Dodaj do ulubionych

OLT likwiduje wszystkie czartery!!

31.07.12, 06:29
To już koniec! OLT Express Poland likwiduje teraz loty czarterowe...
"Od 31 lipca br. realizowane przez OLT Express Poland sp. z o.o. przeloty czarterowe na rejsach zagranicznych zostają zawieszone."

Inna informacja - wszystkie samoloty Airbus, którymi dysponował OLT Express, w nocy wróciły do leasingodawców. OLT nie ma już nic.... Przykre... a najbardziej przykre dla tych, którzy dziś i w następnych dniach mieli polecieć na wakacje... Wiem, że OLT realizował czartery do Egiptu... gdize jeszcze?

--
twojewlochy.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 07:29
      To już się pecialem na wakacje...... Q..wa
      • capraia Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! 31.07.12, 07:53
        Spokojnie Andy... z jakiego biura miałeś lecieć? Ponoć podstawiają zapasowe samoloty, tylko nie wiadomo jak to się odbije na kondycji biur (wiadomo, że wtedy muszą ponownie zapłacić za czarter - w dodatku realizowany ad hoc - za dużo większe pieniądze).
        • mateusz1971 Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! 31.07.12, 08:49
          Jezu, my mieliśmy lecieć z Wezyrem 03.08 do Hurghady liniami yes airlines. mam nadzieję że wszystko dojdzie do skutku!
    • Gość: gosc M Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 08:58
      My wrócilismy z nimi w sobotę z Burgas uff mielismy szczęście, ale juz obawialiśmy się po 27 lipca, ale rezydentka poinformowała , ze wezyr ma plan B , tak więc spokojnie będzie
      • des4 Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! 31.07.12, 09:30
        Itaka najprawdopodobniej będzie latała do Egiptu samolotami Travel Service, chociaż przeznajbliższych kilka dni mogą się zmieniać wcześniej ustalone godziny lotów.
        • Gość: eee Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 09:36
          A ja mam 03 września z Itaki Marmaris, nieźle. Pewnie do końca będą mnie trzymać w niepewności, a na 3 dni przed wylotem powiedzą, że nie załatwili czarteru. I po wakacjach, Q..2
    • Gość: kajtuś Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.toya.net.pl 31.07.12, 09:43
      Neckermann Zakynthos w piątki...
    • onyks_malowany Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! 31.07.12, 10:02
      no to teraz niech drżą klienci Sun & Fun. Oni mieli z OLT głównie latać. Zakup nowych czarterów ich może położyć
      • mateusz1971 Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! 31.07.12, 10:13
        kurde, wyjaśni mi to ktoś..
        mamy wylot 03.08 z Yes Airlines i niby te linie należą do OLT, a przed sekundką Pani z Wezyru napisała mi mejlowo (a raczej odpowiedziała), że loty odbywają się normalnie zgodnie z planem i lecimy tymi samymi liniami..
        • Gość: eee Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 10:32
          Myślę, że Pani nie ma pojęcia, że Yes ... to OLT, po prostu. Trzeba spokojnie czekać na ruch biura, aczkolwiek jeżeli są takie, które rzeczywiście do końca łudziły się, że z OLT będzie wszystko w porządku i nie mają planu B, to może być ciężko z wywiązaniem się z umów.
    • Gość: Asia OLT likwiduje czartery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 11:25
      stanowisko TUI w sprawie czarterów OLT (ze strony TUI)
      W związku z informacjami dotyczącymi spółki OLT Express Poland (dawniej Yes Airways) chcielibyśmy poinformować, że biuro podróży TUI Poland nie współpracuje bezpośrednio z tym przewoźnikiem. TUI Poland 4 razy w tygodniu realizuje połączenia linią OLT Express na rejsach kupowanych poprzez pośredników. Dotknięte rejsy to:

Poznań - Rodos
      Poznań - Zakynthos
      Wrocław - Bodrum
      Wrocław - Dalaman
      Pośrednicy pracują nad znalezieniem alternatywnego przewoźnika dla dotkniętych rejsów. Pasażerowie, którzy mieli podróżować liniami OLT Express będą na bieżąco informowani o szczegółach zmian.

Pierwsze planowane loty miały odbyć się 2 sierpnia. Mamy nadzieję, że do tego czasu sytuacja zostanie rozwiązana.

Chcielibyśmy uspokoić naszych Klientów oraz przypomnieć, że TUI Poland czarteruje swoje loty głównie od linii lotniczych EnterAir, a rejsy realizowane przez OLT Express stanowią zaledwie 2% wszystkich naszych wakacyjnych połączeń.

• Gość: burza Re: OLT likwiduje czartery IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 11:40
        no to teraz dopiero upadnie kilka biur, muszą wyłożyć szybko dużą kasę na samoloty, a jak jest popyt i szybko się kupuje to cena jest wywindowana - kilka biur może tego nie finansowo nie przeżyć
        • Gość: Anq28 Re: OLT likwiduje czartery IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 31.07.12, 11:45
          Może mają jakieś ubezpieczenie na wypadek takiej sytuacji...
          • Gość: ja Re: OLT likwiduje czartery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 14:13
            Niestety od upadłości nie ma żadnego ubezpieczenia
            • Gość: sisi Re: OLT likwiduje czartery IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 14:25
              25.08 Kreta-Sun Fun. Bingo Airways. Tylko ,że do tego czasu szlag może trafić biuro.
              • Gość: ela Re: OLT likwiduje czartery IP: *.sgef.pl 31.07.12, 14:30
                Jestem pewna, że nie. Ja lecę 19.08. do HRG- też mam zmienionego przewoźnika na Global Travel Services. Sprawdziłam biuro- póki co nie ma żadnego wpisu w KRD, ma w miarę wysokie ubezpieczenie, poza tym płaciłam kartą kredytową- liczę, że odpoczniemy w spokoju:)
                • Gość: sisi Re: OLT likwiduje czartery IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 14:57
                  tez płaciłam karta ale zdaje sie ,że mozliwosci charge backu sa znacznie przereklamowane. A Globe travel service to nie jest jedna linia tylko jakieś polskie zrzezsenie lotnicze-sa wymienione różne linie nawet upadły OLT. Biuro jest w dobrej formie tylko ,że musi zapłacic po raz drugi za samolot i może tego nie przetrwać.
                  • Gość: Sid1 Re: OLT likwiduje czartery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 17:23
                    To że padną to było pewne od jakiegoś czasu,
                    www.rp.pl/artykul/705167,919905-Spokojnie--to-tylko-to-tylko-awaria.html
                    ale że się zwiną o drugiej w nocy we Wt
                    www.pasazer.com/in-11188-olt,komunikat,o,zawieszeniu,lotow.php
                    a w Pt zapewniali e jest Ok to już skur...two.

Prokurator powinien się tym zająć, z tym że Pewnie Prokurator na Wakacjach...

• Gość: sisi Re: OLT likwiduje czartery IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.12, 17:57
                      Powinien. Tylko co nam turystom in spe z tego?
                      • Gość: kal Re: OLT likwiduje czartery IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 18:03
                        Biura podróży staną na głowie i na pewno podstawią samoloty innych przewoźników....

tanie loty
                        • mateusz1971 Re: OLT likwiduje czartery 31.07.12, 18:50
                          czy orientuje się ktoś może jak poradził sobie z tym Wezyr i cyz dzisiejszy planowany lot o 20.55 odbywa się zgodnie z planem?
                          • Gość: burza Re: OLT likwiduje czartery IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 19:25
                            Biura staną na głowie, tylko za jaką cenę, no i za hotele dla tych czekających osób też zapłacą,
                            nie łudźcie się, że inne linie dadzą czartery za darmo, a LOT już podniósł cenę, bo nie ma konkurencji.
                            Swoją droga ten Frankowski to łże jak pies i nic mu nie można zrobić
                • Gość: jao Re: OLT likwiduje czartery IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.12, 23:28
                  Global Travel Service to jest pośrednik (broker) a nie żaden przewoźnik. Jeśli zapłacił OLT za przeloty, to teraz bedzie musiał wywiązując się z zobowiązań wobec biur, zapłacić ponownie, tylko komuś innemu. Jeśli to wytrzyma finansowo to OK. Jeśli nie, to upadnie. I niejeden touroperator w ślad za nim.
    • Gość: hans k. Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 21:39
      w tej chwili może upaść każde biuro . nikt nie może spać spokojnie .

jeszcze wiele upadłości przed końcem sezonu letniego .
      • Gość: Sid1 Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 21:42
        A na jakiej podstawie tak sądzisz? U wróżki byłeś czy co? Konkrety, konkrety
        • voyager747 Re: OLT likwiduje wszystkie czartery!! 01.08.12, 00:02
          głupoty, dobre biura sobie poradzą, znajdą inne linie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka