Dodaj do ulubionych

czy warto jechać samemu?????????!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:53
Obserwuj wątek
    • Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:57
      chodzi mi o to że chciałbym gdzieś jechać ale nie mam z kim? nie żebym komuś
      fundował ale z jakąs grupką ludzi. tak było do tej pory. proszę o rady
      • Gość: ona:) Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:17
        Też mam ten dylemat, ale chyba sie nie zdecydyję na samotny wyjazd, jeśli nie
        będzie sie z kim cieszć, dzielić wrażeniami... Pozdrawiam
        • Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:45
          widzę że się rozumiemy w tej kwestii
          • Gość: ona;) Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 22:57
            Ale znam osoby które wyjeżdżaja same i bardzo sobie to chwalą, co kto lubi.
            • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 10.08.04, 00:09
              No wlasnie co kto lubi.. nie cierpie samotnych wyjazdow,wole spedzac weekendy w
              miescie niz jechac sama-moj facet czesto pracuje w weekendy.
              Nie ma do kogo zagadac,podzielic sie wrazeniami,co to za wyjazd?
              Bardzo brakuje mi grupy znajomych ale oni obrosli w male dzieci i coraz ciezej
              sie zgrac.
              Sama nei wiem jak z tym walczyc???
              Moze zalozymy klub "wyjezdzajacych tylko w towarzystwie"
              Polecamy sie jako nie cwierkajaca nadmiernie i towarzyska paraa czesto tylko
              pol pary:)
              • altu Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 10.08.04, 11:46
                ja wlasnie jestem w takiej sytuacji.
                wszystko zalatwione. jest rezerwacja.
                i nagle sie okazuje, ze jade sama.
                kurcze. jakos sobie nie wyobrazam wyjazdu nad morze samotnie.
                co zrobic w takiej sytuacji???
                (ew. wyjazd nad morze, Gdansk Stogi, jest samochod, z Warszawy, nie-sponsoring)
                • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 10.08.04, 22:14
                  szkoda,ze wlasnie wrocilam z urlopu-pusc wici wsrod znajomych-nikt nie ma
                  ochoty??
    • Gość: Gosia Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 193.59.91.* 11.08.04, 07:33
      Byłam sama na Malcie w szkole językowej, w sumie było ok, bo poznałąm trochę
      ludzi, ale jechać sama to niezbyt komfortowa sytuacja drugi raz bym nie
      chciałą, chociaż znowu w tym roku mam podobny problem w związku z "wykruszonym"
      towarzystwem
      • Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:45
        mój problem jest podobny do tego co ma anula . Otóż moi znajomi także albo
        cytuję-obrosli w dzieci albo zachowują sie jakby wyjazdy gdziekolwiek byly dla
        nich chlebem powszednim. Gdy w 2000 roku byłem własnie ze znajomymi na
        teneryfie (6 osób )było naprawde rozrywkowo i wszyscy zjebiście sie bawili rok
        później było nas już tylko cztery i tak dalej i tak dalej aż w końcu doszło do
        tego że nie mam z kim jechac no poprostu szok! przepraszam że przynudzam ale
        muszę się wam wyżalic :-( ale cóż nie zamieżam się rozczulać nad sobą poprostu
        trzeba samemu coś zorganizowac ( hihihi) pozdrawiam serdecznie
        P.s
        piszcie dalej co otym sądzicie zobaczymy ile jest takich osób jak my ?
        • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 00:23
          ha,niech pomysle , w 1998 Chorwacja- 7 osob, 99-Grecja 6 -osob,2000- wyjazd
          zycia-miesiac w Hiszpanii 5 osob, 2001- 6 ,ale beze mnie-2002 nawal
          slubow,2003 -nawal dzieci:) Znajomi radza sobie w ten sposob ze jada w 2,3 pary
          z dziecmi w podobnym wieku. Ja pragne ciszy i spokoju, a nie wrzaskow nad
          glowa,niestety. Mam to na codzien w pracy.
          Teoretycznie mam narzeczonego- wiec mam z kim jechac, ale po pierwsze on bez
          przerwy pracuje w weekendy i nie moze wziasc urlopu od wrzesnia do czerwca (
          szkola), a jak juz moze jechac to ja bym naprawde z przyjemnoscia pojechala w
          wiekszym towarzytwie, ale takze solo z fajnym towarzystwem,poki sama nei
          obroslam w dzieciory. Tym bardziej ze my nie jestesmy taka para co musi ciagle
          trzymac sie za lapki i jesc sobie z dziubkow.
          Bylismy teraz w Supraslu k. Bialegostoku boskie miejsce na Sylwestra + pare
          dni,pewnie znow wyladujemy tam we dwoje...
          Mysle ze kolo 30-tki zycie rodzinne staje sie dla wiekszosc osob priorytetem,
          nawet najbardziej towarzyskich potem za jakies 5-6 lat znowu sie zrobia to
          pewnie ja bede na etapie pieluch...
          Mysle,ze naprawde mozna by sie wymienic mailami i miejscami zamieszkania,moze
          sie uda choc czesciowe polaczenie sil:)
          • Gość: marta Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 00:47
            czytam jak o sobie,nietety mam urlop we wrześniu a mój facet nie,chcę jechać do
            Egiptu,ale nie sama, znajomi w tym roku odpadli,jeszce nie wiem co zrobię ale
            wyjazd samej to dla mnie ostateczność.Nie polecam nikomu wyjazdu w pojedynkę na
            urlop.
            • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 01:14
              no wlasnie,ja tez marze o Egipcie,niekoniecznie z wlasnym facetem,ktory nie
              umie plywac, a ja tam chce podziwiac zycie podwodne:)
              Tyle,ze w tym roku jestem juz po urlopie.
              Gdyby zalozyc taki klubik chetnych na wyjazdy w towarzytwie ,tak mi sie marzy...
    • Gość: Gosia Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 193.59.91.* 12.08.04, 07:51
      Dobry pomysł z założeniem takiego klubu, przyznaję, że we wrześniu też marzy mi
      sie wyjazd (ale urlop tylko tydzień) z tym, że niekoniecznie Egipt może jakaś
      grecka wyspa, Teneryfa?
    • Gość: Dana Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:26
      Czy nikt z was nie chce przypadkiem jechać na wycieczkę objazdową po Włoszech
      we wrzesniu, na zasadzie, żeby nie jechać samemu? Mam wtedy urlop i tak na 90%
      chcę jechać nawet sama, ale jak tak czytam, to raczej ludzie odradzają samotne
      wyjazdy.
      • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 09:01
        na objazdowke mysle,ze mozna jechac spokojnie, czas na takiej imprezie pedzi
        tak szybko - jak i grupa,ze na pewno nie zdazyc sie znudzic samotnoscia. POza
        tym przy takiej formie wyprawy caly czas jestes ze wspouczetnikami.
    • aleks.p Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 12.08.04, 16:13
      Warto.
      Ja na samotnym jesiennym urlopie naprawde wypoczywam i regeneruję siły.
      Wystarczy tydzień tylko dla siebie i jestem jak nowo narodzona. Robię to co
      chcę i kiedy chcę. Mam ochotę iść do knajpy, to idę. Mam ochotę spać do
      południa, to śpię. Leżeć plackiem na plaży czy pojechać na wycieczkę - to
      zależy tylko ode mnie.
      Nie, nie jestem zgorzkniałą stara panną bez znajomych - jeżdżę na normalne
      wakacje z mężem i dziećmi, na wypady z przyjaciółmi. Ale października już się
      nie mogę doczekać - w tym roku planuję samotny Egipt.
    • Gość: ines Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 81.15.189.* 12.08.04, 17:22
      Jeśli masz na myśli wyjazd wypoczynkowy (nasiadówka w jednym miejscu,
      plażowanie) to faktycznie moze być problem, ale jeśli chodzi o zwiedzanie
      świata to tę formę proponuję. Mnie wyjazdy wakacyjne ze znajomymi zmęczyły
      (ich fochy, przyzwyczajenia). Unikam. Jeżdżę sama.
      • Gość: maximiliam Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:40
        no moje drogie panie nie spodziewałem się aż tylu kobiet które same podróżują,
        jestem godny podziwu. Jeżeli chodzi o mnie to powiem że moze się zniechęcam tym
        iż poprostu zabardzo( jeżeli tak moge powiedziec hihi) nie znam języka
        chociażby angielskiego, ale mam nadzieję że w tym roku się zdecyduję. pozdrawiam
        • Gość: buszujący Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: 213.158.197.* 17.08.04, 21:19
          Pojechałem kiedyś sam na Suwalszczyznę i po 5 dniach wróciłem. Mimo, że w
          czasie wędrówek spotykasz ciekawych ludzi to jednak brakuje towarzystwa.
          Sporym problemem jest też znalezienie noclegu.
          Cóż, wygląda na to, że w tym roku nie będę miał wyboru, albo sam albo nigdzie.
          jeszcze się wacham.
          c'est la vie.
          powodzenia!
          • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 17.09.04, 11:12
            uwaga,uwaga samotni podroznicy z koniecznosci - organizujemy swiateczno
            sywestrowy wypad na Slowacje chetnych zapraszam do zgloszen mailowych - Anula36@
            gazeta.pl
            • Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 17.09.04, 13:17
              Anula a w jakim jestescie wieku? 36 to nick znaczący? ja w sumie mam z kim
              jechac (z dziewczyna) ale to koniec. znajomi sie zenia i obrastaja dopiero w
              dzieci i z mojej 8 - osobowej paczki zostal mi tylko 1 kumpel i 1 dziewczyna:)
              Zawsze jezdze tylko z nia i brakuje nam rozrywkowego towarzystwa i znajomych z
              ktorymi mozna gdzies sie wybrac. Teraz jedziemy do Tunezji 24.09. i znow sami.
              Tez nie jestesmy para cwierkajaca i chodzaca za raczki (blee)- i wlasnie na
              forum Turystyka szukamy kogos kto jedzie w tym terminie do Sousse ale nikt nie
              odpowiada na moje posty.Kicha!Znowu tylko we dwoje - jakie to romantyczne:(
              Potrzebujemy znajomych (szczegolnie takich ktorzy maja ten sam problem) wiec
              popieram pomysl!!!!!!!!!
              • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 17.09.04, 13:21
                mam 30 lat,chlopa 33 letniego,niestety mozemy sie urlopowac tylko
                lipiec /sierpien- taka praca.W ciagu roku glownei wypady na weekendy i to
                glownei ja solo. Mieszkamy w Krakowie, a moj mail to Anula36@gazeta.pl
                • Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 17.09.04, 15:15
                  Ja tez moge urlopowac tylko lipiec, sierpien no i wrzesien - taka praca (może
                  podobna?). Ale popieram pomysl zalozenia na forum klubu "chcących wyjechac
                  wspólnie" czy cos w tym rodzaju:) moj e-mail:macszc@wp.pl
                  P.S.
                  Czemu masz konto Anula36? 30,31...35 nie było?:)
                  • anula36 Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! 18.09.04, 14:17
                    No wlasniwe nei bylo!!! Zebys wiedzial,sama bylam w szoku:)
                    • Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 18.09.04, 17:42
                      I jak z tym pomyslem wyjazdow w towarzystwie? Ktos sie zdecydowal, ktos
                      wspolnie wyjezdza? Ktos cos organizuje albo planuje drodzy Forumowicze?:)
                    • Gość: Mac Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 18.09.04, 17:48
                      dobra juz wiem dostalem maila od Anuli:)
      • Gość: Sztormiak Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 09.10.04, 00:05
        Urlop ma swoje prawa i trzeba słuchać to co w duszy gra, E. Hemingway
        mawiał ;wyruszaj w podróz z kim kogo kochasz "ale nie brał tempa dnia XXI
        wieku i krótkich urlopów . A tak poważnie wiele razy byłem na urlopach
        samotnie , dzień z wycieczkami wspólnie w grupie jest radosny gorzej
        wieczory , bywalo że nie było do kogo ;gęby otworzyć" gdyż wszyscy byli
        obcojęzyczni .Wybieram się do Egiptu pod koniec pażdziernika i nie wiem co
        począć??
    • Gość: abc Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:08
      zapracowana jestem po uszy, znajomi z podanych przez was względów się
      wykruszyli, "obrosłam w bachora" ale to świetny kompan w podróży chociaż ma
      tylko 8 lat. za dwa tygodnie ruszamy w Gorce na 3 dni. może ktoś kiedyś
      wybierze się z nami na jakiś wypad? (nie jestem zmotoryzowana)
    • Gość: erghebi@gazeta.pl Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.chello.pl 05.10.04, 18:27
      Oczywiście, ja od kilku lat tak jeżdzę. Wczesbniej przez pół roku trzeba sie
      dokładnie przygotowć (przewodniki, plan, hotele, itp.) Mam doświadczenie mogę
      Ci troche podpowiedzieć.
    • Gość: Gonia Re: czy warto jechać samemu?????????!!!!!! IP: *.oaza-dd.com 18.11.04, 21:54
      czy cos sie udalo zrobic? jest klub? :-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka