Dodaj do ulubionych

NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ

12.07.04, 22:51
BYŁEM W ZESZŁYM ROKU W TURCJI I DO BANI.....
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:02
      nie tak całkiem, byłam w zeszłym roku w Grecji-pokój z widokiem na Olimp,
      czysto w łazience, bielutka pościel, spokojnie, gotowaliśmy sami w kuchni
      wyposażonej we wszystko co potrzebne do życia, mam miłe wspomnienia a dziecko
      nauczyło się pływać w morzu (kwatera 20 m od morza)
      • Gość: max Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.idea.pl 23.07.04, 00:58
        My byliśmy z Triadą w Grecji - nigdy więcej tego nie powtórzymy.
        Byliśmy w Olimpic Beach - były fatalne warunki i to nie tylko u nas - rezydent
        był wręcz oblężony z powodu skarg...
    • Gość: Kola Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 80.51.254.* 12.07.04, 23:25
      Dokładnie dwa lata yemu wróciłem z Chin - organizator: TRIADA. Było super.
    • Gość: Mania Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:41
      O!!! Temu po roku się przypomniało ,że było do "bani" hihiihihi
      • Gość: Maraska Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:45
        Hihi:-)
        wlasnie tez sobie od razu pomyslalam ze sie mu przypomnialo po roku:-)
        pozdr
        Maraska
        • Gość: V like victory Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 13.07.04, 12:05
          Popieram gskklasusa .Opinię na ten temat zamie?ciłam w innym wštku o triadzie.
    • Gość: cs Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 195.215.5.* 13.07.04, 12:32
      a kolega z Itaki juz sie zalogowal, czy moze z innego biura ?
      • mika_forum Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ 13.07.04, 13:34
        Triada jest najtanszym biurem, a Polak placi za hotel jedno lub dwugwiazdkowy a
        oczekuje standardu Hiltona..
        Zawsze wykupuje najtansze wyjazdy, najtansze hotele, bylam takze z Triada -
        dostalam to, za co zaplacilam, wrocilam b. zadowolona!
        • Gość: Justyna Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.aster.pl 14.07.04, 22:04

Do tej pory wyjeżdzałam z Triadą kilkakrotnie, głownie na imprezy 7+7 (pobyt
          plus objazd). Z reguły, oprócz małych niedociągnięć, było wyszystko w porządku.
          Niestety, chyba obecnie Biuro przeszło z jakości na ilość i próbuje zarabiać za
          wszelką cenę kosztem klientów. W związku z tym, ku przestrodze innych kilka
          słów o jakości usług Triady, z których miałam wątpliwą przyjemnośc ostatnio
          korzystać.
          Właśnie wróciliśmy z imprezy na Tour de France. Na objeździe we Francji
          mieliśmy zagwarantowane umową hotele **, tymczasem lądowaliśmy w sieciowych
          hotelach bezgwiazdkowych o takim standardzie, że szkoda pisać (brudno, małe
          pokoje,piętrowe łóżka, łazienki typu plastikowy moduł, gdzie potężniejsza osoba
          miała kłopoty z obróceniem się). Na dodatek Biuro postanowiło dorobić się na
          osobach, które wykupiły (akurat nie my) objadokolacje na objeździe,
          dostarczając talony za posiłki za mniejszą cenę (zamiast równowartości 350 zł,
          gdzieś za około 250-260 zł = 7 x 7,9 euro),co starczało na samo danie główne, a
          za resztę trzeba było zapłacić.
          Pobyt w Hiszpanii też nie rozpoczął się dobrze, bo zakwaterowano nas w hotelu
          Catalonia ** ( choć umowa przewidywała ** lub ***),którego nie ma w ofercie
          katalogowej, położonym bezpośrednio przy głownej przelotowej drodze do
          Barcelony, oczywiście bez kilmatyzacji, co powodowało, że moża było albo spać w
          gorącym i duszym pokoju ( bez poduszki na głosie i tak się nie dało zasnąć)
          albo otworzyć okno i czuć się jak na autostradzie. Trafiliśmy do hotelu bardzo
          późno, zresztą jako pierwsi z Calelli (chyba po to żeby nie widzieć innych
          hoteli, gdzie byli kwaterowani goście Triady), ale już następnego dnia rano
          cała 25 osobowa grupa ( co jednoznacznie świadczy o tym, jakie to były warunki)
          poszła do rezydentki do innego hotelu i zażądała zmiany hotelu. Po kilku
          godzinach, wielokrotnych rozmowach z centralą Biura w Warszawie (łącznie z
          odkładaniem słuchawki przez przedstawicieli Biura w trakcie rozmowy), również w
          prywatnych telefonów, bo przecież rezydentka "rozlicza się" z rozmów,
          zaproponowano nam inny hotel, tym razem ***, ale dopłatą. I mimo tego, ze umowa
          gwarantowała alternatywnie taki hotel w cenie wycieczki, postawiona całej
          grupie ultimatum: albo dopłata albo stary hotel. Tak więc każdy musiał dopłacić
          pieniądze, bo nikt nie miał zamiaru spędzać pobytu w warunkach, które
          uniemożliwiały jakikolwiek wypoczynek. Po dopłacie "łaskawie" nas
          przekwaterowano.
          Cały wyjazd skończył się zbiorową reklamacją (większości z 47 osobowej
          wycieczki objadowej) składaną do Biura oraz Izby Turystyki, jak Biuro oszukuje
          turystów, którzy oczekiwali jedynie wykonania umowy.
          Dodatkowo trzeba podkreślić, iż Biuro usiłuje wyciszyc naszą sprawę, gdyż jak
          się ludzie na pobycie z innych grup dowiedzieli o naszych zastrzeżeniach, to
          rezydenci im wciskali, że to nie w tym roku itp. ( nota bene sami pierwszego
          dnia uzyskaliśmy podobne zapewnienia od rezydentki, że do tej pory nikt się nie
          skarżył na hotel).
          Nadmieniam, że bynajmniej wyjazd ten nie kosztował 1.500 zł, tylko przynajmniej
          dwa razy tyle.
          Na marginiesie: Biuro w Warszawie przed wyjazdem aż do samego wyjazdu nie
          informuje, czy najpierw jest objazd czy pobyt, gdyż jakoby do ostatniej chwili
          nie wie, (wiadomo, że zawsze jest lepszy najpierw objazd), mimo że taki
          informacje posiada pewnie już od początku, a przynajmniej z kilkutygodniowym
          wyprzedzeniem, bo z z takim informuje pilota, że jedzie w danym terminie na
          objazd. Gdy już na dwa dni przed wyjazdem podali nam informacje o kolejności,
          to wciskali kit, że tylko dlatego jest tak, że do ostatniej chwili nie mają
          potwierdzenia noclegów we Francji,ale w zamian dostaniemy lepszy hotel na
          pobycie.
          Tak więc ostrożnie z Triadą.
          • Gość: monia Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.07.04, 23:49
            a ja byłam w zeszłym roku na objazdówce w Grecji i było suuuuuuuuper. polecam z
            czystym sercem, ale oczywiście jeśłi ludzie płacą 1500 zł a oczekują luksów za
            nie wiadomo ile no to sorki nigdy nie beda zadowoleni. w koncu za tak male
            pienadze nie mozna wymagac nie wiadomo czego. pozdrawiam tych zadowolonych z
            wakacji:)
            • Gość: veninde Re: NIGDY-NIE JEDŹ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.ci.uw.edu.pl 15.07.04, 12:03
              Ależ Justyna właśnie napisała, że nie płaciła 1500 zł, ale dwa razy więcej...
              Byłoby miło, gdyby uczestnicy forum czytali wypowiedzi, które komentują.
              A propos 7+7 w Grecji. Też byłam w ubiegłym roku (2. połowa września) i do tej
              pory nie pozbyłam się wrażenia, że zostałam oszukana.
        • Gość: Ann Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 195.205.43.* 22.07.04, 18:39
          Dokładnie tak! Zapłacił ktoś te 899 zeta (no, oczywiście po doliczeniu dopłat
          wychodzi, że jest to... 1200, 1300, ale faktycznie potem niektórzy płaczą a
          czego za taką kasę się można spodziewać?!!
      • Gość: Ada Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.awf.edu.pl / *.man.polbox.pl 15.07.04, 13:17
        Wiecie co pewnie kazdy z Was ma w jakimś stopniu racje, gdyż opinia jest
        składową b. wielu elementów. Ja byłam z Triadą w Hiszpani (strasznie tania
        oferta kwietniowa) i w Chorwacji (oferta katalogowa sporo droższa) Ogólnie
        jestem zadowolona i skłonna jestem jeszcze raz skorzystać z ich oferty.
      • Gość: Ann Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 195.205.43.* 22.07.04, 18:37
        Czemu zaraz z Itaki? Wielu ludzi uważa, że triada jest do ............. To
        wcale nie jest wyjątek
    • danad1 Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ 18.07.04, 22:34
      W tym roku byliśmy z Triadą w Tunezji- było cudownie za 950 zł od łebka !!!
      • Gość: Aśka Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.utp.pl 19.07.04, 12:15
        W tamtym roku byłam na Krecie z Triadą i w zasadzie nie mogę narzekać. Byliśmy
        nawet mile zaskoczeni bo hotel wyglądał lepiej niż na folderze. Wycieczki
        fakultatywne super. W tym roku mam zamiar jechać we wrześniu do Tunezji również
        z Triadą. W jakim hotelu byłaś? Pozdrawiam!
    • Gość: Paweł Co to za bzdury tu gadasz ????? IP: 82.160.71.* 23.07.04, 12:45
      Z Triada na wakacjach bylem bylem juz 2 razy w 2002 w Turcji i w 2003 w Egipcie i wszystko zawsze bylo OK w przeciwienstwie do innych bior jak np sp Big Blue ( mialem okazje rozmiawiac z ludzmi z innych bior .

Wiec albo miales pecha albo jestes z jakiegos innego dennego biora podrozy
      kotre zazdrosci triadzie ze jest tania i dobra :P !

pozdro dla wszystkich podroznikow !!
    • Gość: rena Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.poczta.katowice.pl 23.07.04, 14:39
      Wróciłam niedawno z objazdówki po Kalabrii. Koszmar. Pomijam wypadki "losowe"
      tzn. psujące sie autokary (chociaż to swiadczy o tym, że Triada korzysta z
      usług gównianych przewożników). Impreza była zle zorganizowana, pilotka
      niekompetentna,stnadard hoteli i wyżywienie poniżej krytyki. I niech mi nikt
      nie mówi, ze płacąc mało nie mogę oczekiwać luksusów. Za te pieniądze sieciowe,
      duże, zagraniczne biuro zagwarantowałoby mi przyzwoitą ofertę. Triada
      najwidoczniej postawiła na jednorazowych klientów. Ciekawe jak długo z taka
      polityka utrzma się na rynku?
      • Gość: krystyna.j Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: 148.81.192.* 23.07.04, 15:02
        Byłam w tym roku z Triadą w Turcji (7+7).
        Był to mój pierwszy wyjazd z tym biurem.
        Było znakomicie.
        • Gość: kaska Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 21:36
          hej czy byl ktos z triada na objazdowce europa 5 stolic?a moze byl ktos w
          paryzu?bede wdzieczna za info
    • Gość: agata Re: NIGDY-NIE JEDŻ NIGDZIE Z TRIADĄ IP: *.net / *.net 25.07.04, 19:39
      mhm... trudno jest wydac opinie jakim biurem podrozy jest Triada. To chyba
      niemalym stopniu zalezy gdzie jedziesz. ja z tym biurem spedzilam w 2002 roku
      wakacje w Turcji i 2003 roku Kalbaria + Sycylila, obydwa wyjazdy bylo to tzw.
      7+7. Musze przyznac ze z Turcji wrocilam zachwycona.. objazd rewelka... super
      przewodniczka ktora nie tylko posiadala rozlegla wiedze na temat tego kraju ale
      rowniez umiala ja przekazac. Pobyt tez bez zastrzezen, choc w jakim bedziemy
      hotelu okazalo sie dopiero pod koniec objazdu. Hotel (hotel apartamentowy)choc
      nie z katalogu, mile nas zaskoczyl - dostalysmy we dwie z kolezanka aaprtament
      3 pokojowy o wielkosci ok 60 m 2 z pelnym wyposazeniem ok 200 m od szerokiej,
      piaszczystej, czystej, plazy.
      Kalbaria ... niestety okazala sie porazka - byla to tzw. wioska wakacyjna - cos
      gdzie czlowiek czul sie odciety od swiata i ludzi - faktem jest ze pewnie
      rodzina z malymi dziecmi byla by tam zachwycona(ale rodzina z malymi dziecmi
      nie wybiera sie w obajzd!), niewygodne apartameny,pewnej nocy sasiadce szczur
      chodzil po lozku. Na obiezdzie po Sycyli bylo juz jepiej choc rowniez daly sie
      zauwazyc niedociagniecia organizacyjne.
      Fakt nie jestem super wybredna trystka, wszytskie te mankamenty przycmilo
      piekno zwiedzanych miejsc.
      ale.. mysle ze tak czy inaczej Triada ma dosc atrakcyjna oferte (biura raczej
      nie bawia sie w 7+7 a mnie taka forma spedzania czasu wolnego najbardziej
      odpowiada) wiec pewnie za rok znow pojade z Triada:)) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka