mikani 08.06.13, 08:16 Tak dla informacji przed rozpoczynającym się sezonem wakacyjnym oraz już rozpoczętym sezonem upadłości. www.rp.pl/temat/984572.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white_swan Re: Ranking Biur Podróży 08.06.13, 11:25 " *ocena na podstawie wiarygodnych danych dostępnych publicznie, lecz nie pochodzących z audytowanych sprawozdań finansowych " Kolejny 'wiarygodny' ranking stworzony przez rp. Ciekawe czy jest też sponsorowany przez udziałowca itaki, tak jak ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Ranking Biur Podróży 08.06.13, 12:08 > co jak co, ale itaka jest raczej pewnym biurem na polskim rynku. Każde większe biuro w PL, uważane jest za 'raczej' pewne. Itaka coraz bardziej obniża poziom usług, podobnie jak TUI. A z TUI jezdzilam wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_pal Re: Ranking Biur Podróży 08.06.13, 18:24 ITAKA ma najwyższą gwarancję ubezpieczeniową, a to też jest istotne.. więc nie przesadzaj że ITAKA jest "raczej" pewna.. to jest moim zdaniem jedyne pewne biuro na chwile obecną.. w tamtym roku napisałam na forum "Turcja", że GTI słabo przędzie, to zostałam wyśmiana.. a tu proszę, upadło.. Odpowiedz Link Zgłoś
baz12 Re: Ranking Biur Podróży 11.06.13, 16:05 gwarancja duża ale i bardzo duży "przerób" tak więc nie wiadomo czy przy takiej masówce tak duża gwarancja wystarczyłaby, mamy za mało danych. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Ranking Biur Podróży 11.06.13, 18:30 Fajny ranking skoro bardzo wysoko jest Gti Travel ,które już upadło więc chyba nie ma się co sugerować takimi wynikami Odpowiedz Link Zgłoś
coca.kola Re: Ranking Biur Podróży 11.06.13, 23:50 popatrz w kolumnę "rating" i sprawdź co oznacza c/d. może jednak nie jest on taki niesolidny. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ranking Biur Podróży 12.06.13, 10:38 A gdzie ty tu widzisz wysoka pozycję GTI? Rating C/D (oznaczający "zagrożenie kontynuacji działalności - podmiot wysokiego ryzyka") z nieznaną perspektywą. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2013 Re: Ranking Biur Podróży 12.06.13, 10:43 Az dziw bierze że w rankingu najcudowniejszych biur podróży nie ma uwielbianego prze wszystkich / prawie/ forumowiczow / ...cameltravel , ostatniemiejsca, ..itd. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Ranking Biur Podróży 12.06.13, 10:52 wp2013 napisał(a): > Az dziw bierze że w rankingu najcudowniejszych biur podróży nie ma uwielbianegoprze wszystkich / prawie/ forumowiczow / ...cameltravel , ostatniemiejsca, ..itd. wp2007 bo to nie organizator/biuro podróży, tylko agent/sprzedawca... nienawiść i złość jak widać zaślepia nawet w takich sprawach...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bulabata Re: Ranking Biur Podróży 17.06.13, 16:06 Ecco Holiday zaliczyło niezły skok w tym rankingu. Cieszy mnie to, bo mam już u nich wykupione wakacje na wrzesień... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Ranking Biur Podróży IP: *.protonet.pl 17.06.13, 18:15 Ja także miałem mieć w zeszłym roku wczasy z ecco ale jak tysiące innych ludzi tylko miałem mieć............................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignorant Re: Ranking Biur Podróży IP: *.icpnet.pl 17.06.13, 22:21 M.... Chyba nawet jakby spadło ci na głowe kowadło iałeś ... za 70% kosztów rzeczywistych i gdyby Ciebie i innych wysłali za tepieniądze pewnie pisałbyś do Marszałka "na Berdyczów" o zwrot swojej kasy , czekałbyś (naiwnie) półtora roku i dostał ochłapy. A tak dostałeś grzecznie całośc swoich wpłat i mogłeś za nie kupić coś w Sky Clubie, Summerelse, albo w tym roku w GTI .... Wolisz takie zakupy ??? To kupuj teraz w ..... może wiesz u kogo.dla emocji Nawet gdyby spadło ci na głowę kowadło - dalej pierdzieliłbyś, ze to dobry znak a i tak Ecco jest bee. Jak dla mnie to uratowali tyłki nie tylko sobie ale wszystkim takim samym