gksklaus1 12.07.04, 22:51 BYŁEM W ZESZŁYM ROKU W TURCJI I DO BANI..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:02 nie tak całkiem, byłam w zeszłym roku w Grecji-pokój z widokiem na Olimp, czysto w łazience, bielutka pościel, spokojnie, gotowaliśmy sami w kuchni wyposażonej we wszystko co potrzebne do życia, mam miłe wspomnienia a dziecko nauczyło się pływać w morzu (kwatera 20 m od morza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.idea.pl 23.07.04, 00:58 My byliśmy z Triadą w Grecji - nigdy więcej tego nie powtórzymy. Byliśmy w Olimpic Beach - były fatalne warunki i to nie tylko u nas - rezydent był wręcz oblężony z powodu skarg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 80.51.254.* 12.07.04, 23:25 Dokładnie dwa lata yemu wróciłem z Chin - organizator: TRIADA. Było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:41 O!!! Temu po roku się przypomniało ,że było do "bani" hihiihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:45 Hihi:-) wlasnie tez sobie od razu pomyslalam ze sie mu przypomnialo po roku:-) pozdr Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V like victory Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 13.07.04, 12:05 Popieram gskklasusa .Opinię na ten temat zamie?ciłam w innym wštku o triadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 195.215.5.* 13.07.04, 12:32 a kolega z Itaki juz sie zalogowal, czy moze z innego biura ? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ 13.07.04, 13:34 Triada jest najtanszym biurem, a Polak placi za hotel jedno lub dwugwiazdkowy a oczekuje standardu Hiltona.. Zawsze wykupuje najtansze wyjazdy, najtansze hotele, bylam takze z Triada - dostalam to, za co zaplacilam, wrocilam b. zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.aster.pl 14.07.04, 22:04 Do tej pory wyjeżdzałam z Triadą kilkakrotnie, głownie na imprezy 7+7 (pobyt plus objazd). Z reguły, oprócz małych niedociągnięć, było wyszystko w porządku. Niestety, chyba obecnie Biuro przeszło z jakości na ilość i próbuje zarabiać za wszelką cenę kosztem klientów. W związku z tym, ku przestrodze innych kilka słów o jakości usług Triady, z których miałam wątpliwą przyjemnośc ostatnio korzystać. Właśnie wróciliśmy z imprezy na Tour de France. Na objeździe we Francji mieliśmy zagwarantowane umową hotele **, tymczasem lądowaliśmy w sieciowych hotelach bezgwiazdkowych o takim standardzie, że szkoda pisać (brudno, małe pokoje,piętrowe łóżka, łazienki typu plastikowy moduł, gdzie potężniejsza osoba miała kłopoty z obróceniem się). Na dodatek Biuro postanowiło dorobić się na osobach, które wykupiły (akurat nie my) objadokolacje na objeździe, dostarczając talony za posiłki za mniejszą cenę (zamiast równowartości 350 zł, gdzieś za około 250-260 zł = 7 x 7,9 euro),co starczało na samo danie główne, a za resztę trzeba było zapłacić. Pobyt w Hiszpanii też nie rozpoczął się dobrze, bo zakwaterowano nas w hotelu Catalonia ** ( choć umowa przewidywała ** lub ***),którego nie ma w ofercie katalogowej, położonym bezpośrednio przy głownej przelotowej drodze do Barcelony, oczywiście bez kilmatyzacji, co powodowało, że moża było albo spać w gorącym i duszym pokoju ( bez poduszki na głosie i tak się nie dało zasnąć) albo otworzyć okno i czuć się jak na autostradzie. Trafiliśmy do hotelu bardzo późno, zresztą jako pierwsi z Calelli (chyba po to żeby nie widzieć innych hoteli, gdzie byli kwaterowani goście Triady), ale już następnego dnia rano cała 25 osobowa grupa ( co jednoznacznie świadczy o tym, jakie to były warunki) poszła do rezydentki do innego hotelu i zażądała zmiany hotelu. Po kilku godzinach, wielokrotnych rozmowach z centralą Biura w Warszawie (łącznie z odkładaniem słuchawki przez przedstawicieli Biura w trakcie rozmowy), również w prywatnych telefonów, bo przecież rezydentka "rozlicza się" z rozmów, zaproponowano nam inny hotel, tym razem ***, ale dopłatą. I mimo tego, ze umowa gwarantowała alternatywnie taki hotel w cenie wycieczki, postawiona całej grupie ultimatum: albo dopłata albo stary hotel. Tak więc każdy musiał dopłacić pieniądze, bo nikt nie miał zamiaru spędzać pobytu w warunkach, które uniemożliwiały jakikolwiek wypoczynek. Po dopłacie "łaskawie" nas przekwaterowano. Cały wyjazd skończył się zbiorową reklamacją (większości z 47 osobowej wycieczki objadowej) składaną do Biura oraz Izby Turystyki, jak Biuro oszukuje turystów, którzy oczekiwali jedynie wykonania umowy. Dodatkowo trzeba podkreślić, iż Biuro usiłuje wyciszyc naszą sprawę, gdyż jak się ludzie na pobycie z innych grup dowiedzieli o naszych zastrzeżeniach, to rezydenci im wciskali, że to nie w tym roku itp. ( nota bene sami pierwszego dnia uzyskaliśmy podobne zapewnienia od rezydentki, że do tej pory nikt się nie skarżył na hotel). Nadmieniam, że bynajmniej wyjazd ten nie kosztował 1.500 zł, tylko przynajmniej dwa razy tyle. Na marginiesie: Biuro w Warszawie przed wyjazdem aż do samego wyjazdu nie informuje, czy najpierw jest objazd czy pobyt, gdyż jakoby do ostatniej chwili nie wie, (wiadomo, że zawsze jest lepszy najpierw objazd), mimo że taki informacje posiada pewnie już od początku, a przynajmniej z kilkutygodniowym wyprzedzeniem, bo z z takim informuje pilota, że jedzie w danym terminie na objazd. Gdy już na dwa dni przed wyjazdem podali nam informacje o kolejności, to wciskali kit, że tylko dlatego jest tak, że do ostatniej chwili nie mają potwierdzenia noclegów we Francji,ale w zamian dostaniemy lepszy hotel na pobycie. Tak więc ostrożnie z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.07.04, 23:49 a ja byłam w zeszłym roku na objazdówce w Grecji i było suuuuuuuuper. polecam z czystym sercem, ale oczywiście jeśłi ludzie płacą 1500 zł a oczekują luksów za nie wiadomo ile no to sorki nigdy nie beda zadowoleni. w koncu za tak male pienadze nie mozna wymagac nie wiadomo czego. pozdrawiam tych zadowolonych z wakacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veninde Re: NIGDY-NIE JEDŹ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.ci.uw.edu.pl 15.07.04, 12:03 Ależ Justyna właśnie napisała, że nie płaciła 1500 zł, ale dwa razy więcej... Byłoby miło, gdyby uczestnicy forum czytali wypowiedzi, które komentują. A propos 7+7 w Grecji. Też byłam w ubiegłym roku (2. połowa września) i do tej pory nie pozbyłam się wrażenia, że zostałam oszukana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 195.205.43.* 22.07.04, 18:39 Dokładnie tak! Zapłacił ktoś te 899 zeta (no, oczywiście po doliczeniu dopłat wychodzi, że jest to... 1200, 1300, ale faktycznie potem niektórzy płaczą a czego za taką kasę się można spodziewać?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.awf.edu.pl / *.man.polbox.pl 15.07.04, 13:17 Wiecie co pewnie kazdy z Was ma w jakimś stopniu racje, gdyż opinia jest składową b. wielu elementów. Ja byłam z Triadą w Hiszpani (strasznie tania oferta kwietniowa) i w Chorwacji (oferta katalogowa sporo droższa) Ogólnie jestem zadowolona i skłonna jestem jeszcze raz skorzystać z ich oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 195.205.43.* 22.07.04, 18:37 Czemu zaraz z Itaki? Wielu ludzi uważa, że triada jest do ............. To wcale nie jest wyjątek Odpowiedz Link Zgłoś
danad1 Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ 18.07.04, 22:34 W tym roku byliśmy z Triadą w Tunezji- było cudownie za 950 zł od łebka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.utp.pl 19.07.04, 12:15 W tamtym roku byłam na Krecie z Triadą i w zasadzie nie mogę narzekać. Byliśmy nawet mile zaskoczeni bo hotel wyglądał lepiej niż na folderze. Wycieczki fakultatywne super. W tym roku mam zamiar jechać we wrześniu do Tunezji również z Triadą. W jakim hotelu byłaś? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Co to za bzdury tu gadasz ????? IP: 82.160.71.* 23.07.04, 12:45 Z Triada na wakacjach bylem bylem juz 2 razy w 2002 w Turcji i w 2003 w Egipcie i wszystko zawsze bylo OK w przeciwienstwie do innych bior jak np sp Big Blue ( mialem okazje rozmiawiac z ludzmi z innych bior . Wiec albo miales pecha albo jestes z jakiegos innego dennego biora podrozy kotre zazdrosci triadzie ze jest tania i dobra :P ! pozdro dla wszystkich podroznikow !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.poczta.katowice.pl 23.07.04, 14:39 Wróciłam niedawno z objazdówki po Kalabrii. Koszmar. Pomijam wypadki "losowe" tzn. psujące sie autokary (chociaż to swiadczy o tym, że Triada korzysta z usług gównianych przewożników). Impreza była zle zorganizowana, pilotka niekompetentna,stnadard hoteli i wyżywienie poniżej krytyki. I niech mi nikt nie mówi, ze płacąc mało nie mogę oczekiwać luksusów. Za te pieniądze sieciowe, duże, zagraniczne biuro zagwarantowałoby mi przyzwoitą ofertę. Triada najwidoczniej postawiła na jednorazowych klientów. Ciekawe jak długo z taka polityka utrzma się na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna.j Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 148.81.192.* 23.07.04, 15:02 Byłam w tym roku z Triadą w Turcji (7+7). Był to mój pierwszy wyjazd z tym biurem. Było znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 21:36 hej czy byl ktos z triada na objazdowce europa 5 stolic?a moze byl ktos w paryzu?bede wdzieczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.net / *.net 25.07.04, 19:39 mhm... trudno jest wydac opinie jakim biurem podrozy jest Triada. To chyba niemalym stopniu zalezy gdzie jedziesz. ja z tym biurem spedzilam w 2002 roku wakacje w Turcji i 2003 roku Kalbaria + Sycylila, obydwa wyjazdy bylo to tzw. 7+7. Musze przyznac ze z Turcji wrocilam zachwycona.. objazd rewelka... super przewodniczka ktora nie tylko posiadala rozlegla wiedze na temat tego kraju ale rowniez umiala ja przekazac. Pobyt tez bez zastrzezen, choc w jakim bedziemy hotelu okazalo sie dopiero pod koniec objazdu. Hotel (hotel apartamentowy)choc nie z katalogu, mile nas zaskoczyl - dostalysmy we dwie z kolezanka aaprtament 3 pokojowy o wielkosci ok 60 m 2 z pelnym wyposazeniem ok 200 m od szerokiej, piaszczystej, czystej, plazy. Kalbaria ... niestety okazala sie porazka - byla to tzw. wioska wakacyjna - cos gdzie czlowiek czul sie odciety od swiata i ludzi - faktem jest ze pewnie rodzina z malymi dziecmi byla by tam zachwycona(ale rodzina z malymi dziecmi nie wybiera sie w obajzd!), niewygodne apartameny,pewnej nocy sasiadce szczur chodzil po lozku. Na obiezdzie po Sycyli bylo juz jepiej choc rowniez daly sie zauwazyc niedociagniecia organizacyjne. Fakt nie jestem super wybredna trystka, wszytskie te mankamenty przycmilo piekno zwiedzanych miejsc. ale.. mysle ze tak czy inaczej Triada ma dosc atrakcyjna oferte (biura raczej nie bawia sie w 7+7 a mnie taka forma spedzania czasu wolnego najbardziej odpowiada) wiec pewnie za rok znow pojade z Triada:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś