baba_ze_wsi 24.07.05, 10:19 Wiecie co? Cieszę się, że trafiłam na to Forum :-) Baba (z nożycami autocenzury ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolaasia Re: niedzielne refleksje 24.07.05, 10:23 czemu? pozdrawiam słonecznie:)))) pomyśl o tym co Swan napisał...nasze głosy, jak widac już masz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: niedzielne refleksje 24.07.05, 10:54 Powiedzcie mi - czego najczęściej pacjenci zapominają zabrać do szpitala? Albo: co warto zabrać, ale przeważnie się o tym zapomina? Chciałabym uniknąć w miarę możliwości angażowania kogoś do szukania/kupowania/przynoszenia... Baba ( ciągle z aspiracjami na pacjentkę roku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: niedzielne refleksje IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 24.07.05, 10:58 baba_ze_wsi napisała: > Powiedzcie mi - czego najczęściej pacjenci zapominają zabrać do szpitala? > Albo: co warto zabrać, ale przeważnie się o tym zapomina? Jakies lala. To znaczy: ulubiona muzyke do posluchania. Moze ukoic sszargane nerwy i choc troche daje odleciec od szpitalnej rzeczywistosci. Radze tez pacjentom, ktorzy beda miec zabieg operacyjny w znieczuleniu regionalnym, zeby wzieli ze soba jakis maly walkman/mp3-player ze soba na stol operacyjny. Wtedy czas oczekiwania i zabiegu jakos szybciej leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki autokorekta IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 24.07.05, 10:59 > sszargane nerwy ZSZARGANE oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: niedzielne refleksje 24.07.05, 11:07 popieram Dokiego i podpisuje się wszystkimi kończynami... najlepiej z muzyczką relaksującą- sprawdzone polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan Ganz Re: niedzielne refleksje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:20 no. Najlepiej nagraj sobie tokszoł Schuberta. Uśniesz szybciej niż Cię zdążą znieczulić i czas operacji minie nie wiadomo kiedy... Aha i koniecznie wcześniej wygoń sierściuchy z pod stołu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: niedzielne refleksje 24.07.05, 11:37 eeeee tam Shuberta... Marylina Mansona!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baba_ze_wsi Re: niedzielne refleksje 24.07.05, 11:37 Gość portalu: Swan Ganz napisał(a): > Aha i koniecznie > wcześniej wygoń sierściuchy z pod stołu :)) Tylko nie sierściuchy, tylko nie sierściuchy! ;-) A w ogóle to koty nie tkną zepsutego, więc może nie musiałabym czekać na wyniki badania histopatojakiegośtam?;-) Baba o trzech kotach - dwa łażące po domu a trzeci w głowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: niedzielne refleksje 24.07.05, 11:43 Z doswiadczenia-wydaje mi się ,ze najwazniejsze sa dokumenty z dotychczasowego leczenia(ich brak bardzo wszystko utrudnia slowo) i bardzo czsto sa zapominane (tez slowo). Ja bym zabrala wciagająca ksiązke ( niekoniecznie ambitna) i duzo optymizmu. Pozdrawiam serdecznie Conka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: niedzielne refleksje IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 24.07.05, 12:07 Ja zawsze zabieram krzyżówki,bo czasem trudno się skupić nad książką.No i oczywiście długopis.Dawniej wodę,ale teraz już wszędzie w szpitalach są kioski,bufety i można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: niedzielne refleksje IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 24.07.05, 15:17 Jeżeli masz telefon komórkowy to pamiętaj o ładowarce /nie na każdym oddziale wolno go mieć/ Telefon to dobry pomysł-uniezależnia Cię od telefonów szpitalnych,które mogą być popsute/automaty/ Na wszelki wypadek kartę do automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: niedzielne refleksje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:52 Babo weż ze soba szacunek dla pracy personelu medycznego,i elementarne zasady dobrego wychowania,zobaczysz jaka różnica ,jak nie mam racji to się umów na priv ze mną, i wytne Ci co chcesz, po hindusku. Odpowiedz Link Zgłoś