naiwniakom jak wielu z nas w 2012 i w 2013 łaszącym się na najtańszy badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Ranking Biur Podróży IP: *.protonet.pl 18.06.13, 07:50 Oj Ignorant chyba coś nie halo... Ja im cen w zeszłym roku nie kalkulowałem i wcale niie była to impreza za 70% ceny. Oni obracali moimi pieniędzmi od listopada do maja, przez nich w maju musiałem na szybko szukać czegoś innego ,a jeśli to było zaplanowane to tym gorzej. Fakt dostałem pieniądze ale mnie wykołowali i jak mam polecać to biuro? A takich jak ja jest tysiące i zapewne takze nigdy juz nie spojrza na ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroliczek Re: Ranking Biur Podróży IP: 37.59.88.* 27.06.13, 12:00 A ja uważam że tu jest całkiem inna sytuacja! Biuro nie upadło, tylko miało problem z przewoźnikiem (wiadomo jakim - mówiła o tym wtedy cała Polska). finansowo nikt na tej akcji nie stracił, czego nie można powiedzieć np. o upadku Triady czy GTI. Także nie porównuj tych sytuacji - Ecco Holiday zachowało się bardzo w porządku wtedy i moim zdaniem bardzo poprawili swoją opinię - wyszli z tej sytuacji z twarzą i teraz korzystają z lotów rejsowych, które są milion razy bardziej bezpieczne niż czartery OLT :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Ranking Biur Podróży IP: *.protonet.pl 27.06.13, 16:46 Do Grecji np.miał lecieć chyba LOT charters a nie OLT a i tak prawie cała Grecja była odwołana a więc to nie sprawa przewoźnika tylko kiepska kalkulacja albo chęć "darmowej pożyczki " od tysięcy klientów z których każdy wpłacił 30% ceny imprezy i to w listopadzie a więc obracali niezłą kwotą przez ponad pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpu.rdan Ecco Holiday 02.07.13, 15:06 Gość portalu: Ignorant napisał(a): > Nawet gdyby spadło ci na głowę kowadło - dalej pierdzieliłbyś, ze to dobry znak > a i tak Ecco jest bee. Jak dla mnie to uratowali tyłki nie tylko sobie ale wsz > ystkim takim samym naiwniakom jak wielu z nas w 2012 i w 2013 łaszącym się na > najtańszy badziew. Z ust mi to wyjąłeś! :) To jest przykład jak można wyjść z twarzą z ciężkiej sytuacji i wzmocnić się w trudnych czasach. I jestem przekonany, że Ecco przetrwa niejedno "tańsze" biuro podróży, które koniec końców okaże się kolejnym drobnym ciułaczem i klonem Sky Clubu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juli37 Re: Ecco Holiday IP: *.ip.jarsat.pl 23.08.13, 20:38 nie wszystko w ecco jest drogie- maja fajna bulgarie , majorke,moim marzeniem jest teraz maltaaaa!!!! tylko wroclaw i krakow daleko ode mnie, a stamtad lataja:) no i cypr - też niestety z krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawaswiata Re: Ranking Biur Podróży IP: *.devs.futuro.pl 18.06.13, 14:22 Ale biuro ma chyba zarabiac na organizacji imprez a nie na odsetkach od lokat z wpłat klientów? A z tego składa się chyba ich zarobek za rok ubiegły? Przemnóż tysiące klientów razy tysiące złotych. Nawet jak kasę oddali, pozostały im odsetki na koncie a klientom tylko niesmak. Ja nigdy nie zaryzykuje z taki biurem. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_tychy88 Re: Ranking Biur Podróży 19.06.13, 12:56 Mam do sprzedania bon wakacyjny rainbow tours na kwotę 2000zl ważny do 22.10.2013. mozna nim płacić jak gotówką. Chcę za niego 1799zł wiec macie Państwo 200zł kieszonkowego :) Bon kupić mozna poprzez serwis Allegro, link poniżej: allegro.pl/bon-wakacyjny-voucher-kupon-rainbow-tours-2000-zl-i3337057995.html zapraszam do kupna Odpowiedz Link Zgłoś
trini_susanah Re: Ranking Biur Podróży 25.06.13, 10:01 mikolinkaa napisała: > ecco holiday ma teraz AA czyli bardzo wysoką wiarygodność Swoją drogą jakie wskaźniki brane były pod uwagę w rankingu rzeczpospolitej? Bo rozumiem, że takie parametry to jakiś algorytm kilku czynników. Na pewno ubezpieczenia a raczej gwarancję zwrotu wpłat bierze się pod uwagę, co ten temat już był obgadany na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tubiko.kitika Re: Ranking Biur Podróży 15.07.13, 15:42 trini_susanah napisała: > mikolinkaa napisała: > > > ecco holiday ma teraz AA czyli bardzo wysoką wiarygodność > > > Swoją drogą jakie wskaźniki brane były pod uwagę w rankingu rzeczpospolitej? Bo > rozumiem, że takie parametry to jakiś algorytm kilku czynników. Na pewno ubezp > ieczenia a raczej gwarancję zwrotu wpłat bierze się pod uwagę, co ten temat już > był obgadany na forum. Widzę,że temat ubezpieczenia budzi zainteresowanie ogółu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Ranking Biur Podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 17:42 Rainbow Tours jesli chodzi o objazódwki. Od 16 lat korzytsam z ich oferty, nigdy sie nie zawiodłam i odwiedziłam z nimi 26 krajów!!! POLECAM SZCZERZE :-) raz byłam z Itaka w Maroku i też wszystko super, ale jakoś oferta Rainbowa bardziej do tej pory mnie przekonywał. I w tym roku Zjednoczone Emiraty Arabskie w październiku II połowa, a w sierpniu południe Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Ranking Biur Podróży 01.07.13, 20:36 Wprawdzie byliśmy z Ranibow T. tylko raz, w Izraelu, ale byla to naprawdę super zorganizowana wycieczka. Wspominamy ją z sentymentem i nie zapomnimy z pewnością do końca życia. Jak oglądam katalogi RT chętnie pojechalbym z nimi, gdzie oczy poniosą - tzn. niezależnie na której stronie otworzy się katalog, każda wycieczka to wielka przygoda. Wybieramy się z RT zimą 2014, ale już nie mogę się doczekać. Poza tym byliśmy wiele razy z TUI i Neckermann - śmiało mogę polecic. Zawsze stanęli na wysokości zadania. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podrózniczka Re: Ranking Biur Podróży IP: 80.50.54.* 15.07.13, 16:48 Jak w temacie. Do poczytania: "Drastycznie spadł odsetek biur będących w bardzo dobrej kondycji finansowej. Problemów z rentownością czy płaceniem zobowiązań na czas nie ma tylko 8 proc. firm. Rok temu w takiej sytuacji było ich 27 proc. – wynika z analizy przygotowanej na zlecenie DGP przez Bisnode D&B Polska. Odsetek biur w słabej i bardzo złej kondycji zwiększył się w tym czasie z 44 proc. do ponad 46 proc." serwisy.gazetaprawna.pl/turystyka/artykuly/718592,biura_podozy_wyrastaja_jak_grzyby_po_deszczu_upadaja_jeszcze_szybciej.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ranking Biur Podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 17:20 ups...to moje wymarzone wakacje we wrześniu na Rodos z sun& fun mogą się nie odbyć.trochę jestem zaniepokojona .Ale wybrałam nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Ranking Biur Podróży 15.07.13, 22:29 brakuje mi tu w rankingu Bon Voyage Poznań mało wiem o tym biurze ale oferty mają niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Ranking Biur Podróży IP: *.tychy.vectranet.pl 30.07.13, 19:39 mam do sprzedaży bon wakacyjny travelpass plus (niebieski) do realizacji w biurze podróży Travelplanet na wycieczki zagraniczne. Wartość 1000zł cena sprzedaży 950zł. ważnosć: 25.10.2013r Odbiór osobisty na terenie Tychów lub wysyłka. więcej informacji: 500499818 lub beata.gorel@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oczkowglowce Re: Ranking Biur Podróży 05.08.13, 15:37 Czołówka się jakoś specjalnie nie zmienia chyba od lat, o tyle, ile bardzo ważnym czynnikiem jest jednak wiarygodność biura, a ta to w dużej mierze stabilność finansowa, w tym kapitał własny. Odpowiedz Link Zgłoś
logostour1 Re: Ranking Biur Podróży 03.09.13, 16:38 Witamy, bardzo nam miło, że po raz kolejny LogosTour został zaliczony do grona najbardziej stabilnych finansowo :) Zachęcamy też do zasięgnięcia opinii u samych turystów, którzy odwiedzili z nami już niejeden zakątek Świata! Znajdziesz ich bez problemu na naszym Facebooku (www.facebook.com/LogosTour). Pozdrawiamy! Biuro Turystyki ZNP LogosTour | e-mail: opinie@logostour.pl Odpowiedz Link Zgłoś