Dodaj do ulubionych

Montserrat - pomoc

16.01.13, 21:13
Będę w klasztorze na Montserrat pierwszy raz poza sezonem. Czy mgę prosić o radę jak zaplanować ten dzień żeby móc usłyszeć chór, nie marnować czasu w kolejce do Madonny i ominąć msze bo mam wycieczkę niezbyt religijną. Raczej będą woleli pójść do Santa Cova:)
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • kamilekwawa Re: Montserrat - pomoc 19.01.13, 15:55
      Poza sezonem kolejki sa małe, mozna nawet powiedzieć, że nie ma ich prawie wcale. Polecam wjechac najpierw na Santa Cova a dopiero po zjezdzie polecam wybrac sie do klasztoru. Wtedy z cala pewnoscia kolejek juz nie bedzie. Jesli chodzi o chor - to wchodzisz do samej kaplicy - nie stoisz z grupa w kolejce - do samego kosciola kolejka jest znikoma.

W tym roku mialem rano najpierw muzeum salvadora dali a potem dopiero jechalismy do montserrat. Dotarłem z grupa na górę dopiero ok 16-17. Nie bylo wlasciwie nikogo. pusciutenko. Wszyscy przyjezdzaja wczesnym rankiem i jest tlum do jakiejs 15... Potem coraz mniej ludzi. Jest tylko jeden problem - kolejka linowa do santa cova funkcjonuje do 17 jesli dobrze pamietam i po tej godzinie wjazd na gore jest niemozliwy.
      • kamyk4 Re: Montserrat - pomoc 23.01.13, 15:13
        Ja już chyba powinnam zadać inne pytanie. Czy jak leży śnieg to da się wjechać autobusem na Montserrat? :D
        Chyba jednak trafię tam tak żeby móc posłuchać chóru o 13. Może nie będzie za dużo ludzi o ile śnieg nas nie zasypie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka