Gość: EMI IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 19.06.13, 10:47 Bardzo proszę forumowiczów o opinię z Hotelu Siokas Jadę w lipcu z biurem podróży Zawadzkie do tego hotelu, może już ktoś wrócił i podzieliłby się opinią. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volvo74 Re: Hotel Siokas Nei Pori 20.06.13, 19:45 hotel chyba nówka parę lat temu go tam nie było grecja potaniała ostatnio ostro jeśli chodzi o knajpki i sklepy nei pori ma piekną plaże ale 0 rozrywek ,wiekszość to kwatery a greków co tam mieszkających jest kilku (przynajmniej nie szaleją na motorowerach) kilka biur podróży mówią po polsku (dużo taniej niż u rezydentów) jak małe to miasteczko wystarczy powiedziec że jest tylko 1 hotel z basenem zakupy najlepiej robić Palamonas kilkanaście min na pn drugie tyle jest zameczek chyba turecki warto kiedyś sie przejść ,na ruiny zamku wchodzi sie bezpłatnie ale trzeba wziąść picie nie ma tam sklepów w pobliżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 21.06.13, 11:29 Bardzo Ci dziękuję na pewno te informacje nam sie przydadzą. Chciałabym jeszcze zapytać o wycieczki fakultatywne biuro z którego jedziemy ma dość wysokie ceny .np.Meteory 35 rejs na Skiatos wcale nie mają możesz podpowiedzieć czy tam jest możliwość wykupienia wycieczek w jakimś biurze oczywiście z polskim pilotem. Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Hotel Siokas Nei Pori 21.06.13, 22:36 jedyny hotel w nei pori z basenem to evdion właściciele to grek i polka maja biuro turystyczne w samym centrum nei pori łatwo zobaczyć gdyż na wystawie pisze po polsku jeżeli kupisz u rezydenta to masz na 99 % ze pojedziesz z tym samym biurem i tym samym autobusem co ci co kupią na mieście tyle że ty zapłacisz u rezydenta 35Euro na mieście 20 a dziecko jak ma do 14 lat to nawet pojedzie gratis albo za połowe ceny i wszyscy mają pl przewodnika meteory warto - skiatos no cóż podobno najpiekniejsza plaża w Grecji ale wygląda to tak: wstajesz rano 4-5 jedziesz 6h autobusem potem 4-5h statkiem na statku dostaniesz metaxe leją prosto z butelki do ust dla tych co tańczą potem 1,5 h w miescie potem 1-1,5h na plaży i znowu 4 h statkiem 6 autobusem zjedziesz do hotelu o 1 w nocy zajechany na maxa ,nie ma w tym posiłku wiec jak lubisz wycieczke co trwa de facto 3h i cały dzień cie nie ma to ok pamietaj że na wyspie wszystko jest 3x droższe i oto by zadbać by obiadokolacje która ci przepadnie zamówić na dzień wyjazdu jako obiad Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Hotel Siokas Nei Pori 21.06.13, 22:42 u rezydentki zawsze możesz kupić wycieczkę bo przecież jest codziennie wiec na zebraniu możesz posłuchać a kupić w innym dniu nie daj sie omamić ładnymi słówkami i szklaneczką Ouzo s sokiem pomarańczowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.06.13, 09:01 Bardzo Ci dziękuję za tak wyczerpujące informacje,będą one bardzo przydatne. Chyba jednak ze Skiatos zrezygnujemy jest to zbyt wyczerpujące, Chciałabym jeszcze się dowiedzieć bo nie wiem czy Ty byłeś z biurem podróży? czy indywidualnie, jezeli z biurem to o której był wyjazd z powrotem? i jak długo jechaliście? My wyjezdżamy z Katowic z biurem podróży Zawadzkie Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Hotel Siokas Nei Pori 22.06.13, 11:23 byłem 2 razy ,raz nei pori kwatery drugi raz hotel co do autobusowej jazdy mocno sie poprawiło ,już serbowie nie wymuszają jedzenia u nich w ramach ich wizy, nawet paszportu już lnie chcą ,choć to ryzyko jechać na dowód przejazd przez Macedonie b.szybki bo nowe drogi mają wykwaterowanie z pokoi było jak zawsze rano potem wszyscy torby do 1 pokoju wyjazd o 12 w Katowicach byliśmy o 7.30 - a pamientam czasy jak sie jechało 30h i wiecej przykładowe ceny z ubiegłego roku kawa mrożona 1euro + butelka wody niegazowanej (na dolewkę) gyros pita zależy od wielkości ale średnio 1,5 euro pizza dość duża 3 euro ouzo 3 euro piwo mythos (najlepsze greckie niestety wymowa tej nazwy różni sie od naszej) w knajpce 1 euro w sklepie 55 centów w Grecji w WC są kosze nie tylko na podpaski ale i na zużyty papier ponieważ w Nei pori wszystko jest dość nowe i pod turystów wiec wiekszosci kwater można spłukiwać ale jak pojedziecie po za należy o tym pamietać fakultety (znalazłem wreście ulotkę) : meteory 20 eu wyspy skiatos oraz wyspa edessa po 28 eu góra olympos 13 eu wieczór grecki 18 euro aqua park w salonikach 25 euro były jeszcze ateny ,dion oraz rejs dookoła ich św cypla ale były odwoływane z/w na brak chętnych można też zaliczyć rejs statkiem pirackim w tym kolacja , wino i skoki z trapu do wody na pełnym morzy od 8-10 euro Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Hotel Siokas Nei Pori 22.06.13, 11:33 mniej jest turystów niż kilka lat temu i ceny też spadły bo grekom zarobki poszły w dól do 800 euro dużo turystów z Rumuni są bardzo cenieni tak jak Polacy bo wydają kase uwielbiają ruskich bo ci sa bogaci nie lubią serbów bo biedota a nienawidzą turków ale jak porównasz ceny z polskimi to szok u mnie na dworcu w budce jest drożej a jedz i porównaj z Sopotem:) Zyczę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 23.06.13, 08:57 Bardzo Ci dziękuję, trochę bałam się tej drogi bo kiedyś to się naprawdę długo jechało, a na Serbii to był horror. Byliśmy 8 lat temu na Chalkidiki i podróż trwała ponad 30h Jeszcze raz bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acz Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.static.otenet.gr 02.07.13, 23:02 Jestem w Siokas...niestety z nami w hotelu jest grupa kolonistow....nie musze chyba opisywac co tu sie dzieje! Nikt nas nie uprzedzil:-( ze w tym samym terminie beda wypoczywac !!!!!!! dzieci...bardzo nam przykro, ze Zawadzkie nas zawiodlo...a moglo byc tak pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 03.07.13, 08:46 O matko to horror, mnie też nikt nie uprzedził o kolonistach, na pewno wybrałabym inny hotel, Napisz jeszcze jak z dojazdem ile jechaliście? My mamy turnus od 8.07 to już nic nie zrobię, Bardzo ci dziękuję, może jeszcze napiszesz jak z wyżywieniem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna cz Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.static.otenet.gr 03.07.13, 19:22 Dobry wieczor...niezla akcja sie rozpetala....czy dzwoniliscie do Zawadzkiego???? Podobno juz w sprawie kolonistow dzwoniono z Polski Rezydentka Janula jest super...pomaga nam jak moze...zobaczymy co bedzie w nocy...pytalas o podroz- my w sumie z Wroclawia 36 godzin...bylo ciezko...ale skoro pisze to przezylam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 03.07.13, 20:00 Tak to ja dzwoniłam, dlatego,że nikt mnie nie uprzedził o koloniach a na wczasy jadę wypocząć a nie słuchać rozwrzeszczanej młodzieży. Bardzo Ci dziękuję za informacje powiedzieli mi że w następnym turnusie już ma nie być kolonii ale za bardzo w to nie wierzę. napisz jak tam z wyżywieniem? czy ta młodzież jest rozmieszczona na 1 piętrze czy na każdym? Pomimo wszystko zyczę miłego wypoczynku, do wyjazdu będę ich dręczyć My wyjezdżamy z Katowic, nie sądziłam, ze tak długo pojedziecie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna cz Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.static.otenet.gr 03.07.13, 20:26 Dziekujemy za poparcie z Polski. Podobno wlasciciel tez zostal oszukanynie wiedzial , ze przyjedzie mlodziez..trudno...zobaczymy co czas pokaze...Jedzenie troche monotonne, ale to nie all inclusive...zle nie jest...wokol mnostwo tawern- jak ktos glodny :-) jak masz jakies jeszcze pytania, to nie ma problemu. ..pozdrawiam jutro jedziemy na Meteory...pewnie sie spotkamy w Nei Pori.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 04.07.13, 10:45 Witam serdecznie wczasowiczów, dzisiaj znowu dzwoniłam do biura i Pani mi powiedziała, że juz wczoraj interweniowali u właściciela, który obiecał,że sytuacja się już nie powtórzy ,mam nadzieję,że do końca urlopu będziecie mieć spokój. mam jeszcze jedno pytanie, czy te autokary wygodne i jak często robią postoje? My z mężem byliśmy już 5 razy w Grecji ,no oczywiście Meteory, Ateny i rejs na Skiatos mamy zaliczone. Pozdrawiam i życzę spokoju i dużo,dużo słoneczka ale chyba tam tego nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna cz Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.static.otenet.gr 04.07.13, 16:43 Witam. Postoje co 4h...w autokarze troche ciasn- wszystkie miejsca zajete Trudno wyprostowac nogi:-( ale po tylu godzinach jazdy to naprawde to najlepszy autokar okaze sie niewygodnym. ...Dzisiejsza noc byla spokojna. Wczoraj interweniowalismy u opiekunow. Szkoda dzieciakow...kto to wymyslil wcisnac do hotelu ...pozdrawiamy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łyli Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.opole.hypnet.pl 04.07.13, 17:42 Witam.A jakie wrazenia z samego hotelu? zastanawiam się nad 17 lipca czy jechać wlasnie do tego hotelu czy wybrać inny? w biurze bardzo zachwalają ten hotel, jak wygląda sprawa posilkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 04.07.13, 17:57 mam nadzieję,że już będziecie mogli wypoczywać w spokoju. Jak się wycieczka udała? na pewno w Kalambace był postój. trochę się boję tej podróży,no ale trzeba to przeżyć a jak było na granicy Serbskiej, długo Was trzymali? bo z nimi to różnie bywa. Jeszcze raz pozdrawiam i bardzo dziękuję za tyle wyczerpujących wiadomości. Jeszcze jedno chciałam zapytać, o której byliście pod hotelem i czy długo czekaliście na klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna cz Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.static.otenet.gr 04.07.13, 19:50 NA granicy serbskiej ok. 2,5 h....najkrocej na macedonsko- greckiej...W Nei Pori bylismy ok 10.00, niektore pokoje byly gotowe. My czekalismy ok.15 minut...Dzis bylo magicznie na Meteorach. Jutro Skiatos. Zapowiadaja burze. Wczoraj bylo trzesienie ziemii...ale my nic nie odczulismy...pewnie juz siedzicie na walizkach? Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.07.13, 08:53 Tak Meteory są piękne, a plaże na Skiotos cudowne, nigdzie takich nie widziałam, warto zobaczyć, a w jakiej cenie są wycieczki fakultatywne? My z mężem zabieramy z sobą wnuka i trzeba mu pokazać te cuda. A jak tam na miejscu uspokoiło się? No już trochę się denerwuję przed podróżą ale ja tak mam zawsze, uspakajam się dopiero w autokarze. No to pozdrawiam i wypoczywajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna cz Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.static.otenet.gr 06.07.13, 06:34 Wczoraj wrocilismy z wyspy...podroz dluga- 2,5 h autobysem i 3 statkiem. Skiathos 40 euro /35 dzieci. Meteory 30 euro/25+ wejscie 3 euro. Olimp 20/15 euro. Meteory piekne Skiatos mala czasu na miejscu, ale jezeli ktos nie byl na wyspach to polecam...my bylosmy na Santorini i Krecie, wiec Skiatos nas nie powalila...ladnie. W hotelu w nocy spokoj. Cisza od 23.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 06.07.13, 10:36 Dzięki bardzo,my też już byliśmy na Skiatos i w Meteorach ale jedziemy z wnukiem więc trzeba mu to pokazać. Ale najważniejsze, że już w hotelu macie spokój, mam nadzieję,że jak my przyjedziemy to też tak będzie. Pozdrawiam serdecznie i wypoczywajcie przez te ostatnie dni, duzo słoneczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.play-internet.pl 05.07.13, 13:23 a skad jedziesz bo my tez jade w tym terminie z opola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMI Re: Hotel Siokas Nei Pori IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.07.13, 13:49 Witam no my jedziemy z Katowic. Trochę się boję tej podróży ale chyba jakoś przeżyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś