwość kupna w Polsce?
Obserwuj wątek
    • Gość: hasta Re: Australia Nowa Zelandia Logostour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 19:06
      Nie byłam na tej wycieczce, więc mogę tylko odpowiedzieć w kwestii waluty nowozelandzkiej. W ubiegłym roku przed wyjazdem do Nowej Zelandii próbowałam kupić w Polsce dolary, ale nie udało się (nie miały ich nawet kantory, które wykazywały je w swojej ofercie, także warszawskie, ale może po prostu nie miałam szczęścia). Nie miało to jednak znaczenia, na miejscu nie było żadnego problemu z wymianą (kantory / banki są we wszystkich miastach i miejscach turystycznych). Kurs wymiany warto sprawdzić - np. w Auckland - przynajmniej w kilku kantorach, czasem różnice były dość duże. Należy się też upewnić, czy kantor pobiera opłatę za wymianę (na ogół nie, ale różnie bywało). Najlepiej wziąć ze sobą funty brytyjskie albo euro (choć różnice są niewielkie - w jednych kantorach lepiej stało euro, w innych funty).
      Pozdrawiam i życzę niezapomnianych wrażeń! Nowa Zelandia jest rewelacyjna.
    • Gość: limba Re: Australia Nowa Zelandia Logostour IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.12.11, 22:30
      Opisałam szczegółowo mój wyjazd z LogoTour do NZ i Australii. Jedna wielka porażka za ta cenę.
      forum.gazeta.pl/forum/w,19,131589321,131589321,Australia_Nowa_Zelandia_z_LogosTour.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka