Gość: ines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:46 Znalazłam wymarzony hotel na wakacje na Krecie- Marmin Bay w Elounda. Ma go w ofercie biuro Grecos Holiday. Czy ktoś może coś napisać na temat hotelu i biura? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konio Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:51 Grecos to połaczona oferta dwóch poznańskich biur Matimpex i Skoczyńska Travel , oba solidne więc można mieć zaufanie , mają bardzo dobrych pilotów i rezydentów no i nie idą na masówke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archidia Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:52 hotel rewelacja w zasadzie w drodze do eloundy, blisko plaki, wspanialy widok, dobry standard, blisko takze do Ag,Nicolaos.Minus ulica ( ale niezbyt ruchliwa ), ktora trzeba przejsc by dojsc nad morze i brak typowej, piaszczystej plazy ale wybrzeze doskonale zagospodarowane. Moge polecic ze szczerym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:57 Dzięki za szybką odpowiedź - od razu mam lepszy humor zwłaszcza ze to na podróż poślubną! Mam nadzieję że będzie romantycznie. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_swoje oj nie !!!! 22.02.06, 08:23 no jak na podróz poslubna to go nie polecam... za te sama cene mozesz miec hotele przy plazy piaszczystej ! poszukaj lepiej wiem_swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: oj nie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:18 Dzieki, ale nie zależy mi na piaszczystej plaży. Bardziej chodzi o klimat i atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_swoje nie ma to jak wsadzić kij w mrowisko ;-P 22.02.06, 15:35 taaa, ciekaw jestem jak ten klimat z katalogu wyczytalas ?? kryptoreklamę tu uprawiacie moi drodzy! jak rozumiem hotel na zadoopiu ztem nie idzie i trzeba go podbajerzyc ?? to słaby hotel (taki pensjonat w jastarnii z lat 80-tych - tylko dodali basen) i fatalna obsługa (brudne talerze), byłem w zeszłym roku i to sam przezyłem wiem_swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: nie ma to jak wsadzić kij w mrowisko ;-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:11 Mądry to ty nie jesteś skoro wybrałeś ten hotel sugerując się katalogiem a teraz się ze mnie wyśmiewasz że klimat wyczytałam z katalogu! Nie bardzo Ci wierzę że tam byłeś. Mącisz na tym forum z tego co widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archidia Re: nie ma to jak wsadzić kij w mrowisko ;-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:45 Ines nie przejmuj sie, tak jak g...o wie tak g.... widzial a chwali sie ze wie swoje. To swoje to jego podworko na tym zadupiu wlasnie. Bylismy tam i hotelik naprawde spoko. Troche zazdrosci ze w jego konkurencyjnej ofercie nie ma tak fajnego hoteliku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines co za ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:31 Masz rację, nie zwracam na niego uwagi! Dzięki ci serdeczne raz jeszcze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sposa Re: co za ludzie! 24.02.06, 13:57 Witaj Ines, ja też od paru dni czekam na info o Marmin Bay i o biurze(na wakacje-grecja i tutaj na Grecja i Cypr). Ja też się w nim zakochałam jak zobaczyłam w folderze. W biurze powiedziano nam że warto,pokoje z widokiem na morze i restauracja z widokiem na Spinalongę,bufecik też prawdziwy a nie kontynentalne czyli ser i dżem, co prawda z tego co tu piszą to ta plaża nie bardzo ważne żeby było chociaż gdzie się położyć ,nam chodzi też o spokój i widoki bo za tą cenę proponowano nam w Hersonissos, a my też właśnie planujemy romantyczną podróż.Do tej pory odezwały się dwie osoby i wypowaiadały się pozytywnie(możesz zobaczyć)a jedna z nich miała mi wysłać zdjęcia ale narazie nic nie doszło więc niewiem. Jak coś się dowiesz więcej to proszę o informacje. Pozdrawiam sposa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines do Sposy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:00 Hej! a kiedy się wybieracie? I kiedy macie ślub? My 1-ego lipca ślub, loty na Kretę z Poznania są najbliżej 6-tego lipca. Na pewno jak coś się dowiem więcej to napiszę! Odpowiedz Link Zgłoś
sposa do Ines :) 27.02.06, 09:00 Witam ponownie, i zazdroszczę bo chętnie bym powtórzyła dzień naszego ślubu ale my już ten piękny dzień mamy za sobą i wszystkie pieniązki wydaliśmy na remont naszego mieszkania a że marzenie dotyczące podróży poślubnej cały czas nie zostało spełnione no to teraz chcielibyśmy aby nam się udało, myślimy o czerwcu-najwcześniejszy jest 8.06. Wiesz przez to że to taki ważny dla nas wyjazd to się trochę martwię że jest tak mało informacji, ale może Archidia nam jeszcze trochę pomoże , zapytam Pozdrowienia Ps. życzę wam aby dzień waszego ślubu był tak cudowny jak sobie wymarzyliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do Ines :) IP: *.biology.univ.gda.pl 23.03.06, 15:44 I co zdecydowalas sie? Bo ja sie tez wybieram i rozwazam ten sam termin. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniuska Re: prośba 16.03.06, 00:06 WItam, mam wielką prośbę ponieważ w czerwcu wybieramy sie z przyjaciółmi na krete i prawdopodobnie do tego hoteliku i zbieram inforamcję na jego temat. Czy macie jakieś fotki z niego jeżeli tak to może ktoś wyśle na maila :) Pozdrawiam kiniuska Odpowiedz Link Zgłoś
sposa Re: nie ma to jak wsadzić kij w mrowisko ;-P 24.02.06, 14:29 Archidio, napisz coś więcej o tej plaży i jedzeniu, bedę bardzo wdzięczna za informacje o wrażeniach i wogóle,to dla nas pierwszy wyjazd zagraniczny i na dodatek tak jak u Ines podróż poślubna więc dlatego tak nam zalezy. Pozdrawiam sposa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archidia Re: nie ma to jak wsadzić kij w mrowisko ;-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:41 mam parę fotek z plazy:), plaza ma maly pomost prowadzacy zakolem do malego drinkbaru, ratanowe mebelki, fajny kliamcik. plaza nie jest wielka, ale czysciutka, zadbana i "dopieszczona";) ciekawymi lezakami np. ala loze malzenskie z baldachimem itd:). Muzyczka z baru nie natarczywa, nie za glosna.obok plazy w okolicach znajdziecie tez miejsca gdzie mozna ponurkowac , sa tez mozliwe sporty wodne, okolica jest bardzo ładna bez tabunów turystów, ze smakiem Krety. Odpowiedz Link Zgłoś
sposa Do Archidi 27.02.06, 09:12 Witam, dzięki wielki za już dostarczone informacje, ale mam jeszcze pytanko czy pamiętasz może czy koło basenu było jakieś miejsce na leżaki tak wiesz aby sobie poleżeć oraz czy te loże na plaży i wogóle leżali są płatne a jak tak to czy mimo to można się gdzieś położyć na ręczniku wiem to może detale ale fajnie by było nie musieć jechać gdzies dalej aby poprostu poleżeć. No i jak byś mogła przesłać jakieś zdjęcie na meila ania.memo@wp.pl to byłabym wdzięczna bo na wakacje-grecja jedna dziewczyna obiecała że przyśle ale niestety nic nie dostałam. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines do Sposy ponownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:14 Mam coś dla Ciebie zaraz ci wysle mailem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zelda4 Re: do Sposy ponownie 04.03.06, 15:37 Witam, widzę, że hotel Marmin Bay wzbudził nie tylko mój zachwyt. Oferta z katalogu znalazła potwierdzenie w opinii "z pierwszej ręki". Już nie mogę doczekać sie wyjazdu - a to niestety dopiero we wrześniu ...Mam prośbę - będę wdzięczna za fotki. Mój odres: Belez@interia.pl. Co z tą plażą? Na zdjęciu wygląda na piaszczystą. Czy kotoś jechał z biurem Grecos Holiday? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex ja byłem IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.03.06, 21:55 ze skoczynska travel - to częśc tego grecos i to była największa wpadka jaka przezyłem na wakacjach dlatego radze bardzo rozwaznie podejśc do nowego biura, bo dlaczego zmieniaja nazwę ?? pewnie ze skoczyńska nikt juz nie chciał jezdzic! alex Odpowiedz Link Zgłoś
sposa Re: ja byłem 06.03.06, 09:00 Alex napisz coś więcej, jak już było tak źle to w czym był problem? składałeś reklamację ? Odpowiedz Link Zgłoś
sposa Do Zeldy4 i Ines 06.03.06, 08:58 Coś wam wysłałam na meile, pozdrawiam sposa Ps. Ines doszedł meil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Do Zeldy4 i Ines IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:33 Tak doszedł- dziękuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archidia Re: Do Archidi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:49 fotki mam tylkoz plazy i przesle je tylko prosze o cierpliwosc:) Odpowiedz Link Zgłoś
sposa Re: Do Archidi 27.02.06, 14:49 Z tą cierpliwością to u mnie ciężko :)) ale chyba dam rade Odpowiedz Link Zgłoś
tesssa1 Re: Do Archidi 16.03.06, 00:01 prześlijcie prosze do mnie informacje o ofertach Z Greco!!! z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Grecos Holiday IP: *.biology.univ.gda.pl 23.03.06, 14:12 Ja juz bylam prawie na 100% zdecydowana na oferte Grecos Holiday, z tym ze wycieczke "sladami kultury minojskiej". Ale zakwaterowanie jest podobno w hotelu, o ktorym rozmawiacie. Po przeczytaniu dyskusji nabralam troche watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
daga79 Re: Grecos Holiday 28.03.06, 15:23 My też planujemy podróż poślubną z Grecos w Hotelu Marmin Bay.Wylot 15.06. Jestem zachwycona tym hotelem - jego zdjeciami w katalogu, na stronie hotelu czy na niemieckich stronach. Ale jak czytam niektóre opinie to zaczynam się zastanawiać czy na pewno dobrze robimy... Choć w zeszłym roku byliśmy w Tunezji w hotelu na który woele malkontentów narzekało - my wróciliśmy zachwyceni. Pewnie sporo zależy od podejścia i oczekiwań. Wiadomo że jesli w katalogu jest napisane 3* to nie należy spodziewać się super luksusów. Czy ktoś już zdecydował się na wykupienie wakacji w Grecos? I również bardzo prosiłbym o zdjecia hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Grecos Holiday IP: *.echostar.pl 04.04.06, 16:27 Cześć, wszedłem tu tak z ciekawości i nie będę ukrywał że jestem z BP GRECOS. Piszę bo zawsze, nie zależnie od tego w jakim biurze bym nie pracował moja miłośc do Grecji, a zwłaszcza do wysp poteguje z roku na rok. Chciałbym sobie życzyć takich klientów jak Ty więcej, którzy maja tak zdrowe podejście do ofert. Wiadomo, że każdy kraj jest inny, a Grecja jest o tyle specyficzna, że tu każda wyspa, to jakby inny kraj. Możesz być spokojna,to fajny hotelik. Jesli zaznaczyłaś, że to podróz poślubna, to jeszcze zadbamy o to by było romantycznie. Pozdrawiam, jakby co, to zapraszam na www.latowgrecji.pl tam tez znajdziesz nowe zdjecia hotelu Marmin, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Grecos Holiday 04.04.06, 17:00 Tak na marginesie, dziwna sprawa. Kilka osób tak bardzo aktywnych w tym watku loguje sie z tego samego IP. Moze przypadek, a może nie. Oczywiscie sa to osoby sławiace dyskutowane biuro podrózy. Nie pisze tu o Piotrze. Czy to nie jest przykre, ze forum nie jest do końca obiektywne, bo pełnia w nim stała wartę pracownicy agencji? Odpowiedz Link Zgłoś
valdivia Re: Grecos Holiday 04.04.06, 17:37 Zapewniam Cie, ze nie ma w tym watku powtarzajacych sie IP. No chyba ze wiesz wiecej niz ja... :) PdV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Grecos Holiday IP: *.echostar.pl 05.04.06, 11:54 Mam nadzieję że w podmiocie domyślnym, nie masz na mysli naszego biura Grecos odnośnie tych samych IP, bo bez sensu byłoby pisać mi uczciwie wcześniej że jestem z biura, a uwierz mi że nikt inny od nas nie wchodzi na fora. Wyrażamy zasadę pełnej uczciwości i szczerości co do naszego biura i ofert przez nas proponowanych. Ja uważam i moi współpracownicy, że Grecja jest tak piękna i ludzie są tam tacy niesamowici, że można, a nawet trzeba uczciwie o tym opowiadać, bo to cały ich folklor tak przyciaga innych. Proszę tu przy okazji inne osoby jesli macie jakies pytania i dreczą was jakieś niepewne informacje zadzwońcie do źródła, czyli do nas, albo zapytajcie na gg mój nr to 7963065, przez wielką sympatię do tego kraju nie usłyszycie żadnego przekłamania, ale decyzja należy do Was :-) Pozdrawiam tu wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moussayahaya Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 16:19 mierz dalej wszystkich swoja miarką. Jak widze dokucza mania przesladowcza mocno:). Jaka zatem jest twoja rola na innych watkach? czytuje Cię i nic konstruktywnego poza chroniczna krytyką i własnie manią przesladowczą do zadnego z wątków nie wnosisz. Ja notomiast wnoszę,że jesteś jedną z tych ,którym nie sposób w zaden sposób dogodzić. No chyba ,że idąc twoim tropem jesteś przedstawicielem innego biura , o którym nie pisze sie tak dobrze i swoją zawiść przelewasz na forum, jak zauwazyłem na kilku wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moussayahaya Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 16:21 to była oczywiście do sabrilli kierowana uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz top Re: Grecos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 10:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=37138233&v=2&s=0 zapraszam do lektury...warto tez zobaczyc co pisza inni w tym watku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parys Re: Grecos Holiday IP: 62.87.176.* 05.07.06, 08:59 Właśnie wróciłem z rodzinnego pobytu w Marmin Bay. Wrażenia zdecydowanie pozytywne. Piekne położenie, dobra obsługa i czysto. Wyżywienie obfite, a w czasie obiadokolacji duży wybór potraw. Co drugi dzień wymiana pościeli i ręczników. Obsługa polsko lub angielskojęzyczna. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Jakbym bardzo się starał znaleźć mankamenty, to bym mógł wymienić: żwir na plaży (jeżeli ktoś musi mieć koniecznie piasek...) i to że jedzenie jest nie w 100% greckie. Dla mnie to wada, ale dla wielu osób to może być zaleta. O gustach się nie dyskutuje. Zdecydowanie polecam i hotel i samą Eloundę. W czasie całego pobytu nie miałem anio razu powoidu do narzekania czy niezadowolenia. Polecam również wynajem samochodu w firmie ECONOMY RENT A CAR z Agios Nikolaos (+30 284 10 22 013) niskie ceny i miła obsługa. Można umówić się na dostawę auta pod hotel, co nie jest bez znaczenia ze względu na odległość od centrum. W Eloundzie polecam tawernę "The Traditional" (To Paradosiako). Położona w centrum, przy kościele. Prawdziwe, smaczne greckie żarcie i przy tym nieco tańsze niż w knajpach przy nadbrzeżu. Jeżeli pojedziecie z dziećmi polecam w drodze do Heraklionu zatrzymać się w Gouves. Jest tam akwarium morskie. Na prawdę warto zobaczyć! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:11 Cześć, czy ktoś z piszących odbył już swoją podróż z biurem Grecos. Ja wyjeżdzam w sierpni. Proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga79 Re: Grecos Holiday IP: 83.238.208.* 31.07.06, 13:49 my byliśmy w czerwcu w podróży poślubnej w hotelu Marmin Bay. Mogę powiedzieć tylko jedno - REWELACJA!!!! Szczerzę i każdemu mogę polecić ten hotel, bardzo ładne pokoje, smaczne jedzenie , miła obsługa, piękne widoki i fantastyczny basen na samej górze hotelu (nowy - zaczął działać 2 ty przed naszym pobytem). No i rezydenci z Grecosa - Damian i Tomek - pełen profesjonalizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:05 sabrilla najbardziej Ty jestes przykra ze swoja spiskowa teoria i co znamienne , nie tylko na tym wątku..................otwórz lodówke i uwazqaj bo tam czyha na warcie pracownik agencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Grecos Holiday IP: *.sic.katowice.pl 29.09.06, 11:42 Pragnę ostrzec wszystkich przed wyjazdem na Kretę z biurem podróży GRECOS HOLIDAY a najbardziej przed ich jak to mówią "najlepszymi" rezydentami, braćmi o ile dobrze pamiętam MARCINEM i PIOTREM (Pawłem jakoś tak)......, Którzy jedynie chwalić się umieją, bo zorganizować powrotu do Polski swojej grupie juz nie potrafili!!! Zresztą nie tylko tego..ale dla mnie fakt stania pod hotelem w środku nocy przelał czarę goryczy!! Tak stałam z kilkoma innymi osobami pod hotelem w nocy czekając na autokar, który miał zawieść nas na lotnisko i pewnie bym się nie doczekała gdyby nie pewien mądrzejszy i starszy Pan, a raczej jego telefon komórkowy i zniecierpliwienie URATOWAŁY MÓJ-nasz POWRÓT DO POLSKI - strach pomyśleć, co by było gdyby nie ten telefon-, który obudził naszych rezydentów.. którzy, nie wiedzieli co sie dzieje i czemu autokar nie przyjechał po nas....wciskali nam wstępnie, że ktoś na pewno zaspał i go pakują szkoda tylko że to nie była prawda, jak się później okazało! (ONI PO PROSTU NIEDOPILNOWALI A RACZEJ NIEPOINFORMOWALI KIEROWCY ŻE MA DOSTARCZYC NASZĄ GRUPĘ NA LOTNISKO I ORGANIZOWALI NAM TAM DOWÓZ) zresztą z prostej dedukcji można wywnioskować że jak mogli wiedzieć że ktoś zaspał jak sami nie wiedzieli co jest nie tak, a poza tym pan kierowca który po ponad 1 h spóźnieniu podjechał po nas i nie sprawdzał czy nas mieli wziąść czy nie ?? pakowali, kogo popadnie do busa , nie było żadnej listy pasażerów ...a jak ktoś został w hotelu- my nie musieliśmy znać wszystkich pasażerów którzy mieli z nami wjechać?? ZERO ORGANIZACJI ZERO POMYŚLUNKU A NA DODATEK ANI JEDNEGO SLOWA PRZEPRASZAM!! NIE POJAWILI SIE NAWET NA LOTNISKU ABY WYJASNIC SYTUCJE!! BRZYDKO MÓWIĄC OLALI CAŁA NASZA GRUPĘ!! ZRESZTA NIE PO RAZ PIERWSZY ..spóźniali się na spotkania, wciskali wypożyczenia POLECANYCH JAK TO MÓWILI aut, bo inne na pewno nie maja ubezpieczenia (tylko, że jak ktoś tylko zna angielski czy niemiecki mógł się dowiedzieć że większość aut tam wypożyczanych ma pełne ubezpieczenie) i wówczas nie będą w stanie nam szybko pomóc ...ciekawe czemu ?? nie pytali o problemy a były !!! MIELIŚMY KŁOPOTY Z WYŻYWIENIEM I TU UWAGA NIE WYKUPUJCIE PAŃSTWO OBIADOKOLACJI W RESTAURACJ SERGIANI - NA PRZECIWKO HOTELU NIE DLATEGO ŻE DAJĄ NIE DOBRE JEDZENIE ALE DLATEGO ŻE DAJA GO Z KAŻDYM DNIEM MNIEJ A Z OBSŁUGI ROBIĄ ŁASKĘ - wiadomo zapłacili nie pójdą gdzie indziej, a i juz tu raczej nie przyjadą! takie maja podejście i na koniec zamiast jednej porcji dostawało się połowę !! JENYM SŁOWEM JAK CHCECIE SIĘ PAŃSTWO WYBRAC Z TYM BIUREM NA KRETĘ PROPONUJĘ 2 a NAJLEPIEJ 3 RAZY PRZEMYŚLEC TEN WYBÓR. Rozgoryczona wakacjowiczka… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Grecos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:32 po pierwsze: rezydent ma obowiązek byc podczas nocnych transferów z klientami anie spać!!! to powazne naruszenie i zaniedbanie. Po drugie jesli znasz angielski nawet bardzo dobrze nie jestes w stanie uniknac w umowie z wypozyczlania "kruczkow" na twoja niekorzysc! po trzecie co to znaczy "pełne ubezpieczenie" hmmm? nonsensy piszesz bo kazda wypozyczlnia mowi ze ma full insurence.A o ile wiem to naprzeciw hotelu nie ma zadnej restauracji tylko jest morze:) Odpowiedz Link Zgłoś