Dodaj do ulubionych

Samsonite-Wasze opinie o walizkach

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 18:26
Co radzicie w kwestii zakupu: czy dać się namówić na marke czy kupic coś
tańszego. Jestem słabą kobietka, więc opancerzone walizy odpadaja - same w
sobie sa cięzkie, a co dopiero z zawartością. Wiem, że w zasadzie są nie do
zdarcia, ale musze myslec o moich mieśniach.Słyszałam o serii Air-cośtam, że
ponoć lekka. Co Wy na to? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maxx Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 20:43
      10-lat juz mam wielka torbe podrozna "samsonite", uzywana kilkanascie
      razy do roku.Po prostu niema prawa sie nic popsuc.Super.
      Mnie niestac na tani szmelc.

pozdr.
    • Gość: lo Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach IP: *.acn.pl 30.12.02, 00:33
      Od wielu lat używam wyrobów samsonite'a i tylko raz zdarzyła się drobna wpadka
      z podszewką w małej torebce. Walizki, nesesery mają bez zarzutu. Dobre są też
      produkty firmy Delsey.
      • asena21 Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach 08.04.14, 20:21
        proszę o kontakt osoby które uzywaja walizek Samsonite. U mnie odpadlo kolo a fantastyczna linia lufthansa!!! droczy się ze mna o paragon, który zaginal podczas przeprowadzki....
        pluscleaner malpa gmail com
        • Gość: sveto Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.14, 10:28
          Mam walizkę od pól roku. Najpierw rozleciał się zawias, a teraz zatarła się wysuwają rączka.

• Gość: 76988213 w porządku IP: proxy / 62.29.253.* 30.12.02, 09:44
      mam o nich dobrą opinię, choć wyrobioną na podstawie tylko jednego zakupu. Dwa
      lata temu kupiłem walizkę (tak to chyba trzeba nazwać?) typu "bagaż podręczny
      do samolotu". Bardzo dobrze przemyślana i bardzo dobrze zrobiona. W czasie
      normalnej i dość intensywnej eksploatacji (w dwa lata ponad 100 wylotów) nic
      się nie stało. Nawet elementy najbardziej wrażliwe - czyli "układ jezdny" i
      zamki - były w porządku. Minus w zasadzie jeden: pokrycie było jakby "zbyt
      ładne". Nawet niezbyt mocne zadrapania, zarysowania itd zostają (moje
      poprzednie badziewie było pod tym względem lepsze). Ale z drugiej strony,
      dzięki temu wygląda się jak weteran...

Walizka poszła w odstawkę, bo została zniszczona przez nieprzewidziany splot
      okoliczności (w czasie remontu mieszkania zalana chemikaliami). Ze dwa miesiące
      temu kupiłem nową, też Samsonite, nie pamiętam serii, 28 litrowa, z bajeranckim
      schowkiem na laptopa na wierzchu. Zrobiłem jednak głupotę i kupiłem ją w Klifie
      (700 złotych); potem widziałem, że np. na Placu Bankowym kosztuje 600 złotych.

Lubię też Samsonite, bo jest "przezroczysty". To takie wróbelki europejskich
      terminali, nie zwracają uwagi ani w górę ani w dół. Choć z powodu swojej
      popularności mogą się mylić na podajnikach (vide: Frantic).
      • Gość: Agawa Re: w porządku IP: 213.17.157.* 30.12.02, 11:08
        Gość portalu: 76988213 napisał(a):

> Lubię też Samsonite, bo jest "przezroczysty". To takie wróbelki europejskich
        > terminali, nie zwracają uwagi ani w górę ani w dół. Choć z powodu swojej
        > popularności mogą się mylić na podajnikach (vide: Frantic).

Ciekawe, te "wróbelki". Dziekuję za wieści. Oglądałam katalog Samsonitek i ta
        rozmaitośc lekko mnie poraziła, zatem nie wiem na jaki model sie zdecydowac, a
        co do róznicy w cenach w zleżności od miejsca - masz racje. Najciekawsze, że
        one są "made in China", może nie wszystkie.
    • e_podmiejska Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach 20.06.14, 19:58
      obecne wyroby Samsonite mają niewiele wspólnego z tymi sprzed kilku a nawet kilkunastu lat. Sama użytkuję wyroby te "starej daty" i "nowej" nie ma co porównywać jeśli chodzi o wytrzymałość. Stare niestety wygrywa z nowym. Także zastanowiłabym się nad innym producentem.
    • aninc Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach 17.12.17, 20:34
      chcę zwrócić uwagę na tą firmę - pół roku temu kupiłam parasolkę, na którą przysługiwały 2 lata gwarancji. Obecnie w ciągu 1 dnia połamały się druty niczym "suche patyki", mimo, że nie było wiatru. Reklamacja nie została uznana, bo to "uszkodzenia mechaniczne".
    • tamade Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach 28.01.18, 10:01
      Nowa walizka - prezent ślubny od teściów, cena w granicach 1600 zł, "pancerna". Miała starczyć na lata. Pękła po skosie przy pierwszym przelocie. Firma nie uznała reklamacji, bo "uszkodzenie mechaniczne". Drogi badziew, a firma - niepoważna. Odradzam.
      • ametystowa.pani Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach 02.02.18, 12:39
        A ja mam walizki z lidla, 4 lata i super się trzymają. Przeżyły wycieczki objazdowe autokarowe, samolot i wyjazdy dzieci...;) Sponiewierane bardzo i wytrzymały. Piszę bez złośliwości ale ceny samsonite dla mnie za wysokie, a porównując ze wszystkimi wcześniejszymi walizkami, gdzie zawsze coś szwankowało- jestem zdziwiona wytrzymałością.
    • Gość: CB Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach IP: *.204.19.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.11.21, 15:42
      Odradzam zakupy tej firmy !!! Kupiłam rok temu torbę i przetarły się rączki. Zareklamowałam i otrzymałam odpowiedź, że reklamacja nie zostanie uwzględniona gdyż to "zużycie". Torba kosztował kilkaset złotych i ..... Nie dość że jakość beznadziejna w tej cenie to jeszcze klient traktowany przy reklamacji .... Zdecydowanie odradzam zakupy !!!
      • kobalt_x Re: Samsonite-Wasze opinie o walizkach 05.10.22, 00:38
        Samsonite potrafi kosztować i kilkaset euro. W Polsce kupuję się Samsonite za kilkaset złotych. To nie ta sama wartość i jakość. Samsonite za kilkaset złoty można zastąpić trochę tańszą walizką ale jednak nie najtańszą ale nie da się tego zrobić z tą za kilkaset euro. Łatwiej prowadzić walizkę na czterech kółkach niż ciągnąć tą na dwóch kółkach. To dla tych co nie lubią się męczyć. W samolocie może pęknąć każda i nie ważne ile kosztowała. Dlatego wszystkie firmy wyłączają z gwarancji szkody lotnicze. Szkody lotnicze nie są obsługiwane przez producenta walizki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka