Gość: MAXIMILIAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:53 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:57 chodzi mi o to że chciałbym gdzieś jechać ale nie mam z kim? nie żebym komuś fundował ale z jakąs grupką ludzi. tak było do tej pory. proszę o rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona:) Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:17 Też mam ten dylemat, ale chyba sie nie zdecydyję na samotny wyjazd, jeśli nie będzie sie z kim cieszć, dzielić wrażeniami... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:45 widzę że się rozumiemy w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona;) Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:57 Ale znam osoby które wyjeżdżaja same i bardzo sobie to chwalą, co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 10.08.04, 00:09 No wlasnie co kto lubi.. nie cierpie samotnych wyjazdow,wole spedzac weekendy w miescie niz jechac sama-moj facet czesto pracuje w weekendy. Nie ma do kogo zagadac,podzielic sie wrazeniami,co to za wyjazd? Bardzo brakuje mi grupy znajomych ale oni obrosli w male dzieci i coraz ciezej sie zgrac. Sama nei wiem jak z tym walczyc??? Moze zalozymy klub "wyjezdzajacych tylko w towarzystwie" Polecamy sie jako nie cwierkajaca nadmiernie i towarzyska paraa czesto tylko pol pary:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 10.08.04, 11:46 ja wlasnie jestem w takiej sytuacji. wszystko zalatwione. jest rezerwacja. i nagle sie okazuje, ze jade sama. kurcze. jakos sobie nie wyobrazam wyjazdu nad morze samotnie. co zrobic w takiej sytuacji??? (ew. wyjazd nad morze, Gdansk Stogi, jest samochod, z Warszawy, nie-sponsoring) Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 10.08.04, 22:14 szkoda,ze wlasnie wrocilam z urlopu-pusc wici wsrod znajomych-nikt nie ma ochoty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 193.59.91.* 11.08.04, 07:33 Byłam sama na Malcie w szkole językowej, w sumie było ok, bo poznałąm trochę ludzi, ale jechać sama to niezbyt komfortowa sytuacja drugi raz bym nie chciałą, chociaż znowu w tym roku mam podobny problem w związku z "wykruszonym" towarzystwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:45 mój problem jest podobny do tego co ma anula . Otóż moi znajomi także albo cytuję-obrosli w dzieci albo zachowują sie jakby wyjazdy gdziekolwiek byly dla nich chlebem powszednim. Gdy w 2000 roku byłem własnie ze znajomymi na teneryfie (6 osób )było naprawde rozrywkowo i wszyscy zjebiście sie bawili rok później było nas już tylko cztery i tak dalej i tak dalej aż w końcu doszło do tego że nie mam z kim jechac no poprostu szok! przepraszam że przynudzam ale muszę się wam wyżalic :-( ale cóż nie zamieżam się rozczulać nad sobą poprostu trzeba samemu coś zorganizowac ( hihihi) pozdrawiam serdecznie P.s piszcie dalej co otym sądzicie zobaczymy ile jest takich osób jak my ? Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 00:23 ha,niech pomysle , w 1998 Chorwacja- 7 osob, 99-Grecja 6 -osob,2000- wyjazd zycia-miesiac w Hiszpanii 5 osob, 2001- 6 ,ale beze mnie-2002 nawal slubow,2003 -nawal dzieci:) Znajomi radza sobie w ten sposob ze jada w 2,3 pary z dziecmi w podobnym wieku. Ja pragne ciszy i spokoju, a nie wrzaskow nad glowa,niestety. Mam to na codzien w pracy. Teoretycznie mam narzeczonego- wiec mam z kim jechac, ale po pierwsze on bez przerwy pracuje w weekendy i nie moze wziasc urlopu od wrzesnia do czerwca ( szkola), a jak juz moze jechac to ja bym naprawde z przyjemnoscia pojechala w wiekszym towarzytwie, ale takze solo z fajnym towarzystwem,poki sama nei obroslam w dzieciory. Tym bardziej ze my nie jestesmy taka para co musi ciagle trzymac sie za lapki i jesc sobie z dziubkow. Bylismy teraz w Supraslu k. Bialegostoku boskie miejsce na Sylwestra + pare dni,pewnie znow wyladujemy tam we dwoje... Mysle ze kolo 30-tki zycie rodzinne staje sie dla wiekszosc osob priorytetem, nawet najbardziej towarzyskich potem za jakies 5-6 lat znowu sie zrobia to pewnie ja bede na etapie pieluch... Mysle,ze naprawde mozna by sie wymienic mailami i miejscami zamieszkania,moze sie uda choc czesciowe polaczenie sil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 00:47 czytam jak o sobie,nietety mam urlop we wrześniu a mój facet nie,chcę jechać do Egiptu,ale nie sama, znajomi w tym roku odpadli,jeszce nie wiem co zrobię ale wyjazd samej to dla mnie ostateczność.Nie polecam nikomu wyjazdu w pojedynkę na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 01:14 no wlasnie,ja tez marze o Egipcie,niekoniecznie z wlasnym facetem,ktory nie umie plywac, a ja tam chce podziwiac zycie podwodne:) Tyle,ze w tym roku jestem juz po urlopie. Gdyby zalozyc taki klubik chetnych na wyjazdy w towarzytwie ,tak mi sie marzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 193.59.91.* 12.08.04, 07:51 Dobry pomysł z założeniem takiego klubu, przyznaję, że we wrześniu też marzy mi sie wyjazd (ale urlop tylko tydzień) z tym, że niekoniecznie Egipt może jakaś grecka wyspa, Teneryfa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:26 Czy nikt z was nie chce przypadkiem jechać na wycieczkę objazdową po Włoszech we wrzesniu, na zasadzie, żeby nie jechać samemu? Mam wtedy urlop i tak na 90% chcę jechać nawet sama, ale jak tak czytam, to raczej ludzie odradzają samotne wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 09:01 na objazdowke mysle,ze mozna jechac spokojnie, czas na takiej imprezie pedzi tak szybko - jak i grupa,ze na pewno nie zdazyc sie znudzic samotnoscia. POza tym przy takiej formie wyprawy caly czas jestes ze wspouczetnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks.p Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 16:13 Warto. Ja na samotnym jesiennym urlopie naprawde wypoczywam i regeneruję siły. Wystarczy tydzień tylko dla siebie i jestem jak nowo narodzona. Robię to co chcę i kiedy chcę. Mam ochotę iść do knajpy, to idę. Mam ochotę spać do południa, to śpię. Leżeć plackiem na plaży czy pojechać na wycieczkę - to zależy tylko ode mnie. Nie, nie jestem zgorzkniałą stara panną bez znajomych - jeżdżę na normalne wakacje z mężem i dziećmi, na wypady z przyjaciółmi. Ale października już się nie mogę doczekać - w tym roku planuję samotny Egipt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 81.15.189.* 12.08.04, 17:22 Jeśli masz na myśli wyjazd wypoczynkowy (nasiadówka w jednym miejscu, plażowanie) to faktycznie moze być problem, ale jeśli chodzi o zwiedzanie świata to tę formę proponuję. Mnie wyjazdy wakacyjne ze znajomymi zmęczyły (ich fochy, przyzwyczajenia). Unikam. Jeżdżę sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:40 no moje drogie panie nie spodziewałem się aż tylu kobiet które same podróżują, jestem godny podziwu. Jeżeli chodzi o mnie to powiem że moze się zniechęcam tym iż poprostu zabardzo( jeżeli tak moge powiedziec hihi) nie znam języka chociażby angielskiego, ale mam nadzieję że w tym roku się zdecyduję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buszujący Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 213.158.197.* 17.08.04, 21:19 Pojechałem kiedyś sam na Suwalszczyznę i po 5 dniach wróciłem. Mimo, że w czasie wędrówek spotykasz ciekawych ludzi to jednak brakuje towarzystwa. Sporym problemem jest też znalezienie noclegu. Cóż, wygląda na to, że w tym roku nie będę miał wyboru, albo sam albo nigdzie. jeszcze się wacham. c'est la vie. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 17.09.04, 11:12 uwaga,uwaga samotni podroznicy z koniecznosci - organizujemy swiateczno sywestrowy wypad na Slowacje chetnych zapraszam do zgloszen mailowych - Anula36@ gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 17.09.04, 13:17 Anula a w jakim jestescie wieku? 36 to nick znaczący? ja w sumie mam z kim jechac (z dziewczyna) ale to koniec. znajomi sie zenia i obrastaja dopiero w dzieci i z mojej 8 - osobowej paczki zostal mi tylko 1 kumpel i 1 dziewczyna:) Zawsze jezdze tylko z nia i brakuje nam rozrywkowego towarzystwa i znajomych z ktorymi mozna gdzies sie wybrac. Teraz jedziemy do Tunezji 24.09. i znow sami. Tez nie jestesmy para cwierkajaca i chodzaca za raczki (blee)- i wlasnie na forum Turystyka szukamy kogos kto jedzie w tym terminie do Sousse ale nikt nie odpowiada na moje posty.Kicha!Znowu tylko we dwoje - jakie to romantyczne:( Potrzebujemy znajomych (szczegolnie takich ktorzy maja ten sam problem) wiec popieram pomysl!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 17.09.04, 13:21 mam 30 lat,chlopa 33 letniego,niestety mozemy sie urlopowac tylko lipiec /sierpien- taka praca.W ciagu roku glownei wypady na weekendy i to glownei ja solo. Mieszkamy w Krakowie, a moj mail to Anula36@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 17.09.04, 15:15 Ja tez moge urlopowac tylko lipiec, sierpien no i wrzesien - taka praca (może podobna?). Ale popieram pomysl zalozenia na forum klubu "chcących wyjechac wspólnie" czy cos w tym rodzaju:) moj e-mail:macszc@wp.pl P.S. Czemu masz konto Anula36? 30,31...35 nie było?:) Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 18.09.04, 14:17 No wlasniwe nei bylo!!! Zebys wiedzial,sama bylam w szoku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 18.09.04, 17:42 I jak z tym pomyslem wyjazdow w towarzystwie? Ktos sie zdecydowal, ktos wspolnie wyjezdza? Ktos cos organizuje albo planuje drodzy Forumowicze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 18.09.04, 17:48 dobra juz wiem dostalem maila od Anuli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztormiak Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 09.10.04, 00:05 Urlop ma swoje prawa i trzeba słuchać to co w duszy gra, E. Hemingway mawiał ;wyruszaj w podróz z kim kogo kochasz "ale nie brał tempa dnia XXI wieku i krótkich urlopów . A tak poważnie wiele razy byłem na urlopach samotnie , dzień z wycieczkami wspólnie w grupie jest radosny gorzej wieczory , bywalo że nie było do kogo ;gęby otworzyć" gdyż wszyscy byli obcojęzyczni .Wybieram się do Egiptu pod koniec pażdziernika i nie wiem co począć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:08 zapracowana jestem po uszy, znajomi z podanych przez was względów się wykruszyli, "obrosłam w bachora" ale to świetny kompan w podróży chociaż ma tylko 8 lat. za dwa tygodnie ruszamy w Gorce na 3 dni. może ktoś kiedyś wybierze się z nami na jakiś wypad? (nie jestem zmotoryzowana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erghebi@gazeta.pl Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.chello.pl 05.10.04, 18:27 Oczywiście, ja od kilku lat tak jeżdzę. Wczesbniej przez pół roku trzeba sie dokładnie przygotowć (przewodniki, plan, hotele, itp.) Mam doświadczenie mogę Ci troche podpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.oaza-dd.com 18.11.04, 21:54 czy cos sie udalo zrobic? jest klub? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś