Dodaj do ulubionych

MAJA TRAVEL

06.11.12, 17:16
Bardzo prosze o kontakt do Rafala Widzyka z Majatravel
Obserwuj wątek
    • smerv Re: MAJA TRAVEL 06.11.12, 19:43
      Jeśli Ci nie zapłacili, to, niestety, złe wiadomości:
      Widzyk Marzena PTU Maja Travel (Biuro podróży) Bielsko-Biała, Ustroń 10 226,12 zł Nakaz zapłaty (www.wsipolska.com.pl/gielda.html). A może chcesz kupić dług?
      • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 08.11.12, 15:38
        Dzieki!!!!!!!!!!!!! Super wiadomosc...........no coz nie pozostalo mi nic innego, jak zglosic do prokuratury

Na Komende Policji w Ustroniu juz zglosilam. Sprawa jest w toku.
        Jesli ktos oszukany podobnie jak ja jeszcze chce dolaczyc do walki o nalezne pieniadze- ZAPRASZAM
        • smerv Re: MAJA TRAVEL 08.11.12, 17:54
          Na policję możesz zgłosić podejrzenie o dokonaniu przestępstwa, czyli oszustwa. Ale musiałbyś udowodnić, że firma zatrudniała Cię bez zamiaru płacenia, wyłudziła Twoją pracę w złej wierze. Dość trudne, bo firma w takiej sytuacji mówi - ja chcę zapłacić, ale interesy źle idą i nie mam kasy. Wypłata wynagrodzenia to sprawa cywilna i policja nie ma nic do tego. Jeśli firma "wisi" na liście dłużników (tutaj już ktoś przeszedł całą procedurę sądową, do uzyskania nakazu zapłaty), to ten ujawniony dług nie jest zapewne jedyny. Widać niewiele sobie robią z cudzych roszczeń. Takie lokalne byznesmeny - oszukać, wyświnić, naciągnąć i wyjść na swoje.
          • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 08.11.12, 18:46
            Dzieki za odp- mnie juz rece opadaja cholera wisza mi kase od 17 mies-babsztyl nie odbiera telefonow, nie odp na listy, maile-nawet te skierowane do syna-przechwytuje wszystko i milczy.
            Wszystko jest do zrozumienia, przejsciowe klopoty.mozna jakos to inaczej-kulturalnie zalatwic.........strasznie boli mnie to w ,jaki sposob traktuja ludzi-to wyludzenie i oszustwo. Nazywajmy sprawy po imieniu.
            Wiem, ze nie jestem jedna. Wlasnie po poradzie na policji w Warszawie- tak mi doradzono-napisac i zglosic w Ustroniu. Co tez uczynilam.
            Bede do konca walczyc -nie tylko za siebie- ale za innych-co moze juz odpuscili.
            Nie wolno tego tolerowac.Bylam dobra do czasu-przelalo sie.
            A niech sobie babsztyl czyta-moze nakarmi swoje "morale".
            Bo jestem przekonana ,ze siedzi teraz i odczytuje wpisy. Ja nie mam nic do ukrycia-sa wyplacalni ,bo w Ustroniu maja pensjonaty i inne nieruchomosci.
            Dzis przesledzilam i internecie info o nich- mozna poczytac w Dzienniku Zachodnim-sa na 3 miejscu w woj. slaskim-jako najbardziej zadluzone biuro- raczej "biurko", potem ten wpis od Ciebie, nastepnie wisza Telekomunikacji, innym wierzycielom na kwoty 14000zl-a pewnie by znalazlo sie wiecej.....ale juz szkoda czasu-to mi wystarcza.
            Podobno tocza sie juz sprawy karne.tego nie sprawdzilam zatem nie potwierdzam- ale jak bedzie toczyla sie z mojego powodztwa przeciwko nim- zapewniam, ze publibcnie oglosze.
            W zyciu w tak chamski, bezczelny i impertynencki sposob nie bylam potraktowana.
            I moja dobra wola i cierpliwosc sie skonczyly.
            Porusze wszystkie urzedy, poinformuje i odzyskam nalezne mi pieniadze wraz z odsetkami i odszkodowaniem.
            KONIEC OSZUSTOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • bluemar Re: MAJA TRAVEL 08.11.12, 19:17
              Tak to bywa z niedowiarkami-tyle pisano o tym biurze na forum, ostrzegano i co?- ktoś zechciał sprawdzić na własnej skórze.
              Te ostrzeżenia- tak samo jak i rady żeby nie jeździć za darmo lub za obietnice przyszłej współpracy jak widać trafiają w próżnię.Nie ma chyba sensu pisanie,ostrzeganie - każdy jak widać musi oparzyć się sam.
              Pocieszający jest tylko fakt,że teraz (o ile wejdzie deregulacja) mogą oparzyć się "oszczędni" organizatorzy na zatrudnianiu tych najtańszych-bez doświadczenia i bez uprawnień.
              Chociaż z drugiej strony :-czy ja wiem?- niby każdy twierdzi,że tanio to byle jak a w sklepach (i :) na przetargach) i tak najlepiej schodzi chińszczyzna.
              • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 08.11.12, 19:49
                I to jest przerazajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
                Wiem, popelnilam wielki blad, ze wczesniej nie sprawdzilam tego biura............ Moja wina i tylko moja..........naiwnosc i wrecz glupota.
                Dzis- sprawdzam, jak nie znam.
                Wczoraj- slynny dla mnie 2011 czerwiec- podpisanie umowy z wyzej wymienionym biurem nastapilo.bo ufalam-bo nigdy przed tym incydentem nie bylam okradziona, oszukana.
                Nie buszowalam po forach, internecie- w dobrej wierze podpisalam umowe.
                Nie rozumiem jednak jednej rzeczy. Polska- panstwo prawa za jaka sie uwaza..........toleruje, ochrania oszustow?
                Gdybym ja , albo Ty dokonali podobnej sprawy..pewnie juz gnilibysmy w .......odpowiedniej instytucji.
                Mam umowe, dokumenty i nie placa- to jest w porzadku?
                To jest prawo?
                Strasznie sie czuje.
                Pieniadze -pieniedzmi- ale to duzo glebszy problem- tolerancja wyludzen, oszustw?
                Na mily bog z malej pisze- bo coraz mniejszy
                • smerv Re: MAJA TRAVEL 08.11.12, 21:41
                  Jeśli dług, o którym napisałem, jest do kupienia, to znaczy, że wszelkie sposoby windykacji zawiodły. Więc mają majątek pochowany, przychodzi komornik, a ci biedacy mają ledwo jedną parę spodni na d.... A pensjonaty, hotele, to nie ich, tylko jeden jest szwagra, drugi bratanicy i tak dalej. Czują się bezkarni - może to tylko zbieżność nazwisk, ale daje do myślenia pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Widzyk, też chłopak z gór. Tak, jak w moim pierwszym poście - najpierw ostateczne wezwanie przedsądowe, potem do adwokata i do sądu o zapłatę i wydanie nakazu zapłaty. Potem do komornika. Tylko oczywiście - okaże się, że dłużnik nie ma majątku. Może rzeczywiście skrzyknąć się w sieci i pójść do sądu razem - będą niższe koszty. Powodzenia!
                  • reichrom Re: MAJA TRAVEL 30.11.12, 14:40
                    Chętnie się przyłączę w razie wspólnego wystąpienia do sądu przeciwko Maja Travel (jak to "technicznie" zorganizować?). Jeden raz miałem z nimi do czynienia i od czerwca zalegają mi z zapłatą (1000 zł) za pilotaż. Należałoby oszustów ukarać i odzyskać pieniądze! Pozdrawiam!
                    • smerv Re: MAJA TRAVEL 01.12.12, 15:48
                      Na szczęście nie jestem w grupie pracobiorców Maja Travel. Sprawa wygląda tak, że do napisania pozwu zbiorowego musi być co najmniej 10 wnioskodawców. Jeśli mniej, to każdy poszkodowany pisze oddzielny pozew, a sąd może (ale nie musi) rozpatrywać je na wspólnym posiedzeniu. To skraca czas postępowania i obniża koszty. Skrzyknijcie się na forum, choćby tutaj, można zawsze potem razem działać, na przykład pisząc jednocześnie wspomniane pisma przedsądowe. To też może zwiększyć "siłę rażenia". Bezczelność takich firm opiera się na tym, że mają najczęściej do czynienia z pojedynczymi oszukanymi osobami i każdego osobno ładują w bambuko. Trzeba jednak mieć świadomość, że po wygraniu sprawy i uzyskaniu nakazu zapłaty może się okazać, że ani firma, ani jej właścicielka nie ma żadnego majątku. Po prostu biedna jak mysz kościelna.
                      • reichrom Re: MAJA TRAVEL 02.12.12, 00:10
                        Oszuści trzymają się dobrze. Sądzę, że nawet jeżeli niewiele się uzyska, to przynajmniej powinno się takich drani porządnie "osmarować" na wszelkich możliwych forach! Pozdrawiam!
                        • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 03.12.12, 12:53
                          Witam Wszystkich POSZKODOWANYCH

Kochani mamy juz niezla grupe...napisalo do mnie na maila kilka hoteli i pensjonatow.........i przewoznikow....
                          Piszcie!!!!!!!!!!!
                          Ja juz przetarlam sciezki- policja i prokuratura zawiadomione- w trakcie postepowania.
                          Wiem , ze moga byc klopoty z odzyskaniem pieniedzy- ale nie daruje!!!!!!!!!!!!!
                          Z pewnoscia hotele i wszelkie dobra materialne zapisane sa nie na owych ludzi-tylko " paciotow" a oni moga dalej naciagac ludzi bezkarnie.............bo nic " bidule " nie maja.........ale kochani DO CZASU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Piszcie , zglaszajcie sie W nas sila i prawo!!!!!!!!!!!!
                          Pozdrawiam
                          • reichrom Re: MAJA TRAVEL 03.12.12, 14:05
                            Cieszę się, że nie mnie jednego "orżnięto". Przyłączam się do akcji, może coś z tego wyjdzie? Pozdrawiam wszystkich oszukanych!
                            • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 03.12.12, 14:59
                              Tez " ciesze " sie- ze nie jestem sama...............ale to straszne!!!!!!!!!!! poczucie...........
                              Dzialamy zatem
                              • smerv Re: MAJA TRAVEL 03.12.12, 19:55
                                Czyli będzie ostatni zajad na Podbeskidziu. No cóż, w najgorszym razie firma ogłosi upadłość, jak niedawno jedna z Oświęcimia. Przepoczwarzy się w coś innego i dalej będzie robić swoje. Te modele tak mają.
                                • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 03.12.12, 21:24
                                  Gorzej.............maja bedzie kicala, jak Switezianka..........Wybacz Switezianko za tak nikczemne porownanie!!!!!!!!!!!
                                  Oni juz sa po dobrych przepoczwarzeniach...byli w Katowicach , byli w Bielsku Bialej........a teraz nastali w Ustroniu ...a " biuro " sklada sie z biurka w holiku...serio, serio.
                                  Niebawem pozbawimy ich biureczka i ostanie sie tylko Danusieczka!!!!!!!!!!!
                                  Rymy czestochowskie mnie napadly- bo co tu robic- smiac sie trzeba i ninnych OSTRZEGAC!!!!!!!!!!
                                  • reichrom Re: MAJA TRAVEL 03.12.12, 23:44
                                    Ciekaw jestem ilu nas się zbierze. Może są jeszcze jacyś ukryci oszukani przez MAJA TRAVEL. Załatwienie tych oszustów będzie chyba możliwe w przyszłym roku. Będę śledzić jak się sprawa rozwija i jestem gotów do współpracy. Pozdrawiam!
                                    • tewet111 Re: MAJA TRAVEL 10.12.12, 11:25
                                      Prosze o kontakt na maila - tewet111@vp.pl

Ciao

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka