Dodaj do ulubionych

Open Travel- podsumowanie!

IP: *.nat.kon.tvknet.pl 22.07.06, 20:14
Mam pytanie- jak to w końcu jest? nie interesuja mnie sprawy typu jakies
dochody biura, pensje pracownikow czy inne takie rzeczy. Chciałabym wiedziec,
jak są zorganizowane wakacje- czy hotele sa w porzadku, czy nie ma zadnych
jaj (typu wakacje z Triada, czyli zamiast do maroka jedziesz do
chorwacji ;P). Prosze o wasze uwagi- szczere.
Szczerze mowiac najbardziej interesuja mnie wczasy na dominikanie. jakie
hotele polecacie? kiedy rezerwowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mario Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 01:22
      szczerze? to podroz na Dominikane z Open Travel to porazka, np. lecac na punta
      Cana masz 13-14h lotu bez wyzywiania, samolotem jaki powinien latac do Grecji i
      pozniej 5h transferu autokarem. Za te same lub nizsze piiadze polecisz z
      Niemiec, 9h z catringiem i nie bedzie obawy czy za Twoj pobyt uregulowalo biuro
      naleznosc - i hotel nie wezwie Policji :)
      • Gość: truskawa Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:09
        Ja osobiście byłam z tym biurem na Dominikanie i bardzo sobie chwalę,

Catering można zamówić , a poza tym mozna samemu przygotować jakieś pyszne
        przekąski ( ja tak zrobiłam - porządny obiad w drodze na lotnisko a wsamolocie
        tylko woda mineralna i ewentualnie owoce)

Poza tym, lecąc na Dominikanę trzeba zwiąc pod uwagę odległość, lot trwa 14 h z
        1h przerwą na tankowanie paliwa ( mniej więcej po 7H) i jest transfer około 3-4
        h to fakt.

ALe proszę mi wierzyć, to co jest na miejscu to ista bajka.

Polecam Punta Cana - hotele Occidental allegro punta Cana oray Grand Flamenco
        Punta Cana.
        • Gość: magda Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.crowley.pl 24.07.06, 16:16
          a kiedy bylas z nimi, ja lece we wrzesniu do hotelu flamenco ale naczytalam sie
          informacji o nieuregulowanych rachunkach i zatrzymaniu turystow przez policje i
          mam troche cykora.
    • vixenvox Re: Open Travel- podsumowanie! 24.07.06, 14:21
      Marto, myślę że Fischer Air Polska, który zapewnia przeloty Open Travelowi na
      Dominikanę może nie zechcieć obsłużyć Ciebie - "tych klientów nie obsługujemy" -
      i nie jest to dowcip - mogą odmówić wpuszczenia na pokład ze względów
      bezpieczeństwa - taki może być finał nazywania ich samolotów "gratami" a ich
      samych "przewoźniczkiem".

Vixen
    • Gość: gosc Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.157-200-24.mc.videotron.ca 24.07.06, 14:28
      czesc,
      tutaj masz troche informacji
      o D.R.
      .
      www.lcupryk.za.pl/dominican.htm.
      suerte
      • Gość: gosc Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.157-200-24.mc.videotron.ca 24.07.06, 14:40
        poprawny adres :
        www.lcupryk.za.pl/dominican.htm
    • Gość: Marta Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.nat.kon.tvknet.pl 24.07.06, 16:13
      a jakie są ceny na samej Dominikanie?
      i jelsi leciec z biurem niemieckim to jakim? bo szczerze mowiac jestem zupelnie
      niezorientowana w niemieckich biurach pdorozy (a z neckermannem czy to polskim
      czy niemieckim nie chce bo strasznie zdziera).
      z gory dziekuje
      (a co do pana powyzej- skad przewoźźniczek wie, kto go nazywa przewoźniczkiem?
      patrzy na adresy ip i mowi- tak to jest Marta K. stad i stąd, wypisuje mi list
      gonczy i monitoruje czy nie wsiadam na pookład? hehe)
    • Gość: smokrb Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.sgsp.edu.pl 07.08.06, 09:03
      Właśnie wróciłam. Byłam tam z OPEN TRAVEL z Krakowa. Trudno mi opisać pokoje
      hotelowe, ponieważ klienci Open Travel w sezonie 2006 NIE SĄ KWATEROWANI W
      HOTELU, ale w oddalonych o 3 posesje śmierdzących bungalowach!, pomimo tego iż
      sprzedają ofertę hotelową !!!!!! Bungalowy należą do Tawerny i zostały na ten
      sezon podnajęte dla klientów OPEN TRAVEL!!!!!!! Musieliśmy na posiłki dochodzić
      ok 300 m , przez ulicę z chodnikiem tylko po jednej stronie, co było kłopotliwe
      i męczące. W bungalowach jest brudno, szafy tak śmierdzą, że przez dwa tygodnie
      mieszkaliśmy w walizkach! Sprzątanie ograniczało się do zmywania podłogi brudną
      szmatą i wyrzucania śmieci!. Łazienki przez dwa tygodnie nikt nie sprzątał,
      pomimo próśb i interwencji, gdyż była zapchana wanna. Byliśmy zdani na własne
      umiejętności ... Ciepła woda BYWAŁA!! i to tylko wtedy, gdy \"odpowiednio \"
      porozmawiało się z właścicielem tawerny i bungalowów! Ręczniki podczas 2 tygodni
      zmieniono nam 3 razy , a pościel 2 , przy czym polegało to na wymianie
      wierzchniego prześcieradła, bo to z łóżka po prostu przekręcono na druga stronę!
      odradzam szczerze! Żadnych mydełek, ani szamponów . Jedzenie skrajnie monotonne
      i nie dostosowane dla dzieci. Do kawy dolewano wody na naszych oczach, mleko
      rozrzedzane woda nazywano -light. Bywało ,że jak zabrakło owoców czy bułek to po
      prostu ich nie jedliśmy- obowiązywała reguła \"kto pierwszy ten lepszy\"!!
      Aneksy kuchenne są nie oprzyrządowane . Owszem jest elektryczna kuchnia i mała
      lodówka . Do dyspozycji 1 garnek zupowy+1 talerz + dwie szklanki - resztę można
      \"wyprosić \"u właścicieli tawerny Katherina. Nic do zmywania. Na rezydentki
      Magdę K. i Kasię P. nie ma co liczyć- obiecają wszystko co chcesz, prosząc o
      cierpliwość .... aż do dzisiaj owe panie oraz ich przełożeni z Krakowa( pan
      Jarosław T.), do których dzwoniliśmy z prośbą o pomoc, się z nami nie
      skontaktowali. Żadna metoda, ani po dobroci, ani po groźbie okazała się
      nieskuteczna, gdyż są one zatrudnione przez greckiego kontrahenta DAN TRAVEL i
      dbają o jego interesy! Nigdzie nie ma opisu bungalowów w ofercie OPEN TRAVEL w
      ramach hotelu SEA FRONT
      • Gość: Marta Re: Open Travel- podsumowanie! IP: *.nat.kon.tvknet.pl 07.08.06, 13:54
        powiedz,w ktorym hotelu byłas, bo to chyba jakis totalny zart! trzeba uwazac na
        takie cos! dzieki za ostrzezenie!
        • bodzio505 Re: Open Travel- podsumowanie! 07.08.06, 15:14

Pragnę poinformować o praktykach stosowanych w biurze podroży OPEN TRAVEL
          który był organizatorem wczasów. W listopadzie ubiegłego roku w PODRÓŻACH TV
          wykupiłem wczasy w hotelu Flisvos w miejscowości Rethymnon na Krecie. Po
          przylocie okazało się , że zgadza się tylko nazwa hotelu. Zdjęcia ze strony
          internetowej PODRÓŻY TV pokazują hotel z którym w/w nie mają podpisanej umowy.
          My
          wszyscy [trzy rodziny w tym jedna z Czech ] decydując się na urlop chcieliśmy
          zamieszkać w okolicach Rethymnonu ,z uwagi na piękno tego miasta i stąd
          wybraliśmy hotel Flisvos który zgodnie z informacjami położony był w tej
          miejscowości. Tymczasem wywieziono nas 100 km w drugą stronę do miejscowości
          Maleme Mare do zupełnie innego obiektu w którym kończył się remont a my
          mieliśmy być pierwszymi turystami w tym sezonie.Cały opis znajdujący się na
          stronie internetowej nie zgadzał się w najmniejszym szczegółach z sytuacją
          zastaną na miejscu. Bungalow Flisvos [ bo na nazwę hotel nie zasługuje] nie
          posiada niczego co jest pokazane na zdjęciach. Żeby skorzystać z basenu, leżaka
          czy posiłków należało się udać do sąsiedniego hotelu oddalonego o około 400
          metrów, a widok z pokoji na duże zbiorniki metalowe ,też do miłych nie
          należy.Po licznych telefonach do Polski przedstawiciel OPEN TRAVEL z Krakowa w
          aroganckim i bezczelnym tonie stwierdził że oferta jest zgodna z zamówieniem ,
          natomiast PODRÓŻE TV wytłumaczyły się tym że nastąpiła pomyłka w wyświetlaniu
          strony internetowej. Jednakże ” nikt nie zauważył „że istnieje ona już kilka
          miesięcy i jest nadal. Podczas pobytu na Krecie zmieniono nazwę miejscowości na
          Maleme Mare i do chwili obecnej ona istnieje pomimo tego że hotel Flisvos
          widoczny na stronie internetowej w tej miejscowości NIE ISTNIEJE !!! Po
          stanowczej reakcji z naszej strony i nie wyrażeniu zgody na pozostanie w hotelu
          zaproponowanym nam przez organizatora grecki tour operator przeniósł nas do
          innego hotelu. Należy w tym miejscu podkreślić , iż na miejscu nie mieliśmy
          żadnego kontaktu z przedstawicielem biura podróży [nie odbierał naszych
          telefonów] , rezydent nie pojawił się u nas ani razu , pomimo iż zgodnie z
          informacjami pisemnymi znajdującymi się w hotelu winien to uczynić chociażby w
          celach informacyjnych. Z tego powodu nie mieliśmy możliwości wzięcia udziału w
          żadnych wycieczkach fakultatywnych , ani zgłaszać naszych uwag

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka