Gość: miko IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 15:06 ma ktoś z was namiary na tani nocleg w Tallinie, a może wie jak najlepiej tam dojechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: acton Re: TALLIN IP: 62.233.208.* 21.08.02, 15:43 W Tallinie niestety nie byłem, ale na wschodzie Europy najlepiej chyba wynajmować pokoje u babuszek:) Praktykowałem na Ukrainie i Litwie. Polecam, zwłaszcza że można poznać bliżej miejscowych, ich kulturę, a przy okazji nie zapłacisz więcej niż 5$ za nockę. W wyżej wymienionych krajach nie płaciłem drożej niż 3$, w Estonii może być ciut drożej (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: TALLIN IP: 157.25.128.* 21.08.02, 15:54 Estonii nie porównywałabym z Ukrainą, ani Litwą. Porównywać należy raczej z Finlandią. Ładne miasto, ale ładniejsza jest Ryga. Ja do Tallina leciałam samolotem i mieszkałam w hotelu Piritia (chyba dobrze zapamiętałam) nad samym brzegiem Zatoki Fińskiej. Hotel został zbudowany specjalnie na Olimpiadę dla sportowców (dla wodnych konkurencji). Pozdrawiam Sawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: TALLIN IP: *.reykir.is 21.08.02, 15:54 W Tallinie nie ma babuszek na dworcu. To inna jakosc. Noclegow nie znam, a dosc tanio to chyba autobusem Eurolines z Wilna. jedzie noca i wczesnie rano jest w Tallinie. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: TALLIN IP: 62.233.208.* 21.08.02, 16:41 Pewnie macie rację. Szkoda, bo babuszki to naprawdę fajna sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fo Re: TALLIN IP: *.acn.waw.pl 22.08.02, 00:32 hostel@mahtra.ee hostel w akademiku w Tallinie, pokoj 2 osobowy +sniadanie 300 koron estonskich, cos kolo 36 PLN na glowe warunkow nie znam, info z sieci pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: TALLIN IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 15:07 Spałem w akademiku - warunki niezłe, blisko centrum. I śmieszna cena w porównaniu do hoteli. Na prywatne kwatery nie licz.. i nie porównuj Estonii ze Wschodem, bo po drodze byłaby jeszcze Polska... Poziom zamożności, standardu usug zbliżony do fińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: TALLIN IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 21:28 Gość portalu: Adam napisał(a): > Spałem w akademiku - możesz dać konkretny namiar i jeszcze jak najlepiej dojechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: TALLIN IP: *.lj.pl / 192.168.1.* 25.08.02, 16:05 Do Tallina najlepiej tak: Z Wawy bus (12godz.) do Wilna (ok.90zl) lub pociag (kuszetka ok 120zl), a z Wilna busem (kilka w ciagu dnia - 10godz. - mniej niz 100zl). A najszybciej samolotem, w LOCIE w lipcu byla promocja - duzo ponizej 200 $. Spanie: Merevaik, Sopruse 182, tel. 6553767 - niby akademik, ale pokoje calkiem ladne, z lazienka i TV, tylko w nieladnej okolicy, 15 min trolejbusem od centrum - chyba ok. 70-80zl za dwie osoby, dokladnie nie pamietam. pa Odpowiedz Link Zgłoś